I kopiornas underbara värld (uppdaterad)

Igår läste jag ett inlägg hos Polly om den här Tradera-auktionen som säljer en "äkta svart Mulberry Bayswater". Citerar La Poll: "Men är det inte så att numret på plattan borde vara unikt per väska, och som en garanti för äkthet? Isåfall är det ju lite märkligt att denna väska har precis samma nummer som min, som köptes i Kina i höstas av min mamma.. What a co-incident!".

Jag har rent principiellt ingenting emot kopior (äger själv en fake Tod's, inköpt för det förmånliga priset av ca SEK 50 i Beijing) men vad jag har någonting emot är Tradera- och eBay-säljare som marknadsför kopior som äkta vara. Därför anmälde jag auktionen och kontaktade dessutom säljaren för att konfrontera henne. För en stund sedan fick jag svar från den senare och jag citerar åter: "Jag har fått väskan av min pojkvän och jag tror verkligen inte att den skulle vara falsk. Hur kan du vara så säker på att informationen du har är rätt? Vi var i london vid den här tidpunkten. Jag har gett payson garanti eftersom jag är säker på att köparen kommer vara nöjd."  Oh ja, det där var ju verkligen övertygande argument för att det inte skulle röra sig om en falsk väska!

Auktionen går ut om bara ett par timmar och i och med att det är helg tror jag tyvärr inte att Tradera kommer hinna läsa min anmälan och ta ner auktionen. Tycker bara fruktansvärt synd om den köpare som kommer betala över 3000:- (budet ligger nu på 3150:-) i god tro och hade jag kunnat kontakta den personen också så hade jag gjort det. Det kan tyckas vara lite overkill i och med att det egentligen inte är "mitt slag att utkämpa" men jag blir bara så förbannad på sådant här!

image604
The real deal - Mulberry Bayswater

Uppdaterad: Väskan gick för 4800:-! Tack och lov hade köparen egna auktioner ute vilket gjorde att det fanns en möjlighet att kontakta henne. Har precis skickat ett varningsmail att den är en fake så nu får vi kanske se vad hon väljer att göra med den informationen..

Kommentarer
Postat av: Hedgehog-Sara

ja - om det framgår att det är kopia så är det helt okej för mig, man väljer ju själv. I det här fallet syntes det ju att den inte var äkta, eftersom metallbrickan satt på motsatt sida fickorna - det gör den väl inte på en äkta...

2007-03-25 @ 12:41:16
Postat av: Ellinor

Hedgehog-Sara: Exakt.. jag gav henne flera exempel och jämförde med bilder varför det inte var en äkta men det är ju onödigt egentligen för det vet ju hon också. Tycker ju som sagt synd om köparen, tror inte hon hade betalat så mkt pengar om hon vetat att det var en kopia. Fast det vet man ju inte heller..

Postat av: Ulrika

Usch vad sånt är vidrigt.

jag var med om en motsatt grej för nåt år sedan. Sålde en fejk-gucci på Tradera och var verkligen frank med det. Skrev "Det här är en billig guccikopia jag köpte i Kina åt en kompis som inte vill ha den, så jag säljer den för 10 spänn", vilket jag gjorde. Eller nej, fick nog 100 spänn för den.

Det roligaste i sammanhanget var att jag sedan insåg att det var en stor modebloggerska som köpt den, men som berättade på sin blogg att den var helt äkta och att säljaren hade intygat det med nummer, kvitto etc. Seriöst, den väskan hade inte ens ett nummer:)

2007-03-25 @ 12:48:07
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Ulrika: Hahaha, det där var ju jätteroligt! Inte utan att jag är VÄLDIGT nyfiken på vem modebloggaren är.. Att folk är så märkesfixerade på det sättet - jag förstår inte. Mulberry gör ju åtminstone snygga väskor men t ex Gucci och Louis Vuitton tycker jag är något av det smaklösaste som finns - stora, blaffiga loggor.. hu!

2007-03-25 @ 13:59:54
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Veronika

Jag fick en "Mulberry"-väska i veckan av mina svärföräldrar som kom hem från Thailand. Jag är inte helt förtjust i kopior, men det var ju en present. Det syns tydligt att den är fejk, men den funkar ju att bära saker i. Och ganska snygg.
Jag tänker dock INTE försöka sälja den som real deal. Haha.

2007-03-25 @ 15:21:25
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Ellinor

Veronika: Bara för att det råkar vara en kopia innebär ju det absolut inte att de måste vara fula eller inte "går" att använda.. huvudsaken är ju att väskan är snygg! Inte alla som tänker så men jag gratulerar dig till din present :)

2007-03-25 @ 15:26:09
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Hedgehog-Sara

meh, jag vill också veta vem som köpte fejkguccin :)

bra att du skickade mail till köparen - nästan femtusen för en fejkväska, detär lite väl mycket...

2007-03-25 @ 16:18:31
Postat av: Ellinor

Hedgehog-Sara: Visst vill man veta det.. säg, Ulrika! :) Tyvärr har jag inte fått något gensvar från köparen så vi får väl aldrig veta om hon pungade ut alla de där pengarna till slut i alla fall. Gjorde hon inte det kan hon ju räkna med ett taskigt Tradera-omdöme från säljaren i alla fall.

2007-03-26 @ 08:04:27
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Polly

Jag vill också veta vem som köpte fejkväskan! :-)

Och så tycker jag verkligen synd om den stackars tjejen som tror hon gör ett kap... Uh, snacka överpris - det är ju liksom inte så mycket kvar till en original, om man nu vill lägga så mycket på en väska.

Ja, man kan ju inte låta bli att reagera.

2007-03-26 @ 12:15:13
Postat av: Ellinor

Polly: Ja, vad kostar en Bayswater - 8000:-? Ingen koll för jag skulle då inte lägga så mycket på väska.. (ehum, nu ljög jag - hade jag stålarna så självklart!)

2007-03-26 @ 15:23:32
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Annie

Puh, trist trist! jag kollade detaljerna på bilderna nu och visst är det en fejk...
Hoppas att tjejen som köpte lyssnade på din varning...

2007-03-26 @ 20:51:16
URL: http://enteranniesworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Annie: I guess we'll never know.. hon har inte svarat på mailet i alla fall :(

2007-03-27 @ 09:29:27
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Johanna

Det var snällt av dig! borde finnas flera som du bara härligt snälla mot medmänniskor!

2007-03-29 @ 15:16:45
Postat av: Ellinor

Johanna: Japp, det är bussiga klubben här :) Tyvärr vet jag ju inte om det uppskattades..

2007-03-31 @ 09:15:20
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Annica Jonsson

kollade just på Tradera och vissa säljare har 4-5 Mulberry-väskor ute till försäljning. Alla nya och givetvis äkta. Vart kommer alla väskor ifrån? Verkar ju klart misstänksamt att en tjej kommit över 5 eller fler ÄKTA väskor.

2007-05-02 @ 19:25:50
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se