Delfinal 3

Ikväll är det dax!


Imorgon är det så dags för den tredje delfinalen, denna gång från Örnsköldsvik (som måste vara en av de tristaste städerna i Sverige, sorry alla Ö-viksbor!). Har åter igen roat mig med att lyssna igenom startfältet och här är mina korta omdömen:

Måns Zelmerlöw - "Cara Mia"
Poppig låt, lite musikal över den. Inte alltför tjatig och snyggt arrangemang. Helt okej.

MissMatch - "Drop dead"
Hörde en intervju med dem innan och irriterade mig redan då på tjejernas röster (+ att de framstod som.. hm, inte de skarpaste pennorna i lådan) - det gör jag i låten också! Tillräckligt catchy är den inte heller och allt blir bara.. tråkigt.

Magnus Carlsson - "Live forever"
Magnus är vanligtvis inte någon favorit - har lite svårt för hans röst - men det här är nog den mest självklara låten i hela delfinalen. Andas inte så lite 80-tal och lyckas Magnus prestera på scenen så kan den här bli farlig i Globen också. Tycker dock bättre om versen än refrängen och det fattas någonting jag inte kan sätta fingret på, men på det stora hela - en riktigt bra låt!

Sheida - "I mina drömmar"
Svensk-iransk folkmusik. Behöver väl egentligen inte säga så mycket mer för ni fattar nog själva att den här är chanslös. Ingen melodi eller refräng = tummen ner!

The Attic feat. Therese - "The Arrival"

Jag gillar Therese röst och jag gillar den här låten som säkert kommer bli stor på dansgolven. Tyvärr gick det ju inte så bra för Andreas Lundstedt som hade en liknande låt med för ett par veckor sedan och det här går nog inte heller hem i stugorna. Det saknas en brygga i låten och den blir lite tjatig men i övrigt - I like!

Sebastian - "When the night comes falling"
Sebastian och Måns Zelmerlöw tävlar ju om samma röster men låtarna skiljer sig rätt rejält åt. "When the night.." är melodisk 60-talspop och det kunde lika väl vara Karl Martindahl (om ni minns honom?) som stod där med sin gitarr (inte för att Sebastian kommer ha någon gitarr). Refrängen är jättebra och jag gillar tonartshöjningen. Kanske lite tam, den sticker inte ut.

Sonja Aldén - "För att du finns"
Först tror jag att det är Shirley Clamp som sjunger.. deras röster är verkligen lika! Men det här är en oväntat bra ballad - bättre än Tommy Nilssons - som jag tror kommer överraska. Förutsatt att Sonja får till ett bra framträdande förstås.

Nanne - "Jag måste kyssa dig"
Jag är inte något fan av Nanne, hon påminner mig om ett högljutt litet troll med stilettklackar. Dessutom låter alla hennes låtar likadant. Den här är inte ett undantag, en typisk Nanne-låt, men naturligtvis kommer framträdandet och alla fans hon trots allt har ta henne till final. Låten är seg, man väntar på en höjdpunkt som aldrig kommer.. eller jo, det gör den men det räcker inte till. Ta bort.

Både en väldigt svår- och lättippad delfinal den här veckan. Med undantag för Magnus Carlsson och Nanne som är självklara i finalen så är det fyra låtar som på något sätt ligger på samma nivå. Vilka som går vidare till 2:a chansen är därför verkligen en öppen fråga.

Åter igen, jag har bara lyssnat på låtarna och inte sett något framträdande men såhär hoppas jag att det går imorgon kväll:

Till final: Magnus Carlsson och The Attic feat. Therese
Till 2:a chansen: Sonja Aldén och hmmm.. Sebastian eller Måns? Okej, Sebastian!

Så blir det naturligtvis inte utan såhär tror jag att det går:

Till final: Magnus Carlsson och Nanne
Till 2:a chansen: Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw (han har mer "tjejtycke" än Sebastian)

Nu får vi se!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se