JULINTERVJUN

Istället för att skriva ett lååångt textsjok med genomgång av min julhelg så använder jag mig av den här "intervjun" jag sprang på hos Vonkan.

Hur firade du julen i år?
Julafton hemma hos mig i Kongens Enghave med dansken. På juldagen åkte jag till mormor och morfar i Ystad och stannade tills på annandagen.

Kom det någon tomte?
Jag är 27 år.. dansken är äldre.. mormor och morfar är ännu äldre.. så nej, det kom ingen tomte eftersom sådant är till för barnen.

Fick du några julklappar?
Jadå, de har jag redan avhandlat här.

När delades julklapparna ut?
Faktum är att jag och K alldeles glömde dem och kom på det först vid 23-tiden på julaftonskvällen. Hos mormor och morfar var det efter middagen så ca 17.30 kanske.

Var du inne hela dagen?
K var över en sväng hos sin 80-åriga mor mitt på dagen men beklagade sig väldigt senare över att han kände sig så instängd. Därför gick vi en promenad i den beckmörka parken med alla högljudda änder här bakom innan middagen + att vi åkte ut med bilen för att se om vi kunde hitta någon mack där det gick att köpa en juldvd. Tji fick vi.

Blev det någon speciell frukostmeny?
Nej. Det var meningen att vi skulle ha kokat risgrynsgröt men dels gick vi upp rätt sent och dels skulle ju K äta lite hos sin mamma och tyckte inte det var någon idé att äta frukost. Så för mig blev det en kopp te + lussekatter vid 11-snåret.

Vad fanns på julbordet?
Först åt vi en förtallrik med potatis, krydd- och senapsill, ägghalvor med romröra, ål, vitlökskorv + bröd och ost. Efter det varmrätt bestående av fläskestek med äppelmos, potatis samt mina köttbullar. Som efterrätt hade jag gjort en pepparkakscheesecake som var otroligt mäktig. Vi hade ju bestämt oss för att inte överdriva maten men vi var rätt nöjda ändå!

Blev det någon julmusik?
Ja, lite då och då.

Kollade du på Kalle Anka och hans vänner?
Nix. Då hade K inte kommit hem än och jag hade annat för mig.

Karl Bertil då?
Nä. Fast vi upptäckte att den faktiskt går på norsk tv också - dock lite tidigare. (Kalle Anka går även på dansk tv)

Några julhälsningar?
Några vykort + att jag pratade med familjen i Stockholm och Eskilstuna på dagen.

Hur var kvällen?
Vi åt ju rätt sent, vid 20-tiden. Sedan tog vi faktiskt en liten lur innan vi åt efterrätt till Sällskapsresan - Snowroller på tv. Minns inte riktigt vad vi gjorde sen fram till läggdags förutom att öppna julklappar.. åt nötter och mandariner och pratade mest tror jag.

Betygsätt julaftonen.
Den var bara bra och det var mysigt att fira med sin partner för första gången. Till nästa år har han dock deklarerat att han vill resa bort (han är inte så julig av sig) och kanske dyka i Thailand eller något så vi får väl se..

Kommentarer
Postat av: Katarina

Verkar som en mysig jul! Jag skulle också vilja fira på tu man hand med min partner nån jul. Lite annmorlunda att ha en svärmor som är 80 bast ;), har du träffat den ömma modern?

2006-12-28 @ 15:40:36
Postat av: Ellinor

Katarina: Gammal pojkvän - gammal "sväris" :) Nix, vi har inte träffats och efter K:s skräckhistorier (storrökare, manisk och allmänt skitjobbig) är jag inte så himla säker på att jag vill det heller..!

Postat av: Katarina

Usch då, det låter inte som ngn vidare "sväris". Tur att hon lyckats få en sån härlig avkomma då, trots sina egenheter... ;)

2006-12-29 @ 08:41:07
Postat av: Ellinor

Katarina: Nej och det är tur att K inte är så släktkär (inte jag heller för den delen) att det är så bråttom med att presenteras. Fast dottern och exfrun vore intressanta att få träffa snart..

2006-12-29 @ 14:28:02
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Katarina

Förstår att du är nyfiken på de båda damerna, en träff borde väl underlättas avsevärt nu när du bor i DK? Hur gammal är K:s dotter förresten?

2006-12-29 @ 14:34:28
Postat av: Ellinor

Katarina: Ja, det gör det ju helt klart.. men jag tjatar inte. K berättade först för några veckor sedan om mig "på riktigt" för exfrun. Hon har ju vetat om att han träffat någon men inte mer typ. Så det blir av då the time is right.. K:s dotter är 13 år.

2007-01-01 @ 23:44:37
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se