ESC-blogg I

Eurovision

torsdag och lördag smäller det, people!

Jag pratar såklart om semifinalen respektive finalen i EUROVISION SONG CONTEST - årets största tvhändelse (höll på att ta bort prefixet tv..) vad mig beträffar åtminstone. Dessvärre kommer jag (troligtvis) att jobba båda dagarna och missar således att se programmen live men har jag lyckats förut att ta mig igenom kvällen och hem utan att få upplösningen avslöjad så ska det väl banne mig gå i år med!

Inför-programmen är avslutade och efter att ha lyssnat igenom de flesta bidrag ett par gånger kan jag väl sammanfatta det med att ESC 2006 är den svagaste upplagan sedan 2002. Jag vet vad jag
skrev efter den nationella finalen i mars och jag står fast vid min åsikt att "Invincible" är en menlös, svag och inställsam gammaldags schlager men det hjälps inte eftersom det övriga startfältet i semin är betydligt sämre (för att inte tala om de låtar som redan är klara för final). Det är inte utan en viss sorg som jag därför kan konstatera att Carola kommer att ta sig till final lätt som en plätt. Fast hon - och kanske främst låten - inte förtjänar det.

Trots att jag inte tycker det finns någon klockren vinnare i stil med Ruslana 2004 så är mina favoriter (såväl i semin som i finalen - utan inbördes ordning) i år i alla fall:

RYSSLAND - "Never let you go", Dima Bilan
Video

RUMÄNIEN - "Tornerò", Mihaí Traistariu
Video
Live

BELGIEN - "Je T'Adore", Kate Ryan
Video
Live

BOSNIEN-HERCEGOVINA - "Lejla", Hari Mata Hari
Video
Live

FINLAND - "Hard rock hallelujah", Lordi
Video
Live

TYSKLAND - "No no never", Texas Lightning
Video
Live

GREKLAND - "Everything", Anna Vissi
Video
Live

ISLAND - "Congratulations", Silvia Night
Video
Live

Danmark, Norge och Ukraina har jag heller ingenting emot...

Det som är så sad är att flera av låtarna blir mycket sämre live jämfört med i videon. Inte minst Rumänien (som jag gillar jättemycket men livenumret är bara så intetsägande.. what's up med collegejackan från '93 och de taffliga dansstegen liksom?), Island och Bosnien-Hercegovina tror jag kommer förlora stort på det om de inte spicar upp sina nummer lite.

Så vem ska man hålla på då? Tja, om jag måste välja hoppas jag nog tills vidare på Ryssland eller Finland (men kommer säkert att ändra mig då jag sett det "live") men tror det blir Grekland. Athen 2007 igen?

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Håller med om dina tankar kring årets ESC.
Jag tror att Grekland vinner igen, men jag hoppas på Island. Gillar låten och grejen. Däremot tycker jag Norges bidrag är stentrist.

Postat av: ruby

nej nej lordi måste vinna såklart!!

2006-05-17 @ 13:43:03
Postat av: Anna

haha, heja lordi!

2006-05-17 @ 18:12:28
Postat av: Robin

Jag hoppas faktiskt också att Lordi ska vinna, detta är ett av de bästa bidragen jag hört på länge:)

2006-05-17 @ 21:19:19
Postat av: Frida

åh va kul med eurovision, är en riktig junkie fast låtarna ofta är helt kassa haha!

2006-05-18 @ 00:56:54
URL: http://www.fridaslillablog.blogspot.com
Postat av: Ida

Heja Lordi! Det är väl nåt sånt bidrag som krävs för att vi finnar skall ha en chans. Tror det blir antingen succe eller fiasko, finns inget mellanting... Jag håller tummarna! :)

2006-05-18 @ 10:34:14
Postat av: Ellinor

Anna-Karin: Vore så trist om Grekland vinner igen för den sticker ju inte precis ut även om den låter som en ESC-vinnare "ska".. Ja, Norges bidrag är inte så spännande - det kan jag hålla med dig om - men jag tycker egentligen själva låten är rätt bra men tjejen är helt fel!

Ruby, Anna, Robin: Haha, precis!!!

Frida: Me2, fast jag tycker å andra sidan på allvar att låtarna är bra.. :)

Ida: Ja, man får ju hoppas på att alla ESC-"motståndare" ute i världen röstar på Lordi out of pure spite typ. Fast jag tycker om låten, den är bra även om man inte kan kalla det för hårdrock. Hoppas ni iaf går vidare från semin ikväll!

2006-05-18 @ 12:33:45
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Robin

Haha hörde häromdagen att en kille önskade Lordis låt till sin farmor på radion, för hon fyllde, år, haha häftigt att de äldre^^ också gillar lite håll i gång, haha:) Får se hur det gpr ikväll, ha de alla:)

2006-05-18 @ 15:18:54
Postat av: Robin

Sorry att jag spammade:P internet var lite drygt:P

2006-05-18 @ 15:21:43
Postat av: Got2b

Jag tyckte ärligt talat inge ironi eller nåt att malta skulle vinna...

2006-06-03 @ 22:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se