Check check check

En sten har lyfts från mitt hjärta - åtminstone tillfälligt. Har ordnat lägenhet 1 juli-25 augusti och det ger mig utrymme att fortsätta leta efter någonting mer varaktigt. Dessutom är det rätt perfekt, 38 möblerade kvadrat i ett "bra" område på Frederiksberg, inte långt från Søerne och indre by. 2500:-/månad vilket tillsammans med de 1000:- som magasineringen av möblerna kommer kosta inte blir mer än den hyra jag betalar nu. Det är egentligen studentbostäder och det är en svensk tjej som hyrt ut den till en svensk kille i ett år som nu behöver någon i "skarven" mellan att han flyttar ut och hon in igen. Dessutom är det ett relativt nytt hus (80-90tal?) och det gör att standarden är betydligt bättre än det mesta annat jag varit och sett här i stan.

Skåpbil är bokad och reservation av förråd hos Shurgard är också gjord. K ska ragga upp två killar som kan hjälpa till att bära, ger dem väl någon femhundring var för det.

Nu andas jag ut ett tag.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Åh vad skönt! Du får lycka till med att hitta något för en längre tid.

Postat av: Ellinor

Veronika: Tack, det blir fortfarande inte lätt men det ger mig åtminstone lite tid..

2007-06-23 @ 15:49:07
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Linda K

grattis! vad skönt att ha det fixat och slippa tänka lägenhet hela tiden :)

2007-06-23 @ 19:38:44
URL: http://iabloggar.blogspot.com
Postat av: lily

Grattis, har hållit tummarna för dig :-)

2007-06-24 @ 00:20:15
Postat av: Malin

Härligt att det ordnat sig! Jag ska ev flytta till Köpenhamn i höst för att plugga, men känner inte alls till staden...Undrar om du kan rekommendera ngn stadsdel/stadsdelar. Föredrar grönska framför cafe/barliv...Tack på förhand!

2007-06-24 @ 12:15:09
Postat av: Ellinor

Linda K: Ja, eller.. det måste jag i alla fall göra eftersom jag bara ska bo där i 7 veckor men kan slappna av lite i alla fall!
Lily: Det hjälpte ;) Håll tummarna för att jag hittar en lägenhet tills i slutet av augusti också!

2007-06-24 @ 12:50:16
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Malin: Vad skojigt om det blir så - Köpenhamn är en underbar stad! Nu vet jag inte riktigt om du tänker på stadsdelar att bo i då du säger "rekommendera" men jag utgår från det. Från min sida är svaret givet - Frederiksberg! Det är en egen kommun, omgiven av Kbh, där även skatten är billigare. Många hus är lite "finare" enl. svensk standard och inte fullt så sunkiga som på t ex Nörrebro, Vesterbro. Dessutom finns där grönområden, som Frederiksberg Have, samtidigt som man även kan hitta en del helt ok shopping, caféliv, restauranger. 2-3 stationer med Metron så är du på Kongens Nytorv och du cyklar in till City på 10 min max. Älskar det! Amager (mot Kastrup till) är också fint, bor du på östra sidan är det inte långt till Amager strandbad. Också nära till City. Anses av en del som lite mindre fint men jag gillar verkligen Amager + att metron går här med = stor fördel! Det här är ju bara mina åsikter men hoppas du blev lite klokare!

2007-06-24 @ 12:58:22
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Malin

Tack för ditt svar! Ska kolla närmare på Frederiksberg:)

2007-06-24 @ 22:52:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se