Uppvaktad

Det är lustigt. Nu då jag har jobb blir jag helt plötsligt "headhuntad" från håll och kanter. Säljkonsulent för ett par dagar sedan. Online editor i Dublin idag. Men nej. Än så länge gillar jag vad jag håller på med.

Imorrn kommer dock bli en j**ligt seg dag. Nej, vi är inte lediga på 1:a maj i Danmark. Och eftersom jag jobbar mot Sverige så kan ni ju tänka er själva.. Som "tur" är så har vi eftermiddagsmöte så det blir t o m till att jobba över. Bara tre dagar kvar - sedan är det torsdag kväll och Budapest!

När det går utför

Talade med den där släktingen idag som jag nämnt här ett par gånger. Den som jag har så svårt för.. den som alltid beklagar sig över sitt och får allt att handla om honom.. den som är på örat 9 gånger av 10 när man pratar - vare sig klockan är 10 på morgonen eller 10 på kvällen.

Men jag är inte hjärtlös och nu tycker jag faktiskt synd om honom på riktigt. Han har gått ner 18 kg på 4 månader och väger nu ungefär lika mycket som jag (och jag är knappast någon sumobrottare). Blodtrycket är helt uppåt väggarna, han åker in och ut på sjukhus pga svimningsattacker. Och nej, det är inte cancer men däremot någon slags svulst i hjärnan (= icke tumör). Man kan faktiskt fråga sig hur länge till han kommer leva i det tillståndet och med den livsstilen. Och det är ju sorgligt.


Testpilot: Freeze 24/7 IceCrystals Prep and Polish

image586

Det var ett tag sedan jag fyndade den omtalade peelingen från Freeze 24/7 för ca 1/4 av det vanligtvis rätt saftiga priset på 895:- (
Blush).

Citerar: IceCrystals Anti-Aging Prep & Polish från Freeze 24/7 är en revolutionerande, kylande peelingprodukt som vitaliserar huden och ger en ungdomlig, fräsch lyster. (...) Denna revolutionerande hudbehandling med aktiva massagekulor stimulerar cellernas förnyelse och omsättning och ger omedelbart huden en jämn, mjuk yta.

Jag måste säga att första gången jag använde denna blev jag rätt förskräckt! Det var nämligen något av det obehagligaste jag har varit med om inom hudvård. Huden brände och det kändes bokstavligen som om de små kornen i själva verket fungerade som aktivt slipmedel. Efteråt blev jag dock väldigt mjuk och jämn i hyn och jag tyckte att smärtan nästan var värd det otroliga resultatet fram till ett par dagar senare då jag började märka av att ansiktet kändes torrare än normalt (har vanligtvis blandhy).

Trots detta bestämde jag mig för att ge den en ny chans. Andra gången kändes det inte alls lika läskigt att massera in peelingen (huden vänjer sig vid de aktiva ingredienserna) och efter att jag fortsatt använda den 1-2 ggr/vecka är resultatet fortfarande kanon - babylen hy! Den skapar dock ett visst beroende, i och med att jag faktiskt blir något torrare mellan appliceringarna om jag inte är noga med fuktkräm är det lätt hänt att vilja använda produkten oftare än man "ska".. bara för att man vill åt det där resultatet som följer precis efteråt.

Om jag verkar lite kluven så är det för att det är precis vad jag är. Mitt förhållande till IceCrystals kan nog beskrivas som en stormig förälskelse där man ständigt är osäker på sina känslor och om detta verkligen är det rätta. Efter att burken är slut (den är hyfsat dryg) kommer jag nog ändå inte köpa den igen, delvis pga det höga priset.

Betyg:

*** *** *** *** 
(en svag sådan)

Sol och värme! Sola på balkongen?

image624

Icke sa Nicke, här renoverar vi fasaden! Jättebra tajming..

Lön!

Yes, första lönen på kontot.. katsching!

Kanske skulle köpa sig en enkel till Australien?

Reseutmaning

Fann en alldeles fantastiskt skojig utmaning hos Ulrika som jag är fräck och snor för mitt höga nöjes skull..

*Vilka fem länder skulle du vilja besöka härnäst?
1. Sydafrika: Har alltid velat resa dit och det är inte för att jag är safarifrälst på något vis. K vill också så någon gång i framtiden.. Bröllopsresa utan att gifta sig?
2. Japan: Jag vill till Tokyo! Och Kyoto för att spana geishor.
3. USA: New York, New York..
4. Australien och Nya Zealand: Bakar ihop dem för det känns som att man tar bägge i samma veva.. Ännu en resa jag och K gärna skulle vilja göra ihop.
5. Spanien: Enbart för att jag vill till Barcelona!

*Fem länder du besökt och vill återvända till?
1. Aruba: Där har vi den perfekta platsen för en bröllopsresa om något.
2. Kina: Fast Hong Kong denna gång. Ja, jag älskar storstäder.
3. Israel: Saknar mitt Israel!
4. Frankrike: Aldrig varit i Paris, vilken skam..
5. Grekland: Sugen på en vanlig hederlig Svensson-resa till den grekiska övärlden..

*Ett land du inte gärna vill återse?
Egypten: Avskydde Kairo och Hurghada. Luxor var ok och Dahab med.. men på det hela taget är reseminnena därifrån övervägande negativa.

*En plats du blev positivt överraskad av?
Polen: Visst finns där öststatsmisär men den polska landsbygden är ju fantastisk vacker!

*En plats som inte motsvarade dina förväntningar?
London: Så sjukt överskattad stad. Dyrt, smutsigt.. nej, jag trivs inte alls där!

*Vad är viktigt för dig då du väljer hotell (eller annan typ av övernattning)?
Säger som Ulrika - location naturligtvis! Fast sedan måste jag erkänna att jag är svag för lite mer fancy hotell också..

*Rekommendera tre hotell!
Shit, som om jag minns namn! Inbillar mig att Hotel Fox i Köpenhamn är bra (har inte ens bott där!) - de har så coola rum.. Admiral Hotel i Köpenhamn vet jag är sjyst. Sedan bodde vi på ett väldigt nice ställe på Aruba, äsch - jag ger upp! Har tydligen inte bott på något minnesvärt.

*Vilket är det bästa stället du sovit på?
Sverige är ju "utomlands" för mig så räknas K:s säng i Mölndal? Han har en alldeles fantastiskt skön säng där jag sover som en döing.

*Vilket är det värsta stället du sovit på?
En stenhård "säng" på första bästa hostel vi kunde hitta i Dahab då vi anlände - utmattade, utsvultna och uttorkade efter en 10-timmars båtresa med sjösjuka över Röda Havet. EGP 5 (ca SEK 10:- då, ännu mindre nu) per person och natt kostade det. Nästa dag bytte vi hostel till ett som kostade EGP 15. Undrar om Egypten är lika billigt idag som för 8 år sedan?


Look who's talking

Torsdagar är djävulens påfund, jag säger ju det! Efter tidiga mötet imorse inledde jag dagen med att bli avsnäst i telefon av en riktigt snobbig kille från en butik vid Stureplan. Det var andra gången jag försökt få tag på honom, angående en sak jag ville göra för dem av ren snällhet. Inte ringde han tillbaka under dagen heller så till sist skrev jag ett (mycket vänligt, kan tilläggas!) mail och förklarade ärendet. Precis innan jag skulle gå hem fick jag så svar i form av ett påhopp där han bl a skrev att han uppfattat mig som "snorkig och omogen". ?????!!!! Jag?! Det var dagens skämt.

Ska svara honom imorgon men det värsta är att jag låter det "get to me". Vet med mig själv att jag (som alltid!) verkligen inte var något annat än vänlig och serviceminded, så väl på telefon som på mailen och det känns så himla tråkigt att han uppfattat det annorlunda. Har funderat på detta i 2 timmar nu, måste försöka släppa det..


Man kanske skulle ta och gifta sig rikt?

Det här med heltidsjobb passar verkligen inte mitt Prinsessan-på-ärten-jag.

Idag efter jobbet har jag: handlat, fikat te och kex till ett gammalt ANTM-avsnitt, diskat, lagat pasta med köttfärssås och ätit ungefär fem tuggor (möjligtvis pga nämnda kex) samt sett på senaste Amazing Race-avsnittet.

Man hinner ju inte ett dugg och nu måste jag sova på studs eftersom jag ska upp okristligt tidigt imorgon - kl 5! Dumt planeringsmöte 7-9.30. Torsdagar är min least favouite day.

Godnatt!

Budapest!

image623

Nästa torsdag bär det av på weekendtur till Budapest!

Hastigt och lustigt blev det bestämt - vi har letat resor som galningar i två dagar till Barcelona, Paris eller Nice men fick face the facts till slut.. alla bra biljetter var tvärslut! Men detta blir bra, fint hotell blir det också:
Astoria.

Har inte varit i Ungern sedan jag var två eller tre år gammal så det ska bli intressant. Nu ska här letas aktiviteter! Kurbad är givet men what else..? Tips om vad man kan se/göra i Budapest tas tacksamt emot!

Lillpigen

Nya lillsessan är big news här just nu. Extra nyhetssändningar i helgen och i förmiddags på jobbet stod vi samlade runt en pytteliten svartvit "husvagns-tv" då Frederik och Mary presenterade söta bebben för pressen för första gången. Royalister är vi allihopa.. Man får väl ta seden dit man kommer.

image621

Piiiiip

Ett snabbt litet pip från mig!

Hade dansken här hela dagen igår och det var myyyyys! Brunchade på
WannaB (mycket sämre än vårt favvofik på Vesterbrogade som jag aldrig minns namnet på - det med hälsoinriktning) och åkte sedan hem och pussades. Indisk hämtmat på kvällen till ackompanjemang av "Hard Candy". Strax efter 6 imorse tog han tåget hem till Götet.

Status: sjukt trött efter en dag då ingenting funkat + huvudvärk. Skulle ha gjort tidningsgrunkan då jag kom hem från jobbet men nätverket låg naturligtvis nere så jag tog mig en timmes tupplur istället. Inte så smart och nu måste jag kladda ner den så jag kan få lite mer sömn sedan. Håller på att bli sjuk tror jag, känner mig inte alls på topp. Dålig tajming, den här veckan är rätt fullspikad.

Vet att jag är väldigt dålig på att besvara kommentarer just nu - har helt enkelt inte hunnit! Ska skärpa mig!

Ut med det gamla - in med det nya!

Ägnat största delen av tidig eftermiddag idag åt att rensa i garderoben! Förra helgen hjälpte K mig att kånka upp de två resväskor med kläder som stod i källaren och nu var det dags att byta ut det som inte platsar i skåp och lådor då temperaturen börjar krypa uppåt mot en del av innehållet i väskorna - företrädesvis shorts, klänningar och annat sommarrelaterat.

Eftersom jag ska jobba så gott som hela sommaren (= kommer bara att ha skrapat ihop till två betalda dagar så sammanlagt tar jag kanske en vecka) minskar ju motivationen att fylla på med nytt en aning. Dresscoden på jobbet är relativt avslappnad för att vara kontor - hurra för att jag inte är man och därmed slipper kostym! - och man kommer nog undan med det mesta. Kanske inte kortkort kjol och shorts dock..

Hur som helst gjorde jag en mental inventering och detta är vad jag vill/skulle behöva investera i till senvåren och sommaren:

Toppar/linnen: Råkar faktiskt vara i skriande behov av bastoppar! Tycker det är svårt att matcha lite färgstarkare kjolar etc till annat än vitt, creme och svart och funderar jag på att tjonga in en order på basplagg i dessa färger hos
American Apparel (ingen erfarenhet av kvaliteten dock - bra/dålig?).

Blusar/skjortor: Har en order inne på M by Madonnas kortärmade vita skjorta - får se hur den är. Skulle även behöva en ny långärmad vit i bra kvalitet men egentligen trivs jag inte speciellt bra i skjortor. Kan tänka mig att det även blir någon löst sittande blus/tunika i lite roligare färg eller mönster.

Tröjor/koftor: Vill ha ytterligare en eller två överdragskoftor att ha över klänningar.

Byxor: Jag vet att eftersom jag är kort är highwatermodellen kanske inte den mest smickrande för längden. I couldn't care less för byxor på sommaren = highwater för mig. Kanske skulle behöva något par till och då blir det nog ett par svarta.

Jeans: Har sällan jeans på sommaren och där har jag så jag klarar mig.

Shorts: Får nog inte så mycket användning för just i sommar och förra året köpte jag tre eller fyra nya så det får räcka.

Klänningar: Har väl egentligen också så jag klarar mig men eftersom jag älskar klänningar och omedvetet i stort sett bara kollar efter det då jag shoppar så blir det säkert några nya.

Kjolar: Har ett otal kjolar som jag dessutom sällan använder. Kanske en ny kort svart dock, slängde en gammal med trasigt blixtlås idag som jag inte orkade lämna in på lagning..

Ytterplagg: Något liknande den här från Acne skulle passa fint i blåsiga Danmark. Vill även gärna ha en skräddad kavaj man kan matcha med det mesta.

Badplagg: Har några bikinis, visserligen ingen som jag är sådär överdrivet förtjust i men det får nog räcka i alla fall. Vill inte köpa ny, använda den två ggr och sedan ha hunnit ledsna till nästa sommar igen. Skulle väl vara om det blir en sista minuten kanske..

Skor: Måste verkligen bli bättre på att sköta om mina skor! Tack vare att jag inte gör det är behovet stort just nu. Svarta ballerinor med liten klack till jeans och byxor.. snyggare, mellanhöga pumps till jeans och pennkjol.. "gå-ut-sandaletter".. bara något av det jag behöver! Tyvärr får jag ont av de flesta skor tack vare mitt fotproblem och till hösten tänker jag ta tag i detta med en operation. Vill inte sluta som min mamma som i stort sett bara kan ha sandaler och gymnastikskor nu..

Väskor: Det är slutköpt med billiga väskor! Nu vill jag bara ha riktigt skinn och skulle behöva snyggare varianter i både brunt och svart.. Får nog vänta tills jag lyckats spara ihop en slant dock.

Thank God it's Friday

I love fredagar! Fint väder (men blåsigt!), god lunch (lax + potatisgratäng + broccoli + sallad tog jag) och lugnt på jobbet. Sista delen av introduktionen idag för mig och Trine vilket innebar ett timslångt möte med VD:n på förmiddagen och en biltur ut till lagret i Taastrup på eftermiddagen tillsammans med logistikansvarig Søren.

VD:n är förresten inte VD så värst länge till eftersom han ska vidare mot "nya utmaningar". Det händer rätt mycket i vår lilla nordiska del av koncernen (≈ 14 000 medarbetare i 100 länder) just nu med omstruktureringar och hitan ditan. För oss inne på kundservice/after sales innebär det bl a att våra ansvarsområden håller på att ses över för att hitta en klar uppgiftsfördelning som funkar. Redan innan jag började hade de möten om detta och tyvärr är det inte klart utan jag kan se fram emot 3 eller 4 morgon- eller kvällsmöten. Det första på torsdag nästa vecka med början kl. 7..! Oj, vad roligt det ska bli att behöva åka hemifrån redan vid 6 på morgonen.

Ikväll händer inte så mycket. Planerar att äta choklad och se på andra delen av inför ESC. Sortera tvätt eftersom jag tänkte belamra tvättstugan tidigt imorgon bitti. Se över min danska deklaration och klura ut hur man lämnar in den på bästa sätt ska jag också göra. Kanske gå igenom den resväska med sommarkläder jag plockat upp från källaren. Nu ska jag nog inte ta mig vatten över huvudet.

Utmaning: Au natural

image619
Den osminkade sanningen

Nu utmanar jag er (kvinnliga bloggare) att visa en omejkad fulbild (närbild) på er själva!

Vi är med!

Linda K

Hedgehog-Sara

Busmanda

Polly (ogenerad i alla fall!)

Minna (mja..)

Fröken Sötsur

Kleiner Liebling

Humlisen

Missat dig? Hojta så lägger jag upp en länk!

Ett livstecken

Allt är förhållandevis okej ändå. Varit allmänt nere några dagar.. likgiltig till det mesta liksom.. och då jag talade med dansken igår märkte nog både han och jag att den här otryggheten fortfarande finns kvar. Mina hjärnspöken med andra ord. Önskar jag kunde berätta vad det handlar om - det är flera saker - men det går inte (inte otrohet om nu någon fått för sig det). Dessutom skulle det nog bli en halv uppsats minst.

What else is new..? Inte så mycket.
Kombinationen regn och blåst i Köpenhamn är inte rolig vill jag lova och idag efter jobbet missade jag först bussen till tåget.. sedan själva tåget efter att ha gått dit.. i Valby fick jag vänta i 100 år på bussen.. och då jag sedan skulle byta buss igen dröjde den också. Maxad otur. Positivt idag: En ny digitalvåg helt gratis (det var en testprodukt vi skulle lottat om men tjejerna bestämde att jag fick den!). Och varm lunch. Det sista kanske låter kanske självklart men det är trevligt med omväxling från smørrebröden.

I'll be back så småningom..

Apropå en tyst blogg

Helgen som gick var både himmel och helvete varför jag är lite i ofas just nu. Behöver hitta tillbaka till ett tillstånd där jag känner mig trygg igen. Eftersom jag har valt att inte vara anonym i bloggen medför det att personer i mitt liv som jag skriver om ibland kan känna sig utsatta. Därför känner jag mig nödgad att inte blotta mina nära relationer fullt lika mycket i fortsättningen som jag gjort hittills. Jag kommer inte att skriva om detta igen eller förklara närmare vad det rör sig om.

Tack för de kommentarer jag fått! Kommer att besvara dessa snart.


Optimist

Imorgon bitti planerar jag att gå upp 5.30 för att röja lite hemma, äta ordentlig frukost och sedan åka till jobbet så jag är där vid 8. Förmiddagen försvinner pga möte och sedan produktträning (kaffemaskiner o dyl - tror vi ska få experimentera lite själva.. kul!) och det är så lagom roligt att behöva stressa fram till 16 sedan för att få allt gjort. Vet inte om jag är lite väl optimistisk - tycker det är kämpigt att ta sig upp mellan en halvtimme och en timme senare än så i vanliga fall.

På kvällen kommer dock min "belöning" i form av danskmys! Vad skönt om det verkligen blir riktigt vårväder i helgen som det är sagt så vi kan gå promenader och äta glass i solen samtidigt som vi stjäl åt oss en kyss var tionde meter och strålar mot varandra med bländvita Colgate-smajls. Nu var jag inte speciellt seriös..

Trött lista

Utmanad av Punaniii så jag tar väl tag i den innan jag börjar sortera smutstvätt.. :/

Dagens vill-ha: Spaghetti och köttfärssås! Doftar otroligt gott från grannen och jag har visserligen färs i frysen.. men nej! Kanske borde ringa på och höra om man kan få sig en tallrik..?

Dagens klädsel: Svarta highwaters, vaniljvit top under en blekgul cardigan, guldfärgad sjal med fransar, svarta stövlar

Dagens smink: Flytande highlighterkräm från Lumene, I.d Bisque på näsvingarna, YSL Touche Eclat under ögonen, ögonprimer från Lumene, beige basskugga från ?, guldig skugga från Lumene, mascara från Smashbox, Jelly Pong Pong Chic Shine på kinderna

Dagens frisyr: Utsläppt som vanligt

Dagens händelse: Mystiskt försvunnen kreditnota höll mig sysselsatt.. har fortfarande inte dykt upp. Fortsättning följer imorgon - suck!

Dagens låt: -

Dagens planer: Dricka te, sortera smutstvätt, kanske se ett avsnitt av AUNTM, sova!

Dagens saknad: Dansken naturligtvis.. Men till helgen så!

Dagens dummaste: Kund. Vad annars? Men sure.. vill du resa runt halva Sverige efter en vara som jag säger har utgått för ½ år sedan så be my guest!

Dagens sjukaste: Kan inte komma på något alls som kvalar in..

Dagens drog: Vatten! Jag är törstig och blir aldrig.. motsvarigheten till mätt!

Dagens roligaste: Carsten som är så förläget genomskinlig då han försöker småflirta utan att det ska vara uppenbart

Dagens favorit: Mette som höll i vår andra produktträning.. I like!

Dagens köp: Inte ett endaste dugg! Fast jag fick hem ett H&M-paket men det går ju på kontot.

Dagens godis: Noll. Zip. Nada.

Dagens humör: Tidigare = glatt. Nu = seg.

Dagens ord: XP7250DA

Orkar inte skicka vidare - häng på ni som vill!

Bördan lättar

Osäker på huruvida det blir så mycket bloggande vardagar här fr o m nu. Har helt enkelt lite svårt att hitta både tid och ork. Det går i ett på jobbet och då jag kommer hem ca 17.30 är jag helt utpumpad.. ett par timmar senare vill jag gå i säng och ytterligare ett par timmar senare måste jag göra det! Min kropp och psyke kräver minst åtta timmars sömn för att vara på topp.

Har dessutom noll blogginspiration för tillfället och sammantaget gör det att det nästan känts som ett tvång att blogga vardagskvällar - även fast jag inte orkar eller har någonting att skriva. Det är mycket möjligt att det här kommer ändras då jag kommit in mer i rutinerna och för mig brukar det dessutom vara så att då jag tänker att jag inte ska eller "behöver" blogga så blir jag desto mer sugen på att göra det! Det här rör sig som sagt om vardagar - inte om helger. Men nu vet ni varför det antagligen blir lite färre inlägg här från nu..


Tuesday

Att komma tillbaka från fem dagars påskledighet var ingen lek visade det sig. Drösvis med ordrar och mail som låg och väntade, varit tokstressad hela dagen. Mitt i allting skulle jag och Trine (norskan som också är relativt ny) på produktträning i ett par timmar, vi har någonting varje dag den här veckan. Idag var det strykjärn, ångstationer, vågar och fläktar.. faktiskt inte så trist som det låter! Det värsta är att man blir så sugen på att utnyttja personalrabatten då man hör om alla flashiga produkter - än så länge vill jag både ha ett nytt strykjärn och en personvåg som mäter muskelmassa och fett. Bara ur dagens innehåll alltså. Men första prioritet är en blender!

Tisdagens dumma saker:

1)
Dryg j**la stockholmare (man ska inte kasta sten i glashus..) som skällde ut mig efter att jag kopplat honom till en dansk ekonomitjej vid en fråga om betalningspåminnelse. "Du får fixa det här åt mig!" Nej, tyvärr.. det är inte min uppgift, det gör de på ekonomi och eftersom vi sitter i Danmark så talar de danska där. Knappast grekiska. Idiot.

2) Fakta (butiken). Jag fattar att det är tomt i hyllorna efter påsk men att handla där idag var som att försöka få tag på mat i gamla Ryssland.

3) Vädret. Kallt och blåsigt. Vinterjacka och stövlar. Jag vill ha vår på riktigt!

Fyra timmars sömn igår natt så ikväll blir det tidigt i säng!

Bla bla

Påskledighetens sista dag och jag har naturligtvis inte gjort ett dugg av det jag hade föresatt mig. What else is new? Jo, jag har plöjt en del film (bl a Saw III, sämsta hittills) och tv-serier (mest Australia's Next Top Model) jag ville se men det räknas liksom inte riktigt.. Fast på sätt och vis är det bra att jag t ex inte tagit ner alla vinterkläder i källaren, ser ruskigt kallt och dant ut ute (ingen snö dock - hurra!) så det är nog inte dags att plocka undan dem riktigt än.

Planerna för dagen är storslagna. Handla till veckan som kommer, skriva viktiga mail, sätta ihop kalendariet till tidningen (som jag skickar imorgon beroende på om jag fått betalt), lägga in massa ny musik i min Meizu, lite grooming. Och försöka sova tidigt! Med tanke på att jag satt och chattade till kl. 3 inatt och därför sov till halv 12 så får vi se hur lätt det blir..


Nattligt

Några ynka lediga dagar och vips, vänder på dygnet direkt! Och vad gör jag istället?! Skaffar mig hörselskador genom att lyssna på alldeles för hög musik (Mika ♥) i lurarna.. men vad göra mitt i natten i ett lyhört hus? Vad kul det ska bli att gå upp kl 6 på tisdag igen..


Kostvanor - en uppdatering

Ni kanske är nyfikna på hur det har gått med mina försök att lägga om kosten? Eller så är ni inte det men faktum är att det går framåt i alla fall.

De första två veckorna ungefär var jag otroligt rigid och fick ångest över minsta lilla snedsteg. Sedan insåg jag att målet faktiskt inte är att gå ner i vikt och kunde slappna av lite. Sedan jag började jobba är det betydligt lättare att äta på fasta tider, vilket tidigare var ett stort problem. Är rätt duktig på att få i mig något på morgonen trots att det ibland är svårt att äta så tidigt. Lunch äter jag vid samma tid varje dag (12 alt. 12.30) och eftersom det i Danmark innebär smørrebrød (någon enstaka gång varm mat) skippar jag brödet och äter olika sorters skinka, kallrökt fisk, ägg.. och till det en massa sallad. Väldigt gott och bra! Under dagen dricker jag dessutom flera flaskor vatten och det blir oftast någon frukt till mellanmål.

Eldprovet kommer på kvällen då jag har svårt att uppbåda tillräckligt med energi för att laga mat. Måste få styr på det där.. kanske försöka göra matlådor under helgerna som det bara är att värma sedan. Som det är nu är det så himla lätt att bara ta sig en macka (grovt rågbröd - vitt matbröd har jag inte ätit på nästan en månad), alternativt gå förbi affären på vägen hem och köpa med mig en påse kanelbullar bara för att få i mig något. Ej godkänt!

Men på det hela taget går det mycket bättre! Fortfarande lite väl mycket kaffebröd (inte godis!) då jag ska "unna mig" något men läsk blir det väldigt sällan - både bra för tänderna och mig! Mindre te = mindre socker - också bra. Brukar försöka hålla mig till 2 koppar/dag. På jobbet tror de nog att jag är värsta hälsofreaket eftersom jag alltid tackar nej till morgonbrödet, kakor och födelsedagstårtor.. där går det minsann bra! Men bättre ska det bli..

Önskeägget

Den här utmaningen har florerat lite varstans och eftersom det fortfarande är påsk så hänger jag på!

Skulle inte bli direkt ledsen om jag fick detta (eller något av det) i mitt påskägg:

image616

- Jag vill fortfarande ha en
Mulberry Elgin!

- Beige parkas från See by Chloé, så söt!

- Nanadebary Bronze "is a naughty little vixen of a scent, slinking out of the bottle with a sultry spiced jasmine and the teasing tang of bergamot and mandarin orange". Bara sniffat på som hastigast på NK men tyvärr säljs den inte längre här på Magasin - vill gärna testa på hud innan jag lägger ner ca $100 med frakt (Luckyscent). Men i flaska doftar den gudomligt, bättre än originalet som jag först var inne på!

Se dig för, blindstyre!

Har äntligen beställt tid för att prova ut linser - inte förrän om en månad men ändå. Det var över tio år sedan jag hade linser senast och då funkade det inte alls. Min syn har försämrats på sista tiden (antagligen pga för mycket datortid) och numera går jag allt som oftast omkring med brillorna på hemma (tidigare var det bara då jag såg på tv samt i skolan) bara för att det är så skönt att kunna se ordentligt!

Nu har jag ju ett jobb som innefattar att sitta framför en dator hela dagarna också och brillorna ger mig dels huvudvärk efter ett tag, dels är det inte så kul med märkena på näsan. Kanske läge att investera i ett par skärmglasögon men linser är första prioritet. Tänk så underbart bara att kunna se i en butik vad summan är på kassaapparaten utan att kisa och att faktiskt se själv vad det finns att välja på i menyerna ovanför disk på t ex McDonald's eller en pizzeria och inte behöva be någon annan läsa för en.. Ja, ni hör ju. Linser it is.


Uppför dig som folk!

Kan man göra slut med sina släktingar?

Jag skulle hemskt gärna vilja i så fall. Är nära explosionsgränsen då en viss person ringer, full innan lunch, och ska babbla på i evigheter om saker som han inte vet något om. Och beklaga sig. Och vända allt till att handla om honom själv. Jag vet - man väljer inte sitt kött och blod. Men det betyder inte att man måste acceptera deras beteende utan vidare. Kamma dig!

Två videoinlägg på raken

Jag vet att det är lite gammalt men jag älskar det här klippet (även om jag inte håller med om innehållet såklart)!


Minnesknockout

OMG. Sprang av en slump på det här jättegamla klippet från en av våra punch nights på Kibbutz Yiftah '99! Jag skymtar t o m i bakgrunden en snabbis, i vit blus och beiga Filippa K-jeans ståendes vid fönstret. Min dåvarande skotska snubbe, i vitt linne med ränder och nr 12 på bröstet, syns lite också. En svallvåg av minnen.. jag saknar er så galet mycket!!! Reunion '09?


Positivt besked

Måste bara berätta om en sak som dansken sa i helgen - gjorde mig glad! Vi kom in på b-ämnet igen (b som i barn) och för första gången uttryckte han faktiskt att om det lyckas med vaso-vasostomin så vill han visst ha fler barn. Alltså vill som i egen fri vilja och inte bara för min skull som det känts förut - han har alltså inte varit säker på sina egna känslor inför detta. "Jag gillar ju barn", som han sa och vi snuddade dessutom vid att han då inte ska göra samma "misstag" som med dottern M. Inte en chans att jag skaffar kids med en snubbe som inte tar precis lika mycket ansvar för det som jag gör. Om det håller mellan oss så kommer ju den dagen komma då jag förkunnar att "Nu är det dags - nu vill jag ha barn" (om 4 år kanske?) och då är han ju åtminstone med på det direkt och kommer inte börja fundera på vad han känner inför det. Bra. Man ska vara förutseende.

Glad påsk!

image615

Glad Påsk och det ena med det andra! Jag vet att många av er i Sverige jobbar idag, åtminstone halvdag, men här i DK är det röd dag och det innebär att jag har fem långa härliga dagars ledighet att se fram emot!

Just påsk har aldrig varit någon högtid som jag firat så seriöst och i år är inget undantag. Om någon timme beger sig dansken förmodligen ut till Landvetter där han ska ta planet till Rom för att hoppa fallskärm i några dagar. Det är något slags världsrekordförsök (formationer) och de ska bo i sovsal på ett flygfält utanför staden och snittar väl 3-4 hopp/dag. Varför jag inte följer med? Det känns inte sådär överdrivet kul att sitta på en gräsplätt och glo hela dagarna och att göra Rom på egen hand är, inte minst ekonomiskt, inte något alternativ.

De jag umgås med här i Köpenhamn har åkt / ska åka hem till Sverige över helgen så jag blir helt enkelt all alone. Det känns helt okej. Har ingen lust att åka dit själv, inte heller till mormor och morfar i Skåne. Mina påskplaner går därför i stort sett ut på att chilla. Röja lite i garderoben (plocka ner vintersaker och plocka upp vår-/sommardito från förrådet), ta ut cykeln och kanske äntligen våga mig ut på lite turer (Kbh är en cykelstad men jag har varit lite halvskraj att ge mig ut i trafiken), ta igen lite tv-serier, tvätta fönster.. Vore skönt om det inte var alltför kyligt heller så kanske man kan sola lite på balkongen. Det ska bli skönt med en sysslolös påsk!

Det säkraste vårtecknet

Skoskav. Från april/maj till september/oktober går jag ständigt omkring med plågade hälar och lilltår och s**ten har redan börjat.

Första dagen med pumpsen från Beijing - okej
Andra dagen - aaaj!
Tredje dagen med vanligtvis hyfsat sköna 
guldiga lågskor  - värre!
Fjärde dagen - tillbaka till stövlar

Vad jag ska göra i påsk? Gå barfota och läka mina sår för att sedan börja om på ny kula..

Gult kort

Mitt och danskens förhållande har ju knakat lite i fogarna den senaste tiden. Inte så att det varit på tal om att göra slut utan snarare smärre kommunikationsproblem samt frustration från min sida att vi (= han) hela tiden säger att saker och ting ska förändras fast de sedan aldrig gör det.

Vi pratade rätt mycket då han var här i söndags kväll och man kan väl säga som så att han nu fått gult kort. Jag känner det som att jag bara är en bricka som ska pusslas in i hans fullbokade kalender istället för att vara den som han anstränger sig för att anpassa sitt schema efter. Visst, han har inget 9-till-5-jobb men han borde faktiskt kunna se till att ta sig några hellediga helger då och då och inte lägga saker (strategimöten, teambuilding, säljarmöten etc) där om han inte måste. Faktum är att jag frågade honom rakt ut om han verkligen vill ha en relation, om han har tid med det.. och på den punkten verkar han säker - han säger i alla fall att han älskar mig och vill vara med mig. Och att han ska skärpa sig (såklart).

Det jag är i behov av är någon slags strategisk plan - hur länge till vi ska ha det på det här sättet, när han kan börja arbeta mer från Köpenhamn (vilket inte är så lätt - även fast de har kontor här så pysslar de inte med rekryteringar i Danmark tills vidare och det är hans huvudsakliga arbetsuppgift i Sverige vid sidan av produktutveckling) och när vi, i förlängningen, ska flytta ihop. Den planen har vi inte tagit tag i ännu men det ska vi göra snart har jag bestämt.

Vet att många av er undrar hur jag står ut med en långdistansrelation som den här och jag frågar mig det rätt ofta själv vill jag lova. Saken är den att det kan kännas hur jobbigt som helst då vi inte träffas och jag kan fundera över om det verkligen är värt det eller om jag inte borde ta och hitta någon annan. Men faktum är att då vi väl träffas glömmer jag (vi!) allt det där för då känns det bara så rätt och jag minns varför vi är tillsammans. Vi har det helt fantastiskt ihop (och då talar jag verkligen inte bara om sex) och jag tror verkligen inte att gräset är grönare någon annanstans. Han är en unik, komplex, omtänksam, varm och underbar person som tänker väldigt likt mig - men ändå så olika på många plan - och nu efter snart två år är vi fortfarande i högsta grad nykära. Vilket iofs kanske kan bero på att vi inte träffas så ofta :)

Dagens jobbtjôt

Idag fick jag för första gången prova att ta lite samtal på jobbet. Det var rätt kul faktiskt, inte minst för att det råkade vara en del konsumenter som ringde (vi är ju inte en "sådan" kundservice egentligen utan för återförsäljarna men numret står på hemsidan) och det är lite lättare att svara på deras frågor och inte behöva gå in och rota i tidigare ordrar, restnoteringar, kreditnotor och annat som gör att jag förbannar Navision ca 20 ggr/dag. "Bra, Ellinor.. så ska de tas!" hojtade Pia efter flera samtal.. jag är little Miss Sunshine med kunder i telefon ska jag tala om!

Dock är det lite dålig stämning på vår avdelning för tillfället. Det har indirekt med mig att göra - även om det inte är mitt fel - och det beror på att det blev en lite konstig situation då Natasja gick på barsel och lämnade Pia att både ta hand om den svenska kundservicen och lära upp mig samtidigt. Lägg så på att två av sex tjejer (mig inberäknad) är på ferie den här veckan vilket gör att både Norge och Danmark är överbelamrade med jobb och man fattar att ekonomichefen Peter ser lite sammanbiten ut. Han jobbar tydligen på en lösning men vad det skulle vara vet jag inte - det finns ju ingen annan som kan lära upp mig på Sverige.

Nu sova. Två arbetsdagar kvar till påsklov.

Testhög

Guldstjärna till Jersey Beauty Company som på begäran skickade en hög med samples på två röda. Ville testa en del Dermalogica-produkter jag inte använt förut och då det kommer upp i den prisklassen är det mindre roligt att köpa en fullsize oprovad.

image614

Total Eye Care
Skin Renewal Booster
Anti-Bac Cooling Masque
Multivitamin Power Recovery Masque
Multivitamin Power Concentrate
Intensive Moisture Masque
Extra Firming Booster
Skin Hydrating Masque
Skin Refining Masque

Forgive me som inte orkar länka!

Tjabbigt änna

Shit pommes frites, vad tjabbigt* det är att komma hem efter att ha suttit vid en dator hela dagen och behöva öppna laptopen det första man gör bara för att beta av en full mailbox. Och blogga. Och göra frilansknäcket att-i-fall jag faktiskt har fått in lön på kontot imorgon. Att köpa: ansiktsspray som skyddar, åtminstone litegranna, mot strålning. Hemma är det inte så farligt eftersom jag just har en lappis men på jobbet är det värre.. Kalla mig neurotisk men om jag tittar på de andra tjejerna/tanterna som har gjort det där i ett antal år och hur deras hy ser ut så är det kanske inte så konstigt att jag gärna vill förebygga.

Men innan det tas tag i måstena ska jag se på Top Model, banne mig! Och äta rester från igår i form av tortillas med kyckling, lök, sallad, gurka, tomat, creme fraiche och riven ost. Samt nachoschips med ostdip. Och jordgubbar till efterrätt. Måndagslyx.


*Varför använder jag Göteborgsuttryck då jag kommer från Sthlm? För "tjabbigt" säger man väl där?
Nu skrev visst någon (Nanna) att det är småländskt :)

Nedräkning: hångelfest

Åtta timmar och sex minuter tills älsklingsdansken dyker upp! Mitt hjärta dunkar redan ojämna slag. ½ dygn får vi ihop varav flerdelen av timmarna helst ska spenderas sovande. Oh, joy. Men man får väl passa på att njuta ändå. Viss oro för ett utdrag ur dagens horoskop: "Dina planer för romantik kan komma att spolieras då din partner har helt andra tankar i huvudet idag". På något sätt tvivlar jag på det.