Jag har en ny favoritstad!

I fredags eftermiddag susade jag och Dansken äntligen iväg till hemliga destinationen (dvs, hemliga för honom ända fram till check-in) som var Berlin! Hade fått tag på billiga biljetter med AirBerlin, DKK 1600:- för oss båda t&r, och allt var väldigt smidigt - 45 min i luften and you're there!

Hotellet vi bodde på heter
Park Plaza och är ett fyrstjärnigt, rätt nytt hotell ett par stationer med U-bahn från Alexanderplatz. Trevlig och hjälpsam personal, sjysta rum, bra läge på en lugn sidogata.. vi var nöjda!

Hade inte några direkta förväntningar på staden innan - första gången där - men nu vill jag bara dit igen.. ny favorit! Lite allt möjligt hann vi med; sightseeing naturligtvis, en hel del traskande på stan (aj, mina fötter!), mängder med mat.. Det är en stor stad och omöjligt att hinna med allt på bara ett par dagar. Nästa gång vill jag nog gärna besöka ett eller två museum, ge mig ut utanför de vanliga shoppingstråken Kurfürstendamm/Friedrichstrasse samt åka till Spandau. För tillbaka ska jag!

TIPS!

- Ät frukost på Café Einstein, Unter Den Linden. Dyrt men gott! Vi åt där två mornar av tre och andra morgonen kände ägaren igen oss från dagen innan.
- Skönhetsjunkie som jag? Benefit finns på så gott som alla större varuhus. Australiensiska märket Becca hittar du på Galeries Lafayette och Nars finns på KaDeWe. Plus en massa annat spännande! Mycket är billigare än hemma, t ex Weleda.
- Köp ett dagskort för ca 6 Euro och åk obegränsat på U-bahn/S-bahn/bussar. Avstånden är stora och det funkar inte att gå överallt.
- En sightseeingtur med buss med någon av alla de bolag som erbjuder det är ett bra sätt att skaffa sig en överblick över stan. Vi åkte med City Circle, ca två timmar för 20 Euro.

Kommentarer
Postat av: lill-elin

Berlin är underbart! Var där förra hösten med min syster i fyra dagar.
ångrar att jag inte åkte dit och pluggade istället för till Barcelona.. ok att tyska inte är min grej-Men Berlin, så mycket coolare, intellektuellare, modernare än de flesta andra storstäder i Europa. Utelivet var grymt och konst/kultur/teatersvängen slår nog också det mesta.Jag ska också def. tillbaka dit, hoppas det blir snart:) ett tips om du åker dit igen: En restauranng som heter "Pan Asia" nära Alexanderplatz. Godaste maten jag ätit i mitt liv tror jag-och billigt också!

2007-12-12 @ 17:10:52
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Åh, har du pluggat i Barcelona.. dit vill jag också åka! Hört att det ska vara en kanonstad! Jättetack för restaurangtipset om Berlin - det blir nog en resa till dit då det börjar närma sig sommar.. först ska alla pengar sparas till N Y!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se