Tillbaka!

Ja, jag är hemma igen - trött, jetlaggad (?) och ett par kg tyngre, men har haft en lyckad NYC-tripp.. mer om den senare! Hemresan gick kanon, alla plan var i tid och den proppfulla - såklart! - resväskan klarade sig oskadd. Dansken har redan susat hem till Göteborg, hur jag ska kunna sova något i natt vete gudarna dock eftersom det är vad jag ägnat eftermiddagen åt (dumma dumma!). Det stämmer nog som de säger att jetlag är betydligt värre då man ska ställa om sig hemma igen.


Semesterstängt

image719

Nu är det dags - imorgon åker jag till Det Stora Äpplet i väster! Tillbaka om 10 dagar.

Glad Påsk alla mina små kycklingar läsare!

Dagens friend request från helt okänd människa på Fejjan

When I see your foto then I shocked.It was fantaastic.You are beatiful woman and I want to speak with you.I hope that you come,dont I?

turkishboy:):)

Fröken Planera Allt

Det här går skitbra! Nästan klar med vår tresidiga reseplanering inför New York. Tycker själv jag fått ihop en bra mix av shopping, sightseeing och känna-storstadspulsen. Luftigt och med utrymme för ändringar, de sista två dagarna innan vi åker hem är fria för impulsivitet, kommer säkert finnas massor vi inte hunnit med som kan läggas där. Inget museum på dagsordningen, men så är ju heller varken jag eller Dansken särskilt intresserade av att titta på konst och mögla.

Två dagar kvar! Imorgon ska det växlas pengar, dollarn är nere i DKK 4,85 nu! Galet!

image718

Fler åsikter om Mello

1. Låtar jag fick tårar i ögonen av: Empty Room. Och slutet av Lay Your Love on Me (mer otippat)
2. Precis som tidigare var Sibels mejk skitsnygg! Vad var det för ögonskugga?
3. Satt som klistrad framför tv:n i 2 timmar med ett undantag - Christer Sjögren. Kisspaus.
4. Varför är Nour överhuvudtaget med? Har hon mutat Christer Björkman? Zzzznark..
5. Att döma av pausfilmen så verkar Belgrad vara en rätt trist stad. Trevlig resa, Charlotte!
6. Just a Minute blir rätt tjatig efter.. en minut eller så.
7. Undrar hur många extraröster Sanna Nielsen fiskade på de där tårarna i slutet av låten?
8. Jag lovar att det gått bättre för Frida om hon tagit av sig den där gräsliga gula kickersjackan hon envisades med att återanvända.
9. Jag - som var rätt ljummet inställd till Björn Gustavsson
i början - tycker att han bättrat sig under resans gång. Men ikväll var det back to boring.
10. Snyggast ikväll: Ola Salo. Helskägg becomes him.

Fel låt vann.. what else is new?

Ni är så tröttsamma och förutsägbara.

Charlotte Perelli. Visst, hon tar sig säkert vidare från semin i Belgrad. Sedan slutar hon femma i finalen som vanligt. Vi kunde lika väl ha skickat Carola i år igen, same same but different.

Sist Charlotte vann hela tjottaballongen, 1999, var jag i Israel där också festivalen ägde rum. Oh look, it's a Swedish pornstar, sa alla andra då hon ställde sig på scenen. Undrar vad hennes hemlighet är som gör att hon kan se likadan ut nio år senare?

Rösta rätt!

Sjuk och sitter hemma och tycker synd om mig själv.. Nej, inte riktigt för det är ju trots allt MELLO ikväll och det är inte fy skam! Middag blir lax i foliepaket tillsammans med lite lök, gröna bönor och hollandaise, thaisnacks samt färska hallon och blåbär lite senare.

Det står väl utom allt rimligt tvivel att Charlotte Perelli tar hem det med tanke på svenskarnas fabläss för schlagerdängor och Carolapastischer. Inte dåligt, men ack så tråkigt och same old. Jag hejjar såklart på..

image717

Rösta BWO ikväll!

Krom - det funkar!

Ja, det gör faktiskt det! En tablett i samband med lunchen varje dag, kombinerat med en drastisk nedskärning av kolhydrater tror i alla fall jag är det som dragit ner mitt sötsug och hjälpt mig att nå målet (= minus 1 kg) på mindre än en vecka. Och då har jag inte varit benhård.

Köpte ett litet paket vaniljkex och en sockerfri chokladbit till kvällen, trots att jag inte var sugen - och det var inte ens gott. Jag mår bättre av en mer balanserad kost, känner det redan (att jag håller på att bli sjuk beror nog på att Jacob smittat mig). Nu gäller det bara att hålla vikten på en stabil nivå, det är ju inte gå ner mer i vikt jag vill - eftersom jag redan är underviktig - utan bara skaffa mig bättre matvanor. Och nu är jag peppad!

Det är lite körigt just nu..

.. så här är några kortisar!

1. Bowling + korta naglar = sant. Jag har nu nio hyfsat långa naglar - och en liten stump. Det var inte ens värt det. Jag kom fjärde sist (av kanske 16-17 st). Men mitt lag kom tvåa och fick varsin flaska vin!

2. På nämnda bowlinghall jobbar det en väldigt söt barkille. Som försökte pracka på mig alkohol i Slush Puppien med ananas (sjukt god ändå).

3. Stressfaktorn är hög på jobbet - tagit hand om bihanget Norge nu med i två dagar. Pretty please Trine, kom imorgon!

4. Dagens middag: färsk pasta med räkor frästa i vitlök. Det var gudomligt gott med lite kolhydrater!

5. Och nu är det sex dagar kvar till New York..

Det ska väl finnas något minus med att bo i Danmark med

Anade jag väl! Men så tjänar vi okej också. Och så länge jag får ut nästan motsvarande SEK 20000 efter skatt så är jag nöjd (nej, här är det inte tabu att tala om vad man tjänar).

Bit av kaka hittills

Operation Ät-nyttigt-så-du-kan-frossa-i-New York går ganska bra (sa hon efter två dagar). Noll bröd - en prestation för mig - och sötsaker*, från fem till en-två koppar te per dag (har ju en sockerbit i), i stort sett bara proteiner och sallad att äta, frukt, smoothie och massor med vatten. Och vågen visar minus ½ kg.

Imorrn kväll blir det dock ett glas vin eller två, kan inte vara så trist att jag dricker vatten medan de andra ölar och har sig.

Även om det inte är någon bantning det är tal om så vore det ju dock fina fisken att kunna göra om på sina dåliga vanor (= bröd och sötsaker) och hålla det även efteråt.

*Ok, jag köpte faktiskt en osötad chokladbit på Rema1000 igår då jag höll på att svimma av blodsockerfall. Men det var ju första dagen!

Förutseende

Jag äter näver pizza. Men idag blir det faktiskt det (med mozarella och tomat) till tidig middag. Imorgon börjar min slankekur inför NYC så det gäller att passa på. Har t o m köpt kromtabletter för att bli av med sötsuget. Det som kommer sabba det är trerättersmiddagen på onsdag då det är helkväll i personalföreningen (bowling..!). Giv mig styrka..!

Planer som vanligt

Ni har nog hört den förut.. men jag älskar söndagar! Till skillnad mot lördagar så är de helt fria från förväntningar, man måste inte göra en massa roliga saker och hinna med så mycket som möjligt utan kan ta allt i sin egen takt. Dock så har jag oftast en hel del inplanerat som jag inte haft tid till innan - så också idag:

- "Laga" min iTunes, som är helt dum för tillfället. Går inte igång. Sedan ska jag städa i spellistorna där också.
- Tvätta två maskiner. Ångrar att jag inte gick upp kl 7 då jag vaknade första gången, nu hann Jacob före.
- Fortsätta planera New York + köpa förskottsbiljetter till Empire State Building
- Byta lakan
. Så härligt med krispiga, nytvättade lakan! Önskar jag haft en mangel, nu stryker jag dem istället.
- Dammsuga internet efter inspiration till frisyrer och färger - ska
klippa mig imorgon!
- Måla naglarna ikväll till en film (The Darjeeling Limited? Enchanted? Sweeney Todd?)

Hoppas ni får en skön söndag!


The One

image716
Inne på Magasin provsprayade jag lite The One by Dolce & Gabbana.


Supersmarrig i flaskan har jag länge tyckt men på handleden.. påminner den mig om doften hemma hos mormor och morfar.


Det lustiga är att jag gillar den tror jag. Och den passar mig.


Kanske nästa parfymköp...?

MotD lördag

Strax, en sväng på stan iförd:

Makeup of the Day

Primer: Benefits Dr Feelgood
Ögonprimer: Urban Decay
Concealer: Dior Skinflash (under ögonen) + I.d Bisque (näsvingarna)
Ögonskugga: Max Factor Fresh Rain (vit skimrig basskugga) + Lumene So Young (guld)
Ögonpenna: Guldpenna från Gosh (nedre fransar + ögonvrå)
Mascara: Isadora Clear Conditioning + Max Factor Masterpiece
Rouge: Dandelion från Benefits Powder Pop-palett


Kollektiv lite till

Buhu. Var riktigt vuxen, realistisk och smart och tackade nej till fina lägenheten till slut. Då föreningens ekonomi inte var något vidare och jag dessutom riskerade att förlora ett par hundra tusen på några år så fick det bli så.

Visning på Amagerbrogade senare i veckan. Nya tag!

Resår i byxorna kanske är en bättre idé?

Så god mat på lunchen idag att jag åt som en liten gris.. nöff nöff! Varm kalkon, potatis i ugn med sesamfrön, broccoli, paprika-/lök-/äppelsallad, tomat och squash i ugn, småbaguetter. På eftermiddagen föll jag för frestelsen och åt ett par "Siemensbolcher" (typ Marianne, fast med spons från en av konkurrenterna).

Nästa vecka blir det andra bullar. Jag räknar inte med att precis äta nyttigt i New York (2 veckor kvar, hurra!), så jag tänkte såhär att jag går på slankekur innan och bantar ner mig ½ - 1 kg så jag har lite att "ta på av". Konstigt nog verkade det helt "offensive" för åtminstone kokerskan på jobbet då jag berättade det idag. Hon tjatar nästan dagligen om hur liten och tunn jag är, att jag borde äta mer.. yada yada yada. Tror att det är för att hon själv varit stor som hon känner något slags behov att hacka lite på de som inte har det problemet. Hur som helst får vi se hur det går - det verkar som om min vikt stannar då jag kommer till en viss gräns, kan inte komma nedan den. Men vad gör man inte för att få äta amerikanska pannkakor i New York!

Klickfingret slant visst till..

.. för jag har precis shoppat litegranna!

Jacka i ull och kashmir jag föll pladask för (i lila). Modellen passar mig perfekt och blir en bra tidig-vårjacka!
Jag har ingen skinnjacka, så den här sötnöten i grått får duga..
.. och matchar tuffa skorna - också i grått.
Slängde även ner ett par reaballerinor..
.. och en liten väska i skinn.
Rundade av med ett par askar av bästa nagellacksremovern!

image715

Helgen

Numera dricker jag alkohol rätt sällan.. och anledningen är att jag blir mer bakis ju äldre jag blir! En dryg ½ flaska rödvin igår (australiensiskt och utmärkt!) och illamåendet sitter fortfarande i. Dansken och jag frångick vanan att alltid äta ute på lördagar och beställde istället hem mat från O´s American Breakfast & Dinner (jag: BBQribs, cornbread och sallad) att avnjutas framför sista delfinalen av Mello. Sedan spelade vi Love Game; brädspelet jag gav honom till Alla Hjärtans Dag. Kan inte påstå att det var så sexigt, men himla roligt! Och sedan somnade jag. Tadaam!

Idag är han ute på äventyr och jag har hela dagen för mig själv! Planerna är att:
- Dammsuga (så rackarns trist, men damm syns så väl på en mörk matta)
- Fundera över hur jag ska göra med lägenheten. Börjar kännas som om det inte är värt det.
- Leta flygbiljetter till Israel.. inte så lätt som det låter! Korkade avgångstider och lång väntan i transfer :(
- Leka med min nya leksak!
- Fila ner naglarna och göra lite tjusig manikyr (fransk?)
- Planera New York (men det blir nog inte av)