NYÅRSLÖFTEN 2006

Naturligtvis gick inte heller nyår 05/06 till historien som ett av de mer minnesvärda.. jag har aldrig firat en riktigt lyckad nyårsafton - varför? - utan av någon anledning är just den kvällen alltid förknippad med en massa ångest för min del. Lovar alltid mig själv (precis som efter varje jul) att "nästa år ska det minsann bli andra bullar av, då ska jag fira som jag vill - med den/de person/-er jag känner för att tillbringa dagen med" etc etc. Och det slutar såklart alltid med wishful thinking för året efter är det samma visa igen. Hur som helst, igår kväll grät jag bara en liten skvätt och funderade bara en kort stund på att gå upp och ställa mig på motorvägen så det får väl anses som en förbättring jämfört med året innan. Det är allt jag säger om det, var så beige att jag väljer att istället blicka framåt mot det nya året.. har funderat ihop en hel drös nyårslöften som jag tänker göra mitt allra bästa för att hålla för en gångs skull (också wishful thinking men tänkte att jag skulle låta mig invaggas i falsk trygghet fram till.. säg trettondagen åtminstone).

Så, under nådens år 2006 tänker jag helt bestämt:

1. Börja träna
Mitt "sluta röka"-löfte. Nej, jag behöver inte alls gå ner i vikt (även om jag nog lagt på mig nåt kg under julhelgen, vilket ingen ser en skymt av påstår de) men skulle må väldigt bra av att röra på mig mer än vad jag gör/hinner. Det behöver inte alls vara gym 3 ggr/veckan el dyl men skulle nog både sova bättre och kunna koncentrera mig mer på vad jag gör om jag blev lite mer "sportig". Börja i långsam takt (typ promenader till jobbet) och sedan öka på är min plan.

2. Förbättra mina matvanor
Kopplat till första löftet, skulle må klart mycket bättre av en något förändrad kosthållning. Är en kolhydratjunkie och tänker börja med att försöka skära ner på allt bröd, ris, pasta etc som jag sätter i mig. Åtminstone kvällstid först och främst. Behöver äta mer frukt och grönsaker också. Och få i mig mer vätska.

3. Bli bättre på att hålla rent och snyggt här hemma
Dålig på att plocka undan saker efter mig ibland.. jag som är så perfektionistisk i övrigt och mår bäst av att ha ordning omkring mig. Måste bli bättring så slipper jag panikstäda varje gång jag får besök.

4. Fundera över mina mål i livet
Oj, oj - big one! Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra.. och journalistkneget känns inte helt rätt (även om det är en "stor chans") så det är dags att försöka komma fram till vad jag vill med mitt liv egentligen. I stora drag åtminstone.

5. Bli bättre på att höra av mig till viktiga människor i mitt liv
Återuppta kontakten med viktiga människor jag tidigare mist den med då jag varit för asocial och uppgiven för att orka ta tag i någonting (läs: en stor del av tiden i Skövde).

6. Satsa på min relation
En självklarhet.

7. Skära av alla känslomässiga band till en viss person en gång för alla
Redan till kanske 75% genomfört eftersom jag slog alla blå dunster ur ögonen under 2005 och konfronterade mig själv med det faktum att det aldrig någonsin kommer att bli vi två. Ser det som alla andra har sett hela tiden: var det meningen att det skulle ha blivit någonting hade det redan blivit det (det har gått 3 1/2 år!), trots alla bedyranden (fortfarande!) att han tror det kommer att bli vi har han inte gjort ett dyft på hela tiden för att få det att bli så. Och det var aldrig upp till mig - det var honom jag väntade på. Fullständigt bortkastade år som jag kunde ägnat åt annat än att vara olycklig för hans skull. Så nu satsar jag på den andra mannen som är kär i mig och vill vara med mig. Trots att "en viss person" agerar olyckskorp och inte skräder orden då han anser att jag satsar på fel häst.

Det var väl de stora så att säga.. sedan tillkommer givetvis små parenteser av mindre vikt typ

- Sluta köpa skräpkläder från
H&MRowells du ändå inte vill ha och som faller i bitar efter 1/2 år
- Sitt inte och slösurfa då det finns bättre saker att ta sig för
- Lär dig att sminka snygga sotiga ögon
- Bli bättre på att sköta om dina skor
- Rengör dina sminkborstar oftare

Hm, då ska jag väl vara redo för 2006 då..

Kommentarer
Postat av: hotspot

Oj, mycket att leva upp till måste jag säga. Personligen tycker jag att det är bäst att inte sätta upp löften som jag med 99% sannolikhet aldrig kommer att efterleva, trisst att bli besviken på mig själv bara! Blir dock j...ligt impad om du lever upp till dina löften!

Postat av: Erika

Dina löften låter ungefär som mina tankegångar, fast jag vågar inte kalla det löften eftersom det då känns sannolikare att jag inte lever upp till dem... men jag tycker alltid det är skönt med nytt år och nya friska tag! Det är ju ingen annan som gör livet bättre om man bara slöar själv. Varje liten förbättring ska man vara stolt över!

2006-01-01 @ 19:27:00
URL: http://fashiondiaries.webblog.se
Postat av: mialottan

Gott nytt år! Ser att jag kan skriva under på nästan vartenda ett av dina nyårslöften..! Lycka till med dina :)

2006-01-02 @ 02:09:57
Postat av: Ellinor

Hotspot: Lika bra att tänka stort från början! Om löftena sedan kommer efterlevas är en annan femma men har åtminstone den utgångspunkten..Jag blir också j**ligt impad om jag lever upp till dem ;)

Erika: Tankegångar vore nog ett bättre ord än löften vid närmare eftertanke.. löften måste ju hållas (är det meningen). Håller med dig där i visdomsorden - bra skrivet och uppmuntrande!

Mialottan: Gott nytt år till dig också och god fortsättning med! Vad skönt att någon annan är lika ambitiös som jag ;) Lycka till du också.. vi får peppa varann!

2006-01-02 @ 09:23:47
Postat av: sparris

ZomG hela sju stora löften :)

Önskar dig lycka till med uppfyllandet av dem! :)

2006-01-03 @ 16:26:51
URL: http://blekgul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se