STILTJE

Tunt med bloggandet nu i ett par dagar.. beror inte på ämnesbrist utan snarare oinspiration. Det gäller i stort sett det mesta just nu, ingen lust att ta tag i någonting och har spenderat i stort sett hela veckan hittills med att se på film och tv och planlöst surfed the web. Levt på mackor till frukost, lunch, middag (rostade med ost och smörgåsgurka eller - som variation - skorpor med detsamma), det är inte det att jag inte har någon mat utan att jag inte känner för att laga något. Inte ledsen eller på vidare dåligt humör - möjligtvis lite retlig - utan bara orkeslös helt enkelt. Imorgon är det den 1 september vilket känns som en bra dag att ta tag i min tillvaro igen, ska både på möte imorrn om eventuell praktik samt jobba på restaurangen på kvällen. Nu j**lar får det vara slut på lallandet!

Smått och gott för hår

Idel trevlig post i lådan idag, det hör ju inte till vanligheterna! Först och främst kom äntligen spiraltången vilken blir skojig att testa sig fram med så småningom. Dessutom sakerna från Lookfantastic jag beställde i fredags, de är snabba som alltid! I paketet låg shampoo och balsam från Redken Color Extend, inpackning för färgat hår från Paul Mitchell samt en borste av märke-jag-inte-orkar-leta-fram. Redken-prylarna är redan invigda, älskar dem verkligen! Sist (och minst) i posten - Amelia... som jag definitivt lessnat på men inte kommit mig för med att avsluta prenumerationen. Overall, very nice indeed!

MY LOVERSTYLE

Gjorde samma test som Maria och blev - också precis som hon - :

The Suave Lover
45% partner focus, 57% aggressiveness, 50% adventurousness

Based on the results of this test, it is highly likely that:

You prefer your romance and love to be traditional rather than daring or out-of-the-ordinary, you would rather pursue than be pursued and, when it comes to physical love, you concentrate more on enjoying the experience rather than worrying about your performance.

This places you in the Lover Style of: The Suave Lover.

The Suave Lover is a wonderful Lover Style, and is reminiscent of some of the most classic lover figures of all time, such as Casanova or Don Juan, or more recently James Bond (several of the "Bond girls" fit this type, too). This shouldn't be confused with a "player" or someone who is solely interested in physical love, but someone who is looking for an incredibly elusive thing: a worthy partner. The Suave Lover is a treasure to find, but can be incredibly difficult to hold on to, once found.

In terms of physical love, the Suave Lover can sometimes be surprisingly tender. Given the right setting, and the right lover, the Suave Lover can be a delight in bed.

Best Compatibility can probably be found with: The Devoted Lover (most of all) or the Romantic Lover, or the Liberated Lover.


Hoppsan. Det både lät bra och stämmer nog rätt bra (klart jag är en "delight"!), vill jag ha något så går jag efter det... fast jag gör det nog på ett sådant subtilt sätt att den andre parten tror att det i själva verket är han som tar initiativet. Omvänd psykologi. Hur bra som helst!

INKASSO

Inkasso

God damn, vilken lovely film! Kim Bodnia (ständig favorit) och Iben Hjejle + samma regissör som bl a "I Kina käkar dem hundar". SE NU!

Personligen är jag storkonsument av danska filmer sedan en tid, dels på grund av att de oftast håller toppkvalitet och dels för att det är ett utmärkt sätt att förbättra danskan och förstå Klaus lite bättre. Två flugor i en smäll!


COLD FEET

Neeej!!! Missade reprisstarten av "Kalla fötter" idag - bästa brittiska serien sedan... urminnes tider! Fy bubblan tusan järnspikars... och andra kraftuttryck! Osmart, Tv4 att sända den mitt på blanka eftermiddagen.

MAMA HAS GOT A NEW BABY

SonyEricssonk750i
Så spana in min nya sötnos - en avancerad apparatur med kamera, mp3, radio... komplett med handsfree, minneskort, USB-kabel... och fatta hur glad jag är! Även om den är i svart och jag nästan får erkänna att designmässigt låg min k500i i silver bättre till. Den här gången får dock kvalitet gå före stil! Dessutom var det en gåva tro det eller ej, och jag är oändligt tacksam mot dig - du vet vem du är. Tusen tack!!!

Curly Sue

För mosig för att svara på kommentarerna som trillat in idag (spec. angående dricksens vara eller icke-vara) så det får bli tomorrow...

... men tänkte iaf blogga lite om dagens frisyrexperiment som gick ut på att undertecknad - vanligtvis medlem i Vi Plattångsberoende - bröt mönstret på försök genom att helt enkelt krama lite
Screwd från Fudge i barret efter duschen, föna med volymtratten (heter det diffuser?) och toppa med lite sillisdroppar och glansspray. Resultat = inte alls de perfekt separerade lockar som eftersträvats, men åtminstone ett steg på vägen dit. Skulle nog heller inte kalla de för lockar, snarare kraftiga vågor men visst är det enklare än man tror att ta fram självfallet... nu krävs bara lite övning (även mental sådan i syfte att vänja mig själv vid "trollooken" och att håret känns torrare än vanligt) så är saken biff. Dessutom fick jag mejl i fredags om att spiraltången redan är på väg och det kommer göra det ännu roligare att experimentera!

Nån bild på skönlockig Nippertippa släpper jag nog inte ifrån mig förrän åtminstone ett hyfsat resultat infunnit sig.

DISSAD

En viss person som jag vet kikar in här ibland har haft den dåliga smaken att ta bort mig från sin MSN (inte för att han någonsin är inne, men ändå..) och jag är lite nyfiken på om det fanns någon anledning till det...? Du vet hur jag blir då jag verkligen vill veta något.. redan skickat dig ett sms så du får gärna svara på det om du vill...

Inte direkt ett inlägg av "allmänintresse", beklagar... :)

NÄR SKA JAG FÅ ETT EGET RADIOPROGRAM?

Gjorde det här skojiga lilla "personlighetstestet" jag hittade hos Batbut (via Mamselamsen) och tror ni inte jag blev någon verkligt otippad...

Fy, jag som inte alls är vidare förtjust i henne... tycker hon är vulgär på något sätt liksom.

V.I.P I KVADRAT

Igår (eller förrgår, beroende på hur man ser det) fredag invigdes vad som kallas för en "ny exklusiv nattklubb på Stureplan", eller - vad jag kallar det - helt enkelt ett nytt V.I.P-rum för medlemmarna i klubben för inbördes beundran, beläget på nattklubben Köket i Stockholm fredagar och lördagar mellan 02.30 och 05.

Question: Finns det verkligen ett behov av att ytterligare kategorisera Kökets gäster då ju faktiskt 99% av de som lyckas ta sig in där på en fredag/lördag redan är V.I.P i någon form (eller har fett med stash för att använda ett av "deras" uttryck)? För mig personligen verkar det här projektet bara vara ytterligare en ursäkt för Niclas Rahm & Co att trippa runt och kindpussa folk i luften till höger och vänster och festa loss med sina vänner och bekanta alt. personer de vill vara vän-eller-bekant med (="kändis") eftersom de är de enda som kommer bli insläppta i detta "mycket exklusiva rum" (även de enda som blir insläppta på Köket). Kalla mig gärna inskränkt eller fördomsfull, men det är vad jag gissar i alla fall. Eller så är jag väl helt enkelt kinkig över att inte jag lär bli insläppt i detta fantastiska rum :)

Här berättar de fyra initiativtagarna lite mer om "klubben" och varandra.
Missa inte det hysteriskt roliga svaret på frågan "Är c-kändisar välkomna?":

VI kategoriserar inte människor på det sättet. Det finns ju sköna typer som går under den kategorin, som är välkomna till SUITE (namnet på klubben), men i allmänhet är det ingen fördel att ha varit med i Paradise Hotel för att komma in, om man säger så.

Pilutta Paradise-Sofia då (som ju syns på var och varannan mingelbild annars)... inget V.I.P-rum för din del (fast det stod ju faktiskt "i allmänhet" så ge inte upp hoppet)!

JOAKIM VON ANKA

Seriöst alltså! 4 personer, toppservice hela kvällen, notan slutade på över 1800:- (varav 3 flaskor 300-kronors-vin) och de ska dessutom vidare till Cafét sen. Vad blir dricksen...? Jo, 25 spänn. Det är nästan så att man skäms å deras vägnar för att vara så snål... Hädanefter ska jag vara en sur och dålig servitris för på dricksen lär det ju inte märkas någon skillnad... :P

OH WELL'A WELL'A WELL'A

Snabb sammanfattning av dagen... Sov till 12, pratat med Klaus i telefon, sett "Flicka med pärlörhänge" (ok), gjort sotig make-up, ätit snabbt fixad räk- och kräftstjärtssallad och om 1/2 h bär det av till jobbet för ännu en helkväll. Hoppas alla andra får en mer konstruktiv kväll än vad jag får!

ME AND MY EYE

Hittade ett meningslöst test hos någon (?) och var bara tvungen att göra det eftersom jag av någon anledning verkar vara fastklistrad vid datorn i natt.

 

You scored as Hurt Eye.

You are the Hurt Eye. You are very sentimental and hate breakups and goodbyes. Your worst fear is that one day the guy you love will just up and leave you.


Tragiskt.

LUKTSALT

Lämna never ever en halväten räksallad (där räkorna är sisådär två dagar gamla - tinade... kyl/frys skar ju) hemma på köksbordet då du går ut för att komma tillbaka 7 h senare. Det doftar inte liljekonvaljer.

KALASKVÄLL

Nu är jag hemma efter att ha sprungit bena av mig (kanske lite mkt sagt, var rätt glest med gäster) i 5.5 h och serverat öl och vodka/cola - 6:or, what else? - till fulla finnar med en sammanlagd dricks på 29 friska riksdaler. Till på köpet har jag fått höra finsk tango på öronbedövande volym hela kvällen. Det ni, för en fredagskväll! :P

VÄRDO PÅ ALLA SÄTT

OH MY GOD - vad meckigt allt det där om att Klaus skulle komma och hälsa på i helgen blev! Hade ju sagt att det inte gick först, men så ringde han igår eftermiddag och var så söt att jag gick med på att skjuta upp att träffa + att försöka se till att jag bara behövde jobba några timmar på lördagskvällen så vi skulle få så mycket tid som möjligt tillsammans. Det gäller liksom att passa på då vi väl kan ses... Hur som helst, då jag pratade med "chefen" på jobbet igår kväll visade det sig att han skulle behöva mig både hela kvällen idag + imorgon och då var det ju ingen som helst idé att K kom upp längre. Jag är så blödig att då det gick upp för mig började jag lipa mitt där på jobbet, bara ett par minuter men det var lite pinsamt... dumma A ("chefen") tyckte såklart det var jätteroligt, sa att "Det är lugnt, jag känner dig" och klappade mig på huvudet. Hmpf!

Messade K med de dåliga nyheterna, men utan svar, och då jag kom hem hade jag fått ett mejl med uppgifter om då han skulle flyga upp idag för han hade såklart redan gått och köpt biljetter. Non-refundable dessutom så han lät väl rätt besviken i mejlet jag fick imorse men det gick visst att byta datum iaf. Nästa helg har han något evenemang med företaget vilket innebär att det dröjer två veckor tills vi ses och då kommer det vara drygt tre veckor sedan vi senast träffades. Det är skit, på ren svenska.

Känner mig som en värdo flickvän, en värdo kompis (som inte kunde träffa C)... men hey, jag är en bra anställd åtminstone!


CONGRATULATIONS

GrattisDaniel

ETT STORT GRATTIS till min lillebror Daniel som fyller 23 år idag!

(Med risk för att låta som en åldrig släkting... men oj, vad tiden går!)

UP AND RUNNING

Fantastiskt! Alldeles ny Electrolux-kyl-och-frys istället för den gamla som verkade ha skurit sig helt. Och det bara drygt fyra timmar efter att de först konstaterade problemet. Tack, Väsbyhem!

SORRY, BUSY VET DU...

Ååh, mess från K som undrade om jag vill träffa honom i helgen... han har egentligen fullt upp men ville komma upp eftersom han saknade mig (darling!). Och så måste jag tacka nej..! Har väl typ sagt att jag & C ev. skulle hitta på något i morgon eftersom det var så länge sedan vi sågs, på lördag jobbar jag med 99% säkerhet och på söndag bär det av till andra sidan stan för att fira brorsans födelsedag. Suck och stön, messade tillbaka att nästa vecka eller helg skulle funka bättre - hoppas verkligen han tar mig på orden och att han kan då han med. Annars känns det lite som att jag inte riktigt har någon rätt att beklaga mig över att vi inte ses ett tag framöver, då han ansträngde sig och jag fick nobba...

EN HELT VANLIG ONSDAG

Planer för resterande delen av kvällen:
Fika Earl Grey-te med sur mjölk (den trasiga kylen ni-vet), morotsmuffins och mosiga hallon + se på - ole dole doff kinke lane koff ole dole binke bane ärtan pärtan poff -"The Butterfly Effect" på laptopen.

Tänk så smart om jag hade följt "Lost" som alla andra gör - då hade det varit julafton just nu

YTTERLIGARE EN OMLOTTKLÄNNING PÅ STAN...

Det är rätt apparent att det inte är min dag idag. Nere på macken och hämtade ut paketet från HM för någon timme sedan (varför kommer alltid HM till macken - som ligger nära - medan allt annat måste jag hämta i Runbykiosken - dit det är förhållandevis lååångt...?) och är väl rätt skeptisk över vad som låg i.

Halsbandet jag beställt ser bara fejk ut, inte för att HM borgar för kvalitet då det gäller smycken men kom igen... Vantarna är spygröna - inte ljusgröna - och alldeles för stora i armslutet. Hade väntat mig att den gröna tweedkavajen skulle vara något mer insvängd, den är dessutom lite för lång i armarna så där är jag ambivalent. Den vitt omtalade omlottklänningen är okej, trodde att den skulle vara i ett glansigare material men 95% viskos är nog bättre då jag tänker efter. Urringningen är väl tilltagen, men det funkar, och även om jag känner mig lite väl trist i helsvart så är det nog en keeper. Sammantaget åker småsakerna tillbaka, medan klänningen och (förmodligen, måste tänka) kavajen stannar. Såvida det inte går att hitta en tweedkavaj i ungefär samma prisklass (398:-) någon annanstans. Kanske någon som har något tips?


DRIFTPROBLEM

Förtvivlad - kanske ett något starkt ord - men vet inte riktigt vad jag ska göra med min kombinerade kyl/frys som verkar ha gått och fått influensa. Märkte igår att temperaturen därinne kändes varmare än normalt och bara steg... och eftersom jag aldrig minns om man ska vrida upp knappen till en högre siffra för att få det kallare eller tvärtom så testade jag mig fram lite men ingenting verkade hjälpa. Idag då jag vaknade var läget stabilt utan förändring så nu har jag stängt av kylj**eln medan jag funderar över vad jag ska göra. Någon som är lite mer hemma i vitvarubranschen än vad jag är som har lite tips?

EDIT lite senare: Eftersom jag är så sjukt oteknisk att jag inte ens kan se om det är en propp som gått så plingade jag brorsan som konstaterade att så inte var fallet och att jag borde ringa värden. Sagt och gjort, plingade felanmälan och fick besked att de inte kunde komma förrän imorgon bitti. Toppen. Inte nog med att jag får lov att gå upp i ottan (de kommer ju alltid så sjukt tidigt) så är det dessutom bye bye kyckling, räkor, spenat, frysta hallon, grönsaksbiffar, crabsticks, köttfärs, mjölk, smör och massa annat. Försökt rädda det jag kan genom att lägga det i iskallt vatten i badkaret men hyser inte mycket hopp... ska laga till en del ikväll med men vad hjälper det då man ändå inte har någonstans att bevara det som är tillagat heller. Fucking fucking otur. Jag är skitsur över tingens förgängliga tillvaro och får jag inte en ny mackapär snarast så går jag loss på den här olycksaliga lägenheten med hammare och spikklubba. Promise.

DEN DÄRINGA DUELLEN

Tänkt att svara på denna ett bra tag, men nu då KazaanMjao utmanade mig så får jag väl lov att ta tag i't då!

Fem album i min Ipod
Ingen Ipod här inte (och skulle jag få för mig att inhandla en mp3:a skulle det dessutom vara en Meizu och inte de där överskattade små färggranna skapelserna med lithiumbatteri = osmart vid längre resor)!

Fem filmer jag nyligen sett
Maria full of grace
Om jag vänder mig om
I Kina käkar dem hundar
Vansinnigt förälskad
21 gram

Fem trevliga saker som hänt nyligen
HM-avi i brevlådan idag, ska hämta ut imorgon! Omlottklänningen och tweedkavajen hägrar..
140:- i dricks av tjejgäng i lördags, helt okej!
Ytterligare två fina kukuihalsband till mig från Hawaii, i kort modell den här gången
Mysiga två dagar med K förra veckan
Hittade wasabinötter på ICA, inte lika gott som ärtor men dock..

Fem mp3filer i min spellista
(Det får bli mp3orna i datorn, har mest funky shit men okej..)
White Stripes - "Jolene"
Bangles - "Walk like an Egyptian"
Mando Diao - "God knows"
Jesus and Mary Chain - "Just like honey"
Lasse Tennander - "Nu blåser vi ut ljusen stolta stad"

Fem böcker jag nyss läst
(Håller på med) Kajsa Ingemarsson - Små citroner gula
(Håller på med) Traci Lords - Nattens barn
Linda Skugge - Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad
Denise Rudberg - O.S.A
Martina Haag - Hemma hos Martina

Alla har nog svarat, men fortsätt gärna... ni som känner er träffade!THIS LOVE

Guuud, så patetisk jag är ibland - why?! Pojkvännen ringde förut ("Ville bara höra din röst") och jag satt med gråten i halsen genom större delen av samtalet, bara för att det plötsligt kom en sådan våg av saknad över mig. Känner mig riktigt typiskt girly som - varje gång vi pratas vid - inte kan låta bli att fråga när han tror vi kan ses igen... verkligen rätt approach, det får ju inte alls män att lägga benen på ryggen och fly till Timbuktu då de känner sig tjatade på! Egentligen ses vi väl inte sådär överdrivet sällan för att ha 50 mil mellan oss, 2-3 gånger i månaden har det blivit hittills och då ett par dagar i stöten... men kan inte hjälpa att det aldrig känns tillräckligt ofta. Just nu har han dessutom sjukt mycket att göra med produktutveckling i det egna företaget + att han har en dotter i Köpenhamn som väl inte heller ser så mycket av honom. Bara hoppas det inte rinner ut i sanden för att vi inte tar oss igenom det här med avståndet...

Jag saknar honom sekunden han vänder sig om

TISDAGENS TO-DO

Okej, så dagens planer är som följer:

  • Arbetsförmedlingen (alltid ett sant nöje!)
  • Kommuninformationen
  • Banken
  • ICA Kvantum
  • Hålla tummarna för att det blir jobb ikväll trots det vackra vädret

SLUT PÅ TORPET

ErnstKirchsteiger

 

Nu går Sommartorpet i graven och även fast jag nog tycker det är rätt beslut - hur ska det gå att förnya liksom, de har ju gjort allt - så känns det ändå lite vemodigt... gillar programmet även om det vore en grov överdrift att påstå att jag följer det regelbundet. Men det ska liksom finnas där, ungefär som Pommac i butiken och rinnig rödbetssallad på julbordet. Oh well, life goes on...


IRRITATIONSMOMENT

Btw så vet jag inte om det är mitt tangentbord eller bloggverktyget det är fel på men jag har stora problem både med länkningen + att markören hoppar ner en rad mitt i ett ord/mening så allt blir bara fucked up. Mycket tålamodsprövande.


AM I THAT IRRESISTIBLE?

Kort liten maildiskus på den där dejtingsajten tidigare ikväll där jag och K numera är så serious att vi huserar på en gemensam sida (don't ask me why). Lade märke till att L som jag träffade lite löst ett par gånger för något år sedan kikade in på vår profil - han känner till den - så klickade iväg ett mejl för att kolla läget, vilket följdes av ytterligare några kallpratsmejl om livet, kärleken och karriären (han är musiker och det flyter tydligen på rätt bra just nu,skulle till Amsterdam och spela på torsdag - lyckosten!). Då samtalsämnena tog slut skrev jag något i stil med "Du kan ju höra av dig om du känner för att ta en fika/öl någon gång", varpå jag fick till svar "Men tänk om jag känner för att busa med dig då?" vilket är kod för "Let's have opersonligt sex!". Vad är det för fel på vissa män som inte bara kan get together på ett normalt sätt utan att ha sex i (bak)tankarna? Jag fattar det verkligen inte. Det är ju inte första gången jag får höra något liknande om jag säger så... och oemotståndlig är jag faktiskt inte. Gimme a break och uppför er som folk.


VARNING FÖR LIGHTSMASK

Cheesecake

 

 

BIG WARNING utfärdas härmed för "goda, men kalorisnåla" desserten ovan... (amerikansk cheesecake med saftiga och söta jordgubbar saluförs den som) från Viktväktarna. Ptwii, säger jag bara - har verkligen inte en kromosom gemensam med den sagolika skapelse som är cheesecake. Håll er borta!


JAG HAR ÅNGEST

För att läsa ett mejl. Läsa - inte svara. Skjutit på det i tre dagar. Skärp dig, för fan!


BABYBILDER

Fick länk av vännen C till hemsida med bilder på Beas nyfödda lilla Amanda - roligt roligt!

 

Bea+bebbe

Bea + sovande bebbe

 

Barabebbe

Ännu en sovande söt bebbe


I'M A STARVING ARTIST

Gjorde samma skojiga test som Maria!

 

STARVING ARTIST

You are 42% Rational, 28% Extroverted, 14% Brutal and 57% Arrogant

 

You are the Starving Artist! You are more intuitive than logical, and are primarily guided by your heart and emotions. You are also very introverted and gentle. Of course, this does not mean that you do not have an ego. In fact, you are surprisingly arrogant for someone so emotional and gentle. This is why you are best described as a starving artist. You are very introspective and quite sure of yourself, as any accomplished artist is, yet your views are impractical, guided by feelings, and overly gentle. You probably find math, logic, and similar intellectual pursuits offensive to your artistic sensibilities, and you prefer the open-endedness of artistry because then you know you can never truly have a wrong answer. So really you have no reason to be arrogant, you big doofus, because the skills you value (emotion, spirit, art, etc.) in yourself are valuable only on a subjective level, meaning your arrogance is purely masturbatory. In short, your personality is defective because you are arrogant, introverted, introspective, gentle, and thoroughly irrational... posessing most of the traits needed to be a starving - and useless - artist. So get out there, write a few short stories that are allegories for the spirit, and starve!

 

To put it less negatively:

 

1. You are more INTUITIVE than rational

2. You are more INTROVERTED than extroverted

3. You are more GENTLE than brutal

4. You are more ARROGANT than humble

 

Mja. Stämmer kanske till 50% men skulle nog säga att jag är något mer extrovert än introvert, dessutom blir jag vansinnig då det varken finns ett rätt eller ett fel svar på en fråga. Men i övrigt så... kanske.


JAG FÅR SPADER...

... på människor som aldrig har på, alternativt aldrig svarar i, sin mobiltelefon! Nu gäller det Klaus (ja, det är namnet på den mystiske K) som fastän han t o m är innehavare av hela två telefoner endast i undantagsfall går att få tag i. Allt som oftast är det bara till att lämna sitt nummer så ringer han upp några timmar senare.. Men om jag känner för att prata nu-nu-nu då och inte sen.... jag blir galen...


DON'T MIX WORK WITH PLEASURE

Tji fick jag och mina planer på att blogga då jag kom hem inatt (Webblogg ur drift) och nu har jag naturligtvis förträngt allt livsviktigt jag skulle skriva om... Jobbade igår kväll på restaurangen, vilket var helt okej eftersom jag bara hade två matbeställningar på hela tiden - ett möhippegäng på 11 tjejer och ett par stammisar - till förtvivlan för "chefen" såklart som förbannade det varma vädret som förvandlat lokalen till en bastu... Det var verkligen sjukt varmt, gick omkring och svettades i linne hela kvällen... drack kopiösa mängder vatten och fick till råga på allt huvudvärk av eländet. Nu är en av ägarna bortrest hela veckan (en familj äger stället - pappan är kock, mamman sköter bar etc, sonen sköter all generell drift, honom jag benämnde som "chefen") så förhoppningsvis blir det lite mer jobb än vanligt, tisdag-torsdag-lördag om jag har tur!

 

Egentligen är det en evig tur att jag har extrajobbet där kvar, med tanke på att det i början hände lite saker mellan mig och sonen som hade kunnat komplicera saker och ting. Det började med att vi fick kontakt på en dejtingsajt i början av året... pratade en del både där och i telefon och bestämde oss till slut för att gå ut och äta middag. Det var jättetrevligt och vi dejtade ett par gånger till efter det - gick på bio etc - innan han erbjöd mig extrajobbet i samband med att tjejen han brukade ringa till var tvungen att sluta. Precis efter att jag hade börjat där fortsatte vi att ses lite löst, vi sov tillsammans ett par gånger i hans brors lägenhet som ligger i samma hus som restaurangen och var såklart livrädd att stöta på någon av hans föräldrar som också bor i huset på morgonen, inte så lyckat om de fattat att det var något mellan oss. Sedan rann det helt enkelt bara ut i sanden, vi pratade aldrig ens om det utan han bara fortsatte ringa in mig vid behov och vi slutade "jobbflirta" (lite trist, det är kul att ha någon att flirta med på jobbet). Nu är det som om det aldrig varit något mellan oss, vilket egentligen är skönt... att det inte sabbade jobbrelationen. Det är nog sant som de säger att man ska aldrig mix work with pleasure...


ONÖDIGT VETANDE

Idag känner jag för att lägga min tid på att fylla i ett gäng meningslösa frågor - hederligt snodda från Mr AlexSevilla, så here we go!

 

Namn: Ellinor (Eleonor om man ska tro passet)

 

Kallas: Eh... Ellinor. Elli i mellan- och högstadiet (gillade det aldrig). K kallade mig för något i stil med "pussgurkan" för ett tag sedan... det gör han nog aldrig om så som jag trackade honom för det!

 

Piercings: Ja, i naveln. Hade i näsan då jag var 15-16.

 

Tatueringar: Nej. Vill nog inte desperat ha någon heller... men vi får se - man vet aldrig.

 

Längd: 1,57

 

Har du ngn fobi? Jag är paniskt rädd för spindlar

 

Gillar du dina syskon? Ja, min bror är en reko kille han!

 

Måste du sy upp byxorna du köper? Oftast borde jag nog det, köper därför ofta byxor i highwatermodell så är de perfekta.

 

Ser du på Robinson? Inte sedan Tv3 tog över konceptet.

 

Sjuk humor? Den där frågan har jag aldrig fattat... vad är sjuk humor liksom?!

 

Gillar du bilar? Nej, jag kunde nog inte vara mer ointresserad...

 

Vad anser du om skånska? Det finns ful skånska och det finns vacker skånska. Tycker nog den de talar i Helsingborgstrakten inte är så tokig.

 

Har du en Lunarstorm? Ja, pinsamt nog (?) eftersom jag snart är 26 år. Dock  var det länge sedan jag var riktigt aktiv och sidan är rätt ouppdaterad. Tipsy heter jag för den intresserade.

 

Vad vill du bli då du blir stor? Den där frågan vill jag inte ens tänka på...

 

Favorit tv-program: Nip/Tuck, Desperate Housewives, The Amazing Race, The Block m fl.

 

Gillar du dina grannar? Har hejat på tjejen bredvid, de andra har jag inte sett röken av. De varken syns eller hörs uppenbarligen - passar mig fint!

 

Värsta känslan: Frustration

 

Människa som gör dig enbart glad: K faktiskt! Han har samma effekt som ett lyckopiller!

 

Människa som gör dig enbart ledsen: Ledsen vet jag inte... snarare irriterad. Det är min pappa.

 

Senast köpta skiva: Det var evigheter sedan (laddar ner). Vad kan det ha varit, Kent? Eller Turid.

 

Senast lästa bok: Linda Skugge "Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad"

 

Vem fick du senast ett blandband av? Det var säkert 5-6 år sedan... Emma A.

 

Har du några fordon i din ägo? Mm, en gammal Volvo 86:a jag aldrig ens har kört... fick den till skänks vid årsskiftet, ställde av den direkt och ska nu sälja den till min bror om ett par veckor.

 

Jag vill vara: Rik och vacker såklart! Vill inte alla det? :)

 

Bästa sport: På tv kollar jag gärna friidrott i alla fall.

 

Hur ser folk dig? Förmodligen som rätt "duktig" och ambitiös... har höga krav på sig själv. Kanske som lite nojjig också.

 

Vad vill du helst ha nu? Ett välbetalt heltidsjobb som jag trivs med och kan utvecklas i. Ok, jag nöjer mig med en macka!

 

Är det många som läser din dagbok på Internet? Jag har ingen dagbok - jag har en blogg :)

 

Föredrar kall eller varm Oboy? Varm

 

Vad har du för intressen? Allt som intresserar mig

 

Vilken var din första konsert? Det minns jag verkligen inte alls. Säkert Mora Träsk eller något.

 

Är du pinsam på fyllan? Nja... nej, inte om jag inte får för mig att agera matchmaker åt mina vänner eller ringa/messa alla mina ex bara för att "prata". Det sistnämnda händer iofs ibland (kan någon konfiskera min mobil nästa gång jag går ut, tack?).

 

Är du blyg? Nej, inte egentligen

 

När kräktes du senast? Några månader sedan, kom hem på morgonen efter alldeles för mycket vin och skumpig bussfärd = inte någon bra kombo!

 

Vad tycker du är äckligt? Oliver. Lakrits. Sopor. Spyor. Mögel.

 

Tycker du det är jobbigt att ringa till någon? Det beror på till vem det är

 

Vad tycker du om sex före äktenskapet? Existerar motsatsen fortfarande?

 

Hur svarar du i telefonen? Med höger hand

 

Är du en bra flickvän/pojkvän? Det får vi verkligen hoppas... jag försöker åtminstone!

 

Somnar du med tv:n på? Aldrig

 

Är mustasch eller skägg snyggast? Måste jag välja så något i stil med tredagarsstubb.

 

Har du långa naglar? Nej, inte speciellt. De skivar sig och går av stup i kvarten.

 

Om du skaffar barn, vill du adoptera eller ha biologiska? Det senare, men skulle det bli aktuellt med min nuvarande någon gång i framtiden blir det nog det förra i alla fall.

 

Brukar du bli våldsam då du blir förbannad? Har väl hänt att jag slängt en och annan kopp/Walkman i golvet (*host host*) men generellt sett inte.

 

Mössa eller öronmuffar: Vilka valmöjligheter.... Basker.

 

När grät du senast? Fick tårar i ögonen då jag läste om någon som var dum mot djur för ett par dagar sedan. Annars var det kanske ett par månader sedan?


HANDLINGSKRAFTIG

Minsann om jag inte tog tag i det där med klamydiatestet idag i alla fall, handlingskraftig som jag alltid är *host host*. Fick en tid redan idag, kl 11.15 och på vårdcentralen i Runby var de supertrevliga (till skillnad mot igår). Nu börjar jag redan bygga upp nervositeten... tänk om jag har det! Alla samtal som måste ringas (inte för att jag varit överdrivet promiskuös sedan jag testade mig senast men ändå...) - det blir som i reklamen! Men skönt att få det gjort åtminstone. Säger som förut : Do it du också!


Före- och efterbild

Pular in en före- och efterbild på håret nu i alla fall (tagen med mobilkamera eftersom jag inte orkar vänta på att K ska komma hem från jobbet med digitalvarianten):


 

Före
Före

Efter
Efter

 


Den övre är egentligen tagen i mitten i maj, så ni får tänka er längre och mycket mer slitet samt solblekt helt enkelt. Frisyrerna är egentligen inte radikalt annorlunda, men nu är det mer uppklippt bak och på sidorna vilket inte riktigt syns på bilden. Dessutom ser jag väldigt trött och blek ut... läge att ta lite på lite extra smink kanske!


KLAMYDIA? INTE JAG VÄL...?

Både jag och boyfriend (det låter så mycket mindre seriöst om man säger det på engelska - passar en relativt förhållandeskraj person som mig!) har talat om att gå och klamydiatesta oss ett tag nu för att vara på den säkra sidan. Som med så mycket annat man talar lite löst om har det inte blivit av men i och med dagens AB-rapport fick jag äntligen tummen ur och skulle ringa för att beställa tid. Först till vårdcentralen i centrum, där jag fick knappa in mitt telefonnummer för att sedan bli uppringd två timmar senare (naturligtvis 25 minuter efter avtalad tid - tänk om jag hade haft något viktigare för mig och behövt gå hemifrån?!). Då de väl behagade höra av sig fick jag reda på att jag tydligen inte alls hörde dit, utan skulle ringa till vårdcentralen i Runby istället. Efter att ha suttit i telefonkö fick jag besked av en snipig tant att det visst inte gick att boka nu utan att jag måste ringa imorgon kl 8 istället och tala med en sjuksköterska. Det är just sådant här krångel som gör att dylika ärenden alltid har en tendens att bli uppskjutna... skulle jag glömma bort att ringa imorgon dröjer det säkert ytterligare en månad innan jag kommer för mig att göra det igen.

 

I vilket fall som helst så vill jag verkligen trycka på hur viktigt det är att man ser till att testa sig för just klamydia med jämna mellanrum. Det är en lömsk rackare som ju - vilket säkert de flesta vet - kan leda till infertilitet och risken ökar ju fler gånger man åker på det. Dessutom går de flesta som har det runt alldeles symptomfria, vilket naturligtvis är ännu mer scary. Själv brukar jag försöka se till att testa mig ett par gånger per år, speciellt då/om jag råkar slarva lite med någon jag inte har en fast relation med (aja baja!). Do it. Nu.


SKOJAKT

Har ett vagt minne av att jag för en kort tid sedan spanade in ett par underbara, mörkbruna ballerinor med kilklack i sammet/mocka (?) - antagligen i någon tidning men det kan också ha varit på nätet. Riktigt höstiga och fina. Nu kan jag absolut inte hitta dem igen... är det någon som vet vilka jag menar och vad det var för märke?


LÄSVÄRT (?)

Bokregn i undertecknades brevlåda:

 

Kajsa Ingemarsson "Små citroner gula"

Får väl ge henne en ny chans då, hört en del gott om den här boken. "På det fjärde ska det ske" var dock triviallitteratur at its lowest.

 

Rani Manicka "Rismodern"

Haruki Murakami "Norwegian Wood"

De två senare faktiskt efter kröniketips från lilla Ebba!

 

Tillsammans med Susanne Ljungs "Stora bok om skönhet", lånad på Kungsholmens bibbla (stängd för renovering sedan i fredags och typ 8-9 månader framåt) har jag helt klart en hel del att tugga i mig!


Brunetter har roligare

Var som sagt äntligen och fixade håret på Mirres igår förmiddag. Natalie som klippte mig var en himla trevlig tjej, ett par år yngre än mig och hade massa egna idéer om vad hon ville göra med håret. Det gillar jag - det är så trist med frissor som enbart går efter kundens önskemål utan att ha några åsikter själv. Hur som helst verkade våra idéer stämma rätt bra överens, hon ville behålla längden bak i nacken men klippa upp överhåret och på sidorna för att skapa lite mer liv och en riktig "frisyr". Sedan bestämde vi att jag skulle bli brunett såhär till hösten - bort med det diskvattensblonda - och hon lade i en intensivtoning i cappuchino/chokladbrunt med lite-lite rött i. På det ett litet antal ljusare slingor i överhåret och snedluggen så färgen inte skulle bli för kompakt.

Är supernöjd, speciellt med att vara brunett igen (vilket i ärlighetens namn klär mig bättre) och bara hoppas att färgen inte tvättas ur för snabbt nu så det blir blaskigt. Till på köpet visade hon mig hur jag skulle gå till väga för att få fram mina lockar bättre - är tydligare lockigare än vad jag tror egentligen - och jag köpte även Screwd från Fudge som ska hjälpa till med det. Kan verkligen rekommendera Mirres - de är prisvärda med tycker jag - och det är skönt att äntligen ha hittat en frisör här jag faktiskt känner mig nöjd med. Dessutom gillade K det skarpt, vilket ju var trevligt! Ska försöka lägga in en före- och efterbild inom ett par dagar så ni får see for yourself.


FUCKING INSOMNIA

Det är verkligen något allvarligt fel på mina sovvanor (ok, sedan typ 3 år tillbaka!) och jag är så less på det så jag kan vomera. Efter 5 h sömn föregående natt, hålligång hela dagen och dessutom jobb 18.30-23.30... borde man inte bara kunna krypa till kojs och sova som en gris då?! Men nehejdå, nu är klockan 4 på morgonen (fyra!) och jag ska upp om 3 h, Lord have mercy. Imorrn är det också fullt upp och med tanke på att kommer på eftermiddagen känns det som om kvällen (och natten...) lär vara rätt busy den med. När ska jag få sova då?!

 

Kanske helt enkelt borde försöka fortsätta på Per Hagmans "Att komma hem ska vara en schlager" - då somnar jag garanterat - den är ett sömnpiller!


SLITVARG

Sms från restaurangkillen som undrade om jag ville jobba ikväll, torsdag, lördag... lite strange, han brukar aldrig behöva hjälp mitt i veckorna. Tackade ja till ikväll och lördag (K är ju här onsdag-fredag), vilket innebär lite extra klirr i kassan den här månaden *hurra*! Som går till att betala telefonräkningen. Suck. Hur som helst är jag lite stressad, måste hinna städa här innan jag sticker och då jag kommer hem inatt kommer jag inte kunna somna förrän sisådär vid 5-tiden som brukligt är och sedan ska jag upp och vara hos frissan imorrn kl 10, GAAH - blotta tanken på all stress och trötthet ger mig ont i magen. Men det är väl lika bra att sätta igång. Over and out.


PARLEZ-VOUS FRANCAIS?

SamuelLeBihan

 

Just kikat färdigt på en dvd med this gorgeous gorgeous man, Samuel Le Bihan... Oui, il est Français (Gud, vad jag borde gå och friska upp min franska)! Filmen heter "A La Folie... Pas Du Tout" eller "Vansinnigt förälskad"  och var en finurlig liten romantisk thriller (!) kan man säga med Audrey Tautou i huvudrollen (Amelie ni vet..). Faktiskt mycket bättre än jag väntat mig - hyr genast!


Badrumsskåp - dock ej mitt!

Hos AlexSevilla kan man nu se exempel på hur ett manligt badrumsskåp kan se ut för ovanlighetens skull - ett bidrag i duellen Mel E startade ni vet! Välfyllt och med en ansenlig mängd Clinique-prylar, kul att se!

 


"Var är mitt då?", undrar ni kanske nu... och det kommer - har ju dock ingen digitalkamera själv så tänkte vänta tills K kommer hit på onsdag med sin superavancerade, då kommer förhoppningsvis mitt bidrag!


SENDRAG

Men det var väl själva f*n också... min HM-beställning är försenad igen! Alla får sina fina omlottklänningar utom jag och det hinner väl bli minusgrader innan höstkavajen i tweed behagar dyka upp. Att de inte bullar upp med ett ordentligt lager från början av varor som kan tänkas bli populära - det övergår mitt förstånd. Något måste de ju ändå ha lärt sig genom åren... Surt, sa räven!


"EN SÅN VACKER DAG TRALALALA..."

Idag är det en gruvligt vacker sensommardag, sådär så att jag i ren villrådighet trots det inte kan med att planera någon skojig aktivitet - mentalt är nämligen sommaren (dessvärre) över för mig efter alla dagar med hällregn och snålblåst. Tänker i alla fall spendera dagen med att:

  • Skriva arbetsansökningar och anmäla mig till diverse bemanningsföretag
  • Röja lite i röran (får ju trots allt finbesök på onsdag!)
  • Promenera till affären
  • Och - om jag inte är alltför rastlös - kanske sola lite i min lägenhet (nix, har ingen balkong men dock fönster man kan öppna upp på vid gavel då solen ligger på hela eftermiddagen... skulle också kunna lägga mig på snedtaket utanför men tanken på att kunna rasa ner från fjärde våningen känns inte... betryggande)

För övrigt så önskar jag alla andra en trevlig dag!


SNART BLIR DET JULAFTON

Mycket riktigt, de nya avsnitten av Nip/Tuck börjar visas i SVT i höst - och redan om en vecka - tog jag precis reda på. Hurra!!!

 

Ps! Tills vidare kan ni ju se repriserna - visas runt 23 i SVT2 på söndagskvällar. Om 20 minuter alltså...


OOPS, SHE DID IT AGAIN...

Winona

 

Nu var det tydligen dags igen! Fair Winona har fallit för sina kleptoman-tendenser vid ännu ett tillfälle. Det är egentligen synd om flickan, det måste ju helt enkelt vara uppmärksamheten hon är ute efter... eller så är det tecken på att det är något annat som står väldigt galet till. För det lär ju inte vara så att hon saknar medel att kunna hala upp kreditkortet med en gång....


SYNDEN STRAFFAR SIG

Haha, verkar som om det faktum att jag inte betalar tv-licens straffat sig idag... Varken SVT, tv3, tv4, kanal 5 eller Ztv fungerar - typiskt! Verkar inte som om det blir något höjdhopp senare för min del då...


OM RÄTTEN ATT VÄLJA SJÄLV

Ett undantagsmässigt inlägg i jämförelse med mitt vanliga babbel om kärleksbekymmer, mode, smink och andra högst subjektiva iakttagelser, nerplitat mitt i natten (i Word t o m) efter att ha legat och läst valda texter ur Linda Skugges Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad. Linda, vad du är bra… äntligen har någon satt mina egna tankar på pränt, äntligen vågar någon sätta sig upp mot alla gällande konventioner då det handlar om något som borde vara så jävla självklart. Det gäller att (citat Linda) man ska slippa bli bemött med skepsis när man vill ha snitt.

 

Jag är 25 år gammal. Har inga barn och det lär väl heller inte vara aktuellt på x antal år åtminstone (inte minst med tanke på att min nuvarande har valt bort möjligheten att kunna skaffa några som jag ju tidigare nämnt). Däremot är jag helt på det klara med att jag någon gång kommer att vilja ha en egen liten familj, med ett – max två – barn tillsammans med någon jag älskar. Jag är dessutom lika klar över att mitt barn kommer att födas med kejsarsnitt och inte vaginalt. Egentligen borde jag inte ens behöva förklara mig i den här frågan. Det borde vara en självklarhet att det (precis som i abortfrågan) är min rätt som kvinna att besluta över min egen kropp. Om jag väljer bort smärtan och risken som det innebär att genomgå en vaginal förlossning till förmån för en planlagd, säker och relativt smärtfri sådan (ja, jag vet att det kan göra djävulskt ont i såret efteråt) i form av ett (planerat) kejsarsnitt – borde jag inte kunna göra det utan risk för att bli kallad bortskämd och okvinnlig? "Äh, du är bara rädd för smärtan" säger nog många men det är inte alls det som är frågan. Jag lider inte av någon panisk förlossningsskräck även om jag råkar vara byggd som en smurf och förmodligen kommer få problem med både det ena och det andra om jag nu skulle föda vaginalt. Naturligtvis är jag inte maschochist och därför inte överdrivet förtjust i smärta, men jag är varken rädd för nålar eller blod och min smärttröskel ligger på samma nivå som de flesta andras. Jag känner helt enkelt inte för att delta i den här tävlingen om vem som kan lida mest, utan bedövning och lustgas och Epidural och allt vad det heter bara för att det ska vara så natuuurligt som möjligt. (Citat Linda igen) Är det verkligen naturligt? Man kan ju inte klara av det själv utan måste få experthjälp på sjukhus.

 

Jag vet precis hur det kommer gå till för jag har hört samma historia berättas x antal gånger nu. I samma stund som jag förkunnar att jag vill ha snitt kommer barnmorskan veva igång sin massiva övertalningsattack. Att föda vaginalt är något vackert, något man ska gå igenom för det är bäst för alla parter… bäst för mig, bäst för bebisen, bäst för landstingets ekonomi. Ja, för det där sista är det som egentligen ligger bakom sjukvårdspersonalens aversion mot planerade kejsarsnitt. Det behöver naturligtvis inte vara deras personliga åsikter men de har tränats som små apor att stå emot kvinnors begäran att själva besluta om snitt för "det kostar ju skattebetalarna så mycket onödiga pengar". Sedan kommer jag få gå i samtalsterapi. Otaliga timmar samtal om varför jag inte vill, om varför jag är rädd osv – men jag ÄR JU INTE RÄDD, jag vill ju bara ha det andra alternativet så sluta och behandla mig så förbannat nedlåtande! Det är precis det jag kommer få göra… skrika högt, argumentera, gråta floder och till slut få be på mina bara knän så kanske kanske jag får mitt snitt till slut. Det är för jävla orättvist.

 

Nu är det absolut inte så att jag på något sätt fördömer de (flesta) kvinnor som trots allt väljer en vaginal förlossning. Det är precis det som är kontentan, det är er kropp och ni förfogar över den precis som ni själva vill. Jag betackar mig bara från alla förebråelser och attacker att jag på något sätt skulle vara sämre än vad ni är för att jag gör ett annat val. För att använda en liknelse till en annan fråga så är det lika osant som ett påstående ett riktigt stolpskott en gång kläckte ur sig "Om du inte är bisexuell så är du inte öppensinnad". Då har man verkligen inte fattat vad själva frågan om valfrihet och oberoende egentligen går ut på.


HÄR VAR'E POSTORDER...

Traskade upp till det inte-alls-så-närliggande paketutlämningsstället tidigare idag för att hämta ut mina paket från såväl La Redoute som Josefssons Josefine. Naturligtvis inga kläder från den senare - lärde mig min läxa från det senaste felköpet (då kjolen bara växte och växte i midjan... byxorna var för tacky) - men istället ett fint lila bäddset med extra örngott, ännu en tavelhylla samt sex ljushållare som ska upp på väggen i min lilla sovalkov så småningom. Plus en BaByliss Press n' Curl locktång som dyker upp i slutet av september visst (suck). Just det, en bh med. La Redoute-paketet var desto festligare, hade inte beställt så där våldsamt mycket men dock:

 

Omlottkofta

Omlottkofta (fast i purpur)

Fantastiskt snygg, mycket roligare än den ser ut på bilden!

 

Byxor

Svarta, vida byxor

Hade ett par sedan innan men de är både snygga och sköna - dessutom går det att välja mellan tre olika längder, toppen för en kortis som mig - så jag beställde ett par till.

 

Sidentop

Mönstrad sidentop

Lite väl see-through, får kanske ha ett svart linne under, men obeskrivligt skön och man känner sig så snygg i den...

 

Nu fattas bara HM-paketet...


Dr Hauschka-Babuschka

Har länge varit lite nyfiken på Dr Hauschkas produkter som visst ska vara såväl biodynamiska som holistiska. Inte heller utför de djurförsök eller använder sig av ingredienser som tagits fram med hjälp av djurförsök. Just nu kan man på Pulpstore köpa ett prov- och reseset med sex av hennes produkter i miniförpackningar. Finns både för normal och fet/oren hud. Pris endast 104:-. Minimibeställning på Pulpstore är dock 150:- och kan inte riktigt hitta något annat jag jättegärna vill ha - sajten verkar överhuvudtaget fortfarande vara på blöjstadiet, inte så utbyggd ännu och med relativt få produkter även om den ser lovande ut. Undrar iaf om det är någon annan som testat Dr Hauschka och kan rekommendera?


"TELL ME WHAT YOU DON'T LIKE ABOUT YOURSELF"

Nip/Tuck

 

Längtar verkligen något otroligt tills säsong 2 av Nip/Tuck kommer igång (vilket den borde göra snart med tanke på att SVT sänt repriser av 1:an hela sommaren). Och tänka sig, det finns en säsong 3 också! Nu upptar det verkligen all min viljestyrka att inte gå in och läsa om avsnitten i förväg alt. ladda ned dem. Den som väntar på något gott...


Countdown: 4 days to go

Tills jag äntligen slipper mitt platta, ojämna, trash-diskvattens-blonda barr... kan knappt vänta! Nedräkning...

 


Japp - kom mig slutligen för att kika förbi
Mirres igår eftermiddag för att beställa tid. Hade räknat med att få vänta minst ett par veckor ("Kom ihåg att vara ute i god tid" står det på hemsidan) men döm min förvåning då jag fick en tid hos någon vid namn Natalie redan på onsdag morgon. Eftersom jag aldrig varit där förut har jag ingen koll på vem som är duktig och inte, bad bara om att få någon som är bra på färg. Egentligen ville jag ju ha Mirre själv, men då det var hon som tog emot bokningen kände jag mig fånig om jag skulle pipa fram "Men jag vill ha dig juuuu..." så jag nöjde mig och hoppas på det bästa med Natalie. Dessutom hade jag troligtvis fått vänta betydligt längre än några dagar om jag hade krävt att få Mirre har jag en känsla av (som förresten färgat håret i en gräslig ljusröd färg, är inte alldeles säker på att jag hade vågat betro henne med min kalufs i alla fall).

 


Nu återstår bara att fundera över vad det är jag ska göra med håret, en lite ovanlig situation eftersom jag i vanliga fall brukar veta exakt vad jag är ute efter. Troligtvis kommer jag be henne att försöka klippa en frisyr som är lätt att variera och där jag kan välja att antingen ta fram mitt självfall eller göra det rakt. Som det är nu är jag så illa tvungen att plattånga håret om det ska se okej ut och så har det egentligen varit i flera år. Bara de senaste veckorna har dessutom håret blivit något otroligt torrt - trots frekventa inpackningar - så jag känner att det nog är dax att dra ner på fönandet och plattandet. Det vore otroligt skönt med en frisyr som man bara kan föna torr och sedan faktiskt gå ut som man är. Vill nog inte ta så mycket på längden även om det är rätt slitet just nu och det måste naturligtvis bort. Vad gäller färgen skulle det vara fint med en lite varmare mörkblond/brun nyans som passar till hösten men där har jag egentligen inga direkta idéer - får höra med henne vad hon tycker. Möjligtvis några slingor bara för att lätta upp det hela, men i övrigt vill jag nog ha en relativt enhetlig färg. Kan egenligen bli rätt mycket mörkare eftersom jag har mörka ögon, men känner mig alltid så blek då håret blir för mörkt. Då jag var 17-18 år färgade jag håret mörkbrunt, nästan svart en tid vilket jag trivdes bra i och fick många komplimanger för men det krävs ju att man färgar utväxten så ofta. Nu har jag i alla fall något att fundera över i helgen... bläddra i tidningar och leta bilder kanske med... men en sak är säker - jag längtar ihjäl mig tills på onsdag!


VM-SCHNYGGO

RensBlom

 

Friidrotts-VMs meste och bäste hunk måste utan jämförelse vara Rens Blom från Nederländerna som rätt oväntat tog hem guldet i stavhopp igår (ni vet, då Patrik Kristiansson rev ut sig så förargligt). Ett riktigt schnyggo minsann. Här kan ni läsa mer om honom - förutsatt att ni kan holländska då...


PRINSESSTESTET

Tog också det här skojiga lilla testet - Which princess are you?

 

Ursprungligen från Engla via Maria.

 

Princess Mary

 

Your crown princess personality is:

CROWN PRINCESS MARY OF DENMARK

Like the Aussie-born princess, who met her prince at a local pub, you are romantic and down-to-earth. Unpretentious and unassuming, you can win anyone over by letting your charm speak for itself. And when it comes to taking on royal duties, you would jump into everything - from donning traditional costume to greeting the public - with humour and aplomb.


DET ÄR SÅ SYND OM MIG...

No blogg på närmare 2 dagar nu eftersom jag mått - och mår i viss mån fortfarande - för taskigt alltså! Det är that time of the month vilket som vanligt genererat magont och illamående. Igår kväll kom dessutom den migränliknande huvudvärken jag trodde jag skulle slippa, men som slog sig på både ryggen och vänstra sidan av nacken och gjorde mig ljus-och ljudkänslig. Igår var jag så korkad och åkte in till stan, men idag har jag hållt mig hemma hela dagen - mestadels i sängen och sovit sovit sovit... Huvudvärken dröjer sig fortfarande kvar lite men det är åtminstone bättre. Dåligt samvete för att jag inte svarat i telefon på hela dagen (den började ringa kl 9 imorse och har hållt på hela dagen - WTF!) och bl a ignorerat såväl sms som telefonsamtal från K. Han är i Danmark i helgen, jag är inte ett dugg avundsjuk...

 

Nu ska jag dricka litervis med vatten och knapra huvudvärkstabletter...


OVÄLKOMMET BESÖK

Tv-licens

 

Otrevlig liten sak som ramlade ner i min brevlåda idag - om än väntad, har ju ändå huserat i min lilla lägenhet här i nästan 7 månader nu och förr eller senare skulle den ju komma.. You guessed it :

 

Vi kommer på besök!

Avsändare: Radiotjänst

 

Skärpt tv-avgiftskontroll i mitt område, vilket jag av erfarenhet vet dröjer minst en månad från det man har fått brevet - troligtvis är det så att de måste annonsera att de kommer men väljer att göra det långt i förväg så man sedan ska vara oförberedd då de väl gör det. Som väl framgått rätt väl betalar inte jag tv-licens och har inte för avsikt att göra det heller. Principiellt har jag väl egentligen ingenting emot det, förstår varför avgiften finns och vad den ska gå till... men faktum är att som landet ligger nu är det helt enkelt en avgift som inte ryms i min budget.

 

Hur som helst har jag numera för vana att inte öppna om det ringer på dörren och jag inte väntar besök, så risken att de ska få tag i mig och tvinga mig att betala är väl inte så stor. Lärde mig av misstaget jag gjorde i min förra lägenhet då jag nyinflyttad första kvällen öppnade dörren, glad i hågen över mitt första besök och möttes av tv-licensmannens sneda leende. Då tv:n halvt syntes från dörren och dessutom var på kunde jag ju inte gärna neka, men efter att ha betalat en räkning ringde jag och avanmälde tv-innehavet. Funkar det med :)


MER CHEAP MONDAY

Eftersom jag bara var intresserad av var man kunde hitta Cheap Monday-jeansen i Stockholm  - vilket jag fick utmärkta svar på, tackar! - och flera nu undrat var de finns i övriga landet (främst Göteborg och Malmö/Helsingborg) så är det någon som vet så får ni gärna skriva det här :)


ÄNNU MER FILM...

Egentligen inte-alls-så-bloggsugen-för-jag-är-lätt-illamående men jag måste bara slå ett slag igen för Boxman som verkligen räddar dagar som det har varit rätt många av på sistone, d v s sådana då regnet öser ner och man inte vill göra så mycket annat än att krypa upp i soffan framför en bra film (fast man egentligen borde typ städa... eller söka jobb!).

 

Idag åker följande filmer tillbaka:

 

"Lykkevej" - ännu en av dessa danska filmer som jag missbrukar för fullt! Mysig och varm film, 3 + av 5 (hade fått 3.5 om man kunde ge halva)

 

"Day after Tomorrow" - kände för att se en riktig mastodontfilm och den här var faktiskt mycket bättre än väntat (om än förutsägbar), 4 + av 5

 

"Secretary" - skruvad minst sagt! Men rätt söt ändå, 3 + av 5

 

Och tillbaka till mig (förhoppningsvis tills på fredag) kommer:

 

"Maria full of grace"

"I Kina käkar dem hundar"

"Vansinnigt förälskad" (Audrey Tautou!)

 

Härligt


NATTENS FILMFRÅGA

Sitter man och funderar febrilt över en sådan här sak mitt i natten är man med all sannolikhet inte riktigt klar i bollen. Men i alla fall.

 

Någon som vet vad i all världen den där filmen heter som kom för ett par år sedan... fransk... ska vara väldigt obehaglig... handlar om en våldtäkt och hämnd tror jag... börjar på C eller D...

 

Jag blir tokig! GAAAH!

 

EDIT sen: Kom på det (letade upp den snarare), den började inte alls på C/D utan heter "Irreversible". Slänger ut en fråga om det är någon som sett den då istället, så man vet om den är värd att lägga på sin Boxmanlista...


SKOSORG

Buhu, nu har jag både sålt och skickat de underbara Asos-skorna. Ville så gärna behålla dem för de var verkligen fantastiskt söta men bara att inse... de var för små (trots att det var size motsvarande 37) och att skicka tillbaka dem för byte hade varit rätt oekonomiskt eftersom de var relativt billiga. Nu fick jag iaf nästan lika mycket för dem som jag gav från början och killen (!) som köpte dem på Tradera var en riktigt hygglo typ! Inte nog med att han satte in för mycket pengar på mitt konto som han insisterade på att jag skulle behålla... han skulle överraska någon som var ett riktigt "skofreak" med dem (rart!)... och han komplimerade mig dessutom för mitt namn! Helt klart en värdig köpare av mina underbara skor.


DRÖMDEJTEN

PierceBrosnan

 

Lite uttråkad och gjorde testet jag hittade hos Jenny.

 

Ser man på om inte min drömdejt blev Pierce Brosnan. Inte så illa och visst - har alltid haft en liten fabläss för sofistikerade, lite "businessaktiga" män. Pierce är lite väl till åren dock...


TUESDAY'S GONE

Thanks, Jer
Thanks, Pop
Thanks, Pep
Thanks, Jim
Thank you, Hip
Thanks, Les
Thanks, FATSO

 

Det är verkligen hysteriskt roligt. Eller så är det bara jag som är lättroad.


"Which nail color best fits you?"

Kunde inte heller låta bli att göra testet (från Atomflickan, via Fashionistan) och mitt resultat blev:


 

Your Nail Polish Color is Pink


How you're unique: You're girly without being high maintenance

 

Why your style rocks: You're the perfect blend of stylish, preppy, and cute

 

What this color says about you: "I am secure enough not to follow every trend"

 


Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Har nog rätt sällan nagellack överlag - med undantag av transparent då för det har jag jämt - men iofs, då jag väl har det blir det nog ljust rosa.

 


Fattar inte varför jag alltid blir så girly girly i alla test


RATAD

Nehej. Ännu ett "nej tack" på ett jobb jag sökt, denna gång genom en bekant - vilket väl torde ha inneburit en större chans - men dessvärre saknade jag ju "all erfarenhet av ekonomiarbete" trots att "personlighet är viktigare än erfarenhet" och "ditt brev gav en mycket positiv bild av dig". Jag förstår dem helt och fullt, men kan på samma gång inte låta bli att känna mig nedstämd - ska jag aldrig få ett riktigt heltidsjobb? Om jag ändå vore lite mer på det klara med vilken typ av jobb jag vill/kan söka också. För tillfället är jag i alla fall jävligt less på det här och känner bara för att sticka någonstans utomlands och jobba igen - fly från alltsammans med andra ord...


FEM ORSAKER TILL IRRITATION

Mitt humör är nog vad man skulle kalla ojämnt. Antingen är jag glad och lycklig, trivs med tillvaron och tycker allt flyter på som det ska. Eller så är jag frustrerad och lättirriterad, stör mig på småsaker och har svårt för att fokusera på saker som måste göras eftersom allt i övrigt inte är perfekt. Sedan jag flyttade tillbaka till Stockholm i januari i år (bästa beslutet jag tagit) har jag tack och lov mest känt mig i linje med det första alternativet. Dessutom har mitt humör blivit betydligt jämnare och kan numera bara vara bra helt enkelt - inte antingen himmel eller helvete. Det är rätt skönt. Dock har jag dagar då jag går runt och bara känner hur det kryyyper i hela kroppen av frustration och då varje liten neggosak som inträffar späder på irritationen och får mig att känna att världen är emot mig. Som idag. Små små saker som egentligen inte alls har någon betydelse för det stora hela, men som stört livet ur mig idag är:

 

• Leveransen på min gröna tweedkavaj är försenad, den kommer nu först vecka 35

 

Trots att nämnda leverans inte gått iväg ännu är det tydligen inte möjligt att gå in och ändra i beställningen (med undantag av leveransställe och betalningssätt) = kan inte lägga till den 10% rabatt jag fick i brevlådan idag utan måste således göra en ny beställning om jag vill ha den. Gaah!

 

• Brandlarmet gick då jag var nere i centrum = allt utrymdes och jag fick inte köpa någon nagellacksremover

 

• Det verkar som om min Lancôme BUS jag budade hem för bara en hundring på Tradera har försvunnit i posthanteringen

 

• Örtbiffar och huvudsallad fanns inte på ICA idag så jag fick köpa grönsaksbiffar och kruksallad istället

 

Ni hör vilka problem jag har! :) Det är urlöjligt, men det är sådant som får bägaren att rinna över till slut... Speciellt då jag till råga på allt har en sådan fuldag som jag har idag, med platt fult hår och orakade ben. Ska svälja irritationen nu och gå och göra mig lite fin nu istället så blir allting peachycake sen.

 


KUKUI IS HERE!

Helt galet! Paketet med mina kukuihalsband trillade ned i brevlådan idag, budade hem dem i onsdags tror jag och om säljaren skickade dem dagen efter har de alltså tagit 3-4 dagar på sig att komma hit ända från Hawaii! Det måste kallas för blixtens hastighet om något...

 

Hur som helst är de superfina och precis lagom långa. Väger knappt någonting, hade fått för mig att de skulle vara tunga men tydligen inte. De är väl gjorda av något som kallas för kukuinötter om jag inte har fel. Ett riktigt bra köp!


DET ÄR EN FRI VÄRLD?

Men ååh, what's up med elmarknaden i Sverige? Den är ju fri numera, så efter att ha fått en skyhög räkning för januari i år (trots att jag inte flyttade in förrän den 17:e och således bara använt el för 2 veckor) tog jag beslutet att byta till Sveriges billigaste elbolag - i a f vid den tidpunkten - Elverket Vallentuna AB ist för utsugarna Graninge (som jag inte ens tänker länka till!). Är hur nöjd som helst med Vallentuna, de skickar en räkning på 99:- varje månad efter att ha gjort en avläsning på hur mycket el jag beräknas förbruka under 1 år. Men inte 17 slipper jag Graninge för det! Nej, eftersom själva nätet härute ägs av dem är jag fortfarande tvungen att betala sk nätavgifter, närmare bestämt abonnemangsavgift plus något som kallas för överföring, övriga avgifter samt moms. Räkningen dimper ner var tredje månad (=idag) och jag blir lika förbannad varje gång. Hur kan de egentligen påstå att man är fri att välja vilket elbolag man vill, då jag fortfarande inte har något val att välja min nätleverantör? Det var ungefär som då telefonimarknaden släpptes "fri" men man fortfarande var tvungen att ha ett abonnemang från Telia (det har ju ändrats nu). Påminner mig om att jag ska kolla upp byte av telefonbolag...


OLAGA INTRÅNG

Port Scan logged

 

Somebody is scanning your computer

 

piper det ibland från min Sygate Personal Firewall. Typ 3 ggr de senaste dagarna.

 

Då skyndar jag mig att starta om datorn så slutar det. För jag blir scared shit.

 

De ska låta bli att spionera på mig!


JUDE & SIENNA : PART II

Jude&Sienna

 

Expressen - denna kvalitetsblaska som endast rapporterar, aldrig spekulerar... - menar idag att the Jude & Sienna-breakup som ju varit sommarens snackis är ett minne blott. De ska visst ha försonats, dessutom kom ju rapporter tidigare i veckan att Sienna är med mini-Jude.

 

Är det sant säger jag bara - baaad move, Sienna! En gång otrogen = stor risk att det sker igen. Du har väl inte glömt anledningen till att äktenskapet mellan Jude och Sadie sprack? No offence, men din boyfriend verkar - trots sitt änglalika yttre - helt enkelt inte vara en alldeles pålitlig kille. Dra dig ur nu innan det är för sent...


BLOGGPORTALEN

Oj då, Bloggportalen har ju slagit upp sina portar såg jag precis (kanske är väldigt sen nu...). Den ser himla bra ut dessutom!


LIVET SOM SERVITRIS

Såklart gick det så bra sååå att jobba igår - trots mina nojjor - och idag känner jag mig som en klubbad säl (som alltid efter fem timmars runtkutande, utan att sitta ner ens en minut). Vi hade en svensexa på sex mycket trevliga och städade pojkar, inget skrålande och nyp-i-baken där inte, skönt! Plus att de dricksade rätt hyfsat med. Utöver det var det rätt lagom med folk, bl a den överdrivet vänlige mannen ("Tack, tack, tack så mycket", "Du är min favorit, Ellinor") och den snipiga kvinnan ("Jag ville faktiskt ha kaffet i glas", "Byyyt discjockey!"). Plus en full finne, vars fru satt och såg olycklig ut. Men fylle-Anette verkar nu ha hållit sig borta ett par veckor, det är bra! Däremot var det fruktansvärt pinsamt då jag hade bytt om och kom ut i restaurangen för att åka hem vid midnatt och min "arbetsgivare" A tog tillfället att "passa på att tacka vår söta och duktiga servitris Ellinor". Applåder i lokalen. Det har han gjort en gång förut med, vilket väl egentligen är trevligt... men jag blir så generad!

 

Nu blir det fortsatt kikande på friidrotts-VM (ett av få sportarrangemang jag faktiskt tittar på) och senare tvättstuga. Som det ska vara på en söndag...


DET TAR EMOT...

Sitter här och nojjar som bäst inför jobbet på restaurangen ikväll. Har verkligen aldrig någon lust att åka dit, fast då man väl är där brukar det vara rätt okej i alla fall. Hoppas på lagom med gäster så man inte går sysslolös, men inte för många så man får springa benen av sig. Dessutom får de gärna dricksa mig rätt rejält (as if)! Jobbigt nog har jag fruktansvärt ont i magen (why?) samt i handleden efter att jag smällde i ett skåp alldeles nyss. Tagit två tabletter mot magen och hoppas på att det andra ger med sig. Nu måste jag dessutom trycka i mig något ätbart fastän jag inte alls känner för det - men risken för yrselanfall ikväll är rätt stor annars... Jag bara klagar, hoppas alla andra får en trevlig lördagskväll i alla fall!


Wanted : Bobbi Brown Shimmer Brick

Shimmer Brick

Ååh, vad jag vill ha en sådan här (efter tips från Eleonore) - d v s en Bobbi Brown Shimmer Brick i Apricot. Men dyr är den och än värre blir det med frakt (eftersom den inte säljs i Sverige). Drömma går ju, fast kanske kanske...


TUFFE BILL

Bill Murray

 

Tidigare ikväll halkade jag av misstag in på (reprisen av) Letterman Show - inte min favorit i vanliga fall - och tänk er min förtjusning då jag upptäckte att mannen ovan var en av gästerna. Är nog lite fixerad av honom (Bill Murray, för de som inte visste det) sedan "Lost in Translation" och även hos Letterman var han sådär subtilt tokrolig som bara han är. Såg väldigt sluskig ut dock i yvigt grått hår, ful (smutsig?) skjorta och shorts (!).

 

Bill är tydligen aktuell med en ny film, "Broken Flowers", vilket väl var anledningen till att han var där. Började fundera lite på att trots att man känner till honom sedan typ alltid har åtminstone jag svårt att komma på så värst många filmer där han har varit med. "Ghostbusters" såklart... och den där irriterande filmen med Andie McDowell ("Måndag hela veckan" eller något annat dumt på svenska) samt någon rätt ny film om dykare eller nåt som jag inte sett. Sedan står det still. Enligt hans filmografi på IMDB dock så har han medverkat i inte mindre än 44 filmer mellan 1975 och idag. Well, what do you know...


SMÅ SMULOR

Antal manliga kvarlämnade föremål i undertecknades lägenhet: 2 (rutig skjorta + Dubbeldusch - hmm...)

 

Är det vad som brukar kallas för början till... början? :)


IT'S GOING DOWN...

Förresten så verkar värdet på den amerikanska dollarn sjunka ohyggligt snabbt nu... $1 = SEK 7.44 (för 1 vecka sedan låg den i kanske 7.70). Bra då man ska shoppa internationellt, men avgjort illa för mina Surf Junky inkomster :(


ALOHA!

Kukui

 

Yeees! Lyckades äntligen buda hem dessa finfina kukuihalsband på eBay. 1 brunt + 1 svart för $12.99 + frakt $5 = ca SEK135 - hur bra pris som helst! Jättenöjd! Säljaren Paradisedeal har förresten hur mycket fint som helst, straight from Hawaii, om någon är intresserad.


FREDAGSFYRA : KLÄDER

Hittade veckans Fredagsfyra hos Anna & Mel E.

 

Tema: Kläder

 

1. Tycker du det är lätt eller svårt att handla kläder?

På ett sätt är det lätt som en plätt att bara handla (göra av med pengar är en av mina talanger!) men sedan är det naturligtvis en annan femma att få det rätt och det är svårt. Innerst inne vet jag nog egentligen hur jag vill ha min stil, men inbillar mig ibland att jag skulle trivas i kläder som sedan visar sig vara helt fel. Något att jobba på.

 

2. Var brukar du handla kläder?

Överallt i stort sett, utom i de butiker vars utbud klart ligger lååångt ovanför min budget!

 

3. Vilket är ditt favoritplagg?

Kan absolut inte välja ett, men jag trivs rätt bra i stövlar med klack, tunna omlottkoftor, pennkjolar och korta insvängda kavajer alt. jackor med MC-krage (kort, upprättstående).

 

4. Har du någon gång haft planer på att sy egna kläder?

Med tanke på att jag inte ens kan sy i en knapp, utan fortfarande lämnar allt sådant till mamma - så nej, inte på allvar.


SUBSTITUT GULDISAR

Som ett litet substitut för guldisarna jag ju fick lov att ge upp inhandlades igår faktiskt ett par andra sötisar i guld: ballerinor med liten klack... paljetter och broderier. Ja, jag vet att det var ett rätt korkat köp med tanke på att det snart är höst, men blir man kär så blir man! Kanske kan ha dem typ... på nyår eller nåt. Såhär vackra är dem i alla fall:

 

Paljettskor

Din Sko, 340:-


FEMMAN V 31

Lite sen på att besvara veckans Femma, men här kommer den i alla fall:

 

1. Vilken kroppsdel är du mest stolt över?

Är nog inte helt onöjd i alla fall med mina ögon som är rätt stora och ändrar färg efter miljö/ljus (fast de är väl typ grönbruna). Midjan och magen är också okej (fast några rutor har jag inte).

 


2. Välj ett ärr, säg var det sitter och berätta hur det kom till

Har ett ärr på vänster knä där jag ramlade med cykeln då jag var typ 5-6 år. Det gjorde jävligt ont minns jag. Och blödde.

 


3. Vilken är din mest intressanta kroppsliga detalj?

Om det är så intressant vet jag inte, men på insidan av höger lår har jag en inte-stor-inte-liten fläck som är vitare än resten av huden. Kanske en lätt släng av den där sjukdomen som ger en just vita fläckar på huden. Eller bara en pigmentfläck.

 


4. Vilken kroppsdel är du minst kompis med?

Troligtvis mina överarmar som (i mitt tycke) är för slappa. Överhuvudtaget skulle jag nog trivas bättre med en mer vältränad kropp än vad jag har, vill tajta till den helt enkelt.

(Note to self: Börja träna då för 17 gubbar!)

 


5. Har du opererat bort något och saknar du det i så fall?

Nix. Jag är fortfarande intakt.


CHEAP MONDAY?

En yttepytteliten fråga bara som jag håller tummarna för att någon vänlig själ kanske kan besvara åt mig:

 

Var kan man hitta Cheap Monday-jeans i Stockholm?


Gottisparfym

Amoramor

Tjatar antagligen alldeles för mycket om K numera, men måste bara slänga iväg några cyberkyssar till honom som var så rar och köpte mig en flaska Amor Amor från Cacharel som ju bara är för ljuvlig, gått och suktat efter den ett bra tag nu. Rekommenderas till alla som gillar en fräsch och blommig doft.


MISS YOU LOTS

Min beloved K har precis lämnat mig för den här gången (därför det inte blivit så värst mycket bloggande på sistone). Saknar honom redan. Distans suger.


JAKTEN PÅ DE FÖRSVUNNA GULDISARNA

Gaah, nu har jag släpat K med mig runt halva stan (Kista, Kungsholmen, City...) ett par dagar på jakt efter mina guldisar som jag efter en hel del funderande kom fram till att jag inte kunde leva utan. Inne i stan fanns de inte alls, dock hittade jag dem igen i utmärkta Kista - men endast i storlek 38 och hur gärna jag än ville ha dem fick jag lov att inse den bittra sanningen = de var för stora. Jag sörjer "mina" förlorade guldskor.


LEDSEN I ÖGAT

Tidigare ikväll, runt kl 20 avlivades en av våra hundar - Casey - på Strömsholms Djursjukhus. Pappa ringde 1/2 h tidigare och berättade att hon plötsligt fått något fel på benen, kunde inte gå eller ens resa sig så de åkte till veterinären som tydligen på något sätt (röntgen?) kom fram till att hon hade en tumör i magen som spritt sig. Antagligen hade den orsakat att nerver i benet kom i kläm. Då det inte finns några garantier att en såpass gammal hund (13 år) skulle överleva operationen eller ens narkosen bestämde de sig för att göra slut på hennes lidande.

 

Vi har ännu en hund, Pepsi... de är systrar och har levt hela sina liv tillsammans. Frågan är hur länge hon överlever saknaden efter Casey. Hur som helst är jag inte någon glad Nippertippa ikväll. Jag kommer verkligen att sakna henne.


TO BUY OR NOT TO BUY

Meizu

 

Gud, vilken shoppingångest jag har! Har dreglat efter en sådan här MP3 rätt länge nu, d v s en Meizu E2 1 gb. Fått jättebra kritik både av recensenter och den stora massan, ja.. ni kan ju läsa själva i länken där. Hur som helst finns det nu en ute på eBay, reservationspriset är inte uppnått ännu men gissar på att det ligger runt $100 med ledning av en annan samma säljare hade ute för ett par dagar sedan med "Köp Nu". Med frakt på runt $16 skulle det ge ett totalpris på ca 1000:-, billigaste i Sverige går för nästan det dubbla. Helt klart värt det, men känner mig ändå lite osäker - dels på om jag har råd och dels på om det är "säkert" eftersom säljaren inte har någon feedback från köpare ännu. Auktionen går dessutom ut om ca 1.5 h. Ska fundera lite till så får vi se...

 

Edit senare: BUHU - det blev ingen Meizu! Då reservationspriset fortfarande inte uppnåtts vid $120 så gav jag mig. Får hoppas på att säljaren lägger ut den igen med ett lägre pris, eller så köper jag den i Sverige lite senare helt enkelt. Vill verkligen ha en Meizu! Gärna i rosa eller champagne :)


LIKE MATCHING ROBOTS

Pulade in höstens (första?) beställning på HM Rowells för ett litet tag sedan. Fanns inte alls mycket som föll mig på läppen - det bästa brukar finnas i "tilläggskatalogerna" som kommer senare - men bestämde mig iaf för detta

 

Omlottklänning

Svart omlottklänning

 

Tweedkavaj

Tweedkavaj i grönt

 

Det vill säga det som många andra också verkar ha beställt. Plus ett halsband i turkos/"guld" och ett par gröna fingervantar. Alla lär väl gå omkring i den där omlottklänningen i höst dessutom nu då Ebba tydligen hypat den. Hade egentligen velat ha en annan färg än svart, men gillade inte alls det mönstrade alternativet. På "riktiga" HM hade de en klänning i brunmönstrat och blåmönstrat, provade den bruna varianten men den klädde mig verkligen inte alls. Skulle jag få välja skulle det naturligtvis bli en DvF-wrap, men får nog vänta tills lottovinsten trillar in :) HMbeställningen däremot kommer v 33.