Pausmusik

Lyssna gärna på en av Mews bästa låtar medan jag är ute och gör av med pengar på mellandagsrean!


Nej, men jag är glad för din skull..

Dansken, den lille lyxliraren, åker till Chamonix imorgon och kommer hem nästa söndag. Själv har jag astråkigt på jobbet eftersom inga kunder ringer och vill handla samt äter torra cateringsmørrebrød till lunch då kokerskan är ledig. På söndag åker jag till pensionärerna i Ystad (= mormor & morfar) och blir itvingad kassler och choklad. Livet är inte rättvist.

Men min
väska har i alla fall kommit åter.

Puts väck

Naturligtvis lyckades FlyNordic / Sterling tappa bort min resväska på sträckan Stockholm-Köpenhamn. Hejdå plattång, halsduk, handskar, tandborste, makeupremover.. och annat som hade varit trevligt att ha här just nu. En sådan ruskig tur att jag har kilovis med smink så jag klarar mig på den fronten imorgon bitti. Men nej, ingen extra (=bra) mascara eller ögonfransböjare kom jag precis på.. Håller tummarna för att den dyker upp imorgon. Nu: sova!

Så var julen nästan slut!

Firat en mycket lugn och skön jul här i Stockholm. Julafton spenderade jag med Daniel (bror), Elenore (flickvän), farfar samt Elenores familj (föräldrar och två brorsor). Samt Bella (hund) och Olliver (katt) som förvånansvärt nog kom riktigt bra överens. Lite mat, julklappar och Stockholmsspelet. Med betoning på lite mat för jag har nog aldrig varit så återhållssam på det planet som i år. Noll godis och choklad (däremot en del lussekatter) och yttepyttiga portioner, eftersom min magsäck verkar ha krympt till the size of a walnut och jag mest gått runt och varit illamående vid tanken på mat (och nej Elin, är inte gravid!).

Igår kom mamma + fästman och fikade på eftermiddagen och kvällen spenderades med TP, Så som i himmelen, Tjenare Kungen samt ett parti Finans (jag vann!). Nu ska jag snart packa ihop mina prylar och sticka in till stan för lite shopping (bl a för presentkortet jag fick på NK) och fika med Cecilia. Vid åttatiden ikväll går flyget hem och det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma tillbaka till jobbet igen imorgon...

Glappkäft

Jahaja. Fem dagar kunde jag knipa käft innan jag var tvungen att spill the beans till Trine. Man kan bara inte sitta på en sådan grej helt själv! Men hon fick lova att hålla det för sig själv såklart (bävar dock - Trine & alkohol..). Och det är så skönt att ha fått det ur sig! Då man inte kan berätta något för er heller :(

Är det konstigt om man är less på slik innan julen ens börjat...?

image691

Hade med mig detta från jobbet hem idag. En del julklapp från servicekillarna - en del vinst i kvällens banco* - en del ett par av sakerna som fanns i företagets julklapp**.

* Jag vann Anthon Berg-asken, 2 flaskor vin, 1 burk oliver, 1 burk italiensk körsbärsdessert, en "Gröna Lund-Marabou-jätteplatta" (vilken jag bytte bort mot en kasse med olika sorters kaffe - orkade inte med mer choklad!), en påse med olika kak- och pannkaksmixer från Maizena.

** Stor låda med tre flaskor fint vin, delikatesser, choklad samt en tårtbricka från Rosendahl. Och ett paraply med företagets logga då.

Varning för tråkigt inlägg!

Livet är ganska miserabelt. Jag, som max är sjuk ett par gånger per år - och då 24timmarsvirus - går nu in på tredje dygnet med feber. Hostan har tilltagit så jag har grymt ont i skuldran efter att ha hostat hela natten och nu har jag till råga på allt tappat rösten. Eller, så gott som - låter som om jag fått i mig ett par flaskor whiskey för mycket. 

Har i alla fall varit hemma idag, funkade inte att sitta på jobbet och må kasst en dag till. Det innebär att jag missade killarna från vår serviceverkstad i Sverige som skulle komma till kontoret idag, hälsa lite på mig och diskutera hur vårt samarbete kan bli bättre. Får se hur det blir imorrn, känns trist att missa "myskvällen" vi ska ha med gløgg och æbleskiver. Och banco (bingo typ), fina priser har de lovat.. Kan visserligen inte prata med kunder utan röst, men allt inför årsbokslutet ska vara klart på fredag så det är en hel del att göra ändå.

Fredag kväll går flyget till Stockholm över jul så då j**lar kommer jag och smittar er, D & E!

Det är så synd om mig..

.. där jag sitter framför datorn med blanka ögon och badar i svett samtidigt som näsan rinner och huvudet känns som om det ska ramla av halsen.

Har jobbat idag, men kände det på mig under eftermiddagen då hela kroppen började värka och halsen blev till sandpapper. Sjuk. Har sovit några timmar under kvällen, men har nu tagit en tysk värktablett och hoppas på att kunna locka John Blund snart. För jag måste till jobbet imorgon. Sista dagen att lägga orders och säljarna kommer ringa som tokar - precis som idag. Plus troligtvis täcka upp på Norge då Trine säkert blir hemma, hela hennes familj ligger däckad i vinterkräksjuka. Inget kräk här ännu, som tur är..

Det här med att ha en helt hemlig och anonym blogg känns mer och mer lockande. Nu censurerar jag.

Julförvirring

Det här med att det är jul om en vecka känns lite surrealistiskt. Visst är julklapparna nästan färdigköpta och allt, men jag känner mig inte alls nöjd och skulle egentligen helst bara vilja hiva allt i soptunnan och börja om från början. Med en tanke bakom. Det enda jag känner funkar är Danskens klappar och vi ses inte ens i jul.. eller innan jul.. eller i mellandagarna.. eller på nyår. I början av januari om vi har tur.

Fredag kväll går planet till Stockholm för vistelse fem dagar framåt och allt känns helt osäkert. Ska jag bo hos mamma eller lillebror + flickvän? Vilka ska vara med på julafton? Hur farao ska jag få med mig de tyngre klapparna på flyget?

Just nu önskar jag bara att jul och nyår ska gå jäkligt snabbt.. och januari/februari/halva mars också för den delen så det kan bli den 20:e mars. New York, New York..

Julefrukost 2007

Årets julefrukost (= julfest) är avklarad och OMG vad skojigt det var, minsann! Efter lite mingel och vinpimplande som började vid 15.30 igår så åkte vi till Hansens Køkken og Bar här på Frederiksberg. Där blev det först lite gambling i ett par timmar - alla fick "10 000" i marker att spela för på blackjack och roulett och den som hade flest kvar då det var slut vann ett pris. Och det var inte jag..

image688
Svenska säljaren Ronny till vänster i randig skjorta, säljchefen Karsten till höger m fl.

Efter det var det middag i några timmar med dansk julmat då bl a årets "dumstrut" delades ut till just Karsten.. Sverige hade gjort en illustration i form av en film - orkar inte dra hela historien till varför just han fick den - som var sjukt rolig och jag skrattade så jag grät!

image689
Karsten får ta emot kvæjeklokken som den kallas

image690
Annette, René och jag

Sedan dans såklart och måååånga Strawberry Daiquiries...! Roligast var nästan att både Sverige och Norge var med på festen för första gången. I love mina svenska kollegor och nya KAM:en Mattias är en fullträff! Så rolig och trevlig! Annelie (säljkoordinator) och Therese (säljare) åkte hem till hotellet vid tvåsnåret, medan vi var några som skulle gå vidare då Hansens stängde klockan tre. Sedan försvann alla och till sist så var det bara logistik-Søren, Malene på aftersales, Mons som är chef för Norge + jag som gick till Grock. Søren fick napp och Malene söp vi bort så det slutade med mig och Mons. Lustigt det där hur alkohol har en förmåga att göra två personer som i stort sett bara hälsat på varann tidigare till dödspolare! Han är jättetrevlig, om än lite slajmig..

Nu har jag sovit i fyra timmar eller så så jag tror det är dags för en lur till..

Jag älskar dig även om du blir äldre

Skojakt ("finskor") till julefrukosten efter jobbet. Kammade dock noll och fick nöja mig med en fin clutch (kuvertväska, Louise!) istället. Svart med rosett, 209:- på Accessorize. Nu: nagelmålning med Essies National Velvet och sedan bums i säng. Imorgon massa jobb + möte - Sverigefolket kommer till kontoret - och sedan hem till Karsten hela gänget på kvällen.

Får inte glömma.. GRATTIS till min danske prins som fyller massa år idag. Inte jämnt, men nästa år blir det pompa och ståt - halvsekel.

Jag har en ny favoritstad!

I fredags eftermiddag susade jag och Dansken äntligen iväg till hemliga destinationen (dvs, hemliga för honom ända fram till check-in) som var Berlin! Hade fått tag på billiga biljetter med AirBerlin, DKK 1600:- för oss båda t&r, och allt var väldigt smidigt - 45 min i luften and you're there!

Hotellet vi bodde på heter
Park Plaza och är ett fyrstjärnigt, rätt nytt hotell ett par stationer med U-bahn från Alexanderplatz. Trevlig och hjälpsam personal, sjysta rum, bra läge på en lugn sidogata.. vi var nöjda!

Hade inte några direkta förväntningar på staden innan - första gången där - men nu vill jag bara dit igen.. ny favorit! Lite allt möjligt hann vi med; sightseeing naturligtvis, en hel del traskande på stan (aj, mina fötter!), mängder med mat.. Det är en stor stad och omöjligt att hinna med allt på bara ett par dagar. Nästa gång vill jag nog gärna besöka ett eller två museum, ge mig ut utanför de vanliga shoppingstråken Kurfürstendamm/Friedrichstrasse samt åka till Spandau. För tillbaka ska jag!

TIPS!

- Ät frukost på Café Einstein, Unter Den Linden. Dyrt men gott! Vi åt där två mornar av tre och andra morgonen kände ägaren igen oss från dagen innan.
- Skönhetsjunkie som jag? Benefit finns på så gott som alla större varuhus. Australiensiska märket Becca hittar du på Galeries Lafayette och Nars finns på KaDeWe. Plus en massa annat spännande! Mycket är billigare än hemma, t ex Weleda.
- Köp ett dagskort för ca 6 Euro och åk obegränsat på U-bahn/S-bahn/bussar. Avstånden är stora och det funkar inte att gå överallt.
- En sightseeingtur med buss med någon av alla de bolag som erbjuder det är ett bra sätt att skaffa sig en överblick över stan. Vi åkte med City Circle, ca två timmar för 20 Euro.

Jullistan

Sett lite varstans och passar bra nu då jag sitter här med världens sug efter lussebúllar.. som inte finns i Danmark!

Pepparkakor - Lussebullar (fast jag gillar pepparkaksdeg)
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad
- Marsipan (pest eller kolera!)
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbenspjäll - Janssons frestelse
Paradis - Aladdin (helst ingendera egentligen)
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan (båda är usch!)
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Äpplemos - Senap

Jag hjärta Berlin

image680
Regnet strilade så vi nöjde oss med att se Brandenburger Tor från fönstret på sightseeingbussen


image681
Ruinerna av Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche; en påminnelse om kriget

image682
Fernsehturm - tvtornet - gick vi aldrig upp i då kön var sjukt lång redan innan öppning

image683
Ett juldekorerat Unter Den Linden

image684
Smack, baby!

image685
Undertecknad med galen blick poserandes på hotellet

image686
Vi åt god mat..

image687
.. och goda desserter!

Now, then and everything in between

Är inte så alldeles säker på bloggens vara eller icke-vara. F n är det i alla fall det senare, inte minst för att jag somnar som en klubbad säl då jag kommer från jobbet på kvällen. Snart årsavslutning. Idag fick vi dock en vinflarra av bossarna för att fira fina novemberresultat, inte så pjåkigt!

Detta har hänt - och händer snart..

- Götet förra helgen (
Heaven 23 - fin utsikt, bra service, god mat.. med undantag av Danskens soppa med bl a kycklinglever, Jul på Liseberg samt testköra BMW cab som inte levde upp till förväntningarna enl. Mr - det kanske blir en Audi A5 istället tydligen)

- Lite sjuk mest hela tiden, det kliar i halsen och rinner i näsan men bryter aldrig ut på riktigt!

- Går vid lunch på fredag, åker till Kastrup och reser till Hemliga staden med Dansken för hans födelsedagspresent från mig! Ser fram emot tre nätter på fint hotell, lite sightseeing, god (?) och rätt billig mat och att få klämma på Benefit IRL (fast där finns inget Sephora)

- Fest och alkohol i dagarna två torsdag-fredag veckan efter med bl a julefrukosten. Min lever protesterar redan.

- Julehygge 20/12 med gløgg, æbleskiver och banco (som bingo!) på jobbet. Fina priser utlovas.

- Stockholm över jul från den 21/12

- Nyår - dunno yet? Förslag mottages.