Goda nyheter

Mötet med banken...? Jo tack, det gick fint! De lånar mig gärna pengar - nemas problemas (och det är inte ens min bank). Andelsboligkredit heter det och det är 20% lån (som man betalar av på), 80% kredit (enbart ränta). Sedan får man naturligtvis lägga på ydelsen (= boligavgiften).

Minuset: Det blir såklart dyrare än idag! Det beror naturligtvis på hur mycket andelen kostar och vad avgiften är.. men fler slantar får jag allt hosta upp. Det ultimata vore att hitta en lägenhet på Frederiksberg där jag bor nu - lägre skatt = mer pengar i plånboken - samt med lite lägre pris och högre avgift istället. Naturligtvis blir det till att bestämma sig om man ska ha fast eller rörlig ränta också... oh God!

Ska/har i alla fall börja titta efter lämplig lya! That's the fun part!

Uppdaterat: Det glömde jag. Min bankman på Danske Bank är söt som socker. Sådär så man vill ta med honom hem och ge honom smällkyssar. Och en klubba. Rolig också. Värsta kapet.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Går det att skicka denna bankman till typ Östersund per post nästa vecka, så tar jag mer än gärna emot. Så länge han har lite innanför också. Alltså huvudet.

SKönt att det fixar sig för dig!

Postat av: Ida

Du får ju tänka på att lägenheten förhoppningsvis går upp i värde och på så sätt är det ju en investering. Det är mycket "dyrare" att betala för en hyresrätt, där försvinner ju bara pengarna bort.

2008-01-04 @ 22:25:19
Postat av: Louise

Kul att det verkar lösa sig! Kan tänka mig att livet känns mycket bättre när man har ett ställe man kan stanna på ett tag. Du får hålla oss uppdaterade på lägenhetsjakten! Trevlig helg!

2008-01-05 @ 16:57:50
URL: http://louraverise.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Angelica: Han har åtminstone ekonomi i huvudet :) Får höra med honom om han har lust att ta sig en tur norröver!

Ida: Fast andelsbolig är inte som en svensk bostadsrätt. Priset bestäms inte av marknaden utan av andelsboligföreningens styrelse.

Louise: Det dröjer nog innan jag hittar något dock eftersom andelsbolig är rätt poppis, men får börja leta.. Hoppas du också haft en trevlig helg!

2008-01-06 @ 13:57:39
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Louise

Är andelsbolig samma sak som bostadsrätt, eller någon variant? Har noll koll.

2008-01-06 @ 20:56:58
URL: http://louraverise.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Louise: Nja.. Ejerbolig är ungefär detsamma som bostadsrätt (marknadsstyrda priser) medan andelsbolig är ett "socialistiskt påfund" som från början gick ut på att alla skulle ha råd att köpa bostad i och med att andelsboligföreningens styrelse satte ett tak på hur mycket lägenheten max fick kosta. De flesta andelsboliger har dessutom ett system med att man ställer sig i kö i föreningarna. De säljs alltså inte via mäklare. Det finns säkert fler skillnader, men dessa är de jag känner till.

2008-01-06 @ 21:53:35
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se