JULGÅVOR ÅT ALLA!

Idag anlände hela två spännande paket från CDON. Gillar att de delar upp beställningen (men bara debiterar en fraktavgift - vilken jag iaf slapp efter att ha hittat en rabattkod här) så man slipper gå till kiosken och hämta ut, paketen blir inte så stora så de skickas direkt hem. Sen att man får två fakturor att hålla reda på är en annan femma. Det enda i innehållet jag kan berätta om är mina nya Koss-babies, resten var julklappar + en födelsedagspresent till K (tidigt ute, han fyller den 12/12). Eller.. mormor läser knappast här så det var en bok av Karin Alvtegen (fast inbunden och till fyndpris). Hon gillar deckare. Gäller iaf att planera julklappsshoppingen nu eftersom det är ungefär det enda med julen i år som går att planera. Ingen aning om ifall jag kommer ha möjlighet att åka till Stockholm (ekonomiskt eller om det finns biljetter kvar), om jag kommer jobba, om jag och dansken kommer hitta på något eller vad. Förra året svor vi dyrt och heligt att vi skulle resa bort i år men det har jag knappast råd med nu då jag inte vet när jag kan vänta mig nästa inkomst och förresten är vi rätt sent ute.. Det kanske slutar med att jag sitter där i min ensamhet med Findus jultallrik eller nåt, vad tragiskt det vore! Stör mig att det inte går att planera, jag är en planerande individ..

Kommentarer
Postat av: lill-elin

gud va jag blev lessen när jag såg den där jultallriken. började nästan lipa. det finns så många ensamma männsikor därute. gamla och sjuka utan anhöriga, jag vet för jag jobbar extra i hemtjänsten. den verkar vara gjord med dem i åtanke:(
vill bara att alla ska få gemenskap och kärlek.alltid. men speciellt kring jul eftersom det är extra ensamt då. kanske borde man hjälpa någon annan i jul istället för att sitta med familjen o vräka i sig mat o godis. efterlämnar en viss tomhetskänsla varje år ändå. det där magiska som var när man var liten är liksom borta för längesen.

bara lite tankar...;)
allting ordnar sig för dig det är jag säker på.
ser fram emot att få följa din köpenhamns-blogg!
själv kanske jag också flyttar snart..väntar på besked om högskoleintagningen.Kram

2006-11-22 @ 10:00:43
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Jag är ambivalent inställd till den där jultallriken. Samtidigt som jag tycker det är ett lite bra initiativ på något sätt så spelar det ju onekligen på verkligheten om de ensamma och gamla som sitter där själva på julafton. Det är dock tråkigt att julen har fått en sådan klang, att är man ensam då så är man en loser och det känns lite extra tomt. En familjehögtid lämnar liksom inte utrymme för alternativa firanden.. eller att välja att inte fira alls av en eller annan orsak. Men visst är det riktigt synd om alla de gamla t ex som sitter där och inte önskar något högre än att få samla alla sina nära och kära omkring en - inte minst om de saknar anhöriga eller om de anhöriga inte bryr sig.. Usch, nu blev jag också ledsen! Håller tummarna för dig att det går bra med högskolan - var har du sökt utbildningar? Alla flyr Väsby.. ;)

Postat av: lill-elin

ja du har rätt, julen är verkligen en konstig mix av mys och tragik. har kluvna känslor inför den.
kommer nog bli annorlunda om man får barn nån gång, det är ändå för deras skull man firar;)
nu har vi inga kids i släkten och det är jättetrist!

när det gäller de gamla kan man även ofta ha "skygglappar" har jag märkt. Det är lätt att bara se den ensamma lilla gubben eller gumman som de anhöriga skiter i, men man har ingen aning om hur de faktiskt har varit i sina liv.
En kollega frågade faktiskt en gång sonen till en dam varför han var där så sällan, mamman var ju så ledsen för det.
Han berättade då hur modern varit alkoholist under hela hans uppväxt och lämnat honom och hans syster ensamma hemma med en burk med hundmat att äta.
Själv satt hon och söp sig full på baren.
man får lite vidgade perspektiv...

ja jag hoppas verkligen på att komma in på socionomlinjen, har sökt Uppsala, i första hand, sedan sthlm och sen i hela landet. det är ju rätt svårt att komma in i Sthlm tyvärr.har rätt bra betyg men de räcker inte!

Ser fram emot att lämna väsby iaf. har ju bara bott här 1 1/2 år men har redan tröttnat. Pojkvännen vill verkligen flytta, han har bott här hela sitt liv och han har sagt att han följer med mig oavsett var jag kommer in;) blir en stor förändring, får väl se det som en utmaning!

Vad är det du har läst? Var högskolan i Skövde bra?
tror att jag har den på 6:e handval eller något sånt.

2006-11-22 @ 13:57:48
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Inte vi heller.. kids i släkten alltså. Det är synd, nu känns det mer och mer som ett måste - det här med julfirandet. Man firar liksom inte för att det är mysigt att umgås och för att se de glada minerna vid julklappsutdelningen utan det har mer och mer kommit att handla om ett slags uppgjort traditionsbundet schema - mat, julklappar, tv.. liksom. I min familj då. Därför skulle jag faktiskt inte ha något emot att resa bort, trots att det för många är helt otänkbart.

Sedan var det tänkvärt, det där du skrev om att det kanske ibland finns orsaker till att besöksfrekvensen hos en del gamla på vårdhem kanske inte alltid är så hög. Man glömmer inte bara bort tidigare händelser bara för att personen ifråga har råkat bli gammal.. Vet redan en person som med största sannolikhet kommer sitta där i sin ensamhet pga saker som gjorts :/ Karma.. fast i detta liv!

Skönt att inte behöva se sin relation som en anledning att stanna kvar någonstans där man egentligen inte trivs. Du verkar ha en bra pojkvän!

Jag läste internationell projektledning med språk (engelska). Vilket inte säger de flesta så mycket och inte mig heller i ärlighetens namn! Betr HiS så måste jag nog säga att det är en bra skola trots att jag personligen är lite besviken på min utbildning (men det beror mest på att den var så ny då vi började att de inte hade riktigt koll än). Relativt liten och intim, man känner sig inte som en i mängden och kontakten med lärarna är bra. Den är dessutom fräsch och studentlivet utanför skolan är väl utbyggt, det finns massor med aktiviteter. Fina studentbostäder med (främst Kurorten och "Skrapan" som är helt nya) Sedan får man ju komma ihåg att Skövde är en riktigt trist stad dock - i mitt tycke. Men den ligger ju bra till på stambanan, 2 h till Sthlm och 1 h till Gbg, så det är ju inte svårt att ta sig därifrån om man vill! :)

2006-11-22 @ 14:29:47
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: lill-elin

precis, karma kan ge sig känna även i detta liv;)
det lät som ett spännande program du har läst, jag skulle också vilja ha inriktining engelska, är bra på det.
men det finns ju knappast på socionomlinjen...

Skövde verkar helt ok då,fast jag har svårt för riktigt små städer. en fördom att bryta
jag tror nog att det blir umeå om jag inte kommer in på de tre första valen, jag såg på vhs att inte så många sökt där. det verkar vara en betydligt roligare(större) stad men det är ju en enorm nackdel att det är sååååå långt borta. och mörkret. och kylan. men det får gå!

jag önskar dig all lycka till i framtiden, och hoppas du fortsätter blogga.känner ofta nån slags samhörighetskänsla när jag läser dina inlägg, tror du påminner mig om alla kompisar i Göteborg som jag träffar alldeles för sällan:(
får väl skaffa mig en egen blogg vad det lider!

2006-11-23 @ 10:01:06
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Umeå verkar vara en trevlig studentstad tycker jag med! Fast nackdelarna är ju de du skrev tyvärr :/ Vi får hoppas på att du kommer in på något av de tre första istället! Klart jag fortsätter blogga från Köpenhamn fast det kan dröja lite innan jag kommer igång eftersom jag inte lär ha Internet till att börja med. Skaffa dig en blogg du med tycker jag, att du kunnat motstå såhär länge.. ;)

2006-11-24 @ 12:08:26
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se