F**KING DIGITAL-TV

Gud, vilken blåst brud jag är! Fullständigt gone alltså.

Har ju haft
problem med min tv ända sedan jag flyttade hit - först med sladdarna och sedan för att det inte gick att få in några kanaler överhuvudtaget. Kontaktade till slut hyrestjejen som tydligen fixade så att det kom hit någon kille och meckade med något i uppgången. Igår testade vi igen och då gick det faktiskt att få in ett antal kanaler, dock med väldigt taskig bild. Det går att titta utan att höra "myrljud" men det är rätt irriterande. Funderade och funderade över vad som kunde vara fel och ikväll då jag råkade flippa förbi svenska TV2 stod där något i stil med "Vi har problem med de digitala sändningarna just nu". Bingo! Såklart här är digitaltv. S**t också rent ut sagt! Innebär det alltså att jag måste skaffa en digitalbox för att kunna se bilden ordentligt eller räcker det med en stugantenn? Vad är skillnaden? Jag förstååååår inte! Varför måste det vara såhär krångligt för..?!

Kommentarer
Postat av: Anonym

har du gömt dig under en sten det senaste året i sverige?

vanliga tv-nätet (analoga) håller på att släckas ned, helt om ett par månader, varpå det inte kommer gå att se tv gratis och man måste ha en box. jao!

kolla här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Marks%C3%A4nd_digital-TV

Postat av: Ellinor

Punaniii: Det vet jag väl för sjutton! Men det där med digitalbox ska ju bara gälla enfamiljshus o likn. Mitt (flerfamiljshus) har en gemensam antenn av något slag men sedan verkar det som om jag måste köpa till någonting - bordsantenn? - för att få en helt bra bild. FAQ säger mig inte så mycket heller.. ska gå och fråga ut en tv-handlare istället.

2006-12-19 @ 00:14:20
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

jag tror du är bortskämd med väsbyhem. oftast får man betala, fast man bor i flerfamiljshus. vi betalar 160kr/månaden till comhem. hyresvärden står sällan för den kostnaden, varken det är en stor eller liten sådan.

2006-12-19 @ 00:16:01
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Anonym

just, om man har comhem (i sväääden står det oftast på tavlan med information i trapphuset) så ringer man dit, säger att man vill ha ett abbongemang (hur stort å litet det nu må vara) och simsalabim trycker de på en knapp o man har det man betalt för. inget hyresvärden gör, oftast inte heller din tv-handlare.

2006-12-19 @ 00:17:27
Postat av: Anonym

det var jag det, ovanför. men av nån anledning försvinner det jag skriver i url:en i en upd. vet ej varför. gör du?

2006-12-19 @ 00:18:04
URL: http://punaniii.blogpot.com
Postat av: Ellinor

I min hyra ingår "antenne" enligt avtalet (dvs, den räkningen kommer till tjejen som hyr ut) och det var därför det kom en kille och meckade för några dagar sedan så att jag faktiskt har en bild åtminstone. Men det är något annat som ska till och det är det jag inte vet..

2006-12-19 @ 00:23:31
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Ingen aning.. om den senare frågan. Min hänger alltid kvar - har du kryssat "Kom ihåg mig"?

2006-12-19 @ 00:24:44
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

joooorå, komihågmej för all del. men mitt virusprogramm tar bort allt sånt, time after time!

2006-12-19 @ 01:48:27
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Danne

Jag har comhem och det kommer att ingå i hyran när övergången sker... Så jag tror inte bara det gäller Väsbyhem + att övergången inte ens har skett i sth än.

2006-12-19 @ 21:50:36
Postat av: Jerk

Nä..det är väl i mars som det blir digital-tv i sthlm? ok någon box behövs inte i flerfamiljshus..inte i mitt iaf..

2006-12-19 @ 23:32:24
URL: http://dalaibk.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se