My facial

Ganska precis en vecka sedan jag var på min första ansiktsbehandling på Skin Vacation som håller till i Salong Blå Butiken på Hantverkargatan i Stockholm, mittemot Kungsholms Kyrka. Tidigare brukade jag gå (eller ja, brukade och brukade.. 2-3 ggr/år) till Aktiv Hudvård men var inte riktigt nöjd, vare sig med bemötandet eller med produkterna de använder (Bioline). Hur som helst fick jag ett presentkort av Daniel (på begäran) i julklapp och tänkte jag äntligen skulle utnyttja det nu.

Hade en sådan flax att de just nu erbjuder gratis bryn- och fransfärg i samband med ansiktsbehandling.. något jag annars brukar passa på att göra. Varje månad (fram till sommaren) har de olika erbjudanden, kan vara värt att kolla in! Skin Vacation använder produkter från Dermalogica och därför började den jättetrevliga hudterapeuten Lena med att göra en facemapping för att analysera vilken sorts hud jag har. Hon kom fram till att jag har blandhud (vilket jag visste) med en något fetare t-zon och vidgade kapillärer (ytliga blodkärl) på kinder och näsa. Själva behandlingen bestod sedan av peeling, djuprengöring med portömning (det gör satans ont!), mask samt en avslutande kräm. Dessutom plockade hon brynen lite samt att jag fick en lätt massage (dekolltage, nacke och axlar plus hårbotten). Och så färgning av fransar och bryn då. Hon tyckte även att jag skulle överväga att göra en aha-behandling (helst i kur) samt att jag borde böja fransarna permanent (håller ca 6 veckor) vilket hon trodde skulle bli snyggt på mig (har faktiskt funderat på det). Innan jag gick fick jag min facemap samt att hon faktiskt frågade vad jag ville ha för prover (generöst!) och gav mig testförpackningar på Skin Renewal Booster, Skin Hydrating Booster samt Skin Hydrating Masque. Hm, det var innan jag avslöjade att jag brukar köpa mina Dermalogica-produkter på nätet.. :) Det är bra att få reda på vilka produkter som faktiskt passar ens hud så man slipper lägga ner dyra pengar på fel. Fick ju t ex veta att det var Active Moist jag skulle ha och att jag använt fel rengöring (ska ha Special Cleansing Gel istället för Dermal Clay Cleanser som är för uttorkande). Summa sumarum så är jag väldigt nöjd och kommer definitivt att återvända dit!

Kommentarer
Postat av: E

Detta skulle jag behöva göra! :D Hur gick portömningen till?

2006-03-16 @ 15:08:12
Postat av: Ellinor

E: Först ånga en liten stund över ansiktet så att porerna ska öppna sig. Sedan klämmer hon porerna (pormaskar) där det behövs med två bomullstussar.. rätt oskönt men välbehövligt!

2006-03-17 @ 10:54:34
Postat av: Katarina

Var på nätet köper du dina Dermalogica-produkter?

2006-03-18 @ 15:38:54
Postat av: Ellinor

Katarina: Lookfantastic, finns ett inlägg om det lite längre ner. De finns även på HqHair. Sedan har jag köpt på eBay någon gång men det känns bättre att köpa på "riktiga" sajter.

2006-03-18 @ 15:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se