ESC 2008 - let the games begin!

Nästa vecka blir onekligen som en förlängd lilla Julafton för oss schlagerfans! Från och med i år ser konceptet lite annorlunda ut än vad det tidigare gjort och vi får njuta av inte en.. inte två.. men tre kvällars underhållning.

Ur semifinal 1 (tisdag) och semifinal 2 (torsdag) går sammanlagt 20 - 10 från varje semi - av totalt 38 deltagande låtar vidare till den stora finalen på lördagen dit 5 länder redan är direktkvalificerade. Dessa 5 är de s k "Big Five"; dvs Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien som är de som bidrar mest ekonomiskt till Europeiska Radio- och Tv-unionen EBU, samt fjolårets vinnare Serbien.

Varje semi består av länder från både öst och väst och det, tillsammans med en regel att bara folket i de länder som är med i just den semin får lov att rösta på vilka låtar som ska gå vidare, gör att man hoppas sätta stopp för den majoritet av östländer i finalen som det blev en sådan uppståndelse över förra året då de flesta västlåtar som inte var direktkvalificerade åkte ut redan i semin.

Krångligt? Inte då. Jag är  i alla fall överförtjust - det kan aldrig bli för mycket schlager!

Kommentarer
Postat av: Alena

Schlager är underbart! Gråter smått tårar över att jag jobbar kväll på tisdagen :( Tur att där finns inspelningsmöjligheter!

2008-05-18 @ 19:05:56
Postat av: Ellinor

Alena: Aj då :/ Ja, du får se det i efterhand. Jag tycker det är skitbra tajming då tisdag & torsdag är de enda kvällarna jag har fria i veckan. På lördag får jag nog övertala Dansken att kolla tror jag, han är inte alltför begeistrad.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se