VAD SKA JAG GÖRA MED MITT LIV...?

Häromnatten skrev jag några rader om det där beslutet jag går och funderar över. Det var ju kanske inte så svårt att lista ut att det är en Köpenhamnsflytt jag begrundar sedan en rätt lång tid tillbaka.. men att "genvägen" alternativt "senvägen" jag nämnde rör sig om att börja med att flytta till Malmö var kanske något nytt. Det råkar tydligen vara riktigt svårt att hitta bostad i Köpenhamn. T o m K:s syster ansåg att det närmaste man kommer stan antagligen är just Malmö.

På mina senaste DK-trippar har jag träffat på flera tjejer som bor i Skåne och jobbar i Köpenhamn, både för att man tjänar betydligt bättre (högre löner där - lägre levnadskostnader här) och för att där är lättare att få jobb. Jag vill inte alls bo i Malmö egentligen, har aldrig varit särskilt förtjust i Skåne rent generellt av någon anledning (fråga mig inte varför och förlåt, alla skåningar!). Men det borde ju faktiskt inte vara helt omöjligt att skaffa jobb i Danmark och sedan försöka byta min lägenhet här mot en likvärdig i Malmö. Sedan kan jag börja jobba på att byta den lägenheten mot något i Köpenhamn.. det är ju där jag vill bo och det är mängder med danskar som söker bostad i just Malmö - jämfört med hur många (= få) det är som söker i Stockholm (annars hade jag ju kunnat byta Sthlm-Kphm direkt).

Men shit.. det är verkligen ett stort steg att ta, inte minst eftersom jag faktiskt måste ha jobb i Malmö innan jag kan börja se mig om efter någon som vill byta bostad. Man får ju ingen lägenhet utan att kunna visa upp ett anställningsbevis som säkerställer att man kan betala hyran, särskilt eftersom min deklarerade inkomst de senaste åren varit så pass låg (studerat). Alltså är det så mycket som måste klaffa, man måste dessutom ansöka om byte minst 1 månad innan det äger rum och hyresvärden måste godkänna den nya hyresgästen.. det är kort sagt en hel del som kan gå fel!


Jag är clueless - ligger verkligen och funderar över allt det här på nätterna och skulle behöva lite input!


Därför har jag skapat en liten poll - VAD TYCKER NI ATT JAG SKA GÖRA MED MITT LIV?

Jätteglad för alla som vill svara på den.. :)


Kommentarer
Postat av: M

men due, malmö är rätt hot ställe att bo i. det är INTE lapplands texas, så förvänta dig inte guld å gröna skogar för ditt kontrakt, tyvärr...

2006-06-20 @ 01:38:27
Postat av: Ellinor

M: Alltså, jag skrev LIKVÄRDIG i Malmö. Förort här = förort där. Jag är inte helt tappad bakom en vagn.

Postat av: M

förort är väl det inte tal om, eller? lapplands är stort sätt, tidsmässigt, lika när uppsala. inte skulle uppsalabo påstå att det är en förort till dem? men men. lycka till! (säger hon som sitter med en underbar splirrans ny tvåa ett stenkast från stationen, i samma håla, men inte blir av med den i ett byte...)

2006-06-20 @ 01:51:52
Postat av: Ellinor

M: Då det gäller Uppsala har vi ju länsgränsen emellan + att det är rätt meckigt att ta sig dit kommunalt än så länge = att det tidsmässigt tar lika långt tid med bil spelar inte riktigt någon roll, kommunikationsmässigt tillhör det def. Sthlm. Mig spelar det inte riktigt någon roll var jag hamnar i Malmö (kanske inte värsta slummen, ska bara ta reda på var det är först), vill ju ändå därifrån asap. F ö så förstår jag att du inte blir av med 2:an om du söker inom Sthlm, inte så många som vill bo här liksom.. Har lite större förhoppningar eftersom jag ska ut i landet men - som sagt - kanske satsar på Kphm direkt istället.

2006-06-20 @ 02:13:00
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Heidi

Hej! Har läst din blogg rätt länge, närmar sig ett år tror jag, men inte kommenterat nåt men nu kände jag att jag vill "peppa" dig lite. Jag tycker verkligen inte att det låter som en dum idé... Kanske inte så att du ska sticka iväg nu precis inom denna månaden bara hux-flux, utan mer precis som du gör, att du låter tanken gro lite till, börjar leta jobb, kolla efter lgh osv. Jag har tack vare vissa händelser i livet börjat allt mer tro på och leva efter att om det är meningen med nåt så då ordnar det sig. Kanske inte precis på det sätt man hade tänkt sig och det kan hända mycket på vägen, men... Dessutom tror jag på att man verkligen ska lyssna på sig själv och sin vilja. Visst du kanske kan förlora vissa saker på att sticka iväg, men tänk så mycket du även kan vinna! Vet inte om detta hjälper dig på nåt sätt, men ville bara skriva nåt för att jag tycker att det verkligen kunde göra dig gott att flytta!

2006-06-20 @ 08:36:51
Postat av: daniella

du är väl knappast en "stalker" om du flyttar till göteborg??? det är din pojkvän du talar om!!!! kram

=)

2006-06-20 @ 11:08:07
URL: http://daniella.blogg.se
Postat av: Maria

Heja, heja! Håller tummarna för att du ska hitta jobb och ett byte!!

2006-06-20 @ 12:29:33
Postat av: Anna

Jag håller på dig och K! Klart ni ska bo närmare varandra och sen i Köpenhamn tillsammans! Ta vara på kärleken, be not scared! :D

2006-06-20 @ 14:10:08
Postat av: GiselaQ

Hmm, som du vet bor jag i Malmö- och jag gillar det verkligen. Och nej, jag är ingen skåning men har bott här den senaste 20 åren. Men, jag förstår inte...om du flyttar hit blir det ju fortfarande långt till K. Det är ju honom du längtar efter HELA tiden! Varför krångla till allt igen?

I pollen har jag därför röstat för K och Göteborg. Tycker du ska testa kärleken, ge den en chans. Go for it!

2006-06-20 @ 22:40:28
Postat av: kajsa

jag ska flytta till min kille? är jag en stalker då alltså?

2006-06-21 @ 00:49:39
Postat av: Ellinor

Heidi: Trevligt med en "stammis" och trevligt att du kommenterade nu med :) Dessutom var det väldigt bra skrivet, det hjälper mig mer än du anar! Dock måste jag nog inse att JAG måste ta tag i det SJÄLV om det ska bli något, känns som om jag går och väntar på att möjligheterna ska dyka upp av sig själva som det är nu.. Men det är nog för att jag inte riktigt har samlat den energi som behövs ännu. Men det kommer.

Daniella: Neej, det är väl sant.. men han har inte bett mig att komma dit och jag vill inte flytta till en helt ny stad bara för någon annans skull. Därför skulle jag känna mig lite som om jag lekte Följa John men jag vet att det är dumt - han skulle säkert bli glad egentligen!

Maria: Tack! Det hoppas jag med! Tar man bara tag i det och satsar 100% tror jag egentligen inte att det är så svårt.

Anna: Liiiite granna rädd är jag ;) Jag hoppas i alla fall på att han vill komma till Köpenhamn efter mig.. för satsa på K vill jag!

GiselaQ: Jag tror inte att jag gjort det riktigt klart i inläggen att jag inte vill flytta för K:s skull. Jag älskar Köpenhamn och vill bo där och eftersom K är där så pass ofta (typ varje vecka) och dessutom sagt att han inte är främmande inför tanken att ha sin bas där senare så är det liksom så bra det kan bli eftersom jag inte vill bo i Gbg och han inte kan flytta hit. Jag vill helt klart satsa på kärleken men jag vill inte ge upp mina egna planer för den..

Kajsa: Som jag även skrev i svaret till Daniella så skulle jag känna mig dum/lite "stalker" om jag skulle flytta någonstans ENBART för någon annans skull fast jag egentligen inte alls vill bo där. Speciellt eftersom han inte bett mig att komma dit.. Det är enbart mina irrationella tankar och jag menade inte att någon annan skulle känna sig träffad - då ber jag om ursäkt.

2006-06-21 @ 01:32:28
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Julia

Hej Ellinor!

Här är Julia som bott i Järpen (om du kommer ihåg)!
Har du och kärleken pratat nåt om hur ni ska göra i framtiden om ni ska bo ihop eller så?
Göteborg är ju en trevlig stad så det är väl inte helt fel att flytta dit!
Ha det så bra!

Hälsningar Julia

2006-06-21 @ 17:33:47
Postat av: Jessica

Har en kompis som bor centralt i Malmö, men jobbar i Köpenhamn. Hon tycker det är hemsk, och till råga på allt snuskigt dyrt att pendla över bron både med tåg och bil. Men att, precis som du skriver, ta ett första steg till Malmö och sen leta i Köpenhamn kan ju funka... lite lättare när man är närmare och börjar få kontakter där. Lycka till, och ha en skön midsommar! :)

2006-06-22 @ 13:28:45
URL: http://sessan.squarespace.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se