INTRIGER

Gud, så irri jag blir på vissa personer som ska hålla på och intrigera (fast jag är rätt bra på det själv!) och blanda in mig till på köpet. Eller så är jag bara ovanligt paranoid.. men jag gillar inte att bli utnyttjad och det känns så. Just nu ångrar jag verkligen att jag valt att bara vara halvanonym.

Och nu gör jag väl precis som det var meningen.. men hej på dig, 22--->23-åringen om du läser här fortfarande!

TANDPLÅGOR

Saker och ting är inte så bra idag och jag är inte direkt skrivsugen (svarar på kommentarer senare). Var fånigt nog ledsen igår över det där med snåljåparna så jag ringde dansken på väg hem från stan.. som inte svarade varpå jag skickade det mycket mogna meddelandet "Det var sista gången någonsin jag ringde dig. Du har fortfarande ALDRIG ljud på mobilen. Jag orkar inte ens bli ledsen längre. Hade verkligen behövt prata". Sedan stängde jag av mobilen med föresatsen att ha den avstängd i typ två dagar minst (hämndaktion). Såklart var jag sedan tvungen att sätta på den eftersom jag skulle sätta alarmet (haha!) och då hade han ringt ett tag senare + skickat två sms och bad att jag skulle ringa honom. Så det gjorde jag - mina föresatser håller aldrig längre än en timme - och fick lite tröst (klockan var nästan 1 så jag väckte honom, men det served him right..) Fast han kommer inte nu i helgen så det suger. Dessutom blev han lite sur på mig eftersom jag inte ville gå till tandläkaren (eller vill och vill - har inte råd), har nämligen fått hemskt ont i ena käken igen (visdomständerna?) och det har satt sig på halsen och i huvudet också. Och jag har blåsor på tungan. Så jag mår inte speciellt bra fysiskt heller.. gurglar med Corsodyl så länge och hoppas på att tandproblemen ska bli bättre.

K konstaterade att jag har en "ledsen period" just nu och det kanske han har rätt i.. Ska i alla fall inte jobba ikväll trots att A ville det - vill helst bara krypa ner under täcket och tycka synd om mig själv. Kanske se på film. Nu måste jag dock iväg till hyresvärden och säga upp lägenheten. Sedan handla. Och solen skiiiiner på hela världen idag.. :p


VÄRDELÖS VAR ORDET

Stor beställning ikväll på 25 personer. Sprungit som en idiot i 6 ½ timme och inte suttit ner en sekund. Perfekt service och de var jättenöjda. Notan? 19.650:-. Dricksen? 0:-. Började nästan gråta, jag känner mig verkligen fullkomligt värdelös just nu.

BESLUT FATTAT

Idag fattades det slutgiltiga beslutet.. säger upp min lägenhet senast på torsdag. Övervägde 2:a hands-alternativet bra länge och jag vet att det egentligen kanske hade varit en bra idé att testa det ett år eller så innan jag gjorde mig av med min lilla etta. Tyvärr var det inte bara upp till mig. Anledningen till det är att jag har en borgensman (min mammas sambo) för lägenheten.. var tvungen till det då jag skaffade den eftersom jag hade pluggat i flera år och därför inte hade någon deklarerad inkomst + att jag saknade jobb då jag flyttade tillbaka till Stockholm. Hur som helst så är han inte så sugen på att ha det yttersta ansvaret om jag skulle hyra ut  och det kan man ju förstå. Så jag får helt enkelt hoppas på det bästa.. dvs att jag trivs som fisken i vattnet i Köpenhamn!

Amelias horoskop säger i alla fall lite om vad jag måste göra nu: (utdrag) När kaxiga Mars seglar in i tecknet mot slutet av perioden är det dags för dig att ta dig i kragen och verkställa alla dina planer. Glöm din vanliga beslutsångest och skicka nu iväg din cv, ring de där samtalen du skjutit upp så länge..(...) Du har turen på din sida - ha tillit till att allt löser sig till det bästa.


ÄRENDEN - UPPDATERAD

Trööött, men sticker ändå iväg för ett tag. Först till tidningen och lämna, sedan till stan för att göra ett litet besök på Skatteverket.. titta i affärer (ska inte handla!).. kanske försöka få med mig någon att luncha. Hinner inte med någon bild men solen skiner och därför fick det bli:

>> Svart stretchig skjortklänning
>> Vit tygblomma fastsatt på bröstfickan
>> Svarta kilklackar
>> Vit kofta (med för säkerhets skull)
>> Vit fejkTod's

Hejdå!

Uppdaterad: Nej, jag handlade inget. Men jag blev bjuden på kinamat och fick en tjock bok om geishor (bara 29:-!) på ett antikvariat. Så det var trevligt.

ACCESSORA-ORDER

Hultquist Copenhagen-fjäril
Kunde inte motstå att tjinga in en liten order på
Accessora nu på morgonkvisten - rea och allt (avslutas 31/8 - skynda fynda!). Det blev det här fina halsbandet från Hultquist Copenhagen som jag suktat efter ett tag. 199:- istället för 279:-. Även en Chic Shine från Jelly Pong Pong, Mava-White från Mavala samt en Rosebud fick hänga med i beställningen.

I LOVE DANSKEN DEL 5322

Snackis med dansken tidigare ikväll. Stackare - hans mobilräkning måste vara astronomisk varje månad så länge som vi pratar varje gång. Fast det blir iofs bara ett par gånger i veckan. I alla fall så deklarerade han att han saknade mig något av det första han gjorde (det är nog förresten det vanligaste vi säger till varann.. - Jag saaaaknar dig. - Jag saknar dig också) och jag var ju såklart tvungen att erkänna att jag gjorde detsamma. Med gråten i halsen. Hur som helst så är han frustrerad över att vi inte ses så ofta - tell me about it! - och har egentligen redan commitments nu i helgen men tänkte ev. försöka hoppa dem och komma upp till mig istället. Tyvärr jobbar jag ju på fredag men skulle gladerligen tacka nej till jobb på lördag med om han kommer. Han vill egentligen inte att jag ska göra det för hans skull men hey, de helger han inte är här så jobbar jag ju helt enkelt. Skulle jag inte försaka det för honom så skulle vi ju aldrig kunna ses. Dessutom är jag inte så despo på pengarna som jag var innan sommaren. Har ju egentligen sparat ihop tillräckligt så jag klarar Danmarks-flytten - nu handlar det mest om att betala kreditkortsräkningarna och få lite flis över till nöjen och sån't. Håll tummarna för att han kan komma i alla fall. Jag jobbar på saken genom att skicka lite frestande sms med jämna mellanrum. Vet man att man har något som någon annan åtrår så ska man ju utnyttja det, right? :)

Vi pratade om soffor också. Han håller ju långsamt men säkert på att inreda sin nya lya i Mölndal och igår var det dags att åka och titta på just soffor. Och nej, vi har inte samma smak.
Den här från Bolia funderar han på, byggbar så man kan sätta ihop sin egen variant. Han vill ha den i mörkgrått och tänker kanske blanda tyg och läder i delarna (eh?). Alldeles för tråkigt clean för min smak, skulle jag välja en soffa från just Bolia skulle jag nog hellre ta den här. ".. inspirerats av den italienska loungestilen", det låter vräkigt minsann. Fast snyggast just nu i soffväg tycker jag nog Mios Today Three är. Billig också. Ge mig. Nu ---> sätta ihop material till tidningen.

IRRI-POPUPS

En sak som irriterar mig till döds är dessa "lead track-it"-popuprutor som dyker upp på en del - men långt ifrån alla - Bloggerbloggar. Och ändå har jag popup-skydd. Men det hjälps inte. Nåväl.

MÅNDAG IGEN

Vet inte vad det är som gör att jag känner mig lite deppig och anti det mesta idag. Kanske vädret.. kanske det faktum att jag ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra.. kanske de extrema sömnsvårigheter (värre än vanligt) jag haft på sista tiden.. kanske det faktum att en hel vecka ligger framför mig med flera stora och jobbiga bokningar på restaurangen.. kanske tanken på ännu x antal dagar utan dansken. Hade jag inte jobbat så hade jag nog funderat på att ta en tur till Skövde (Cecilia) ---> Göteborg (dansken). Men nu går inte det.

Något som skulle göra mig glad är om jag finge lägga vantarna på den här underbara klänningen från Marc by Marc Jacobs. Men nej, sådana utsvävningar finns det inte plats för i min budget just nu.. :(

GULDKANT PÅ SKÖNHETSTILLVARON

Make-up topp 10

För inte så länge sedan listade jag ju
10 saker som sätter guldkant på tillvaron. Lipgloss Bitch gjorde en likadan lista - fast med skönhetstema, och smink- och krämjunkie som jag är så hänger jag på den också! (Utan inbördes ordning)

1. Nailtiques Protein Formula 2. Mina naglar har alltid varit mjuka och skivat sig men den här lilla flaskan har som bekant utfört mirakel. (Nu inatt råkade jag dock dänga handen mot en vägg så att högra tumnageln fick sig en krigsskada.. är helt knäckt - jag alltså! Men jag vägrar att knipsa av allihop för den sakens skull, nagellim får duga så länge)

2. Ströva runt i evigheter på gatuplanet i Magasin varje gång jag är i Köpenhamn (K blir sjukt uttråkad). I brist på Sephora i närheten så är det mitt skönhetsmecka!

3. Lumene Hydra Drops i nyansen Spring Mist. Ultralätt vardagsfoundation som är fantastisk om man eftersträvar resultatet som jag vill ha - att den inte ska synas överhuvudtaget!

4. YSL Touche Èclat. Kommentar överflödig. Till mina spruckna blodkärl på näsvingarna krävs det dock en något krämigare variant om de ska täckas helt.

5. Besöken hos frissan Natalie på Mirres. Har väl varit där fyra gånger eller något liknande nu och jag blir alltid nöjd. Blir svårt att försöka hitta någon lika bra i Köpenhamn.

6. i.d bareMinerals All-over face color i nyansen True. Påminner lite om legendariska Orgasm från NARS men är mindre aprikosig och perfekt då man bara vill ha ett rosigt skimmer dagtid.

7. Redken Color Extend Total Recharge Treatment. Oundbärlig då jag är brunett och färgen börjar se matt ut. Bara att spraya i nytvättat, blött hår.. låt verka ett par minuter (kan också lämnas kvar i håret) och skölj. Inte nog med att den fungerar som en inpackning och gör barret fantastiskt mjukt och följsamt, det ger också färgen en riktig boost (jag låter som en levande reklampelare)!

8. Papaya & Mango handkräm från Watsons eget märke i Beijing. Bästa handkrämen jag testat - och så köpte jag bara en tub! Hur ska jag överleva då den är slut?

9. Att färga ögonfransarna och brynen. I'm hooked. Naturligtvis får det inte bli för mörkt och jag lider alltid lite då fransvätskan svider i ögonen men det är det värt!

10. Sephora Super Shimmer i en nyans som jag inte vet namnet på (suddats bort) men den smakar melon! Precis lagom klistrigt gloss som ger ett jättefint blankt resultat.

Häng gärna på, skulle vara kul att se andras listor och få lite tips!

SÖMNIG OCH TRÅKIG

Antar att det är godkänt att känna sig lite trött och oinspirerad på söndagar. I synnerhet som jag inte lyckades somna förrän vid 10-tiden imorse (utan sömntablett) och sedan bara sov i fem timmar. Var så slut att jag somnade på soffan för ett par timmar sedan medan jag låg och läste och vaknade alldeles nyss. Not good, innebär att det inte blir någon sömn på x antal timmar till. Så jag ska nog se på film. Denna eller denna.. Svårt val.

Jag vet att jag är rätt tråkig just nu - hoppas på att det blir bättre nästa vecka. En sak lovar jag i alla fall även om det är mest för mig själv och det är att jag inom den närmaste veckan ska söka minst 10 jobb. Sådetså. Nu ---> film!

DET KAN MAN OCKSÅ GÖRA..

Gud, så normalt att vara tvungen att sitta och slå upp verb i perfekt particip halv 6 på en söndagsmorgon.

/Ellinor, inte-trött-jobbar-vidare....

KOLLEKTIVTRAFIKENS FASOR

Sabla SL.. Connex.. allt vad ni heter, jag är så trött på er! Kom en hel halvtimme försent till jobbet idag eftersom tunnelbanan lägligt nog hade råkat ut för ett växelfel vid Odenplan precis då jag tog plats på ett tåg vid St Eriksplan. Naturligtvis blev vi stående 5 minuter.. 10 minuter.. 15 minuter och till slut gav jag upp och skulle promenera till jobbet istället (ligger i krokarna runt Rådmansgatan). Tyvärr är jag helt lost i de kvarteren (konstigt att jag inte hittar bättre i Sthlm egentligen efter att ha bott här åtminstone 20 år av mitt liv) och gick nog en betydligt längre väg än jag hade behövt men kom fram till slut i alla fall.

På vägen hem - ja, då var pendeln försenad. 12 minuter närmare bestämt = missade anslutningsbussen vid stationen och fick sitta och vänta nästan 20 minuter på nästa. Vilket iofs inte gjorde alltför mycket just då eftersom jag hade min
braiga bok men det var kallt! Är så less på att behöva betala 600 spänn/månad för en tjänst som fungerar så pass dåligt som kollektivtrafiken i Stockholm gör! Gud, vad jag längtar till Köpenhamn - där är det minsann mycket bättre (nu ljuger jag för det vet jag inget om.. men det kan nästan inte bli sämre).

Och anonyma kommentarer ryker fortfarande (riktat till den person som lämnade en sådan tidigare idag).

MOTVILLIG

Jomen, idag är det jobb igen minsann.. Please shoot me, jag vill vara hemma och äta godis och kolla på film! Eller hemma och dammsuga eller vad som helst - men jag vill inte åka in till Vasastan och servera surt rödvin till massa människor som precis fått lön (och ändå klagar över att vi har inträde om de vill dansa). Det är verkligen sådär det här.. att få ont i magen och må lite illa varje gång det är dags att åka dit. Menmen - att sätta sig över sina farhågor var det ja!

GRATTIS BRORSAN!

Till Daniel
Jag är tidigt ute och grattar Daniel (bror) som fyller 24 år idag. Hoppas du får en fin dag!


PAUSFREDAG

No blogg idag.. ska jobba på haket ikväll och eftersom jag dumt nog sov alldeles för länge (ändå somnade jag nog redan vid 3 men det är sömntabletten som gör det) så blir det till att göra sig iordning snart om man ska hinna duscha, äta m.m. Wish me luck med alla (fulla) finnar och (full) personal (alltså, tanten/alkoholisten som jag jobbar med på fredagar). Och hoppas alla ni andra får en trevlig kväll i alla fall!

Såg att jag fått kommentarer, svarar på de då jag kommer hem alt. imorgon.

TANKAR OM FLYTT - UPPDATERAD

Okej, it's like this. Det närmar sig månadsskifte nu igen och eftersom jag fortfarande inte har sagt upp min lägenhet så börjar det kännas som om det är dags. Visst, jag har inget jobb i Köpenhamn ännu och bostad har vi inte ens börjat kika efter (finns dock en miljard sajter med 2:a handsboenden så det känns inte som någon omöjlighet) men uppsägningstiden på min lägenhet är tre månader och på den tiden borde jag väl kunna hitta något? Om inte annat så känner man pressen och pinnar på lite då man vet att det finns ett "bäst-före datum". Och skulle jobbsökandet trots allt inte gå vägen inom de där månaderna så får jag väl flytta ner och söka vilket skitjobb som helst på plats och leva på sparpengarna så länge. Så jag tog upp det här med dansken igår och hans råd var att jag skulle behålla lägenheten tills jag faktiskt hittar något. Jaha.. men om jag får ett jobb då som med största sannolikhet kräver att jag finns på plats inom max en månad eller så, ska jag då sitta och casha in flera hyror för en tom lägenhet? Då jag kan leva upp de pengarna i Köpenhamn istället?

Har även varit i valet och kvalet om huruvida jag ska behålla lägenheten här och hyra ut i 2:a hand (vilket skulle bespara mig de där extra hyrorna om jag måste flytta med kort varsel och inte har sagt upp lägenheten) eller säga upp den. Tror i alla fall jag har kommit fram till att det är för mycket jobb med att hyra ut till någon.. att dels behöva ha koll på att personen ifråga betalar hyran/inte river stället och sedan dessutom behöva åka upp hit och flyttstäda ur den ytterligare en gång då det är dags att säga upp den på riktigt. Men jag vet inte.. dansken tycker att jag borde ha den som en "safety-grej"om jag nu skulle vantrivas något alldeles förfärligt i Köpenhamn och vill flytta tillbaka igen. Och det har han väl delvis rätt i men jag väger det mot allt besvär med att hyra ut.. Skulle jag dessutom inte vilja bo där längre är det inte alls så säkert att jag vill tillbaka till Stockholm (I doubt it).

Behöver alltså lite råd.. vad tycker ni att jag ska göra? Ska jag säga upp lägenheten nu eller vänta tills jag får napp på jobb? Ska jag hyra ut lägenheten i 2:a hand eller säga upp den (och då isf - nu eller senare)?

Uppdaterat: Kanske ska tillägga att om man har ett boende i Sverige räknas man fortfarande som skattepliktig här. Och jag vill ju skriva mig i Danmark - det blir riktigt krångligt med skatt, sjukförsäkring och sådant annars.

KISS ME - I'M NORWEGIAN

Lite tyst här idag.. jobbar med översättning av rapport norska --> svenska som jag lovat dansken att jag ska vara klar med den här veckan. Det är egentligen inte svårt med undantag av vissa uttryck som ordagrant skulle bli helt fel, varför man såklart måste översätta dem så att det låter bra men betydelsen bibehålls. Men det är helt klart lättare nu då jag gör det för andra gången. Det enda jag stör mig på är egentligen utformningen av rapporten. Personen som skrivit den verkar inte ha någon vidare koll på enkla skrivregler (t ex att vissa "vanliga" ord inte börjar med versal) och att det är bra att vara konsekvent då det exempelvis gäller stavningen av ord man använder flera gånger. Slarvigt, rent ut sagt.. och jag skulle aldrig ha drömt om att t ex lämna in en uppsats i skolan som såg ut sådär. Det kliar i mina perfektionistiska fingrar att bara redigera om hela rasket! Men det får jag ju inte. Nu: vattenmelon och fortsatt skrivande.

Känns förresten inte vidare nyttigt att börja nojja om att jag måste jobba fredag-lördag redan idag. Trivs inte alls på restaurangen längre och jag bara lääängtar tills jag slipper sätta min fot där igen. Men pengarna lockar rätt bra..

LAURA MERCIER

Efter att Hannah talat sig varm för hudvård från Laura Mercier - plus att jag velat testa det ett tag - så budade jag hem ett prov på 15 ml av Moisturizer Cream with spf 15 för ca 115:- (på eBay alltså). Har en liten aversion mot att köpa fullstorlekar av något innan jag provat det - handlar ju ändå om en inte så liten slant. Ska bli kul att se huruvida den passar mig eller ej, just nu är jag lite less på min Dermalogica Active Moist (som dessutom är rätt odryg).
Laura Mercier fuktkräm

10 SAKER SOM SÄTTER GULDKANT PÅ TILLVARON

Fin tiara


Hittad hos
Linda K. Och det är utan inbördes ordning.

1. Middag med vin på fin (eller ofin) restaurang en helt vanlig vardagskväll
2. Ett oväntat brev/kort/sms/telefonsamtal från någon man inte hört av på länge
3. Ett riktigt lyckat impulsköp som gör en glad hela dagen
4. Ömhetsbetygelser (fysiska och verbala) från dansken
5. En helt ledig kväll utan måsten
6. Bra dricks från trevliga gäster på restaurangen
7. En impulsiv weekendtripp - om så "bara" till Köpenhamn
8. En "good hair-day"
9. Fika och tjejsnack med någon kompis
10. Då boken man länge längtat efter att läsa finns inne på biblioteket

Gör gärna era egna!


INKOMPETENTA NELLY.SE - DEL III

Tror ni förresten inte att den förbaskade Nelly-klänningen (läs del I och II om den) anlände hem i brevlådan idag! Kunde naturligtvis inte låta bli att prova den trots att jag lackade ur rätt rejält och modellen var jättefin men inte färgen (riktigt tomteröd) - så även om jag inte hade ångrat köpet skulle jag alltså inte ha behållt den. Ska returnera den imorgon men skickade ett mycket vasst mail till kundservice under rubriken "Klagomål" (då kanske de åtminstone läser det) och undrade vad de hade tänkt göra åt att jag, tack vare deras inkompetens och nonchalans mot kunder, får punga ut med 29:-(expeditionsavgift) + 25:- (faktureringsavgift) + 15:- (retur) = 69:- helt i onödan. Ska bli intressant att se om de återkommer till mig i den frågan. Fortsättning följer.

PRATA NU-NU-NU!!! - UPPDATERAD

Nu är jag sådär kollrig och fixerad igen och måste prata med dansken nu-nu-nu! Ni kan ju läsa (långt ner) i kommentarerna här så får ni en liten susning om vad jag vill diskutera. Och nej, som vanligt svarar han inte i mobilen. Det där om att jag var less på just det har uppenbarligen inte tagit skruv! Nåja, känner i alla fall inte för att sura över det just nu. Däremot ska jag försöka ta det lugnt och börja så smått på lite jobb jag måste ta tag i istället. Men det är himla svårt, jag kan helt enkelt inte koncentrera mig på annat då jag har en sak i skallen som måste ut. Dålig simultanförmåga?

Uppdaterad: Ja, jag pratade med honom. Fast inte om det där - han satt i bilen på väg till Köpenhamn så det kändes inte som den bästa tajmingen. Däremot talade vi om en annan sak som jag funderar på (mer om det vid ett senare tillfälle).. ville ha råd - eller nej, jag ville ha "någon som höll med mig" som han så fint påpekade. Och det gjorde inte han riktigt. Så jag blev lite småsur och tyckte inte han var på min sida (inte för att det finns någon motståndarsida).. och sedan då han ville ha en puss och höra att jag saknade honom så vägrade jag. Mycket moget. Nu ska jag nog gå och skicka ett förlåt-sms. Kanske.  

IBLAND ÄR MAN INTE DÄR MAN SKA VARA

För ett par minuter sedan skulle jag ha varit på den där intervjun jag inte ville gå på i Köpenhamn. Och som synes är jag inte där. Äter bananmuffins och tänker tvätta håret istället. Det är också konstruktivt.

BABYNAMES

Ett ämne jag och dansken kommer in på förvånansvärt ofta är barn. Lite lustigt med tanke på att han inte kan få några fler (för tillfället iaf) och jag inte vill ha några inom de närmaste 4-5 åren åtminstone. Allra mest pratar vi om namn på barn. Okej, vi pratar nästan uteslutande om namn på barn. Och nu har vi kommit fram till att om vi mot förmodan (?) någon gång skulle få en kotte ihop - för jag ska bara ha en - så skulle det bli rätt så meckigt att komma överens om ett namn. Vår smak är nämligen väldigt olika.

Mest så har danska namn varit på tapeten. Som nu i helgen exempelvis. Nu minns jag inte alla han sa att han gillar men några av dem är t ex Lene, Marianne (då jag protesterade och sa att det var hemskt påpekade han sårat att hans syster heter det) och Peter. Tråååkigt mao. Jag å andra sidan tycker jättemycket om Viggo (som tydligen är gammalmodigt i DK nu), Julie (utalas Jo-li-ä), Helle och Laura. Fina namn. De enda vi i stort sett skulle kunna enas om är Nikolaj och Charlotte (uttalas Sha-lååd-e). Fast om jag skulle välja helt fritt bland alla namn skulle jag nog ta Tyra, Aurora eller Vendela. Det är mycket svårare att komma på fina namn till pojkar. Viggo och Nikolaj är nog faktiskt favoriterna. Kanske Jack också.

Och varenda gång vi tar upp det här ämnet kommer vi på oss själva efter en stund och fnyser lite. Nu får vi ta och sluta prata barn!

DÅLIGT NELLY!

Jag hade fel. Nelly.se klarar inte av en simpel avbeställning - trots att jag gjorde den två gånger.. först ju en gång inatt max 10 minuter efter att beställningen gjorts (dvs, den hade inte börjat packats ännu) och sedan ännu en gång för flera timmar sedan då jag såg att ordern fortfarande låg kvar. Och alldeles nyss fick jag mail om att paketet packats. Dessutom har kundtjänst stängt så det är för sent att ringa och skälla på dem. Så jag skickade ett argt reply-mail. Men antagligen går det ju inte att göra någonting åt det nu. Blir så förbannad. Och jag vägrar att stå för frakten tillbaka till dem (som man ska göra om man returnerar) - hoppas paketet kommer till sunk-kiosken och inte i brevlådan så jag kan låta bli att hämta ut det..! Aldrig mer Nelly i alla fall.

BARA LITE ROLIGT..

.. hur många bloggar som valt att döpa sig till Passion for fashion!

Men det finns ju bara ett original såklart.

JÄKLA HM!

HM-collage

Jäkla
HM! Och jäkla Engla som tipsade.. :) Kan i alla fall slå ifrån mig med att jag kommer inte behålla både den svarta och den röda kappan - vill bara prova båda. Och jag som inte ens är något direkt HM-fan egentligen..

SAKER MAN SKJUTER UPP

Naturligtvis var den här dagen tvungen att kajka upp sig också. Somnade 5.30 imorse men hade trots det satt alarmet på tre timmar senare eftersom jag skulle iväg till tidningen - kollat mejlen och lämnat mina grejor. När vaknade jag...? Jo, inte senare än 12.30 = för sent för att sticka och fixa grejorna så jag fick istället mejla iväg mitt hemifrån och för hundratusende gången be om ursäkt för att jag inte kom då jag sa att jag skulle göra det. Fattar inte varför de inte bara kunde ha ringt då de märkte att jag inte dök upp på förmiddagen.. förut brukade de ringa stup i kvarten och vara på mig om allt möjligt (mest för att kolla hur det var - vilket ju var sött egentligen). Usch, får helt ont i magen då jag vet att folk blir irri på mig för att jag inte dyker upp då jag säger att jag ska det utan skjuter upp det till döddagar.. Fast jag vet egentligen varför jag gör det då det gäller just tidningen. Det är nämligen så himla påfrestande att gå dit och behöva svara på en massa frågor om vad jag gör, hur jag mår.. och samtidigt vara sådär höhöhö som man ibland måste vara med medelålders gubbar. Tjenaläget liksom. I don't like it.

>>
Lindisen har i alla fall en bra dag. Och det är underbart!

SJÄLVINSIKT

Klockan är bara 01, varför kan ingen blogga* så jag har något att läsa?! Blir så irri på mig själv som bara surfar runt planlöst istället för att göra något vettigt - som att t ex sätta igång med skrivandet jag har framför mig som kommer ta åtminstone någon timme. Eller svara på mejl. Eller för all del läsa alla de jobbagenter som ligger och skräpar i mejlboxen. Karaktärssvag kallas det.

* Kanske just för att klockan är 01, din idiot!

FILO DRESS

Klänning från Ichi

Jag gillar verkligen Filo Dress från danska
Ichi som säljs på Nelly. Så mycket att jag faktiskt beställde den sista i XS. Tänkte att den är ju (nästan) allt som jag letat efter: röd, kraftigt tyg (ok, jag vill ha en stickad), knappar, skärp.. ja, den är snygg helt enkelt! Sedan insåg jag att den har korta armar och eftersom jag inte är så mycket för det här med långärmade topar under klänningar så är den helt enkelt inget vidare smart köp inför hösten/vintern då det inte är någon hit att springa runt i kortärmat. Så jag avbeställde den igen ungefär 10 minuter senare. Nu har alltså någon annan chansen att knipa den igen då min beställning (förhoppningsvis) går tillbaka imorgon (har inte hört så vidare bra saker om Nellys kundservice men hoppas de fixar en simpel avbeställning iaf). För den är ju snygg. Trots allt.

Dålig bildkvalitet men det gick tyvärr inte att få den bättre.

SKRAPA GRATIS LOTTER?

Hittade en lite rolig sajt som påminner om Buzzador (just nu tar de inte in fler men registrerar du dig med den länken som visar att jag värvat dig ställs du på en väntelista).. med den skillnaden att här får man inte hem prylar att testa utan man skrapar istället lotter på hemsidan med chans att ta hem priser från företagen som annonserar (just nu t ex MP3-spelare, laptop, LCD-tv, digitalt album). Nya lotter varje dag och skrapar man fram tre lika bilder får man svara på en kunskapsfråga = rätt på den och man vinner produkten ifråga. Här kan du registrera dig som medlem. OBS! Följer du länken framgår det att det är jag som värvat dig vilket medför att både jag och du får extra lotter.

Slut på "mouth-to mouth"-andet..

AFFÄRSIDÉ?

Dansken föreslog att jag borde fundera på att starta en egen liten rörelse som ett extraknäck - någonting i stil med översättningar från danska/norska till engelska. En inte helt galen idé.. om det inte vore för det faktum att jag faktiskt inte behärskar danskan. Skriftspråket skiljer sig faktiskt rätt markant från talspråket och som det är nu koncentrerar jag mig främst på att faktiskt förstå vad de säger. Dessutom känns det som om man åtminstone borde ha studerat språken för att verka något sånär seriös (engelskan har jag ju åtminstone en högskoleexamen i.. som jag förresten måste ringa HiS och ta ut!). Så nej, det där är nog ett projekt som får vänta, men kanske någon gång i framtiden - man vet aldrig..

EN REGNIG DAG I NOVEMBER.. FÖRLÅT, AUGUSTI!

Idag är en grå-grå dag.. spöregnar ute och ingenting är roligt :( Inte blev det bättre av att jag dessutom fick avslag på jobbet jag sökt hos Designers Remix. Tackade dessutom nej till restaurangen ikväll = förlorar några hundra som jag hade behövt, men så som det känns idag hade nog inga gäster blivit glada över att ha mig som servitris (undrar förresten varför han frågade mig alls, de har vanligtvis stängt på måndagar - måste ha varit någon beställning). Så nu ska jag nog gå och dra något gammalt över mig..

TILL LILLEBROREN

Nu kommer tyvärr ett meddelande av lite intern natur till lillebroren som jag gissar kommer läsa här imorgon..

Vad händer på din födelsedag då ? Är du hemma då ? Hos dig / mamma ? Och vad önskar du dig ? Tell me, please.

Ja, han fyller 24 på lördag.

DAGENS FILMTIPS

Memoirs of a geisha
Dagens film är
Memoirs of a Geisha. Betyg blir åtminstone en medelstark 4:a - älskade de vackra miljöerna och kostymerna! Storyn var söt även om jag först tyckte den var lite väl simpel och teatralisk.. men den tog sig rejält. Se!

BORTSTÄDADE SKOR

Jobbade på restaurangen igår för första gången sedan VM. Gick rätt hyfsat.. det var mycket folk - bl a ett mycket trevligt svensexegäng i min ålder som jag fick en del dricks av. Tyvärr började kvällen med att jag kom dit och fick vända upp och ner på stället efter mina jobbskor som idiotiska C städat bort! De är sköna, ingångna och när jag inte hittade dem fick jag låna ett par alldeles för låga (halkade ur dem titt som tätt) ballerinor av tanten eftersom mina pjuck (de här) gick bort att jobba i. Har inga andra skor härhemma som passar heller - såvida jag inte ska gå i tofflor - så de får allt ta och leta rätt på mina skor eller också betala för ett par nya om jag ska kunna jobba. Helt enkelt.

EN KÄRLEKSFÖRKLARING

Idag tuffade dansken ner mot Malmö och Köpenhamn efter 1 ½ fantastiskt dygn ihop. Vi har praaatat och vi har planerat och vi har ätit gott och vi har gått på stan (galenpannan köpte ett DKNY-bälte för 1000:- jäkla spänn, jag nöjde mig med fika..) och vi har pussats hej vilt! Ja.. och så har vi spenderat en del tid under täcket också (dock inte så mycket som vi båda hade velat av skäl som jag inte ska gå in på). Driver antagligen er till vansinne med mitt tjat.. men faktum är att han antagligen är det bästa som har hänt mig som det känns nu! Han är oändligt kärleksfull, omtänksam, rolig, generös, alltid glad och får mig alltid att känna mig som om han bara har ögon för mig. Jag förstår inte hur det är möjligt att bara se på en person och samtidigt fyllas av en sådan otrolig värme som jag känner då jag ser på honom. Alla ord blir så futtiga och det är helt omöjligt att uttrycka de där känslorna - både i skrift och to his face. Det är bara helt naturligt.. han är ingen Brad Pitt (fast jag tycker såklart han är sjukt attraktiv ändå) och vårt förhållande är ingen känslomässig berg- och dalbana (som det varit med så många innan honom) - det är helt enkelt så här det ska vara. Jag vill alltid vara med dig sa jag till honom i bilen igår på väg hem. Och det menar jag verkligen.

PEDDOVARNING

Du som googlade snygga tjejer i 13 årsåldern nakna för att hamna här - go away! Sådana som dig vill jag inte ha här!!!

SJUSOVAREN

Hur sjutton kan man sova från 11 på kvällen till nästan 2 eftermiddagen därpå?! Visserligen på sömntablett och visserligen hade jag inte sovit alls på ungefär 30 timmar men i alla fall.. Inte var jag full heller - blev bara ett glas vin igår. Var uppe en kortis med dansken runt 7.30 (han har kurs hela dagen) men sedan kröp jag ner igen och gonade mig i värmen. Men till 2.. herregud, jag skulle ju hinna med massor idag - så blir det inte. Ska diska nu samt ringa och kolla om Nox har några bord till ikväll (är hemskt sugen på att testa deras svärdfisk som jag inte har ätit sedan jag var i Grekland typ 1983). Sedan blir det väl till att duscha och göra sig lite snygg.. Ha en trevlig fredagskväll ni också!

Uppdaterat: Det var fullt. Skit också. Jag hatar Stockholm.. i Köpenhamn är det inte ofta man måste ringa och boka bord för att vara säkra på att ha ett ställe att äta. Inte ens på helgerna. Var ska vi nu äta?!

Uppdaterat 2: Bokade bord på Frippes istället för jagvetintevilkengångiordningen. De är alltid bra och där är jättemysigt - förstår inte varför inte fler går dit! Härmed gör jag massa gratisreklam - besök Frippes nere vid Dramaten allihop! (Eller hur, A?)

I VÄNTANS TIDER

Nu kommer väl dansken om tiominuterenkvart eller så. Ska laga kyckling i ugn med cashewnötter, bulgur och mango-äppelröra. Tänkte jag. Köpte faktiskt en flaska noga uttänkt vin också. Party. Frågade om jag skulle börja med maten men nejhejdå.. han tyckte vi skulle laga mat tillsammans. Koselig. Äh, jag är lite anti just nu.. vill mest prata ut om vissa saker med honom. Han å sin sida kommer häva mig över axeln och slänga ner mig i sängen. Eller någonting i den stilen. Han är tydligen utsvulten påstår han. Och inte på kyckling då. Ja, det blir väl inget mer bloggande ikväll gissar jag..

DET VAR DET DÄR MED ATT INTE KUNNA SÄGA NEJ..

Jag är så sjukt obegåvad. Har precis gått med på att åka ner till Köpenhamn på onsdag.. för en intervju på ett jäkla telefonnasarställe! Inte har jag sökt jobbet heller, de såg bara min profil på en av jobbsajterna jag finns på och begärde att jag skulle "lyfta" min identitet.. vilket jag gjorde och ångrade mig direkt efteråt. I alla fall så blev jag så förvirrad då killen (som var skåning, inte dansk) ringde - hörde inte riktigt vilket företag han var ifrån och då han påstod att "Du har skickat in en ansökan till oss" trodde jag först att det var från något av de andra ställerna (ej telefonförsäljare!) jag sökt till och då jag sedan fattade hur det låg till kunde jag inte säga nej. No way att jag lägger 2000:- på att åka ner till en intervju där jag inte ens vill ha jobbet! Det var det där med 14 000:- i grundlön.. dåligt till och med för att vara telefonförsäljare vilket jag sett på andra annonser. Nej, jag får lov att ringa imorgon och säga att jag ångrat mig! Dessutom var jag så illa förberedd på att han faktiskt skulle fråga mig en sådan sak som "Vad vill du göra i framtiden?" på telefon (mumlade fram något om försäljning och marknadsföring) att med den bilden jag gav så får jag väl inte ens jobbet - som jag förresten skulle passa sällsynt illa för - och då har jag lagt ner två papp i onödan! Att jag aldrig bara kan säga nej direkt..

BWO OCH FREEBIES

Dagens låt (kan nästan dra till med veckans låt) - trots att den är gammal - är Conquering America med BWO som ni kan lyssna på - och se videon - här! Det är förresten lite roligt att snubben som lagt ut videon kommenterar den med "Previous [sic] known as Army of Lovers". Så ÄR det ju inte ju.. Kan inte sluta dansa iaf.. i mitt huvud åtminstone..

Har nog en liten crush på Martin Rolinski, han ser verkligen ut som en bättre kopia av en grekisk gud..! Tror helt bestämt att han skulle kunna få vara en av mina "freebies" (fans av Friends vet vad jag menar, annars kan ni ju läsa om det). Vilka de andra fyra skulle vara? Jag ska fundera och återkomma i den frågan tror jag, tål att tänkas på.. Bl a Virvla har ju gjort en liten lista på sina.

Men det är synd att freebie-listan ska innehålla kändisar, annars hade jag kunnat peka ut både en och två och tre ex-kex som hade varit givna..!

Martin Rolinski
Martin babe

PANNKISAR?

Klockan är snart sju på morgonen och jag överväger att steka pannkakor. Med vaniljsocker. Och äppelmos. Har man levt på en schweizernöt och några knäckemackor med leverpastej på i flera dagar så har man. Pannkakor är ju riktig mat.

VAPNEN HAR LAGTS NER

Okej, så jag gav upp mina fästen sent i eftermiddags då han ringde igen. Menade på att han märkt att något var fel då jag varken svarade i telefon eller på hans sms.. no shit, Sherlock! Talade i alla fall om för honom hur trött jag är på att han aldrig svarar - och jag är less på att säga det åt honom. Problemet är att jag inte kan bli direkt arg över sådana här saker utan mest ledsen.. och han menade på att han tycker det är så mycket värre att jag blir just ledsen.. och att han blev ledsen för att jag var det. Yada yada yada. Vi sa att vi skulle prata mer om det om han kommer hit men jag vet inte om det kommer hjälpa så mycket. Jag har liksom inte så mycket att komma med, vad ska jag säga.. "Om inte du börjar svara i din mobil så svarar inte jag i min heller" eller vadå? Då blir det lite svårt att kommunicera i ett långdistansförhållande. Och det är inte så att jag tänker hota med att göra slut eller något i den stilen, fullt så melodramatisk är jag inte (okej, det är jag.. men jag vill inte göra slut över något så fånigt - jag vill inte göra slut alls!). Kände mig lite vemodig då vi la på.. nu längtar jag mycket mer efter honom dessutom. Sms:ade "I L Y" och fick "I L Y T" tillbaka. Älskling.

KAN DU INTE FÅ MIG VILL DU INTE HA NÅGON ANNAN!

Jag är nog jordens mest ogina person då det kommer till gamla pojkvänner, dejter och dylika personer. Det spelar nämligen ingen som helst roll om vi så inte träffas sedan länge och jag är lycklig med någon annan - jag vill ändå inte att de ska träffa nya flickor och ha det bra (eller bättre) med dem.

Ta i eftermiddags då jag chattade med J på MSN. Vi har verkligen aldrig varit tillsammans (han är gift, fy mig!) men vi träffades under en period av ca 3-4 månader i början av 2005. Då jag säger "träffades" så menar jag att vi sågs och åt middag, gick på teater el likn ibland och sedan gick upp till hans hotellrum och hade pyjamasparty (fast jag brukade ha glömt min pyjamas hemma). Ja.. ni fattar. Sedan träffade jag dansken och då var det naturligtvis slut med de här små rendez-vousen fast vi har hållt kontakten, mest via just MSN. Vi träffades via en dejtingsajt där jag fortfarande har en profil (fast jag nu inkluderat K i den, men han har också sin kvar och vi träffades också där) och det har J med. Kikar in där ibland och jag hade märkt att det ofta hängde en speciell tjej inne på hans profil. Nämnde det idag och då berättade han att.. ja, hon var väl intresserad av honom.. och hon var snygg.. och hon ville träffa honom.. och det kanske skulle bli av. Att säga att jag blev svartsjuk är kanske lite för mycket sagt för jag har aldrig varit det minsta kär i J men jag blev lite.. förnärmad. Lite sådär som att "Va', då du inte får träffa mig längre så ska du minsann inte vilja ha någon annan!". Allra helst skulle jag nog vilja att mina gamla pojkvänner / dejter gick runt och var lite kära i mig hela livet - typ "the one that got away". Inte helt allvarligt men lite. Pinsamt.. men jag undrar om inte många känner så mer eller mindre (eller så är det bara jag). Vi har väl alla ett litet drag av narcissism i oss..

JAG BEJAKAR BARNET I MIG..

Är jag fånig eller är jag fånig? Jag känner mig rätt fånig. Men jag har säkert nämnt här ungefär en miljon gånger hur svårt det kan vara att få tag på dansken. Hans mobil står i princip alltid på ljudlöst läge vilket innebär att i runda slängar 90% av gångerna man ringer kommer man till det där idiotiska autosvaret. Och eftersom han inte ens verkar titta på mobilen speciellt ofta så dröjer det oftast åtminstone ett par timmar innan han ringer tillbaka. För att inte tala om hur långt tid det tar att få svar på sms (han är dessutom rätt långsam på knapparna och därför inte överdrivet förtjust i att sms:a överlag). Nu kanske det verkar konstigt att han använder sig så lite av mobilen med tanke på att han faktiskt driver ett företag men det är så att han har två nummer och det jag använder är reserverat för mig, hans mamma, syster osv. Jag har det andra numret också men eftersom det är till företaget finns risken att någon annan svarar så jag brukar inte använda det utom i undantagsfall (där svarar han förresten heller nästan aldrig).

Hur som helst slog jag honom en signal igår kväll omkring 20.30. Inget svar.. inte direkt förvånade men han ringde / sms:ade inte heller tillbaka. Jag förstår om det var så att han hade gått och lagt sig men hallå.. det var tidigt liksom och han tittade uppenbarligen inte ens på mobilen innan han gick i säng - och om han nu gjorde det borde han ju ha hört av sig på något sätt. Först klockan 11 i förmiddags hörde han av sig och då struntade jag i att svara. Efter det har jag fått två sms, ett där han skrev att han försökt ringa och att han kommer imorgon eftermiddag och ett som i stort sett gick ut på att han längtade efter mig och efter.. tja, vissa aktiviteter. Har fortfarande inte svarat. Jag vet att det är barnsligt och jag borde säga till honom vad det är som stör mig men saken är - det har jag gjort x antal gånger nu och det är fortfarande ingen förbättring. Därför gör jag det jag tycker allra mest om.. markerar.. och jag vet inte om budskapet går fram men jag känner i alla fall ett behov av att sura lite just nu. Vill egentligen inte förstöra någonting, önskar att jag bara hade kunnat strunta i det tills han kommer.. vara glad och lycklig över att träffa honom och sedan ta upp det här ytterligare en gång då han hunnit vara här ett tag. Men, nej. Det är nu jag är sur och då behöver jag egentligen reda ut det med en gång för att kunna släppa det. Men det är så dumt att göra det på telefon. Därför svarar jag inte. Eller.. gaah, jag blir galen. Förvirrad.

Men faktum är - har man ett långdistansförhållande måste man väl kunna vara tillgänglig för varandra på andra sätt då man inte ses, t ex via telefon?! Och eftersom han inte är det för mig på det sätt jag vill och jag dessutom vid upprepade tillfällen förklarat för honom hur jobbigt jag tycker att det är utan att det har förändrats så måste jag väl ha rätt att få vara lite sur? Det känns ju så hopplöst ibland att tala för döva öron.. Jaja. Jag var mest tvungen att få skriva av mig lite. Och nu har jag gjort det.

MY CANDY HEART

Jag gör aldrig sådana här längre.. men är ju på lite sugigt humör idag (främst pga just kärleken) så nu blev det en för att muntra upp mig på något konstigt vänster. Och lite funkade det.. titta så romantisk jag är!

Your Candy Heart Says "First Kiss"


You're a true romantic who brings an innocent hope to each new relationship.

You see the good in every person you date, and you relish each step of falling in love.

Your ideal Valentine's Day date: a romantic dinner your sweetie cooks for you

Your flirting style: friendly and sweet

What turns you off: cynics who don't believe in romance

Why you're hot: you always keep the romance alive

What Does Your Candy Heart Say?

MORGONSUR

Nackvärk.. huvudvärk.. icke-utsövd (sov 21.30-02 på sömntablett).. putt på darling (snart kan vi ju övergå till att ha vår relation på enbart sms eftersom han ändå aldrig använder mobilen till vad den är till för = att svara och ringa i!).. hungrig.. och så har jag tillbringat en hel timme med att försöka få ordning på min profil i DELLs jobbdatabas (har nog skickat iväg min ansökan 3 ggr eller något nu, de är nog rätt trötta på mig!). Och så ska jag ha tvättstuga. Vilken underbar dag..

SVENNE SUPERKORKAD

Varning för att jag nu kommer släppa jordens ytligaste kommentar. Men det bjuder jag på.. för varför var just Sven Nylander tvungen att vara så in i bomben korkad och ta koka? Han som är så snygg. Åh, Svennis..

Koka-Svenne


OJ OJ OJ, VILKET VÄDER...

Är inte någon butter människa av naturen men nu blir jag banne mig rätt förbannad på riktigt på alla som orerar över att Åh, så skönt att det äntligen regnar och Det har ju varit så varmt hela sommaren - nu får det allt räcka osv. Vad fan är det med er? Vi bor i Sverige där sol och värme är restrikterat till max typ 2 månader om året. De resterande 10 får vi vår beskärda del av kyla, regn och snålblåst.. så varför inte vara lite jävla glada och passa på och njut! Dessutom vet ni ju hur mycket ni sedan kommer klaga över det förbaskade regnet som aldrig slutar om bara några veckor.. och snön.. och minusgraderna. Är det någon slags inbyggd egenskap som svensk att man måste klaga vad det än är för väder eller?! Kamma er för fan (lite influerad av göteborgaren J som använder den frasen i tid och otid)!

MANGOSNYGGT

Mango har verkligen fått in en massa höstsnyggt i sin webshop! Beställer man för över 275:- är det dessutom fri frakt :) Här är några av mina favoriter..

Mango 4Mango 3
Mango 2Mango 1

DAMMSUGARPÅSESAJTEN

Apropå mitt lilla problem med dammsugarpåsar häromdagen så tipsade söta Kaksmulor mig om Dammsugarpåsar.nu. Beställde igår och redan idag ramlade ett litet paket med fem påsar ner i brevlådan med tillhörande faktura på bara 75:-. Är hur glad som helst, varför har jag inte upptäckt den sajten tidigare med tanke på hur svårt jag haft att skaffa nya påsar till min värdelösa Rusta-sugare. Nu ska här dammsugas..! Eller inte.

HUVUDET PÅ SPIKEN

Har länge tyckt att det är så himla konstigt att inte jag får upp en massa roliga googlingar som leder till min blogg med räknaren (Statcounter) som alla andra! Igår slog det mig. Det är ju för att jag enbart lagt in koden på startsidan/index och inte på arkiv- och kategorisidorna som de besöken inte registrerats (vilket också är anledningen till att min statistik enligt räknaren och den enligt Webblogg har skiljt sig så markant åt). Nu är det i alla fall gjort och vips så ser jag bl a hur många utländska besökare jag faktiskt har (som naturligtvis fattar noll av vad jag skriver här). En övervägande majoritet har hittat hit genom att googla den här bilden (sen att jag inte begriper hur de trots det kommit hit med tanke på att jag bara länkat till den är en annan sak..). Hon är poppis, Nicole..

DAGENS KLAGOVISA

Alltså, att söka jobb är banne mig mer stressigt och ansträngande än att faktiskt ha ett riktigt heltidsjobb. Jag har blivit besatt av att registrera mig på olika jobbsajter och får högvis med mejl varje dag från automatagenter som rapporterar om de jobb som blir lediga (varav inte många passar mig tyvärr, talar eller skriver ju inte danska). Sedan ska man ju söka dem också (vilket tar mig 100 år eftersom jag dumt nog är perfektionist och ska ha allt formulerat till fulländning) vilket leder till fruktansvärt dåligt samvete om det faktiskt inte blir av pga att ansökningstiden hinner gå ut eller något. Inte är jag nöjd med mitt CV heller men vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska bli proffsigare förutom att ljuga ihop en massa fancy jobb jag har haft (vilket jag naturligtvis inte gör!) så att det ska se bättre ut. Nu har jag försökt lägga till lite vettiga mål och ambitioner men de blir jag inte heller nöjd med.. samt att man ju gärna ska anpassa dessa till de jobb man söker.

Försökte sova några timmar i natt men låg bara och nojjade över en ansökan jag var tvungen att skicka iväg innan folk kommer till arbetet idag så då gick jag upp och gjorde det istället. Känner mig som en klubbad säl just nu men måste sticka iväg om en timme så ingen sömn nu.. Nu ska jag sluta klaga. Men det är jobbigt att söka arbete - det var egentligen bara det jag skulle säga. Kan ingen bara ge mig ett toppjobb med hög lön nununu? Snälla? Vem ska man egentligen behöva k****a för att få ett jobb..?

CENTERPARTIST?

Centerpartist?

Nä, nu regnar det grodor från himlen! Jag är inte centerpartist.
Nåja. Jag blev åtminstone inte modde.
Man ska vara glad för det lilla.

Gör Expressens valtest!

ÄCKLIGT OCH GOTT I KINA

Jag tycker vi hade tur med maten i Beijing (K kanske inte skulle hålla med mig till 100% eftersom han avskyr då mat simmar i olja som mycket gjorde där) men jag måste bara visa en bild på det absolut värsta vi åt.

Ankfötter?

Om jag minns rätt från menyn så var det kalla ankfötter (någonting med anka iaf) och ni ser ju på konsistensen hur slemmigt och äckligt det var! K och jag tog en smakbit var, rynkade på näsan och lämnade det sedan åt sitt öde.. Det kostade motsvarande 15:- på en ganska busy lunchrestaurang på Dianmen Diaje där vi också beställde in det här..

Chicken lemon

.. friterad kyckling i citronsås som smakade betydligt bättre - såsen var himmelsk! Dock gillade inte K att det var just friterat utan satt och försökte lirka av paneringen på varenda liten bit.. det var rätt kul! Lägg förresten märke till den konstnärligt gjorda rosa blomman (som jag dock inte minns vad den var tillverkad av).

DUBBELBLÄK

Bläk. Skulle bara "vila" lite vid 7-tiden men somnade naturligtvis och vaknade upp för en stund sedan med huvudvärk och den obehagliga vetskapen om att det är massor som ska hinnas med innan jag får gå och lägga mig på riktigt. Dessutom missade jag säsongspremiären av CSI (Las Vegas är den bästa!). Dubbelbläk.

Nu ska det iaf ätas pastasallad med lufttorkad skinka, pestomarinad och fetaost (nej, inte hemmagjord) och sedan ska jag sätta ihop kalendariet som ska lämnas till tidningen imorgon. Och skicka iväg CV + några rader till en trevlig kille med ett IT-företag som mailade mig idag för att han sett mitt info på någon av alla de miljoner CV-sajter jag finns på. Och svara på andra mail. Och kanske söka jobb på DELL (om jag orkar). Sedan får jag sova.

Vid närmare eftertanke ska jag dansa runt i en ring lite också.. allrakäraste K kommer på onsdag eller torsdag. Och det är ju bara härligast av allt.

STRUMPOR MED HA-BEGÄR

Försöker hålla mig borta från ASOS numera för där är farligt men kolla bara på de här strumporna! Till snygga skoletter och en lite pösig klänning? JAG VILL HA! Sen att det är lite "naughty schoolgirl" -varning gör inte så mycket..


TWIST AND TURNS III

En del av er kanske minns att jag flera gånger skrivit om svårigheterna med att få betalt för jobben jag gjort åt tidningen. Det är ju inga jättegrejor utan i stort sett bara ett kalendarium jag lämnat in varannan vecka om vad som händer och sker härute. Visst hade jag kunnat frilansa mer om jag hade haft lust, gjort "riktiga" knäck.. men har valt att låta bli (helt enkelt för att jag inte mått så bra att jag orkat - too much självkritik). Till sist fick jag ju i alla fall betalt för den första fakturan i början av juni efter att ha "hotat" med att inte lämna in något mer - den andra har jag dock inte sett skymten av (fast tidningen har haft sommaruppehåll).

För ungefär en vecka sedan fick jag i alla fall ett mail från snälla redaktionschefen som undrade hur det var och skrev att han hade några grejor åt mig. Jag sa som det var, att jag jobbar på att söka jobb i Danmark + att om jag nu skulle göra något åt dem innan jag flyttar beror lite på hur det blir med betalningen - känns så osäkert. Fick svar tillbaka att de är medvetna om det och att B (ansvarig utgivare) gjort en avbetalningsplan till alla (!) som han är skyldig pengar. Tidningen övergår till varje-veckas-utgivning fr o m nästa helg vilket gör att inkomsterna blir större och de har dessutom anställt en "riktig" annonskille nu. I alla fall så bad han mig att åtminstone hjälpa honom med kalendariet den här gången också och jag lovade att komma in med det imorgon och prata lite mer också (hoppas dock jag inte stöter på killen med den dåliga ekonomin). Det är säkert dumt att ännu en gång ställa upp, men jag vet ju att jag faktiskt får pengar så småningom.. det är inte så att de uteblir - det tar bara lite tid. Fast det är inte utan att man undrar hur de ska få ihop en tidning då både fotografen och sättaren inte vill vara med eftersom de heller inte fått betalt..!

A GOOD SIGN...?

Vågen

Sensommaren börjar mycket trist, med gräl, missförstånd och dålig stämning. Att det praktiska i livet trasslar - att det blir förseningar, krångler och oväntade utgifter - gör förstås inte saken bättre. Men trots allt reder det mesta ut sig och slutet av augusti färgas av allehanda trevliga överraskningar. Dessutom får du oväntade komplimanger, kärlekslivet förändras till det bättre och för dig som söker något nytt öppnar sig helt nya möjligheter. Särskilt vid miljöombyte.

Bästa chansen:
Kräfta, Lejon
Bästa stället: I storstaden
Bästa datumen: 26-27/8

[Jag fastnade mest för den där passagen "... och för dig som söker något nytt öppnar sig helt nya möjligheter. Särskilt vid miljöombyte". Låter ju som om det visst blir fantastiskt bra i Köpenhamn!]

FILMUTMANINGEN

Filmtajm!

Filmvarianten av
den här listan innan jag knoppar in. Bara-för-att. Häng gärna på..

1. En film som påverkat ditt liv?
Avskyr de här "ödesfrågorna". Men fånigt nog blev jag rätt tagen av snyftaren Broarna i Madison County eftersom den fick mig att tänka på att man ska följa sitt hjärta, annars får man ångra sig (även om det är lite tvetydigt huruvida Meryl Streeps rollfigur ångrade att hon inte valde Clintans..).

2. En film du sett mer än en gång?
Kan ju räkna upp några av dem (för de är många!).. Sound of Music, Pretty Woman, St Elmo's Fire, Elsker dig for evigt, Lost in Translation, Amelie från Montmartre, Tillsammans, Pusher (I) m fl.

3. En film du skulle vilja ha med på en öde ö (ja, det finns biograf där)?
SatC-boxen skulle inte vara så dum.. om den nu räknas.  Något man inte lessnar på.


4. En film som fick dig att skratta?
De gröna slaktarna (med Mads Mikkelsen och Nikolaj Lie Kaas) tyckte jag var rätt kul..

5. En film som fick dig att gråta?
Jag gråter floder till just Broarna i Madison County. Och då jag var yngre till Härom natten (med Rob Lowe och Demi Moore).

6. En film du önskar att DU regisserat?
Skulle jag vara regissör skulle jag nog aldrig vara nöjd.. Kommer iaf inte på någon speciell.
 

7. En film som aldrig borde filmats?
Gjorde misstaget att se en av Scary Movie-filmerna på bio för några år sedan. Två minuter in i filmen ville jag gå därifrån men det gick inte min dåvarande pojkvän med på. Kanske var bra att det tog slut mellan oss med tanke på hans filmsmak..

8. En film du nyligen sett?
The Aviator såg jag för ett par dagar sedan. Den var helt ok, men kanske lite för lång (2 h 43 min).

Det kanske inte var en så spännande duell men nu är den gjord i alla fall..


DAGENS BLONDIN

Att behöva tömma sin dammsugarpåse men inte hitta några nya som passar i någon-enda-butik (förbannade Rusta!). Att därför få en påse av sin mamma som även hon köpt en pyttedammsugare och fått en extra. Att inse att denna påse - som alla andra - också är för stor för smurfapparaten. Att sitta och försöka klippa till påsen i 10 minuter för att få den att passa och till sist tvingas inse att nej, det går inte. Att då gå till soporna, ta upp den fulla påsen och tillbringa ytterligare 10 minuter på att försöka tömma den från allt damm. Att drabbas av akut astma (typ). Att inse att man behöver en ny dammsugare (med tillhörande påse).

DEN FÖRSTA HÖSTDAGEN

Kändes det inte lite som den första höstdagen idag - åtminstone här i Stockholm? Mulet, blåsigt, kallt och duggregn.. och det är inte alls höstmysigt enligt min åsikt (då ska det ju vara klart och soligt men kyligt). Jag + C tog en fika längst upp i Kulturhuset och det var skojigt att ses igen.. hon är nog den vän som jag känner att jag kan berätta allra mest för. Avslöjade bl a "hemlisen" om K - ni vet.. den jag inte kan skriva om här - och fick lite nyttig input. Hon verkade inte alls tycka det var så farligt, i likhet med mamma som också tog det bra medan brorsan blev något mer chockad (i brist på rätt ord). De (+ Göteborgs-J i ett svagt ögonblick på MSN) är de enda jag berättat för och så får det nog förbli ett tag till. Förlåt.. jag får det nog att låta som om han i själva verket är yxmördare eller något och det är inte alls så farligt. Men om jag ville så skulle jag nog kunna haka upp mig på det mer än vad jag gör. Fast nu är det ju loooove det här..

I övrigt så såg jag en väldigt söt kjol på WERA /
Åhléns som det var hemskt nära att jag halade upp kortet och köpte men sansade mig eftersom jag just nu inte ens har råd med de 499:- som den kostade. Men ni kan inte missa den, hänger precis där rakt fram och till höger då man kommer upp med rulltrappan. Puffig och vid, mönstrad (blommig? minns inte..) och finns i två färger. En riktig höstkjol. Men spara en till mig så jag kan köpa den då jag får flis!

Nu ska jag skriva ihop en eller två jobbansökningar och besvara lite mail. Ha en trevlig kväll!


FÅR JAG NÅGONSIN ZZZZOVA?!

Åh, gud. Inte fått en blund i ögonen - fast jag klipper betänkligt med dem nu - och tyvärr får det vänta ända till i eftermiddag också eftersom jag snart ska iväg och fika med söta C. Hon åker tillbaka till Skövde i eftermiddag (varför kunde hon inte bott i den gudsförgätna hålan då jag också gjorde det?) och det var evigheter sedan vi sågs så det vill jag inte skippa. Dock blåser det massor ute och ser rätt mörkt ut på himlen = ingen uteservering inte :/ Nu ---> klä mig, planerar titta förbi mamma + sambo först (som jag gissar inte är hemma, de brukar gå och prata med bortgångna själar så där dags på söndagarna) och lämpa av lite böcker och sådant som jag tänkte hon kunde få befria mig från. Gäääsp. Jag längtar redan tillbaka hem så jag får sova.

NYTT HOS HQHAIR

Varför har jag missat att Benefit numera finns hos HQHair.com?! Det gör de iaf :)


UT MED SKRÄPET!

Bävern EllinorJag städar, rensar och har mig.. alldeles som en liten bäver på tjack ungefär. Eller någonting i den stilen. Känner mig väldigt produktiv åtminstone.

Sätter in papper i pärmar, städar i medicinskåp.. verktygslådor.. städskåp, provar pennor och slänger de som inte funkar och massa sån't. Allra mest dåligt samvete (skulle ju helst vilja spara allt egentligen) får jag dock då jag kastar massor med gamla gratulationskort och vykort som folk har skickat. Känns hemskt att göra sig av med sådana saker men - å andra sidan, hur ofta kollar man på dem igen liksom? Sparar iofs de allra finaste och de med sentimentalt värde men resten ryker. Men tänk om jag ångrar mig massor sedan..? Det känns alltid lite som om jag rensar bort en liten bit av mig själv - nästan vad jag än slänger - men jag har i alla fall blivit mycket bättre på det än vad jag var förut. Får väl tänka att jag rensar mentalt samtidigt som jag gör det fysiskt..


SHOPPA HOS MIG!

Lite smygreklam för mina auktioner som snart avslutas! Hey, var får man göra det om inte på bloggen liksom..

FARLIGA LAPPLANDS TEXAS

Men, så trevligt! Och detta också. Tur att jag förhoppningsvis inte behöver bo här alltför länge till...

Kanske lite orättvist skrivet - jag bor trots allt inte i närheten av platserna där någon av händelserna ägde rum utan i ett väldigt lugnt område med mestadels barnfamiljer. Men ändå, lite otryggt känns det här då man läser sådant..

DROGAD

Klockan är snart halv nio på morgonen, jag har tagit en sömntablett och nu då jag börjar se lite dubbelt och sladda med fingrarna över tangentbordet är det nog dags att gå och låta den göra sin grej. Så jag säger väl godnatt då när alla andra säger godmorgon!

LYXHOTELL, JA TACK!

Någon gång i livet tänker jag åka till Tokyo och då jag gör det skulle jag ge mycket - i den rätta bemärkelsen! - för att få bo på Park Hyatt. Ni vet, hotellet där Scarlett och Bill huserar under större delen av Lost in Translation.

Det är inga småslantar det handlar om, det absolut billigaste alternativet för en natt jag kunde hitta går på ca 3000 SEK och man kan få betala upp till 10 000 om man väljer att lyxa till det lite. På det tillkommer sedan skatter av olika slag samt 10% obligatorisk serviceavgift. Men fick jag bo där skulle jag nog inte vilja lämna hotellet..! Pool, fitness center, spa, bibliotek, fyra restauranger, två barer, en delikatessbutik, ett bageri.. - för att inte tala om själva rummens utrustning (24-timmars "concierge" och roomservice, cd- och dvd-spelare m m). Kanske ett ställe att fira en ev. bröllopsnatt? (Inte för att that will ever happen för just mig) Jaja, man kan få sukta lite i alla fall..

Park Hyatt 5Park Hyatt 4Park Hyatt 3Park Hyatt 2Park Hyatt 1

WANTED: GROOMING

Grooming

Det är så himla synd om mig som är fattig som en kyrkråtta just nu. Inget jobb på restaurangen som det ser ut heller, åtminstone inte under resten av månaden.. sedan ska jag tjatmessa A om att låta mig få några timmar. För nåde honom om han bestämt sig för att ersätta mig med tjejen som jobbade under VM - då blir jag rejält sur (för hon var kass). Okej att jag överger dem då jag flyttar men innan dess vore det trevligt att kunna skrapa ihop så mycket flis som möjligt. För jag är nämligen i stort behov av lite grooming såhär till hösten och allt! Närmare bestämt allt det här (som jag inte har råd med nu)..

>> Klipp och färg
Var visserligen och klippte mig på
Verkstadsgatan 2 i början av juli så den delen är ingen katastrof. Orsaken till att jag gick dit var att det var billigare än min vanliga frissa men där bet jag ju mig själv i svansen eftersom hon som klippte mig (Gloria?) verkligen var kass. Otroligt hårdhänt, nonchalant (frågade inte ens om jag ville ha det stylat/plattat och det var inte tal om någon finputsning inte!) och klippte dessutom betydligt mer än jag bett om utan att säga ett knyst. Lite mer hade jag ändå väntat mig än en 10 minuters stressklippning och Det blir 350 kronor, tack! Klipp er inte där! Är i alla fall i skriande behov av att ordna till färgen inför hösten även om solen fortfarande lyser lite för starkt ( = blir solblekt) för att det egentligen ska vara dags. Gjorde ju ljusa slingor då jag var där sist så just nu kan man väl säga att jag är solblekt mörkblond med någon form av rött skimmer. Tänker absolut bli brunett igen.. det är jag numera. Känner mig så blek och håglös som blond.

>> Ansiktsbehandling
Min hy blir alltid konstig på sommaren, torr och fet på samma gång. Som det är nu får jag ta till ansiktsmask ett par tre gånger i veckan för att det ska kännas ok. Kanske är det faktiskt så att Dermalogica inte är riktigt rätt för mig i alla fall.

>> Bryn- och fransfärgning
Har jag blivit beroende av och det är definitivt ett måste om jag är brunett. Och nej, jag kan inte göra det själv.

Sedan skulle det ju egentligen vara trevligt med lite pedikyr och massage också men någon måtta får det ju vara.

Så? Kan ingen donera sisådär 2000:- till mig nu så jag kan göra detta då? :)

SNEDFOKUS

Hej, jag heter Ellinor och planerar alltid i förväg.
Sa till K igår att jag inför flytten (ur min lägenhet som jag inte sagt upp än.. in i en lägenhet jag inte börjat leta efter) funderade på att sälja min soffa + fotpall ( = förvaringsyta) så att det blir mindre att flytta och att vi då kunde använda de pengarna samt dela på resten av vad det kostar att köpa en ny i Köpenhamn. Om det inte blir too much commitment, alltså? Nej, det tyckte han inte. Inser att det antagligen är fråga om betydligt mer commitment att faktiskt hyra en lägenhet tillsammans, även om han inte kommer bo där hela tiden. Men han hade ju ändå bott hos mig så det blir en winwin-situation har vi kommit fram till. Plus att det blir betydligt lättare att hitta en andrahandslya om man är villig att lägga upp lite mer stash i månaden (och faktiskt vill ha en lägenhet, inte ett 10 kvadrat stort rum). Trots det så fortsätter jag tjata på honom i fall han verkligen är säker på att han vill ta det steget. Och han har bedyrat för mig att så är fallet. Men jag måste nog ändå fråga honom en sista gång då han kommer hit nästa vecka. Fram till dess ska jag sluta tänka på fåniga detaljer som att sälja min soffa och koncentrera mig på the big picture. Som att hitta ett jobb.

NYA LÄNKAR

Lite nya länkar i blogrollen! Bl a så är Östermalmsräven en ny favorit!

LITE "SUUUK"..

Trodde jag gått runt och haft halsbränna i 2 dagar men jag måste ju visst vara lite bakom flötet som inte känner skillnad.. det var tyvärr en riktig förkylning. Ont i halsen, hosta och så har jag legat och sovit hela dagen - från 11 på förmiddagen till alldeles nyss! Galet. Det beror väl iofs lite på att jag vänt på dygnet totalt med. Pre-mensvärk har jag med :/ Nu ska jag i alla fall gå ner och köpa nachosbollar för att trösta mig och ikväll blir det "The Aviator" på dvd och väldigt mycket lugn och ro.

Uppdaterat: Det blev glass med lemoncurd och maränger istället. Och en chokladkaka med digestive. Hey, det är fredag och jag är sjuk..

UNDER KONSTRUKTION!

Försöker fixa lite med bloggdesignen här men det går inge' vidare! Ni får iaf ha överseende om det ser för jäkligt ut här under dagen..

Är det förresten någon som vet vad det beror på om högerspalten åker ner och den "ram/streck" som var runt hela textsjoket försvinner? Det är inte att headern är för stor...

Uppdaterat: Jaja, det får vara såhär då. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men så blir det om man testar sig fram. Kommentarsidan är dock helt kajko... får inte med "headern" från framsidan. Är det någon som kan upplysa mig om var man gör detta (och vad man ska skriva) så vore jag tacksam!


KVÄLLSPRAT

Kvällssnack med darling K.. jag gråtmild och aningen kinkig ( K: "Önskar jag fick ligga och krama på dig just nu" - Jag: "Men varför är du inte här och gör det då?!"). Han lyckades i alla fall med konststycket att lugna ner mig en smula med syftning på det förestående söka jobb / leta bostad / bli av med lägenhets-kaoset. Eftersom jag är en rastlös själ som vill att allt ska ske med en gång, eller helst ännu snabbare, var jag lite inne på idén att bara sticka ner - bättre söka jobb på plats liksom - men han tyckte jag skulle ta det lugnt och scanna av marknaden lite mer först.. en sak i taget. Han har rätt.

Nästa vecka kommer han i alla fall hit.. Inte en sekund för tidigt. Längtar.

INTE VILKET KNEG SOM HELST..

Fick en förfrågan på en av alla femtielva jobbsajter jag lagt ut mitt CV på att "avslöja" min identitet (dvs, göra namn och telefonnummer synligt) eftersom jag tydligen var intressant för ett jobb de erbjuder. Det är ju toppen.. att jag tydligen lyckas marknadsföra mig så pass bra i alla fall.. men tyvärr så gällde det ett telefonförsäljarjobb och är det någonting jag vägrar göra så är that it. Ringa och försöka tvinga folk att köpa någon skit de ändå inte vill ha och dessutom stressas av att sälja så mycket som möjligt eftersom man har provision. Nu var det visserligen grundlön också men ändå.. jag vet att den kommer vara crap*. Så nej, nu ångrar jag att jag avslöjade identiteten iaf och jag hoppas inte de hör av sig.. Men någon annan som kan erbjuda ett intressant och välbetalt jobb i Köpenhamn får gärna göra det!

* Uppdaterat: Ja, den var crap. 14 000:-. Det är väl typ minimilön i Danmark (de har högre löner än vi, men ett annat system så mer av pengarna försvinner).

COPENHAGEN FASHION WEEK

CFW
Som många vet är det ju Copenhagen Fashion Week just nu och det hade varit sååå roligt att få vara där! Hade jag fått välja så hade jag inte missat visningarna för Designers Remix (där jag ju sökt jobb.. ha - lär knappast få komma på intervju ens men man kan ju hoppas!), Bruuns Bazaar, Munthe plus Simonsen, Baum und Pferdgarten, By Marlene Birger, Mads Nørgaard och In Wear/Matinique. Nästan alla mao! Men nu får jag inte gå.. Livet är inte rättvist.

BOKUTMANINGEN

Bokregn

Sedd hos mååånga - nu hoppar jag på tåget!

1. En bok som förändrade ditt liv?
Har rätt svårt att peka ut någon speciell här. Tyvärr.

2. En bok du läst mer än en gång?
Typ alla böcker från TL och diverse andra klubbar jag var med i som ung (10-14?). Och "Inte utan min dotter". Numera läser jag aldrig om böcker.

3. En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?
Något i stil med en handbok i konsten att ta sig därifrån..

4. En bok som fick dig att skratta?
Martina Haags "Hemma hos Martina" och "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)". I love Martina! Mian Lodalen ("Smulklubbens skamlösa systrar" och "Trekant") är också hilarious.

5. En bok som fick dig att gråta?
Tror inte att det någonsin har hänt..

6. En bok du önskar att du hade skrivit?
"Da Vinci-koden".. av uteslutande ekonomiska skäl!

7. En bok som inte borde skrivits?
All min kurslitteratur i forskningsmetodik (tråååkigt!). Sedan tycker jag Per Hagmans "Att komma hem ska vara en schlager" är pretentiös smörja. Och V.S Naipauls bok om Indien får mig att somna..

8. En bok du just nu läser?
Tre stycken halvt om halvt. Torey Haydens "Bara barnet", Marian Keyes "Under täcket" och Sabine Dardennes "Jag väljer livet". Samtliga har legat länge, är inte inne i en läsperiod just nu.

9. En bok du tänkt läsa?
"Everyone worth knowing", Lauren Weisberger

SHOPPAT I SMEDSTAN

Shoppat

Ja, det blev ju (tyvärr) också lite shoppat i Eskilstuna. Kunde bara inte motstå "grupptrycket" då de andra handlade för fulla muggar. Inne på HM slank dessa två skönheter ner i en påse.. en alinjeformad jacka i ull/viskos för 398:- samt en tunn gröngråmönstrad blus för 249:-. Är jättenöjd med båda - fullkomligt älskar blusen och nu har jag ju dessutom min höstjacka!  Dessutom blev det sex chokladbruna muggar inne på Village i Cityhuset som hade rea, 75:- för the whole shebang!  Hade egentligen inte alls råd - min ekonomi just nu är beyond catastrophy -  men vad är kreditkortet till för.. *hosthost*.

HM-BESTÄLLNING II

Var på macken tidigare idag och hämtade ut HM-beställningen (16 dagars leverans, vilket väl får lov att räknas som godkänt). Hade lagt till en kjol och ett linne - det senare satt ok (vad kan man begära för 59,50:-?) medan kjolen var på tok för mycket zigenare - inget illa menat - så den får åka i retur. Skickar även tillbaka den bruna hängselklänningen som tyvärr satt väldigt märkligt på mig. Jeansen är såklart en keeper, likaså hotpantsen (som K lär gilla..). Nu väntar jag bara på min cardigan som är restnoterad två veckor. På det hela taget - rätt nöjd.. :)

BEIJING-SHOPPING

Nu då det kom en fråga från Polly om hur shoppingen var i Kina insåg jag att jag faktiskt knappt ens nämnt det och därför borde skriva några rader om ämnet. Orsaken till att det fallit ur minnet är antagligen att jag faktiskt inte alls shoppade så mycket då jag var där som jag hade velat..! Är rätt missnöjd med det själv och det beror inte alls på att vi inte la ner tid på det för det gjorde vi verkligen utan helt enkelt på att jag är rätt kräsen och inte hittade så mycket som passade. I rätt prisklass då alltså.

I Beijing går det naturligtvis att hitta allt mellan himmel och jord. Jag var främst på jakt efter skor, väskor, smycken och dvd-skivor. Skor köpte jag ett enda par - på ett varuhus i Xidan - och de var de enda jag verkligen gillade och som inte hade en ful liten plastklack eller såg ut som om de var tillverkade 1984. Hade gärna köpt vinterstövlar men jag antar att det inte riktigt var säsong för det i juli.. Vad gäller väskor så säger jag bara kopior kopior kopior men dessvärre inte särskilt välgjorda sådana. Kunde faktiskt inte motstå en vit Tod's-kopia på Sidenmarknaden trots att det egentligen inte alls var det jag ville ha.. och i övrigt köpte jag även två kinesiska tygväskor där samt en brun liten väska i skinn (?) i Xidan. Efter tips från Ulrika hade jag siktet inställt på kinesiska skinnväskor (i motsats till kopior då) men jag lyckades tyvärr inte hitta någon i bra kvalitet (ångrar dock att jag vi inte stannade längre i en liten tibetansk - ? - butik som ligger alldeles vid marknaden Yashow, de hade faktiskt väldigt fina saker). Men - som sagt - är det kopior man är ute efter så är utbudet enormt ("You want Gucci? Louis Vuitton?").

Alla köper pärlor i Kina och i Beijing är det Hongqiao som allmänt kallas för pärlmarknaden. Jag och K köpte två halsband var för totalt 40:- i gamla pärlmarknaden som ligger alldeles bredvid (här är det billigare och inte en enda turist då vi var där) och hade jag varit road av att tillverka egna smycken hade jag definitivt bunkrat upp här. På Hongqiao köpte jag sedan ett armband i jade att ge bort i present (också ett tips - att satsa på jade men glöm inte att kolla med en nål så att det är äkta jade som säljs!) samt pärlörhängen. I övrigt så köpte jag även några smycken på Sidenmarknaden (bl a en lila berlock i Madebyme-stil med tillhörande lång kedja).

Piratmarknaden för dvd-skivor är som ni vet enorm i Kina. Efter (ännu ett) tips från Ulrika valde jag och K att handla i butiken som ligger under jord i Sidenmarknaden alldeles då man kommer upp från tunnelbanan. Bra priser (ca 10:- för en skiva och 80:- – 320:- för boxar) och rätt bra kvalitet. Allt vi köpte funkade, dock visade det sig att min "Da Vinci-koden" var dubbad till kinesiska (går inte att ändra) och antagligen filmad i en biosalong så just den var ett nerköp. Men tio spänn liksom.. Här köpte jag bl a en box med fyra resedokumentärer med Michael Palin som jag är väldigt nöjd med!

I övrigt.. ja, vad köpte jag mer? Vackra kinesiska fodral för prydnadskuddar (fyra för 50:- tror jag) och ett överkast med två tillhörande kuddfodral (200:-). Småsaker.. en del krämer o dyl på en kedja som heter Watson. Hade velat köpa smink men tyvärr sålde de samma märken överallt och inga spännande sådana (L'Oréal, Maybellline och liknande). Märken som Lancôme, Clinique etc såg jag inte skymten av förrän i taxfreeshopen på flygplatsen. Köpte även en väldigt vacker tavla i papper för 50:-, solfjädrar och ett par bonader. Samt såklart massor med presenter (bälten, väska, sidenmorgonrock, te och "tegodis" m.m). Nu kanske det låter som om jag ljuger och att jag visst shoppade massor (ok, jag var tvungen att köpa en extra kabinväska - "Samsonite" för 60:- - för att få plats med allt) men jag hade verkligen kunnat / velat köpa så mycket mer!

Vill ni läsa lite mer om shopping i Beijing så kan jag rekommendera Ulrikas samt Åses artiklar.


BUBBELIBUBBELIBUBB

Om ni undrar varför det är lite tyst här just nu så beror det på att också jag blivit beroende av de förbaskade bubblorna. Jag drömmer t o m om dem på nätterna.. Finns det något avvänjningsprogram? :)

COUNTRY LIFE

Hemma i förorten igen efter en nice helg på landet.

Landet

Sammanfattningsvis ---> massor med sällisspel (Alfapet, Pictionary, TP, Finans, kort..), sol och bad, kräftor, grillning och lite shopping. Ungefär. Enda smolket i bägaren var en viss person jag är släkt med som verkar ha lost it completely nu.. skaffat sig en mycket märklig vana. Slutpratat om det - vill inte riktigt tänka på det och sedan är det ju faktiskt inte jag som måste konfronteras med det dagligdags bortsett från mina sporadiska besök där (typ vid jul och på sommaren).

Tråkigt också var att Pepsi (hunden) inte mådde så bra.. ålderskrämpor - hon är trots allt 14 år nu och hennes syster dog ju i höstas. Hon låg mest antingen under vardagsrumsbordet eller ute på gräsmattan och såg helt utmattad ut, kunde knappt gå och då hon väl kom på benen lunkade hon sällskapssjukt omkring efter en som en skadeskjuten kråka med balansstörning. Stackars lilla vovven, hon har nog tyvärr inte så långt kvar. Olliver (ja, med två L) - katten alltså - var det däremot inget större fel på förutom att han måste ha tuggat i sig något konstigt ute eftersom han samtliga nätter kom in och vomerade på mattan i mitt rum. Men han verkade ju pigg i övrigt (inte minst då han försökte få mig att gå upp på morgonen genom att hoppa upp i sängen och dänga till mig med tassen) så det var nog ingen fara.

Pepsi och Olliver
Pepsi och Olliver

Men på det hela taget - en trevlig helg.

KINESISKA MUREN

Muren.. åh, muren! Det låter säkert klyschigt och turistigt men faktum är att kinesiska muren är en av de mest fantastiska platser jag har varit på. Hade inte alls väntat mig det innan utan tänkte något i stil med "Äsch, upp och vandra lite på en mur liksom.. hur spännande kan det bli?". Det var tredje dagen i Beijing vi åkte dit, närmare bestämt till Badaling vilket väl är den plats där flest turister tar sig upp på muren. Den delen är noga restaurerad och det går att vandra utan problem, förutsatt att man inte är alltför skröplig. På andra sidan ingången kan man välja att gå åt två håll.. vi och några till i vår grupp valde att gå åt vänster - vilket är den brantaste sidan - och inte låta oss skrämmas av guidens påstående att det var farligt (kanske värre regniga dagar, då är det nog halt). Den egentliga orsaken till att hon ville att vi skulle "följa strömmen" var så att den kinesiska tjej som följde med och filmade och sedan skulle pracka på oss en dvd-kopia ville ha alla samlade.

Utsikten där uppe i bergen är fantastisk och - varning för ännu en klyscha - man känner verkligen historiens vingslag (muren började först byggas på 500-talet f.Kr om jag inte minns fel). Vi hade turen att vara där en dag då det inte var alltför disigt, däremot blåste det en hel del.. att vara klädd i en kort babydollklänning som jag råkade vara var ingen smart idé, speciellt på vägen ner fick jag gå och hålla ner den så att jag inte skulle råka visa "hela härligheten". Vi vandrade väl omkring däruppe i ca 1.5 timme, vände vid ett torn på 1000 meters höjd men jag skulle lätt kunnat fortsätta att gå tills man inte kunde ta sig fram längre. Några bilder.. trist att de inte går att visa i fullt format bara.

Muren 1
Precis till vänster om ingången, här kan man se hur mycket folk som väljer den högra sidan

Muren 2
Fantastisk utsikt från tornet på 1000 meters höjd

Muren 4
K och jag i min korta klänning

Muren 3
Försäljare finns överallt..

Muren 5
Tog den här bilden i ett försök att visa hur brant det var, tyvärr lyckades det inte riktigt men det var verkligen så man fick streta sig upp för varje steg

SMINKA DIG RÄTT

Sminka dig rätt
Hos Product Girl hittade jag länkar till en liten sminkskola med kändissminkösen Elke Von Freudenberg. Mycket pedagogiskt och bra om hur man lägger grunden i makeupen och jag hittade flera matnyttiga tips! Hon pratar rätt lustigt dock, Elke..

Steg 1: Primer
Steg 2: Foundation
Steg 3: Concealer
Steg 4: Ta bort oljighet
Steg 5: Puder
Steg 6: Rouge
Steg 7: Bronzer

INVADERAD AV ODJUR

Det är två getingar som surrar omkring och verkar allmänt irriterade i mitt kök just nu och jag vågar inte gå och lägga mig av rädsla att de ska komma efter mig in i sovalkoven (något kommer de i alla fall ta sig för om jag släcker lysröret ovanför diskbänken). Om det bara hade varit en - då hade jag ju kunnat slå ihjäl den men dödar jag en nu så blir ju den andra jättearg...!

/Insektsrädd

PIP PIP

Tänkte jag borde ge ifrån mig ett pip åtminstone innan den här dagen är slut (som jag sovit bort en stor del av). Är lite anti-blogg just idag.. har huvudvärk - troligtvis beroende på att jag druckit för lite - och har mest spenderat kvällen med att äta 1 hg naturgodis (kan inte få nog!), slå in presenter och se på Walk the line. Jag är antagligen den sista i hela bloggosfären som ser den och jag tyckte.. tja, att den var bra men inte bra så att jag vill sätta Joaquin och Reese på en piedestal som många andra verkar vilja göra. Men jag gillar verkligen Reeses röst (för det är väl hon som sjunger?). Nu ska vi se om jag kan ta mig i kragen och söka ett jobb som jag verkligen borde söka (för jag vill ha det!) innan jag åker iväg imorgon.

Alla anonyma kommentarer ryker förresten fr o m nu. Varför ska jag vara trevlig och svara på tilltal från någon som inte ens har anständigheten att tala om vad han/hon heter?!

VAD GÖR JAG NU DÅ?

Det var inte jag som sa det!

LITE SKIT I HÖRNEN..

Är man lat om man bestämmer sig för att det är för tradigt att lämna sina gamla avlagda prylar till exempelvis Myrorna och istället dumpar dem i soprummet? Har inte gjort det än men får faktiskt lite dåligt samvete över att jag överväger det.. Jag håller nämligen på att rensa ut här hemma lite i taget. De där paltorna man aldrig använder, de där böckerna man aldrig kommer läsa igen - sådant! Förr i tiden var jag lite av en hamster men nu på senare dar har jag faktiskt blivit mycket bättre på att slänga skiten även om jag fortfarande diskuterar med mig själv i stil med "Men de där apfula röda byxorna med bootcut kanske jag kommer vilja använda igen?". Man vet ju aldrig. Men nej.

Hittills har bl a hela fem par byxor rykt - sedan har vi några par som faktiskt är fina men inte min stil längre som jag tänkte försöka kränga på Tradera. Lägg därtill kanske 10-15 böcker (flera inbundna), en gammal walkman och bärbar cd-spelare, en telefon, disk- och bestickställ i stål (har världens finaste i typ valnöt nu) m.m. Då jag flyttar blir jag väl dessutom så illa tvungen att göra mig av med alla de gamla tidningar jag sparat på mig. De är skittunga och tar plats.. men jag vet inte om jag kommer orka bläddra igenom alla för att se om där är något jag vill saxa ur och behålla. Jag vet med mig att jag dessutom har en hel del grejor hemma hos brorsan också men de orkar jag inte ens tänka på.. Slängde säkert 100-150 böcker där för ett par år sedan.. ungdomsböcker men jag ångrar ändå det nu fast jag inte hade haft plats för dem här (har inget förråd). Tror åtminstone jag sparade de gamla Kitty- och Lottaböckerna jag fått av mamma. Hoppas det. Det jag helst av allt skulle vilja är att göra mig av med mina fula IKEA-möbler också och köpa nya men till det krävs det ju lite klöver..

HYG N' SHOP

Inbjudan2

Skit också! Fick precis den här inbjudan i mejlen till "Hyg n' shop" i Köpenhamn den 26:e. Inte så troligt att jag kommer vara där då... fast jag villvillvill (trots att det är brorsans födelsedag också). Man kanske iofs kunde kombinera ett Ystad-besök (mormor och morfar bor där) med en tripp till CPH - lite jobbsökning och så klämma in detta med...? Hm, tål att tänkas på.

WISHFUL THINKING

Något man gör då man verkligen vill flytta >> Packar en låda full med pocketböcker. Trots att man varken fått jobb eller bostad ännu. Eller sagt upp sin lägenhet.


HÖSTREFLEKTIONER

Det verkar vara fler än vanligt (orkar inte ens leta upp alla inlägg om det som skrivits på diverse bloggar) i år som är trötta på sommaren och längtar efter murrigt höstväder då man får kura ihop sig i stickade tröjor och mysa med doftljus och varm choklad.. eller nåt! För att inte tala om alla höstkläder - men det ser ju riktigt kul ut den fronten i år och jag gillar de flesta av höstens "trender" (fast rutorna håller jag mig ifrån)!

Förra året var jag väldigt sommarfixerad, köpta söta men tunna små plagg så länge jag kunde och var skitsur över den trista modehöst som väntade - för att inte tala om över hur begeistrade alla andra verkade vara över den kommande gråa årstiden. Jag vidhåller fortfarande att min vår- och sommargarderob är betydligt roligare än höst/vinter-dito och eftersom det känns som om den här sommaren försvunnit i ett huj så är det trist att behöva "låsa in" alla söta klänningar och skor snart. Men på sätt och vis så ser faktiskt också jag fram emot hösten. Kanske för att jag i år inte orkat underhålla min solbränna (och den måste underhållas - nu är jag nästan lika blek som vanligt igen) men kanske mest för att hösten i år innebär en nystart på riktigt.. jag ska ju faktiskt flytta till ett annat land! Så det känns faktiskt inte lika hemskt som vanligt.. men regnet och blåsten kommer jag vara precis lika lack på som jag brukar!

GLÖMSK

Jag är ju ett rikspucko. Det finns ju sömntabletter i medicinskåpet. John Blund, here I come!

TANKVÄRT OM UPPOFFRINGAR

Spermfun
Tidigare ikväll såg jag på Friends, det där avsnittet på Barry och Mindys bröllop där Monica och Richard (jag har en liten crush på Tom Selleck trots att mustascher ju inte är precis hett egentligen) gör slut efter att det visat sig att de har lite annorlunda syn på framtida barnagörande om man säger så.. Monica säger bl a "I wanna have a baby, but I don't wanna have one with someone who doesn't really wanna have one". Och just de där orden gjorde mig lite illa till mods.. träffade den där delen av hjärnan jag har försökt sätta inom lås och bom sedan K och jag träffades i princip.

Alltså, jag vill verkligen inte ha kids nu och det kommer nog dröja några år innan jag känner mig 100% redo. Dock är jag bombsäker på att jag kommer vilja ha barn i framtiden och med min nuvarande är det, som ni som hängt här ett tag vet, lite svårt - rent fysiologiskt. Vi pratar om det då och då.. och han förvissar mig om han - trots att han steriliserat sig - inte känner att han inte någonsin vill ha fler barn. I Beijing råkade han vid ett tillfälle nämna frasen "livslång kärlek", alltså att han hoppades på det mellan oss och han sa också - minns inte om det var under samma samtal - att han kanske borde traska iväg till farbror doktorn och kolla om det alls är möjligt för honom att "dra proceduren tillbaka". Men. Jag har svårt att avgöra om han skulle göra något sådant för att han verkligen vill ha barn med mig i framtiden eller för att han inte vill förlora mig. Och det spelar faktiskt roll - kanske inte just precis nu men då kommer det göra det - att orsaken är den rätta. Jag har inte tagit upp just det här med honom fast jag kanske borde. Antar att jag är lite orolig för vad svaret skulle bli. Behöver inte höra något som eventuellt skulle tvinga mig att fatta ett jobbigt beslut. För det är trots allt kärlek. Och det är det viktiga.

JAG HAR I ALLA FALL GODA AVSIKTER

Eftersom jag..

1. Inte kan sova (igår kom jag i säng först efter 6 på morgonen.. till sist var jag så desperat att jag började ringa på det där typ "Ring och vinn!"- programmet på tv4 med Fame Factory-Dajana.. och nej, jag vann inte 60 000).

och

2. Verkar ha någon sorts spärr som gör att jag inte kan ta mig för något vettigt i alla fall

så tänkte jag åtminstone skriva en JUST DO IT!-lista tills morgondagen. Så får jag i alla fall de vettiga sakerna jag borde göra på pränt.

---> Slå in paket (försenade födelsedagspresenter åt pappa och farfar jag köpte i Kina - ska tas med på fredag)
---> Söka åtminstone ett av de två perfekta jobb i Köpenhamn jag lyckats nosa upp idag. Helst båda men eftersom de är så olika krävs det också två väldigt olika personliga brev där jag framhäver mig själv och min förträfflighet.
---> Skicka Tradera-paket
---> Stryka

Hahaha.. ja, vi får se vad av det där som blir av med tanke på att tre Boxman-filmer kommer trilla ner i min brevlåda!

TAVLOR SOM HETER DUGA!

De här tavlorna från Nic Norman är verkligen helt fantastiska! Brian Gainey gör dem av bladguld på handmålade canvasdukar och det finns 14 olika designer och 10 färger att välja mellan. Priserna börjar på $60 för de allra minsta och slutar på omkring $600. Dessutom skeppar de till Sverige för inte så mycket pengar alls ($17.95 - $25.95 beroende på hur mycket man beställer för). På det får man ju lägga till tull och moms förstås. Jag vill ha!!! Fast ska man vara helt ärlig borde väl det där inte vara så svårt att göra själv? Med lite mindre proffsiga mönster förstås..

Här kan se hur fint tavlorna kan göra sig hemma på väggen.
Tavlor Nic Norman

JUST FOR YOU BABY

Just for you

PROBLEMET MED KROPPSSMÖR

Alltså, är det bara jag som stör mig på att man alltid får massa guck innanför naglarna då man försöker smörja in sig med kroppssmör i burk? Det gäller ju egentligen alla krämer i burk naturligtvis - helt värdo..

ATT FÖRLORA MÄNNISKOR

Ett av mina nyårslöften för 2006 var - och jag citerar - "Återuppta kontakten med viktiga människor jag tidigare mist den med då jag varit för asocial och uppgiven för att orka ta tag i någonting (läs: en stor del av tiden i Skövde)".

Tyvärr har det inte gått så himla bra, jag har ju fortfarande varit rätt asocial och uppgiven i brist på bättre uttryck (läs: depressionen/utbrändheten). Igår så bestämde jag mig dock för att googla min allra äldsta vän, Emelie, som jag lärde känna då vi var 10 år. Det var säkert åtminstone 1 ½ år sedan vi hade någon kontakt (hon är från Eskilstuna men flyttade därifrån ner till Karlskrona för uppskattningsvis 6-7 år sedan och efter det glesnade kontakten betydligt). Tappade nästan hakan då jag sprang rakt på en bild på hela familjen inklusive deras då nyfödde son som föddes i april. Och jag visste inte ens om att de fått ännu ett barn. Det känns verkligen så tråkigt att vi mist kontakten och jag har bestämt mig - nu är det jag som köper ett fint papper och skriver ett riktigt brev till henne. Något som väl nästan ingen gör nuförtiden i denna internets tidsålder. Sådetså.