GOTT NYTT ÅR 2006!

Happy New Year

Lite lätt brådis nu.. men vill passa på att önska alla ett riktigt Gott nytt år 2006 (det tänker jag ha)!

NARNIA - THE MOVIE

Narnia

Gårdagen bjöd även på (eller.. jag bjöd om man ska vara petnoga) fika + bio med C. Naturligtvis blev det Narnia i en fullsatt salong på Filmstaden Sergel och även om jag inte hade några direkta förväntningar innan (har inte läst böckerna) så går det nog i efterhand att konstatera att det var ett tag sedan jag blev så besviken på en "hypad" film. Jämfört med Sagan om ringen så var den bara så otroligt "platt" filmad.. full med sånadär filmiska misstag som vem som helst kunde se och - eftersom det var Disney - alldeles för sockersöt för min smak. Den enda som gjorde intryck var Tilda Swinton i rollen som White Witch, hon var grym och väldigt snygg genom hela filmen. Minns - som många andra - i ett töcken (jag var 9 år) BBCs tv-version från 80-talet som betydligt bättre och den (3 delar) har jag nu lagt till i min filmlista på Boxman så den ska ses vid tillfälle. I några år framöver väntar i alla fall ett antal Narnia-filmer till om allt går som planerat, tror att det är fem eller sex, så får hoppas på att de bättrar sig..

Simply - don't go!

Clinique Simply
Fasansfulla nyheter fick jag av killen i Clinique-disken på Debenhams idag som - då han såg mig & C stå och sniffa - deklamerade att min absoluta favoritparfym Clinique Simply ska sluta tillverkas!!! Han visste inte om det bara var i Europa men påstod att de skulle börja skicka tillbaka sina flaskor till Clinique efter nyår och tyckte jag borde passa på och bunkra upp. Hemska tanke.. vad ska jag göra utan den parfymen - det är mitt "trademark".. Fast - det är klart - köper man på sig ett par 100 ml flaskor och använder upp dem kanske man har tröttnat sen..

LOSERSHOPPER

Skor från Mixage

Mellandagsrean ja'! Helt klart inte min starka sida.. det här med att "fynda" på reor. Den här gången berodde det väl dels på att det redan var rätt utplockat (satte ju igång i måndags) och dels på att det ymniga snöfallet inte gjorde mig så sugen att springa runt i småbutiker precis. Dessutom är det ju så att då man väl har pengar hittar man ingenting.. De hade en del snyggt från bl a By Marlene Birger på Companys men såklart ingenting i min storlek. Annars var det mesta skräp.. på MrsH, övre Drottninggatan hade de superrea med 50-70%. Testade några jeans från bl a Yanuk - kostat nästan 2000:-, nedsatta till 500:-! - men alla satt väldigt konstigt och var helt osmickrande så det fick vara. Var egentligen inte på jakt efter något särskilt.. av någon anledning faller jag mest för kjolar just nu men har så många att det är köpstopp på just det för tillfället! Skönhet och make-up kan jag handla hur mycket som helst av men nu var det ju kläder var det meningen! Hur som helst föll jag slutligen för skorna ovan på Mixage, 30% rea så jag fick dem för 350:-. Bilden gör dem inte riktigt rättvisa, de är himla "slackiga", snygga och bekväma - nöjd! Det blev faktiskt dagens enda köp (med undantag för lite Yogite på hälsokosten).

Reafyndade igår i centrum med.. lite tråkigare ting - kastrull och kökshanduk för mindre än 100:- (skulle kostat 450:-!) plus Triumph-bh till halva priset. Jag är inte helt hopplös alltså.. men nu får det räcka med s k reashopping, den suger ju egentligen - slutar bara med att man köper något man inte vill ha bara för att det är billigt. Så har jag nästan alla julklappspengar kvar + det jag fick då jag sålde min skruttiga bil till D.. hur bra som helst! De lär väl ryka snart i alla fall på något helt onödigt..

HELT TYPISKT

Planen var: somna riktigt tidigt igår så jag är pigg och redo att ge mig ut bland mellandagsshopparna idag (ledig dag!). Sagt och gjort.. kl. 22 sov jag, vaknade till strax innan midnatt av sms.. somnade om, vaknade 04.22. Kunde inte somna om. Pang. Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv. Om 2 1/2 timme måste jag upp på riktigt. God damn it.

IG I MATTE?

Hört i butik tidigare idag:

- Jag fattar inte den här rean. 70% och så 30% på det, alltså måste det vara 90% rea!

HOPPA INTE IHJÄL DIG!

Klaus in bed

(Sömniga på bilden) K befinner sig f n någonstans i Frankrike dit han bilade med två kompisar för att spendera nyår och hoppa fallskärm (!). Det är en sak att frivilligt kasta sig ur ett flygplan för färd neråt i x antal km/h sommartid - då kan jag förstå tjusningen även om jag med min höjdskräck inte skulle komma på tanken att göra detsamma - men vintertid då det ju är kallt härnere på jorden och garanterat betydligt kyligare däruppe i skyn.. nej, jag tycker det är lite onödigt sådär. Men nu gillar han ju att göra det och jag är väl egentligen inte överdrivet orolig att han ska råka ut för något (han har varit med om en olycka förut då han slog ut framtänderna och krossade benen under fötterna) men man vet ju aldrig.. Fick ett mess idag som berättade att det tydligen var väldigt kallt där de hade varit så de hade dragit mer söderut. Bara jag får hem honom i ett helt stycke är jag glad i alla fall!

JAG HÖR HEMMA I...

London
***You Belong in London***

 

A little old fashioned, and a little modern.
A little traditional, and a little bit punk rock.
A unique woman like you needs a city that offers everything.
No wonder you and London will get along so well

(Jag som inte alls är speciellt förtjust i London...!)

Which city do you belong in?

Via Sofie


LUGN & RO

Otroligt så lugnt och skönt det kan vara här på jobbet såhär i mellandagarna. Telefonen är knäpptyst, mejlen står stilla den med och redaktionschefen är fortfarande i Sälen. Det senare är det bästa av allt.. missförstå mig inte - han är en snäll kille (gubbe = 57) men lider lite av "egosjukan" som gör att allt förr eller senare måste handla om honom. Historierna han berättar har jag hört tusen gånger.. om jag säger något om mig vänder han på det och plötsligt står han i centrum. Om han alls lyssnar för ofta avbryter han helt enkelt. Trots det känner jag mig egentligen inte mindervärdig för jag vet att han ser mig som en relativ like. Han har aldrig fått mig att känna mig som en amatör på något sätt även om han ofta verkar tycka att han måste förklara att "såhär ligger det till..." på medelålders mäns sätt. Hur som helst kryper det ibland i mig av irritation över hans egoististiska stil - även om jag aldrig skulle säga någonting om det. Den här veckan är det i alla fall bara jag plus ansvarig utgivare här och det är sköööönt!

FILMTIPS!

Big fish

Ute vräker snön ner så för alla er jullovslediga kommer här ett litet filmtips för en dag hemma i soffan med lite varm choklad under en mysig filt.

Big fish

Sagoinspirerad feelgoodfilm av mästaren Tim Burton med bl a Ewan McGregor. Brabra - måste ses!

SO THIS WAS COPENHAGEN..

Köpenhamn med K torsdag-fredag var som väntat alldeles alldeles underbart. Efter att ha kilat upp i ottan (kl 4!) bar det av med morgonflyget, K mötte upp på Kastrup och vi stack och käkade hotellfrukost på Radisson SAS på Amager vilket var hotellet vi bodde på då vi först träffades i maj. Deras frulle är amazing.. äggröra, bacon, stekt potatis, pannkakor, våfflor, vattenmelon, gott danskt bröd + allt det andra - you name it! I love hotellfrukost. Sedan snabbis och checkade in på hotellet (väldigt mysigt - katakombkänsla i korridorerna) innan vi stack ut på stan.. julmarknad i Nyhavn och en miljon butiker. Inte mycket folk alls (med undantag av Systrene Greene), inte alls som i Stockholm dagarna innan jul då det ju är hysteriskt. Förutom några julklappar köpte jag dock inte ett dugg - lider av beslutsångest och tror alltid att det finns bättre någon annanstans.. - till mig själv utom ett par svarta skinnhandskar och några små provtuber av Dr Hauschkas Flytande Dagcreme samt Rosencreme.

Tillbaka till hotellet och sov ett par timmar innan det var dags för Tivoli. Det var helt klart höjdpunkten, där är fantastiskt på kvällen i juletid! Gick mest omkring och bara fånlog och tindrande i kapp med de tusentals lamporna som lyste upp hela området.. första och enda julkänslan jag haft i år. Bilder säger inte så mycket men ungefär såhär såg det ut..

Karusell
Magiskt!

Hjärtträd
Träd med lampor i form av hjärtan

Åt middag på ett steakhouse (vilket var en liten miss) innan vi vandrade tillbaka till hotellet.. hade tänkt att sticka ner i baren och sippa lite drinks men gjorde missen att först gå upp till rummet där vi tuppade av på sängen - utmattade. Det var den kvällen.

Sov ut på fredagen och stack till Fisketorvet vid 11-tiden.. där var dock rätt trist så vi tog en smörrebrödslunch, följt av Fields resten av eftermiddagen som var kvar innan flyget gick. Lite folk där också för att vara dagen innan julafton. K provade kläder och jag sprang väl också runt och försökte hitta något att köpa (varför finner man aldrig det man vill ha då man väl har pengar?) men det blev åter bara nån julklapp. Suktade efter snygga och billiga stövlar på Pieces (tror jag det heter) men de var slut i min storlek :( En kort sejour på handikapptoaletten - bara sådär - lyckades vi dock med.. :) Det var den dagens höjdpunkt!

Allt som allt, mysigt att tillbringa ett par lediga dagar med K.. lite besviken att jag inte tog mig i kragen då det gällde shoppingen bara.

VÅR PÅ H&M

Som många säkert redan lagt märke till går det nu att beskåda H&M's vårkollektion på hemsidan. Ingenting alls som föll mig i smaken, men så är också höstkläderna där vanligtvis så mycket snyggare.. pasteller och sunkig bomullstrikå är inte riktigt min bag.

Via Donnasandra.

TOMTEN GAV..

Tillbaka på jobbet igen efter fem dagars ledighet.. fick visserligen börja sent idag (mest för att chefen ville sova länge!) men det känns ändå riktigt segt, trots nio timmars sömn. Inte in the mood för att sätta mig och börja skriva om KY-utbildningar precis. Kan ju istället ta och berätta lite om vad tomten hade med sig till mig i år..

- Pengar :)
- Handdukar
- Face Mist från
MUS (riktigt bra att ha då man sitter framför datorn och torkar till sig.. bara att spraya på, funkar även om man är sminkad)
- Bok "Djävulen bär Prada"
- Julprydnad i bark, näver eller vad det är (från farfar som pysslar med hantverk)
- Biobiljetter
- Presentkort, ansiktsbehandling på Skin Vacation
- Ja, och så Köpenhamnsresan från Klaus förstås!

Jag är nöjd! Om jag ändå hann ut för att fynda lite på mellandagsrean vore jag ännu nöjdare men nu sitter jag ju här.. *suck*.

SÅ VAR DET JUL OCKSÅ...

Dansande tomte

Kortis. Hemma från Köpenhamn. Slut som människa. Haft det underbart. Mer om det sen. Måste: sova. Borde: slå in julklappar, tvätta håret, packa. Imorrn: tåg till Eskilstuna 9.55. Innan dess: Handla sista julklappen (Åhléns = räddaren i nöden), växla överblivna DK.

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ALLA ER DÄR I BLOGGSFÄREN!

Tillbaka om några dagar...

EN RADDA FRÅGOR

Snodd hos Anna.

Del 1:
Igår:
Jobbade, var på glöggfika, såg på film (Sideways)
Idag: Jobba, leta sista julklapparna, packa, slå in julklappar, gå och lägga mig tidigt
Imorgon: Flyger till Kphm, gå på julmarknad.. på stan, äta ute, mysa med Klaus
I övermorgon: Kphm hela dagen, flyg hem på kvällen
Dagens musik: Här är tyst som i graven.. mp3 på väg till jobbet (blandad musik)
Dagens klädsel: Svarta byxor, koboltblå tjock polotröja (fryser alltid här)
Rekommendera en låt: Tim Christensen - Jump the gun
På tv: Riket. Annars mest dvd.
Vad vill du göra just nu? Researcha lite, gå och handla lunch + gå på banken
Vad har du ätit idag? Te och lussebulle
Brukar du äta frukost? I någon form, ja. Även om det ibland blir på jobbet (=snoozar för länge)
Vad gör du om helgerna? Jobbar på restaurangen, umgås med K el vän, tar det lugnt
Brukar du bädda sängen? Inte varje dag, nej!
Hur många timmar sover du per natt? Behöver 8-9 h, blir oftast 6-7h
Föredrar du att vara singel? Nja, nej.. ibland kanske
Är du singel? Nej
Är du nöjd med dig själv? Jag har mina bra och dåliga dagar som alla andra
Hur mår du just nu? Okej
Senaste program du såg på: Inspelat Jeopardy i speedversion (videon klarar inte longplay)
Vad var det senaste du sa? Detsamma (på "God Jul" från nån som kom och droppade ett paket)
Hur ofta tvättar du ansiktet? 2 ggr/dag
Vem vet mest om dig? Antagligen A. Och Cecilia.
Vad behöver du just nu? En klippning


Del 2:

Vilket är det roligaste sms:et i din inkorg? Letar.. "Tack för tipset. Jag ska försöka hitta någon som jag kan k****a på nätet. Eller så får jag väl köpa mig en hora".
Vilken är din sämsta dag? Torsdagar
Om du hade tiotusen kronor att skänka bort, vem skulle få dom? Brorsan
Är du kär? Jadå :)
Vilka var du senast ute med? De på jobbet (julfest)
Dö lycklig och ung eller dö gammal och bitter? Tough choice. Lycklig och ung tror jag.
Hur ska man göra för att verkligen imponera på dig? Visa att man tar till sig det jag säger..


Del 3:
Bästa citat du hört: Citat, motton.. klyschigt
Kött eller bananer: Kött
Beundrar inte: Laila Freivalds
Jultomten eller påskharen: Jultomten!
Favoritland: Jag älskar Israel.. och Danmark
Snyggaste stjärnan: Manlig sådan.. svårt. Är rätt tänd på Mads Mikkelsen.
Emmaboda eller Arvika: Inte varit på någon av dem
Rock eller pop: Bägge
Tror du på någonting högre: Inte på så sätt att jag lever för att inte göra han/hon/den däruppe förbannad..
Vänster eller högerhänt: Högerhänt
Upp eller ned: I'm going up up up
Estetisk eller matematisk: Både och. Jag är mer teoretisk, ingen praktiker iofs.
Vänner eller pojk/flickvän: Både och helst. Måste man välja?

HOTELLET

 Hotell Admiral

Sista jobbdagen innan ledigheten (visserligen bara tills på tisdag) och jag längtar ihjääääl mig.. räknar närapå minuterna tills det är godkänt att sticka. Tidigt imorgon bitti bär det av till Köpenhamn och det är på
Admiral Hotel ovan vi kommer att bo. Ett gammalt packhus som gjorts om till hotell och ligger rätt centralt i anslutning till Nyhavn nere vid vattnet. I love att bo på hotell :)

PAPADUMS MINSANN

Papadums

Gud, så gott det är med papadums.. dums.. dums.. Tryckt i mig fyra stycken ikväll. Varför gör man inte det oftare? Tar ju ingen tid alls att fritera. Men det är fett såklart!

LIST ME UP TOO

Har setts lite överallt.. först hos Emma om jag inte minns fel.

10 saker jag gör varje dag
Dricker te
Snoozar
Räknar på min budget
Tvättar ansiktet och borstar tänderna
Läser gamla sms
Skriver
Dagdrömmer
Pratar
Missbrukar läppglans
Äter kolhydrater

9 saker jag ser fram emot
Köpenhamn!
Att få gå och lägga mig
Nästa år = nystart
Få sova med Klaus
Se Elskar dig for evigt nästa gång (lovelovelove den filmen)
Våren
Att få ett riktigt jobb med en riktigt sjyst lön
Nästa ansiktsbehandling
Att få klippa/färga håret!

8 saker jag har på mig dagligen
Deo
Hudkräm
Underkläder
Läppglans
Örhängen
Glasögon hemma
Rouge
Skor

7 saker som irriterar mig
Folk-som-säger-att-de-ska-göra-saker-och-inte-gör-det-förrän-man-sagt-till-tusen-ggr!
Då Koss-lurarna inte vill sluta tätt
Folk som får vad man än säger att handla om dem själva
Min egen förmåga att göra det mesta i sista sekunden
Manschauvinistiska skämt på jobbet
Rökare som inte visar hänsyn
Jehovas Vittnen vid pendeltågsstationen

6 saker jag rör varje dag
Mobilen
Ansiktet
Vattenkranen
Brevlådelocket
Touch-paden
Tandborsten

5 filmer jag kan se om och om igen
Elsker dig for evigt (som sagt)
Lost in translation
Tillsammans
Pusher (I och II)

4 personer jag vill spendera mer tid med
Klaus
A (kanske.. *host host*)
Fredrik
Cessi

3 låtar jag lyssnar på just nu
Tröstevisa - CajsaStina Åkerström + nån norrman
Broken Dream - Anggun
One of these things first - Nick Drake

2 band jag har sett live
Oasis
NKOTB (jajamensan! *s*)

1 person jag kommer spendera resten av mitt liv med
Mig


HÖRRU DU!!!

Då jag ändå är såhär heligt förbannad kan jag ju passa på att fråga en viss person...

Antar att du vill att vi don't give a damn om varandras liv nu eller? Struntar man att svara på mess där jag bl a påpekar just hur fucking ohyfsat det är att låta det gå dagar.. veckor.. innan man svarar kan man ju dra den slutsatsen. Dessutom vet du precis vilka sorts mess jag verkligen vill ha svar på. Men du bara nonchar det ändå. Och jag tror inte ett jota på att det är för att du vill vara "ädel" och låta mig vara lycklig ifred. Det kallas bara maktmissbruk. Pucko.

SCREAM AND SHOUT

Skriket

Not a very good day to say the least. Kan säga som så att jag känt mig ungefär som figuren på den kända tavlan häruppe större delen av eftermiddagen.. som en bomb - redo att brisera! Jovisst. Jag har haft "lönesamtal".

För att ta det i korta drag så praktiserar jag - som många vet - sedan början av oktober på ett förlag som ger ut tre lokaltidningar här i bygden (norra Sthlm). Mina arbetsuppgifter går ut på att göra research, intervjua folk, skriva artiklar, korrekturläsa, ibland fota och lite annat småplock. Det är helt okej även om det kanske inte är vad jag vill göra för all framtid men som "språngbräda" fungerar det alldeles utmärkt. Med tanke på att arbetslösheten bland journalister är skyhög så hade jag också tur som halkade in på ett bananskal. De är iaf nöjda med mig och vill att jag ska stanna - faktum är att de behöver mig nu då vi kommer börja ge ut en av tidningarna var 14:e dag istället för varje månad efter årsskiftet. Men. Eftersom verksamheten är helt annonsfinansierad har de egentligen inte råd att anställa mig varför de såklart nappade då min praktiksamordnare tog upp möjligheten till anställningsstöd. Enligt honom skulle de då få 75% av mina lönekostnader betalda i 6 månader. Det är bara det att det var fel uppgifter.. det är 50% av kostnaderna det handlar om vilket naturligtvis gör en viss skillnad. Detta kom fram idag då vi skulle fylla i papperen och skicka in till AF. Då skulle vi dessutom prata lön.

- Ja, ingångslönen för journalister här är ju xx 000 kr.
(Nämner en mycket låg summa, sisådär 3-4000 under vad i mina ögon är den absoluta minimilönen för yrket)

"Grävande journalist" som jag ska vara tog jag naturligtvis och kollade upp det och det framgick rätt snart naturligtvis att det var summan jag hade tänkt mig från början som låg närmare sanningen. Oavsett om man - som jag - inte är utbildad journalist. Presenterade mina uppgifter för chefen och fick till svar.

- Jaha, men ingångslönen här har alltid varit xx 000 kr.

Nej, de har inget kollektivavtal. Nej, det finns inte ett dugg jag kan göra åt saken.. Ja, jag måste acceptera det, vägrar jag att jobba där får jag ingen ersättning från annat håll längre. Ja, jag måste fortsätta arbeta på restaurangen för att klara mig. Eftersom bostadsbidraget ryker i alla fall med den här lönen och eftersom CSN snart kommer börja propsa på att få in sina $ så går det ungefär plus minus 0 jämfört med vad jag får in per månad nu.

Har förklarat situationen för arbetsgivaren och funderar på om jag kanske kunde få till stånd frilansknäck eller behovsanställning så jag isf kan ta ett annat jobb och få ihop till en mer välbetald heltid på det sättet. Att jobba heltid på tidningen + flera kvällar i veckan på restaurangen som jag gjort under hösten funkar inte.. känner själv att det finns risk för att jag snart går in i väggen då. Det blir väl helt enkelt så att jag får acceptera den här lönen tills vidare och fortsätta söka andra jobb. Tillbaka på ruta ett med andra ord. Deppig.


HELVETES J**LA..

Om det rör sig om sockerhaltiga överkok, skrapa genast bort alla rester innan glaset svalnar. (...) Socker kan varaktigt skada ytor av glaskeramik.

Knäckkok + glaskeramikhäll = ingen bra kombo
Min nya fina spis!!!

JULBAK

Sitter och väntar på familjen.. bror, mamma + fästman som ska komma hit och baka lite - lussebullar + knäck som vi tar med till E-tuna på julafton. Blir även lite glögg, risgrynsgröt och vörtbröd till fika.. Men inga julsånger ikväll - där går gränsen!

DÅ LIVET KOMMER EMELLAN

På bloggfronten intet nytt.. eller alltså, livet tuffar på och har väl kommit lite emellan för "internetandet" nu på sistone. Till min stora sorg.. fast det väl egentligen är positivt. Idag är det iaf måndag och countdown till helgen och jul! Torsdag morgon lättar jag till Köpenhamn vilket är vad jag ser fram emot.. och fram till dess är det jobb, städa, baka och köpa de sista klapparna som gäller. Måste försöka jobba av en del på tidningen eftersom det kommer vara stört omöjligt att få tag i folk i mellandagarna men det känns lite som om alla redan tagit ledigt - telefonen är tyst och det råder liksom en loj stämning. Har iaf fått något spännande att bita i som nog är det mest intressanta hittills (säga vad man vill om kommunpolitik och reportage om små barn som lär sig att kompostera men spännande kan man inte kalla det). Är en lång historia men kan säga som så att det rör sig om mordbrand, hotbrev och granskning av polisens arbete.. och jag kommer inte att ha mitt namn på artikeln. Man vet ju aldrig vad galningar kan ta sig till. Nu ska jag i alla fall luncha lite. Wok. Trist.

DAGEN EFTER

Vilken klyscha att vi till gårdagens julfest åkte vit limousin och drack skumpa! Men det var faktiskt lite roligt.. hela kvällen alltså - med julbord (där jag för en gångs skull inte åt för mycket, ålen och revbensspjällen var supergoda!) och "show". Det senare var rätt ynkligt först med avdankade 80-talsidolen "Shakin' Fredrik" som värd som sjöng - visserligen väldigt bra - tillsammans med en jätteduktig tjej. Sedan tog det sig dock och blev nästan lite porrigt med cancandansande tjejer i korsett, stay-ups osv.. då kan jag gå med på att kalla det för show. Kvällen avslutades med pub och disco men vi drog oss hemåt vid halvett-snåret. Idag är jag lite pömsig sådär efter att både ha druckit cognacsglögg (inte gott), några glas vin, skumpa och cider igår.. inte bra att blanda! Och nu är jag på tidningen.. och ska på jobb ikväll med, suck! Alltmedan Klaus värmer upp sängen för mig hemma, han är bara här kort ett par dagar och utbildar säljare men vi får åtminstone sova ihop. Sedan ses vi ju om en vecka igen i Köpenhamn - längtar!


Limousin

NU KAN JAG BLI MÄSTERKOCK!

Tur att jag var hemma idag då det ringde på dörren och några farbröder kom och ville byta ut min spis! Var egentligen struken på listan av någon anledning (kanske för att de också bytte kyl/frys och jag fick ny i somras efter att min skurit) men nu fick jag i alla fall en ny och fin med glaskeramikhäll! Happy happy, nu blir det sjutton så mycket roligare att laga mat än med den gamla med de fula plattorna..

SAVE ME FROM ÖVERFLÖD

I morse åt jag en hembakad lussekatt (A hade bakat hela em igår för att ha och bjuda på under kvällen på restaurangen - Lucia och allt..) och drack en kopp te till frukost. Resten av dagen kommer att ägnas åt självsvält - enbart för att jag ska vara utsvulten till kvällens julbord som äger rum på Täby Park Hotell. Inleder med vin på redaktionen vid femtiden, sedan har ägaren hyrt en limo (crazy.. och lite pinsamt nästan!) som ska ta oss till Täby där det blir julbord och show, följt av "disko".. Mår lite illa då jag läser vad vi ska äta men får väl se det som att det är väldigt snällt av tidningen att bjuda på hela kalaset!


DET MAGISKA 100 000

Igår någon gång gick bloggen förresten över 100 000 besökare (ej unika), kul!!! Ett drygt halvår har det tagit, inte så illa! Tycker det är roligt att ni tar er tid att läsa mina små funderingar - välkommen åter alla nya och gamla besökare :)

Ddf?

I en kommentar tipsade Johanna om hudprodukter från Ddf som ska vara bra mot t ex "inkapslade finnar" som ju periodvis är ett litet problem för mig.. Själv hade jag aldrig hört talas om märket innan och vet inte var det går att köpa (förutom eBay). Finns det någon som är mer förtrogen med produkterna och vet mer? Kanske vad det är man ska satsa på om man har mitt problem?

CHOKLADMASSAGE?

ChokladmassageOkej, så en stjärna (med smycke) i julklapp till pojkvännen var ingen vidare idé tyckte flerdelen av er. Kanske inte jag heller i ärlighetens namn, men vad göra då man är tom på andra förslag? Hur som helst, eftersom jag inte har råd med en resa/spabesök/teaterbiljetter (finns heller inget kul att se) som jag tror han skulle uppskatta mest - upplevelser alltså - så funderade jag.. what about en chokladmassage? Till någon som jobbar mycket och behöver slappna av.. Någon som testat och kan rekommendera alt. avråda? Är det överhuvudtaget en bra idé? Ni märker att jag hyperventilerar snart för det här med julklappen till honom...!



BRODER PÅ TV

Om det var någon som mot förmodan råkade sitta bänkad framför fyrans Jeopardy i.. tja, torsdags, fredags och ikväll så fick ni se brorsan som en av deltagarna. Själv missade jag hela rasket, sorry bro'! Hur mycket han vann? Ja, det visste jag sedan i somras.. *avis*

NEGGIGA INLÄGGET

Varning för negativa vibbar (men jag måste bara få beklaga mig lite!)..

Den här veckan - pure hell är allt jag kan säga.

Idag: Väntedag.. vi har i princip suttit och rullat tummarna hela dagen i väntan på att Kalle som sätter ihop tidningarna skulle bli klar så vi kunde korra allt. Man kan bara läsa kvällstidningarnas nätupplagor många gånger. Kunde inte gå förrän 19.30 i alla fall, GUD - så segt det har varit!

Tisdag: Jobb från 9 till ca 23. Tidningen på dagen, restaurangen på kvällen.

Onsdag: Tidningen på dagen, julfest på kvällen (som jag egentligen inte alls vill gå på men det är ju med jobbet så jag är liksom "tvungen") i jäkla Täby, hoppas de inte hade tänkt att svänga sina lurviga till långt in på natten.. är ju beroende av lift med de andra hem.

Torsdag: Samma som tisdag

Fredag: Samma som tisdag/torsdag

Lördag: Ledig på dagen, jobb på restaurangen på kvällen

Söndag: Ledig! Förutom tvättstuga 7-10. Och det faktum att jag måste ut och leta julklappar som en tok..

Summerat: Jobb både dag och kväll 3 dagar. Jag vet inte ens när jag ska hinna tvätta håret.. Gud, så less jag är på att ha två jobb! Hoppas banne mig att det blir bättre i januari, förutsatt att jag kan få en lön jag överlever på..

Så! Nu har jag klagat klart!

Kullar i fejset

Över en natt bara ploppar de upp.. plitorna som inte är finnar utan bara som små "upphöjningar" som ömmar och inte går att klämma. Avskyr det verkligen och inte vet jag vad det beror på! Kanske någon som brukar drabbas av samma sak och har mer koll än mig? Nästa gång jag går på ansiktsbehandling vet jag åtminstone vad jag ska fråga om...

BIRTHDAY BOY

I dag er det Klaus fødelsedag
Hurra, hurra, hurra!
Han sikkert sig en gave får,
som han ønsket sig i år,
og dejlig chokolade med kager til

Hvor smiler han, hvor er han glad,
hurra, hurra, hurra!
men denne dag er også rar,
for hjemme venter mor og far
med dejlig chokolade og kager til

Og når han hjem fra arbejd går,
hurra, hurra, hurra!
så skall han hjem og holde fest,
og hvem, der kommer med som gæst,
får dejlig chokolade og kager til

Til slut vi råber højt i kor:
Hurra, hurra, hurra!
Gid Klaus længe leve må
og sine ønsker opfyldt få
med dejlig chokolade og kager til


GRATTIS TILL MY FAVOURITE MAN SOM FYLLER ÅR IDAG! (37, men det vill han nog inte bli påmind om..)

KONSTIGT?

Att bloggen trots att den förblev helt ouppdaterad under gårdagen (onsdag-torsdag med för den delen) har nått besöksrekord idag - på flera veckor - och att jag på nåt mystiskt sätt hoppat upp till plats 6 under "personliga" på Bloggtoppen och plats 16 av samtliga. Det har inte hänt förut. Vad kan det bero på? Nåja, trevligt i alla fall :)


LJUV MUSIK

Den här har cirkulerat på massa bloggar ett tag.. nu är det min tur!

Choose an artist (or band) and answer only in song TITLES by that artist: Ted Gärdestad

Are you male or female: Magical girl
Describe yourself: Back in the business
How do some people feel about you: Så mycket bättre
How do you feel about yourself: Wanna live - got to give
Describe your ex-boyfriend: Goliat från Gat
Describe where you want to be: Champagnegatan
Describe what you want to be: Fantomen
Describe what you want: Jag vill ha en egen måne
Describe how you live: I dröm och fantasi
Describe how you love: Kärleken är störst
Share a few words of wisdom: Humbuggie-Woogie

NIKOLAJ OCH JULIE II

Har tidigare skrivit om braiga danska serien Nikolaj och Julie. Imorgon börjar repriseringen i Tv4+ 20.00. Missa inte!!!


CREEPY

Lillebrors nya flickvän heter Eleonore. Född den 14 oktober 1982.

Jag heter Ellinor (döpt till Eleonore). Född den 14 oktober 1979.

Eh...


ÅTTA DELAR AV MIG

Uppsnappat hos Agneta och omöjligt att motstå...

Civilstånd: Upptagen. Distansförhållande med danske Klaus (som bor i Göteborg) sedan nästan sju månader tillbaka.

Familjeliv: Dröjer nog. Vill dock ha kids (ett!) men utsikterna är inte så goda i min nuvarande relation (varför vet man om man läst min blogg en tid). Då det gäller min egen familj är umgänget inte så frekvent men då och då ses vi.. Består av pappa i Eskilstuna, mamma med sambo på Kungsholmen samt lillebror i förorten på andra sidan stan. Utspritt med andra ord.

Arbetsliv och studier: Högskolan i Skövde i 2 1/2 år, arbetslös en tid efter det.. praktiserar nu som journalist på en lokaltidning vilket blir fast i mitten av januari. Förvirrad.. vet egentligen inte vad jag vill göra.

Resplaner: Orealistiska sådana med Klaus till Australien (kanske inte SÅ omöjligt, fast inte inom överskådlig framtid), Köpenhamn 22-23 december, jul i Eskilstuna.

Bloggeriet: Periodare

Skönhet och förfall: Någonstans mittemellan. I behov av både en klippning/färgning + ansiktsbehandling men det får vänta tills efter jul (= kostar pengar).

Nöjen och uteliv: Just nu inte speciellt frekvent, beroende på att jag ofta jobbar på krogen själv under helgen. Partyanimal mellan 17 och 22 års ålder, men visst går jag fortfarande ut ibland. Föredrar restaurang (älskar att gå ut och äta!) + mysig bar framför stökig klubb numera.

Vänner: Loosat en del då jag flackat runt de senaste åren. Vänner runt om i landet. Ett par nära vänner som jag litar på och berättar det mesta för. Resten mer ytliga.


DAGENS I-LANDSPROBLEM

Varför ska ICA nödvändigtvis proppa en massa mandelmassa i sina lussekatter?! Det är ju superäckligt.. inte informerar de om det någonstans heller - "Lussekatt med superäcklig mandelmassa i - köp 4 st för endast 20:-" borde det stå. Att jag inte bara pep in på Coop och köpte deras läckert fluffiga katter istället.. Vilka problem jag har! Nu ska jag försöka sova i grannens very loud music (de sjunger med också, förut till "I'm so exited" oh-my-GOD!). Förresten fick jag veta i förrgår att det är en myt att man "får" ha en fest i månaden och spela hög musik. Man får aldrig spela musik så högt att det är störande, oavsett vilken tid på dygnet det än är. Ni ser, jag är en liten tant. Kanske ska hålla tyst till nästa gång det är min tur..

YOU'RE MY STAR

Stjärna

Har funderat så det knakar på vad pojkvännen kan tänkas vilja ha i julklapp. Själv vägrar han att säga vad han önskar sig eftersom det - enligt honom - ska vara en överraskning. Idag hörde jag en jingel på radion som jag alltid förkastat som fånig men så slog det mig.. kanske en
stjärna på himlen inte vore en så tokig idé till någon som redan har allt i alla fall? Vad tycker ni?

Ps! Och nej, han läser inte min blogg. Hoppas jag.


BLÖDANDE FINGRAR

Nollzipnada bloggande på ett par dagar nu.. men är man mitt i produktion är man inte så jäkla sugen på att åter sätta sig framför datorn då man kommer hem när man skrivit så fingrarna blöder hela dagen redan. Lite tv och sedan rätt i säng bara. Idag var värst, inte haft en lugn sekund.. bara ritat tidning, åkt och tagit ett sista foto som fattades, ringt på sista minuten tips, gått igenom allt material till de tre tidningarna som trycks på tisdag, skrivit det sista.. Helt slut. Vila i helgen kan jag ju glömma dock, imorgon = jobb på restaurangen, söndag = ner på redaktionen och korrläsa alla tidningar som ska vara klara då innan de åker till tryckeriet. Suck. Jag vill ha juledigt. Nu.


WHICH FASHION DESIGNER ARE YOU?

Hittad hos flera men bl a hos Creme de coco.
Which fashion designer are you?

Ralph Lauren

Ralph Lauren
 A hopeless romantic, you love love. You are a free-spirit, who paints and explores nature in her freetime. Ever so girly, you like flowery things that capture the innocense you project. Often a bit Bohemian, your style is usually relaxed and comfortable. Guys adore your cuter-than-life-itself nature and free-love philosophy.

PEPPARKAKSMUFFINS

Pepparkaksmuffins

Såhär smarriga blev minsann mina pepparkaksmuffins som bakades igår med recept hittat hos
Terése. Lägger ut receptet här med om det är någon som vill smaska ihop sina egna - hoppas det är okej med "upphovsmakerskan"!

Pepparkaksmuffins ( 25-30 st)
100 g margarin
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl socker
2 dl vatten eller mjölk
1 påse pepparkakskryddor

Smält margarinet och det svalna lite. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskryddor i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölblandningen, tillsätt smöret och vattnet/mjölken. Häll i formar eller använd muffinsplåt, fyll cirka 2/3 av formarna. Grädda 10-12 minuter på 225 grader. Låt svalna under bakduk.

GOTT!

KNÄCK PÅ KNÄCK

Överhopad med jobb på tidningen.. deadline på fredag och det trillar fortfarande in "knäck" gång på gång. Dessutom är vissa "upptagna" människor jäkligt kassa på att svara på mail och tillhandahålla material.. dock inte kommunens drogsamordnare som varit en riktig klippa idag! Tack till honom.

Nu är jag i alla fall hemma och måste börja med att röja lite, både lägenheten och "mig själv". Besök av Klaus ikväll! *glad i hågen*

BABY-BETEENDE

Märker att jag sitter och gnuggar mig i ögonen som en liten bebis av trötthet ("min" Alex i Zürich gjorde alltid det.. så gulligt!) så nu är det nog dags att sova nanna. Men jag lovar att lämna kvar snuttefilten ;)

VEM ÄR DU MEST LIK?

Hos Fashionistan hittade jag en länk till den här roliga sidan där du kan testa vilken kändis du är mest lik. De är lite kinkiga med vilka foton du laddar upp.. jag fick försöka ett bra tag innan de godkände mitt. Och resultatet (visserligen bara till 65% men det var närmast)?

Michelle Phieffer
Catwoman

(Vad som var riktigt roligt var det andra alternativet som kom upp på båda de foton jag testade. Beyonce. Hysteriskt. Och nej, jag är verkligen inte alls lik Michelle Phieffer heller men vi har åtminstone samma hudfärg..)


KEEP OR RETURN?

Jag i HM-kjolIgår var jag och hämtade ut paketet från H&M med bl a den fina kjolen här bredvid. Gillar den på sätt och vis, tyget är rätt tjockt och jag gillar underkjolen - däremot hade färgerna gärna fått vara lite starkare. Billig var den med - 198:-. Men nu var det ju det här med längden. Det framgår väl på det makalöst dåliga fotot att den räcker mig under knäet, närmare bestämt en liten bit ner på vaden. En inte alldeles smickrande längd på en kortis som jag. Kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den eller ej.. det krävs ju helt klart högklackade stövlar för att "komma undan" med det. Å andra sidan var ju priset så överkomligt att man kanske kan ta att användningområdet blir något begränsad. Help! Behålla eller returnera?!
     Stella-jeansen blir nog en keeper åtminstone. Många har ondgjort sig över hur osmickrande de är för figuren men jag gillar dem faktiskt.. Något stora i midjan men det ordnar man med ett bälte. Inte hundra men det lutar åt att jag behåller ett Stella-plagg åtminstone, de andra släppte jag ju ifrån mig. Och rosettskärpet för ynka 30:- var ett fynd!


YSL SLIPPED THROUGH MY HANDS

Ysl-sandaletter

Den perfekta avslutningen på den perfekta dagen (not).. att komma hem och logga in på
eBay för att upptäcka att auktionen på de gudomligt söta vintage YSL-sandaletterna som Mei tipsat om redan gått ut (trodde det var senare ikväll). J**la skiiiiit.. tjejen som budade hem dem fick ju ett fyndpris med - bara drygt 200:- + frakt. Det är rent skamligt. Nu ska jag gå och gråta en skvätt.

JULMYS I KÖPENHAMN

JIPPI.. det blir "julmys" med K i Köpenhamn dagarna före dan! Kortisresa.. anländer tidigt på morgonen (flyget går kl 7!) den 22:a och åker tillbaka på kvällen dagen efter - men det ska bli himla kul i alla fall. Måste kolla vad som händer i stan de dagarna så man inte bara blir kvar på hotellrummet som vi visst råkade bli sist vi var där (vilket var första gången vi träffades) *host host*. Hur som helst blir det hans julklapp till mig, men vad jag ska hitta på till honom vete gudarna. Då jag beklagade mig över hur svårt det var fick jag till svar:

"Min julklapp? SEX SEX SEX En hel helg ;o)"

Nemas problemas.

JAG VILL!!!

Sms från K: "Vad med jul mys i köpenhamn den 22 + 23 ;o)"

Jaaaaaaaaaa!!! Jag vill vill vill! Men jag har inte råd.. och hur i all världen ska man få tag på biljetter för att vara i Eskilstuna på julafton (vilket jag inte vill)?! Men nu snurrar det i huvudet.. Please be serious, please pay my ticket (det kan bli min julklapp!), please fixa sig allting..!


SINGEL VS STADGAD

Det är inte mycket jag saknar med att vara singel. Faktiskt kan jag nästan inte komma på någonting.. men det kan bero på att jag ju egentligen lever ett slags singelliv i alla fall - i och med att Klaus och jag har ett distansförhållande. Jag behöver liksom aldrig längta efter att få lite tid för mig själv, jag kan umgås med vänner precis när jag vill utan att få dåligt samvete för att jag inte sitta hemma med pojkvännen på lördagskvällen osv. Det här med att ha en relation på distans suger rent allmänt men det har fördelar också. Till exempel så känns det som om vi fortfarande håller på att lära känna varandra, vi är precis lika nyförälskade som då vi först träffades (vilket visserligen bara var drygt ett halvår sedan) och vi tar verkligen vara på tiden då vi väl ses. Som K sa tidigare i veckan.. Du är fortfarande outforskad - vilket är ungefär så jag känner då det gäller honom med.

Dock finns det en sak jag faktiskt saknar med singellivet och det är nästan lite fånigt. Jag saknar dejtandet. Det här med att vara lite nervös, att klä upp sig och göra sig fin för att sedan mötas upp på stan och gå och äta middag eller någonting. Visserligen går jag och K ut och äter ofta med och då klär jag ju upp mig men det är ändå inte samma sak.. han är ju här då jag gör mig i ordning och jag vet att vi åker hem tillsammans efteråt. Jag saknar det här med att vara lite mystisk och oåtkomlig för någon.. ja, dejtandet innan man blir ett par helt enkelt. Men. Att ha en relation (speciellt med K) slår naturligtvis dejtandet med hästlängder då man väl har det bra. Såklart!

Testpilot: Lip tint

LiptintFör en tid sedan tipsade Therese hos Fountain om produkten här bredvid - Mark glossblossom ripening lip tint. Eftersom jag länge varit nyfiken på att testa just en lip tint budade jag hem den fortare än kvickt för en billig slant och har nu använt den ett tag. På hemsidan beskrivs den med orden..  this lip gloss starts out clear and shiny, then ripens to a juicy pink tint (customized just for you!) upon application. Leaves lips tinted with an alluring pink tone that lasts even after the gloss is gone.

Jag vet inte om mina läppar kanske är för röda i sig själva för att något sånt här ska bita på dem men jag kan inte påstå att jag känner igen mig i Therese omdöme.. får det att se ut som om jag ätit en handfull vildhallon och sedan lite nonchalant satt på läppglans. Färgen är med andra ord ingenting att hetsa upp sig över (kanske syns mer om man har en blek naturlig läppfärg), däremot gillar jag konsistensen som är precis så klistrig som jag vill ha den och heller inte försvinner i första laget - hållbar alltså. Läpparna känns mjuka och glansiga, påminner lite om en annan av mina favoriter - Clinique Superbalm (fast Raspberry tint som jag har ger mer färg).

Betyg

*** *** ***

WANTED: STÖVLAR TILL KJOL

Vad är det för fel på alla affärer (läs: skotillverkare) som bara säljer stövlar med breeeda skaft anpassade för att stoppa ner jeansen i numera? Ska det vara så svårt att hitta ett par snygga svarta stövlar som "smiter" åt vid vaden, med en lagom klack (inte för smal, inte för hög) som man kan ha till kjol?! Eftersom mina egna, inhandlade för flera år sedan nu sjunger på sista versen.. tar in vatten etc måste jag ha ett par nya. Är det någon som har sett ett par någonstans av den sorten jag pratar om får ni gärna tipsa. Nu ska jag söka av nätet istället!

"SVULLO" DÖD

Micke "Svullo" Dubois hittad död. Hm. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Mer än att det känns konstigt. Jag gillade honom på något sätt (som Micke - inte som Svullo).


JUL PÅ KONSTFACK

För alla som vill ha en unik och lite annorlunda julklapp kan Konstfacks julmarknad den här helgen kanske vara något?

När? Lördag 3/12 - söndag 4/12 kl 11-17

Var? Konstfack, LM Ericssons väg 14, Telefonplan (röda linjen mot Fruängen)

FREDAGEN DEN 13???

Icke någon finfredag idag.. (jeans, träningstop, vit omlottkofta i ull, vita pärlor i öronen + halsband med svart "fejkhajtand" och lite annat skräp. Bara lite rouge och ofärgad mascara, uppsatt hår.. känner mig fugly!)

.. inte ens en fin fredag med referens till slasket därute och hur jäkla slut jag känner mig idag! Kom en hel timme försent till jobbet - vilket jag iofs tycker jag är berättigad till efter gårdagens kvällskneg - utan att ha ätit frukost och det känns närmast som om jag fått en hammare i skallen, vill bara hem och sova! Hoppas på att jag slipper restaurangen ikväll, trots att jag skulle behöva pengarna men fredagar suger där med alla fulla finnar.. Då kan jag sitta hemma, äta lussebullar och se på inspelade avsnitt av Nip/Tuck och Kvalster. Och Riket. Jaaaa!!! Hoppas!!!

I'M SUCH A FJORTIS

Idol i Väsby

Pure happiness att Jonah faktiskt var en av de "idoler" som kom till kvällens tomtenatta! Tillsammans med Måns, Ola och Elina sjöng han (vackra Chicagolåten han framträdde med i tv) och signerade plattor. Eftersom jag inte är så mycket av en fjortis att jag stod framme vid scenen och skrek som en besatt som alla andra fick jag rätt taskiga bilder som ni ser. Men okej, jag har allt en liten crush på Jonah.. vackra vackra man. Ungefär som då man var 10-11 år och vurmade för Jordan i NKOTB. Minus besattheten.

TOMTENISSA

TomteluvaDu som har vägarna förbi Väsby centrum på "Tomtenatta" ikväll kommer kunna njuta av en liten tomtenissa där iklädd denna mundering som står och bjuder på glögg (troligtvis i en något sur min eftersom hon därmed inte kunde jobba och faktiskt få betalt ikväll).

Det som däremot ska bli lite småkul är att se vilka Idol-finalister det blir som kommer och uppträder. Hoppas på Jonah!





INLÄGG NO 504

Missade ju alldeles "jubileumet" med Nippertippans 500:ade inlägg så då får jag väl uppmärksamma det med inlägg 504 (502 enligt framsidan, varför olika?) då istället. Alltså.. bloggat i nästan 6 månader - närmare bestämt sedan den 3 juni - och hunnit med över 500 inlägg, inte så illa! Om ett par veckor blir det till att fira 100 000 besökare också! Gott så.