M.u.s-lektion

Så var jag ju på den efterlängtade makeup-lektionenMake Up Store förra veckan, ni vet den där för typ 500:- då man får välja produkter till samma värde. Det var... antiklimax. Någon (Lipgloss Bitch?) menade för en tid sedan att man bör ha en rätt klar bild av en speciell sminkning man vill lära sig lägga för att få ut något av lektionen och det stämmer nog rätt bra tycker jag såhär i efterhand. Hade såklart inte funderat något som helst i förväg utan mumlade bara att jag ville ha en vardagsmake som är lätt att bättra på till kvällsmake. Plus lite generella tips. Och just generellt visade sig bli ordet för dagen.

Basic instruktioner i stil med: "Nu lägger jag en primer på dina ögonlock som är till för att få ögonmakeupen att sitta bättre" och "En highlighter lägger man över hela ögat upp till brynet, vilket öppnar upp ögat och verkar som grund" osv.

Det är ju mitt fel som inte var mer specifik från början, men bitvis kändes det faktiskt som om jag hade mer koll än henne (Tove på Drottninggatan 77) på produktval och andra märken än M.U.S (hon hade t ex aldrig hört talas om DuWop utan hänvisade såklart till deras egen lipplumber). För att sammanfatta fick jag väl inte ut så alldeles mycket av det hela med undantag av produkterna som ingick och där valde jag en hutlöst dyr ögonskuggeborste, cybershadow Mirage (bra basskugga!), eyedust Hot (riktigt snygg - ska inviga ikväll) plus ett baslack. Så ett tips till alla som funderar på att slå till på en lektion: Fundera över innan ni går dit vad ni egentligen vill få ut av den så är jag säker på att er blir mer lyckad än min.

Kommentarer
Postat av: sara

jag har aldrig riktigt förstått tanken med det där - om man inte vet exakt vad man vill lära sig... Men iofs - man får ju grejer för hela summan...

Postat av: Helena

Känns på nåt sätt som om man tar kursen på köpet om man ändå ska handla där, det är inte kursen i sig man är ute efter.

2005-09-17 @ 19:50:24
URL: http://lipglossbitch.se
Postat av: wear sunscreen

Helena, precis vad jag med tänkte, typ "köper du produkter för 500:- så får du en snabb visning" (och så är det ju ofta när man köper lite dyrare produkter, dom visar hur man ska lägga ögonskuggan, hur man ska borsta brynen etc etc.

2005-09-17 @ 21:34:03
URL: http://www.ingevettigt.webblogg.se
Postat av: Marie

Håller fullständigt med, jag och min kompis var där för ett par veckor sedan och blev jättebesvikna! Vi ville ju att HON skulle berätta vilka färger man passade i och vilka fel man gjorde själv. "Kursen" bestod i att hon sa vad hon gjorde, och som sagt, man hade nog liite högre grundkunskaper än vad hon trodde. Hade hoppats på lite tips som att "Ja du har ju en rosa hudton och blå ögon, då behöver du den här färgen för att se sån ut och det här rouget för att matcha" Men hon frågade bara vilka färger vi ville ha och sa att allt är en smaksak vad man passar i. suck. Men ögonskuggorna var roliga, köpte knallgul, grönturkos och rosa glittrig och rosa rouge (men passar jag i det, god knows?)

2005-09-19 @ 11:48:40
Postat av: Ellinor

Sara, Helena, wear sunscreen: För mig personligen var det tvärtom kursen jag var ute efter av samma orsaker som Marie.. se svaret till henne.

Marie: Exakt min tanke innan kursen! Hade ju t o m sminkat mig innan av just den anledningen, men hon började med att ta bort allt det utan en enda kommentar.. Och det enda hon gjorde var ju som sagt att sminka en med tillhörande instruktioner, inga "bonustips". Nej, aldrig igen - om inte annat för att få en festmake inför en utekväll eller nåt..

2005-09-20 @ 03:17:18
Postat av: Stina

Jag har precis kommit hem från min lektion, och jag är KALASNÖJD! Hon frågade vad jag ville ha ut av det, kom med massa små tips och vilka färger jag skulle passa i osv. Jag ser ut precis som jag vill se ut! Jag kommer att göra om det fler gånger, utan tvekan!

2005-09-21 @ 18:55:02
Postat av: Ellinor

Stina: Låter som om du hade tur! Vilken Make Up Store var du på...?

2005-09-21 @ 18:58:41
Postat av: Stina

Den som ligger i Lund. Jag har flera kompisar som också varit där och som varit nöjda. Så Lund kanske är undantaget som bekräftar regeln?

2005-09-22 @ 14:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se