ÄNNU MER FILM...

Egentligen inte-alls-så-bloggsugen-för-jag-är-lätt-illamående men jag måste bara slå ett slag igen för Boxman som verkligen räddar dagar som det har varit rätt många av på sistone, d v s sådana då regnet öser ner och man inte vill göra så mycket annat än att krypa upp i soffan framför en bra film (fast man egentligen borde typ städa... eller söka jobb!).

 

Idag åker följande filmer tillbaka:

 

"Lykkevej" - ännu en av dessa danska filmer som jag missbrukar för fullt! Mysig och varm film, 3 + av 5 (hade fått 3.5 om man kunde ge halva)

 

"Day after Tomorrow" - kände för att se en riktig mastodontfilm och den här var faktiskt mycket bättre än väntat (om än förutsägbar), 4 + av 5

 

"Secretary" - skruvad minst sagt! Men rätt söt ändå, 3 + av 5

 

Och tillbaka till mig (förhoppningsvis tills på fredag) kommer:

 

"Maria full of grace"

"I Kina käkar dem hundar"

"Vansinnigt förälskad" (Audrey Tautou!)

 

Härligt


Kommentarer
Postat av: Helena

Secretary är superbra tycker jag. Bara älskar James Spader i den rollen.

Postat av: Fre

Secretary är en ny favorit, och jag hade hakat på ett extra plus. Bra val av filmer, säger undertecknad som den fanatiker jag är. Blev också glatt överraskad av Day After Tomorrow. Visst var den förutsägbar, men det är som med romantiska komedier... lite av poängen är att man vet vad man får. Det finns en mall att följas, samtidigt som det måste kännas någerlunda fräscht och vara engagerande. Där lyckas DAT utmärkt.

I Kina käkar dom hundar när nog en av de bästa actionkomedierna jag har sett, och Maria Full of Grace tillhör dom där starka, rätt jobbiga, filmerna som inte passar sig för fredagskvällarna. Fast inte alls lika jobbig som Irreversible. Hoppas du gillar den.

2005-08-10 @ 15:28:01
URL: http://adolvsson.com/
Postat av: Ellinor

Helena: James Spader var helbra, likaså Maggie Gyllenhaal (?) tycker jag - inte sett henne i något innan.

Fredrik: Secretary hade nog fått ett extraplus om de hade slowed it down lite i mitten, gått in mer på djupet hur Lee egentligen blev submissive på allvar - nu blev det lite av en helomvändning och IRL händer inte det på en kafferast som i filmen.

Har också sett I Kina.. förut - är ett stort Kim Bodniafan men den tål som sagt att ses om! Överhuvudtaget är jag väldigt förtjust i danska filmer och på Boxman finns massor att plöja :)

2005-08-10 @ 19:03:44
Postat av: Fredrik

Ellinor: Är du säker på att du inte sett Maggie i nåt innan? För i så fall måste du lägga Donnie Darko på listan. Och Adaptation. Minst. Jag gillar Maggie. Jag är nog lite kär i henne.

Det är jag i och för sig i Spader också. Han är föremål för en av mina åtråvärda hetetrosexual man-crushes. Precis som t ex Johnny Depp. Det finns fall då man inte kan hålla sig till de svart/vita gränser som vår så kallade civilisation målat upp - sometimes you just gotta love.

Maggie och James i samma film. Inte konstigt att det blir en favorit då :)

2005-08-10 @ 19:44:24
URL: http://adolvsson.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se