Soldyrkan

Här är det lite tyst nu, men ni förstår väl vad det är som lockar då jag som idag (söndag!) släpar mig upp kvart i åtta på morgonen, slänger i mig frukost*, strax ska hoppa in i duschen och sedan dra på mig bikini och smeta på solkräm för att sticka till parken. Jag grundar min solbränna inför Israel!

Brännskador är inte (längre) min melodi så SPF 15 i ansikte samt på axlar, bröst och rygg, resten SPF 8 är ett måste. Imorgon ska jag köpa SPF 30 (!) inför Israel.

* En uppvärmd fralla med hallonsylt på ena halvan - lufttorkat oxkött på den andra, ett kokt ägg, en smoothie från Frugtpressen och en kopp Earl Grey

Pank?

Man blir ganska nervös då man är mitt i ett bankbyte (hejdå Nordea, hej Handelsbanken!) och det inte längre går att logga in på sin gamla webbank, medan saldot på den nya webbanken säger 0:-. Säkert 20.000:- som är ute och svirar i bankrymden just nu mao - hoppas verkligen att jag får tillbaka dem snart för just nu har jag cirkus 15:- i plånboken :p

Lazy Girl

Hade planerat att åka ut till mitt förråd på Shurgard idag och leta guideboken om Israel i boklådan samt laddaren till kameran (jag vet att den är där nånstans, vill därför inte köpa ny så jag har lånat Danskens rätt länge nu). Men. Orkar inte. Borde / skulle designa om bloggen. Men. Har inga idéer.

Göra istället? Har bara sovit 5 timmar (kan tydligen inte sova längre än till halv 9-9 numera) och gäspar nu så kanske blunda en stund....

Inredning på webben

Det är svårt att börja planera inredning då man ännu inte tagit måtten i nya lägenheten. Får ju nycklarna runt den 15 augusti (eller, det blir nog den 18 istället eftersom jag är i Sthlm under helgen där), men flyttar inte in förrän i början av september - som det ser ut nu - så då finns det gott om tid att shoppa och beställa möbler.

Surfade runt igår och hittade en hel del webshoppar med mycket smått och gott!

Ramsinggaard (dansk!)
La Finesse (dansk!) - fina möbler, inte minst den här byrån som jag funderar på skulle passa i hallen
Frøken Klara (dansk!)
County By Mail
Syster Lycklig


Värmeslag, någon?

Om ganska precis 2 veckor befinner jag mig i Eilat. Har visserligen varit där i juli-augusti förut, men inte har jag något minne av att det var så rackarns varmt..

Jag dör en liten smula redan nu tror jag..

Om man vill att en hemlighet ska förbli en sådan bör man hålla sin käft

Då vi var i Göteborg på kick-off avslöjade jag i fyllan och villan en rätt stor sak för en arbetskamrat. Eller ja.. jag sa det egentligen till tre personer  vid tre olika tillfällen (bra där!) men två av dem litar jag på och känner väl. Den tredje trodde jag också att jag kunde lita på, men på avdelningsmötet i fredags satt vi och pratade lite s**t om denna person och för att ta det i stora drag så avslöjades det att han tydligen kan bli väldigt elak då han är full och i stort sett vräka ur sig vad som helst. Något jag aldrig märkt minsta lilla av trots att vi festat ihop flera gånger. Men de andra har ju jobbat ihop betydligt längre än vad vi har.

Nu är jag lite lätt nervös. Förhoppningsvis har han glömt av vad jag sa, men om det skulle komma ut - speciellt till personen hemlisen handlar om - så skulle det vara katastrof. Jävligt osmart karriärsdrag av mig också. Jag kan bara hoppas på att han håller tyst.

Det är ett löfte..

.. att bloggen får en re-make i helgen! Så kanske jag kan få tillbaka lite av min blogglust med.

Stiltje

I och med nya bloggen och pga att jag är så less på layouten så är det inte så alldeles roligt att skriva här just nu. Om ni undrar varför det är lite tyst..

Idag har varit en alldeles förträffligt spännande dag. Gick inte upp i tid imorse och har därför en katastrofal hår- och sminkdag. Har jobbat som en utter hela dagen och talat med Norrmannen säkert 7 gånger (han kom tillbaka från semestern). Sedan tog jag bussen hem istället för tåg/metro för att kunna läsa i lugn och ro. Till kvällsmat har jag ätit 2 st engelska muffins med stekt ägg och skinka och druckit färskpressad O.J. Nu tänker jag sätta mig och se ett avsnitt Stargate eller två.

Ja, ni hör ju.. Massor att rapportera om.

Ny blogg!Det gick snabbare än vad jag hade trott - även om allt inte är riktigt klart - så nu inviger jag min filial.. Ytliga Nippertippan! Bestämde mig slutligen för att göra slag i saken och ge efter för begäret att dra igång en skönhetsblogg. Där är rätt tomt än så länge och ni som har hängt med i min "vanliga" blogg ett tag lär känna igen en del inlägg (främst recensioner) som jag kommer kopiera över dit där de passar lite bättre än här.

Vanliga Nippertippan kommer fortfarande finnas kvar och min plan är att ansiktslyfta även "henne" inom en snar framtid (men nu har jag fått nog av kodande för några dagar framöver) eftersom jag är mer än lovligt trött på den nuvarande designen.

Välkommen in till Ytliga Nippertippan!

Nyhet på g

Kodar en ny sida.. en som jag övervägt att dra igång ett tag. Roligt - men tar tid och jag är sjukt frustrerad just nu! Vad det rör sig om avslöjar jag inte ännu, men den lär väl förhoppningsvis vara up and running om max en vecka :)


Mmmm.. croissant!

Jag är visserligen på en av mina "inget bröd-kurer" (och har på det, samt ett generellt nyttigt leverne, gått ner ett kg på några dagar), men unnade mig idag i alla fall en kort promenad till Griffenfeldsgade och Parcel Konditoriet där jag slog till på två färska croissanter.

Det är en av sakerna jag älskar med Köpenhamn, det (för mig) lite "franska" med alla små bagerier överallt som öppnar tidigt så man kan pipa iväg och köpa färskt morgonbröd.

Nu har vi ÄNTLIGEN pratat..

.. och han känner sig ensam och saknar mig. I Las Vegas.. City of Sin! Snart bär det av mot Tampa och jag frågade lite försiktigt om han funderade på att flytta till Florida igen (föga sannolikt då han just köpt nya huset, men ändå!). "USA har ingen kultur - då flyttar jag hellre till Oslo!" fick jag till svar. Det är inget vidare betyg för USA om man säger så. I Las Vegas hade han spelat bort.. hela 500 kronor :p "Jag har provat poker". "Har du provat droger?!!" var mitt svar. Dålig förbindelse. Men nu saknar jag ännu mer..

Det där med närhet

Sex veckor är den maximala tidsperiod jag och Dansken har varit ifrån varandra, det har skett en gång tidigare. Nu är det något liknande - sex veckor och två dagar närmare bestämt. (två och en halv vecka kvar). Och jag klättrar nästan på väggarna av abstinensen efter närhet.

Jag talar inte sex (även om det naturligtvis är en trevlig bonus), men det där härliga i att ligga med armarna om varandra, jag med ansiktet mot hans hals och känna hans andetag i mitt hår.. Eller det ögonblicket då han precis är på väg att somna och drar mig intill sig en sista gång (vi sover nästan alltid åtskilda eftersom vi båda känner oss "trängda" annars - däremot kan vi falla i sömn tätt ihop innan vi rullar bort). Eller då vi är ute och går och han plötsligt hejdar mig bara för att hångla upp mig mitt på trottoaren. Saknar allt det där!!!

Jag behöver kramar och pussar, någon som visar att han tycker om mig! Och ska man vara helt ärlig så behöver jag det just nu och varje dag.. Om det bara inte var hans närhet jag mest av allt ville ha.

Filmtipset: Forgetting Sarah Marshall

Jag var nog lättroad ikväll.. men gillade verkligen "Forgetting Sarah Marshall". Lite väl många onödiga full frontals på Jason Segel, men bortsett från det - kul film: se!


My baby doesn't feel good

Så har K åkt in på sjukhus i USA för sina magsmärtor igen. Konstaterades att det var blindtarmen och han opererades igår. Verkligen ett mindre bra land att bli sjuk i (det vet alla som sett "Sicko") så det var en himla tur han hade försäkring.

20 dagar kvar..

22 dagar kvar..

Saknar honom så himla mycket (och jag vet att jag tjatar!). Vi sms:ar nästan varje dag, men idag ringde han för första gången sedan han åkte - och jag missade samtalet eftersom jag stod i duschen! Försökte ringa tillbaka, men då hade han stängt av den. Är rätt nere nu..


Hem-planer

Det är mycket nytt som så småningom ska inhandlas till nya lägenheten. Jag är rätt less på mina studentikosa Ikea-möbler, det mesta köpt i samband med att jag fick min första egna hyresetta under pluggtiden i Skövde 2002-2005. Det enda jag egentligen gillar är min fina säng och skrivbord/stol från Mio som tillkom vid flytten till Upplands Väsby 2005 (men det senare åker nog ner i källaren, finns inte plats). Kommer inte låna till möbler, utan tar arvet från pappa som jag egentligen skulle resa för - pengar till resor kan man alltid spara ihop, bättre att använda dem till att skapa sig ett hem.

Inspireras av Style Room, och inser att jag nog ändrat stil rätt drastiskt under de senaste åren. Från ek, mörkt trä och orientaliska inslag till mycket vitt, simplicitet och lätt "shabby chic". Det här albumet gillar jag, vitt och enkelt. Idag är planen att åka ut till "IKEA-byn" (IKEA, Elgiganten, Jysk etc) i Gentofte och reka lite. Har även gjort en liten övergripande lista på vad som ska inhandlas sedan. En stjärna = första prioritet etc.

Soffa* (min slitna beiga Tomelilla får nog inte ens följa med från förrådet)
Soffbord** (har ett som är helt ok egentligen, men det är i ek och jag satsar nog på vitt)
Garderob* (det inbyggda skåpet i hallen räcker inte - funderar på "Annika" från Jysk eller en PAX-lösning från IKEA)
Ev. byrå** (beror lite på hur stor garderoben blir)
Ev. köksbord & stolar*** (vet inte om Alicia lämnar kvar fällbordet i köket, men nya stolar vill jag ha)
Matsalsbord & stolar***
Bokhylla*
(såå trött på min från IKEA)
Mikrovågsugn**
Stereo*** (skrotade min i samband med flytten från Sydvestkvarteren för 1 år sedan - behöver eg. bara förstärkare och högtalare samt en dockningsstation till I-poden)
TV* (min tjocktv får inte heller följa med från förrådet)
Ny kyl/frys och spis***

Glädje.. och så besvikelse igen!

Blev hur glad som helst då jag fick ett mail från Facebook.. "Stewart Buchanan has added you as friend". Har letat efter honom; min gamla pojkvän från kibbutztiden i Israel. Allt jag har är namnet och hans födelsedatum samt att jag vet att han är utbildad arkeolog och troligtvis bor kvar i Skottland. Klickar in på hans profil och så är det inte han! Eller.. på presentationsbilden så skulle det mycket väl kunna vara det men födelsedatumet stämmer inte, april '71 istället för september '65 (om jag minns rätt, kan vara '66).

Så hur hittade då den här killen mig? Antagligen från ett mail jag skrev för månader sedan för att kolla om det var han och aldrig fick något svar på. Var tvungen att skicka ett meddelande nu också, innan jag tar bort honom från vännerlistan, bara för att vara säker..

Och varför jag gärna skulle ha kontakt med honom igen? Det kan jag inte riktigt svara på. Jag var rätt kär, men då var då och nu är nu - right?


Den riktige Stewart anno 1999. Observera
att han inte var den wannabe-medlem
av The Village People som han ser ut
på bilden (ansiktsuttrycket).

... (orkar inte skriva något)

Det är fredag och jag är utpumpad efter veckans inre stress och yttre strapatser :) Bara några korta..

- Var på posthuset efter jobbet och skulle hämta
jordgubbsbeställningen (och ja, jag åkte på tull - för mer än vad ordern var på) men trots idogt letande så kunde damen i kassan inte hitta paketet. Hon ska undersöka saken och ringer mig imorgon bitti - det är service.

- Imorgon ska det bli strålande sol och söndag samt större delen av nästa vecka regn. Gissa vem som pressar i Valbyparken imorgon?!

- Trine har nu gått på semester i 2 veckor och lämnar mig med ett tungrott (?) Norge. Man ska vara snäll mot sina kunder, men Elkjøp (Elgiganten i Sverige).. maken till omständigt maskineri finns inte. Huvudvärk redan nu av att tänka på s**ten.

Det löser sig alltid!

Jag är fortfarande lite villrådig över om jag kallar honom min kæreste eller ej, men en sak är säker och det är att jag har en underbar Dansk! Han lånar mig de 63.000 tills dess att jag har det med banken på plats - vilket inte lär dröja länge eftersom jag har möte med Handelsbanken imorgon bitti :) Och allt fixar han från USA! I love..

Ännu ett tråkigt inlägg

Måste sluta tjata om hur stressad jag är.. dödstrist läsning, men tyvärr har jag inte mycket annat i skallen just nu. Träffade Alicia idag och fick alla fyra kontrakt som ska skrivas under. Har lusläst dem och allt verkar vara i ordning, men panikfaktor nummer ett just nu är att handpenningen = 63.000 ska vara Ejendomsadministrationen tillhanda redan på måndag och jag vet inte om jag hinner få det klart med banken tills dess. Kan ju säkert skjutas fram ett par dagar, men jag vill inte förhasta mig in i ett avtal (med banken dvs) utan att ha förhandlat klart ränta, löptid etc så att jag blir nöjd. Snacka om snurrigt för en velpotta som mig.. fast ränta, variabel ränta.. etc.

Stressen påverkar nattsömnen också, ni ser vad klockan är då jag skriver inlägget. Fyra timmars sömn varje natt (tredje natten nu) leder till att jag är dödstrött både på jobbet och på kvällen då jag kommer hem och har svårt att stå emot att "vila ögonen" några timmar. Vilket i sin tur leder till att jag inte kan somna senare. Ond cirkel.

Telefonlistan

För att undvika att stå och dunka mitt huvud i väggen för att jag är så korkad som somnade 3 timmar på kvällskvisten så gör jag en liten lista jag fann hos Veronika. Det syftar alltså på ens telefonlista i mobilen..

Har du pussat nr 2?
Ja, och kysst också. Det är Föredettingen.

Vad har du för relation med nr 20?
En kompis från högskolan.

När ska du träffa nr 30?
Det lär nog dröja, om vi inte stöter på varann av misstag i Stockholm. Också en kompis från högskolan.

Är nr 18 söt?
Haha, det är växelnumret till jobbet!

Vad var ditt första intryck av nr 13?
En tokig, lite lillgammal tjej. Det är bara en bekant, snarare en kompis till en kompis.

Gillar du nr 14?
Visst - det är min farfar.

Har du träffat nr 3 den senaste månaden?
Nej. Det är också Föredettingen, bara ett annat nummer. Vi har haft lite mailkontakt dock.

När ska du träffa nr 26 nästa gång?
Aldrig, hoppas jag. Det är ett ex kan man nog kalla honom för, även om jag dumpade rätt kvickt..

Är du nära vän med nr 23?
Inte nära, men det är en bekant här i Köpenhamn.

Har du gått på bio med nr 4?
Men vad f*n, hur många nummer har jag till Föredettingen?! Vi har gått på en slags bio, ja..

Skulle du kunna gå ut med nr 35?
Oh ja! Det är Dansken :)

Vad pratar du och nr 5 oftast om?
Förut pratade vi om jobbet. Det är min gamla chef från restaurangen i Stockholm som jag dejtade i början..

Skulle du kunna ge nr 9 en kram?
Ja! En rar tjej från en folkhögskola jag gått på.

Vad har du och nr 24 för relation?
Vi bor ihop. Kombosar.

Vad skulle du vilja göra med nr 25?
Ingenting. Det är ett annat nummer till det där exet.. Varför har jag kvar det egentligen?

Vad är det bästa med nr 8?
Att hon är en söt och omtänksam tjej.

Brukar du och nr 16 träffas?
Inte så ofta tyvärr. Det är den snygga bergsklättraren från Stockholm som är mycket bra på vissa saker.. Honom saknar jag.

Om vi nu låtsas för en stund att jag är dansk och inte bara invandrare

Tja.. ni har busstrejk, jag är lyckligast i världen. I love Danmark, jajamensan!