SNART SÅ...

Min allrakäraste K ringde alldeles nyss, på väg i bilen Göteborg-Stockholm... kommer om sisådär 5 h. Det första han sa då han ringde var "Jag saknar dig jättemycket"... ååh, längtar ihjäl mig efter honom. Vi har inte setts på nästan 3 veckor och det är verkligen alldeles för långt tid. Nu är han här i en hel vecka, jobbar dagtid som väl är (?) - då finns det ingen risk att jag lessnar. Är annars en person som behöver mycket "egentid", tidigare gånger då han har varit här har jag låst in mig i badrummet och tagit ett långt bad alldeles solo då jag känt behovet av lite solitude. Hm, undrar hur det ska gå den dagen då det är dags för mig att flytta ihop med någon... Hur som helst ska det bli underbart att få umgås med honom, mysa och porra lite med. Det var OCKSÅ alldeles för länge sen. Får väl sätta fart och göra mig & mitt krypin lite presentabla nu.


FREDAGSFYRA : BIBLIOTEK

Fredagsfyran (ja, jag vet att det är lördag men jag är lite sen av mig...) - via Günter - kommer här.

 

Tema: Bibliotek

1. När besökte du ett bibliotek senast?

Det var nog säkert ett drygt halvår sedan, då jag fortfarande bodde i Skövde. Har planerat att gå till det här i förorten, men av någon anledning har det inte blivit av.


2. Känner du att du har någon nytta av biblioteken?

Absolut! Mest till att låna facklitteratur (då jag pluggade) - vilket sparat mig många sköna slantar - men även en och annan skönlitterär bok har letat sig ner in på mitt lånekort. Våra bibliotek är en riktig tillgång som vi ska vara tacksamma över.

 

3. Vad är det bästa du hittat på ett bibliotek någon gång?

I bokväg (något annat kan jag inte komma på?) är det nog helt klart en nästan-ny lagbok som mot förmodan gick att låna hem på högskolebiblioteket i Skövde. Räddade mig under sommarkursen i juridik (VG, vad sägs om det va'!).

 

4. Finns det någonting biblioteken skulle kunna ändra på för att locka fler besökare?

Nja, neej... där finns ju allt - Internetuppkoppling för de som behöver det, cd-skivor, videofilmer, sköna soffor och massvis av böcker såklart! Lite trevligare bibliotekarier ibland kanske, företrädesvis på Stadsbiblioteket i Sthlm (bara en enda)...


PLUTLÄPP

Jag är ju världens dummaste... tackade ja till att jobba ikväll i ett svagt ögonblick, men känner inte alls för det! Jag vill hellre gå på Kellys (tror jag det blir?) med de andra och dricka billig cider istället för att servera människor som snålar med dricksen, kryssa mellan par på dansgolvet och undvika fylle-Anette som "bara vill ha någon att prata med" i baren. Får trösta mig med tanken på $ det genererar antar jag...

 

Innan jag sticker till jobbet ikväll ska jag dessutom städa lägenheten så det är fint då K kommer, då det nu blir... (imorgon? måndag?). DET är i alla fall något jag ser fram emot, det sistnämnda alltså :)


JUSTICE FOR ALL

Rättvisa

Min droppe i protesthavet mot sänkningen av den 14-åriga flickans skadestånd.

 

Tillstånd: Tomhet och uppgivenhet

 

Via Sara.


ÅH, SCARLETT...

ScarlettJohansson

 

Jag vet att jag förmodligen är en av de sista i landet att se Lost in Translation, men har precis sett klart den och är... tagen. Vilken fascinerande film, av anledningar jag inte ens kan peka på. Och Scarlett Johansson är ju fantastisk. Om jag vore lesbisk... då vore hon my kind of girl :) Those lips...


HALLELUJA!

Fick precis pengar! Tack gode Gud, har varit så fruktansvärt nervös så jag haft magknip - var precis på väg att ringa banken! Då kanske det blir IKEA idag :) Matshopping blir det definitivt i alla fall! Inte lika roligt men ändå...


TANKENÖTEN

Här sitter jag mitt i natten, pigg å glad, dricker te och kom fram till att nu är ju a time as good as any att blogga om något jag har tänkt på ett tag - inte kommit mig för att göra.. antagligen för att det har känts för privat (till skillnad från personligt). Nu gör jag det som synes i alla fall, för att jag behöver sätta det på pränt tror jag.. inte bara för den eventuella input från andra som jag nog också kanske skulle välkomna.

 

Det är väl egentligen inte ett problem som gäller liv eller död, men för mig har det varit roten till en hel del mer eller mindre allvarliga tankar på sistone. Alla som läst mig ett tag vet ju att jag dejtar en alldeles utomordentligt underbar man vid namn K sedan drygt 2 månader. Nu har vi t o m en relation och även om det tills vidare är på distans (han bor i Göteborg) så ses vi i alla fall relativt ofta - vanligtvis flera dagar i stöten - och det flyter hur bra som helst. Det är en verkligt bra kille (det jag hittills sett av honom), han ser bra ut.. har en fantastisk kropp.. är snäll, omtänksam, generös, förstående.. alltid pigg att hitta på saker och aldrig på dåligt humör.. energisk och äventyrslysten.. galet bra i sängen - jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst!

 

Vad är då problemet?

 

Då man trots allt börjar bli lite mer "vuxen och mogen" vid 25 års ålder är man ju numera mer selektiv med vilka man inleder förhållanden med, man tänker inte längre att "Äsch, han är snygg - honom kan jag ha lite roligt med i ett par månader" utan allra längst inne ställer sig åtminstone jag mig frågan "Skulle jag kunna tänka mig en framtid med den här personen?" då jag träffar en ny man. Är svaret nej avstår jag förhoppningsvis från att inleda något mer seriöst. Det innebär såklart inte att jag ser varje ny "bekantskap" som en potentiell love of my life, men jag dejtar helt enkelt inte lika besinningslöst som förut - är åtminstone medveten om att det kommer att komma en dag då jag vill stadga mig och ha en egen liten familj. Där är kruxet då det gäller K. Som säkert har framgått så har jag såklart gått och fallit för honom och han passar in i "mallen" för hur någon jag kan tänka mig en framtid med ska vara.

 

Men. Han har steriliserat sig.

 

Märk skillnaden. Han har inte hastigt och lustigt blivit steril av någon anledning, han har gjort det av egen fri vilja. Nu råkar han ha ett barn från ett tidigare äktenskap (han är 36) så jag antar att han måste ha tänkt att han var färdig med den biten då han gjorde det för några år sedan. Vi har bara pratat lite löst om det ett par gånger då jag tror att det framgick att det var lite av ett problem för mig. Han sa att det är möjligt att "avsterilisera" sig men att det inte finns några garantier i alla fall, man kan ha blivit restistent eller hur det var. På sätt och vis lät det ändå inte som om han var helt anti att någonsin skaffa fler barn, men att ta det beslutet som han gjorde då var rätt drastiskt och han skulle väl inte gjort det om han inte var säker på sin sak, eller? Nu är det naturligtvis inte så att jag tänker att jag vill ha barn med honom och definitivt inte nu, men faktum är att jag råkar vilja ha åtminstone ett barn (max två) om några år i alla fall och om jag inte har någon framtid med honom då det gäller det - bör vi verkligen bli seriösa då? Han är perfekt i alla andra avseenden, men - och det här kan tyckas cyniskt - det skulle kännas lite som slöseri med tid och känslor om jag vet att han i slutändan inte kan uppfylla min vilja (om det nu skulle hålla så länge).

 

Ett riktigt delikat problem är det och jag vet verkligen inte om jag borde ta ett beslut eller helt enkelt bara ta det som det kommer. Jag tycker verkligen om honom och vill inte bara slänga bort något som kan bli bra.. Att man aldrig kan få vara helt tillfreds.


GULDISAR

Guldballerinor

Stod länge och fingrade på dessa guldballerinor på Scorett i Kista igår - 499:- (de har dessutom köp 3 - betala för 2 just nu) och är fortfarande i valet och kvalet - köpa eller inte köpa förutsett att:

 

1. Jag får $

 

2. De fortfarande finns kvar i min storlek (36 eller 37, beroende på - provade de inte)

 

Ställer mig dock tveksam till huruvida jag verkligen kommer vilja ha dem nästa år, snart är ju sommaren slut (neeej!) så om 1 månad är de ju körda ändå... Hm, får fundera vidare!


NAGELBITARE

Börjar bli lite lätt nervös över att jag inte fått pengarna som jag ska ha än. Hallå, I've got bills to pay!!!


MOVIETAJM

Supersize me

 

Kunde inte motstå ett erbjudande från Boxman, signade upp mig i förrgår och redan idag trillade de första filmerna ner i brevlådan - Super Size Me, Lost in Translation och Hip Hip Hora. Nu ska här frossas film!


PAJIGT

Paj

 

Skriver in recepten på ananaspaj + rabarberpaj - via Linda Skugge - annars tappar jag bort dem!

 

Ananaspaj

 

150 g smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop med en sked och tryck ut i en form (gärna löstagbar botten).

 

Ovanpå:
2 dl creme fraiche
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 liten burk ananaskross (häll bort saften)

 

Rör ihop och häll över pajdegen.
Grädda i ugn 150-175 grader i cirka 30-35 minuter

 

Rabarberpaj

 

Skär 500 g rabarber i små bitar, lägg dem i botten på en ungsfast form, strö på lite socker.
Smält 150 g smör i en kastrull och häll i en halv dl ljus sirap och 1 dl grädde.
Vispa ihop och dra av kastrullen.

 

Blanda detta i en skål:
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

 

Blanda detta med det i kastrullen (kastrullen ska ej stå på plattan då).
Bred geggan över rabarberna o grädda i 25-30 minuter i 175 graders ugn, eller tills ytan fått fin färg och ser knäckig ut.

 

Serveras ljummen med glass eller vaniljvisp.

 

Smaklig spis!


PÅ SPANING I KISTA C

Då kvällens planlagda middag dessvärre blev inställd (järnspikar!) finns det inget som får upp humöret som lite shopping! Sagt och gjort begav jag mig till Kista C - 3dje gången någonsin - eftersom jag i min enfaldhet trodde där skulle vara lugnt och skönt. Tji fick jag, det var helt galet mycket folk... alla sprang omkring, rev och slet i reatrasor och skor så jag höll på att få spel. Hade inga särskilt avancerade planer själv - kolla Wedinsrean som Lyxat tipsat om (visade sig vara helt värdelös) och kika på den där Oasisväskan (de hade inte ens Oasis, fattar inte varför jag fått för mig det). Lite spaning i alla fall i form av att:

 

- Wedins hade tagit in ett gäng Fryereplikor, pris runt 1000:-. Skulle provat ett par men orkade inte... Slutsatsen blir nog ändå att det inte är min typ av stövlar, de är för klumpiga helt enkelt.

 

- Rizzo hade också replikor, på The Väska den här gången. Pris runt 1800:- (?) för stor modell, 1300 för liten. Fina, men de hade faktiskt ruskigt snygga - lite liknande - på Wedins Accent också för bara 500:-. Ruskigt sugen på en ny höstväska känner jag.

 

Till slut kunde jag i alla fall inte motstå en ljuvlig, mossgrön hålstickad (virkad) omlottcardigan från HM och en grön-/orangerandig scarf från samma ställe. Blev även en vinröd, blommig lampskärm från underbara Pentik på rea. Nu är jag på mycket bättre humör :)


TIPS: BLOGGPORTALEN

Via Linda Skugge

 

Anmäl dig till Bloggportalen - en ny katalog över svenska bloggar (på initiativ av Sigge Eklund).

Senast den 29 juli om du vill komma med i den första versionen.

 

Sigge är vansinnigt vacker


eBay-fynd

Shiseido primer


Riktigt
eBay-fynd igår då jag budade hem en Shiseido Make-Up Base (dvs en primer) för endast dryga hundralappen - och det var med frakt! Kostar väl flera sköna hundralappar här hemma om jag inte tar helt fel - har velat ha den ett bra tag nu. Rapport följer då den är mottagen och testad.








DET BLIR ALLTID VÄRRE FRAMÅT HÖSTEN

Med största sannolikhet är jag sist av alla då det gäller att rapportera om höstmodet 05 - mycket beroende på min oförmåga att vilja inse att det faktiskt snart är dags... blåst, regn, gråskalor... och med det en modehöst som är något av det värsta jag sett på flera år! Detta verkar jag dock vara en av de få som tycker, kanske pga att min garderob för vår/sommar och höst/vinter skiljer sig så markant åt. Jag älskar sommarkläder... söta topar, sandaletter, kjolar, klänningar... och njuter från maj till september (om man har tur) av att kunna bära guldkornen i garderoben. Då hösten kommer blir det bara... trist. Murriga färger, hu! Jag som äntligen lyckats komma ifrån tendensen att shoppa 3/4 svart, numera är det färger som gäller (okej, en del vitt och beige med). Trots min motvilja kommer dock här en liten trendspaning (åtminstone enligt t ex ELLE) av något av det som kommer starkt till hösten.

 

Svart i alla varianter

Se där - black is the new black. Dock verkar viss förvirring råda huruvida brunt också funkar. Jag röstar ja.

 

Svart

Gucci

 

Skräddat dräktmode

Känns iofs inte så nytt, men är ändå något jag faktiskt gillar. Snäva kjolar, insvängd dräktjacka med skärp (kanske i tweed?). Snyggt.

 

Volym i form av jättekragar och ballongkjolar

Herregud, nej! Så 80-tal.

 

60-tal, typ pepitarutor och andra optiska mönster

Pepitamönstrat måste vara något av det fulaste som finns - kommer aldrig innanför min tröskel. Måste dock erkänna att den här kappan inte var alldeles gräslig.

 

Pepita

Stella McCartney

 

Army

Ytterligare en stil jag inte pallar. Armyjackor är ruskigt osmickrande för figuren och marinblått/militärgrönt är inte snyggt.

 

Rutigt

Pepita i all ära, men skotskrutigt och liknande ger mig bara flashbacks till de gräsliga grungeskjortor i flanell man hasade omkring i under början av 90-talet.

 

Rutigt

Cacharel

 

Skinn i skor/accessoarer

We like. Gärna i kola-/chokladbrunt (åtminstone för min del).

 

Prydligt, präktigt, romantiskt

Allt från ryssmode (sammet, pälsmössor, mönster...) till höghalsade jackor/blusar - det sistnämnda gärna med krås.

 

Knickers

Igen?

 

Knickers

Jean-Paul Gaultier

 

Lila!

Måste vara den mest osmickrade färgen - tillsammans med orange - som finns (även om min auberginefärgade vinterkappa faktiskt är jävligt snygg och nu blir den ju dessutom hott). Men här ska inte köpas en enda ny lila trasa, I can promise you that.

 

Purple

Miu Miu

 

Det var väl ett axplock.

 


15 MINUTES OF FAME

Coolt, Eleonore var tydligen gårdagens sommarbloggare i Aftonbladet och idag är det Yukios tur (snyggaste bloggen around). Grattis båda två :)


TURDAG?

Idag ska tydligen vara en av månadens bästa dagar för min del enligt horoskopet i Plaza Kvinna som brukar stämma förvånansvärt väl. Undrar vad som händer idag då? Jag vinner 1 miljon på Triss? Någon skänker mig en rymlig tvåa i Vasastan bara sådär? Får ett intressant och välbetalt jobb? Eller också kanske jag får hem mina blotting papers från Tradera? Går på banken och kommer fram till kassan efter bara en kvart i stället för 45 minuter som brukligt verkar vara runt löning? Spänningen är olidlig och förväntningarna skyhöga.


Helrenovering

Känner mig så sjukt ugly just nu att det finns inte. Allt - och då menar jag allt - är i "renoveringsbehov", men eftersom pengar tyvärr inte växer på träd blir det till att göra lite undan för undan. Här är i a f min lista för Projekt Förvandla Ellinor :)

 


1. Klipp och färg (alt. toning/slingor) - helst hos
Mirres/Hårgänget

Mitt hår är nog den största källan till gissel nu. Inte klippt eller färgat sedan i mars (?) vilket fått till följd att luggen är alldeles för lång, topparna både känns och är riktigt kluvna samt färgen kan jämföras med diskvatten ungefär (solblekt och naturligtvis med en rejäl utväxtrand). Till råga på allt är jag utless på plattångslooken jag haft de senaste åren men har noll idéer på hur jag vill ha det egentligen - gäller även färgen. Vore coolt att klippa en frisyr som tar fram mitt självfall, men vågar nog inte... är rädd för både vågor och volym. Tål verkligen att tänkas på + att jag ska ta en ordentlig konsultation innan Dagen D. Som nog lär dröja åtminstone 1 månad till. Suck.

 


2. Ansiktsbehandling hos Aktiv Hudvård

Liksom LipGloss Bitch har jag lite problem med sk inkapslingar och skulle egentligen vilja gå på 3-4 AHA-syrabehandlingar som rekommenderats. Men tills vidare får det räcka med enbart en ansiktsbehandling.

 


3. Fotvård / pedikyr

Aldrig gjort i hela mitt liv, således välbehövligt.

 


4. Manikyr / nagelförlängning

Heller aldrig gjort, men har lessnat på mina sköra naglar som skivar sig alldeles för lätt. Ska visst finnas någon skonsam nagelförlängning (akryl? gelé?) som tillåter naglarna att "växa i fatt" under. Är det någon som vet mer + ungefärligt pris får ni gärna hojta till!

 


5. Färgning av fransar + bryn - också det hos Aktiv Hudvård

Kan av förklarliga skäl inte göras förrän efter hårfärgning eftersom jag inte vet vilken färg jag ska ha än. Man vill ju inte gå runt som blondin med svarta ögonbryn.

 


Det var den lilla listan, sedan vore det såklart skönt med lite annat småplock med... som massage, makeup-kurs på MUS, BUS-dusch... Det är aldrig någon som påstått att det ska vara enkelt att vara kvinna.


Budgetfavoriter

LipGloss Bitchen efterlyste topplistor med budgetfavoriter och eftersom det såklart alltid är en fröjd att shoppa bra billigt så kommer min alldeles egna här (utan inbördes ordning)!

 


1. Carmex Lip Balm

Den gula tuben. Tror inte den finns i Sverige (?) men himla billig "over there" iaf. Älskar den lite isande känslan på läpparna och det känns verkligen som den gör nytta!

 


2. LUX duschkräm

Liksom LipGloss Bitch älskar jag den rosa varianten med små pärlor. Doftar gudomligt gott dessutom.

 


3. Lee Stafford Poker Straight Flat Iron Protection Shine Mist

Då jag fortfarande är plattångsmissbrukare tycker jag den här sprayen är toppen som värmeskydd (ger även glans).

 


4. Apotekets Time Shimmering Bodylotion Q10

Japp, som alla andra bloggare gillar jag den här skimrande bodylotionen. Gör sig finfint sommartid på solbrända ben (i övrigt ger den nästan lite för mycket skimmer).

 


5. LdBs deodorant - Sensitive 24h

Använt Niveas variant i många år, men bytte nyligen till denna då jag läst nånstans att den skulle vara bra. Blev inte besviken!

 


Finns såklart många fler, men dessa är några av mina favoriter!


RSS?!

Kommentar från bstark: "Dina bokstäver ser helt bäng ut i RSS:en nu :/"

 

Say what...? Försökte läsa mig till vad RSS är, men blev inte klokare! Någon som är mer upplyst än vad jag är, eller som åtminstone kan hjälpa mig fixa till texten så den ser mindre "bäng" ut...?

 

(Måste säga att hittills har den nya Webblogg-versionen medfört nothing but trouble...)


DÅ EN DÖRR STÄNGS ÖPPNAS ETT FÖNSTER

Bloggverktyget legat nere sedan igår - nu verkar det äntligen funka (hurra!)... det stavas beroende!

 

Via Mialottan hittade jag till Familjen Löfvenbergs blogg där Patric och Sara skrivit mycket öppenhjärtligt om Patrics hjärntumör sedan en tid. Sorgligt, men trots det med gnistor av hopp om att livet fortsätter... framkallar tårar om du inte är gjord av sten...

 

I fredags 22/7 gick Patric bort. Vila i frid.


WANTED: EMMA

Mossvikenfruar: chansen

 

Som jag ser fram emot Emma Hambergs vuxendebut, Mossvikenfruar: chansen, som enligt uppgift kommer ut i augusti. Emma är ju bara för bra!

 

Läs vad boken handlar om


WORKING GIRL

Härligt (!) grå och regnig lördag och i kväll blir det inhopp på restaurangen jag "behovsarbetar" på för första gången på 2 månader. Är ungefär en av världens sämsta servitriser (kan inte ens bära 3 tallrikar på samma gång och vet inte ett skvatt om viner) men nu är det ju inte på Operakällaren jag ska jobba... Hur som helst fick jag varning om att det kunde bli sent och eftersom jag inte har någon större lust att sitta på nattbussen i 1 h (en tur som med pendeltåg tar 27 minuter!) - vilket jag blir så illa tvungen till om det blir senare än kl 1 - så våldgästar jag mamma med sambo som bor på Kungsholmen. Mycket omständigt för lite pengar. Med dock pengar. Som går till räkningar, *whohoo*.

 

Vid närmare eftertanke är det nog det som kallas att vara vuxen


JAG BLIR OCKSÅ KALLAD "VÄNNEN"

Läste hos Fredrik Virtanen av alla människor något om att bli kallad "vännen" av en tjej (bara tolkar som att det gäller the other way around med) betyder att det är kört. Det där har jag faktiskt funderat på också. Halvdejtade en kille i höstas som envisades med att kalla mig just "vännen" i sms. Innerst inne visste jag nog att han inte var så intresserad som jag ville att han skulle vara - något som senare visade sig stämma. Ni kan därför förstå min fasa för ett par dagar sedan då K sa samma sak i just ett sms "Hej vännen...". Men om man faktiskt råkar vara typ tillsammans (ja, vi har fastslagit att det är nog det vi är), ska man ta det som ett varningstecken eller är det jag som är paranoid nu (antagligen en retorisk fråga)? Det förra verkar konstigt eftersom han ringde från Frankrike idag och var precis hur fantastisk som helst.. "Jag saknar dig", "Dröm om mig på nätterna" osv. Han är ju dansk, kanske är "vännen" för honom ungefär som "skatt" (skætt?) som ju betyder typ darling. Hm. Jag lider nog av analysfeber.


SPARA TID OCH PENGAR?

Ett litet tips för dig som funderar att beställa makeup/parfym från utländska sajter!

 

den här finfina sidan får du veta vilka erbjudanden som gäller just nu + får tillgång till kupongkoder som kan ge t ex fri frakt, rabatter, gratisprover osv. Gäller bl a köp från Biotherm, Beauty.com, Gloss.com, Strawberrynet, Perfume Worldwide m fl (ber om ursäkt för att jag inte orkade länka dem alla).


KILLAR KAN

Just ute på en snabb powerwalk mellan skyfallen (japp, jag kan också... bloggarsporten no 1) och mötte en kille på 21-22 år som gick och pratade i mobiltelefon om någon tjej han precis hade träffat. Hörde bara en del av konversationen men reagerade speciellt på en kommentar han fällde - "Och så hade hon sådär fina ögon också". Underbart att höra en kille säga något sådant om en tjej istället för det vanliga "Sjysta pattar/häck" som (jag inbillar mig att?) den vanligaste kommentaren brukar vara då de diskuterar tjejer. Fast jag kanske bara är fördomsfull.


SJÄLVDISCIPLINENS DROTTNING

Plöjde såväl LaRedoute- som HM-katalogen igår då regnet öste ner, åskan dundrade och det blixtrade som om Tor var på dåligt humör däruppe. HM var jag måttligt road av, dvs mitt svaga jag hade nog fallit till föga för alla tunna, finstickade tröjor som fanns men i bakhuvudet hörde jag hela tiden - som ett mantra - "noppor, noppor"... så jag ska försöka låta bli. Däremot hittade jag en söt, kort tweedkavaj med skärp i grönt som det är möjligt att jag investerar i.

 

La Redoute däremot. Herregud, så mycket snyggt! Skulle jag beställa allt jag ville ha fick jag nog ta ett mindre banklån. Ska se ut och noga planera mina beställningar så att det jag köper faktiskt matchar och håller mer än en säsong, vilket ju ofta är misstaget man (=jag) gör - köper hej vilt och sedan inte har något att ha till. Som vanligt är jag mest lockad av kläderna från Unité (Cacharel och Côte Femme hade också mycket bra) som ofta symboliserar hur jag gärna vill  klä mig, sofistikerat och i skira material. Här är något av det jag gillade:

 

Vackert

 

Har av någon anledning blivit svårt såld på klänningar och räknade till åtminstone fyra i katalogen jag vill ha. Tyvärr är ju inte det kanske det smartaste köpet inför hösten/vintern, då jag vet med mig att jag inte skulle använda dem så ofta som jag borde... vill mest att de ska hänga i garderoben och hänföra mig så fort jag öppnar dörren.

 

Hur som helst får beställning faktiskt vänta lite tills jag har betalat av lite på kontot, vilket är uppe i en - för mig - alldeles för hög summa nu. Åh, så duktig jag känner mig.. Men sedan ska jag shoppa loss!


VILKEN (FISK)SOPPA

I vasken ligger ett vidrigt, blött paket fiskfiléer och stirrar uppfordrande på mig... Kände mig riktigt bright i morse då jag faktiskt kom ihåg att ta dem ur frysen med tanken att "Ikväll ska jag koka norsk fisksoppa minsann!" utan att reflektera över det faktum att jag skulle äta lunch med A (brukar inte äta varm mat 2 ggr om dagen och de där pyttiga "tigerräkorna" jag åt gick tydligen a long way). Dessutom är jag helt slut mentalt efter just den där lunchen och alla försök att hålla känslorna och icke-känslorna på mattan, hela eftermiddagen har gått åt till att få ordning på mina tankar igen som bara snurrade och orsakade illamående. Det sista jag vill göra just nu är alltså att ställa mig och skära den äckliga fisken i tärningar och koka soppa i 100 år för att äta i morgon. Och jag som hatar att slänga mat. Gud, vilket meninglöst inlägg... jag som beklagar mig över mina små problem. Tror jag ska sätta mig och se på Försvarsadvokaterna i stället och strunta i allt vad fisk heter.


ALDRIG FÅR MAN VARA RIKTIGT GLAD

Tror ni inte att La Redoutekatalogen som varit en sådan snackis äntligen dunsade ner i undertecknades brevlåda idag?! Tillsammans med HMkatalogen (som visserligen kanske inte är någon jättehöjdpunkt). Så nu blir det till att fundera ut allt man vill ha i huvudet - beställa på riktigt får vänta tills ekonomin hämtat sig något.

 

Förresten. Tillsammans med katalogerna låg kreditkortsräkningen. Vilket antiklimax.


THE 1ST CUT IS THE DEEPEST

Kom alldeles nyss hem från långlunch i stan med den sk upptagna mannen jag ju skrivit ett par tre rader eller så om här förut så att säga! Skulle egentligen blivit av redan igår, men då var det för en gångs skull jag som var tvungen att ställa in (jämnade ut poängställningen en aning mellan oss - vad gäller antalet "svek" alltså... han leder dock fortfarande solklart!).

 

Ingen lång utläggning om allt vi pratade om, både för att inte såra någon nära mig som skulle råka läsa det här och få fel uppfattning och för att jag faktiskt lovade (honom alltså, A) att inte vara för explicit och hänga ut honom. Lite censur alltså. I korta drag kan man dock säga att det var rätt hygglig stämning, A var riktigt i gasen och pratade som en kvarn... jag fick knappt en syl i vädret kändes det som och då jag väl fick det kom det inte ut som det var menat i alla fall. På något sätt märker jag att det fortfarande framstår som om jag försöker "övertala" honom att ta - i mina ögon - det rätta beslutet angående hans liv, tillvaro, situation... trots att det på intet sätt är min business. Skulle det påverka mig i praktiken om han verkligen fattade det beslutet? Skulle vilja svara ett rungande nej med tanke på allt som har hänt, men det går helt enkelt inte att svara på. För att använda en liknelse så skulle man väl kunna jämföra det med SATC. Han är min Mr Big helt enkelt, vare sig jag vill eller inte (och hur slutade sista avsnittet...?).

 

I vilket fall som helst har ingenting ändrats. Vi fortsätter som förut, sporadisk kontakt och ett och annat "Hej, hur mår du-sms". Jag har ju K (väldigt bra potential!) och han har L. Det är väl bra så.


JUST BEAUTIFUL

Sparrisen tipsade om en sajt med otroligt söta smycken - Frozt.

HÖG vill-ha-faktor, bl a på detta

 

Söttigt

 

Nästan så att det framkallar en tår i ögonvrån, så vackert är det!


WISH YOU WERE HERE

På min lilla utflykt till Hemköp precis råkade jag hamna lite för nära en man som doftade vansinnigt gott och drabbades med ens av en längtan efter K som har den dåliga smaken att inte vara här just nu. Befinner sig på en 2-veckors fallskärmstur till Norge och Frankrike (de reser alltså dit för att hoppa fallskärm för att det är fint eller nåt - om det inte framgick), går därför inte att nå på mail och mobilen ska vi inte ens prata om - den svarar han ytterst sällan på. Till råga på allt ringde han mig igår och jag missade samtalet. Suck.

 

Han ska komma upp till Stockholm i jobb om ca 1 1/2 vecka, men tills dess blir det no hångel och ensamhet om natten för min del.

Jag saknar honom.


SKA DET VARA HÅRT SÅ SKA DET!

Snälla gossar

 

Häftigt industriryck imorse = laddade ner sisådär samtliga Rammstein-låtar jag inte redan hade. Är egentligen en sådan där menlös person man brukar referera till som allätare då det gäller musik men just Rammstein måste vara nästan det enda jag kan lyssna till i timtal utan att lessna. Bästa skivan i mitt tycke är deras förra, Mutter från 2001 som var anledningen till att jag upptäckte dem till att börja med - tack vare en fd pojkvän. Av outgrundliga skäl verkar det alltid som om folk höjer på ögonbrynet då jag berättar att jag lyssnar på dem... vet inte varför *ler snett*

 

Hur som helst är min största sorg att jag missade dem i november förra året då de var i Stockholm. 30/7 kommer de hit igen, till Metaltown i Göteborg den här gången. Vill SÅ gärna gå, men har inte riktigt råd och får dessutom inte med mig någon (dvs C som är så gott som den enda jag känner som är intresserad av att se Rammstein). Är det någon som skulle vara intresserad av att åka (1155:- för biljett och bussresa t/r från Stockholm) får ni gärna hojta till!


BERÖM

Ny (för mig) och skön blogg jag förirrade mig in i:

 

Rhubarb, rhubarb, rhubarb

 

& ytterligare en som verkar lovande (och som dessutom länkade till mig bara sådär - hoppla!):

 

Apples and peaches

 

Om man skulle ta sig en fruktstund kanske


"FÅR" JAG...?

den här shoppen fanns det en hel del tantigt och fult men just den här jackan tyckte jag faktiskt var alldeles utomordentligt tjusig - precis en sådan jag gått och suktat efter hur länge som helst men inte hittat den rätta modellen. Priset (£125) var inte helt uppseendeväckande heller. Kanske kanske...

 

Finfin!


"Makes shopping for fragrance a little easier"

Scentfinder

Klickade mig fram till Sephoras Fragrance Finder - utvecklad för att göra det lite lättare för oss som inte vill prova sig igenom ett helt sortiment att hitta en ny doft. Genom att basera valet på existerande favoriter ger den förslag på andra med liknande doftnoter. Testade ett par av mina darlings och fick till svar:

 


CLINIQUE SIMPLY

 

Rekommendationer:

Organza, Givenchy

Rush, Gucci

Truth, Calvin Klein

 

 


GUCCI EAU DE PARFUM II

 

Rekommendationer:

I love love, Moschino

Fuju Flower, Stacked Style (?)

Sport Jil Sander, Jil Sander

Envy me, Gucci

 

 


CACHAREL AMOR AMOR

 

Rekommendationer:

L'Instant de Guerlain, Guerlain

Max Mara, Max Mara

Touch of Pink, Lacoste

Apparition, Ungaro (?)

 


Så nu vet man vad man ska leta efter på parfymhyllorna nästa gång...


CHANGE IS GOOD

Okej, det blev en lite lätt förändring av layouten såhär på kvällskvisten i form av stilmallsbyte. Absolut inte idealt på något sätt (roligare om jag visste hur man kan få det lite färgglatt) men får duga tills vidare och medan jag funderar över den eventuella flytten till Blogspot. Fast jag gillar ju Webblogg.. och Roland har dessutom toppsupport! Svårt beslut.


TILL ALLA WEBBLOGGARE

Och andra såklart som använder sig av en layoutmall på en gratis bloggtjänst.

 

Det är nämligen så att jag är enbarmligt less på min trista layout här. Det ideala vore att flytta bloggen till Blogspot eler något liknande (som jag tycker har snyggare alternativ) men det skulle ju nästan vara som att börja om från början - och det vill jag inte. Eftersom jag inte är något HTML-proffs vill jag heller inte ge mig in i layoutmallen och peta (något jag faktiskt kan göra eftersom jag betalar) och anledningen till att jag valde just den här från början var att jag då tyckte den var snyggast och mest neutral - nu framstår den bara som grå och tråkig om man inte använder bilder i alla sina inlägg. Återstår bara att byta layoutmall. Det är nu frågan kommer - till alla er som bytt mall "mitt i" så att säga. Vad händer med inlägg och bilder, det känns som om allt skulle fuckas upp? Eller hamnar det på plats med en gång? Vill inte ta något drastiskt steg innan jag vet vad som sker... skulle vara sååå tacksam om någon kunde/ville svara på det här.


DAGENS LÖFTE

Vaknade hur sent som helst i ett stekhett sovrum (okej, alkov) efter att ha drömt mardrömmar om förföljelser och mord, fruktansvärt! Idag är en jobbsökardag, dvs minst tre jobb ska vara sökta innan kl 18 - så det så! Får bli dagens löfte (eller måste om man så vill eftersom jag lovat att plita ihop en lista till imorgon över just hur många jobb jag sökt på sistone) - tur att det är mulet och trist ute så kanske det går att uppfylla!


HERE COMES THE NANNY...

Här är förresten en bild på barnflickan (källa: Virtanens blogg). Ja, Jude Law's barnflicka alltså... som han bedrog Sienna med. Visst ser hon sådär gulligt, lite mulligt brittisk ut - söt men liksom - intetsägande. Nej, nu är jag dum!

 

Jag har också varit barnflicka - varför kunde jag inte hamnat hos Jude Law? Så kunde han ha förfört mig istället... dreamguy!


TROGEN ELLER INTE - DET ÄR FRÅGAN...

I kölvattnet av både Jude-&-Sienna-härvan och studien som visar att varannan kvinna varit otrogen tycker jag det skulle vara intressant att veta hur andra ser på just otrohet som ju är ett rätt känsligt ämne för många.

 

Personligen är jag av den åsikten att otrohet inte alltid nödvändigtvis är av ondo utan att det faktiskt kan hjälpa par som fastnat i ett slentrianmässigt förhållande att få en nytändning i sin relation - något även Katerina Janouch håller med om. Naturligtvis gäller det bara om otroheten inte kommer fram eller - om den avslöjas - att parten som utsatts för det är storsint nog att förlåta och inse att man kanske måste anstränga sig mer för att ta vara på förhållandet eftersom ens partner uppenbarligen också kan vara attraktiv för andra. Dock anser jag även att otrohet alltid är ett tecken på att det är något som inte står rätt till i förhållandet och att de som är otrogna borde lägga mer tid på att fundera över vad det kan vara - och göra något åt det - än att ägna sig åt otrohet.

 

Då det gäller vad som faktiskt är otrohet måste jag säga att jag antagligen skulle ta mer illa upp om någon vore otrogen mot mig mentalt än ett enstaka one night stand (som såklart inte heller är okej). Att veta att min partner går omkring och tänker på en annan kvinna, umgås med henne på ett annat plan än bara sex, utbyter kärlekssms och pratar i telefon skulle göra mer ont än om han råkade supa sig plakat en kväll, följer med en tjej hem och har taffligt sex som är bortglömt dagen efter.

 

Mina egna erfarenheter av otrohet är blandade. Mig veterligen har jag aldrig blivit utsatt för det själv (fast vem vet?), däremot har jag faktiskt varit otrogen mot två pojkvänner vilket jag både har och inte har dåligt samvete över. Det förra helt enkelt för att det rent generellt är en dum sak att göra och det senare för att jag inte var kär i någon av dem och insåg redan då att det var därför jag var otrogen. Är jag riktigt kär i någon skulle det aldrig finnas på kartan överhuvudtaget för mig att vara otrogen då allt jag tänker på är den mannen, jag skulle inte ens märka andra... Ingen av de jag var otrogen mot vet om det (de läser inte min blogg heller, puh..) eftersom jag inte såg någon anledning att berätta det - jag gjorde slut rätt omedelbart efter det och ville inte såra dem ytterligare. Utöver detta har jag tyvärr låtit andra vara otrogna med mig, både "den upptagna mannen" i ca 2 år som jag skrivit om här och här samt en och annan träff som bara handlat om sex.

 

Så, vad säger ni andra? Hur ser ni på otrohet och vad är otrohet för er? Har ni blivit utsatta för det eller utsatt andra? Svara här eller i er egen blogg, vore som sagt intressant att höra andras åsikter...


REASLUTSPURT!

Kunde inte motstå att göra ett sista ryck på ASOS sommarrea som visst skulle avslutas idag (fast än ser jag inte några teckan på avmattning, finns fortfande massor under "Clearance") och beställde följande - trots mitt definitiva köpstopp tills slantarna dyker upp - :

 

Vad jag beställde

 

Plus en finfin svart tröja - vars bild jag inte kunde hitta nu - underkläder, läppglans och nånting mer? Med min ASOS reakod (budade hem på eBay för £0,75 och har redan besparat mig ett par hundra kronor) på 15 (?) % gick hela kalaset med frakt (dyr den här gången, nästan 200:-) på bara 700:-. Nöjd! Och de brukar vara snabba att skicka prylarna med!


PÅVERKAD

Nappade på Malins tips och gick med i DV's läsarpanel. Lockbetet de använder (byt poängen du tjänar på att svara på frågorna mot premier) var en klart medverkande faktor till det beslutet måste jag erkänna! Nu gäller det bara att börja köpa DV lite oftare än vad jag gör... Kanske borde byta ut Amelia (som jag prenumererar på) mot den då jag faktiskt lessnat lite på den förra som börjar kännas... meningslös i brist på ett bättre ord. Också nybliven prenumerant på utmärkta Plaza Kvinna (10 nr för 199:- + att man fick en finfin väska!) som - trots sin Veckorevynframtoning då man bara ser framsidan - faktiskt är en tidning som passar mig som handen i handsken med en lagom mix av skönhetstips, mode och artiklar. (Nej, jag får inte provision på varje ny läsare *s*) Dessutom ska visst tidningen snart utökas med 32 extra sidor... Spännande, spännande...


WASABIÄRTOR!

Gott!

Plötsligt extremt sugen på det - bara ätit en gång... är ju mumma! Nån som vet var man kan köpa det? ICA eller måste man kanske till en asiatisk livs?


BABYLYCKA

Just kommit hem från väldans hygglo fika på Café Julia (St Eriksgatan) med C. Aldrig varit där förut men var ju farligt-farligt, massor med smaskigt fikabröd, pajer och annat - lyckades ändå hålla mig till bara en varm macka (det dåliga samvetet har malt sedan snabbmatsveckan i Helsingborg, ska tänka lite på matvanorna ett tag). Hur som helst fick jag det bekräftat att gemensamma vännen B som flyttade till Miami för ett par år sedan nu fått en dotter tillsammans med 12 (?) år yngre mannen hon gifte sig med efter sisådär 2 månaders bekantskap om jag inte tar fel. Jätteskoj, men har bara svårt att se henne med en bebis överhuvudtaget - för mig är hon fortfarande den där yviga, spontana tjejen med det kvillrande skrattet... ansvarsfull men inte gifta-sig-och-skaffa-barn-ansvarsfull. Men folk förändras ju. Skulle vara så roligt att träffa både henne och tiny Amanda, får se då det händer - if ever.. Miami är ju inte nästgårds precis :(


80-talsfeber

Snygga (?) frisyrer


Inför SVT's 80-talsnatt som börjar om circus 1/2 h kan man
rösta på Svt's hemsida på:


Grymmaste låten
(Styles Dover-Calais - ångrade mig sen...)

Mest minnesvärda frissan (Tommy Nilssons pudelvariant)

Modemåstet (Axelvaddar såklart!)

Mest populära tv-programmet (Dallas - saknar!)


80-tal, kom tillbaka! Eller inte...


SOM ETT SMÄCK!

För alla som kanske fundilerar på att beställa något från Lookfantastic jag skrev lite om här kan jag meddela att det - som Johanna också sa - fungerade alldeles utmärkt! Använde K som crash test dummie och fick honom att beställa lite produkter for men från bl a Redken. Varorna kom efter bara ett par dagar, var fint packeterade och såklart alldeles utmärkta (I love Redken!). Rekommenderas mao!

 

Dags för mig att lägga in en beställning också snart alltså - så snart det behagar trilla in lite flis...


"WHICH FASHIONABLE CELEB INSPIRES YOUR STYLE?"

Via Ida hittade jag till Hello!s test Summer Style Match - Which fashionable celeb inspires your style? - och fick till svar:

 

Fröken Schiffer

 

CLAUDIA SCHIFFER - FLIRTY

Like Claudia, for you the warmer season is the perfect time to show off your girlie side. With a closet full of ladylike skirts, pretty blouses and summer dresses, fashion's always in bloom.

You might also find inspiration in the wardrobes of: Mischa Barton, Natalie Portman and Natasha Bedingfield

 

 

Kanske lite då. Gillar att vara girlie. Fast tusen ggr hellre Mischa än Claudia.


HEM LJUVA HEM

Äntligen hemma efter en något skumpig flygresa (himlen öppnade sig samtidigt som det blåste halv storm lagom till att vi lyfte från Ängelholms flygplats) och är bara slut. 1 veckas jobb med tiotimmars arbetsdag, monoton - men slitsam - syssla gör sitt till och om kvällarna har jag i sanningens namn varit så utmattad att jag inte kunnat med att sätta mig framför datorn. Lite i magen och ner under täcket har det blivit. Förhoppningsvis blir det både vardag och bloggande i en mer vettig takt fr o m nu... för inget mer jobb i sikte. Lite slantar trillar väl snart in i alla fall - och det är inte fel!

 

Läggdax alldeles snart tror jag... får börja den mkt trevliga sysslan med att plöja igenom alla bloggar jag missat i morgon. Har en känsla av att Eleonores kommer bli den mastigaste :)


LÄNGTAN BÖRJAR PÅ K

Det glömde jag ju bort! Imorrn kväll kommer K♥ och stannar över natten - hurra!!! Synd bara att indianerna är i grannskapet samtidigt.. :)


SNABBMATSTRÄSKET

Tillbaka i Helsingborg och utmattad efter en lååång arbetsdag (8-18). Datorerna har krånglat hela dagen - fått starta alla mobiler manuellt då de konsekvent vägrade att gå igång automatiskt - + att vi bara var två personer istället för fyra. Med 1800 mobiler kvar att uppdatera funkar inte det så vi har ringt ner ytterligare två som kommer någon gång ikväll, behövs!

 

Snart ska jag gå och äta med A och just maten måste vara det största problemet här! Lokalen där vi jobbar ligger vid ett köpcentrum där man kanske skulle kunna tro att det finns ett något större utbud av lunchrestauranger än Burger King, en grillvagn samt "PastaPågen" (också en vagn med sanslöst billig pasta - gott, men man lessnar). Men nej då! Till middag är valen ännu färre om man inte vill åka ner på stan (vi har ingen bil och det ligger en bra bit härifrån) - hotellets egen restaurang (dyrt!) eller Statoil. STATOIL! Hann tröttna på snabbmat och läsk redan under de två dagar jag var här förra veckan, i fredags blev det t ex Burger King till lunch och pizza i Värnamo på vägen hem till Stockholm. Pizza och hamburgare på samma dag, jag som i vanliga fall äter båda sisådär max 1 gång varannan månad. Hur ska jag stå ut... och framför allt, hur håller man vikten..? Får bli dietvecka vid hemkomsten eller nåt.

 

Nu ska vi i alla fall käka, får nog bli hotellets restaurang i kväll trots allt...

 

(Riktigt trötta blogginlägg under tiden jag är här känns det som om det kommer bli - bara en varning!)


MIN VARDAG SOM SPÖKE

Riktigt duktig och både vaknade samt gick upp för 1/2 h sedan, circus en minut innan mobilalarmet ringde. Trots de 12 h sömn natten innan som gjorde att jag gick i säng först runt 1 i natt. Kanske kommer Helsingborg hjälpa i kampen att få slut på min kroniska insomnia, man måste liksom gå och lägga sig i tid då man går upp mellan 6 och halv 7 på morgonen (vet inte annars då jag gjorde det senast!). Känns bra.

 

Enda molnet på min himmel - lite fyndigt, vänta bara! - är att jag insett att min finfina lätta solbränna jag faktiskt lyckats skaffa mig (andra kanske inte skulle säga att jag är brun, men för att vara jag så...) kommer blekna och skrumpna bort till ingenting under nästa vecka. Spenderar man hela dagarna på ett instängt lager utan att se skymten av solen blir det liksom lätt så. Och med min tur lär väl regnet komma och vara resten av sommaren lagom till nästa helg eller nåt.

 

Alternativ 1: Ägna mig åt lite BUSande

 

Alternativ 2: Bli stammis i hotellets solarium

 

Tror bestämt det får bli båda delarna, jag är så less på att vara blek... Nu ska förmiddagen ägnas åt att stryka och packa!


Julie Andrews-frossa

Fick ett smärre sug lite tidigare ikväll efter lite music från musikalernas musikaler i mitt tycke - Sound of Music och Mary Poppins. Laddade genast ner godbitar som Do-re-mi, I am sixteen (going on seventeen), Chim Chim Cheree, A spoonful of sugar osv och har haft nostalgiåterfall :) Själva filmerna finns dessvärre hemma hos brorsan... annars hade jag säkert suttit och suktat efter Christopher Plummer med - ni vet, Kapten von Trapp! Riktigt vacker man då det begav sig...


EN FÖRBANNELSE ÖVER SJ!

Elaka SJ som inbillar sig att de ska inkassera över 900:- av mig för morgondagens returresa till Helsingborg - det kan de glömma! Riktigt ont om biljetter fanns det (ok, lite mitt fel som är ute mindre än 24h i förväg med...) så nu blir det istället buss ner, 355:- kändes som ett vettigare pris (även om jag får tillbaka pengarna sedan av företaget måste jag ju ändå ligga ute med dem). Det enda som suger är att resan nu tar 8.5 h - med byte i Halmstad - istället för 5. Ser INTE fram emot att sitta en hel dag i en varm buss :( Suck och stön...


Taxfreeshopping

SÅKLART blev det ju lite granna taxfreeshopping på båten från Tallinn med! (Dock på kreditkortet - fy på mig! - då alla $ jag har just nu går åt till att lägga ut för Hbg-resor + mat etc tills reseersättning / traktamente trillar in). Köpte i alla fall:

 

 

Riktigt bra sortiment på skönhetstaxfree faktiskt - bättre än Finlandsfärjan. Sisådär alla parfymer man hittar på typ Kicks + Clinique, Biotherm, Helena Rubenstein, Kenzoki, Dior, YSL m fl, massa Pilgrimsmycken osv. Önskar ekonomin hade tillåtit fler utsvävningar!


TALLINN... I LIKE!

Tallinnpotpurri

 

Litet bildmedley på vackravackra Tallinn där jag gärna hade velat stanna längre än de knappa timmar vi var där i tisdags. Pittoreskt och gulligt, påminde lite om Visby på sina ställen (var visserligen bara i den gamla delen, ser nog lite annorlunda ut i övrigt)... såklart massor med turister i det soliga vädret med! Promenerade mest omkring och tittade på sevärdheter, åt lunch - de andra shoppade lite medan jag misslyckades med att hitta något värt att köpa.. mest souvenirer och stickat (kändes inte så aktuellt nu, men brorsan köpte ett par fina ullvantar för motsvarande 60:- som jag ångrar lite att inte jag med tittade lite närmare på).

 

Trevlig båtresa med - nybyggda MS Viktoria. Frossade såklart i middagsbuffén (ååh, vilket dessertbord!) på dit- och tillbakavägen och tittade på rätt ambitiös sång-och dansshow... det var trevligt helt enkelt. Betydligt bättre än de trötta Finlandskryssningarna man har lessnat på. Skulle som sagt gärna göra om det, men då stanna ett par dagar extra i Tallinn och kanske passa på att gå på spa... göra lite behandlingar som man kan få för mindre än halva priset mot här hemma - är ju därför många åker dit. Tallinn är ju så romantiskt så det skulle vara nice att åka dit med K♥ med (hint, hint!).


BEIGE BLOGG

Äsch - kom på att jag ju inte kan visa bilder & sån't eftersom jag bloggar på hotelldatorn. Alltså får rapport om Tallinnresan alldeles bestämt vänta tills jag är hemma i helgen. För bild på denna vackra stad måste jag ju bara visa!


HÅRT LIV

Hann knappt kliva av Tallinnfärjan igår förmiddag innan det var fullt ös... fort-fort iväg till Kista och hämta paket på Nokias HK... vidare hem, kasta mig i duschen och slänga ner lite kläder i en väska... in till stan igen och iväg med 16.20-tåget till Helsingborg. Och där är jag nu! Fick förfrågan per telefon i Tallinn om jag hade lust att hoppa in på ett jobb härnere torsdag-fredag + några dagar nästa vecka och tackade ja - välbehövliga extrapengar. Inget avancerat precis, handlar om att uppdatera Nokiatelefoner och går till på så sätt att man kopplar en adapter till mobilen, väntar en stund och sedan packar ner den i en kartong. Det lät visst för simpelt, men faktum är att det är lite knepigt - dels för att programmet hakar upp sig ibland och dels för att det är en hel del meck med att få upp och koppla telefonerna till adaptrarna. Till på köpet har vi (jag + 3 killar) utarbetat ett system som ska upprätthållas på fyra stationer och halkar någon efter med sin del drabbas hela hanteringen.

 

Well. Trött som aldrig förr är jag i alla fall, jobbade 8-17.30 idag med en timmes lunch och eftersom man står upp hela tiden i ett inte-alltför-rent-lager-med-betonggolv har jag blåsor under fötterna av mina wedges (fel skor!) och känner mig fortfarande lortig trots duschen för en stund sedan. Jobbar imorrn med, sedan åker vi upp till Sthlm igen i den ena killens bil efter jobbet och återvänder söndag kväll - då med tåg (suck!) - för några dagars kneg till... får se då vi är klara (det är 5000 mobiler som ska uppdateras, vi ligger på 2500) men förhoppningsvis tills på onsdag eller torsdag.

 

Alltså fortsätter det här magra bloggandet ett tag till, just nu lånar jag datorn på hotellets Easy Access... det funkar dock.


OFF TO TALLINN

Nu då K♥ påbörjat sin resa tillbaka till Göteborg - I'll miss him... - så är det dax för mig att dra iväg ett par dagar, Tallinnkryss med (delar av) familjen. Åker sent i eftermiddag, kommer tillbaka onsdag morgon så om inget i stil med att det finns dator på båten / springer på ett internetcafé under de 6 h vi är i Tallinn inträffar så lär det väl inte bli så värst mycket bloggande nu på ett par dagar :(

 

Skulle verkligen-verkligen vilja hinna med att ta en manikyr / pedikyr därborta eftersom det tydligen ska vara hur billigt som helst men om det blir tid till det vet jag inte. Kanske tar jag mig åtminstone råd till lite shopping... Skrives om ett par dagar om inte förr!


VÅNDAN MED ATT KÖPA PRESENTER

Birthdaygift till fadern (som fyller jämnt imorgon) inhandlad tillsammans med lillebror idag. Båda hade totalt hjärnsläpp ("Klocka?" Nej. "Kläder?" Nej. etc i all oändlighet) och slarvade runt i gallerian en bra stund innan D föreslog "Varför inte ett Englandspaket?" (han är besatt av England). Sagt och gjort inhandlades en bok om London och en trippelcd med engelsk folkmusik innan vi tappade all inspiration - vad är egentligen engelskt? - och köpte cigarr + snoppare samt att vi bestämde att brorsan ska köpa en flaska fejkskumpa imorrn innan båtens avgång, blir nämligen en Tallinnkryss för att fira den stora dagen. Bjuder honom på lunch i Tallinn med så får det räcka så. Usch, män/gubbar måste verkligen vara de svåraste som finns att köpa presenter åt så jag är glad att det är kirrat!


SKÄRGÅRDSMYS

Vaxholm

 

Riktigt hygglo eftermiddag idag då K och jag körde till mysiga Vaxholm. Jättefint, soligt väder (fast mulet och kallt då vi åkte så jag - mitt pucko - hade satt på mig långärmat, det fick jag ångra) så vi promenerade omkring bland alla andra turister, åt sen lunch på restaurang Moby Dick (rekommenderas dock INTE) och goood glass till efterrätt. Mysigt var det :)

 

På hemvägen åkte vi förbi Täby Centrum, fick underkläder (!) på Twilfit av K... provade en jättefin, brun klänning med guldpaljetter på Zara men den satt lite konstigt så köpte den inte till slut. Ångrar mig!

 

In all, en väldigt trevlig fredag med K!


TRADERAFYND!

Fina!

 

Budade hem dessa finfina halsband på Tradera. Endast 35:- respektive 39:- plus frakt. Tyckte det var ett riktigt fynd :)


SÄLLSKAP UNDER DUNTÄCKET

Yesyes, för K♥ anlände sent igår kväll från Göteborg för att stanna över helgen - hurra! Mysigt att ha någon att sova ihop med igen, fast liiite jobbigt blir det... jag får så mycket sex då han är här *s* - det är uttröttande.

 

Hur som helst var han inte här då jag vaknade för en stund sedan, han är ungefär världens morgonpiggaste människa och har med all säkerhet stuckit ner till centrum för att köpa färskt morgonbröd, han pratade om det igår. Eller också är han ute och cyklar, hade både MTB:en + fallskärmen (!) med sig i bilen. Får dock se om det blir någon hoppning för hans del, närmaste klubb ligger visst mellan Uppsala och Tierp och dit är det ju LÅNGT. Plus att vädret inte ska bli det bästa (fast just nu är det fint!).

 

Som vanligt blir det inte fullt lika mycket bloggande då han är här, men en del lär det bli i alla fall...