TEKNISK FRÅGA.. IGEN!

Ytterligare en fråga till alla tekniska orakel där ute: Är den här bra? Nu tänker jag främst på hastigheten.. "du får farter i upp till 54Mbps.." - om man jämför det med mitt bredband som är 24 Mbps enligt leverantören - dvs det snabbaste man kan välja hos dem. Låter himla konstigt tycker jag, att man skulle surfa snabbare trådlöst än med bredband. Men har jag fattat rätt?

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Dom talar välan om hastigheter som prylen är kapabel till. Det vill säga, t ex, om du skickar filer mellan olika datorer. Eller om du för den delen sitter med en 100Mbit-lina skulle du kunna komma upp i 54 med den där.

Förutsatt att du får vad vad bredbandsleverantören lovar och att den där nätverksadaptern är tillräckligt stabil. Men i teorin.

Så sitter du med en uppkoppling på 24Mbps är det var du alltså vad du kommer upp i med den där.

Sedan står det ju något om datahastighet på 20Mbps i specifikationerna, och vad som kan vara skillnaden där har jag ingen koll på.

Postat av: Ellinor

Fredrik: Jag tror jag läst din kommentar 5 ggr och är fortfarande inte hundra på att jag fattar. Jag vill alltså köpa den där prylen för att kunna surfa trådlöst på typ tåg och sådant (eftersom jag inte har något sådant kort i datorn och då fick jag tips om den där som skulle vara "utvärtes" istället). Skrev bara hastigheten på mitt bredband för att ha något att jämföra med.. dvs, om det går mycket långsammare (el. snabbare?) än vad det gör hemma om jag använder den där ute på stan. Jag förstår knappt själv vad jag menar så jag begär inte att du ska göra det heller :)

2006-11-12 @ 02:16:04
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Alena

1. Du kan aldrig surfa snabbare än den internetuppkoppling du har.

2. Den trådlösa USBadaptern du hänvisar till ovan visar bara vilken hastighet du kan ha mellan din dator och andra föremål som använder trådlöst. Kan vara bra om du ska ansluta till andra datorer direkt och föra över saker mellan dem, utan Internet - endast då kan du komma upp i den hastigheten som det står i texten (såvida den andra datorn har samma höga överföringshastighet).

Blev det ännu värre nu?

2006-11-12 @ 12:35:56
Postat av: Ellinor

Alena: Ja! Det blev värre alltså.. ;) Om vi säger såhär då, eftersom jag snart ska flytta så kommer jag att avsluta mitt bredbandsabonnemang. Det kan dröja innan jag får något nytt i lägenheten i Köpenhamn, därför tänker jag att det vore en bra idé att köpa denna.. bl a för att kunna ta med sig laptopen till caféer som erbjuder trådlös uppkoppling. Är det rätt grej att inhandla då om jag inte redan har wlan (?) i datorn? Jag ÄR verkligen teknisk novis..

2006-11-12 @ 13:59:51
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Alena

Nu gör vi det väldigt lätt här. Kort och gott är det en helt okej grej att köpa den där USB adaptern du vill ha wlan till din dator så att du kan ta med den och surfa på fik och liknande =)

2006-11-12 @ 20:44:46
Postat av: Ellinor

Alena: TACK! Precis det svaret jag ville ha :)

2006-11-12 @ 21:18:58
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se