Infernot på Nørrebro

Nu börjar det faktiskt bli lite skrämmande. Självklart urartade den "fredliga demonstrationen" i våld, var det någon som hade trott något annat..? Bilbränder, molotovcocktails, tårgas.. de har även skurit av ledningarna till gatubelysningen så flera gator är mörklagda. Jag har aldrig varit så glad som nu över att jag inte tog lägenheten på Nørrebro jag blev erbjuden - även om den låg mer centralt. Tjejen som äger den här bor dock där i krokarna så jag hoppas allt är ok. Fast ärligt talat är nog hon och hennes pojkvän antagligen ute och demonstrerar de med, de är liksom av den typen.. Själv tycker jag att reaktionerna är något överdrivna även om jag kan förstå upprördheten (historien om Ungdomshuset från 1982 och fram till nu går att läsa under länken på Politiken däruppe).

Kommentarer
Postat av: Anonym

citat: Fast ärligt talat är nog hon och hennes pojkvän antagligen ute och demonstrerar de med, de är liksom av den typen.. (slut på citat)

erkänn att du samtidigt som du skrev detta, skrocka som en gammal tant och åt en mandelkubb?

Postat av: Linda K

hu håll dig inne och var försiktig!

2007-03-03 @ 13:23:34
URL: http://iabloggar.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Punaniii: Du måste vara synsk..? Nej, men ärligt talat så har jag ingen som helst förståelse för ageranden som detta då det enda syftet är att ödelägga och förstöra andra människors ägodelar. Jag förstår deras åsikter men inte reaktioner om vi säger så. Om det gör mig till konservativ så fine.

LindaK: Ja, inte beger jag mig till de kvarteren i alla fall.. Fast lite frestande är det :) Dagtid då såklart.

2007-03-03 @ 18:11:38
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

det handlar väl mest om hur du skrev det. jag tror inte heller på våld. däremot är vi nog rätt ovana på så sätt att vi svennar hellre skriver papper och försöker påverka. se på frankrike, hur demonstrationer leder till ändade beslut och bönder som stänger av halva paris för att nå sitt mål. ibland är det fint att vara störig!

2007-03-03 @ 20:24:21
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Punaniii: Då är jag väl svensk då (inte för att det ska vara ett skällsord) för jag tror inte på att tvinga fram beslut, särskilt inte med hjälp av våld och hot. Även om man får igenom sina krav på det sättet är väl inte det något att vara stolt över efteråt om man vet att det har skett av ren rädsla och genom utpressning.

2007-03-03 @ 21:08:10
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

så du menar att regeringar i vissa länder gör annat än drar igenom sitt shit med andra metoder än utpressning och rädsla?

2007-03-03 @ 21:43:30
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Punaniii: Nej, men det var väl precis det jag skrev var metoder jag INTE sympatiserade med.. inte sant? Det gör detsamma om det sker under myndighetsutövande eller som, i det här fallet, folkliga demonstrationer - det är fel väg att vandra ändå.

2007-03-03 @ 21:49:08
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

För att förtydliga - fredliga demonstrationer = def. helt okej! Är man missnöjd med något ska man ha möjlighet att visa det och då ansöker man hos polisen om tillstånd för det. Demonstrationerna igår skedde inte med tillstånd och aktionerna efter det var planerade och inte uttryck för något politiskt - bara ren och skär ödeläggelse. De säger t o m de fredliga demonstranterna som inte har något med vandalerna (ja, jag kallar dem för det) att göra.

2007-03-03 @ 22:17:34
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anonym

Är man missnöjd med något ska man ha möjlighet att visa det och då ansöker man hos polisen om tillstånd för det.


jo, det är just det nassegrisarna gör och får mängder av statens pengar att försvaras med av hundratals poliser...
suck.


en avstickare som inte har nåt att göra med din text.

2007-03-03 @ 23:13:47
URL: http://punaniii.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se