Recension: Sex som jag vill ha det


Sex som jag vill ha det av Abby Lee

För det första: Det här är ingen "kollektivtrafikbok". Överhuvudtaget är det inte en bok som lämpar sig att läsa ute bland folk, mycket pga av det mycket explicita omslaget. Men även innehållet är minst sagt (sexuellt) explicit och om du är känslig för sådant och inte tål extremt detaljerade skildringar av.. (ja, ni fattar!) så lägg ner direkt.

Sex som jag vill ha det är baserad på den brittiska sexbloggen Girl with a one-track mind. Personligen tycker jag sällan böcker som bygger på bloggar är någonting att hänga i julgranen, men det här är ett undantag. Välskriven, underhållande.. spännande kanske är att ta i, men det är inte något som blir liggande halvläst - jag var färdig med den på ett par kvällar. Sammantaget, i sin genre - en riktigt bra bok!

Betyg

    

På ryggfronten intet nytt

Ingen förbättring på ryggfronten och det är nedräkning 47 timmar till kiropraktortiden. Knaprar värktabletter så länge, som iofs inte hjälper nämnvärt, men får nästan panik över att jag inte kan dra djupa andetag - det är nästan det värsta. Istället för att ligga raklång i sängen hela dagen så funderar jag på att åka iväg till Valbyparken eller Frederiksberg Have och ligga raklång på gräset i bikini. Så får jag åtminstone något ut av skiten.

Invalid

På väg till metron imorse sa det pang och så pajjade min rygg. Troligtvis har det något att göra med de akrobatkonster jag utförde imorse för att komma i min icke-stretchiga vita tunika/klänning och jag misstänker att det är en nerv som kommit i kläm. Ingen kiropraktortid fick jag förrän på måndag morgon hur många jag än ringde och tjatade på så nu vet jag vad jag ska ägna helgen åt. Ligga blixtstilla och gråta.

Hej, konferens!

Idag trillade det ner ett detaljerat program för vårt "Nordic Event" om två helger. På Äspenäs Herrgård i Lerum (bara några kilometer från där Dansken köpt sitt hus som han flyttar in i någon gång i augusti) ska vi bo och 'konferensa'. Massor inplanerat som t ex "inspirerande föredrag", gruppövningar, teambuilding i form av matlagning (i och med att det är vår bransch har vi räknat ut att det är det vi ska göra), utomhusaktiviteter (där det påpekas att vi gärna få ha med badkläder.. burr!) etc. För att inte tala om den årliga sommarfesten! Jag har på känn att det lär bli en blöt helg med minimalt med sömn.. och redan kl 9 söndag morgon ska vi checka ut för turen tillbaka till Köpenhamn! Riktigt glad att jag inte har någon firmabil och därmed slipper köra. Men det ska bli tokroligt! Måste börja planera klädsel..

I punktform

√ Min poor Dansk ligger på sjukhus sedan ca 1 dygn tillbaka. Mild form av blindtarmsinflammation som de behandlar med antibiotika (varför tar de inte bara ut klumpen?). Förhoppningsvis skrivs han ut imorgon.

√ 1500 mer efter skatt i lönekuvertet den här månaden visade sig vara utbetalt ferietillägg. Jag som bara trodde jag varit extra duktig ;)

√ Avsked för marketing-Cecilie idag. Tråkigt - jag kommer sakna henne!

√ Röt till ordentligt i telefon till en person som försökte dra både mig och en av mina kunder vid näsan. Mitt tålamod är vanligtvis oändligt.. men någon måtta får det vara!

√ Köpte ett paket kanelkex igår. Bad idea - nu är jag beroende. Tunna, spröda kex som yr smulor överallt, de är underbara!

Jag brukar inte gilla flipflops, men..


.. de är faktiskt riktigt sköna!

Favoriter

Favoritmärken i olika kategorier - från El Mika.. here we go!

Kroppssmörja: Biotherm
Ansiktsmojs: MD Skincare Dr Dennis Gross
Solklet: L'Oréal, Jergens
Parfym: Clinique, Lolita Lempicka
Hårskit: Redken
Nagellack: Essie
Smink: MAC, Benefit, Dior
Läppvalla: C.O. Bigelow

Frisör i Göteborg?

Alla sköna Göteborgsbrudar (vet att ni finns)! Jag behöver tips på en bra frisör i stan nu! Eller.. då jag tänker efter så ska hon/han främst vara bra på färg eftersom jag bara ska toppa håret. Tänkte passa på att fixa kalufsen till sommaren nästa torsdag då jag är där och försökte boka tid på Studio Elva, men där var fullt :( Några idéer?

Norgebesök

Till min förtret var Norrmannen på kontoret idag. Egentligen väldigt trevligt att ha något tjusigt att vila ögonen på, men eftersom jag var ovetande* om det fina besöket åkte tunika, byxor och sandaler på imorse istället för klänning, klackar och lite mer smink än vanligt. Och jag vet att jag är fånig.

Hur som helst hade vi ett trevligt litet samtal om New York (han & övriga Norge sälj kom hem därifrån för ett par dagar sedan) och jag fick bekräftat att han kommer på den nordiska sammankomsten i Göteborg om två helger. Då kanske jag t o m flirtar lite (och om du läser det här, K: skyll dig själv!). Och dansar hela natten såklart!

* Vilket jag inte brukar vara eftersom jag vanligtvis lusläser kalendrarna för alla mötesrum för att se vilka som bokat


I all korthet

Helgen har främst ägnats åt puss & kram med en viss Dansk (igår) och hemsk mensvärk (idag). Åkte ut till förrådet i Ishøj - där mitt liv förvarats de senaste 9 månaderna - och hämtade lite sommarskor, sedan en tur på stan där jag bl a köpte ett par väldigt söta flip-flops från Oasis (bild kommer). Danskens syster var i Skagen över helgen, så vi lånade hennes radhus i Rødovre och grillade hamburgare och såg på mellon innan vi ramlade i säng av trötthet.

Idag är det ju Mors Dag och på eftermiddagen ringde mamma och tackade för fina blomkvasten jag skickat. Planer för kvällen innefattar Grey's Anatomy och horisontalt läge i sängen (den där mensvärken ni vet). Imorgpn drar en tråkvecka igång, tidig vecka på jobbet och inga som helst planer med undantag av en väldigt spännande linskontroll imorrn eftermiddag. That's it..

Ett tips

Om man vill gå runt och ha magknip en hel dag så kan man ju alltid äta ett gäng torkade aprikoser. Never again I say.

ESC 2008 - resultat semifinal 2

Och från semi 2 gick följande vidare (fetat de som var mina val).

Island
Sverige
Danmark
Portugal
Ukraina
Albanien

Kroatien
Lettland
Georgien
Turkiet

Jag är extremt besviken över att Schweiz inte gick vidare, bästa låten på år och dagar! Samtidigt är det ju lite kul att samtliga nordiska länder nu är i final (inte minst Danmark, det trodde jag egentligen inte).

Så har jag åtminstone skrivit ett inlägg idag

Jag är toktrött och ska kvällsnappa trekvart eller så innan det är dags för att fixa hår (just duschat), vika kläder (snark) och slutligen semifinal 2!

Under tiden kan ni ju skumma igenom den här trista (för alla som läser den - mindre trist för den som gör den) listan jag hittade hos Lisa.

Dagens..

Vill ha: Sömn. Att sitta halvbakis på konferens en hel dag fuckade upp mitt huvud rätt rejält. Trött i mössan.
Klädsel: Highwaters + vit blus med broderier + vit kofta + lädersandaler
Smink: Primer (ögon + ansikte) + ögonskuggor + mascaror + rouge + läppenna + läppstift
Frisyr: Jag kan inte ha något annat än utsläppt
Händelse: Nyheten att Malene sagt upp sig. Hon har varit på företaget i 12 år och är en underbar tjej så det är skit :(
Låt: Alla schlagers jag lyssnat på i iPoden inför kvällen
Planer: Det har jag ju redan sagt?!
Saknad: Jag saknar redan mina svenska kollegor
Dummaste: Vissa saker som sades på konfan som jag vet inte kommer fungera..
Sjuka: Hur lik Norrmannen en snubbe från SIBA Norge lät i telefonen. Flirtig var han också. Eller bara norsk.
Drog: Vingummin (dumma dumma Karsten som tog fram massa slik!)
Kram: Flera stycken!
Puss: Inte då!
Köp: Ägg + mjölk + yoghurt + något förbjudet!!!
Godis: De där vingummina.. Plus en liten bit jordgubbstårta, fy mig!
Humör: Trött, stressad och rätt glad!
Ord: "Stor och svart" (ja, det är 3 ord). You had to be there.

Här blir tyst idag

Fullt upp idag. Mina svenska kollegor kommer ner eftersom vi har konferens i dagarna två. Efter lunch drar vi igång och håller på fram till sen eftermiddag då vi åker för att se på nya butiken i Ringsted. Sedan tillbaka till stan och ut och äta först kl 21 efter att de andra checkat in på hotellet - jag lär svälta ihjäl! Imorgon börjar vi tidigt och sedan är det fullt ös hela dagen; gå igenom resultat, ny säljtur etc. Jag ska hålla en liten redovisning om vårt nya EDB-system, show and tell ungefär och det måste jag förbereda idag på morgonen innan de kommer.

Hinner inte ta något foto (har heller inte klätt på mig än!) men dagens klädsel blir nog:

- Nya Minauk klänningen (
den till höger) med ett linne under
- Vit tunn knytkofta från Asos (för att det är kallt ute!)
- Vit tjockkofta från Ben Sherman/Macy's (den här, men i vit)
- Cognacsbruna pumps från Diba eller kilklackar från Wedins
- Vit Tods fejkväska, köpt på Sidenmarknaden i Beijing


ESC 2008 - inför semifinal 2

Samma regler här som i ettan, och om du vill lyssna - och se videos - på fler än de låtar som jag gillar och lägger ut så gör du såklart det på svt.se.

1. Island
Euroband -
This is My Life
Jag har gillat Islands bidrag de flesta år de varit med sedan debuten 1986, men i år skickar de en anonym danslåt som inte berör mig överhuvudtaget. Inte dåligt, men rätt trist.

2. Sverige *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Charlotte Perrelli - Hero
Behöver väl knappast någon närmare presentation. Jag har riktigt svårt för Charlotte egentligen, tycker hon är fejk rakt igenom (och grämer mig fortfarande för att inte BWO fick vinna) men får väl erkänna - det är ingen dålig låt hon kommer med. Framträdandet kunde poppats upp lite, men den här går vidare.


3. Turkiet *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Mor ve Ötesi - Deli
Jag använder ordet "anonym" rätt frekvent för att beskriva årets låtar och tyvärr gäller det också Turkiets. En rock-/poplåt, framförd av något slags indieband från Istanbul. Tror den är chanslös, men jag tycker faktiskt den är helt okej efter ett par lyssningar - bra refräng! Snygg video dessutom.



4. Ukraina *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Ani Lorak -
Shady Lady
Ani Lorak tippas vara en av Charlottes svåraste konkurrenter och det tror jag säkert. Hero har en bättre refräng än Shady Lady, men å andra sidan är sångerskan mindre plastig än Charlotte så det kanske går på ett ut!



5. Litauen
Jeronimas Milius - Nomads in the Night
Jag höll på att skratta ihjäl mig första gången jag hörde låten och såg framträdandet! Det här är - förutom Dustin the Turkey då - årets kalkon som dessutom tar sig själv på alldeles för stort allvar och säkert själv tycker han är jäääättebra. Stackars kille, han kommer få skämmas i många år efter att ha gjort bort sig inför hela Europa.

6. Albanien *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Olta Boka - Zemrën E Lamë Peng
Söt ung (16 år) tjej sjunger ofarlig poplåt. Den här är absolut inte dålig, bara lite menlös. Jag gillar låten dock - och den "blå ringen" i videon.



7. Schweiz *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Paolo Meneguzzi - Era Stupendo
Äntligen, Schweiz! Tillsammans med Bosnien-Hercegovina och Norge är det här årets favoritlåt för mig! Framförd av snyggaste manliga artisten på snyggaste språket - italienska. Jag älskar hur den går från ballad till upptempolåt och jag tycker inte den är överdrivet lik den där Amy Diamond-låten som det skrivits om. Så bra, så bra!



8. Tjeckien
Tereza Kerndlová - Have Some Fun
Jag har slut på synonymer till anonym. Barnslig poplåt framförd av söt tjeckisk tjej. Jag har verkligen inget mer att säga.

9. Vitryssland *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Ruslan Alekhno - Hasta La Vista
För fem år sedan tävlade Ukraina med en låt med samma titel som den här. Den gillade jag (också). Tycker Vitryssland i år fått oförtjänt dålig kritik. Det här är en snygg poplåt med en sångare som - trots att han sjunger på språket - inte kan ett ord engelska. Får gärna gå till final för min del.



10. Lettland
Pirates of the Sea - Wolves of the Sea
Jag brukar ju inte ge mycket för skämtbidragen, men den här gången är det faktiskt så dåligt att det blir roligt. Catchy låt som är skriven av svenskar. Själv skulle jag skämmas om jag stod där och hoppade och sjöng falskt iklädd piratkostym, men det verkar inte bekomma dem nämnvärt.

11. Kroatien
Kraljevi Ulice & 75 Cents - Romance
Balkandänga med ett gäng gamla gubbar - varav en är tävlingen äldsta deltagare på 75 år. Jag brukar inte gilla Kroatien och så ej heller i år.

12. Bulgarien
Deep Zone & Balthazar - DJ, Take Me Away
Och så var det dags för en ny genre att göra sitt intåg i ESC - house / electro. Först tror man den är helt instrumental men det dröjer bara ett tag innan de kommer igång. Annorlunda, men tyvärr är låten inte tillräckligt bra för en finalplats (hoppas jag).

13. Danmark *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Simon Mathew - All Night Long
Vilken svikare jag skulle vara om jag inte höll tummarna för mitt nya hemland! Inte för att jag är sådär överdrivet förtjust i den egentligen. En okej poplåt, men den blir rätt tjatig efter en stund eftersom det inte händer så mycket (bäst är tonartshöjningen). Den var dock antagligen den bästa låten i Dansk Melodi Grand Prix, så då kanske ni kan tänka er kvaliteten på de övriga.. Men Simon är söt.


14. Georgien *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Diana Gurtskaya - Peace Will Come
I år tycker jag det finns många låtar framförda av unga, kvinnliga artister som låter likadant. En grupp är upptempolåtar, en annan är "mäktiga" ballader och den här hör till den senare. Sångerskan är blind och det sticker väl ut lite. Jag tycker den är helt okej, om än med en tjatig refräng..



15. Ungern
Csézy - Candlelight
Det här ska säkert vara vackert och finstämt - men oj, så tråkigt! Kanske spicar upp den lite att sångerskan tydligen ska byta ut en del av texten mot ungerska i semin men det hjälper verkligen inte. Kisspausvarning!

16. Malta *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Morena - Vodka
Förra året gick det tyvärr inget vidare för Malta med Olivia Lewis Vertigo som jag tyckte var självskriven i final, men tji fick jag! I år tävlar de med en sämre låt med en helt galen melodi som doftar Ryssland (därav titeln). Den har energi - och det gillar jag!



17. Cypern *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Evdokia Kadi - Femme Fatale
Ännu en underskattad låt och den här är faktiskt en av mina favoriter också. Väldigt grekisk (eller cypriotisk då!) och jag tror att man antingen älskar eller hatar det. Dramatisk, 80-tal.. och jag hoppas det är fler än jag som har bra smak och röstar den här vidare till finalen på lördag.


18. FYR Makedonien
Tamara, Vrčak & Adrijan - Let Me Love You
Slå upp ordboken under "själlös" och du hittar den här låten. Det här säger mig absolut ingenting, men den kommer såklart få en hel del poäng ändå av den enkla anledningen att de har snälla grannar därnere på Balkan.

19. Portugal
Vânia Fernandes - Senhora do Mar
Portugals bästa placering efter alla år av medverkan i ESC är en sjätteplats. I år blir det nog ett betydligt sämre resultat. Sångerskan kan beskrivas som frodig och har en lustig lugg. Det hjälper inte ens att Portugal har fördelen att gå ut sist i hela startfältet. Pinsamt dåligt.

ESC 2008 - resultat semifinal 1

Och här har vi finalisterna från semifinal 1. I fetstil de jag faktiskt ville skulle gå till final..

Grekland
Rumänien
Bosnien-Hercegovina
Finland
Ryssland
Israel
Azerbajdzjan
Armenien
Polen
Norge

Countdown schlager

Guuud, så spännande - om drygt 2 ½ timme drar det igång. Snacks i form av torkade aprikoser, rostade och saltade majskorn, färska hallon och ananasskivor blir det till. Lite pengar har jag satsat med, men på vad och hur mycket säger jag inte.. vidskeplig!

*host* Har glömt att berätta..

.. att jag inte kunde låta bli att klicka hem bikinin trots att det alltid är riskfyllt att shoppa badkläder på nätet. En tunika blev det också och eftersom den antagligen blir längre på mig än på modellen så lär den funka som klänning. Jag har beställt från Nelly två gånger tidigare och skickat tillbaka allt båda gångerna så tredje gången gillt..! Eftersom Nelly inte skickar utomlands så går det som c/o till Danskens adress i Mölndal. Han kommer hit på fredag kväll så jag hoppas han hinner få med sig grejorna innan dess - de står redan som levererade under status på hemsidan. Annars lär jag få vänta ett par veckor :/

Då Dansken fick höra om detta (och jag nämnde bara bikinin) föreslog han för andra gången att jag ska sätta in alla mina pengar till honom så han kan förmynda dem och jag inte shoppar bort dem. DU SKA SPAAARA, hävdade han. Ja ja.. Jag lägger för sjutton undan 5000:- så gott som varje månad så då kan jag väl få unna mig att köpa roliga saker för resten!

Allergiskt utbrott

Varenda j**la par örhängen (i silver då) jag köper, trots att de skryter om att vara nickeltestade, verkar orsaka min knoppande nickelallergi att blomma ut. En dag hade jag mina nya pärlor och idag är öronen röda, kliande och med en märklig liten knöl bak på ena örat som gör ont. I naveln - där jag är piercad sedan nio år - har jag en barbell av titan, men ska man verkligen behöva titan i öronen med för att slippa allergin?!

Recension: Midvinterblod



Midvinterblod av Mons Kallentoft.

"Skippa Stieg Larsson, Kallentoft är bättre!" står det slagfärdigt på bokens framsida. Det är att ta i - minst sagt. Lite trist är det för det här hade kunnat bli rätt bra. En mordhistoria med komplex kvinnlig polis i huvudrollen, men tyvärr lyfter det aldrig och blir spännande. Vem som är mördaren kan man räkna ut så snart karaktären presenteras och slutet blir bara ett "jaha?".

Kallentofts berättarspråk är det egentligen inget fel på, men på sina ställen är det både långdraget och pretentiöst och då han för femtielfte gången ska beskriva kylan som råder vill jag bara säga åt honom på skarpen att Vi har förstått det nu!

Betyg

   

Beach 2008 (?)

Under de senaste månaderna har jag uppenbarligen tillåtit mig att gå upp tre kg. Har väl egentligen pendlat upp och ner, men just nu är det tre plus. Det är väl inget, säger ni kanske, men är man en pygmé som jag så syns minsta lilla I tell you. Det innebär skärpning fr o m imorgon! Eftersom jag byter ut mycket mot frukt och grönt då jag är på slankekur så blir det ingen j**la GI, men bröd, socker osv - hej då! Beach 2008 som det så klyschigt brukar heta..

En utmaning just i veckan som kommer blir det också eftersom det är eurovisionen x 3 (= måste ha snacks, helst
godaste glassen!) samt restaurangmiddag med vin x 1 (= onsdag då mina svenska kollegor kommer för kvartalets konferens onsdag-torsdag). Minus två i alla fall vore trevligt, det där tredje kilot kan jag vara utan. Det ska väl inte bli så förbannat svårt?

Mera gult

Jag vet inte om det är för att jag har snöat in på gult just nu, men jag är ordentligt kär i den här bikinin från Vitamin A / Nelly.com. Nästan tusen spänn har jag aldrig någonsin lagt på en bikini, men kanske kanske.. Fast matcha Elin Lantos killerbody kan jag inte!


Någon som vet hur storlekarna från Vitamin A är?

ESC 2008 - inför semifinal 1

19 länder i semifinal 1 på tisdag ska bli 10, varav 9 kommer telefonröstas fram av folket i de deltagande länderna och 1 kommer väljas ut som jurygruppernas wild card. Några korta rader om varje bidrag samt vilka jag hoppas går vidare kommer här.

Lyssna på alla låtar på
svt.se.

1. Montenegro
Stefan Flipovic - Zauvijek Volim Te
Menlös, anonym rockpop upptempolåt som påminner inte så lite om landets dito förra året. Och han är inte ens snygg. Bör vara chanslös.

2. Israel
Boaz Mauda - The Fire in your Eyes
Jag älskar hebreiska (som låten delvis är på, vet inte hur det blir på scen dock) men det räcker inte för att rädda den här sega balladen som faktiskt är skriven av 1998 års eurovisionsvinnare Dana International. Om hon nu tänker vara med och köra som det är sagt så kommer det säkert ge den en del extrapoäng.

3. Estland
Kreisiraadio - Leto Svet
Det kryllar av skämtbidrag i årets tävling och här kommer det första. En samling medelålders män som står och löjlar sig tillsammans med några snygga tjejer och pratsjunger en urdålig låt. Ta bort.

4. Moldavien
Geta Burlacu - A Century of Love
En jazzinspirerad låt som inte säger mig så mycket. Stör mig dessutom som sjutton på den smäktande sångerskan.

5. San Marino
Miodio - Complice
San Marino debuterar i år och gör det med en hyfsad rockballad. Rätt trist är det, och fula är killarna men italienska är ju fint..

6. Belgien
Ishtar - O Julissi
"O Julissi", vad betyder det? Ja, det betyder ingenting för Belgien har i år valt att framföra sin låt på ett låtsasspråk igen! Ena sekunden tycker jag det här är helt okej, nästa hatar jag det passionerat. Sångerskan har dessutom en otroligt irriterande sångröst.

7. Azerbajdzjan *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Elnur Hüseynov & Samir Javadzadeh - Day After Day
Också Azerbajdzjan debuterar och det med den första låten jag faktiskt gillar. Ballad med lite upptempo och så en skvätt opera på det, den har allt ;) I videon är den snygga blonda killen ängel och den fula mörka djävul, vet inte hur bra deras samspel där kommer kunna översättas till scenen dock.




8. Slovenien *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Rebeka Dremelj - Vrag Naj Vzame
Titeln kan översättas med "Åt helvete med det!" och det är ju lite roligt. Det här är en helt okej upptempolåt vars starkaste kort är refrängen och det faktum att Rebeka var med i Miss World 2001 (!).


9. Norge *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Maria Haukaas Storeng - Hold on, be Strong
Norge tävlar med en stark låt i år och jag kan inte tänka mig annat än att den här souliga låten tar sig vidare till final och kanske t o m är med i toppstriden där.



10. Polen *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Isis Gee - For Life
Isis är från USA och påminner utseendemässigt om Anastacia tycker jag personligen. En halvstark ballad, och eftersom semifinal 1 inte precis kryllar av bra - eller ens okej -  låtar så får den här gärna ta sig vidare för min del.


11. Irland
Dustin the Turkey - Irlande, Douze Points
Det trodde man väl aldrig.. att Irland - the country of ballads - skulle tävla med ett skämtbidrag i Eurovision. Men det gör de i år. Dustin the Turkey är en docka (!) och det här är så dåligt att jag skäms å deras vägnar!

12. Andorra *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Gisela - Casanova
Jag hoppas verkligen att Andorra i år klarar sig vidare från semin för första gången sedan debuten. Det här är en simpel poplåt, men den fastnar.



13. Bosnien-Hercegovina *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Elvir "Laka" Laković - Pokušaj
Och nu är det dags för en av mina (om inte den absoluta!) favoriter i årets tävling. Det här är så speciellt.. och låten är så bra! See for yourselves!


14. Armenien *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Sirouhi Harutyunyan - Qele qele
En stark konkurrent till Charlotte Perrelli. Jag tycker den här upptempolåten med orientaliska inslag är skitbra och hoppas och tror den går långt.


15. Nederländerna *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Hind Laroussi - Your Heart Belongs to Me
En anonym låt, som så ofta då det gäller Nederländerna. Den är dock betydligt bättre än många andra låtar i den här semin och jag hoppas det räcker till final även om jag tvivlar starkt..



16. Finland
Teräsbetoni - Missä miehet ratsastaa
Finland tycker att hårdrock är the shit, också i år och ställer därför upp med en ordinär rocklåt som kommer gå raka vägen ut i periferin.

17. Rumänien
Nico Miriţă & Vlad Miriţă - Pe-o margine de lume
Svulstig ballad och det kommer inte förvåna mig om den här går till final. För mig blir det bara för mycket, gammaldags och oinspirerande.

18. Ryssland *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Dima Bilan - Believing
Dima Bilan har varit med en gång tidigare och då gick han nästan och vann, han kom tvåa. Jag är lite ambivalent inställd till den här låten. På något sätt gillar jag den och jag gillar Dimas röst ibland också, men den tar sig liksom inte riktigt ända fram. Och nej, Timbaland har inte producerat det här - det är ett rykte. Dima Bilan har däremot jobbat med Timbaland tidigare. Låten är dock självskriven i finalen, det inser jag.


19. Grekland *VILL ATT DEN SKA GÅ TILL FINAL*
Kalomoira - Secret Combination

Det finns gott om upptempolåtar med snygga, kvinnliga solister i årets tävling. Här kommer ännu en. Kalomoira sticker inte ut, men jag tycker den här är helt okej även om jag nog inte skulle palla fem lyssningar utan att ledsna. Dessutom gillar jag grekrytmerna i början och slutet.



Sammantaget: Inte den starkaste semin, men här hittar man åtminstone tre av mina favoriter (Bosnien-Hercegovina, Norge och Armenien). Tar man sig bara förbi de menlösa låtarna i början av startfältet så finns det en del som är riktigt bra.

ESC 2008 - let the games begin!

Nästa vecka blir onekligen som en förlängd lilla Julafton för oss schlagerfans! Från och med i år ser konceptet lite annorlunda ut än vad det tidigare gjort och vi får njuta av inte en.. inte två.. men tre kvällars underhållning.

Ur semifinal 1 (tisdag) och semifinal 2 (torsdag) går sammanlagt 20 - 10 från varje semi - av totalt 38 deltagande låtar vidare till den stora finalen på lördagen dit 5 länder redan är direktkvalificerade. Dessa 5 är de s k "Big Five"; dvs Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien som är de som bidrar mest ekonomiskt till Europeiska Radio- och Tv-unionen EBU, samt fjolårets vinnare Serbien.

Varje semi består av länder från både öst och väst och det, tillsammans med en regel att bara folket i de länder som är med i just den semin får lov att rösta på vilka låtar som ska gå vidare, gör att man hoppas sätta stopp för den majoritet av östländer i finalen som det blev en sådan uppståndelse över förra året då de flesta västlåtar som inte var direktkvalificerade åkte ut redan i semin.

Krångligt? Inte då. Jag är  i alla fall överförtjust - det kan aldrig bli för mycket schlager!

Klickade hem en gul klänning..

Brunetter och gult goes hand in hand, right?



Från säljaren Slimskii på eBay.

CBB Mobil sucks

CBB Mobil är en sneaky business. Tele2 också för delen.

Såhär var det. Ända sedan jag flyttade till Danmark har jag haft taletidskort (dvs kontantkort) i Tele2. Jag valde dem för att deras priser för sms utomlands var klart lägst (lika mycket som sms inom DK - först 69 öre, sedan sänkte de till 19 öre). För en tid sedan meddelade Tele 2 att de skulle flytta över alla taletidskunder till CBB Mobil. Allt skulle bli såååå bra, bara fördelar! För ungefär 1 ½ vecka sedan fick jag ett nytt simkort hemskickat och så var det med det. Så förra helgen upptäckte jag plötsligt att pengarna på kortet var slut, mycket tidigare än beräknat. Loggade in på mitt nätkonto och upptäckte att priset på sms utomlands gått från 19 öre till 2,50 kr och vips sa det, så rasslade pengarna iväg! Det är ingen liten höjning i mitt tycke.

Protestmailet jag skickade till CBB Mobil hade ingen vidare verkan. Deras ursäkt i svaret jag fick idag var att Tele2 förlorade på sina låga priser, att det var ohållbart och yada yada yada. Jag vet att sms, utomlands eller ej, inte kostar mobilföretagen många ören och att dessutom inte informera om höjningen innan man flyttade över 90.000 kunder så att man kunde få välja själv är botten! Tyvärr har jag inte så ruskigt mycket att välja mellan, har kollat upp en del andra företag som Telia, TDC etc och deras priser är ännu högre. Dåligt dåligt..

Livstecken

Det har varit rätt tyst här i veckan, men jag har varit så himmelens trött hela tiden. Har - efter över 1 år - joinat "lagen" inne på min avdelning och jobbar därmed varannan vecka mån-tors 8-16, fre 8-15.30 och varannan mån-tors 8.30-16.30, fre 8.30-16 (= i realiteten från 8 då med eftersom vi börjat med fredagsmöten). Det här var första tidiga veckan och det gör en hel del att gå upp ½ timme tidigare. Iofs skönt med bara fyra dagars jobb denna vecka pga ledig måndag.

Har efter jobbet idag varit på
Ham og Hende och färgat bryn/fransar samt vaxat bort de där små osynliga (men irriterande!) hårstråna på överläppen. Hon som äger salongen är verkligen bra - så noggrann, lugn och omhändertagande. Ansiktsbehandlingarna är också toppen så det kanske får bli en sådan snart framöver.

Planer för kvällen - da nada! Fruktsallad med jordgubbar, färsk och söt ananas samt banan och jag behöver inget mer! Lite thai ud af huset får det kanske bli med. Och två nya avsnitt Grey's Anatomy!

Dressat 10 maj


I lördags, till middag på
Mediterrane, invigde jag den ena av de fina Mina-klänningarna. Tyvärr är den lite stor (även fast man knyter ihop den i ryggen) och kanske inte alldeles figursmickrande nedanför midjan.. Men söt ändå tycker jag! Under klänningen - lite väl urringad annars - vitt linne från La Redoute. Långt halsband lindat två varv från liten butik i Williamsburg, NY.

Och maten (mixed BBQ för två personer) var himla god förresten... besök gärna Mediterrane i Göteborg!

Gothenburg I came back to you

Ikväll flyger jag till Göteborg - åter måndag kväll. Ser fram emot en (rejäl!) dos hångel (och mer än så).. massor med sol.. god mat.. en MC-tur.. lite shopping.. kanske köra lite bil.. härligt ska det bli!


Buhu!

We checked on the availability of the Jill Stuart Carmen Brocade Dress in Candle in size 2, and we regret to inform you that is not available for special order. Kind Regards,

Revolve Clothing

Förmågan att kunna koppla bort

För en tid sedan kom jag mig äntligen för med att ordna så jag har tillgång till jobbmailen - eller ja, en av mina tre mailboxar - hemifrån. Och det är ju ganska korkat. Jag är 100% jobbkoncentrerad om dagarna så jag borde åtminstone hålla mig borta kvällstid. Men nej. Nu hade jag fått ett mail från en av mina säljare för någon timme sedan som kommer, om inte hålla mig vaken så åtminstone ge mig en del att fundera över. Ska försöka koncentrera mig på Mons istället innan läggdags.


Jergens BUS



Idag inviger jag ett av mina drugstore-inköp från NYC;
Jergens Natural Glow. Ännu en av alla dessa lotions med brun-utan-sol effekt i stil med Dove, Natusan och liknande som finns på marknaden. Jag valde den för ljus hy och vet av erfarenhet att det lär dröja några dagar innan effekten ens börjar visa sig. Hittills kan jag dock meddela att den sjunker in snabbt (= plus) men doftar väldigt "busigt" (= minus).


Dressat 5 maj



Klänning,
Buffalo Exchange (Williamsburg, Brooklyn)
Linne, okänt märke
Leggings, okänt märke (Matas?)
Halsband, Tradera

Ute: Skinnjacka, Asos samt kilklackar, Wedins

Solbränna: Ojämn och röd

Pedikyr i Göteborg?

Slänger ut en fråga till er helt vilt: Känner någon till ett ställe med bra (och inte svindyr) pedikyr i Göteborg? Gildaskolan och Elisabethskolan går bort för där har jag redan kollat tider. Tänkte försöka fixa fossingarna på dagen nästa måndag då jag är kvar i Götet (helgdag i DK, vardag i SE) och Dansken jobbar.

Jag tror jag har någon sjukdom som gör att jag inte kan sluta shoppa



Klick.. och klick igen. Från Minauk. Men de var åtminstone på rea.

Garderobsrensning pågår!


Längtar tills nästa helg


Bra början

Ganska hygglo att vakna upp - utsövd - och kolla mailen för att upptäcka ett meddelande på Facebook i form av dejtförfrågan. Inte någon tiopoängare, men verkar trevlig så kanske.. ska fundera på saken. Ett glas vin eller två är ju inte hela världen. Efter det så ringde postkillen på dörren med mitt läppgunk (ja, vi får post på lördagar). Och nu har jag precis tagit en lång dusch och tvagat, rakat och peelat. Fint väder ute är det också. Ser ut att bli en bra lördag!

Tja, någonting ska man ju göra med sina pengar..

Det verkar förresten som om Dansken tänker köpa huset. Han vill ha ner det i 3,5 tror jag så det är inte klart. Jag ska inte klaga, det är hans liv och hans pengar plus att det säkert blir ganska mysigt att sitta på verandan med ett glas rött en ljummen sommarkväll, se ut över vattnet och höra.. tystnaden. Jag är en citygirl - han älskar naturen. Same same but very different.

image731

Kärlek i en klänning

Jag vill ha den här klänningen från Jill Stuart som är något av det vackraste jag sett! Nästan motsvarande DKK 4000:- och så frakt och tull på det blir många pengar. Jag ska ju i och för sig på bröllop i slutet av sommaren så det kanske kunde vara en ursäkt att köpa den - eller är den för kort för att ha på ett bröllop kanske? Med en sjal om axlarna och höga sandaletter. Den är i alla fall inte vit  (som man ju inte bör ha) utan svagt aprikosfärgad - en av mina mest smickrande färger. Tyvärr finns den bara kvar i storlek 6 på Shopbop (jag har 0 eller 2) så det kanske inte är så mycket att tänka över i alla fall.. :(

Nu har jag i alla fall gjort en special inquiry hos Revolve Clothing för att höra om de kan skaffa fram den åt mig!

image730

Sleep tight, don't let the bedbugs bite..

Men, sluta surfa och gå och lägg dig! Inte för att det kommer att vara så mycket att göra på kontoret imorgon (peppar, peppar!), men lik förbannat ska jag jobba mellan 8.30 och 16. Och jag behöver egentligen minst sju timmars sömn för att fungera. Borsta tänderna, marsch i säng och läsa lite bok innan läggdags. Godnatt!


Rock of Love

Just nu är jag helt hooked på Rock of Love with Bret Michaels. En lite vildare version av The Bachelor (som började kännas gammalt efter tredje säsongen eller så - nu är de inne på tolfte) med ett gäng tacky brudar (strippor, silikontuttar, tatueringar.. the works!) som alla är ute efter att scora Bret. Det finns två säsonger - jag har sett tre avsnitt av första än så länge - eftersom det uppenbarligen inte blev något happy ending i den första.. Dokusåpor blir inte mycket roligare än så här - se på VH1 eller ladda ner.

image729
Jag brukar inte falla för rockertypen men snygg är han

An alien i Copenhagen

Det slår mig ibland att jag egentligen bara är en invandrare som inte vågat / orkat integrera sig ordentligt i sitt nya hemland.

Efter 1 ½ år talar jag fortfarande inte språket
Visserligen förstår jag till nästan 100% det som sägs (undantag:
jyder som mumlar), men jag talar i bästa fall en blandning av 25% danska, 75% svenska. Skriva simpel danska kan jag också, men jag ser fram emot att börja på kursus (kurs) till efteråret (hösten) och utvecklas på språkfronten!

Jag ser hellre på svensk än dansk tv
Okej, jag har ingen egen tv (den är magasinerad) i kollektivet så jag ser ytterst sällan på riktig tv överhuvudtaget - Entourage, Grey's Anatomy, The Tudors etc följer jag via datorn.

Jag hänger med i svenskt nöjesskvaller, men har ingen aning om vem Danmarks motsvarighet till Carola är
Inser förstås att jag aldrig någonsin kommer kunna ha koll på alla kändisar här, men jag vet typ inte vem någon är. Utom Mads Mikkelsen ;) Lite lätt känsla av utanförskap i samtalen på jobbet ibland. Trines sambo jobbar på det förlag som ger ut Se og Hør, Billed-Bladet etc och i och med att hon tar med sig tidningar till kontoret har jag egentligen alla möjligheter att läsa in mig på skvallret.

Jag tar med mig svensk mat hem då jag är där och hälsar på
Polarkakor, bredbar leverpastej med gurka, riktigt lösgodis.. Jag har ingenting emot dansk mat, men vissa saker saknar jag.

Jag älskar att bo i Danmark och vill aldrig någonsin (inom överskådlig framtid) flytta härifrån så kanske är det dags att lära sig dricka öl (bläk!), köpa årskort på Tivoli (vad man nu ska med det till då Julemarknaden är enda anledningen att gå dit som jag ser det) och gå omkring med en potatis i käften för jämnan för att få uttalet att låta genuint..