TJENA MITTBENA FRÅN KÖPENHAMN

Japp, jag är här nu. Vet inte riktigt var jag ska börja.. sitter för tillfället i en obäddad säng med datorn i knät (sovit ut ordentligt - behövdes verkligen!) mitt i det kaos som är mina prylar. Jag har för mycket ägodelar för den här lägenheten. Resan ner gick bra, jag & Daniel lämnade Stockholm vid halv 8-tiden i fredags morse. Klockan 3 mötte vi upp dansken i Helsingborg och tog färjan över. Tyvärr kunde vi inte hämta lägenhetsnycklarna direkt eftersom Heidi som äger den jobbade utan vi åkte och käkade emellan. Då det äntligen var dags började hon med att erkänna att tjejen som hyrt den innan stuckit utan att städa. Ridå.. jättebra början. Enligt henne var det illa och vi skulle få nedsatt hyra en månad med någon tusenlapp för att vi var tvungna att göra det. Då vi kom hit visade det sig att det faktiskt inte var så farligt alls. Vi dammsög och drog över golven med en mopp men otvättade fönster, smulor i skåpen och fettavlagringar vid fläkten innebär ju inte att man inte kan flytta in möbler och kartonger. Det tog väl ungefär en timme att packa ur bilen och sedan ägnades resten av kvällen åt att sätta ihop sängen och lite sådant som som gjorde att man åtminstone kunde vistas här.

Daniel körde tillbaka igår morse och strax efteråt passade jag och K på att sticka iväg till Høje-Taastrup för lite shopping. Den här lägenheten är nämligen en katastrof på vissa områden. En garderobslösning -
Meldal från IKEA - var en nödvändighet. Det finns ett inbyggt klädskåp i hallen men där får jag knappast plats med ens en bråkdel av mina kläder, skor, lakan, handdukar och sådant. En del kommer i alla fall behövas tas ner i källarförrådet. Var även tvungen att inhandla ett nytt badrumsskåp - Norrgrund från IKEA - eftersom det gamla var så äckligt att jag inte ens ville ta i det.. rostigt och helt nergånget. Dessutom behövde jag mer plats där också. Köpte även en matta till köket + en till badrummet, ett par smålampor, lampskärm till taklampan i vardagsrummet och lite smått och gott.

Badrumsskåpet
Lagom trevliga gamla badrumsskåpet

Efter IKEA åkte vi även förbi City 2 för att bl a gå på Bauhaus (tråkigaste affären efter Clas Ohlsson) och köpa elprylar. Lägenheten är inte bara en katastrof rent funktionsmässigt, den är också ett riktigt fuskbygge..! Förutom att montera möbler så tillbringade K eftermiddagen igår med att sätta ihop förlängningssladdar (han är värsta elektrikern ungefär) och pilla i eluttag med typ fara för eget liv. T ex så var elen i taklampan i stort sett bara två sladdar som hängde och kunde kortslutas när som helst. Internet fick vi faktiskt till att funka med en gång även om jag måste inhandla en mackapär imorgon som connectar två nätverkssladdar med varandra och gör att jag slipper ha sladden hängande från hallen som nu. Tv:n funkar däremot inte.. eller, den funkar men det går inte att få in några kanaler och vi vet inte alls vad som är felet.

Taket
Livsfarliga taklampan

Det är fortfarande massor kvar att fixa innan det blir beboeligt här (helt sjukt egentligen med tanke på att jag bara ska bo här i 7 månader) och resten av dagen idag ska väl ägnas åt att röja kartonger och packa upp så jag faktiskt kan röra mig i rummet utan att kliva över saker. En hel del ska ner i källarutrymmet dit vi inte hittade nycklarna igår men de låg tydligen och skräpade i ett skåp. Av förklarliga skäl får därför bilder på mitt nya boende väntas med.. men det kommer så småningom. Hejhej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se