Fredagsfyra: relationer

Günter har hajjat att dagens tema är relationer (tycker jag, med anledning av mitt tidigare inlägg och därför svarar jag på hans Fredagsfyra här.


1. Vad innebär en relation?

Just själva ordet relation kan ju syfta på en mängd olika saker. T ex så har jag relationer såväl med min älskade Laptop och mitt Earl Grey-te, som med mina vänner, föräldrar, tidigare och nuvarande "kärleksvänner" osv. Men om man ska vara krass och enbart ta med betydelsen av vad jag tror Günter menade så är en relation för mig en ömsesidig förbindelse som innebär någon form av gemenskap. Ett förhållande helt enkelt, där båda parter har samma ansvar för att saker och ting ska fungera.


2. Hur gör man för att utveckla en hållbar relation?

Oj, vad svårt - men jag håller med Günter! Är ärlig från första början och rakt igenom relationen. Pratar om eventuella missförstånd innan det går "out of proportion" (dvs. gör inte en höna av en fjäder), låter den andra personen veta hur viktig han/hon är för dig (vilket är misstaget jag ofta gjort i mina relationer - inte sagt det alltså...), bjuder till, visar hänsyn/respekt och mycket mer.


3. Vad gör man om en relation inte fungerar?

Försöker ta reda på VAD det är som är problemet och bemödar sig sedan om att lösa det genom att prata ut och kompromissa om det är olika åsikter i en viss fråga som är roten till problemet. Vidare, om man testat allt tycker jag inte att man ska försöka i det oändliga utan inse att det inte var menat att vara och bryta upp i stället.


4. Hur ser dina erfarenheter av relationer ut?

Oj, mestadels korta och intensiva, passionerade men kanske inte alltid så genomtänkta... Man kanske tycker att jag borde ha lyckats bättre med tanke på mina smarta (i mitt tycke) råd ovan. Det är nog så att jag ofta blivit kär i kärleken - och därför lessnat rätt snabbt. Men jag börjar lära mig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se