Hem-planer

Det är mycket nytt som så småningom ska inhandlas till nya lägenheten. Jag är rätt less på mina studentikosa Ikea-möbler, det mesta köpt i samband med att jag fick min första egna hyresetta under pluggtiden i Skövde 2002-2005. Det enda jag egentligen gillar är min fina säng och skrivbord/stol från Mio som tillkom vid flytten till Upplands Väsby 2005 (men det senare åker nog ner i källaren, finns inte plats). Kommer inte låna till möbler, utan tar arvet från pappa som jag egentligen skulle resa för - pengar till resor kan man alltid spara ihop, bättre att använda dem till att skapa sig ett hem.

Inspireras av Style Room, och inser att jag nog ändrat stil rätt drastiskt under de senaste åren. Från ek, mörkt trä och orientaliska inslag till mycket vitt, simplicitet och lätt "shabby chic". Det här albumet gillar jag, vitt och enkelt. Idag är planen att åka ut till "IKEA-byn" (IKEA, Elgiganten, Jysk etc) i Gentofte och reka lite. Har även gjort en liten övergripande lista på vad som ska inhandlas sedan. En stjärna = första prioritet etc.

Soffa* (min slitna beiga Tomelilla får nog inte ens följa med från förrådet)
Soffbord** (har ett som är helt ok egentligen, men det är i ek och jag satsar nog på vitt)
Garderob* (det inbyggda skåpet i hallen räcker inte - funderar på "Annika" från Jysk eller en PAX-lösning från IKEA)
Ev. byrå** (beror lite på hur stor garderoben blir)
Ev. köksbord & stolar*** (vet inte om Alicia lämnar kvar fällbordet i köket, men nya stolar vill jag ha)
Matsalsbord & stolar***
Bokhylla*
(såå trött på min från IKEA)
Mikrovågsugn**
Stereo*** (skrotade min i samband med flytten från Sydvestkvarteren för 1 år sedan - behöver eg. bara förstärkare och högtalare samt en dockningsstation till I-poden)
TV* (min tjocktv får inte heller följa med från förrådet)
Ny kyl/frys och spis***

Kommentarer
Postat av: malin

Kul att fixa oh inreda! Du har kanske blivit lite "dansk" i din inredning, tycker inrdeningstidningarna svämmar över av ljusa lite shabby chic hem från Danmark. Kanske du kan måla ditt soffbord vitt? Slipa lite så att den mörka färgen under kommer fram.

Postat av: Ellinor

Malin: Ser jättemycket fram emot att köpa möbler och saker! Tur att det är fint redan innan så jag inte behöver måla/fixa golv etc (kanske tapetserar en fondvägg i sovrummet dock) i alla fall. Det får nog bli ett nytt soffbord, det gamla har liksom en metallram under själva ekskivan och jag tror inte det blir så snyggt mot det vita om jag skulle måla det. Billigt IKEA-bord det med :)

2008-07-12 @ 10:11:25
URL: http://nippertippan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se