DRIFTPROBLEM

Förtvivlad - kanske ett något starkt ord - men vet inte riktigt vad jag ska göra med min kombinerade kyl/frys som verkar ha gått och fått influensa. Märkte igår att temperaturen därinne kändes varmare än normalt och bara steg... och eftersom jag aldrig minns om man ska vrida upp knappen till en högre siffra för att få det kallare eller tvärtom så testade jag mig fram lite men ingenting verkade hjälpa. Idag då jag vaknade var läget stabilt utan förändring så nu har jag stängt av kylj**eln medan jag funderar över vad jag ska göra. Någon som är lite mer hemma i vitvarubranschen än vad jag är som har lite tips?

EDIT lite senare: Eftersom jag är så sjukt oteknisk att jag inte ens kan se om det är en propp som gått så plingade jag brorsan som konstaterade att så inte var fallet och att jag borde ringa värden. Sagt och gjort, plingade felanmälan och fick besked att de inte kunde komma förrän imorgon bitti. Toppen. Inte nog med att jag får lov att gå upp i ottan (de kommer ju alltid så sjukt tidigt) så är det dessutom bye bye kyckling, räkor, spenat, frysta hallon, grönsaksbiffar, crabsticks, köttfärs, mjölk, smör och massa annat. Försökt rädda det jag kan genom att lägga det i iskallt vatten i badkaret men hyser inte mycket hopp... ska laga till en del ikväll med men vad hjälper det då man ändå inte har någonstans att bevara det som är tillagat heller. Fucking fucking otur. Jag är skitsur över tingens förgängliga tillvaro och får jag inte en ny mackapär snarast så går jag loss på den här olycksaliga lägenheten med hammare och spikklubba. Promise.

Kommentarer
Postat av: Jonna

Men du, bor du i bostadsrätt eller hyresrätt? För om det är hyresrätt, så är det bara att ringa vaktmästaren/bovärden också får de titta på det... Håller tummarna att det är något som går lätt att fixa!

Postat av: Ellinor

Ja, jag pratade precis med min lillebror som konstaterade att det inte var någon säkring el dyl som gått utan antagligen hela skiten som pajjat. Ska ner och försöka få tag på värden nu (bor i hyresrätt). Suck!!!

2005-08-24 @ 14:35:50
Postat av: Rita

Hoppas du har hemförsäkring,, där kan du nämligen få ersättning för sånt här, eller kräv det av hyresvärden! Urk, jobbigt sånt där,,, finns det ingen granne du kan få låna en plätt i deras frys?

2005-08-24 @ 15:43:27
URL: http://www.atir.blogg.se
Postat av: sara

åh, sånt där är så himla störigt!! det hände oss en gång när vi bodde i lägenhet. All mat åt helvete och inte en spänn i ersättning för att de kom först efter två dagar. surt.

hoppas det ordnar sig - och rita hade ju en bra ide - om du har bra kontakt med nån granne såklart!

2005-08-24 @ 16:13:11
Postat av: Anonym

hörru du du.
glöm inte att säga att du hade minst fem hummer å massa annat dyrt i frysen, så reder det sig. men hur är det egentligen med självrisk när man själv inte alls kan påverka?

2005-08-24 @ 16:40:48
Postat av: Ellinor

Rita: Yes, har hemförsäkring men ringde Trygg-Hansa och självrisken är ju 1000:- så det känns rätt meningslöst. Tack för tipset dock, hade inte tänkt på det annars! Har ringt på hos en granne utan svar så jag struntar i det.. allt är ju redan sabbat så jag får hoppas att det löser sig imorrn istället.

Sara: Tur att det bara är jag så att vi inte var en familj med hela frysen full. Handlade igår så där fanns en del men inget oersättligt (typ bär min döda farmor hade plockat och fryst in *s*). Hoppas som sagt (om den nu ÄR trasig) att jag kan få en ny så fort som möjligt.

Anonym: *flatskratt* Ja, det borde jag göra! Om det nu inte vore så att alla andra som råkar ut för det förmodligen gör samma sak.. tror det är rätt genomskinligt. Begrep inte riktigt självrisksfrågan, tanten i telefon sa att det var 1000:- så jag frågade inte mer.. sa bara tack och hej och la ner tanken på att få ersättning.. :(

2005-08-24 @ 17:35:37
Postat av: Anonym

jamen, självrisken borde väsbyhem stå för, eftersom du bor i lägenhet som de rår om och ombesörjer OM det inte är så att de lånar ut någonstans dit du kan rädda din mat. det BORDE vara så, men jag minns inte vad lagen säger.

2005-08-24 @ 21:07:46
Postat av: Ellinor

Anonym: Hur visste du vilken hyresvärd jag har? Är det Daniel kanske? Ska fråga tjejen som kommer och kollar imorrn får se vad hon säger..

2005-08-24 @ 21:11:00
Postat av: anonym

no no no no, ingen daniel här. snarare ett snille!

2005-08-25 @ 12:58:03
Postat av: Ellinor

Anonym: Ok, NU känner jag mig stalkad! *s* Plus att jag tycker det är lite mysko att nån inte bara kan skriva sitt namn...

2005-08-25 @ 13:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se