ESC '07 - semin!

Bulgarien.. Israel.. Cypern.. Vitryssland.. Island.. Georgien.. Montenegro.. Schweiz.. Moldavien.. Nederländerna.. Albanien.. Danmark.. Kroatien.. Polen.. Serbien.. Tjeckien.. Portugal.. Makedonien.. Norge.. Malta.. Andorra.. Ungern.. Estland.. Belgien.. Slovenien.. Turkiet.. Österrike.. Lettland.

Puh, där har vi de 28 länder som startar i semifinalen imorgon! 28 ska skalas ner till 10 vilka är de som lyckas kvala sig vidare till lördagens final.. blir nog tufft. Men spännande!

Här är de 10 bidrag jag gärna skulle se gå vidare från semin. Utan någon direkt inbördes ordning.


1. Danmark


"Drama Queen" - DQ (Peter Andersen)
Klart jag håller alla tummar som finns för mitt Danmark! Visst, låten är rätt simpel men på något vis tilltalar den mig ändå. Dessutom verkar Peter Andersen vara en riktigt sympatisk kille som är väl värd att ta sig till final.

2. Andorra

"Salvem el món (Let´s save the world)" - Anonymous
Blink 182 meets Millencollin eller någonting i den stilen. Men jag tror och hoppas faktiskt att Anonymous lyckas föra sitt Andorra till final för första gången sedan landet debuterade för tre år sedan. Förutsatt att de kan uttrycka den energi som låten behöver också på scen.

3. Serbien

"Molitva" - Marija Serifovic
Balkanballad som nästan spelar i samma liga som Bosnien-Hercegovinas "Lejla" 2006 och Serbien-Montenegros "Lane moje" 2005. Mäktig bit som dock kräver ett par lyssningar för att sätta sig och jag bara hoppas att Marijas något maskulina utseende inte kommer ligga henne i fatet i denna utseendefixerade ESC-värld..

4. Cypern

"Comme-ci comme-ca" - Evridiki
Bra och snyggt producerad låt men som jag kanske tror kan låta lite trist på scen. Har redan spelat den här i min MP3 ett bra tag nu så personligen har jag ledsnat lite. Men den håller.

5. Vitryssland

"Work your magic" - Koldun
Snyggaste videon, en av de snyggaste artisterna - ja, och så är ju låten bra också! Gillar verkligen att den är lite suggestiv och teatralisk och det får gärna gå nästan hela vägen för Koldun. Främst av moraliska skäl med tanke på hur det står till med demokratin i Vitryssland idag. Final i Minsk 2008 - nej tack!



6. Island

"Valentine lost" - Eirikur Hauksson
Den här har tappat så mycket sedan den översattes till engelska, tråkigt! Men det är fortfarande en bra låt och jag gillar ju Eirikur och hans röst så jag hoppas den går vidare. Tyvärr är jag långt ifrån säker på det.

7. Makedonien

"Mojot svet" - Karolina
Versen är sisådär men det uppvägs av refrängen som jag tycker är toppen. Av någon anledning verkar Makedonien alltid klara sig vidare från semin för att sedan hamna så pass långt ner i den slutgiltiga poängställningen att de får kvala nästa år igen. 2007 är nog inget undantag från den regeln.

8. Israel

"Push the button" - Teapacks
Årets mest kontroversiella bidrag (och nu pratar jag låttext - inte artist för där vinner Ukraina med hästlängder) som fått mycket publicitet för att den påstås handla om Irans kärnvapenindustri. Politiska texter är, som alla vet, inte tillåtet i ESC där allt  helst ska vara fun and games. Hursomhelst, jag gillar låten och hoppas att den inte är för "konstig" för resten av Europa. Det finns nog risk för det. 


9. Moldavien

"Fight" - Natalia Barbu
Också en låt som kräver ett par lyssningar. Den är lite anonym men jag tror det kan gå vägen, förutsatt att Natalia gör ett bra framträdande och hennes röst håller IRL.

10. Malta

"Vertigo" - Olivia Lewis
"Alla" gillar den här och själv är jag lite kluven. Men jo, det är en bra låt och jag tror den går vidare så den får vara med. Dessutom gillar jag
videon väldigt mycket.


Bubblare:

Ungern
"Unsubstantial blues" - Magdi Rúzsa

Österrike
"Get a life - get alive" - Eric Papilaya

Schweiz
"Vampires are alive" - DJ Bobo (suck!)

>> Lyssna och se på låtarna på svt.se.


Kommentarer
Postat av: Anne

Jag hade helt missat Eurovisionyran, måste ta reda på om den sänds i Australien. Mitt hjärta klappar också lite extra för Danmark.

Postat av: Ellinor

Anne: Jag har för mig att den sänds Down Under men annars kan du ju alltid se den på nätet. Då håller vi lite extra på Danmark ihop :)

2007-05-09 @ 11:28:05
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Sandra

Serbien är min favorit utan tvekan!!

2007-05-09 @ 16:08:22
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: jenny

vitryssland är bäst, han är också skitsnygg som sjunger. Hejja, hejja

2007-05-09 @ 18:26:25
Postat av: Ellinor

Sandra: Ja, den är bra! Tippar på att den kommer.. 3:a eller 4:a kanske.

Jenny: Försöker hålla mig ifrån att lyssna sönder den men den är brabra!

2007-05-09 @ 19:03:55
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anna-Karin

Håller med dig om flera låtar, däremot tycker jag att både Danmark och Island är rätt dåliga faktiskt. Tror inte alls på dem, men vi får se.
Jag skulle gärna se Turkiet i final, men frågan är om det funkar. Gillar även Ungern, men tror inte de klarar det i år, låten kräver flera omlyssningar.

Är också såld på Vitryssland, men precis som du skriver Minsk 2008 - nej tack. Det värsta är att den genom semin får en extra chans. Hoppas att folk röstar på Ryssland i så fall i stället, som också är en bra låt.

2007-05-10 @ 17:56:33
URL: http://annakajsakarinbella.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Anna-Karin: Tycker överlag att startfältet i år håller medelmåttig klass. Inklusive Danmark och Island så lite snäll är jag - men de är bättre än många andra. Turkiet tycker jag är otroligt enerverande.. fast det betyder inte att jag inte tror att den tar sig vidare. Ungern är bra fast där har du nog rätt i att de hamnar utanför finalen. Det blir svårt ikväll, kan nog gå hur som helst!

2007-05-10 @ 20:36:44
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Robban

Molitva vann!
...som jag röstade på den!

men den där Ukraina-låten ville jag bara se försvinna - sååå vidrig!!!

att Molitva vann är en stooor signal till resten av världen... Det handlar om en MELODI-festival och inte en spektakulär show!

Tack för mig!
( God Hjul )

2007-05-13 @ 12:23:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se