Apropå shoppingbehov

I och med att Budapest-shoppingen - i mitt tycke - var rätt usel gick jag bananas på taxfreen istället!

image626
Löspuder från Chanel - mycket nyfiken på att testa!

image627
Världens bästa bodylotion

image629
Set med mascara, kajal, ögonkräm samt remover

Plus choklad och sprit då naturligtvis.. *ehum*.

En liten varning är på sin plats här! Reser du från ett säkerhetsmässigt icke-godkänt EU-land och ska mellanlanda på vägen hem så kan du räkna med att bli ifråntagen alla eventuella taxfreefynd (som innehåller vätskor). Kanske förresten gäller från alla länder om du mellanlandar då jag tänker efter - vet inte så noga. Lagom kul, inte sant? Väl på Kastrup väntade en säkerhetskontroll direkt då vi kom ur planet och hade vi rest vidare till, säg Stockholm, hade rubbet rykt! Det kanske är common knowledge men jag hade i alla fall ingen aning.

Kommentarer
Postat av: Louise

Det är nog dessvärre alltid så när man mellanlandar. Igår kom jag på i sista stund att jag faktiskt måste gå igenom säkerhetskontrollen igen på arlanda - annars hade det blivit en ny flaska parfym.

2007-05-09 @ 08:12:00
Postat av: Lucky

Det är olika regler i olika länder angående vad som gäller med flytande taxfreevaror vid transit. Här är en bra länk om man vill kolla vad som gäller var: http://www.aci.aero/aci/aci/file/ACI_Priorities/Security/ICAO_TRACKER_FILE.pdf
Generellt kan man säga att om man skall resa vidare samma dag så ska taxfreepåsen förseglas och kvittot ligga synligt i, men som sagt, det varierar beroende på var du kommer ifrån/skall, vissa länder räknas som "orena" och då får man inte ha med det iallafall..
Kul att ni hade en trevlig resa!

2007-05-09 @ 10:40:57
Postat av: Ellinor

Louise: Nej, jag tror faktiskt det är som "Lucky" skriver nedan. Mannen i säkerhetskontrollen mumlande något om att det fanns vissa länder som är "speciella", som t ex Ungern då. Trist att det inte blev någon parfym :(
Lucky: Tack för länken, bra att veta! Min påse var förseglad med kvitto i men i efterhand lade jag märke till att transitreglerna faktiskt stod på. Tror dock att taxfreepersonalen hade sagt något då jag handlade om jag nu skulle vidare eftersom man ju visar sitt boardingpass. Men till nästa gång om jag nu ska mellanlanda ska jag dubbelkolla att landet jag kommer ifrån inte är "orent".


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se