BEIJING-SHOPPING

Nu då det kom en fråga från Polly om hur shoppingen var i Kina insåg jag att jag faktiskt knappt ens nämnt det och därför borde skriva några rader om ämnet. Orsaken till att det fallit ur minnet är antagligen att jag faktiskt inte alls shoppade så mycket då jag var där som jag hade velat..! Är rätt missnöjd med det själv och det beror inte alls på att vi inte la ner tid på det för det gjorde vi verkligen utan helt enkelt på att jag är rätt kräsen och inte hittade så mycket som passade. I rätt prisklass då alltså.

I Beijing går det naturligtvis att hitta allt mellan himmel och jord. Jag var främst på jakt efter skor, väskor, smycken och dvd-skivor. Skor köpte jag ett enda par - på ett varuhus i Xidan - och de var de enda jag verkligen gillade och som inte hade en ful liten plastklack eller såg ut som om de var tillverkade 1984. Hade gärna köpt vinterstövlar men jag antar att det inte riktigt var säsong för det i juli.. Vad gäller väskor så säger jag bara kopior kopior kopior men dessvärre inte särskilt välgjorda sådana. Kunde faktiskt inte motstå en vit Tod's-kopia på Sidenmarknaden trots att det egentligen inte alls var det jag ville ha.. och i övrigt köpte jag även två kinesiska tygväskor där samt en brun liten väska i skinn (?) i Xidan. Efter tips från Ulrika hade jag siktet inställt på kinesiska skinnväskor (i motsats till kopior då) men jag lyckades tyvärr inte hitta någon i bra kvalitet (ångrar dock att jag vi inte stannade längre i en liten tibetansk - ? - butik som ligger alldeles vid marknaden Yashow, de hade faktiskt väldigt fina saker). Men - som sagt - är det kopior man är ute efter så är utbudet enormt ("You want Gucci? Louis Vuitton?").

Alla köper pärlor i Kina och i Beijing är det Hongqiao som allmänt kallas för pärlmarknaden. Jag och K köpte två halsband var för totalt 40:- i gamla pärlmarknaden som ligger alldeles bredvid (här är det billigare och inte en enda turist då vi var där) och hade jag varit road av att tillverka egna smycken hade jag definitivt bunkrat upp här. På Hongqiao köpte jag sedan ett armband i jade att ge bort i present (också ett tips - att satsa på jade men glöm inte att kolla med en nål så att det är äkta jade som säljs!) samt pärlörhängen. I övrigt så köpte jag även några smycken på Sidenmarknaden (bl a en lila berlock i Madebyme-stil med tillhörande lång kedja).

Piratmarknaden för dvd-skivor är som ni vet enorm i Kina. Efter (ännu ett) tips från Ulrika valde jag och K att handla i butiken som ligger under jord i Sidenmarknaden alldeles då man kommer upp från tunnelbanan. Bra priser (ca 10:- för en skiva och 80:- – 320:- för boxar) och rätt bra kvalitet. Allt vi köpte funkade, dock visade det sig att min "Da Vinci-koden" var dubbad till kinesiska (går inte att ändra) och antagligen filmad i en biosalong så just den var ett nerköp. Men tio spänn liksom.. Här köpte jag bl a en box med fyra resedokumentärer med Michael Palin som jag är väldigt nöjd med!

I övrigt.. ja, vad köpte jag mer? Vackra kinesiska fodral för prydnadskuddar (fyra för 50:- tror jag) och ett överkast med två tillhörande kuddfodral (200:-). Småsaker.. en del krämer o dyl på en kedja som heter Watson. Hade velat köpa smink men tyvärr sålde de samma märken överallt och inga spännande sådana (L'Oréal, Maybellline och liknande). Märken som Lancôme, Clinique etc såg jag inte skymten av förrän i taxfreeshopen på flygplatsen. Köpte även en väldigt vacker tavla i papper för 50:-, solfjädrar och ett par bonader. Samt såklart massor med presenter (bälten, väska, sidenmorgonrock, te och "tegodis" m.m). Nu kanske det låter som om jag ljuger och att jag visst shoppade massor (ok, jag var tvungen att köpa en extra kabinväska - "Samsonite" för 60:- - för att få plats med allt) men jag hade verkligen kunnat / velat köpa så mycket mer!

Vill ni läsa lite mer om shopping i Beijing så kan jag rekommendera Ulrikas samt Åses artiklar.


Kommentarer
Postat av: Ulrika

ha ha, ja kopior är det inte dåligt med i Beijing.

Jag brukar köpa mina skinnväskor av kinesiska märken på Hongqiao. Finns ett stånd där som har hur fina grejer som helst. Fast sen köper jag ju väskor lite överallt. Finns ett ställe på Dianmen Dajje och ett annat vid stadsmuren.

Gamla Hongqiao är verkligen att föredra när det gäller pärlor. Mycket bättre kvalité.

Postat av: Ellinor

Ulrika: Vi var inte så länge på Hongqiao (iaf inte om man jämför med Sidenmarknaden) så jag missade det.. såg mest kopior där med. Sedan sprang jag på den där butiken du tipsat om på Dianmen Daije (Daphne?) men där hade de mest skor, bara en och annan väska som var rätt dyra. Tråkigt, hade verkligen velat köpa mig en fin väska!

2006-08-10 @ 00:33:19
Postat av: Ulrika

Daphne? Skor? är du säker på att det var samma Daphne? Den daphne jag går till har nämligen inga skor, bara väskor.

2006-09-16 @ 17:18:31
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se