DEN VITA STENEN

Rätt länge nu har dansken med jämna mellanrum fått upp små "stenar" (tror de är vita) i munnen som han inte vet var de kommer ifrån. Han har varit hos läkare som säger att det inte "betyder någonting" (?!) och trots idogt googlande hittar jag heller inte någon information om att det skulle vara symptom på något (typ gallsten). Någon som råkat ut för samma sak eller vet vad det kan bero på? Lite obehagligt är det..


Kommentarer
Postat av: kerstin

Men gud vad läskigt. Hoppas ni får reda på vad det kan vara :(

Postat av: Anonym

Kan det inte vara beläggningar/proppar från halsmandlarna? De kan vara vita eller gula och formen som små stenar, men är ju förstås inte hårda som stenar.

2007-01-23 @ 13:14:55
Postat av: Ellinor

Kerstin: Ja, det är det. Han har sparat några stycken och tänkte skicka dem på analys så får vi se.

2007-01-23 @ 13:15:10
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

?: Mycket möjligt. Ska jag framföra - tack!

2007-01-23 @ 13:16:32
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

Fast det borde märkas på andedräkten om det är proppar från halsmandlarna, luktar inte hallon precis.

2007-01-23 @ 13:20:18
Postat av: Ellinor

?: Det är ju inget fel på hans andedräkt - då skulle jag hållit mig borta! - så kanske inte då..

2007-01-23 @ 13:24:05
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Helena

Hej!
Jag tror inte att ni behöver oroa er =) Det låter tveklöst som han har lite jobbiga halsmandlar. I håligheter samlas det lätt matrester som börjar lukta. Det är ett vanligt fenomen. Han kan testa med att dra ner på mjölkprodukterna, brukar hjälpa!

2007-01-23 @ 19:38:16
Postat av: Ellinor

Helena: Ja, vi har fastslagit att det nog är vad det är i alla fall. Han ska till läkaren och ta reda på vad man kan göra åt det. Mjölkprodukter äter han knappt.

2007-01-25 @ 11:57:00
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anna

Ingen fara - läs detta från Apotekets hemsida:
? I en del fall kan dålig andedräkt spåras till svalget och halsmandlarna. Men det är relativt ovanligt, säger Hans Nordemar, öron-näsa-halsläkare på Sophiahemmet i Stockholm. Men visst förekommer det ibland ett samband, om man har extremt fula halsmandlar, med illaluktande ?proppar?.
Vad kan man göra åt detta?
? Man kan ta bort halsmandlarna, men egentligen tillhör dålig andedräkt inte kriterierna för att göra den operationen. Den är vanligare om patienten har väldigt många infektioner.
Kan man göra något för att propparna inte ska sitta kvar och börja lukta illa?
? Inte mycket, det är snarare så att ju mer man håller på och trycker på halsmandlarna för att få ut propparna, desto värre blir det. Oftast är det bättre att låta dem vara. Det här är till stor del ett ungdomsproblem, benägenheten att få proppar i halsmandlarna brukar avta när man blir äldre.
Man kan gurgla med munvatten om man är rädd att andedräkten luktar illa. Att försöka desinficera med starkare medel är ingen idé. Propparna brukar visserligen vara gulaktiga, men de består inte av var och beror oftast inte på bakterietillväxt, förklarar Hans Nordemar.
? Det är körtelvävnaden i halsmandlarna som är litet överaktiv, och då produceras ett slags sekret. Hos många klumpar det ihop sig till proppar som sitter i små kratrar i halsmandlarna. Visst kan man känna att propparna luktar illa om man lyckas få ut dem ? men det ska mycket till innan de ger riktigt dålig andedräkt.

2007-08-08 @ 09:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se