Att jag alltid ska vänta till sista minuten..

.. straffar sig då jag har 5 timmar på mig att föra in alla avdragen i deklarationen, har glömt min "tast-selv kode", slutligen lyckas klura ut hur man får en ny tillfällig skickad till sig via e-mail och nu otåligt väntar på att koden ska anlända. Nu kom den - här ska deklareras!

Uppdaterat: Sådärja! Om allt godkänns (reseavdrag samt ränteavdrag för svenska studielånen) så blir det ytterligare 2500:- tillbaka utöver de 1300:- jag redan fått (och gjort av med). Hoppas hoppas!

Pocketshoppat

På Bokia Allum Partille i söndags inhandlades lite pockisar. Så nu har jag att läsa ett tag! Kanske borde vänja mig vid att köpa böcker på danska snart.. men nej!

Mons Kallentoft -
Midvinterblod
Tracy Quan - Callgirl på Manhattan
Paulina Porizkova - Modellsommar
Linda Caine & Robin Royston - Ut ur mörkret
Abby Lee - Sex som jag vill ha det


Förresten..

.. så är jag i Göteborg.

Turen blev av i alla fall. Har haft massor med trevligt mys och hångel, varit i Borås, åkt förbi och sett på ett
hus (galet dyrt sådant) som K funderar på att köpa (!), lagat mat och sett på film (Superbad). Idag småduggar det, men det blir troligtvis en tur på stan, kanske en promenad i Slottsskogen och så bio ikväll. Åker hem med morgonflyget imorgon.

Top-shopat

Och så sa det klick igen!

image729

Topshop

Nattens eBay-fynd

image727

Sex läppglans från bästa
C.O Bigelow. Med smak av: vanilla malt shakechocolate malt shake, orange cream soda, vanilla cola, black cherry soda och root beer. Äger redan ett glans därifrån i strawberry shake så jag vet att de är ljuvliga! Alla för ca DKK 100:- med frakt.

Irri!

Idag är jag irriterad.

min KAM som missat att sända mig sortimentspriser för den-stora-tyska-hemelektronikkedjan. De skulle varit gällande från den 10 april och kommer nu först in imorgon. Hej, x antal kreditnotor!

På min vad-fan-ska-jag-kalla-honom (?!) som kanske måste åka hit till Köpenhamn i helgen för att hans syster ska opereras. Jag skulle ju åka till honom i Göteborg och mina flygbiljetter går inte att ändra eller returnera. Plus att jag vill till Göteborg och hade sett fram emot det!!! Har nog tappat lusten att träffa honom i helgen även fast det inte betyder att vi inte kan ses då han är här. Och ja, jag inser att det inte är hans fel att hennes operation tidigarelades en månad.

På Norrmannen som håller på att klanta bort sitt jobb. Jag behöver lite ögongodis som kommer till kontoret ibland (ok, Karsten finns ju) så skärp dig och inse att det inte är en lek.

På strejken som inte visar något tecken på att ta slut. Är lite less på att ha barnehage på arbetsplatsen.

Ett organiserat kaos

Fast allt på ytan är som förut är insidan ett enda stort kaos. Drar mig bort från honom, osäker på vad som är tillåtet numera och vad som inte är det - hellre göra ingenting än göra fel. Sluter mig. Det som inte berör mig kan inte såra mig. Ungefär. Om jag bara inte kände mig så förbannat vilsen.


An Affair in Red Square.

Har sett på Little Fish jag lånade på jobbet (vi har FirmaDVD) inför helgen. Inget vidare.

Samtidigt målade jag naglarna med finfina OPI An Affair in Red Square. Eftersom min kamera är jäkligt dålig på att fånga färger - inte minst kvällstid - så får ni lita på mig då jag säger att den är tjusig!

Nu sova. Imorgon kommer Norrmannen till kontoret i dagarna två. Mitt intresse har dock svalnat ganska så avsevärt så det blir nog inte ens lite jobbflirt tänker jag.. Godnatt!

image726

Duell: Frågor om skönhet

Slappkväll.. ska snart lägga mig och slökolla på någon film (PS! I love you, Cloverfield eller Den man älskar) men först en liten utmaning jag hittade hos En finlandssvensk tvålmissbrukares bekännelser.

1. Hur ofta sminkar du dig?
Till vardags (jobb etc); neutralt med grund (dock foundation bara ibland), ögonskuggor (highlighter + ofta beige-brunt, guld eller rosa), mascara, rouge, lip gloss. Mer och lite roligare om jag ska ut. Aldrig om jag bara är hemma en dag.

2. Förhållande till skönhetsoperationer?
Jag kan tänka mig att "fixa något" om det skulle behövas i framtiden, men just nu känner jag inget behov. Var och en gör som den vill med sin kropp, jag fördömer ingen.

3. Färgar du håret?
Ja, har gjort i många år. Jag är inte precis naturligt brunett.. Bryn och fransar gör jag ibland också, det är en liten sak som gör stor skillnad.

4. Absoluta favoritprodukten just nu?
Benefits "Dr Feelgood", jag älskar den fortfarande!

5. Bästa beautytipsen!
Din livsstil speglar sin i din hy och ditt hår. Mycket tid framför datorn, ingen frisk luft och motion, dålig mat och alkohol gör inga underverk för ditt utseende (tro mig, jag vet!).

6. Favoritbutik?
För skönhet? KaDeWe, Berlin.

7. Värsta skönhetsmissen?
Permanenten jag gjorde som 9-10åring(?). Jag såg ut som Bröderna Lejonhjärta-Jonathans okända tvillingssyster. Ingen vacker syn..

8. Har du någongång fått höra att du liknar en kändis?
Geri Halliwell (tar jag som en förolämpning). Miranda Otto då hon är Eowyn i Sagan om ringen (tar jag som en komplimang).

9. Värsta ha-begäret just nu?
Just nu vill jag ha allt! Men i skönhetsväg; parfym från Lolita Lempicka och Nanadebary, en avkopplande ansiktsbehandling, en hårförlängning (!)..

10. Om du bara fick ta med dig en sminkprodukt till en öde ö - vilken skulle det vara?
Solskydd, men ska det vara smink så.. Carmex läppbalsam.

Israelresa bokad (eller inte?)

image725

Jag får spader!

För en dryg timme sedan bokade jag äntligen Israelresan genom Mr Jet. Czech Airlines via Prag, 29/7-10/8. Dock så har bokningsbekräftelsen fortfarande inte kommit - med den länk till banken så att jag faktiskt kan betala också.. Med andra ord högst osäkert om resan är vår ännu :( Det var det absolut bästa och billigaste alternativet jag kunde hitta så vill inte att det går åt skogen! Har kontaktat kundtjänsten så får vi se..

Uppdaterad: Och nu kom mailet. Och jag har betalat. Puh..

Thank you, Sterling!

Hurra för Sterling! Eftersom de äntligen börjat flyga direkt till Göteborg härifrån Köpenhamn (tidigare var det bara SAS - till hutlösa priser, alternativet var tåg eller buss) har jag precis bokat mig en resa dit nästa helg för totalt DKK 208:- inklusive skatter, avgifter och en incheckad väska. Billigt!!!

Malmö (baby?)

Det är så bekvämt med närheten till Sverige så när vi har helgdag i DK (= Store Bededag idag) så kan man åka över sundet istället! Inträffar även 12 maj (Pinse, dvs Annandag Pingst) och 5 juni (Grundlovsdag).

Hur som helst så ska jag snart hoppa ur hemmakläderna och pipa iväg med
bussen. Inga speciella planer i Malmö, förutom att sköta lite bankärenden, handla svenska smaskigheter (naturgodis!) och kanske försöka finna mig en frissa som har drop-in. Ses!

Om saknad

Jag saknar dig faktiskt  (vadå, "faktiskt"?!) ganska mycket, skrev han idag.

Vänj dig, svarade jag.

Jag önskar att vi inte var tvungna. Time heals.


Strejk!

Imorrn sätter strejken igång här i Danmark. Bl a viss sjukvårdspersonal och pædagogmedhjælpere (vet inte vad det heter på svensk, men det är typ outbildade dagisfröknar) protesterar mot för låga löner. Ingen vet hur långt tid det kommer ta innan konflikten är löst och de flesta med barn i dagisålder drabbas, vilket innebär att min norska kollega Trine antagligen kommer få vara hemma en del med sin Tilde, 2 år. Imorrn ska hon dock ta med henne till kontoret vilket blir roligt, hon är så söt! Hon ser ut typ såhär.

Fint i jeans

Hängselkjolar i jeans är väl kanske inte det allra mest moderiktiga just nu, men jag funderar i alla fall på att klicka hem den här varianten från Mangoshop.

image724

Måndag och business som vanligt

Jag är så trött, så trött.. Vill bara krypa ner i sängen med några avsnitt The Tudors och en stänkare (kanske inte). Dagen har varit rätt helvetisk med bl a min absoluta hat-konsument genom tiderna som ringde och trakasserade - en bitter pensionär med aggressiv attityd som tror att han kan "Lilla Gumman"-mig ostraffat. Då föredrar jag mina (oftast) trevliga kunder, konsumenterna skulle jag gärna slippa ha med att göra.. Flexade ut en timme tidigare i alla fall - skönt!

I veckan..

- Ta mig samman och lägga in några inlägg om NYC (det var 2 veckor sedan vi kom tillbaka nu!)
- Tvätta massor.. inklusive fönster (usch, så trist!)
- Leta lägenhet - vill låna en hög med pengar och flytta NU
- Ledig på fredag! Store Bededag är den mest meningslösa danska helgdagen som finns.. men jag klagar inte!
- Deklarera i Sverige* + göra avdragen i Danmark

* Kan ni fatta att jag fick deklaration fast jag varken bott eller arbetat i Sverige under 2007?! Anledningen är en ränta på en dryg hundring jag betalat på mitt dåvarande H&M-konto.. Snacka om slöseri på papper och resurser.

Det kokar i grytan

Det här är skrämmande läsning. Jag har bloggat på samma adress i nästan 3 år, om hela min dokumentation från den tiden skulle försvinna skulle inte vara roligt..!

Utmaning: Mat!

Hittade en skojig utmaning hos Ajja - en som man nog egentligen borde göra då man är hungrig (åt färsk pasta med stora räkor i vitlök för ett par timmar sedan och är fortfarande mätt) men here it goes..

I en perfekt värld där onyttig mat är nyttig eller rent av inte bekommer oss vad gäller vikt, blodfett eller skademässigt, Hur skulle din matdag se ut då?

Beskriv din frukost, lunch (alla mellanmålen?) och middag lagom realistisk och skicka sen utmaningen vidare.

Bortse från att jag har en magsäck modell mindre och aldrig skulle orka en sådan här matdag i verkligheten..

Frukost
Fluffiga amerikanska pannkakor med lönnsirap. Fralla med bacon och ägg från Joe's Busy Corner i Williamsburg, Brooklyn. Färskpressad clementinjuice. Typ en kanna Earl Grey.

Mellanmål fm
Banana chocolate chip coffee cake från Starbucks. Apelsinsmoothie.

Lunch
Ceasarsallad (med vitlöksbröd till), alternativt en Club Sandwich (gärna från ett litet turistigt ställe jag inte minns vad det heter i Nyhavn). Cola till det.

Mellanmål em
Jelly Beans i olika smaker (inte popcorn). Fruktsallad med massor av fräsch frukt (hallon, björnbär, bananer, jordgubbar, smultron och vindruvor måste ingå). Doctor Pepper. Några biscotti och så mer te.

Middag
Mängder med scampi. Alternativt 80-tals fondue så som vi brukade göra den hemma.. Eller någon god köttbit, stekt potatis och en fräsch sallad. Lätt, men ändå smakrikt rött vin till det. Till efterrätt; en perfekt gjord Creme Caramel (och det är INTE lätt, oftast smakar de bränt).

Kvällsnacks
Thaisnacks med chilismak och annat naturgodis. Hemmagjord rabarberpaj med vaniljsås. Gärna en drink; Jack the Rabbit från Ljunggren i Stockholm.

Sedan försätts jag i matkoma..

My Gadd

Hamnade på en av de halvstora modebloggarna. Ett inlägg med bild om hur bloggerskan kapat ett par centimeter av sitt långa hår. 50 kommentarer med "Jättefint!", "Gud, så snyggt!" och varianter på det. Klubben för inbördes beundran, jajamensan!

Ragga blinddate?

Jag avslöjade mitt typ-singelskap* för min chef-men-inte-formellt-Karsten idag (många ihopsättningar där). Han skjutsade mig till stationen efter jobbet och jag frågade om han inte kände några trevliga män (mest som ett joke - inte än, tack!). "Mig!" blev det självklara svaret. "Fast du kanske vill ha någon som inte är upptagen?". Nej, dumpa din gravida sambo du så kan vi snacka sedan..

*Vi kallar fortfarande varandra flickvän och pojkvän. Åtminstone det förstnämnda. "Vad skulle vi annars säga?" som Dansken sa.

Jag hittade..

.. en lista hos Pollykulan så den kör vi på såhär innan läggdags.

Jag är: trött på mig själv som somnade i 3 ½ timme efter jobbet och därför nu är, om inte klarvaken så i alla fall osömnig
Jag är inte: speciellt glad över att behöva gå upp 05.30 imorgon om jag ska hinna tvätta håret
Jag tycker om: mina arbetskamrater
Jag tycker inte om: icke-nämnda som utnyttjar mitt serviceminded self
Jag vill ha: långa naglar igen
Jag vill inte ha: produktträning imorgon 08.00
Jag har: precis ätit en macka med hamburgerryg (= inte hästkött i DK)
Jag har inte: målat naglarna ikväll
Jag vet: att det kommer bli tokmycket att göra imorgon också
Jag vet inte: om jag någonsin kommer hitta en lägenhet att köpa i rätt prisläge som jag faktiskt gillar

Och såhär ligger landet

Tusen tack för alla söta kommentarer på senaste inlägget.

K dök upp igår vid 16-tiden ,och som alltid - inte minst då vi haft problem - så var det som elektricitet mellan oss. Anledningen till allting är ungefär samma som sist. Jag visste att det skulle komma tillbaka och bite me in the rear end. Halvåret som gått sedan det hände har både varit fantastiskt (för vi har mestadels haft det så bra) och fruktansvärt (eftersom min tillit fick sig en smäll och jag stundtals varit som ett barn i behov av försäkringar att allt är bra). Men under tiden antar jag att jag också hunnit vänja mig och inse att det kanske inte ska vara vi i framtiden. Det hade nog varit annorlunda om distansen inte funnits.

Summa summarum så har vi inget förhållande längre. Men vi har en relation. Innebär? Kanske inte så många praktiska förändringar med hänsyn till umgänget mellan oss. Vi kommer fortfarande träffas, åka på ferie tillsammans, han följer med på D:s & E:s bröllop i augusti etc. Men vi vet att vi båda kommer träffa någon annan så småningom och då vi gör det är det över. Jag har inte för avsikt att springa ut på krogen och ragga det första jag gör, men går jag på en dejt så kommer jag berätta det innan. Och vice versa (vilket kommer göra jävligt ont då det inträffar).

there you have it.  F ö så hade vi naturligtvis ett av de bästa sexen någonsin på hotellrummet i går kväll (jag säger bara: Ellinor kan, hon också. Tre gånger i följd. Det där fick du gärna låta bli att läsa, D!).

Singel på nytt - uppdaterad!

Det är slut med Klaus (Dansken). Igen. Jag antar att jag inte orkar bryta ihop (igen), gråter.. men det känns liksom mest bara så tomt. Vi har varit tillsammans i nästan 3 år så något annat vore väl konstigt. Om några timmar kommer han hit från Göteborg. Hur jag ska kunna undvika att klättra på väggarna tills dess vet jag inte.

Ur mitt veckohoroskop:
Till helgen skiftar fokus på ett avgörande sätt, något som är en direkt konsekvens av en transformation som nyligen berört hemmet eller familjelivet. Du blir mer benägen att hävda dig själv, men det är en process som samtidigt gör dig mer sårbar. Något som fått vara osagt i nära relationer sägs öppet, och även om detta undanröjer dimridåer så förpliktigar det också till handling. Undvik att såga av den gren du själv sitter på.

Uppdaterad: Jacob får gäster i aften + att han just nu är barnvakt åt en liten 6-7 åring dreng så jag har bokat hotellrum åt mig och K ikväll så vi får vara ifred och prata. 900 kronor, men screw it!

A smell of paradise

image723

Det måste vara såhär paradiset doftar.

Ljus från Urban Outfitters, 2 för $10, och jag köpte bara en (!) av den himmelska Ruby Persimmon (och en av Sweet Meadow Ginger). Någon som sett de här små söta burkarna på UO i Köpenhamn/Stockholm?

Karaktärssvag som vanligt

Ni vet då man läser en riktigt bra bok...? En sådan där som man bara längtar efter att få krypa ner i sängen om kvällarna och hugga tänderna i. Så en kväll kan man inte hålla sig. Trots att man bara har runt 100 sidor kvar så bläddrar man fram och läser slutet. Och nu är allt förstört!

Flyga drake. En riktigt bra bok. Tur att jag har filmen också (sparad i flera dagar eftersom jag ville läsa ut boken först) - ska vara sevärd har jag hört.

Fina klänningen

I natt var andra gången jag glömde att hålla mig uppe och buda hem den här fina klänningen från Japan på eBay! Håll tummarna för att ännu en läggs ut igen snart!

image722
Mindre än $20 gick den för också.. :(

Stackars sjuka pojke

I natt åkte Dansken ambulans in på Sahlgrenska med magont. Alla prover okej och ingen vet vad det är, kan dock vara början till njur- eller gallsten - hade det varit blindtarmen hade de nog kunnat diagnosera det. Fyra timmars väntan, massa prover, en spruta mot smärtan och sedan hemskickad. Nu: väntan på att "det" bryter ut så det går att avgöra vad det är. Kul.

Apropå att min ekonomi är lite ansträngd den här månaden

Fyra fridagar i New York kostade mig förresten nästan 5000:- före skatt i utebliven lön. Ferieåret startar först den 1 maj. Sådär roligt.


Times Square by night

Har fortfarande inte lyckats ta mig i kragen och skriva lite om NYC-resan (det ligger en del bilder på Facebook dock), men här kommer i alla fall en kortisvideo Dansken tog - Times Square by night.



Turister, bling-bling, kommersiellt.. that's Times Square for you! Men det är faktiskt lite kul med alla neonskyltar och allt hoolabaloo om man aldrig varit här förut.

Michael Clayton

Ursäkta, men då jag ser på sämsta-filmen-på-länge får jag helt enkelt lov att göra annat under tiden..

Michael Clayton. Jag må vara lite korkad, men nu har det gått 1 timme och 10 minuter och jag fattar fortfarande inte vad den handlar om. Oscarsnominerad för bästa film? Herrens vägar äro outgrundliga.

image721
Fast Clooney är lite småhot

Dagens reatips!

Lagerrensning på Fouchés; upp till 80% på främst underkläder och Smashbox-produkter.

Just nu på Åboulevarden

Demonstration; musik, skanderande rop, lastbilar med dansande människor.. Feminister og queers for flere fristeder.. svartklädda 16-åringar med behov att få tillhöra och tro på någonting.. oh, please! Själv hoppas jag mest det blir lugnt i natt.


Lolita Lempicka

Det här är godaste parfymen I tell you.. i klass med min nuvarande favorit sedan flera år - Clinique Simply (som sorgligt nog inte tillverkas längre, men finns kvar på "jordgubben").

Sniffade mååånga gånger på i New York men köpte inte - därför att jag är en velpotta. Det ångras dock inte, den är billigare att köpa på nätet. Definitivt nästa parfymköp!
 
image720

Planering

Man måste väl få längta lite..

13 april
Tøsetur till Zoologisk Have

21 - 22 april
Norrmannen kommer till DK! Vi får väl se om vi ses för att "catch up", annars är det skoj att bara okynnesflirta på kontoret med.. jag gillar att göra mig lite extra fin en vanlig jobbdag!

13 maj
3 år med Dansken! Shit pommes frites.


13-15 juni
Göteborgstur med jobbet. Både Danmark-Sverige-Norge-Finland kommer (de senare hade gärna fått stanna hemma, för de är tråkmånsar) och vi ska teambuilda, dricka sprit och annat lajbans.

28 juli - 10 augusti
Semester! Israel är ju planen, men ingenting är bokat än. Det lutar dock åt att jag tar bort ett par dagar om vi nu ska åka på långresa till vintern.

Down memory lane II

Jag har gjort något liknande redan, men i och med att det var 1 ½ år sedan kan det väl få vara dags igen - också för att jag är med på så få dueller nuförtiden. Sedd lite varstans, men senast hos söta Atomflickan.

För tjugo år sedan..
Var jag åtta år och gick i tvåan/trean i Sjötorpsskolan. Minns inte så mycket mer än att vi åkte med kusinfamiljen till USA och Aruba i tre veckor på semester. Under flygresan från Florida till Aruba hamnade vi mitt i en tromb/cyklon/något blåsigt och jag satt bara och skrek att jag skulle dö. Blev tokbrun under resan också vet jag, och lärde mig simma.

För femton år sedan..
Var jag tretton år (herregud, vad fort tiden går!) och gick i sjuan/åttan i Skogåsskolan. Var nog en rätt jobbig nybliven tonåring, men så var det också rätt struligt med skilda föräldrar och varannan-vecka fram och tillbaka. Kär var jag nog mest hela tiden i Andreas och Peter och Gordon och hundra andra.

För tio år sedan..
Var jag arton år och gick på Ålsta folkhögskola utanför Sundsvall. Bodde ihop med ett gäng tokfina tjejer, varav en är en av mina närmaste vänner idag. Festade en hel del och var "kär" och tillsammans med flera stycken (åh, Fredrik.. vad söt du var!). Var väldigt stolt för att jag fick köpa ut på "Systemet" (= Konsum i Fränsta) fast jag inte hade åldern inne. Under hösten jobbade jag heltid på McDonald's för att spara ihop pengar till Israelvistelsen våren '99. Inte lika roligt.

För fem år sedan..
Var jag tjugotre år och pluggade i Skövde. Trivdes inget vidare, men vantrivdes inte heller - bara var. Blev tillsammans med Markus under sommaren (då jag f ö tog en sommarkurs i retorik) och var med honom i drygt sex månader efter det. Under den tiden var jag dessutom kär i Föredettingen och otrogen mot Markus med en väldigt snygg Micke (samt med Föredettingen, beroende på hur man räknar). Usch, vilken dålig flickvän jag var.. 2003 var i övrigt ett rätt trist år tror jag.

Du skämta med mig, aprilo!

Jo, det kommer någon typ av reseberättelse om New York men sedan jag kom hem har jag mest ägnat mig åt att jobba samt att få ordning på dygnsrytmen (inte klart). Men sedan så..

Dagens 1 april-skämt kom från KAM-Jan som hade varit väldigt ambitiös och knåpat ihop ett mail till hela kontoret om hur vår
outletbutik - som nyligen öppnat - går så himla bra att vi behöver anställa en ny expedit. Men innan denne kommer på plats så måste alla vara med och dra sitt strå till stacken, varpå han bifogat ett väldigt detaljerat schema med tider då alla skulle hjälpa till med att stå i butiken. Undertecknad klampade ner till Dorte (ansvarig för min avdelning) direkt och påpekade det olämpliga med att låta mig och Trine - som varken har bil och dessutom är ensamma på våra länder samt inte snakker dansk - åka dit. "Hissade mig upp" som man säger med andra ord.

Ett par timmar senare kröp det fram att det var ett joke (och det var inte bara vi som gick på det). Bra jobbat!