SKÖNT ATT VARA SVENSK

Några saker som gör att jag trots allt tycker det är lite skönt att vara hemma i gamla Svedala igen...

1. Jag får min dagliga dos av Earl-Grey te
Kina är synonymt med te för många men personligen kunde jag inte med deras svaga, färglösa jasminte som serverades överallt. Frukostbufféns Lipton var heller ingen höjdare. Av någon anledning gillade jag dessutom inte Starbucks-varianten. Hej Tower och Twinings, vad jag har saknat er!

2. Västerländska toaletter is the shit (haha!)
Vilken lyx det är att slippa huka ovanför ett hål i golvet samtidigt som man håller för näsan och febrilt trevar efter den obligatoriska medhavda rullen toapapper i väskan. Och eftersom vattenkonsumtionen om dagarna håller en mycket hög nivå är detta en upplevelse man måste utsätta sig för x antal gånger varje dag. Okej, vi hade såklart en "vanlig" toalett på hotellrummet och jag tenderade att passa på att helt fräckt springa in på lyxiga hotell och begagna mig av deras faciliteter (fast av någon anledning hade alla västerländska toaletter en väl tilltagen vattennivå - det var inte utan att man nästan doppade handen då man skulle.. ja!) men ändå - kinesiska toaletter är inte min bag.

Inte alltför fräsch Beijing-toalett
Inte alltför fräsch Beijing-toalett

3. Nyttig mat
I alla fall om man jämför med Beijing där det mesta simmar i olja och fett. T o m jag - som inte precis räknar Viktväktarpoints - tyckte att det var lite väl mastigt. Och renlevnadsmänniskan K hade det inte lätt, stackaren! Fast vi åt gott också! Men efter ett tag lessnar man på friterat, wokat i massor med olja, sötsaker och bröd utan en tillstymmelse till fibrer..

4. Blå himmel och strålande sol
Vi hade ändå rätt sån tur med vädret.. visst, dagtemperaturerna låg på 33-35 C och man blev snabbt sjöblöt av svett av den fuktiga värmen men det var ingen stekande sol - då hade det varit outhärdligt. Brände mig bara lite lätt på axlarna och i hårbotten men jag är inte precis knallbrun nu tyvärr (mycket tid inomhus i typ tempel och marknader/shoppingcenter). Det var däremot inte blå himmel eller klart en enda gång (fast solen tar ju ändå) och om det är smogen eller fuktigheten som skapar det där diset vet jag inte. På nätterna regnade och blixtrade det. Mycket.

5. Sverige har 9 miljoner invånare
Kina har 1,3 miljarder - Beijing mellan 13 och 14 miljoner någonting. Det märktes. Folk överallt.

People everywhere!
Området Xidan. Och nej, det regnar inte.. det är skydd mot solen.

Kommentarer
Postat av: Agneta

En fördel med den typen av toaletter måste väl ändå vara att man tränar benmusklerna samtidigt. Och att kön inte blir så lång eftersom det går fort ;-).

Postat av: Ellinor

Agneta: Haha, skulle vara det då ;) Fast jag skulle bra gärna vilja veta hur gamla och svaga går tillväga för att inte benen ska vika sig och de ska drutta ner. En fördel är faktiskt också att det är riktigt lätt att hitta toaletter (även om de är av den här typen), det finns public toilets överallt vilket man ju inte riktigt kan säga om Sverige..

2006-07-19 @ 17:05:23
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: sparris

Earl Grey, hehe...

2006-07-19 @ 18:54:56
URL: http://blekgul.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Sparris: Enkelt och gott!

2006-07-19 @ 19:35:59
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Li

Haha. Det där är en REN toalett jämfört med en del jag har sett... En del (MÅNGA) verkar ha svårt att pricka rätt. Men det är ändå fräschare än västerländska toaletter på såna ställen. Då kissar ju folk på sitsen och det är man ju inte så sugen på att sätta sig i.
Sen finns det en annan sorts offentliga toaletter också. Det är små bås som inte har dörr och alla hukar sig över samma ränna. Man kan inte spola så man ser allt som har farit ner där. Inte så fräscht, nej.

2006-07-19 @ 22:47:52
Postat av: Ellinor

Li: Du har rätt i att den där inte var alltför illa (i Förbjudna staden så där håller de efter dem rätt bra).. själv hade jag nog mest problem med lukten :/ Den där andra sortens offentliga toaletter missade jag och det ska jag nog vara VÄLDIGT glad för vad det låter..!

2006-07-20 @ 10:25:59
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se