EN SVENSK TIGER

För några dagar sedan ringde det en herre och presenterade sig som X (förnamn) Tiger - "Som en svensk tiger" (höhö). Han har tydligen fått i uppdrag att vara min nya "vägg" (eller hjärnskrynklare om man så vill) och om ungefär en timme är det dags för vår första träff - jag är lite nervös! Jag vet att det var bra länge sedan jag skrev något om mitt sk hälsotillstånd i referens till min sjukskrivning men det har faktiskt hänt en del på den kanten. Ingenting jag känner för/har tid att gå in på just nu dock, det är så himla tråkigt.. men jag hoppas i alla fall att den här tjommen kommer kunna hjälpa mig att gå till botten med anledningarna till varför jag delvis har tappat bort mig själv eller hur man ska uttrycka det. Varför jag gör samma misstag gång på gång, varför jag "gick in i väggen".. någonting sådant. Men då får han banne mig inte vara så himla osäker och timid som han var i telefonen då det tog 5 minuter att få fram varje sak han ville säga ("hmm.. ja, alltså.. *host*.."). Nu ska jag göra mig i ordning och sedan blir det gula fasan ner.


Kommentarer
Postat av: sparris

Min enda riktiga encounter med en psykolog(efter att ha blivit utsatt för butiksrån) var ganska suboptimal måste jag säga. Hade förväntat mig att få relevanta frågor och ett intresse för vad som pågick i mitt undermedvetna och vilja göra det synligt för mig. Istället fick jag en person som tyckte att jag skulle babbla på av mig själv och själv mest satt och höll käften, interpunkterat med ett eller annat "mhmmmmm..." i den mest mesiga röst man kan tänka sig.

Dock har jag absolut inget emot psykologer i allmänhet, psykologi/psykoanalys per se. Det är jätteintressant, men jag hade svårt att få ut något av mina sessioner. Tur jag inte var speciellt chockad av händelsen.

Postat av: Ellinor

Sparris: Vad fruktansvärt det lät att ha varit med om ett butiksrån, tur i oturen (med tanke på din encounter med psykologen) att du åtminstone inte mådde alltför dåligt efteråt. Jag tror att förväntningarna man ställer på en person som faktiskt har som yrke att analysera andra människor ofta kan vara lite för höga. Man hoppas/tror kanske att de kan utföra mirakel och vill att de ska berätta för en exakt vad det är man ska göra åt problemet och sedan blir man jättebesviken då de bara sitter där och lyssnar och inte säger ett knyst. Jag har åtminstone det problemet och vill gärna ha patentlösningar. Fast killen jag träffade i fredags var faktiskt ovanligt bra måste jag säga, han ställde frågor och jag svarade. Får se när/om jag kommer träffa honom igen. Det var i alla fall tråkigt att du inte fick ut någonting av dina sessioner, skulle du råka ut för det i framtiden då du kanske verkligen är i behov av råd så tycker jag du ska byta psykolog. Det handlar ju trots allt om att du ska känna dig bekväm med personen och få nyttiga råd.. sedan betalar man ju dessutom dyra pengar för eländet så då tycker jag man ska få valuta för slantarna! Det är ju en tjänst som så många andra..

2006-05-29 @ 10:31:31
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se