VALFLÄSK OCH HÄXJAKT

Låg och vred och vände mig i sängen i natt (= i morse) då jag skulle sova av nervositet inför Valet idag. Ja, själv var jag ju som sagt och förtidsröstade tidigare i veckan men det känns ändå rätt lätt att med typ 95% säkerhet kunna konstatera att Alliansen tar hem 'et. Och då är det Bye bye välfärds-Sverige! För jag vet att jag tjatat om det här förut men jag förstår bara inte hur ett parti (Moddarna) som marknadsför sig som "Sveriges nya arbetarparti" har mage att samtidigt leka någon slags omvänd Robin Hood för att kunna bekosta sitt absolut största valfläsk: sänkningen av skatterna (vilket är frågan de vinner sympatier på - alla vill väl ha lägre skatt men till vilket pris?). Det ska tydligen straffa sig om man bor i Sverige och inte kan få något jobb alternativt är sjukskriven. För alla vet ju att inte minst de långtidssjukskrivna egentligen skulle kunna jobba - de är bara ena lata typer - så därför sänker vi sjukpenningen från 80 till 70 procent (av den tidigare inkomsten) efter sex månaders sjukskrivning. Det är väl en bra idé! (Eller...?). De förtidspensionerade får också skylla sig själva så deras ersättning sänker vi då vi ändå håller på! Och så lägger vi till en andra karensdag i sjukförsäkringen! Låg och jagade upp mig i natt och blev mer och mer förbannad på dessa och andra frågor.. kan säga som så att hade jag inte redan bestämt mig för att emigrera så hade jag definitivt tagit steget då det blir klart med borgerligt styre de närmaste fyra åren. Ni kommer ångra er något så djävulskt då de rika blir rikare och de fattiga blir.. just det, fattigare. Viljan att vilja ha en förändring (ungefär som då vi byter frukostrutiner) är starkare än förmågan att sätta sig in i vilka konsekvenser ett sådant beslut medför..

Nu ska jag tänka bort kvällens potentiellt fasansfulla beslut och ägna mig åt lite nyttiga saker istället. Typ läsa och se på film.


Kommentarer
Postat av: Sour Grapes

Amen!

Kunde inte ha sagt det bättre själv...

Postat av: Ida

Håller med sour grapes ovan

2006-09-17 @ 16:03:02
Postat av: Mi

Jag instämmer också! Mina tankegångar går precis likadant och jag är också orolig inför valet som ju med allra största säkerhet leder till maktskifte - märkligt att så många svenskar står ut med att vara osolidariska egoister.

2006-09-17 @ 16:15:19
URL: http://mimarie.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Sour Grapes, Ida, Mi: Vi får hoppas att de allra flesta tycker som vi gör.. *håller tummarna så hårt att de nästan vitnar*.

2006-09-17 @ 20:01:22
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: stina

Ja jag är mycket intresserad av att se hur folk som röstade på moderaterna (som inte är höginkomstagare) tar alla försämringar som drabbar de svagaste. Det gäller att inte bli arbetslös, sjuk eller förälder.

2006-09-24 @ 16:05:50
URL: http://passionforfashion.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Stina: Förändringens sötma kommer nog smaka rätt surt för dessa människor (dvs låginkomsttagare som trodde att även de skulle få det bättre) till slut.. Jag tackar gudarna för att jag slipper vara med då det sker!

2006-09-24 @ 18:49:07
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se