LUSSEMUMS

Lussekatter

Alltså, nu då
IKEA börjat kränga julpynt.. årets glögg snart finns på ett system nära dig.. snön har kommit i många delar av landet.. matbutikerna lockar med julmust (tror jag?), pepparkakor, fikon m.m så är det väl ändå dags att börja sälja nybakade lussekatter också? Jag älskar lussekatter (nästan det enda juliga jag är riktigt förtjust i - det + knäck) men ids bara inte baka själv. Inte än åtminstone. Har de förresten överhuvudtaget lussekatter i Danmark kom jag på...?! Nu blev jag orolig.

VÄDRETS MAKTER ÄRO OUTGRUNDLIGA

Alltså, nej. Snälla! På torsdag ska jag åka tåg neråt landet och på fredag ska vi köra 30 mil. Kan snön hålla sig borta då, tack? Jag är inte redo.


SHOW ME THE MONEY!

Tidningen jag lämnar in "varje-vecka-grejor" till är verkligen i ekonomiskt trångmål. Sedan jag slutade praktisera och började frilansa i februari har jag fått en faktura av tre betalda och just nu är de skyldiga mig 5 500:- plus ett par tusen som jag inte ens fakturerat ännu (den sistnämnda summan kryper ju dessutom upp varje vecka). Har varit på ansvarig utgivare flera gånger, skickat påminnelser och grejer men med noll respons. Beklagade mig för redaktionschefen och fick då veta att de verkligen sitter tajt till.. han (ansvarig alltså) är för tillfället skyldig sex personer pengar varav bara redaktionschefen väntar på 52 000:-...! Får hans skuld till mig att kännas rätt pyttig men för mig gör det ju skillnad - jag behöver den och det finns inget jag kan göra för att få in pengarna snabbare.

Såväl dansken som alla andra suckar och säger åt mig att jag bara borde sluta lämna in jobben tills jag får lönen och det ligger det väl något i. Problemet är bara att jag vet att jag då hamnar längst ner på prioriteringslistan över folk som ska få betalt och hittills har det inte känts som någon omöjlig uppgift att fortsätta hjälpa till eftersom de hela tiden lovat att pengarna kommer. Jag hade tänkt sluta med detta helt och hållet (oavsett om jag nu fått betalt) då jag flyttar, både för att det krånglar till saker och ting att bo i DK men fortfarande ha en del jobb kvar här och delvis för att jag inte vill fortsätta ha en deadline varje vecka då jag inte ens vet om jag kommer ha Internet därnere till att börja med. Men nu vet jag inte alls hur jag ska göra.. skulle vilja få åtminstone fakturorna betalda och sedan avbryta samarbetet fast vem vet hur länge det kan dröja? Suck.. Är i alla fall himla glad över att jag aldrig började arbeta där "på riktigt", då skulle jag väl suttit med inkasso över mig nu för obetalda räkningar..

Pagetjej

Elle ville se bilder på nya frisyren så jag gör ett försök.. (behöver en digitalkamera!). Klicka på bilderna så blir de större.

  
 

Min vanliga frisör var bortrest så jag fick en annan tjej på samma salong istället som i ärlighetens namn var bättre och mer noggrann (dock inte lika omtänksam och pratglad). Hon har tidigare jobbat på bl a Toni&Guy och det märktes att hon hade mer erfarenhet och var väldigt kreativ. Det är faktiskt en big-big difference och jag är supernöjd! En rejäl bit har tagits på längden - har inte haft såhär kort på säkert 6-7 år - och som synes så har jag nu en framåtlutad page som är kortare i nacken (inte lika markant som det ser ut på den tredje bilden dock). Bättrade på färgen också.. chokladbrunt som skimrar lite i rött + några ljusare slingor för att liva upp det lite. Nu gäller det bara att i fortsättningen kunna styla det lika snyggt som Sussie gjorde vilket ju blir en omöjlighet i sig eftersom mitt hår lever sitt eget liv (självfall är ett gissel!). Men jag är nöjd som sagt!

REKORDLEVERANS

Wii, mitt La Redoute-paket är redan på väg! Snacka om rekord! Dessvärre är den stickade klänningen inte med.. restnoterad till den 25 januari (!). Ibland sker det ju små mirakel så jag låter den ligga kvar ett par veckor till men har det inte hänt något då blir det en avbeställning. Frakten till DK skulle dessutom gå på 400:- (ännu ett utropstecken) om paketet skickas direkt från LR och det är ju mer än vad själva klänningen gick på efter reaavdraget. Så nej. Nu ---> bråttom. Bussen går om 20 minuter, frissan kl 9 :)

HANDSKAR TILL ELLINOR

På önskelistan: Ett par varmfodrade mockahandskar i grått. Alternativt ett par långa (inte riktigt lika långa som Eleonores men i den stilen), helst varmfodrade, svarta skinnhandskar. Att det ska vara så svårt. Inte ens Åhléns - vars möss-/handsk-/halsduksavdelning är stoooor just nu - har någonting alls.

Tips på var jag kan få behovet tillfredsställt mottages tacksamt!

KVÄLLEN DÅ ALLT TOG SLUT

I och med att jag inte somnade förrän vid 8-tiden imorse (envisades med att inte ta någon sömntablett) och klev upp för en ½-timme sedan känner jag mig lite som om jag blivit överkörd av ett tåg. Gårdagskvällen på restaurangen var faktiskt helt absurd, förstår inte varför det måste bli kaos varje gång vi har en stor beställning pga för dåliga förberedelser. Stället var abonnerat av en dykarklubb och det var sagt att man först kunde äta middag mellan klockan 6 och halv 8 (vilket ca 40-50 personer gjorde) och efter det var det pub. Vid 9 var stället packat och jag kunde knappt ta mig fram i matsalen. Problemet var bara att förrådet av alkohol sinade ganska snabbt - företrädesvid ölen vilket ju var det alla ville ha. Utgångspunkten var fatöl + fyra sorter på flaska. Redan vid halv 9 eller så tog fatvarianten + det mörka flaskölet slut. En timme senare försvann den sista flaskan av nästa sort (Småland). Vid midnatt var det så pinsammast av allt.. då tog resterande öl helt slut. Inte ens mellanöl på fat hade vi. Höll mig borta från baren den resterande halvtimmen innan jag åkte hem och i och med att gästantalet inte direkt hade tunnats ut då kan jag bara tänka mig hur kul de andra hade det fram till stängning med att försöka pracka på folk typ cider och sprit (vi hade dessutom bara en flaska vodka kvar så den försvann nog rätt snart den med). Herregud alltså, borde man inte ha insett att det skulle komma mycket folk och anpassat inköpen därefter.. Det ska verkligen bli sjukt skönt att inte behöva sätta min fot där igen snart (får se om det öht blir något mer pass innan jag flyttar), maken till dåligt skött arbetsplats har jag aldrig varit med om..!

NATTLIG ACCESSOARSHOPPING - UPPDATERAD

Då man slitit som ett djur 7,5 timmar utan mat / rast (abonnerat på restaurangen), kommer hem och har ont i hela kroppen men ändå inte kan somna mer än 4 timmar senare så kan man ju alltid roa sig med att kasta in en beställning hos Lily of the Valley. Söt grå stickad mössa/basker + matchande halsduk för 230:- inklusive frakt tyckte jag det var värt.. något som dessutom behövs eftersom det ju för sjutton är svinkallt ute nu! Känner jag mig själv rätt kommer jag kanske inte använda mössan så frekvent men jag kan ju alltid försöka. Bli en "mösstjej" alltså.

Och på tal om Lily.. - kan ingen bara köpa den här söta lilla gröna hatten? Och sedan lägga ut bild på sig själv i den + matchande outfit? Den är toksöt men att lägga 250:- på något som jag verkligen vet att jag inte kommer använda är kanske inte helt smart..

Uppdaterad: Nu kom bilder på sakerna upp igen på hemsidan (fast de står som sålda såklart). Såhär ser de ut.

HalsdukMössa
Halsduk (som ser blå ut men den ska vara grå) + sötaste mössan

Bild: Lily of the Valley

DET TAR SIG..

.. i lägenhetsjakten! Än så länge är förmodligen två visningar inbokade till nästa helg. Nummer två beror lite på huruvida den andre spekulanten hinner komma på benen innan dess (han har råkat ut för en bilolycka). Hu, man ska inte önska olycka på andra men jag hoppas lite ändå..

Fördel / nackdel respektive lägenhet

1. Billig hyra (3500:-). Nära stan / Hyrs bara ut till 30 juni. Eventuellt möblerad (och då går det inte!)
Dansken tycker denna låter bättre. Jag tycker det blir jobbigt att flytta igen till sommaren..

2. Stor med nytt, fint kök. Minst 1 års uthyrning. / Längre från stan (fast bara 8 km). Badrum i källaren (och det är en stooor nackdel). Elvärme (typ 900:-/månad fast alla fönster ska bytas ut om en månad och då blir det billigare). Dyrare hyra (5500:-).
Fin lägenhet tycker jag som sett bilder men ingen av oss är så glada över det här med badrummet..

Men det vore bra att kunna få komma och titta åtminstone.. Håll tummarna för att ingen annan hinner före!

BACK TO THE DUNGEON

Hu, ska till restaurangen ikväll för första gången på tja.. 2 veckor. Är fortfarande inte glad på dem för det där men jag behöver lönen och de behöver hjälp så det är en win-win situation. Ingen lust att socialisera egentligen men jag är rätt bra, som så många serviceanställda, på att visa upp "that happy face" så det får väl gå.

REASHOPPING - UPPDATERAD!

Visst funkade rean på La Redoute! Kom in direkt.. segade sig (tur att varorna redan låg i korgen) men det gick i alla fall till slut. Stövlar (som jag är lite osäker på men man kan ju returnera), stickad klänning, kofta samt 2 bh. Uppdaterar med lite bilder + länkar senare.

Uppdaterat: Det här blev det alltså!

LaRedoute-order igen!

Svart stickad klänning, Comptoir Des Cotonniers (ord. pris 719:-)
Svarta Manoush-koftan (ord. pris 639:-)
Svarta stövlar (ord. pris 749:-)

(Oj, vad mycket svart!) Plus två BH då som sagt men det kanske inte är så intressant. Allt som allt i alla fall för ca 1250:-! Sedan förtränger jag totalt att alla pengar borde gå till flytten nu..

SOCKERCHOCKAD

Då man har mensvärk och huvudvärk på samma gång så får man äta både kanelgifflar, Sandwich pepparkaka och After Eight-liknande choklad med apelsinfyllning *i sockerchock*. Eller.. man kan intala sig det i alla fall!

Hade skrivit ett roligare inlägg om länkningen hade funkat men den verkar koko idag så då försvann bloggfantasin lite..

ELLINOR GÅR PÅ TUR

Nästa helg blir det ut och kuska lite för mig :) Reser först till Göteborg, antagligen på torsdag - eventuellt med ett stopp i Skövde för att hämta ut mitt examensbevis på högskolan + hälsa på bästa Cecilia. På fredag eftermiddag-kväll bilar jag och dansken så ner till Köpenhamn där vi har som mål att ha hittat lite lägenheter att kika på (samt att ha en mysig weekend såklart!). Har vi ingen lycka med det stannar jag kvar själv (hu!) i några dagar, bor på vandrarhem och tokletar vidare tills något kommer upp - lättare att göra det på plats. Plus vandrar runt i stan och prackar på folk mitt CV. Ska bli roligt i alla fall!

LAREDOTTAN

La Redoute-order

Var och hämtade ut ett La-Redoute-paket idag som hade legat där i nästan två veckor. Inget särskilt spännande.. en
kofta (fast i svart) som tyvärr både var för stor i minsta storleken + tokhårig (blir så med mohair) samt en väska (fast i svart) som var lite märklig - typ patinerad som syns på bilden - men behåller den nog i alla fall. Plus ett sådant där gratis tapasset.

Trist med koftan, har bara en passande svart annars som jag kan ha över klänningar etc. Behöver fler!

MAN TAGER VAD MAN HAVER

I-landsproblem.. visst - men då tepåsarna är slut och man får nöja sig med lösvariant ( = påsar ger starkare te, I like) och mjölken detsamma så man får nöja sig med 5%-ig matlagningsgrädde (bläää + ger mig ont i magen) så är det här med att fika inge' vidare längre. Imorgon ---> handla!

OCKRARE

Jag avskyr uthyrare som så att säga saltar notan.. dvs, hyr ut i andra hand men lägger till på den egentliga hyran enbart för att tjäna pengar. Samma regler som i Sverige om att man inte får ta ut mer än vad den egentligen kostar (+ 10% om den är möblerad) - då kan hyresgästen överklaga och få sina pengar tillbaka - verkar inte finnas i Danmark. Idag stötte jag t ex på en annons där det stod att läsa "Husleje bud ønskes. Jeg sidder selv for 8.700 kr (danska!) pr mdr. inc vand.". Eh, yeah right! För ett litet gammaldags hus på 2 rum och 62 kvadrat som dessutom ligger i Kastrup (= låååångt ute). Och denna person vill att folk ska slåss om stället genom att erbjuda sig att betala högre hyra än så. Så dålig stil!

INGENTING FÖRSVINNER AV SIG SJÄLVT

De senaste dagarna har jag känt en tilltagande panik angående flytten. Hjärtklappning, uppgivenhet, förtvivlan.. och jag frågar mig om jag är tillräckligt stark för det här. Har ju ännu inte hittat någonstans att bo (vilket frestar på mest), inte sökt så många jobb som jag borde + att jag mentalt faktiskt inte är fullständigt förberedd ännu att flytta till en helt ny stad där jag inte känner en kotte. Jag vill verkligen lämna Stockholm och jag ser fram emot att utforska Köpenhamn och skapa mig en tillvaro där men samtidigt så ekar läkarens ord i huvudet (han jag gick till i våras ett par gånger).. "Man ska inte göra några större förändringar innan man mår bra i sig själv". Nu då jag märker att bara det här med att bostadsletandet inte går som på räls sätter mig ur kurs så undrar jag lite över hur smart det egentligen var att jag inte tog det där i våras riktigt på allvar..

I korthet: Visst, jag bröt i det närmaste ihop i februari.. blev sjukskriven.. fick komma till en kurator ett par gånger som sedan remitterade mig till en läkare jag besökte vid typ 3 tillfällen.. en psykiater en gång också (vilket kändes onödigt eftersom jag inte kunde öppna mig för henne och det dessutom råkade vara en av de bra dagarna - hon tyckte nog att jag slösade bort hennes tid). Läkaren skrev även ut små "lyckopiller" (jag vet att det inte är den rätta termen) och det var här det tog stopp för jag tog dem aldrig. Jag övervägde det.. hämtade ut receptet.. jag t o m talade osanning för denna läkare och sa att jag tog dem och mådde bättre (det sistnämnda var sant). Det var väl därför jag förträngde det - för att det faktiskt började kännas okej efter ett par månader och jag tyckte inte att jag behövde någon mer hjälp. Men det finns ju kvar. Känslan av hopplöshet lurar fortfarande därinne och jag kanske är dum som ett spån som tror att jag kan mota bort den genom att börja om på nytt i ett annat land. Men jag tror ju verkligen att det är en bra sak att göra. Om jag bara inte oroade mig över vad som händer om jag byter stad men inte tillvaro..

Vad jag måste göra nu är att ta en sak i taget och lita på att allting ordnar sig till det bästa. För det gör det. Förtränga rädslan och se fram emot en ny tid istället. Andas djupt och inte deppa ihop av några motgångar. Lite jävlar anamma. Så det så.

Manikyren

Scratch NailsVar som sagt på manikyr igår eftermiddag och det är trist som tusan att ha korta naglar igen - även om de nu är något mer välvårdade. Tjejen som fixade mina naglar var trevlig och så men kanske en aning hårdhänt, har nu ett jack nedanför ena lillfingernageln tack vare att hon var lite väl flitig med grovfilen.. ont gjorde det! Å andra sidan ägnade hon sig åt mig i säkert 45 minuter istället för de 25 man vanligtvis får för 250:- så jag klagar inte. Scratch Nails egna lack är däremot ingenting att hänga i julgranen. Valde en mörk variant som skiftade i aubergine.. läcker färg men torktiden var verkligen alldeles för lång - trots snabbtorkande överlack etc - och jag hann sabba i stort sett alla naglar tills jag kom hem så removern fick åka fram på kvällskvisten (satt som berg gjorde det i alla fall).

Investerade även i en flaska Nail Food som jag redan hunnit använda ett par gånger, verkar jättebra! Naglarna känns supersmidiga, inte bara precis då man applicerat oljan (smart lösning med pipett) utan hela tiden. Rätt dyrt med 165:- för 10 ml och ännu kan jag inte uttala mig om långtidseffekten men det känns lovande. Nu väntar jag bara att mina "häxnaglar" - som dansken kallade dem nyligen - ska växa ut igen..

HALVTJAFS

Ikväll var första gången i vårt nästan 1-och-½-åriga förhållande som jag blev så arg och ledsen att jag slängde på luren i hans öra. Faktum var att det nog var första gången jag blev arg på riktigt och inte bara småirriterad. Hur som helst så var det en impulshandling av ren uppgivenhet och då han ringde upp efter några minuter sa han dessutom något som fick mig att känna mig så förbannat oviktig. Behöver inte gå in på vad det var men till råga på allt upprepade han samma sak igen sen - trots att han märkte att jag blev ledsen. Förklarade det och sa, på sedvanligt martyr-manér, att "Strunta i det då om du inte vill, du behöver faktiskt inte.." varpå han försäkrade att "Jo, jag vill visst men det är ju så" (det där som fick mig att känna mig oviktig). Då jag blir arg och besviken så lipar jag.. utan pardon.. och gnällde såklart över hur dum han var som inte bara kunde trösta mig och ge mig lite bekräftelse. Han undrade om han också borde börja gråta för att visa att han var med mig och sa att han inte var van att ha någon som satt och hysterigrät i luren. Ungefär. Efter 1000 "Det ordnar sig" och "Det här fixar vi" och liknande klyschor så blev vi sams och kom fram till att min idé var bra i alla fall (kommer att komma till det då det är aktuellt). Och jag lovade att inte slänga på luren sådär igen. Eller hälla ut hans schampoo. Det ständiga inside-skämtet.

TEKNISK FRÅGA

Nu ska jag ställa en rejält dum fråga till alla er teknikorakel därute. Känner mig helt bakom som sagt men jag har verkligen inte lyckats begripa det här..

Om man har en PC laptop (bredband via kabeluttag hemma) och vill kunna koppla upp sig trådlöst på typ hotell, tåg, caféer - ja, där det är möjligt helt enkelt - vad är det man ska köpa för tillbehör till datorn då och hur går man tillväga?

HJÄRTKLAPPNING

Har känt mig illa till mods hela dagen.. konstig känsla i bröstet och har liksom hjärtklappning. Tror att det är för att jag stressar upp mig så mycket över allting just nu - lägenhetsletandet, jobb, pengar, restaurangen och inte minst all packning och flyttstädning. Avskyr att vistas i en lägenhet som inte känns som hemma längre i och med att alla prylar som ljus, prydnader, böcker, skivor m m är nedplockade. Kan heller inte fokusera på att packa smart utan det känns som om jag bara planlöst slänger ner saker tills lådan är halvfull innan jag börjar på nästa.. vilket fått till följd att det nu står 4-5 halvfärdiga sådana runt om i lägenheten. Vandrar rastlöst omkring och försöker komma fram till vad som går bra att packa ner och vad jag fortfarande har användning för och nojjar över hur allting ska få plats (inte minst otympliga saker som lampor, tavlor). Flyttpackning gör mig tokstressad helt enkelt och jag vet inte hur jag ska hitta fokus då det som sagt är en massa andra saker att tänka på också. Tror jag måste ringa dansken, han har en lugnande effekt..

Vad är grejen..

.. med nagellack som ser så ruskigt snyggt ut då man först lägger på det men som dagen efter verkar ha förvandlats till en helt annan nyans och inte alls är lika gorgeous längre?

Aktuellt exempel: Mavala i "Tobago"

EN ANNAN DRÖMLÄGENHET..

Men för bövelen! Fick korn på en sådan där drömlägenhet igen igår men var tyvärr lite sen på att höra av mig, eller ja.. samma dag men några timmar efter att den publicerats på Lejebolig (och ja, det är sent i leta-andrahandsboende-världen). Mailade dock i alla fall och fick faktiskt ett svar idag - det är inte alla som bemödar sig med det kan sägas. Ett utdrag:

"Jeg har fået en hel del henvendelser før dig, så lejligheden er ikke længere med sikkerhed ledig. (...) Jeg vender tilbage til dig hvis det skulle vise sig at lejligheden er ledig."

Que? Och vad betyder det?! Att han hör av sig till mig om någon av de typ hundra som hört av sig inte skulle passa eller? Brukar man inte helt enkelt samla alla ansökanden i en hög och välja ut de som passar bäst att få komma på visning?  Och som om någon skulle säga nej till den där lyan.. det skulle väl varit enklare att bara skriva att han fått så många svar att lägenheten med all säkerhet redan är uthyrd. Hm, det framgår kanske inte riktigt vad jag stör mig på men jag tycker det var konstigt svarat helt enkelt.

ÄNNU MER NAGELPROBLEM

På tal om naglar ... dumma förb***ade flyttlådor! Hade av en nagel ovanför "det där vita" som nu är tillfälligt renoverad med nagellim pga den där vikstängningen som måste vara alldeles felkonstruerad. God damnit!

Konstaterande: Har för mycket prylar. Jag förstår inte.. det minskar ju aldrig - hur mycket jag än packar. Kanske får hyra en långtradare för resan ner?

Hej då till långa naglar!

ManikyrPå måndag är en sorgens dag. Mina naglar som sedan i somras vuxit ut till en imponerande längd med hjälp av mirakelbehandlingen (som jag väl pushat för otaliga gånger nu!) måste nämligen tuktas ordentligt. Den senaste tiden har inte mindre än två naglar på vardera handen krigsskadats och gått av och det ser verkligen inte klokt ut då resterande är långa. Därför blir det till att kapa resten också (gråter inombords) och jag har bokat tid på Scratch Nails. Ekonomen i mig muttrar också över att det kostar hela 250:- för en minivariant på 25 minuter då jag vet att jag kan få världens lyxbehandling på säkert 45 minuter med handbad och hela karusellen för motsvarande 20:- överallt i Beijing. Det är inte rättvist.

Dansken lär också sörja mina långa naglar.. han älskar att sitta och smeka mina naglar (?!) och gillar då jag scratchar honom på ryggen med dem. De växer ju ut men ändå - trist är det :(

Det är inte naglarna på bilden som skrivit brevet.

PANDORAS BOX

Jag gillar verkligen Pandora. Du anger en artist/grupp du gillar och utifrån ditt val skapas det en webradio med annan musik som liknar artistens/gruppens. Naturligtvis går det att skapa fler stationer (upp till 100 tror jag). Hur bra som helst för sådana som mig som gärna lyssnar på samma gamla favoriter år efter år och har svårt att hitta något nytt som tilltalar.

Just nu har jag stationer som utgår från Nick Drake, Carpenters, Kula Shaker och Anggun. Och något riktigt pinsamt*.

*Om jag säger "Dancing Queen" så fattar ni.

Något jag däremot inte gillar så värst mycket är IDOL 2006. Följer verkligen inte slaviskt men har sett någon snutt här och där vissa fredagar och haft koll på vem som åker ut. Och jämfört med tidigare omgångar.. alltså, merparten av "idolerna" sjunger ju falskt så det bara visslar om det! Han Johan t ex, varför är han fortfarande kvar?! Obegripligt.


SHOPPA LOSS I FÖRORTEN?

Inför vad de kallar "Modemässan" i mitt lilla förortscentrum nästa lördag kan man tydligen boka upp sig för en alldeles egen personal shopper. Och jag kan inte låta bli att tycka det är lite lustigt. På ett sarkastiskt sätt. Under hela 30 minuter (det blir språngmarsch genom centrum) ska du alltså botanisera för att hitta "din stil" i fashionabla butiker som KappAhl, Joy, Flash, Gina Tricot, Almia och Lindex.. (ok, MQ och H&M finns också representerade). Om vi säger såhär - handlar du merparten av din garderob i butikerna som nämndes skulle jag nog mena på att ingen personal shopper i världen kan hjälpa dig. För att vara bara lite cynisk.  

KÖKSVECKAN

Ni har väl inte missat att Dagens Media har en egen blogg som de kallar Köksveckan? Väldigt rolig och läsvärd. Ikväll har det varit fest på DM och det har bloggats flitigt under tiden.. Hannah Peczynski är verkligen något av det lilla sötaste jag har sett! Hon kommer bli en ny Izabella Scorupco eller Mini Andén, tro mig..!

VICKAN HAR LYCKATS..

Kanske inte är så imponerad av Victoria Silvstedts övriga "prestationer" i livet men en jäkligt snygg ny frisyr har hon i alla fall lyckats skaffa sig! Hm, då jag försökte mig på en likadan lugg 2004 såg det inte alls lika gorgeous ut.. Kanske för att man inte ska ha rak hellugg om man har självfall. Om man inte vill släpa med sig en batteridriven plattång i handväskan 24/7 det vill säga.


VÄRLDENS BÄSTA!

Till K
En virtuell blomsterbukett till bästa pojkvännen som lägger ner massor med tid och energi att ringa fram och tillbaka på en miljon lägenheter.. skicka sms och tala in meddelanden på telefonsvarare samt kontakta folk som möjligen kan vara behjälpliga med att skaffa fram något. Kort sagt: gör sitt yttersta för att hjälpa mig att få en lägenhet (okej, han ska ju delvis också bo där). Du är fantastisk helt enkelt!

SCREWED UP FAMILY

Jag har aldrig haft någonting emot min mamma.. vi kommer rätt bra överens och hon brukar normalt sett vara riktigt vettig. Men nu har det uppenbarligen slagit slint och jag är måttligt irriterad på att hon kan bete sig såhär. Jag vet att hon är under press från sin fästman men ändå - hur kan hon besluta sig för att hennes son får flytta från lägenheten han bott i de senaste 6 (?) åren för att hon vill använda den som bytesobjekt för att hon + R eventuellt vill ha ett ställe i Norrland att pendla till?! Som om det inte finns lediga bostäder i avkroken utan de skulle behöva en lägenhet i Stockholm att byta med! Alternativt byta den mot en mindre lägenhet i Stockholm att ha som "backup" om det skulle ta slut mellan henne och R som för övrigt varit tillsammans i typ 7 år (men han kan fortfarande inte erkänna att de är sambos och kallar deras lägenhet på Kungsholmen för "min lägenhet" och "mina saker"). Det värsta med Norrlandsalternativet är dessutom att de sagt att de kanske vill byta för att testa om de vill bo däruppe men sedan kanske bestämmer sig för att det inte är deras grej. Och för denna lilla utflykt ska alltså Daniel behöva bli bostadslös + att de förlorar en lägenhet med betydligt större värde än det krypin i typ Östersund som är målet. Blandar in mig gör hon också eftersom hon hävdar att hon inte bara kan ge bort ett hyreskontrakt till brorsan utan att kunna erbjuda mig något också (vilket hon inte har möjlighet till) då jag uttryckligen sagt att jag flyttar till Köpenhamn för gott och därför ger blanka sjutton i det - han får gärna överta kontraktet. Vilket han nu alltså inte får i alla fall. Gaaah!

UPPSTRÖMS

CrejsyMitt positive thinking imorse gav tydligen utdelning för det har varit en himla bra dag! Pratat med massa folk, fått ett överraskande mail som gjorde mig väldigt glad.. helt enkelt känt att jag haft flyt vilket var ett tag sedan.

Nu är ju mitt sinnestillstånd sådant att då jag neggar så är jag väldigt nere och då det är tvärtom så blir jag tokupphetsad och otålig. Dansken fick säga till mig att ta det toy då vi pratade eftersom jag bubblade på så högt och snabbt att han hade svårt att uppfatta vad jag sa.

Känner mig lite som på bilden just nu. På ett bra sätt. Kvällen ska ägnas åt att besvara mail, färdigställa en ansökan som ska in imorgon och rastlöst vänta på nyheter om bostadssituationen från K.

RÄTT UT

Jag ville egentligen inte alls ta det här utspelet här hos mig (faktum är att jag inte tänkte ta det alls) men eftersom vissa inte tillåter kommentarer från de som inte har Blogger-konto och jag dessutom läste ett inlägg hos denna person som involverar mig och som är direkt felaktigt så kan jag inte låta bli att uttrycka min åsikt.

Söta lilla Louise, ditt inlägg om "tillbakablickar" i förrgår var så genomskinligt att det finns inte. Anders har berättat att du mycket väl vet att han ljög om sin ålder för mig och eftersom du vet att jag läser hos dig ibland är det inte så svårt att räkna ut vad du ville åstadkomma. Vi har ingenting annat gemensamt än att vi haft en relation med samme man och jag uppskattar inte dina små försök till tjuvnyp. Däremot missuppfattade du totalt att jag skulle ha blivit upprörd över den lilla lögnen (eller så var det A som uttryckte sig på ett sådant sätt att det framstod så) eftersom det - som du säger - gått så långt tid och jag dessutom är kär i någon annan. Jag skickade bara ett sms till honom att jag nu visste och reflekterade inte så mycket mer över det - det A däremot menade med "hett om öronen" var att jag sedan på skoj letade reda på hans efternamn och adress på nätet (vilket jag inte vetat förut). Han blev helt enkelt orolig över att en viss person skulle få reda på hans små sidoäventyr men efter att vi hade en lång msn-konvo igår så tror jag han fattar att jag aldrig skulle göra något sådant. Men det är klart att han ser ditt lilla tilltag som ett försök att försätta honom i en jobbig situation. Och f ö, när du säger att "Man får räkna med visst ljug i vissa typer av relationer" så kan jag ju upplysa dig om att vi inte bara hade en sexuell relation om han nu slagit i dig det. Varför fortsätter man isf på distans i flera år? Han sa vid flera tillfällen att han var kär i mig - vilket jag iofs inte vet om jag tror på nu men vi hade en känslomässig relation. Underskatta mig inte, tack. Men nu vet du hur det egentligen är - och för min del är det här överspelat.

På tal om att vara kär i någon annan så kan jag ju tillägga att jag inte heller tycker att man berättar för någon att man "tänker på denne varje dag" om man samtidigt träffar en annan kille. Din "flirt" verkar vara en jättefin kille och jag tycker ärligt talat synd om honom som är med en tjej som fortfarande inte benämner honom som något annat än just "flirt" efter många månader och mest verkar se honom som ett tidsfördriv. Men du har ju uppenbarligen satt i system att leka med andra människors känslor. Du kanske inser det då du blir lite äldre.

DILEMMA

Nämnde för en tid sedan en gammal bekant som med jämna mellanrum hör av sig och kollar om jag fortfarande är lycklig med K eller om jag kan tänka mig lite rajtan-tajtan med honom. Hans moral är förresten på en sådan nivå att det ena inte behöver utesluta det andra om ni förstår vad jag menar. Min är betydligt mer konservativ.. jag älskar dansken = tänker defintivt inte vara otrogen. Sist jag pratade med R som han heter sa jag dock faktiskt, mest på skämt, att "Du får väl hojta till om du skulle råka stöta på ett jobb till mig" (apropå att han arbetar för ett danskt företag). Problemet - om man nu ska kalla det för det - är att han idag ringde och berättade att han eventuellt känner till en plats som IT-support som jag skulle kunna söka med lite hjälp från honom. Han vet att jag har pluggat projektledning och tänkte att det här kanske kunde vara en ingång i yrkeslivet eftersom det varit minst sagt spridda skurar hittills (vet egentligen inte vad jag vill arbeta med - inte så bra för en 27åring!). Det är ingen garanti för att höjdarna på företaget tycker att jag skulle passa på något sätt eftersom jag 1) inte har någon praktisk erfarenhet av kundsupport och 2) inte har kännedom om det datasystem det handlar om.. skulle isf få internutbildning först.

Har lovat att maila över min CV till R idag och trots att jag vet att jag kanske inte alls är tillräckligt kompetent för att han ens ska föreslå mig till höjdarna så kan jag inte låta bli att oroa mig över något helt annat.. Vad väntar han sig i utbyte om det nu skulle bli så att han ordnar ett jobb till mig? Vill jag verkligen behöva stå i tacksamhetsskuld till någon vars enda intresse egentligen är att få mig i säng (är ju möjligt att han är genuint omtänksam också - känner honom inte så bra)? Och om jag säger nej till det  (vilket jag gör!) - vad finns det för garantier för att han inte bara ändrar sig och ser till att jag får kicken då jag väl fått jobbet? Jag går helt enkelt inte sängvägen, det gör jag inte! Damn, vet inte vad jag ska göra. Visst vill jag ha ett mer kvalificerat jobb där möjligheten finns att avancera uppåt men om det innebär att att jag måste säga nej till sex med R och sedan ha med honom att göra på min arbetsplats.. nä, det är svårt! Några råd?


MY PRECIOUS...!

Strax efter åtta imorse plingelingade det på dörren. Halvförvirrad Ellinor tänkte verkligen inte gå upp i bara mässingen (nej, nu ljög jag.. men nästan!) och öppna så jag låg kvar.. tyst som en mus och kikade ut i trapphuset först någon timme senare. I brevlådan låg ett paket med den fantastiska klänningen som jag faktiskt började undra när den skulle behaga dyka upp. Fick nästan tårar i ögonen av lycka för den är verkligen något av ett unikum - satt perfekt och är bara så fiiiin med den veckade kjolen och allt.. bilden gör den inte alls rättvisa (ska försöka knäppa en bild på mig senare i den). Nu är ju inte jag alls polo-typen men för att höstanpassa skulle det vara perfekt med en tunn polo under á la Hotspot. Varför inte denna från Petit Bateau/Shopaholic? En dag som börjat såhär kan inte annat än att bli fantastisk...!

100% FOKUS PÅ ANNAT ÄN BLOGGEN..

Sandwich pepparkakaHär är lite dämpat för tillfället men det beror på 100% fokus att nosa upp lägenheter som dansken kan åka och titta på då han är i Köpenhamn imorgon + fredag. Och det är banne mig inte lätt.. har mailat på massor bara igår och idag men ingen svarar ens! De som har telefonnummer utsatt i annonsen har K ringt och i 90% av fallen så är det svarare och det slutar med att han inte får tag i dem. Nu ikväll hade han tydligen pratat med en tjej i alla fall och de skulle höras av imorgon eftermiddag igen. Hoppas så på att vi / han kan få kolla in den i alla fall - inte minst för att uthyrningstiden är 2 år vilket skulle lyfta en stor sten från mitt hjärta att slippa stressa efter en ny bostad i första taget.

<< På tal om något helt annat så bara äääälskar jag Sandwich pepparkaka! Föll för den förra året och har precis smällt i mig en sådan samt ett par polarkakor med kall kyckling till middag. Mums!

Annars så har det varit en bra dag varav största delen gick åt att babbla med A (Mr X) på msn. Mellan 4 och 5 timmar blev det nog.. han kan inte ha fått något gjort alls på jobbet. Men det var hygglo och dessutom är det ganska trevligt med bekräftelse av någon annan än dansken emellanåt. Får se om vi hinner ses och säga hejdå innan jag lämnar stan.

Nu ska det tas itu med den enorma hög med rena kläder som behöver sorteras..

INTE BLEV DET BÄTTRE..

Trodde inte helgen som var kunde bli värre efter lördagen men där hade jag visst alldeles fel! Hade mamma + sambo samt bror + flickvän över på fika här igår eftermiddag och det var trevligt.. till en början åtminstone. Bjöd på chokladtårta med varm hallonsås och fruktsallad samt att mamma hade med sig hembakade bullar. Presenter fick jag med, hade tidigare fått $ av mamma men fick även fina vita krysantemum + en kristall vid namn grön aventurin (här kan ni läsa om vad den ska göra). Av Daniel fick jag 500:- i presentkort på Åhléns och av Elenore en bok. För att dra det i korta drag så kom vi efter ett par timmar in på en diskussion om vad som ska göras med lägenheten som brorsan bor i men mamma står som kontraktsinnehavare till. Det är komplicerat av flera orsaker men rör egentligen inte alls mig.. tyvärr kom vi in på några sidospår där mammas sambo lyckades göra sig ovän med både mig och Daniel eftersom han är otroligt egoistisk och aldrig lyssnar på andra människor. Man blir otroligt frustrerad på sådana personer och just nu är jag nog inte ensam om att känna att jag vill att det ska dröja lääänge innan jag behöver träffa honom igen. Men det är synd om mamma som både är uppkomsten till att problemet (dvs, med lägenheten) alls existerar och samtidigt hamnar i kläm mellan oss och hennes sambo. Men han är faktiskt rent dysfunktionell och påminner en hel del om pappa - som är likadan.. att hon inte ser det. Nog om det.

Hade bara sovit någon dryg timme natten mellan lördag och söndag så jag var helt slut igår. Tog en Imovane för att vara säker på att få sova och slocknade redan vid 10-tiden. Imorse ringde dansken vid 9 och jag lipade och beklagade mig för honom i säkert en halvtimme (mest relaterat till lägenhetsletandet i Köpenhamn) medan han försökte peppa mig att inte vara så negativ. Känner mig fortfarande nere trots att det har gått någon timme sedan vi lade på och är lite obeslutsam till vad jag ska hitta på idag - har tappat orken. Skulle vilja att det hände något roligt som verkligen piggade upp mig men vet inte vad det skulle vara..

MEN DET ÄR VÄL NYA TIDER NU.. ELLER?

Jag tycker alla ska läsa det här "tidsdokumentet" hos Kim. Inte så lite tänkvärt.

SKITKVÄLL

Skitbra kväll, verkligen.

>> Fick av misstag reda på att restaurangen anställt en annan servitris också (vilket jag såg på de fint dukade borden som stod kvar sedan kvällen innan + att kocken sa något i stil med "Den andra servitrisen frågar inte hur gästerna vill ha köttet, hon säger bara oxfilé". Som om det vore något bra.) Nu fattar jag varför jag fått så få timmar på sista tiden. Är faktiskt rätt förbannad. Okej att jag flyttar om någon månad (vilket de inte vet än) men jag har ställt upp till 110% på det där stället - jobbade ju t o m på min födelsedag - och då hade det varit trevligt om de åtminstone haft anständigheten att säga to my face att jag kan känna mig bortskuffad. Jag vet inte ens varför de har anställt någon annan. Har ändå jobbat där i snart 2 år nu och jag är duktig. Det är så förbannat dålig stil. Dessutom skulle jag behövt jobba så mycket som möjligt innan flytten. F******n..!

>> Mina nyinköpta örhängen gick sönder. Första gången jag hade dem på mig! Och jag kan inte ens lämna tillbaka dem eftersom jag budade hem dem på Tradera. Dessutom har jag redan lämnat positivt omdöme om säljaren. "Bra kvalitet", my ass.

>> En colaburk läckte ut i väskan på vägen hem. Rena rama turen att mobil, plånbok och MP3 låg i sidofack.

Sa jag att varken pappa eller farfar hörde av sig och grattade mig? Jomenvisst.

SVAR PÅ FRÅGAN

Well, 1/3 av alla er som "röstade" (pollen är förresten avslutad) trodde att dansken skulle glömma min födelsedag. Som väl är hade ni feeeel..! Bara ett sms än så länge - skulle ringa senare - men han kom i alla fall ihåg det så nu är flickvännen nöjd :)


BEEN AROUND THE WORLD.. ELLER JA, EUROPA!Tycker inte det är illa pinkat att ha varit i 43% (eller 22 st) av Europas länder. Gör din egen karta
här.

Nu är det läggdax. Om 2 timmar och 7 minuter var det 27 år sedan jag krystades ut på Huddinge BB. Hujedamig.

KVÄLLENS FRÅGA

Har skapat en liten poll* där ni kan svara på morgondagens stora fråga..

>>
Ta mig dit!

I och med att han så sent som förra veckan självmant påpekade datumet för min födelsedag så borde han ju inte glömma men det skulle faktiskt inte förvåna mig nämnvärt ändå.. jaja, det blir spännande att se!

* Försökte få in den på sidan men Webblogg dummar sig

UPPSÄGNINGAR

Idag betade jag av några saker på min "To-do-lista" inför flytten, närmare bestämt diverse uppsägningar. Det blir lite dyrt att vänta i till synes oändliga telefonköer om man sitter i mobil så efter ett fruktlöst försök (blev bortkopplad då det var min tur!) att komma fram till ComHem där jag har mitt bredband så skickade jag iväg ett mail till kundservice vilket, enligt deras FAQ, ska räcka. Har inte fått något svar så hör jag inget inom ett par dagar blir det väl att pingla dem igen i alla fall. Skulle även säga upp mitt avtal med Elverket Vallentuna (eller.. hade avtal det första året vilket jag glömde att förlänga så efter det har min räkning fördubblats) och tanten jag talade med hade lite svårt att fatta att jag faktiskt inte bara skulle flytta (inom Sverige, that is) men ändå fortsätta ha dem som leverantör. Sist ut var Trygg-Hansa och hemförsäkringen. Samma sak där.. hon blev paff över att det var just den försäkringen som skulle sägas upp (alla "måste" ju ha en hemförsäkring, right?) och att det inte bara var en adressändring det handlade om.

Nu är det bara ICA-kort och diverse andra medlemskort (Åhléns, Kicks, Wedins osv) som ska klippas. Visst skulle jag väl kunna ha kvar dem som inte kostar någonting men vill slippa att få hem medlemsbrev från nämnda butiker med jämna mellanrum (eftersom jag ska ha eftersändning till mamma av den post jag inte adressändrar själv och då är det bra om det kommer så lite som möjligt så hon slipper skicka ner något som ändå bara åker i soptunnan). Fast jag vet av erfarenhet att det kan vara lite svårt att göra sig av med ett klubbkort och ta bort sig själv ur register då man väl blivit medlem..

THE AMAZING RACE

PhilDumma kanal 5 som inte sänder The Amazing Race på fredagar! Det är mitt absoluta favoritprogram och i Sverige är vi just nu inne på säsong 5 av 10 inspelade (Obs! Det föregående är en spoilerlänk så klicka inte där om du inte vill veta vem som vinner). "Tyvärr" sänder de ett avsnitt 4 dagar i veckan nu (mån-tors kl. 17) vilket gör det rätt lätt att missa. I säsong 6 besöker de förresten Sverige i ett avsnitt för första gången, hoppas på att de köper in återstående säsonger med (och att jag kan se det i DK).


Programledaren Phil

FÖDELSEDAGSBARN

Efter mina kommentarer av någon anledning inte verkar vilja synas hos Anna så önskar jag henne ett STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN här istället och hoppas på att hon ser det. Så grattis grattis.. :)


BÖRJAR BRA..

Ingen bra början på fredagen den 13.. Jag brukar alltid jobba fredagskvällar men tydligen inte ikväll.. däremot ska jag dit imorgon (my birthday) eftersom det är en bokning så nu har jag inte råd att tacka nej till det. Det är ju nu innan flytten jag egentligen skulle behöva slutspurta och jobba så mycket som möjligt men det är inte så lätt då man inte får några tider! Och jag som t o m hade gått upp tidigt idag och börjat fixa till mig för att inte hela dagen skulle gå till spillo, nu kan man ju likaväl krypa ner i sängen igen..

PIXLIGT

Min headerbild ser tydligen inte alls bra ut i t ex stationära datorer med högre upplösning.. pixlig och så. Tyvärr har inte jag möjlighet att se det, i min laptop funkar det så ni som stör er på det får helt enkelt stå ut - ska försöka fixa en lite roligare (och snyggare) variant om ett tag. Men just nu vill jag ha det lite simpelt.

HOPPFULL

Paketid
Kan jag månne vänta mig en liten sms-avi idag så jag kan pinna iväg till macken...? Wouldn't it be nice.. Spännande att se hur många returer det blir den här gången.

Bilden syntes visst jättedåligt. Oh well, det står att paketet är sorterat..

DET SJUNKER IN..

Nu då jag för en gångs skull är uppe kl. 06.35 på morgonen (vilket beror på att jag inte somnat än - inbilla er ingenting annat) och det fortfarande är i princip kolmörkt ute så inser man ju faktum: Den mörka årstiden närmar sig med stormsteg. Oh, horror!

Eukalyptusolja?

EukalyptusOch var kan man köpa eukalyptusolja? ("Ingen som vet, ingen som vet?") Hälsokosten? Hittade ett skönhetstips hos Skindeepbeauty där man använder det som jag tycker lät lite bra..

WHAT I LIKE ABOUT ME..

Daniella utmanade.. 10 positiva egenskaper hos mig själv. Svårt - är ju naturligtvis så mycket lättare att komma på det motsatta - men here we go!

1. Jag är väldigt artig. Har väl något att göra med min bakgrund inom serviceyrken, är alltid trevlig och hjälpsam.. inte minst mot okända människor och även om de inte visar mig samma respekt. (Hell, jag är t o m artig mot irriterande telefonförsäljare och mobilabonnemangs-krängare som attackerar en på stan...)

2. Jag gör alltid mitt bästa. Har svårt att lämna ifrån mig uppgifter om jag vet att jag inte har gjort mitt yttersta. Och har man inte gjort sitt allra bästa tycker jag inte att man kan komma och klaga över resultatet sedan.

3. Jag är rak. Dansken kommenterar ibland att han tycker om att jag är så rättfram. Är dock inte typen som måste uttrycka min mening och struntar i om andra blir sårade men jag skulle aldrig få för mig att t ex hålla med om något om jag inte tyckte det. Jag är ärlig och rak men håller igen i rätt situationer helt enkelt.

4. Jag är känslogenerös. Eller hur man nu ska beskriva det. Har man väl kommit mig in på livet så är jag bra på att visa att jag tycker om och uppskattar personen. Gäller inte minst i förhållanden.

5. Jag är bra på att organisera och är ordningsam. Det sistnämnda kanske mest jobbrelaterat om jag ska vara ärlig. Perfektionist men inte pedant (här hemma är det verkligen inte alltid städat).

6. Jag är bra på att spara. Är faktiskt egentligen rätt ekonomisk - trots enstaka köp över min betalningsförmåga :) Inte minst om det är något jag verkligen vill ha, då drar jag in på allt och jobbar 24/7 för att få ihop till det.

7. Jag har bra klädsmak. Okej, det är en extremt subjektiv sak att säga men jag tycker faktiskt att jag har rätt bra smak då det gäller kläder. Kanske lite tråkig och svensk ibland men jag är bra på att matcha och sådant. "Klassisk med drag åt det romantiska" kallade K min stil för senast.

8. Jag är bra på att skriva. Har hört det sedan barnsben och jag vet att det är så.. är inte minst duktig på att skriva artiklar och facktexter. Tyvärr upptäckte jag då jag arbetade som det att journalist inte var det ultimata yrket för mig, åtminstone inte nyhetsjournalistik. Se punkt 2.. har helt enkelt svårt att jobba med en text som jag sedan måste släppa ifrån mig innan jag är 100% nöjd och har fått med alla aspekter av frågan. Alltför snäva deadlines fixar jag inte av den anledningen.

9. Jag är bra på att komma ihåg folks födelsedagar.

10. Jag gör en god rabarberpaj. Nu blev det för svårt helt enkelt :)

Vilka ska vi utmana då.. Prövar med Linda, Ida, Linda K, Hedgehog-Sara och Elle. Och alla andra som känner sig manade! Det var faktiskt en liten självförtroendeboost.

"INTE SÅ MYCKET SPÄNNANDE I LINGONSKOGEN.."

Ptjaa.. det händer inte så mycket spännande i lingonskogen just nu. Sitter mest och uppdaterar bostadssidor hela dagarna (och får lätt ångest då jag måste lämna datorn och ta itu med något riktigt), redo att slå ner som en hök på allt som trillar in och passar oss någorlunda. En av de jag mejlade på igår (Uppdaterat: Jag blandade ihop det! Det är ju "drömlägenheten" jag fått svar om! Då är det inte 100% kört ännu! Håll tummarna för att vi får komma på visning, please!) fick jag svar om att hon fått över 100 intresseanmälningar och skulle kalla ett par av dem till visning nästa vecka. Över 100?! Oh, sweet lord.

Då man sitter och väntar såhär är det också mycket frestande att gå in och "bara titta" på saker man vill ha. Det har fått till följd att jag f n väntar hem flera snygga saker (för att bara ge ett par exempel).. det sa liksom bara klick-klick-klick. Farligt.

TANDLÄKARE OCH NYA TAG

Språkades nyss vid med dansken som var på väg till tandläkaren - huvva! För några år sedan råkade han ut för en fallskärmsolycka där bl a flera av hans framtänder slogs ut och fick ersättas med fejk. Nu har de börjat klättra nedåt i munnen så idag skulle de öppna tandköttet och ta reda på vad det beror på och vad man kan göra åt saken. Jag får sympationt av bara tanken på att någon skulle skära upp tandköttet på mig på det där sättet..!

Hur som helst var han också lite bummed över att drömlägenheten var puts väck. Har fått korn på en ny.. dock långt ifrån lika perfekt som den tidigare - bra läge på Østerbro och rätt billig hyra/deposition men egentligen på tok för liten för oss.. bara 33 kvadrat (att jämföra med min nuvarande som är 38 minus alkoven jag använder som sovrum). (---> Den var såklart också redan uthyrd) Men jag får nog sänka mina krav har jag börjat inse.. Det kommer väl sluta med att jag flyttar in med hela mitt bohag i ett rum på 15 kvadrat med 3 månaders uthyrningstid eller någonting och sedan får flytta runt på det sättet som en annan bag lady. Nej, jag är inte så negativ egentligen - men just idag känns det lite surt. Men det vänder väl.

BYE BYE, DRÖMLYAN!

SKIT OCKSÅ! Lägenheten är borttagen från sidan nu så den verkar vara uthyrd.. Just my luck :/


VINN SPA-WEEKEND

Hittade hos Miashopping.

Jag är med i en tävling där man kan vinna en lyxig spa-weekend på Yasuragi Hasseludden!

Var med och tävla! Om du vinner, så vinner jag också!

(Okej, jag vinner aldrig men it's worth a try... )

NATTENS E-BAYFYND

Förklädesklänning
Yey! Svart förklädesklänning med plisserad kjol för ca 300:- inkl. frakt. Precis vad jag vill ha. Och nu är den min! Det lönar sig att vaka uppe..

VILL VETA NUNUNU!!!

Jag får ont i magen! Hon med lägenheten har inte svarat på de två mejl jag skickat och då dansken ringde henne fick han lov att tala in ett meddelande eftersom det var telefonsvarare. Blir såklart överröst med förfrågningar.. men ska jag behöva gå runt som en person med restless legs-syndrome på amfetamin innan jag får veta om den är uthyrd ännu? I'm dying here..

VUXENPOÄNGSTEST

Hittade ännu en sådan där lista för "vuxenpoäng" hos Turbotrollet och eftersom jag är så stissig just nu (vilket jag alltid är innan jag hunnit få ett avfärdande - vad det än gäller) så gör jag den för att försöka fokusera på något annat än allt runt flytten.

Körkort (X) Jo, sedan jag var 20. Men jag kör aldrig och kommer ärligt talat knappt ihåg hur man gör.. Watch out om jag ger mig ut på vägarna!
Bil ( ) Nä, hade jag haft det skulle jag nog använt den.. Fast iofs, jag hade faktiskt en liten skrothög registrerad på mig i ett helt år (som stod 12 mil härifrån). Men jag behövde den inte.
Matservis ( ) Nix!
Soffbord (X) Ja, det är klart! Är inte det ungefär som att fråga om man har en säng...?
ICA-kort (X) Japp. Fast jag säger nog upp det snart (ingen användning för det i Köpenhamn).
Hemförsäkring (X) Ja. Hade inte det i över 2 år och det är ingen höjdare att  hela tiden behöva gå runt och oroa sig för att det ska hända något med lägenheten..
Eget boende (X) Ja, i och med att jag snart är 27 skulle det kännas som ett nederlag att inte ha det..
Fast inkomst (X) Ja, mer eller mindre. Måste ordna upp den saken ( = skaffa jobb) till Köpenhamn med.
Köksbord (X) Fast jag vill köpa nytt.
Finglas (X) Men inte så många och så gillar jag inte serien (Kosta Boda Chateau) jag började spara på då jag var typ 16 längre..
Betalkort (X) Två Visa - ett med kredit.
Toarullehållare (X) En sådan som sitter fast i väggen eller en som står på golvet? Hade båda delarna men den senare råkade gå sönder för ett par veckor sedan då jag tappade en glasburk på den.
Duschdraperi (X)
Sambo/make/maka ( )
Spelar Bingolotto ( )
Tippar på lördagar ( )
Har aldrig tippat i mitt liv.
Internetbank (X) Nordea. Skulle inte klara mig utan.
Organiserat skafferi (X) Inget "riktigt" skafferi men det är organiserat i skåpen.
Färsk mat i kylskåpet (X) Som vadå? Mjölk, ost, grönsaker och sådant? Ja.
Slänger dina håliga sockar (X)
Går på reklamer på TV (X) Antagligen omedvetet.
Har fläckborttagningsmedel hemma ( )
Pensionsfond ( ) I wish.
Sopsorterar (X) Jajamensan! Inte källsorterar dock.
Prenumererar på någon dagstidning ( )
Letar middagstips ( )
Blir arg när inte skorna står på sin plats ( ) Ska jag ge mig själv en utskällning då eller?
Får majoriteten av post i räkningsform ( ) Nej, de flesta kommer per e-faktura eller autogiro.
Har en stavmixer (X) Fast jag använder den inte.
Äter söndagsmiddag (X) Ja, jag äter middag på söndagar :) Just nu äter jag korv med bröd.
Försöker att inte svära ( ) Svär inte så mycket att jag behöver tänka på den saken.
Sorterar tvätt (X) Ja? Skulle man tvätta t ex svart och vitt ihop annars eller?
Har en krok i badrummet märkt "gäster" ( )
Mobilabonnemang ( )
Kontantkort
Hemtelefon ( )
Veckohandlar (X)
Fast det blir små turer för att köpa mjölk och sådant med.
Medlem i Hyresgästföreningen ( )
Gardiner (X)
Dukar ( )
Nej, usch. Tror jag äger två stycken. Båda juldukar.
Överkast (X) Ett guldfärgat jag köpte i Beijing.
Kuddar för prydnad (X)
Fler än 5 kryddor hemma (X)
Inte så fasligt många fler dock.
Fruktskål på bordet (X) Nja, på bänken i köket. En jättestor blå i glas.

POLOKLÄNNING

Inte så många Asos-tips här numera, men har ni sett den här nyinkomna poloklänningen med empireskärning och knäppning bak? Finns i grått, svart och rött för bara 338:-. 100% viscose. Funderar på den gråa varianten men vet inte om jag skulle klä i modellen.. har aldrig polo för jag känner mig så "instängd".

DRÖMLÄGENHETEN.. COME TO MAMA!

Jag vill ha den här drömlägenheten! Perfekt läge (mitt älskade Amager där jag helst av allt vill bo), lagom hyra, skälig deposition, bra storlek och möjlighet att hyra minst 1 år (vilket är ett krav). Och bara så fiiiin då! Har mailat uthyraren, borde kanske ringa också.. Kanske kan säga att jag hyr den utan att ens titta på den. Åhåhåh.. vill ha!!!

Dansken tog dock upp en sak i lördags som eventuellt kommer att underlätta hela bostadssituationen/letandet. Han ska kolla upp det i veckan som kommer eftersom det beror på flera faktorer om det överhuvudtaget är en möjlighet men jag håller tummarna stenhårt för att han kommer fram till att det är en bra idé...! Enough said, vill inte hoppas på någonting om det sedan visar sig att det skulle vara en korkad sak att göra.

MYCATWALK

Fick korn på en australiensisk webshop - Mycatwalk.com som är ny för mig! Flera svenska märken.. som Acne, Nudie och Denim Birds (som jag iofs aldrig skulle få för mig att köpa ända från "down under") men även snyggaste jeansen från Tsubi, söta hästsmyckena från Steven Shein och mycket annat fint finns i butiken. Bäst av allt - billig frakt på AUD 15 (ca 85:-) till Europa. Risken finns ju iofs för tull och annat trist!


 
Shakuhachi
Kjol från Shakuhachi som väcker vill-ha-känslor

KÄND FÖR ATT VARA KÄND ÄR INTE ALLTID KÄND AV ALLA..

Det finns hopp för mänskligheten. Dansken vet inte vem Paris Hilton är.

Story: Vi stod och bläddrade i skvallertidningar på ICA igår för att hitta en kändisbild på någon som han skulle kunna tycka var snygg och vilja ha sex med (för att jag hissade Mads Mikkelsen och Wentworth Miller). Det var dock dåligt med den varan - den enda han möjligvis kom på var Demi Moore ("Då hon var med i "Ghost") men till sist pekade han på en Paris-bild ("Tja, hon kanske"). Jag skrattade rått och frågade om han visste vem hon var. Det gjorde han inte. Tänk, det är ungefär som att.. inte veta vem Madonna är. Eller Påven.

BÄSTA DYGNET!

Blev bara ett dygn med danske prinsen den här gången.. sucks bigtime men det var tvunget. Han körde hit från Göteborg igår morse, kom till Stockholm vid lunchtid och fick sedan lov att åka igen nästan precis 24 timmar senare för att hinna till Oslo till ikväll eftersom han ska köra någon slags pitch där imorgon. Övervägde ett tag att följa med till Norge men eftersom K jobbar hela tiden och det i alla fall bara skulle bli en knapp dag där så lade jag ner den idén. Oslo är heller inte någon favoritstad.. där är faktiskt dead boring! Vi var där på vår tredje 'dejt' i juni förra året och det regnade och var skitkallt.. bodde på ett trist hotell med ofräsch frukost.. åt tråkig/dyr mat (ok, vi åt gott/billigt en av dagarna - indiskt) och shoppade nästan ingenting eftersom det fanns ungefär lika roliga butiker som i Karlskoga. Om ni förstår. Bror + flickvän var förresten också i Oslo den här helgen - hoppas ni hade det nice i alla fall.

Ett mysigt dygn blev det åtminstone! Tillbringade hela eftermiddagen igår med att gosa och prata om vartannat.. I love att vi kan diskutera så obehindrat om det mesta och verkligen har kul då vi umgås! På kvällskvisten åkte vi och handlade och lagade sedan mat ihop - lax med sesamfrön i ugn + stekt marulk (som jag inte ätit förr men det smakade lite som scallops), sallad samt baguetter med aioli. B&J's Cookie Dough och kaktus-/citronsorbet till efterrätt. Hade hyrt Transamerica som var riktigt bra. Och sedan fick jag massage.. en väldigt bra kväll allt som allt!

Men nu är han borta.. usch och fy.. saknar!

Uppdaterat: Kom på att det kanske lät lite brådmoget att dissa Oslo sådär rakt av. Faktum är att jag tror att det är en trevlig stad egentligen då man väl hittar alla guldkornen (hade inte gjort någon "research" på den biten innan) och jag hade nog enkelt lite höga förväntningar. Regnet och kylan gjorde också sitt till för det dåliga intrycket.. Så Oslo, jag kommer gärna tillbaka en varm sommardag så du kan visa dig från din bästa sida!

DANSKBESÖK

Dansken väntas hit om sisådär tjugo minuter.. yihaaaaa!!! Så jag hoppas ni har förståelse för att det blir rätt tyst här resten av helgen. Spöregnar ute gör det också - perfekt för att vara inne och bara mysa, mm..!

Uppdaterad: Shit, vad jag älskar den där mannen! Det bara bubblar i hela mig.. Sol ute, sol inne, sol i sinne! Är det inte en härlig dag?! :)

PROPPFULL

Gör mitt bästa för att proppa i mig mat eftersom jag ska på jobb om lite mindre än en timme (suger att det ska ta en timme och en kvart att ta sig dit) och inte kommer hem förrän halv två i natt. Eller.. egentligen får jag väl äta där om jag vill men känns på något sätt som om jag inte riktigt har rätt till det (eller att ta rast öht) och förresten så brukar det inte hinnas med i alla fall. I onsdags höll jag dock på att svimma av hunger så jag fick kocken att göra mig en kräftstjärtssallad som jag sedan inte hann äta i alla fall utan fick ta med mig i en matlåda då jag gick vid halv elva. Tyvärr läckte den ut i påsen så jag fick slänga den på Centralen och köpa en påse Maltesers i en automat istället för att inte tuppa av.. suck.

Nu har det i alla fall ätits lättfil med flingor, russin och äppelmos samt hembakat lingonbröd med ost och kokt ägg så hoppas jag står mig...! Mår lite illa faktiskt, brödet fyller upp. Hoppas ni andra får en trevlig fredagskväll i alla fall!

VÅGENS OKTOBERHOROSKOP

Vågen
Enligt
Aftonbladet i alla fall..

Detta är din bästa turmånad i år. Kärleksgudinnan håller dig om ryggen och du kan särskilt räkna med medvind när du tar egna initiativ. Våga satsa på kärleken, ge den utrymme och lita på dina egna känslor. Om du sedan piffar upp ett förhållande du redan befinner dig i eller kastar dig in i en ny passion spelar mindre roll. Du är enormt attraktiv och du mår bra av att utnyttja detta lite, njut av uppmärksamheten och komplimangerna som du får. En spännande månad.

Bästa chansen: Vädur, Oxe, Lejon, Våg, Skorpion.
Bästa stället: Överallt.
Bästa datumen: 20-21/10.

Tja, än så länge märker jag inget av detta men det kommer väl.. :p Och dansken är Skytt!

Skönhetsgodis

Look Fantastic-order

För ett par dagar sedan ramlade det ner lite godis från
Lookfantastic (som förresten gjort om sin sajt). Har mycket kvar av mina Redken-produkter men det blev ändå nytt schampoo och balsam från Kerastases Reflection-serie som jag velat testa ett tag. Full frame från Redken (volymgivande mousse) + ytterligare en liten mirakelflaska från Nailtiques fick också hänga med. Det märks vad jag helst lägger mina pengar på va'?

GONE?

M som bloggade här.. var har du tagit vägen? Bara borta ju.. Någon som vet?


MADS-INTERVJU

För alla som är lika bitna av Mads Mikkelsen som jag är - här är en intervju med honom från TV4:as "Förkväll". Carolina Gynning är förresten helt värdelös på intervjuer, maken till pinsamma frågor och fånigt leende (man ska inte flirta med sina objekt) har jag aldrig varit med om.. Tur att den andra tjejen (Mari Jungstedt?) är bättre. Kul att höra Mads tala svenska förresten! Kan tillägga att han är betydligt bättre på det än min dansk..

DET FINNS NACKDELAR MED ALLT..

Tycker fortfarande att Imovane är guds gåva till mig och mina annars sömnlösa nätter (har skurit ner och klarar mig numera med att ta dem max ett par ggr/vecka) men har dock börjat märka av hur trött jag faktiskt blir dagen efter. Tog en tablett då jag kom hem från restaurangen igår (stor beställning, 16000:- nota, ingen dricks.. stöööön!) men somnade nog ändå inte förrän runt 2 om jag minns rätt. Alarmet var satt på 9 eftersom jag skulle upp och tvätta, men förkastade den tanken - hade inte så mycket ändå, kan vänta en vecka till - och steg upp strax efter 10 istället. Kände mig inte alls utsövd och vid 12-snåret råkade jag hamna i sängen igen och sov ett par timmar till.. först efter det var jag pigg! Summa summarum - ca 10 timmars sömn och det har hänt att jag sovit upp till 14 på sömntablett. Det är inte bra att sova för mycket heller och det ultimata vore verkligen om jag kunde ta mig upp vid 8 om jag nu sovit sedan midnatt istället för att allt som oftast tänka att "Äsch, det är ju tidigt än.. kan ju ligga kvar ett par timmar till!". Damn, vad jag behöver rutiner in my life.

I eftermiddag/kväll ska dansken förresten ringa på tre lägenheter jag hittat på DBA. En av dem, en 2:a på 68 kvadrat i Brønshøj (inte alltför långt från stan) vore perfekt fast jag tror tyvärr att vi i så fall skulle få flytta rätt omgående. Vore skönt att ha åtminstone en månad till på mig här i Stockholm. Men jag håller tummarna för att vi (= danskens syster el någon annan bekant till honom i Kbh) i alla fall kan få komma och titta på lägenheterna..!  

SNART BÖRJAR GALENSKAPEN IGEN..

.. ja, jag talar naturligtvis om årets designsamarbete med H&M - Viktor & Rolf som säkert alla är medvetna om vid det här laget.

Datum att pricka för i almanackan:
>> Den 30 oktober går det att kika på hela kollektionen på deras
hemsida (fast vi har ju redan sett bilder lite här och där)
>> Den 9 november släpps hela schabraket loss i utvalda butiker
>> Den 13 november kl 00.01 går kläderna att köpa online i webshopen

Tvivlar på att jag kommer vara en av de som står och slåss om klädtrasorna (det enda jag till syvende och sist behöll från fjolårets Stella McCartney-kollektion var blåjeansen), främst för att alla mina pengar just nu läggs till flyttbufferten. Men lite sugen är jag på både trenchcoat, vit skjorta och klänning..

JOHNNY DELUXE, BABY!

Johnny Deluxe
Min musiksmak är inte speciellt nischad.. lyssnar på allt och ingenting från Rammstein till Hello Saferide och lots and lots of gammal 80- och 90-talsschlager. Köper så gott som aldrig skivor heller men den senaste jag köpte (tillsammans med Jakob Sveistrups debutplatta) var "Luxus" med  danska bandet Johnny Deluxe som jag 
tidigare skrivit några rader om. Och jag äääälskar verkligen de där små drengerne.. lyssnar på de så gott som dagligen och är lite fjortisförälskad i sångaren Noam (2:a från vänster på bilden). På deras hemsida kan man höra snuttar av låtar från de båda skivor + EP de gjort hittills och den här videon från deras "Drenge som mig" (en favoritlåt) tycker jag ni ska kolla in för den är bra! Eller varför inte den till "Elskovspony". Nu vill jag gå på en spelning också...!

Onödigt vetande: Idag hittade jag även en lägenhetsannons på DBA där Morten (trummisen i JD) ville byta sin 2.5:a på Vesterbro till något större. Jättefin lägenhet av det lilla man såg (köket)  med otroligt billig hyra - hade man haft något att byta med så..

LÄNKTIPS

Ett par (för mig) nya webshopar:

Tin Tin of Scandinavia
Kläder och accessoarer från bl a Bruuns Bazaar, Munthe plus Simonsen, Odd Molly, Rodebjer, Dyrberg/Kern m fl. Även lite inredningsprylar. Så mycket fint att man blir helt kollrig! Jag vill ha den här stickade jackan från Odd Molly. Eller varför inte det fina halsbandet från Dyrberg/Kern.
 
Danskdesign.nu
Som ni vet älskar jag det mesta som är danskt (men K♥ allra mest såklart!) och här hittar man möbler, textil, lampor och andra inredningsattiraljer.

NACKDELEN MED ATT SKJUTA UPP SAKER..

Trött som en gnu efter 5 timmars sömn och redo att idiotförklara mig själv som satt och gjorde a whole lot of other stuff igår kväll istället för det som ska in till tidningen idag. Det är väl egentligen ingen brådska på liv och död, det är inte tryck förrän imorgon men de räknar med mina grejor på tisdagar. Hade satt klockan på 9 men somnat om.. vaknade av mamma som ringde och ville ha mig med på stan eftersom hon skulle köpa en klocka. Skulle väl ha kunnat åka in i eftermiddag men hon lär i alla fall inte lyssna på mina fantastiska smakråd - vi har så långt ifrån samma stil som man kan komma..! Nu ska jag väl get to work då.

WHO WILL BE AMERICAS NEXT TOP MODEL?

För er som inte orkar vänta en hel vecka mellan varje avsnitt av Americas Next Top Model så kan jag förresten tipsa om användaren VagueMemories på YouTube som inte bara har samtliga avsnitt av cycle 6 (som går på TV3 nu) utan även några in på 7:an (som jag gissar går i USA just nu). Lite störigt att behöva se varje avsnitt i 4-5 delar dock. Själv avslutade jag 6:an idag och hugger in på 7:an nu :)

TWINKLE BY WENLAN

Sötaste koftan!
Sötaste koftan från Twinkle by Wenlan som kommit in hos
Shopaholic. Give meeeee...! Men alltså, nästan 3000:- för en kofta - skulle jag knappt betala ens om jag hade haft pengarna. Eller jo. Nu ljög jag.

TJAT I KVADRAT

Jag vet att jag tjatar jävligt mycket om den förestående flytten men det får ni helt enkelt stå ut med eftersom det är vad som upptar mitt liv / mina tankar just nu. Hur som helst.. nu har jag äntligen mailat på den första lägenheten som godtogs av mitt kritiska öga: 1.5:a, Kbh N (= centralt), 5000:-, 12 mån uthyrning. Chansen är väl minimal att tjejen alls hör av sig tillbaka men jag kan i alla fall inte låta bli att kolla mejlen cirkus var femte minut. Jag kommer få magsår av den här bostadsjakten känner jag.

"Resfeber" är inte den ultimata kategorin för flyttsnacket men inläggen får ligga där tills jag kommit på någon bättre. Nu i ny kategori!

INGA FLER MILJONÄRER

Dumma dumma Kanal 5 som lagt ner Miljonärerna! Vadå, "Vi hade inte tillräckligt många tittare" - jag tittade ju! När ska de sända de återstående avsnitten då, typ halv 11 på förmiddagarna? Och stackars deltagare som inte får se sig själva på tv mer. Jag är allvarlig.. skulle vara tokbesviken om jag varit med i något sådant och det sedan inte visades.

Ikväll är det istället Anna Pihl och blåbärsmuffins som gäller! Första avsnittet för en vecka sedan var jättebra så det bådar gott. Fast jag tittar iofs på vilket skidt som helst bara för att få chansen att öva hörförståelse på danskan.

"SKÖTSAM OCH RÖKFRI.."

Det finns ett myller av bostadssajter att använda sig av då man söker lägenhamn i København. Ett klart minus är dock att så gott som varenda en tar upp till DKK 500:-/månad för att man ska få sätta ut en annons + se kontaktuppgifter för de som hyr ut sina lyor. 2:ahandsboende är all about kort varsel (på de flesta gäller inflyttning direkt) och därför har jag än så länge valt att koncentrera mig på Danmarks motsvarighet till Gula Tidningen - Den Blå Avis - där jag betalat mer modesta 49:- (ca SEK 65:-) för en månads medlemsskap. Har vi inte fått tag på någonstans att bo om några veckor kommer jag dock att hosta upp ett par hundringar till och gå med i en sajt som åtminstone erbjuder garanti = gratis förlängning om man inte hittat en bostad där inom 6 veckor. Där verkar det dessutom vara ett jämnt flöde av inkommande annonser. 

Än så länge är jag inte så himla orolig över bostadssituationen. K har lovat att kolla upp de kontakter han har å det snaraste.. de är visserligen mäklare men kanske finns det "någon som känner någon" så att säga. Får nog eventuellt även tona ner mina/våra krav något ju mer akut det blir. Just nu ser den aktuella annonsen jag lagt ut på DBA + ett par forum ut ungefär såhär: 

Svensk tjej (26 år) från Sthlm flyttar till Danmark i höst och söker därför omöblerad lägenhet (1:a-2:a) i City, Amager el. Fredriksberg alt. närförort (helst Valby, Hellerup el Brønshøj) för hyra i minst 1 år, gärna längre. Tidigast från 15/11. Min danska pojkvän kommer också att bo där ca 50% - övrig tid bor han i Sverige. Max hyra 6000 DKK, deposition kan lämnas. Helst tillgång till tvättstuga och parkeringsmöjligheter. Vi är båda mycket skötsamma, rökfria och har inga husdjur. Min pojkvän har eget företag i Sverige, jag kommer att arbeta i Köpenhamn. Maila mig så fort som möjligt! Vänligen, Ellinor (efternamn).

Är inne minst 20 ggr om dagen och kollar nya lägenheter men är inte hyran för dyr så är depositionen det.. eller så handlar det om typ 6 månaders uthyrning. Man vill ju inte bryta upp igen och börja leta efter något annat då man precis hunnit komma på plats liksom.. Suck, vilken omställning det kommer bli att gå från att alltid ha haft 1:ahandskontrakt till att flytta runt från en lya till en annan sisådär vartannat år!


FLYTTRÖJNING

Får tyvärr inte mobilsladden till datorn att funka, annars hade ni fått se bildbevis på att jag faktiskt börjat med flyttpackningen så smått! Tre (tunga) lådor hittills med böcker, filmer och sån't, två resväskor med kläder + att jag hängt in lite jackor i den extremt onödiga stora "garderobslåda" jag passade på att köpa på Shurgard. Hade gått lika bra med en sopsäck liksom, får ändå inte plats med fler än 7-8 jackor.. fast nu får de ju hänga åtminstone och slipper få fula veck. Men shit pommes frites, vad mycket prylar man har! Syns inte ens i lägenheten att jag öht packat något. Försöker dock passa på att slänga en hel del, igår kasserade jag t ex en del väskor och skor. Fick lite ångest men WTF, använder de ju ändå inte och inte orkar jag släpa typ fuskskinnväskor från H&M och sunkiga Din Sko-stövletter till second-hand eller lägga ut dem på Tradera heller för den delen. Har även sorterat ut inte mindre än *räknar* 41 cd-skivor som också ryker. Lyssnar kanske på 4-5 av alla mina skivor regelbundet, blir annars mest radio + datorn numera. Trots det nojjar jag över skivorna också.. men let's face it - kommer jag någonsin att lyssna på exempelvis Belinda Carlisles Greatest Hits eller Absolute Music nr 543321 igen..?! I don't think so. Nästa projekt blir att gå igenom alla mina miljoners Amelia, Plaza Kvinna, Femina, Glamour, Elle och Damernas Värld och saxa ut det jag vill behålla. Det händer helt enkelt inte att jag släpar med mig många kilon blaskor igen som jag gjorde då jag flyttade tillbaka till Stockholm. Känner mig så himla duktig.