TANKAR OM FLYTT - UPPDATERAD

Okej, it's like this. Det närmar sig månadsskifte nu igen och eftersom jag fortfarande inte har sagt upp min lägenhet så börjar det kännas som om det är dags. Visst, jag har inget jobb i Köpenhamn ännu och bostad har vi inte ens börjat kika efter (finns dock en miljard sajter med 2:a handsboenden så det känns inte som någon omöjlighet) men uppsägningstiden på min lägenhet är tre månader och på den tiden borde jag väl kunna hitta något? Om inte annat så känner man pressen och pinnar på lite då man vet att det finns ett "bäst-före datum". Och skulle jobbsökandet trots allt inte gå vägen inom de där månaderna så får jag väl flytta ner och söka vilket skitjobb som helst på plats och leva på sparpengarna så länge. Så jag tog upp det här med dansken igår och hans råd var att jag skulle behålla lägenheten tills jag faktiskt hittar något. Jaha.. men om jag får ett jobb då som med största sannolikhet kräver att jag finns på plats inom max en månad eller så, ska jag då sitta och casha in flera hyror för en tom lägenhet? Då jag kan leva upp de pengarna i Köpenhamn istället?

Har även varit i valet och kvalet om huruvida jag ska behålla lägenheten här och hyra ut i 2:a hand (vilket skulle bespara mig de där extra hyrorna om jag måste flytta med kort varsel och inte har sagt upp lägenheten) eller säga upp den. Tror i alla fall jag har kommit fram till att det är för mycket jobb med att hyra ut till någon.. att dels behöva ha koll på att personen ifråga betalar hyran/inte river stället och sedan dessutom behöva åka upp hit och flyttstäda ur den ytterligare en gång då det är dags att säga upp den på riktigt. Men jag vet inte.. dansken tycker att jag borde ha den som en "safety-grej"om jag nu skulle vantrivas något alldeles förfärligt i Köpenhamn och vill flytta tillbaka igen. Och det har han väl delvis rätt i men jag väger det mot allt besvär med att hyra ut.. Skulle jag dessutom inte vilja bo där längre är det inte alls så säkert att jag vill tillbaka till Stockholm (I doubt it).

Behöver alltså lite råd.. vad tycker ni att jag ska göra? Ska jag säga upp lägenheten nu eller vänta tills jag får napp på jobb? Ska jag hyra ut lägenheten i 2:a hand eller säga upp den (och då isf - nu eller senare)?

Uppdaterat: Kanske ska tillägga att om man har ett boende i Sverige räknas man fortfarande som skattepliktig här. Och jag vill ju skriva mig i Danmark - det blir riktigt krångligt med skatt, sjukförsäkring och sådant annars.

Kommentarer
Postat av: M

sure thing, det är en saftyplan. efters seperationen med M har vi försökt hyra ut vår gemensamma (m:s kontrakt) lgh. är inne på tredje personen sedan första mars som hyr. ett smärre helvete. folk med goda referenser visar sig vara rediga jävla mök som ber om miiiinst 6månader och drar sen en månad senare där man får hota med att man faktiskt kommer gå till advokat/hyresnämd om de inte tänker betala. o.s.v... kanske har vi haft en stor skopa otur, men tro mig, 2:a handslägenheter finns i uppsjöar och folk skiter i vett när det gäller att slå sig fram.

men, äsch. jag hade säkert försökt en period. bara för att känna trygghet. men det kan, som jag skrev ovan, bli minst sagt en jävla skallabank!

p.s elea var påväg att logga ut, vi skulle snacka kvällen efter, men gick om varandra.

2006-08-25 @ 01:33:11
Postat av: Maria

Hmm, jag skulle hyra ut i andra hand i ett år och sedan säga upp om det visade sig att Köpenhamn var grejen :)

Postat av: Agneta

Jag skulle nog också försöka hyra ut i andra hand. Det är alltid skönt att ha en utväg om det inte blir som man tror.

2006-08-25 @ 07:20:07
Postat av: Katarina

Jag tycker du ska prova att hyra ut. Du kan ju alltid höra om det är "någon som känner någon". Det brukar ju vara lite mer ok än att ta någon okänd person. Jag har hyrt ut till kompisars kompisar genom åren och varit väldigt nöjd med samtliga. Även om du bor lite utanför stan så växer ju inte Sthlms-lägenheter på träd precis. ;)

2006-08-25 @ 08:47:09
Postat av: Åsa på Åsen

Hyr ut den i andrahand! Skönt att iaf ha en bostad ifall det inte skulle funka. Tro mig, jag var evigt tacksam att ha kvar min lgh när ett tidigare förhållande tog slut. Var jobbigt nog att behöva flytta hem igen.

2006-08-25 @ 15:04:10
URL: http://livetpaasen.webblogg.se
Postat av: Ellinor

M: Oh my God, det lät som rena rama mardrömmen! Men du, hur har ni fått tag på hyresgästerna? Det låter ju inte som om det har varit genom kontakter eller..? Du får förresten hälsa Elea så mycket från mig då du chattar med henne nästa gång!

Maria, Agneta: Ja, det är väl så. Är bara så övertygad om att Köpenhamn ÄR grejen ;)

Katarina: Jag bor lååångt utanför stan, 27 min med pendeln :) Fast du har rätt, det är ju Sthlm iaf. Har hört mig lite för men det verkar inte som om jag "känner någon som känner någon" som skulle vilja hyra. Har ju iofs inte tagit tag i det ännu, ska fundera lite mer först. Ett bindande kontrakt ska jag i alla fall ha!

Åsa: Sucksuck, jag vet ju att ni har rätt allihop..

2006-08-26 @ 01:31:38
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: M

självklart hade de inte en chans, vi fick pengarna, men städade ett halvt dygn efter första dynghögen. rrrroligt... kan ju berätta ett o annat om hur det var sist vi skulle ha visning (då nuvarande kärringen bor i lgh, såklart) o hon för det första inte var hemma på bestämd tid, kom en halvtimma senare i ett fläng med nyckeln, in kommer vi till värsta stöket (trots hon visste att vi skulle ha visning på lgh:en) och öppna fönster, trots hon skulle vara borta länge. parketgolv+regn=aaaaaaaaaargh!!!

vi hitta dem via blocket. vår lgh är allt för dyr för våra studerande vänner (därför M inte bor kvar) och så mycket folk som vill bo i L-texas känner vi inte, trots att M:s hela släkt bor där.

nu, dock, tror vi att vi hittat rätt hyresgäst. en jättebra, trevlig karl med fv, i 25-årsåldern.

håll tummarna!

2006-08-26 @ 13:24:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se