HUNTING DOWN JEANS

Precis som Atomflickan är också jag på jakt efter ett par riktigt sjysta jeans (även om jag inte kräver att de ska vara perfekta  - får nog leta hela livet om jag ska hitta ett par som uppfyller alla mina ideal). Har aldrig varit den som prioriterat just jeansköp eftersom jag mest varit inne på en lite mer "posh"/elegant look; svarta byxor, snäv kjol etc. De senaste året har jag nog dock ändrat stil lite, mer avslappnat i form av jeans och inte fullt så skyhöga klackar även om jag gärna kombinerar det med festligare överdelar och fortfarande inte skulle känna mig bekväm i att gå ut i t ex mer baggy byxor och träningsskor. Erkänner, jag är en snobb - det får gärna se dyrt ut även om det inte behöver vara det.

Har dock en hel del jeans, om än inte av några vidare "creddiga" märken... utan bl a från La Redoute, Vila, Asos, Mango och diverse okända utländska. Nu är jag lite sugen på att köpa ett par "riktiga" och de jag tycker är snygga och som ser ut att passa min stil kommer bl a från Joe's Jeans och Frankie B. Struntar i om det råkar vara märken som inte gäller just nu... jag gillar dem men blir osäker då det inte finns möjlighet att prova etc. De jeans jag haft tidigare säljs ju oftast i vanliga storlekar och inte tum, men jag tror att jag är typ en "26:a (Frankie B säljs iofs heller inte i tum). Undrar om det är någon som känner till hur t ex Joe's är i storlekarna? Eller om det är något annat märke man kanske skulle satsa på som är lite liknande i utseende? Har även funderat lite på Acne och tänkte ge mig iväg och prova några par endera dagen. Var ju inne på Cheap Monday först, men det känns lite som om de spelar i samma liga som de jeans jag redan har... Känner mig som en riktig jeansoskuld!

Kommentarer
Postat av: stina

Du bor ju i modemecka :) Gå till Champagne och prova Chip & Pepper, mfl tror även jag sett Joe´s där men är lite osäker. Annars Artilleri 2 är ju bra med bla Frankie B. Mrs H har också många designer labels. Sen går det ju att beställa via ebay om man provat här hemma. Eleonore tipsade ju om säljaren Daily Denim på ebay.

Postat av: Ellinor

Stina: Sant, det gör jag! Vågar vanligtvis inte sätta min fot i de där posha butikerna men jag ska ta mod till mig.. Har hittat flera på eBay jag gillar men det är ju bra att gå och prova först kanske.. Tack för alla tips!

2005-09-21 @ 22:57:34
Postat av: stina

I alla vuxna år har jag gått in i sånna butiker med ett "förlåt att jag finns till leende". Sedan försökte jag se mer likgiltig och bestämd ut, samt tänka "jag kan köpa dom där jeansen om jag vill, för jag har råd", (lärde av en yngre självsäker kompis) och se ! Det funkar. Det bara att gå in och prova, se tveksam ut efter att du provat om du ändå bestämt dig för att köpa dom på internet. Var lite cool bara :)

2005-09-21 @ 23:31:43
Postat av: Eleonore

Våga gå in i alla butiker, väl inne ser du att alla har minst ett plagg från H&M på sig. När expediterna är snorkiga kan du ju påminna dig om att handels inte har speciellt bra avtal...

Joe's är lite stora i storleken så man brukar kunna gå ned lite. Prova gärna Blue Cult, kanske inte det hippaste just nu men jag provade ett par härom veckan och de är riktigt snygga. Lycka till!

2005-09-22 @ 12:55:52
Postat av: Ellinor

Stina: Bra pepp, så ska jag banne mig också göra!

Eleonore: Tack för tipsen, både om Blue Cult (som jag också funderat på) och att Joe's är lite stora.. blir nog iaf till att gå och prova i nån av "poshbutikerna" innan jag slår till på eBay, är ju som sagt inte alldeles haj på det här med tum..

2005-09-23 @ 16:06:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se