Klagovisor

Tisdagstaskigt humör.. trots en rätt lugn dag på jobbet (noll otrevliga kunder, dra på trissor!) med wienerbröd och allt (som jag ångrar att jag åt först på eftermiddagen då det var segt och trist).

Är mest trött på saker och ting tror jag.. trött på att det inte händer så mycket just nu, trött på den här bloggens utseende (och orkar inte göra något åt det), trött på att jag har köpstopp på det mesta pga att det ska sparas pengar till NYC, trött på att det inte finns några bra lägenheter att söka.. ja, jag är trött.

Men jag piggar väl på mig snart. Imorgon möter jag först kl. 9 på kontoret. Alltid något.

Ny vecka!

Sömnigt Jag älskar dig till Dansken imorse efter en härlig helg (ok, fredag kväll-lördag)! Nu väntar en ny, rolig vecka då följande är inplanerat än så länge..

1. Ska anmäla mig till danskkursen
Man måste ju hålla sina
nyårslöften.

2. Ett par glas vin med Louise på onsdag

3. Lön!
I Danmark får vi lön näst sista bankdagen i varje månad. Så onsdag då..

4. Facebookfest!
Søpavilionen på fredag. Spottavstånd hemifrån så är den kass är det ju bara att dra.. Men jag & Jacob tänkte kolla läget i alla fall.

Bejbbesök

Om knappt 4 timmar anländer Dansken för helgvistelse och förväntar sig hångel & sån't. Är astrött, men har lovat en piggelin-Ellinor så det är väl bäst man tar en tuppis då!


3 snabba

Fantasilösa inlägg här just nu, men jag är f n sjukt trött mest hela tiden - troligtvis beroende på att förkylningen fortfarande hänger i. 

3 snabba just nu

1. Jag älskar fortfarande Facebook
Ikväll hittade jag ännu en av mina gamla kibbutzvänner, sweet Alex from Texas. Efter 9 år, det är helt otroligt och så skoj att catch up!

2. Oväntade komplimanger är trevligt
The President of Sweden (Karsten) var på svenska kontoret idag. Fick mail av säljkoordinatorn Annelie som hade hört av honom att jag såg riktigt bra ut igår men att han hade glömt att säga det till mig. Ska plåga honom med det då vi ses på fredag, att han inte vågade säga det själv.. så kommer han bli alldeles generad - sött!

3. Långa leveranstider suger
Ni som vet, hur långt tid tar det att få sin leverans från
MAD Minerals? Beställde i början av månaden, tror paketet skickades den 6/1 och det har fortfarande inte kommit. Hoppas och ber att det inte fastnat i tullen - vilket jag inte tycker att det borde med ett värde på DKK 245 inkl. frakt, men man vet ju aldrig.. Jag vill ha mitt smink!


Beroendeframkallande

Applikationen "Meet New People" på Fejjan är sjukt rolig! Adda!

Just nu försöker jag och en söt finsk popkille bräcka varann genom att skicka den ena fånigare flirten efter den andra..


Förbjuden frukt..

Apropå detta. Ja, det blev ganska så exakt som jag trodde att det skulle bli. Och jag är.. sjukt frustrerad. Leenden och uppskattande blickar räcker inte. En liten pratstund om ditten och datten i köket. That's it. Och vad kan det dröja nu tills nästa ledningsmöte, 6 veckor? 6 månader till vår nordiska get-together i Göteborg i sommar. Skärpning, Ellinor - gå och ta en kalldusch!!!

Film i helgen

Är man sjuk och gör mest ingenting hinner man se en del film. Sedan i fredags har jag sett:

Underbar och älskad av alla
Tyckte boken var sådär och filmen är ingen tungviktare - men ändå helt okej! Jag gillar fotot, det faktum att Martina Haag har på sig kläder i enhetlig färgskala i varje scen.. och jag gillar Nikolaj Coster-Waldau (även om det är osexigt att han inte får tala danska utan måste försöka sig på svenska).

88 minutes
Nej, den här var ingen höjdare! Fånig, ogenomtänkt mordhistoria med Al Pacino som inte gör något annat än att svara och prata i sin hysteriskt ringande mobil filmen igenom. Ta bort.

Pans Labyrint
Den här hade jag inga förväntningar på överhuvudtaget - men åh, vilken söt saga! Med några våldsamma inslag, kan tilläggas. Spansk film som vunnit tre Oscars. Se den!

The Nanny Diaries
Insåg en bit in i filmen att jag faktiskt läst boken den baseras på. Som var bättre (as always). Jag gillar Scarlett Johanson, men här går hon mest runt och säger "Umm.." och "Eeeh.." filmen igenom. Kort sagt så fångar den inte, men duger bra en tråkig eftermiddag.

I am legend
Will Smith som ska rädda mänskligheten.. yada yada yada! Långtråkig (trots att den knappt är 1 ½ timme lång), men det blir väl så då en enda skådis ska bära upp en hel film. Men hunden var fin.

The last kiss
Relationsdrama med Zach Braff (Scrubs) som Mr Lover och en O.C-stjärna (Rachel Bilson) som The Mistress har jag lite svårt att ta på allvar. Lustigt nog fångade den mig ändå - bra film!


"Finrestaurang"-tips

Jag och Dansken tänkte boka bord för att äta på åtminstone en "fin" restaurang under N.Y-resan. Har surfat runt lite och har siktet inställt på Rainbow Grill - 65:e våningen på 30 Rockefeller Plaza. Lite mindre formellt än Rainbow Room (dans till storband och dresscode typ långklänning) men med samma fantastiska utsikt.

Någon som varit där och kan rekommendera / avråda? Eller något annat bra förslag var vi skulle kunna gå? Stefan rekommenderade Aquavit från någon kompis som varit där men vill man verkligen äta svensk mat i N.Y.. Ungefär som i Beijing då vi besökte J-O Waldners restaurang (not by choice). I don't get it.

Visningssöndag

Har hittills inte sökt lägenhet sådär överdrivet ivrigt - mycket pga att allt är så dyrt och min budget begränsad. Men igår skrev jag på två stycken som verkade hyfsade - och har blivit kallad till visning på båda två imorgon!

Den första redan kl 10 och den hoppas jag mest på. Tvåa på 55 kvadrat, Vesterbro - nära Istedgade / Enghave Plads, okej pris + ydelse. Tyvärr på 1:a sal och inflyttning redan den 1 februari, vilket skulle ge en månads dubbla avgifter. Den andra är kl 16 ute i Vanløse (ca 10 min med Metro från Nørreport och där jag byter till S-tog då jag åker till jobbet). Tvåa på 52 kvadrat, men med altan och 30.000 lägre i pris än den andra. Tyvärr lät det på telefon som om det är äldre människor som bott där så jag är lite tveksam till hur fräsch den är..

Tänker hur som helst inte ta första bästa som inte känns hundra (vore dessutom optimalt att flytta 1 mars eller 1 april istället för omgående) men hoppas på det bästa!

Norway 10 points (Denmark 12 points!)

Vi har ju Dansken. Sedan har vi den som för enkelhetens skull kan kallas Norrmannen.

På tisdag är det nordiskt ledningsmöte på kontoret och det blir.. intressant. Han är j**ligt snygg så då kan ju jag också se till att vara det. Åtsmitande kjol, sidenblus, strumpbyxor och höga klackar (ja, jag planerar redan klädseln!). Ett litet leende och förstulna blickar har väl aldrig varit förbjudet. Vi stannar vid det.

Status aptit: tillbaka!

Släpade mig (självömkan, någon?) till Føtex i Frederiksberg Center för att handla lite. Jordnötssmör, baguetter, sallad, brie, salami, Pepsi, Dorritos, citronsorbet.. ja, jag tänkte försätta mig själv i matkoma resten av helgen! Fick just en liten orgasm i min mun av baguetten med brie och salami. Heaven on earth.

Cashmere Mafia

Jag älskar "nya Sex and the City" - Cashmere Mafia!

"A thinking woman's Sex and The City mixed with the wit of The Devil Wears Prada, this one-hour drama assembles a cast of bright, driven, relatable women who support each other through rocky marriages, rival colleagues, kids' recitals and the hunt for the perfect loft".

image698

Bra storyline, New York-miljö, snygga människor (och kläder!) plus att "Davis" (Peter Hermann längst till höger) är något av det läckraste jag sett! Se!!!

Host och harkel

Jaha. Nu har man kikhosta också. Kanske inte rent medicinskt, men det känns banne mig så! Har hostar sönder halsen i entimmesintervaller hela natten. Inget jobb idag mao. Te, böcker och film.. ja, det blir bra! Hoppas ni andra har en skön fredag!

Tuttsnack

Och nu blev det visst lite mer babbel om min kropp..

.. för tuttarna har ökat i volym den senaste veckan! Jämfört med hur jag brukar se ut då, märk väl! Ledtråd: Mitt namn är inte Pamela Anderson. Jag har haft mens i snart 18 år (!) och aldrig någonsin märkt av en sådan här förändring (ja,
den kom igår). I nuläget visar vågen visserligen ca ½ kg mer än vad den ska.. och om det beror på det så verkar det ha satt sig på bysten. Man tackar!


Hej hej hemskt mycket hej

Jag är sjuk igen och orkar knappt säga "pip" ens. Så ni får nöja er med en (halvnaken?) bild av mig - ovanligt nog!

image696
Och det är inte min fula säng - även om den är skön!

Irritationsmoment tisdag

.. Idag är det den 15 januari. Taxiresan jag gjorde i Sverige den 22 december för 700 spänn har inte dragits på Dankortet ännu. Hur jäkla långt tid ska det behöva ta?! Amatörer till enmansföretagare.

.. Ska jag få nån mens den här månaden eller?!

.. Bröt en nagel då jag slängde igen ytterdörren för en stund sedan. Mina perfekta,välformade, lika långa naglar = ett minne blott.

Det ska böjas i tid

Innan jag rapporterar om konferensen (som var tokrolig!) kommer här senaste nytt i följetongen 49-årig pojkvän steriliserad - 28-årig flickvän vill ha bebis någon gång i livet!

För pojkvän höll sitt nyårslöfte och talade med Fertilitetscentrum på
Carlanderska igår. För att ta det kort så är en operation tillbaka till "normalläge" inte aktuellt enligt hon-som-visste. Nuförtiden plockar de ut spermierna istället och inseminerar. 30.000 lappar kostar det. Vilket innebär en väldigt planerad graviditet då den tiden kommer. Och det är ju bra.

Men vi ska be om en second opinion. Kanske en tredje också.

Tystnad tagning

Det blir nog lite tyst här i veckan. Eftersom jag inte har tiiiiid (eller lust!) att blogga på arbetstid. Igår var jag ute en sväng med Karsten och Mattias, åt god mat här och hade allmänt trevligt. Lite vin blev det visst med.. Ikväll gäller stryka-planera kläder-packa-göra manikyr-grooming och imorgon efter jobbet flyger jag till Stockholm. Ska bo här. Torsdag-fredag lunch är det konferens och på torsdag kväll ska vi ut allihop på Golden Hits (där jag aldrig någonsin trodde jag skulle sätta min fot..) - äta, dricka, se showen och fira av tidigare KAM:en Stefan. Fredag eftermiddag flyger jag hem igen och sedan kommer Dansken i helgen.

Fullt upp mao! Så nu vet ni.


Köpstopp!

Mitt "ytliga" intresse för smink och hudvård kostar rätt mycket pengar. Den senaste månaden med Berlin, jul i Stockholm osv har jag köpt prylar för säkert mellan 2000 och 2500 DKK. Tycker ju det är fruktansvärt roligt, men till slut så kommer man ju till den gränsen då man faktiskt har så man klarar sig - åtminstone ett tag.

Därför inför jag ett litet köpstopp - verksamt mellan den 7 januari och den 20 mars (New York!). Det går alltså ut på att jag inte får lov att köpa något som helst smink, nagelprodukter eller hudvård under den här perioden utan ska använda det jag har.

Naturligtvis måste jag göra ett par undantag

--> Deodorant (fast jag klarar mig nog på de tre jag i nuläget har), tandkräm och mensskydd är tillåtet

---> Jag får gå och färga fransar och bryn vid ett tillfälle

---> Eventuellt får jag lov att köpa en ögonkräm i taxfreen på onsdag kväll då jag åker till konferensen (behöver en - råd från hudterapeuten!)

Sedan har jag redan beställt ett gäng ögonskuggor från
MAD Minerals som bör dyka upp i veckan så det är det inte så mycket att göra åt. Men i övrigt - köpstopp fr o m nu!


Guldfiskminne

Är det taskigt att messa till en pojkvän som befinner sig i Chamonix och frågar om jag saknar honom att det var så länge sedan vi sågs att jag nästan glömt hur det är att vara sammen...? Det är det antagligen, men det var ju länge sedan! 10 december. Galet.

Favoritlista!

image696


För fjärde gången i ordningen:
Lipgloss Bitch favoritlista! Några kategorier lägger jag själv till - andra använder jag inte så de hoppar jag!

Tidigare favoritlistor här.

Rengöring: Estée Lauder Sparkling Clean Oil-Control Foaming Gel Cleanser (den gröna)
Ansiktsvatten: Estée Lauder Perfectly Clean Tonique Fraîcheur (den blå)
Skrubb: Freeze 24/7 Anti-aging Prep and Polish
Mask: Clinque Deep Cleasing Emergency Mask
Ögonmakeup-remover: Lancôme Bi-facil
Rengöringsservetter (egen!): L'Oreáls gröna
Dagkräm: Nuxe Crème Fraîche Concentrée de Beauté (vinter), MD Skincare Maximum Moisture Treatment (sommar)
Nattkräm: ovan nämnda från Nuxe
Serum (egen!): Lumene Energy Cocktail Pampering Drops

Primer ansikte: Shiseido Pre-Makeup Cream
Primer ögon. Urban Decay Primer Potion
Foundation: Lumene Hydra Drops (flytande), Benefit Some-kind-a Gorgeous (kompakt)
Blottingprodukt (egen!): Benefit Dr Feelgood
Concealer: Dior Skinflash
Puder: Chanel Poudre Universelle Libre

Rouge fast: Nars Orgasm
Rouge löst (egen!): I.d Skin Enhancer (True)
Rouge kräm: Jelly Pong Pong Chic Shine (Ballerina)
Highlighter: Lumene Crystal Radiance (kräm)

Ögonfransböjare (egen!): Shiseido
Mascara: Max Factor Masterpiece
Eyeliner/kajal penna: Lancôme Le Creyon Khôl
Ögonskugga fast: Make Up Store
Ögonskugga lös: MAC pigment
Läppenna: MAC
Läppbalsam: Dr Scheller Mineral Læbepomade
Läppglans: Victoria's Secret Beauty Rush

Duschkräm: The Bodyshop Vanilla Spice
Bodybutter/hudkräm: The Bodyshop Vanilla Spice
Bodylotion: Biotherm Lait Corporel
Brun-utan-sol/shimmerprodukt: L'Oreál Nutribronze
Shampoo: Redken Color Extend
Balsam: Redken Color Extend
Inpackning (egen!): Redken Color Extend (ja, jag är enahanda!)
Volymprodukt (egen!): Bumble & Bumble Thickening Spray
Värmeskyddande produkt (egen!) : Schwarzkopf Osis Flatliner
Stylingprodukt (egen!): Sebastian Threads
Glansprodukt (egen!): Farouk Silk Therapy

Handkräm: Balea Q10
Nagellack: Essie
Baslack: Nailtiques formula 1 (eg. en proteinbehandling)
Topplack: Essie Good-to-go
Vårdande nagelprodukt: Scratch Nail Food

Allroundprodukt: Elizabeth Arden Eight-Hour Creme
Doft dag: Lancôme Hypnôse
Doft kväll: Clinique Simply, Chanel Chance


Fredagskväll

Jacob fyllde år (38!) så vi tog en middag på WannaB, varpå AnnLo tittade förbi och vi satt och pratade (mest) film ett par timmar. Trevligt.

Nu ska jag sova... gääääsp. Imorgon bär det av till Malmö och klipp + färg på Chic. Har jag riktig tur så blir det bra! Blir det inte det så får ni inte se! Godnatt!

Goda nyheter

Mötet med banken...? Jo tack, det gick fint! De lånar mig gärna pengar - nemas problemas (och det är inte ens min bank). Andelsboligkredit heter det och det är 20% lån (som man betalar av på), 80% kredit (enbart ränta). Sedan får man naturligtvis lägga på ydelsen (= boligavgiften).

Minuset: Det blir såklart dyrare än idag! Det beror naturligtvis på hur mycket andelen kostar och vad avgiften är.. men fler slantar får jag allt hosta upp. Det ultimata vore att hitta en lägenhet på Frederiksberg där jag bor nu - lägre skatt = mer pengar i plånboken - samt med lite lägre pris och högre avgift istället. Naturligtvis blir det till att bestämma sig om man ska ha fast eller rörlig ränta också... oh God!

Ska/har i alla fall börja titta efter lämplig lya! That's the fun part!

Uppdaterat: Det glömde jag. Min bankman på Danske Bank är söt som socker. Sådär så man vill ta med honom hem och ge honom smällkyssar. Och en klubba. Rolig också. Värsta kapet.

Träffsäkert

Mina tankar är lite enahanda just nu.. men shit, kan ett horoskop vara mer träffande?! Och jag är våg.


Pure magic

image694


Idag har jag sett på trolleri på arbetstid.

Inte fullt lika märkligt som det låter.. det har under dagen varit danskt salgsmøde (som det svenska jag ska på i Stockholm torsdag-fredag nästa vecka) och till avslutningen hade de bjudit in hela kontoret att ta del av en trollerishow. För att fira att Danmark magiskt nog nått budget 2007 eller något sådant.

Kan inte säga att jag vanligtvis är något fan av snubbar med hatten full av kaniner men den här trollkarlen var faktiskt både duktig och kul! Lite korttricks, lite Uri Geller (böja bestick), lite fingerfärdighet etc och jag fnissade och applåderade konstant i en timme.

Roligt med avbrott i jobbvardagen sådär!

Hint hint II

H*n hade missat mitt mail. Fick jag veta då jag påminde. Och fick ett.. halvpositivt svar kan man väl ändå säga (och snabbt den här gången!). Det geografiska avståndet sätter så att säga käppar i hjulet. Om ett halvår kanske det kan bli av. Man får inte ha bråttom.

Bokslut 2007

Jag norpar en lista av snyggaste gravvotjejen (även utan tillägget gravvo!) Linda K och gör bokslut på året som varit!

Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut?
Tja.. bodde i tre lägenheter under loppet av två månader kanske? Jag hatar nu officiellt att flytta!

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2008?
Nej och ja!

Fick någon i din närhet barn?
Isabel och Liza. Sedan ploppade det ut kids lite varstans i bloggosfären också..

Dog någon i din närhet?
Ja, min pappa.

Vilka länder besökte du?
Sverige, Ungern, Spanien och Tyskland.

Vad skulle du vilja ha 2008 som du saknade 2007?
Bättre självdisciplin samt ett något mer stabilt förhållande med en klar riktning framåt..

Vilket datum från 2007 kommer du att minnas, och varför?
4 juni då min pappa dog. 3 oktober då det krisade rejält mellan mig och Dansken.

Vad var din största åstadkommelse?
Inte för att jag tror att det är rätt ord att använda men ok.. mitt jobb.

Vad var ditt största misslyckande?
Det tror jag att jag håller för mig själv.

Vems beteende förtjänade att firas?
Mitt...? För att jag funnit mig så väl tillrätta i mitt nya hemland. Aldrig Sverige igen!

Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Danskens under de struliga månaderna augusti-oktober.

Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Alla flyttlassen. Sedan levde jag på mina sparpengar i fyra månader också.

Vad gjorde dig jätte, jätte, jätteexalterad?
Bokningen av New York-resan. 20 mars!

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2007?
"Come closer cara cara mia..."

Bästa filmer 2007?
Ingen riktig koll på vilka som kom 2007..? Blood Diamond var bra. Och Cecilie. Och Sicko.

Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Umgåtts med Dansken. Och kanske utvecklat mitt sociala liv mer.

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Flyttat.

Favorit tv-program?
Heroes, Californication, Grey's Anatomy, The Amazing Race, Mullvaden

Vilken var den bästa boken du läste?
Kungamordet av Hanne-Vibeke Holst var väldigt bra. Och Smuts av Katarina Wennstam.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt lunch med Föredettingen och tog det lugnt. Det var en söndag minns jag.

Hur skulle du beskriva din stil 2007?
Mer bekväm än tidigare. Usch, det måste jag ändra på i år..

Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Att bo i Köpenhamn istället för i Stockholm hjälper rätt bra!

Vem saknar du?
Dansken. Cecilia. Och kanske en icke-nämnd person.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Alla fantastiska människor på mitt jobb - inte minst svenskarna.

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2007?
En riktigt korkad grej har jag gjort och det misstaget lärde jag mig av! Vad det var kan vara osagt..

Lärde du dig något nytt under 2007?
Säkert?

Vad vill du lära dig under 2008?
Danska!

Testpilot: Benefit "Some kind-a gorgeous"

image693


Ka De We i Berlin för några veckor sedan fick jag en provsminkning i Benefitdisken. En av produkterna hon använde var
Some kind-a gorgeous och det var också en av grejorna jag köpte på mig efteråt (29,50 Euro).

An amazing foundation faker! This cream-to-powder formula means silky, even perfection for your complexion. So translucent, it's THE finish for most skin tones. It's an instant "beauty boost" any time of day!

En nyans som anpassar sig efter alla hudtoner låter kanske för bra för att vara sant, men åtminstone på mig funkar det verkligen! Grundar med Dr Feelgood innan (ytterligare en produkt jag köpte, minns inte priset) - dock ingen nödvändighet - och lägger sedan Some kind-a gorgeous  i hela ansiktet med hjälp av den medföljande svampen. Resultatet blir fantastiskt! Jämnt och kanonlent, inte kakigt eller "synligt" på något sätt. Perfekt för vardagsbruk då man bara vill jämna till hudtonen lite. En ny favorit i sminkväskan!

Betyg

*** *** ******

Full pott blir det inte av den enkla anledningen att man måste grunda noga med fuktkräm innan - annars kan det bli "smuligt" på torra områden.

Lilla rika flicka

Folk har tydligen kasst med pengar såhär efter jul. Här fick vi lön först den 28:e (sista/näst sista bankdagen i månaden) precis som vanligt = maaaassor med pengar kvar! Fördel Danmark!

Hint hint

Den 27 december sisådär vid 9-snåret på morgonen skickade jag ett mail. Nu råkar jag visserligen veta att mottagaren ifråga inte fanns på kontoret i mellandagarna (jobbmail) men idag?! H*n har haft hela dagen på sig för helv*te! Inget svar är också ett svar antar jag. God damnit!

Gott Nytt År!

image692

GOTT NYTT 2008 önskar jag er!

Inte för att jag någonsin lyckas hålla dem.. men har trots allt tre nyårslöften för det nya året:

- Börja träna!
För att det är dags att börja tänka lite på framtiden - om fem år då min bakdel börjar hänga.. Har siktet inställt på
Equinox där jag fixat gratis provkort och där även Trinemusen går.

- Börja lära mig danska på riktigt!
Nog för att jag förstår och kan läsa nästan allt men nu är det dags att börja snacka också.

- Fixa en egen bostad!
Möte med Danske Bank på fredag är första steget. Andelsbolig - om min ekonomi står pall..?