ORKA ORKA

Lite lätt antiblogg idag, bara varit hopplöst trött och på rätt taskigt humör men såhär på kvällskvisten efter ett par timmars extra sömn och tre avsnitt av "Desperate Housewives" börjar det gå över. Var även hos min läkare idag tidigt på eftermiddagen - en av dem alltså.. har ju både min husläkare, min snart-färdig-psykiater-läkare samt min kognitiva beteendeterapeut. Det här var killen i mitten och det var ett bra besök - han är nog den enda av de där jag känner ett äkta förtroende för och även den enda som verkar förstå mig helt och fullt. Synd att han slutar i augusti. Det bestämdes i alla fall att "de" fr o m nu ska ta över ansvaret för min sjukskrivning eftersom det blir lite "tårta på tårta" att hålla på och gå till husläkaren enbart för det ändamålet. Vi pratade lite kring mina tankar att bryta upp på nytt och han avrådde mig inte direkt men tyckte kanske inte att det var någon lysande idé att ta några stora beslut medan jag fortfarande är lite nere så att säga.. Och det har han ju förmodligen rätt i. Å andra sidan är det ju en del av mitt livsmönster de senaste åren - flytta och börja om på nytt då jag lessnar osv.

I vilket fall som helst så skrev han ut ett recept på sömntabletter som jag avstått från tidigare men nu ska jag göra ett försök - dock inte varje kväll eftersom de är lätt beroendeframkallande - för att komma ur den onda cirkeln. Jag har haft sömnproblem i flera år och ingenting har hjälpt, vare sig naturläkemedel, "lättare" sömnpiller etc så det är kanske dags att ta tag i det. Nu --> avsnitt 2:21 av DH :)

Kommentarer
Postat av: Li

Vilken sömntablett har du testat och vad ska du testa nu?

2006-06-23 @ 13:19:24
Postat av: Ellinor

Li: Har testat både Propavan (?) och Neurol/Valeriana. De jag fick nu heter Imovan. Har inte hunnit testa dem än dock så vi får se..

Postat av: Li

Jag har testat propavan men gillar den inte. Jag blir så dåsig dagen efter. Men Imovan funkar bra på mig. Se dock till att inte ta den när du är pigg/aktiv. Jag blir i alla fall smått manisk och börjar städa då.

2006-06-26 @ 16:36:20
Postat av: Ellinor

Li: Jag kände inte ett dugg av Propavan, var som sockerpiller.. Imovan funkar med besked! Har tagit de vid läggdax 2 dagar nu - första kvällen började jag svamla massa strunt (enligt pojkvännen, själv minns jag inget) innan jag somnade. Sedan sov jag 12 timmar utan problem. Hm. Kanske borde nöja mig med 1/2.

2006-06-26 @ 17:39:19
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se