Punktvis

Iakttagelser och konstateranden en vanlig grå onsdag i februari..

.. Pratade med en viss person i förmiddags som då var full. Nämnde jag att klockan inte ens var 11?
.. Jag har fått 150 kronor i bonus av H&M som iskallt kastade ut mig ur sin kundklubb då jag flyttade till DK. Nu måste jag bara åka över sundet för att spendera dem.
.. Då jag satt på buss 10 på Istedgade såg jag en tjock man med stort grått skägg som såg ut som en sjöman sitta utanför en av de exotiska butikerna. På något sätt kändes det väldigt danskt.
.. Fick gå till Nordea för sjuttiofjärde gången och be dem se till så att jag kan komma in på min Netbank. Funderar på att byta bank.
.. Hämtade ut paketet med
klänningarna. En var finfin och en var inte-fullt-så-fin. Mer om det senare.
.. Idag har jag fått i det närmaste en utskällning av min pojkvän. Han är nog rätt frustrerad på mig ibland. So am I.
.. Innan dagen är slut ska jag ha sökt minst fem nya jobb har jag bestämt.
.. Pågens kanelgifflar är min drog!

Bakslag

Sablar, vad irriterande! Talade precis med kvinnan på det stora bemanningsföretaget som äntligen fått tag på personalchefen på företaget där jag sökt en tjänst. En bra sak är att han vill träffa mig för en andra intervju. En riktigt dålig sak är att han vill ha fler kandidater att välja mellan och därför ska en annons sättas ut i två veckor på en svensk jobbsajt (tjänsten kräver att man är svensk). På bemanningsföretaget ska de sedan intervjua några och ett par stycken väljs då ut för den andra intervjun tillsammans med mig. Två bakslag alltså, 1) Det tar längre tid och 2) Jag får konkurrens. Tänker i alla fall inte sitta på händerna och vänta på dem.. söker ju annat men ändå. Var de tvungna att ta två veckor på sig innan de kom fram till det här? Nu ska jag åka in till stan för att bli av med lite pengar, sista februari och allt.

Best of III

Best of III

Tredje
gången gillt, dags för Lipgloss Bitch favoritlista igen! Nästan 1 år sedan sist men pinsamt nog vet jag inte om jag hunnit skaffa mig så värst många nya favoriter.. är nog en vanetjej. Men kör på i alla fall!

Rengöring: Dermalogica Special Cleansing Gel
Ansiktsvatten: Make Up Store Face Mist
Skrubb el mask: Dermalogica Skin Prep Scrub
Ögonmakeup remover: L'Oreals gröna rengöringsservetter
Dagkräm: Dermalogica Active Moist
Nattkräm: Shiseido Night Essential Moisturizer Light
Ögonkräm: -

Primer: Shiseido Pre-Makeup Cream till ansiktet, Lumene till ögonen
Foundation: Lumene Hydra drops (vardag), M.U.S Matt Foundation (fest)
Färgad dagkräm: -
Concealer: YSL Touche Eclát under ögonen, I.d Bisque till näsvingarna
Löst puder: Isadora
Fast puder: -

Rouge fast: I.d Skin Enhancer (i True) fast det är pulveriserat
Rouge kräm/tint/stain: Jelly Pong Pong Chic Shine (i Ballerina)
Highlighter: Lumene Crystal Radiance
Bronzer: Dr Hauscha Transparent Bronze

Mascara: Smashbox
Mascara vattenfast: -
Eyeliner/kajal penna: Lancôme
Eyeliner flytande/gel/kräm: Make Up Store Cake Eyeliner
Ögonskugga fast: Make Up Store, Clinique
Ögonskugga lös: MAC pigment

Läppenna: MAC
Läppstift: -
Läppbalsam: Carmex
Läppglans: Sephora, Lancôme Juicy Tubes
"Plumper": -

Hudkräm: Body Shop Bodybutter Vanilla Spice
Bodylotion: Biotherm Lait Corporel
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: ACO Shimmering Bodylotion
Skrubb: Ingen favorit.. använder Dove just nu
Schampoo: Redken Color Extend
Balsam: Redken Color Extend
Stylingprodukt: Bumble & Bumble Thickening Spray

Handkräm: En med mango från Beijing
Nagellack: Make Up Store
"Allround" produkt: Elizabeth Ardens Eight Hour Creme
Doft dag: Lancôme Hypnôse
Doft kväll: Clinique Simply

"Oh say can you see my eyes if you can - then my hair's too short"

Long beautiful hair

Ey, caramba! Hittade en hårutmaning hos
Anya och det är ju så himla roligt att jag var tvungen att hoppa på den!  Blev genast på lite bättre humör.

Vad har du för hårtyp: Rätt normal, lite torrt emellanåt

Hur många gånger i veckan tvättar du håret: I snitt två skulle jag tro

Vilket schampo och balsam använder du: Redken Color Extend. Varierar med Kérastase Reflection men det är sämre.

Vilket är ditt favoritmärke när det gäller hårvård/stylingprodukter: Redken! Gillar även Bumble & Bumble och Sebastian.

Hur ofta besöker du frisören: Beror på frisyr, hårfärg och ekonomi. Helst ungefär var 10:e vecka.

Värsta frisyren du någonsin haft: Permanentade håret hos mormors frissa i Hässelby då jag var kanske 10-11 år. Se Jonatan i Bröderna Lejonhjärta framför er så förstår ni..

Ditt drömhår: Säger som Anya - långt, guldigt och lockigt. Det är dessvärre en utopi då det gäller mig så jag får väl säga en posh, mörk page med lite edge istället. Ungefär som jag har men välklippt då.

Nämn 3 bra produkter du inte kan vara utan: Redken Color Extend Total Recharge, Bumble & Bumble Thickening Spray, Lee Stafford Poker Straight Flat Iron Protection Shine Mist

Vad är det värsta som skulle kunna hända ditt hår: Att göra en Britney skulle inte vara någon höjdare

Rakt eller lockigt: Rakt

Kort eller långt: Däremellan

Har du färgat håret någongång: Mitt hår är alltid färgat

Vilken färg isåfall: You name it! Jag har varit allt från ultrablondin till rödhätta. Just nu är jag mörk brunett och det trivs jag bäst med.

Det är sådana här dagar jag önskar jag bara kunde gå och gömma mig under en liten sten

                   

Teknikens under

Min kära lilla mobil har ballat ur fullständigt sedan jag flyttade till Danmark. Trots kontantkort hos (danska) Tele2 - vilket jag hade i Sverige med - bråkar den om saker den aldrig knystat om förut. Som då jag får sms och vill svara genom att just trycka på "svara". Icke. 80% av gångerna resulterar det i "Meddelandet kan ej skickas" så jag får vackert spara i utkast, gå in och radera mottagaren för att sedan lägga in igen från listan. Alternativt skapa ett nytt meddelande från scratch. Eller som då folk ibland ringer från Sverige och inte kommer fram - telefonen ringer inte - utan hamnar hos en röst som konstaterar att numret inte existerar = oro hos den som ringer. Händer även då samtalet faktiskt går fram men jag inte kan ta det medan de som ringer från Danmark då kommer till svararen. Ska man skylla på mobilen eller Tele2? Jag gissar a) på det förra och b) på det senare. Mäkta irriterande, alltsammans i alla fall.

Gårdagen i korthet

Bloggfri söndag (t o m datorfri sådan - himmel och pannkaka!) eftersom den var vikt åt underbart umgänge med K. Han åkte till SATS på morgonkvisten och sedan stack vi på Vesterbro och brunchade på Strassen (pannkakor som var gummiaktiga men goda + en bytta frukt åt mig). Hyrde "United 93" och åkte förbi Palads och köpte alldeles för mkt popcorn att ha till, att jag aldrig lär mig! Orkar ju inte ens en medium om jag så delar med någon, än mindre en large - har säkert 4/5 kvar i kartongen. Myste i alla fall i sängen resten av eftermiddagen med film och popcorn. På kvällen Dinner for 2 in a bag - rostbiff, potatis, grönsaker och sås som bara är att värma i ugnen, prisvärt, men då ska man heller inte räkna med annat än segt kött tydligen..

Övertalade honom att inte åka tillbaka till Gbg redan i går kväll men då var han i gengäld tvungen att sticka tidigt i morse, 05.18 vinkade jag hejdå. Och sov några timmar till. Såklart.


Min blommiga kärlek

Moschino blus
Min fantastiska man ligger och snusar i sängen. Själv sitter jag här och är förälskad i någon annan. Ja, det är sant.. närmare bestämt i den här
Moschino-blusen. Den är inte ens från Cheap & Chic-linjen och priset är nästan €600 men jag är kärkärkär! Om jag bara fick (köpa) ett enda klädesplagg i (v)år så skulle det bli detta. Är det för tidigt att skicka önskelistor till tomten? Påskharen kanske är mer passande. I storlek 40 (XS, italienska strl), tack!

Post-delfinal 4

Andreas JohnsonSarah Dawn Finer

Satan i gatan, det blev som jag
hoppades! Andreas Johnson och Sarah Dawn Finer i final. Tippade 3/4 rätt på det jag trodde också, det var bara After Dark som visade sig vara kvällens förlorare. Att Magnus Uggla skulle slå onanishowen trodde jag faktiskt inte, men det kanske var lite för magstarkt för att gå hem i stugorna. Men på det hela taget - nöjd med resultatet ikväll.

Och Kålle ba'.. och Ada ba'..

Stefan Andersson och Aleena Gibson åkte ju ut med buller och bång i delfinal 1. Satt och tittade på bakom-kulisserna material och jag är nog sjutton lite kär i Stefan då han pratar. Titta själva. Vilken underbar göteborgska!!! "Ah, döö..". Jag som i vanliga fall brukar tycka det är vämjeligt, nu har nog Stefan fått mig att ångra mig! Snygg är han också. Finns det inga hotta skåningar som kan få mig att ändra åsikt om den dialekten..?

Ömhetsbevis

Pryda och känsliga personer ombedes sluta läsa här!
..
..
..
..
..
Då man träffas igen efter att ha varit ifrån varandra ett tag är det lätt hänt att dagen efter återföreningen är.. ehum, lite öm minst sagt. Laban och Lotta (nya namnen vi kom på igår!) var lite väl glada att vara lekkamrater igen. Aouch. Nog inte så tokigt för vare sig K eller mig att han är borta tills ikväll. Har ni förresten några roliga namn på "era"?

Dagens låt på temat: Salem Al Fakir
"Good song" 

Delfinal 4

Ikväll är det dax!


Tre timmar kvar till kvällens fjärde delfinal, den sista i ordningen, som går av stapeln i Gävle. Har - min vana trogen - lyssnat igenom bidragen och måste säga att jag är besviken. Så många rävar (Magnus Uggla, After Dark, Sanna Nielsen, Andreas Johnson..), så tråkiga låtar.. I mina ögon är kvällens startfält det klart sämsta men här kommer i alla fall mina omdömen:

Magnus Uggla - "För kung och fosterland"
Jag gillar ju Uggla (till K:s förskräckelse som grimaserar varje gång jag spelar honom) även om jag tycker han var bättre "förr". Det här är naturligtvis en typisk Uggla-låt och bjuder inte på några överraskningar. Marschtakt, en refräng som är lätt att lägga på minnet och.. inte så mycket mer. Men han kommer säkert göra bra ifrån sig på scen och folklig är han ju så det räcker och blir över. Men själva låten förtjänar inte att gå vidare tycker jag.

Emilé Azar - "Vi hade nåt"
Ung, halvsöt, halvmullig (fast han har ju hårdbantat inför MF - starkt jobbat!) pojke sjunger lättviktspop på svenska. In genom ena örat, ut genom det andra och så vinkar vi adjö till Emilé och säger "Tack för att du var med".

Sanna Nielsen - "Vågar du, vågar jag"
Jag har svårt för Sannas röst och jag har ännu svårare för den här typen av Carola-pastischer. Men Sanna kommer säkert charma landets alla pensionärer och tillbakasträvare med den här slagdängan. Betänk att vi skickade Carola till Aten förra året, betänk att den här låten är sämre men Sanna är söt som socker.. svårtippad men 2:a chansen känns inte som någon högoddsare.


Caroline af Ugglas - "Tror på dig"
Enligt Caroline själv är hennes musikaliska förebild Janis Joplin och det hörs om man säger så. Kan dock inte låta bli att önska att den här låten varit på engelska. Jag gillar hennes röst och refrängen är bra, versen håller dock inte alls. Tyvärr tror jag inte Caroline kommer sticka ut tillräckligt, inte ens i det här mediokra startfältet. Bye bye!

After Dark - "(Åh) När ni tar saken i egna händer"
Nämen, har Magnus Uggla med två låtar i år?! Det låter nämligen exakt likadant, varken bättre eller sämre, men med en Christer Lindarw i kvinnokläder och Sveriges hemmafixarelit (Martin Timell, Bosse Bildoktorn m.fl) som support på storbildsskärm så kommer alla tycka det här är jääätteroligt. Det gör inte jag.

Sarah Dawn Finer - "I remember love"
Äntligen en normal låt man faktiskt kan lyssna på! Jag gillar Sarahs röst och den här balladen med lite "go" i är helt okej om än inget speciellt. Sonja Aldéns förra veckan var dock bättre och den här spelar väl i ungefär samma liga.

Verona - "La Musica"
Verona har skapat rubriker de senaste dagarna med anledning av sin silikontuttoperation. Troligtvis är det de enda rubriker hon någonsin kommer få. Det är knappt så jag orkar kommentera för shit, vad tråkigt det här är! Och varför på italienska? Rakt i soptunnan!

Andreas Johnson - "A little bit of love"
Andreas håller naturligtvis måttet - var det någon som hade trott något annat? Konstigt nog har jag en bestämd känsla av att jag hört refrängen förut.. vad är det för låt? Tyvärr är den sämre än förra årets "Sing for me" men det går ändå inte att inte gilla det här. Andreas till Globen!

Svårtippat startfält och egentligen borde jag väl inte ens försöka i och med att jag misslyckats så kapitalt tidigare. Men jag hoppas att det kommer gå såhär:

Till final: Andreas Johnson och Sarah Dawn Finer
Till 2:a chansen: After Dark och Caroline af Ugglas

Och tror såhär:

Till final: Andreas Johnson och After Dark
Till 2:a chansen: Magnus Uggla och Sanna Nielsen


Pass

Dansken dök upp som gubben i lådan imorse! Inte riktigt.. men han ringde först då han var vid bron varpå jag, som fortfarande låg och sov, fick väldigt bråttom upp för att fräscha till mig. Blev ju inte riktigt tillfälle till det igår då vattnet var väck. Nu har vi varit ute på vift ett tag, bl a på Sveriges ambassad för att hämta mitt pass jag var över och förnyade i Malmö för några veckor sedan. Tyvärr måste passtjejen varit halvidiot för de hade nämligen skickat det till filialen i Fredrikshavn av alla ställen (Jyllands norra spets) som säkert ligger 35 mil härifrån. Om man säger att man bor i Köpenhamn, borde man då inte också ha fått det skickat dit? Hur som helst fick jag vackert gå därifrån utan passet som de ska skicka hit nästa vecka.

K har nu åkt iväg till Marianne (systern) för att ordna lite inför födelsedagsfirandet imorgon. Ikväll middag ute och förhoppningsvis bio. M a o lär det bli lite tunnsått med bloggande i helgen eftersom jag planerar att ägna mig åt så mycket hångel som överhuvudtaget är möjligt :) Önskar alla en trevlig helg!


Breakdown

Allt är visst nere idag. Har inte haft något vatten på 4-5 timmar och har inte en susning om vad det beror på men gissar att det inte bara är min lägenhet. Särskilt frustrerande är det eftersom K troligtvis äntligen kommer i morgon f m (förutsatt att vägarna inte snöar igen fullständigt i natt igen) och det skulle vara trevligt att vara lite ren och fräsch då. Sedan funkar inte mailen heller. Jag är en nutidsmänniska och behöver de här sakerna. Skidt!

Testpilot: Body Shop Carrot Moisturiser

Carrot moisturiser

Det var alldeles för länge sedan jag recenserade något och nu är dags för Body Shops Carrot Daily Hydrating Moisturiser. Ett reaköp för halva priset  (ca 60:- DKK) och jag gissar att det beror på att den har utgått ur sortimentet eller någonting, kan nämligen inte hitta den på hemsidan.

Den beskrivs som en dagkräm för normal/torr hy. This rich, non-greasy moisturiser helps to hydrate the skin. Contains carrot oil to soften and smooth. Jag, som i vanliga fall kan sälla mig till gruppen med normal/känslig/oljig i t-zonen hy har blivit något av en torris på sistone och det här var ett försök att råda bot på det.

Jag har använt den här krämen ett tag nu på morgonen - och ibland på kvällen - efter rengöring och är väl sådär imponerad. Den är dryg och återfuktar relativt bra men, som så många andra varianter för torr hy, tenderar resultatet att bli någon oljigt. Den efterlämnar liksom inte den där mjuka, lena ytan som jag eftersträvar. Har dock märkt att det blir något bättre om man först rengör och sedan klappar på krämen medan huden fortfarande är lite fuktig. Sammanfattningsvis, en helt ok budgetkräm för det priset men inte mer. Själva burken har dessutom väldigt låg lyxfaktor, t o m för att vara Body Shop.

Betyg

*** *** ***

Väderföljder

Buhu. Högst osäkert om K ens kan ta sig Göteborg-Köpenhamn idag. Han skulle kolla av läget under morgonen men de avråder från att ge sig ut på vägarna i Skåne där det inträffat mängder med trafikolyckor. Öresundsbron är öppen just nu (med nedsatt hastighet till 50 km/h) men om färjan går vet jag inte. Och det väntas mer snö så om han fastnar på vägen ner eller inte kan ta sig över vattnet är det ju sådär lagom kul. I tågtrafiken råder också problem men flyg kanske kunde vara ett alternativ. Har vi otur kan han inte komma förrän imorgon eller på lördag (värsta scenariot är såklart att han inte kommer alls) och i och med att han ska göra rätt mycket här i samband med mammans 80-årsdag på lördag så ger inte det oss mycket tid att umgås. Ikväll har han en inbokad herrmiddag också. Feltajmat indeed, Kung Bore.

Nedräkning

Lagom skrattframkallande att först slagga tidigt ( ≈ 23) och sedan vakna 4 h senare och inte kunna somna om! Så småningom gav jag upp men hoppas kunna sova ett par timmar till så småningom. I brist på sysselsättning så kör jag en lista, kanske kan tråka ut mig - och troligtvis er också - tillräckligt. Hittad hos Elinleticia för ett tag sedan och sedd lite överallt i olika varianter.

10 favoriter

Färg: Varmröd, guld
Mat: Gärna något lammbaserat
Band: Johnny Deluxe
Film: "Elsker dig for evigt"
Bok: "Saknaden" av Ulf Lundell
Sport: Skidor (utför + längd)
Årstid: Vår
Veckodag: Söndag (!)
Glassmak: Oh My! Apple Pie!, citronsorbet
Tid på dygnet: Kväll

9 för tillfället

Humör: Trött
Smak: Bittersweet
Kläder: Trosor och tokful morgonrock
Bakgrund: Mörkt och knäpptyst
Nagellack: Nix!
Tid: 04.32
Omgivning: Halvstökigt, men inget som inte kan röjas på 10 min
Irritationsobjekt: Min dygnsrytm?

8 första

Bästa vän: Någon på dagis? Guldfiskminne.
Screen name: Catgirl
Husdjur: Cockerspanieln Jacky
Piercing: Öronen (10 år)
Förälskelse: Andreas i lågstadiet
Musik: Jag gillade Carola
Bil: Gammal Volvo jag aldrig ens körde
Kyss: I hissen på Gotlandsfärjan, f ö med mördade killen

7 senaste

Cigarett: Säkert 10-12 år sedan och jag rökte inte ens då
Mat: Åt precis en ostmacka
Dryck: Earl Grey
Biltur: Sist dansken var här
Kyss: Se ovan
Spelad låt: "The Arrival", The Attic feat Therese
Tv-program: Desperate Housewives

6 har du någonsin

Dejtat en av dina vänner: Flera ggr dumt nog
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Det tror jag
Varit med på tv: Ja, i TV4 Ordjakten mot lillebror
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack

Kläder: Baggy, sporty
Mat: Falukorv, fiskpinnar
Musik: Hiphop, R n' B
Dryck: Öl, kaffe
Personlighetsdrag: Elitism

4 saker du gjorde igår kväll

Du gjorde igår kväll: Pulsade i snöstorm, pratade med mamma + K, åt morötter och gurka med Holiday-dip, såg på tv
Du kan höra just nu: Här är tyst som i graven
Du inte kan leva utan: Syre, föda och kärlek!
Du gör när du har tråkigt: Slösurfar

3 personer

Du kan berätta allt för: Cecilia, dansken och.. hm, antagligen Föredettingen
Du tycker om: Människorna som jag valt att ha i min närhet
Du inte gillar: Det finns två och det är de säkert medvetna om

2 val

Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Vår

1 önskan

Jag vill ha ett intressant, välbetalt jobb. Gärna nu, tack.


Skyddsmask

Det finns en blogg jag kikar in på ibland då andan faller på och det känns lika dubbelt varje gång. Innehaverskan är en blond liten sak på 18, max 19 år. Åtminstone vartannat inlägg pryds av en bild på henne själv och det är hårdblonderat sockervaddsfluff och det är brun-utan-sol och det är tonvis med mascara, kajal, eyeliner och det är blekt  rosa läppglans. Det är mycket "jag lägger på min ögonskugga från MAC" och "jag läser i min Ebbas stil" och "idag har jag på mig mina Hanky Panky-trosor" och "jag dricker en Frappuccino Blended Cream Strawberry från Starbucks".. produktdroppande i en aldrig sinande ström. Det handlar uteslutande om henne och hur lyckad hon är.. snygg.. åtråvärd.. avundsvärd. Varje liten händelse som oftast berättas i återblickar blåses upp till något ofantligt stort. Mycket är om tiden hon "bodde" (= ett par månader) i London. Man borde störa sig något enormt på någon som framstår som så självupptagen och det gör jag också. Men samtidigt. Hon skriver bra och välformulerat, hon skriver långt och ofta. Och ibland kommer de där guldkornen.. som insikten att anledningen till att hon lägger ner så mycket tid och pengar på sitt utseende är för att det är hennes skydd. För att hon är osäker på sig själv. För att hon inte ska bli mobbad igen som hon blev då hon var yngre. Hon verkar väldigt ensam. Och det är anledningen till att jag återvänder.


Om du inte riskerar livet för mig älskar du mig inte

Dansken kommer nog inte ikväll. Vädergudarna är emot oss och han skulle "värdera situationen" (hans ord) men man bör nog undvika att ge sig ut på vägarna om man kan. I hemlighet är jag inte så besviken som jag borde vara eftersom jag måste iväg till Fredriksberg och ordna en liten sak som jag vill ha klar då han kommer. Och i den här stormen tänker jag knappast: gå 5 min till bussen - åka 2 min - byta till annan buss - åka 8 min - byta till tredje buss - åka 6 min - framme. Och samma visa hem igen. Men trist är det att inte få sniffa mansdoft och dela täcke förrän imorgon. Ska trösta mig med DH på tv ikväll och fruktsallad.

Då vintern kom till Danmark

Idag känns hela världen som ett dis. Sovit länge efter att ha suttit uppe i natt och kollat tv på nätet, bl a Prison Break 2:17 (Gud, så spännande.. hur ska man kunna vänta en hel vecka?). Vaknade strax innan nio av att mobilen ringde. Rekryteringskonsulenten som bara ville berätta att hon fortfarande inte pratat med eller fått tag på personalchefen på företaget och bad om ursäkt för att det drar ut på tiden. Jag har nog mer tålamod än vad jag tror för det känns inte lika angeläget att få beskedet nununu längre. Men idag har det ändå gått en vecka.

F ö varnade de för snöstorm och nog yr det ute alltid. Det snöar inte mycket och det är inte massor på gatorna men det är en sådan där hård vind (52km/h enligt
TWN) som det kan vara på fjället som nästan gör att all snö blåser bort och lämnar isfläckar i dess ställe. Och jag som måste gå ut. Regn, kom tillbaka - allt är förlåtet!

Har du en bulle i ugnen eller har du bara ätit för många?

GravidmageIsabel var verkligen fin i sin gravvomage ikväll. Hon är i 30:nde veckan så det är ju inte så långt kvar men kulan - liten underdrift - var inte alls så stor som jag trodde att den skulle vara. Ingen större viktuppgång verkar hon ha haft heller, är fortfarande rätt smal överallt - inte minst i ansiktet - utom just på magen. Det var samma sak med min ex-aupair"mamma" i Zürich, hon var smal som en sticka med undantag av klumpen ända in i det sista. Det ska jag nog själv inte räkna med då det är dags tror jag, mina anlag ser lite annorlunda ut.

Jag tycker även att de flesta gravida nuförtiden lyckas vara så snygga fast det kan vara svårt att hitta kläder. Omlottröjor, klänningar i omlott-, empire-, alinje- eller wrapmodell.. sådant som framhäver och ger fin form åt magen istället för att försöka dölja den i bylsiga kläder. Behöver inte alltid vara gravvoanpassat heller, mycket av det som är mode nu funkar ju ändå.

---> Exempel: Anna på
Grossessan i finfina outfits

Var det mig du sökte?

Läskigt. Någon har googlat på marcus 06 blogg ellinor o anders och kommit hit. H*n måste mao ha letat efter just min blogg känns det som. Du får gärna ge dig till svars om du ser det här, okända googlare!

Klänningar till folket!

Bomber och granater! H&M verkar ha fyllt på webshopen under natten och jag, som lost out förra gången, lyckades knipa åt mig två 32:or. Vit klänning + den finfina tunikan. A-linjeformat med långa armar och förklädesvarianten är old news, nu är det dags för något nytt och vårigt! 25% rabatt på dyraste plagget blev det med koden 7376 också.

KlänningTunika

God morgon

Jag kom upp! Visserligen gäspandes och rätt mosig i pallet men ändock. Nu ska jag göra min läxa som en duktig flicka. Frukost: te och knäckebrödmackor med kokt ägg, svensk ost och kaviar. Mumsigt.


Annars, ingenting direkt planerat under dagen förutom en rejäl uppfräschning med hårinpackning, peeling, ånga, ansiktsmask och hela baletten. Ikväll tjejträff med Therese, Maj och två gravvotjejer i form av Isabel - har nog en rejäl mage nu - och Lisa (tror jag). Roligt.


Poängavdrag

Jobbigt det blev nu då. Har som vanligt inte varit förutseende och gjort frilansgrejen innan deadline. Eller, den är imorgon vid lunch nån gång men nu innebär ju det att jag måste gå upp tidigt (dvs vid 7-8) för att hinna. Sportlovsspecial - tar längre tid. Nu har jag nämligen ingen lust, är halvtrött och tänkte släcka men om jag känner mig själv rätt kommer jag ligga och vrida mig ett par timmar för att sedan bara få 3-4 timmars sömn i alla fall. Undrar om man slutligen är vuxen då man börjar göra saker och ting i god tid? I så fall har jag väl hunnit upp i förskoleåldern nu.

Apropå mig versus dansk just nu

Crabby bitch?
Tur att han kommer på torsdag. Kanske t o m onsdag om det vill sig väl. Fredag om jag får säga vad jag tror. Och det är uttalanden i stil med där sista som är precis därför han säkert tycker jag är en förbannad gnällpotta. Men det vågar han inte säga.

Sorry..

.. men det har visat sig helt omöjligt att få sidebaren att ligga snyggt i högra hörnet i både IE och Firefox. Andra webläsare vill jag inte ens tänka på. Jag har tricksat i stort sett hela eftermiddagen men får erkänna mig besegrad. Ni med Firefox får helt enkelt scrolla ner om ni vill se sidebaren. Eller byta till IE. Kanske kommer jag på lösningen någon gång framöver, kanske inte. Men just nu är jag j**ligt less på allt vad kodande heter!

Fortsatta problem [uppdaterad]

Jag tror jag får ett slaganfall vilken sekund som helst. Hur gör man så att innehållsspalten är fortsatt lika bred fast sidspalten tar slut?! Scrolla ner sidan så ser ni problemet. I Firefox alltså (ja, jag laddade ner det), IE ser bra ut som vanligt. Förbannade CSS.

Uppdaterad: Jag tror jag har pajjat bloggen. Ser det bra ut i Firefox gör det inte det i IE och vice versa. Om jag visste vad jag gjorde vore det en annan femma men begriper verkligen inte det här med margin och padding etc. Tålamodsprövande minst sagt.

Och hon fortsatte vänta..

S**t. Blir helt galen. Mailade precis till det stora bemanningsföretaget där jag var på intervju i onsdags för ett jobb som jag vill ha! Skickade mao en liten påtryckning till rekryteringskonsulenten och fick svar nu. Vet att hon ringde på en av mina referenser i fredags och samma dag hade hon skickat alla papper till personalchefen på företaget (tillsammans med personlighetstestet som inte slutade så illa som jag hade tänkt mig - passade tvärtemot rätt bra för just den här tjänsten). Jag har inte riktigt den erfarenhet på papperet som de önskar så frågan var om de skulle kunna överse med det eller om han vill att hon ska hitta någon som har det. Rekryteringskonsulenten tror på att jag skulle fixa det så det kändes väl typ som att hon skulle "övertyga" honom lite om att ge mig en chans att visa det. Han har hur som helst inte svarat ännu. Denna väntan.. Det handlar inte ens om att få jobbet, bara att få komma på en andra intervju.

Alla med Mozilla Firefox

Jag vet att bloggen ser konstig ut. Tänker mig att ladda ner webläsaren själv senare och försöka ordna till det men just nu har jag varken tid eller ork så ni får stå ut ett tag..

Metablogg [uppdaterad]

Det är möjligt att det kommer se lite kajko ut i bloggen under de närmaste dagarna. Tänker lägga in en ny design - som flerdelen av er säkert kommer tycka är betydligt tristare än den nuvarande - eftersom jag råkar vara mer än lovligt less på den här plottriga varianten och är i behov av lite stilren enkelhet. Har även lagt till en kategori (ESC - så all schlager samlas på ett ställe) och behöver lägga in alla inlägg som hör hemma där. Plus lite annat städarbete;  antagligen ändra rubrikerna från versaler till gemener m.m. Det sistnämda lär ta sin lilla tid, gå igenom drygt 1500 inlägg går inte på en kafferast precis. Men nu är alla som har tänkt sig att gå in och peta i arkiven i alla fall varnade..

Uppdaterad 03.40: Gäääsp, nu orkar jag inte greja mer. Det finns säkert en uppsjö skönhetsfel och jag har inte den blekaste om hur det ser ut i Mozilla etc (har ju dessutom valt till största delen icke websäkra färger - kanske inte så smart). Just nu är jag dock för slut för att bry mig det allra minsta om det. Godnatt.

Mer kakdeg

Cookie doughDagens faktum: det är för mycket tråkvanilj och för lite cookie dough i den här glassen. Vanilj är inte min melodi då det gäller det mesta här i livet.


Nej, jag äter det inte för att det är gott.. det är medicin mot min onda hals förstår ni väl! Inspirerad av
Turbotrollet funderade jag på att steka lite pannkisar att ha till men någon måtta på söndagsfrosseri får det väl i alla fall vara. Kall glass och varmt te får vara min egen lilla huskur..

Island har en vinnare!

Mycket schlager nu. Det var inte bara i Örnsköldsvik fel låtar gick vidare igår. På Island var det dags för final och vann den gjorde Eiríkur Hauksson med sin "Ég les í lófa þínum" (fråga mig inte vad det betyder) som iofs är en väldigt bra låt men troligtvis chanslös då det gäller att kvala sig vidare från semifinalen i Helsingfors. Eiríkur är annars ingen nykomling precis, han var bl.a med i gruppen Icy som stod för Islands allra första bidrag i ESC 1986 (titta på den här). Det är han i den röda hockeyfrillan :) Sorgligt nog betyder väl detta att vi inte får se honom i Nordiska rådet i år, dvs i inför-programmet där alla låtar spelas upp under 3-4 program. Lyssna på "Ég les í lófa þínum" i WMP.


Jónsi
Distinkt käklinje där, Jónsi

Även om jag gillar Eiríkur så är min stora sorg att Jónsi - eller Jón Jósep Snæbjörnsson som han heter - inte tog hem det med "Segðu mér". Det är en kanonbra låt (isländska finalen överlag höll riktigt hög kvalitet) fast den påminner inte så lite om Belgiens gamla "Like the wind" från 1999 (titta här och bedöm själva). Jónsi var förresten med redan 2004 med "Heaven". Hur som helst så är det inte bara låten som är bra, Jónsi själv är så damn hot.. titta på hans armar i videon från framträdandet i delfinalen - jag dör! Nästan så man skulle vilja sätta sig på ett plan till Reykavik nu med en gång för att trösta honom lite efter förlusten. (Här finns en WMP-länk för "Segðu mér" för er som inte känner för att sukta efter att få klämma på Jónsis överarmar)

Big surprise!

Vinnarna
Bild: Aftonbladet
Okej, jag är ju uppenbarligen kass på att
tippa! Sebastian och Måns Zelmerlöw till final, Nanne till 2:a chansen (tillsammans med Sonja Aldén) och Magnus Carlsson åkte ut! Det trodde jag inte. Gammal är uppenbarligen inte alltid äldst. Förklaringen ligger väl i att Magnus faktiskt gjorde ett riktigt uselt framträdande (var är showen..?) och att det är många tonårstjejer där ute i stugorna som röstar på Idol-pojkarna. Men ändå, jag tycker synd om Magnus. Bästa låten han någonsin deltagit med som soloartist och så slutar det med en snörplig femteplats.

I mitt tycke är  i alla fall både Magnus och The Attics låtar toppbra i studioversion så jag fortsätter poppa här.. 

Discosugen

Nu har jag lyssnat på "The Arrival" säkert 10 ggr och den är ju tokbra! Endast vetskapen om att det är riktigt lyhört hindrar mig från att hoppa runt för mig själv här hemma.. Shit, måste tvinga någon att gå ut och dansa med mig snart! Och då menar jag äkta disco, inte Justin Timberlake & co som det är överallt.. synd att det ska vara så svårt att hitta sådana ställen bara. Nästan synd att dansken kommer nästa helg..

Daniel - kan inte du typ ringa in en röst på den åt mig imorgon om du ska titta? Jag är ju förhindrad i och med att det här är Danmark..

Delfinal 3

Ikväll är det dax!


Imorgon är det så dags för den tredje delfinalen, denna gång från Örnsköldsvik (som måste vara en av de tristaste städerna i Sverige, sorry alla Ö-viksbor!). Har åter igen roat mig med att lyssna igenom startfältet och här är mina korta omdömen:

Måns Zelmerlöw - "Cara Mia"
Poppig låt, lite musikal över den. Inte alltför tjatig och snyggt arrangemang. Helt okej.

MissMatch - "Drop dead"
Hörde en intervju med dem innan och irriterade mig redan då på tjejernas röster (+ att de framstod som.. hm, inte de skarpaste pennorna i lådan) - det gör jag i låten också! Tillräckligt catchy är den inte heller och allt blir bara.. tråkigt.

Magnus Carlsson - "Live forever"
Magnus är vanligtvis inte någon favorit - har lite svårt för hans röst - men det här är nog den mest självklara låten i hela delfinalen. Andas inte så lite 80-tal och lyckas Magnus prestera på scenen så kan den här bli farlig i Globen också. Tycker dock bättre om versen än refrängen och det fattas någonting jag inte kan sätta fingret på, men på det stora hela - en riktigt bra låt!

Sheida - "I mina drömmar"
Svensk-iransk folkmusik. Behöver väl egentligen inte säga så mycket mer för ni fattar nog själva att den här är chanslös. Ingen melodi eller refräng = tummen ner!

The Attic feat. Therese - "The Arrival"

Jag gillar Therese röst och jag gillar den här låten som säkert kommer bli stor på dansgolven. Tyvärr gick det ju inte så bra för Andreas Lundstedt som hade en liknande låt med för ett par veckor sedan och det här går nog inte heller hem i stugorna. Det saknas en brygga i låten och den blir lite tjatig men i övrigt - I like!

Sebastian - "When the night comes falling"
Sebastian och Måns Zelmerlöw tävlar ju om samma röster men låtarna skiljer sig rätt rejält åt. "When the night.." är melodisk 60-talspop och det kunde lika väl vara Karl Martindahl (om ni minns honom?) som stod där med sin gitarr (inte för att Sebastian kommer ha någon gitarr). Refrängen är jättebra och jag gillar tonartshöjningen. Kanske lite tam, den sticker inte ut.

Sonja Aldén - "För att du finns"
Först tror jag att det är Shirley Clamp som sjunger.. deras röster är verkligen lika! Men det här är en oväntat bra ballad - bättre än Tommy Nilssons - som jag tror kommer överraska. Förutsatt att Sonja får till ett bra framträdande förstås.

Nanne - "Jag måste kyssa dig"
Jag är inte något fan av Nanne, hon påminner mig om ett högljutt litet troll med stilettklackar. Dessutom låter alla hennes låtar likadant. Den här är inte ett undantag, en typisk Nanne-låt, men naturligtvis kommer framträdandet och alla fans hon trots allt har ta henne till final. Låten är seg, man väntar på en höjdpunkt som aldrig kommer.. eller jo, det gör den men det räcker inte till. Ta bort.

Både en väldigt svår- och lättippad delfinal den här veckan. Med undantag för Magnus Carlsson och Nanne som är självklara i finalen så är det fyra låtar som på något sätt ligger på samma nivå. Vilka som går vidare till 2:a chansen är därför verkligen en öppen fråga.

Åter igen, jag har bara lyssnat på låtarna och inte sett något framträdande men såhär hoppas jag att det går imorgon kväll:

Till final: Magnus Carlsson och The Attic feat. Therese
Till 2:a chansen: Sonja Aldén och hmmm.. Sebastian eller Måns? Okej, Sebastian!

Så blir det naturligtvis inte utan såhär tror jag att det går:

Till final: Magnus Carlsson och Nanne
Till 2:a chansen: Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw (han har mer "tjejtycke" än Sebastian)

Nu får vi se!


Frissfunderingar

Efter tips från Laura tittade jag förra helgen in på Flindt Coiffure nära Kgs Nytorv för att kolla atmosfären och, inte minst, priserna. Jag vet inte om det bara är jag som är snål eller helt omedveten om hur frisörer sätter sina priser men jag tycker det är rätt konstigt att om man tänker sig att färga håret men vill lätta upp den kompakta färgen med bara ett fåtal (5-6) slingor så måste man punga ut med helt pris för slingorna också - fast man inte ska ha dem i hela håret. Priset blir alltså helt pris för klippning + färg + slingor = jättedyrt. Vad hände med paketpriser..?

Är det någonting jag saknar från Stockholm så är det min frisör i allra högsta grad! Hade jag haft råd så hade jag faktiskt kunnat tänka mig att åka upp på en dag enbart för att besöka henne. Trots utväxtranden så tycker åtminstone K att jag är fin i håret nu och det är ju inte akut (hej, kreditkort om det hade varit så!) så jag antar att det blir till att vänta på bättre tider i alla fall..

Knivigt boktest

Astrid LindgrenVia Textmissbrukaren hittade jag till DN:s Astrid Lindgren-test som jag håller med om visst inte är någon bit av kaka.

Själv lyckades jag bara skrapa ihop 7 rätt av 12.






Hur gick det för dig?

Folk från förr

Kan inte sova och satt och googlade sådär halvdant på gamla klasskamraters / bekantas namn.. säkert inte bara jag som kollar upp vad de gör nuförtiden då och då. En chock fick jag. Gammal klasskompis från mellan- och högstadiet, faktiskt han som gav mig min allra första kyss.. en träff och det var en artikel på AB. Han dog för drygt 5 ½ år sedan, mördad av en psyksjuk man. På bilden satt hans sambo med ett inramat fotografi i handen, hon såg honom dö.. Usch, så hemskt - nu kan jag garanterat inte sova.

Övergiven

Bläää, blir själv i helgen. Dansken är busy bee och kommer ju förresten om en vecka och alla andra som jag lärt känna i stan får besök / åker bort / är upptagna. Iofs är det bra för då gör jag ju inte av med några $ men visst blir det lite trist. Får laga lite god mat och se på Melodifestivalen. Tvätta, göra sportlovsspecial till tidningen. Kanske fint väder så jag kan få lite motion. Det blir nog bra. But still.. vill ju umgås - allra helst med en viss person.

Hotelltips

Under våren kommer jag antagligen få en del besök här (bl.a. mamma + Roger, Föredettingen) och jag ska nu bjuda på ett hotelltips alldeles gratis - både till er och till alla ni andra!

Hotel Fox kallar sig "the world's most exciting and creative lifestyle hotel" och sannheten i den utsagan betvivlar jag kanske lite men det är i alla fall utan tvekan Köpenhamns coolaste hotell! Vart och ett av de 61 rummen i olika storlekar är designat på ett mycket individuellt sätt, vissa är helt galna och i ärlighetens namn inte direkt inbjudande medan andra är hur mysiga som helst. Det här baserar jag enbart på bilderna från hemsidan för själv har jag inte varit inne i något av rummen utan bara besökt restaurangen i anslutning plus hotellbaren. Speciellt dyrt är det inte heller att bo där, priserna är från 945:- (Small) till 1.620:- (X-Large) och då ingår frukost.

Här är några av rummen jag själv gillar. Kanske inte skulle vara så dumt att spendera en natt där med K t.ex. i samband med vårt 2-års-firande den 13 maj. Obs! Klicka på bilderna så blir de större.


Rum 309 - "The Secret Palace"


Rum 214 - "Two Swans (Fertility Shrine)"


Rum 217 - "King's Forest"


Rum 208 - "Diamonds - The Crown Jewels"

Bloggtorkish

Lite bloggtorkish. Eller, kan inte koncentrera mig.. myror i hela kroppen. Vill bara ha svar på en sak, ja eller nej. Hoppas på att få det under dagen. Återkommer..

Good and bad

En mycket bra dag hittills. Var på ett både trevligt och lyckat möte i Herlev (trist ställe!) som jag hoppas leder någonvart men det är egentligen bara upp till en utomstående persons välvilja - som inte träffat mig - om det gör det så jag kan inte göra så mycket annat än att hålla tummarna.

Chockartat dock att komma hem och läsa att
Johanna Sällström är död. Jag hade ingen speciell relation till henne, hon var begåvad och så.. men det känns ändå mer på något sätt än t ex för några dagar sedan då Anna Nicole Smith lämnade jordelivet. Sorgligt.

In progress

Jag är helt lycklig nu då jag märker att jag börjar kunna lyssna på danska (tv, andra människors samtal som man inte direkt ser då de talar - att förstå en dansk jag själv talar med har det inte varit några större problem med) på samma sätt som på svenska - dvs, att inte koncentrera mig på att förstå vad de säger utan istället på själva innehållet. Ni förstår skillnaden. K pratar ju någon slags dansk-svenska och i början hade jag toksvårt att hänga med.. inte minst då han skämtade och hur kul är det att behöva upprepa historien flera gånger? Efter ett tag gick det dock bra och nu börjar det alltså falla på plats med den "vanliga" danskan också, härligt!

I höst har jag tänkt mig att äntligen börja på kurs och lära mig att prata lite själv också men det blir nog tuffare. Det är naturligtvis betydligt lättare för någon som talar t ex engelska som modersmål att lära sig danska från scratch än vad det är för mig, det kommer antagligen aldrig att låta/kännas helt naturligt.

Postkaka [uppdaterad]

PostkakaPå torsdag fyller mamma år. 51 närmare bestämt (hu, bara 2 ½ år skiljer mellan henne och dansken) och för att skicka något roligare än bara ett kort (futtigt) eller blommor (dyrt) så bestämde jag mig för att testa Postkaka.se. En Sachertårta blev det (155:- i Sverige) och det ska bli intressant att se om det funkar.. så att den inte kommer fram i tusen bitar.

Snabb och bra kundservice var det i alla fall. Fick svar inom en timme på min fråga om det gick att beställa fast jag bor i Danmark och det var inga problem - inte heller att fakturera mig. Så nu håller jag tummarna för att den kommer fram i tid och att hon tycker det är lite roligt!

Uppdaterad: Det gick som en dans! Kom fram på en dag (visserligen dagen innan födelsedagen), hel och fint förpackad. Själva kakan var visst väldigt mäktig och det var lite marsipan i som mamma inte gillar.. men hon tyckte att det var en jättebra idé och blev glad! Så Postkaka kan helt klart rekommenderas!

Dagens (första?) komplimang

"Du är pålitlig, du. Sådana som dig skulle man ha fler av."
Ja, pålitlig eller bara dumsnäll - jag vet inte riktigt..

Doktor Zhivago

Doktor ZhivagoMin absoluta favoritfilm är nog Doktor Zhivago (1965). Den har också filmats som miniserie (2002) med Kiera Knightley i Julie Christies roll som Lara och det är första delen av den jag sitter och ser på nu på DR1.

Naturligtvis går den ju inte att jämföra med originalet men så är det väl alltid. Den första får mig alltid att lipa med jämna mellanrum igenom i stort sett hela filmen och trots att den är lång, runt tre timmar, sitter man alltid och önskar att den inte skulle ta slut.

Har inte läst boken men det måste jag bestämt göra snart..

Det är väl kärlek

LoveyouHåller på att krevera av saknad.. det gör jag verkligen. Visst längtar jag efter honom i vanliga fall också då han har åkt men har ändå vant mig och brukar ha rätt lätt för att anpassa mig till "min" tillvaro igen efter några dagar av "vår".

Men den här gången.. allt jag kan tänka på är armar, ben och kroppar huller om buller och varma lugna andetag mot min hals. Det sistnämnda är det som gör mig riktigt lugn - att bara ligga där och känna det fysiska beviset på att han verkligen är där med mig. Då älskar jag honom som mest.

Har t o m sovit med hans kvarlämnade t-shirt bredvid mig i sängen i natt.. då är det illa!

Nedräkning: 1 ½ vecka kvar!

Pihl igen

Yey! Säsongspremiär av Anna Pihl ikväll på TV2! Såg inte sista avsnittet förra säsongen pga flytt och grämer mig fortfarande..

Dr Jekyll and Mr Hyde

Shit. Har precis gjort ett av de där förhatliga personlighetstesten som var och vartannat rekryteringsföretag använder sig av nuförtiden. Jag vet att det inte finns några rätt eller fel men det ska bli synnerligen intressant att få reda på resultatet på onsdag. Försökte verkligen att svara spontant och inte tänka på hur deras kravprofil ser ut men det känns ändå som om det kommer se ut som om jag "fuskat" och varit taktisk. Reglerna för testet säger iofs att man inte får tillsätta en plats bara utifrån det men man vet ju inte.. Nej, usch - ska inte negga i förväg nu. What is done is done.

Post-delfinal 2

Eftersom Melodifestivalens andra delfinal sammanföll med finalen i Danmark fick den stryka på foten till förmån för den sistnämnda även om det blev lite zappande fram och tillbaka vid ett par tillfällen. Hade heller inte lyssnat in mig på låtarna i förväg eftersom K var här. En kombination av snabbgenomgången igår och halva reprisen idag gör dock att jag åtminstone har hört delar av de flesta låtar (med undantag av Regina Lund).

Att The Ark gick direkt till final tycker jag var helt rätt men däremot har jag ingen åsikt om vem som borde ha fått den andra platsen eftersom ingen av de andra var solklar i mitt tycke. Nu blev det ju i alla fall  Marie Lindberg aka "Wannabe
Jewel på 90-talet" med sitt sömnpiller till låt som saknade såväl melodi som refräng. Hon är ju en "helt vanlig tjej" och det gillar ju folk så däri ligger förklaringen. Eftersom jag inte tycker någon av de andra var varken bättre eller sämre så bryr jag mig inte direkt.. nu är hon i final och då det väl är dags för den hoppas jag att folk har slutat att ooa och aaha över fenomenet "Skolfröken från Munkedal" och inser att det krävs en låt som håller också.


B&J's

image589K och jag råkade befinna oss i Fredriksberg Center igår och passade naturligtvis på att äta lite glass i Danmarks hittills enda Ben&Jerry's glassbar. Nu tillhör jag den lilla klick människor som tycker att B&J är något överskattad.. visst är det gott men det är ju bara glass. Nu ville jag hur som helst testa lite smaker för att veta vad man ska satsa på.. en bytta i butik här kostar ca 50:- (62:- SEK) och då vill man ju gärna säkra att man köper något man gillar.

Det blev därför en bägare med en kula Chunky Monkey och en kula Oh My! Apple Pie! för min del, medan K valde New York Super Fudge Chunk, Piece of Cake samt Cherry Garcia. Och jag måste säga.. glass med smak av äppelpaj - I love! Tyvärr har jag inte sett den i butik här men det blir väl till att leta vidare. K's favvo var f ö cheesecake.

I Sverige hittar ni B&J glassbar i Hansagallerian, Malmö. Tidigare fanns det också en vagn i Västermalmsgallerian, Sthlm.

Photoshop, baby!

Roligt är att jag nu har Photoshop! Goa rara K (eller K:s datakille om man ska vara petnoga). Fick dessutom tre träningsskivor och det lär nog behövas för jag är clueless på PS, verkligen. F ö så är jag tokavis på K:s nya, fina tjugosextusenkronors-MAC. Han kör dessutom Windows Vista på den.. och nya Office-paketet.. världen är orättvis!

DQ till Helsinki

DQ

Det är faktiskt helt otroligt att först inte ens direktkvalificera sig till final utan ta sig in som Wildcard och sedan gå och vinna hele lorten! Ja, min favorit.. DQ (Peter Andersen) blir alltså Danmarks representant i Helsingfors och jag hoppashoppashoppas att hon/han tar sig i kragen och får till en riktig show då det väl är dags, det funkar inte med lite messteg fram och tillbaka som det är nu. Jag fick faktiskt tårar i ögonen då det väl konstaterades vem som vunnit, hon/han var så otroligt chockad och rörd att det lyste genom rutan. Helt klart den mest värdige vinnaren.

Framträdandet (från semifinal 2) kan ni se på i
det här inlägget.

Tårar med flöde

Lite ledsen igen. Denna gång med rätta.. dansken har precis åkt för att hinna vara i Karlstad till kvällen. Dumma dumma. Han har åtminstone haft vett (läs: efter lite tjat) att lämna en t-shirt ("Men det är min favorit, jag använder ju den") som jag kan sniffa på. Men det hjälper ju inte då det är varm hud jag egentligen längtar efter.. Varför ska man bli så beroende på så kort tid?

Tårar utan flöde

Usch.. ledsen. Eller inte ledsen egentligen för det har verkligen inte hänt någonting och jag mår överlag rätt bra. Ändå bränner tårarna innanför ögonlocken och jag skickade precis iväg ett väldigt kinkigt sms till dansken som i stort sett gick ut på hur jävla b det är att han inte är här med mig just nu. Fast vi ses imorgon (förhoppningsvis - kommer sexvägra i helgen om han säger att han inte orkar köra förrän lördag morgon) och det är a-okej. Så varför är jag ledsen..? Kanske för att jag gjorde 20 stycken muffins av den tidskrävande sorten men inte hade tänkt på att köpa större formar så de vällde över de jag hade. Kanske för att jag har hicka nu igen för säkert femte gången idag. Kanske för att det förbaskade møntvaskeriet inte har något torkskåp - och 95% av mina kläder tumlas inte! - och det därför hänger blöta trasor lite överallt här hemma. Ska nog bara gå och lägga mig och skicka lite telepati till K som antagligen sitter och leker med sin splitternya Mac just nu, den skulle levereras idag. Först - te och muffins.. oformliga eller ej!

Wildcards

Puh.. drugan är som tur är en av de två Wildcards som röstades fram ur de ratade bidragen att vara med i danska finalen på lördag. Den andra är Jørgen Olsen (ja, ena halvan ur Olsen Brothers) och hans fjäsklåt "Danske piger". Just "Drama Queen" råkar också vara den bästa låten av alla i år (eller nej, "Fly" med Annika Askman är egentligen bättre men den är noll schlager).. och då kan ni tänka er hur dåliga de andra är. Här är den i alla fall:


Hata tvättomater

12 kr/maskin. Om man inte är dum som jag och gör fel så att man raderar maskinen man betalat för men inte använt och därmed får betala 24 kr/maskin. Goddag yxskaft.

CFW 2007

CFW 2007

Det är ju
Copenhagen Fashion Week här nu igen (A / W '07) och av någon jättekonstig anledning har min inbjudan kommit bort i posten den här gången också! Hmpf. Men om jag nu hade fått gå hade jag inte haft något emot att besöka visningarna för Designers Remix, Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar, Munthe plus Simonsen, Day Birger et Mikkelsen samt Henrik Vibskov. Men jag får väl nöja mig med att kanske kolla in någon av de storskärmar som sitter uppsatta lite överallt.

Välkommen till en ny underbar dag

Uppe med tuppen, hör på maken! Jag vet inte riktigt hur det gick till, allt jag minns är att jag tog en Imovane för första gången på månader då jag gick och la mig i sängen vid 22.30 eftersom jag var lite trött men inte trodde jag skulle kunna sova (hade sovit till 13 på dagen). Började titta på "Little Children" för typ tredje gången och minns att jag vaknade till då eftertexterna började rulla och hade sinnesnärvaro nog att sätta ner datorn på golvet. Hittade ett sms i mobilen imorse som jag inte kommer ihåg att jag skrivit heller, hmm.. (det var till dig, Föredettingen). Nu ska jag ta itu med dagen.. idag väntar bl a tvättstuga (måste!) och manikyr (wee!). Men först ska jag skrämma min hicka all världens väg.

Sure

Jag har någon sorts fobi mot att skriva saker som handlar om olika ämnen i samma inlägg. De ska ju kategoriseras för tusan så det har nog med att göra.

Det jag ville säga nu är i alla fall att jag läste hos
Textmissbrukaren att Hello Saferide-Annika släpper skiva på svenska under namnet Säkert! En av låtarna ligger uppe på MySpace så jag gick in för att lyssna och naturligtvis låter det himla bra! Nu köper inte jag skivor men annars så.. Och nej, jag är inte kriminell och laddar ner heller. Inte för att jag inte skulle vilja men har gjort mig av med Kazaa Lite som var helt värdelöst och iTunes måste man ju betala för..

Så kan jag skriva med små bokstäver att jag är galet sugen på hamburgare och tänker gå och handla nötfärs, bacon och bröd för att kunna göra världens godaste.. mums mums!

Födelsedagstrio

Paket!Idag är det många som firar födelsedag!

Vännen Åse är yngst och blir 26 år. Usch, måste verkligen bli bättre på att höra av mig till henne - och andra vänner - i Sverige / Sthlm.

Blogg-
Sessan fyller jämnt, närmare bestämt 30 år! Jag kan varken kommentera hos dig eller läsa andras kommentarer - det är någon bugg som gör att hela sidan "åker ner" trots att inte hela innehållet visas. Svårt att förklara.

Äldstingen Föredettingen fyller 47 år. För några månader sedan hade jag trott att det var 40 istället men jag verkar vara en sådan person som folk känner behov av att ljuga om sin ålder för ;)

---> Grattis till er alla tre i alla fall!

Nagelissues

Snygga naglar

Är i skriande behov av en manikyr just nu. Två på höger hand har gått av och det är ju sådär lagom snyggt då resten är rätt långa. Är ambivalent då det gäller naglarna. Då man har haft sköra och tunna naglar som skivat sig hela livet är det rätt svårt att motstå att låta de växa sig så långa som möjligt nu då det äntligen är möjligt med hjälp av
små mirakel. Det finns dock två tre problem med detta:

1. Jag har väldigt korta nagelbäddar (se här) och då är det mindre snyggt med långa naglar. Små händer har jag också.

2. Färgat nagellack ser ju bara för tacky ut på långa! Nu är jag visserligen mer för den naturella looken men någon gång ibland vill man ju "parta till det".

(3. För många år sedan klämde jag vänster långfinger i en dörr och nu växer den nageln snett så fort den får lite längd. Inte så snyggt.)

Nu har jag ju inget val för tillfället, det blir till att klippa ner alla till samma längd som de som gått av om det ska se ok ut. Vet ju dock att jag kommer sörja mina långa naglar så det tar emot! Frågan är dock.. runda toppar som på den där bilden eller fyrkantiga (som på bilden ovan). Jag tycker det förstnämnda ser naturligare ut.. Vilka i-landsproblem. Bokar nog hur som helst manikyr till morgondagen eller torsdag.

Post-delfinal 1 [nördprat]

De flesta av er tyckte att jag skulle hoppa det här med schlagerbloggen. Det lutar väl åt det också eftersom det finns många andra som gör ett bättre jobb än vad jag skulle göra + att det är osäkert om jag skulle orka hålla igång två bloggar. Men då får ni stå ut med nördprat här då och då och snällt lyssna på alla obskyra videos jag lägger upp ;)

Har inte skrivit någon post-delfinal 1 och det är väl för att jag inte har så mycket att säga om det. Jag visste att Sverige är folkligt men att vi skulle vara så tråkiga att vi röstade Anna Book & Tommy Nilsson raka vägen till final, det trodde jag inte.. därav min något felaktiga tippning. Anna kan jag till viss del förstå, det är lite "Kikki Danielsson"-syndromet över henne och så tycker man ju det är lite synd att hon förlorade Let's Dance sist. Fast hon hade faktiskt ett bra framträdande också så egentligen är jag väl inte förvånad. Tommy däremot.. större sömnpiller får man leta efter. Nu hoppas jag bara på att Uno & Irma klarar sig genom 2:a Chansen. Inte för att jag tror att de skulle ha en chans i Helsingfors utan för att jag seriöst älskar "God morgon", det är en bra låt som i alla fall gör mig glad! Har iofs redan nästan lyssnat sönder den men här kommer den ändå:

Här var det en You-Tube video som tyvärr tagits bort av SVT

Lite jävla vardag

K ringde tidigare ikväll på väg hem från jobbet och sedermera inne på Hemköp där i Mölndal för att handla middagsmat. Det kändes nästan som om jag var med honom på riktigt.. jämförandes om nötfärsen var tillräckligt bra för att göra hamburgare av och vilken smörgåsgurka som är godast (Mor Annas!). Han undrade vad jag skulle äta (tomatsoppa och vitlöksbröd - blev sedan till bulgur med lite uppstekta haricots verts och lök) och just då kände jag bara att damn, vad jag vill göra det där med honom! Åka hem i sällskap efter jobbet, handla middagsmat på vägen, laga den och äta tillsammans, stöka lite hemma och mysa tills det är dags att gå och lägga sig. Lite jävla vardag ibland istället för de här 1-2 dagarna vi stjäl åt oss tillsammans sisådär var 3:dje vecka som det är just nu.

Sedan jag flyttade till Köpenhamn har det inte blivit mer tid ihop, inte ännu i alla fall. Det är inte bara hans fel, jag skulle likaväl kunna åka till honom men sådana extravaganser har jag tyvärr inte råd med för tillfället. Inte för att jag sitter och väntar på honom, är inte ens ledsen över att vi ses så sällan eftersom jag vant mig. Han säger hela tiden att "Det är mycket just nu" och "Jag är så stressad" men det är ju så hela tiden. Det handlar heller inte om att han ska hitta luckor i sitt schema för att kunna komma hit utan snarare om att vi förr eller senare måste bestämma oss. För om vi ska ha en riktig tillvaro tillsammans, för hur vi löser det här med hans jobb. Om ett par år kommer det se annorlunda ut, han jobbar ju på att bygga upp företaget för att senare kunna sälja det och göra en rejäl vinst. Han är en entreprenör som hela tiden har nya projekt på gång men jag vet även att den egenskapen medför att han inte är "hemmatypen" och att han hela tiden vill leva i rörelse. Jag blir också lätt uttråkad och rastlös men jag har inte riktigt samma behov av att hela tiden utmana mig själv som han har. Vi kompletterar varandra rätt bra men det handlar ju om att kunna tillgodose varandras behov också. Om han kommer kunna tillgodose mina.. tja, det är en öppen fråga. Jag är inte alls säker på att svaret är ja, tyvärr.

Nu bor jag här och det tänker jag fortsätta med. Han säger själv att Göteborg är aktuellt max ett par år till och att det optimala för honom vore att ha sin bas någonstans (t ex Köpenhamn) 8-9 månader om året och resten av tiden bo i Florida, som han älskar. Det har han gjort förut, med fru och barn kvar hemma i Danmark (ja, de var fortfarande gifta då och personligen fattar jag inte hur hon fixade det). Han vill ha mig med men hur många jobb funkar ett sådant leverne med...? Skulle jag säga upp mig då en gång om året? Leva på honom? Det är så världsfrånvänt för en sådan som mig som inte bara kan sticka sådär utan en tanke på ekonomin och det man lämnar hemma. Jaja, det är ju ingenting jag behöver fundera över nu. En sak är i alla fall säker och det är att jag lär nog få vänta ett par år på att få lite jävla vardag.

Åsiktsmaskinen

Schlagerblogg - do or don't?

BLABLA

På denna front - intet nytt. Provjobbet i lördags gick väl.. comme ci comme ça. Kommer i alla fall icke att jobba där av flera anledningar, en mix av att jag inte trivdes och att det var för få timmar. Moving on. Eftersom jag inte har någon skrivare skickade K sammanlagt 80 (!) kopior av mitt CV samt två olika versioner av ett följebrev (dvs 20 buntar - CV:t är två sidor + 20 kopior av breven vardera.. ni fattar). Tungt och dyrt var det i alla fall då det kom idag.. han är en raring! Så nu har jag en del att dela ut.

Annars så har helgen varit rätt lugn. Förstört dygnsrytmen igen - den som varit helt normal i en vecka minst - i och med att jag satt uppe i ytterligare ett par timmar då jag kom hem i lördags natt (redan vid kvart över 1) efter lite
barhäng med Therese. I natt somnade jag inte förrän vid 5 och gick upp för en timme sedan, inte alls bra. Så det är väl bäst att göra sig lite nyttig.. har dock två blemmor (jag som är dum och klämmer, hade jag låtit bli hade det inte synts!) på hakan som inte går att sminka över så jag gör mig nyttig inomhus idag!

Första delfinalen

Ikväll är det dax!
Ikväll smäller det!
Eller.. ärligt talat är jag ju själv inte så överdrivet intresserad av det svenska kvalet (speciellt inte efter det fatala misstaget att skicka Carola istället för BWO förra året), det är eurovisionen jag går loss på! Men såklart följer jag delfinalerna ändå, inte minst eftersom Sverige är ungefär 200 gånger större och mer engagerade än Danmark på området. Såg den sista (av två) semin här igår kväll och kan säga som så.. ingen av låtarna i finalen nästa lördag kommer hjälpa oss igenom kvalet i Helsingfors (och med oss menar jag Danmark). Tragiskt att inte
drugan direktkvalificerade sig (fast det finns fortfarande chans på Wildcard), han/hon kanske hade haft en chans. Det var dessutom ett väldigt mesigt och dåligt arrangemang på alla sätt. Tråkigt.

Har i alla fall lyssnat igenom startfältet i Jönköping ikväll nu på morgonkvisten. Utifrån det så hoppas jag att det går såhär:

Till final: Uno & Irma (favoriten ikväll, den är BRA!) och Andersson/Gibson
Till 2:a chansen: Elin Lanto och Anna Book

Men jag tror det här är vad som kommer hända:

Till final: Andreas Lundstedt och Elin Lanto
Till 2:a chansen: Anna Book och Uno & Irma

Med reservation för att jag såklart bara lyssnat på låtarna - det blir ju naturligtvis annorlunda då man får se allt live.

ANTI-MORGONDAGEN

Är noll pepp inför morgondagens provjobb. Tar emot att behöva visa sig från sin allra bästa sida i hela 8 timmar med leendet upp till öronen (1. Ägarinnan är där hela dagen och 2. Jag konkurrerar med en annan tjej som också kommer vara där). Ingen ro efteråt heller för då blir det hem och äta + fräscha upp sig för drinks med T. Lär ju vara ungefär lika pigg som.. hm, kommer inte på någon bra liknelse. Nu ska jag i alla fall sova. Godnatt.

SOM EN BLIXT FRÅN KLAR HIMMEL

Engla är gravid och det är ju bara att gratulera. Har två bekantskaper i stan som också väntar smått så det blir babyboom till sommaren (en av dem flyttar dock hem till Götet igen då). Mina planer på det området sträcker sig ju ungefär till "Helst innan 32 års ålder" men för ett par dagar sedan satt jag av någon anledning och funderade på namn. Som en blixt från klar himmel damp både namn och mellannamn ner - förutsatt att jag får en tjej då det väl är dags - och jag blev så exhalterad att jag nästan (nästan!) blev lite sugen. Tänker inte avslöja av rädsla för att få det snott, det är bara 10 kvinnor i hela landet (fäderneslandet dvs) som heter det så det är fortfarande ovanligt. Och ja, det är ett riktigt namn och inget fantasifullt i stil med "Törnrosa". Sedan om jag väl får igenom det då/om det blir aktuellt är ju en helt annan femma. K och jag har ju som bekant inte riktigt samma smak då det gäller namn på framtida små slemtomtar.

Steriliseringsissuen kom upp igen häromkvällen i telefon och K refererade till det som "det där med min snopp". Det är väl jag som är lättroad men jag skrattade i säkert en minut.. lät så barnsligt och sagt på bruten svenska blev det ännu roligare. Well. You had to be there.

ALLT DETTA FÖR 275 KRONOR

Jaha. Så var man utslängd ur Stockholms stads bostadsförmedling. Och det är bara mitt eget fel för jag är så himla klantig! Den årliga fakturan kom i juli och skulle vara betald en månad senare men man har ytterligare ett ½ år på sig (fast profilen är då vilande) innan man kastas ut och förlorar all kötid. Naturligtvis har fakturan blivit liggande bara för det och då jag tog fram den idag och tänkte betala såg jag att den redan gått ut - hade fått för mig att det var först om en vecka eller så. Hade visserligen bara 3 ½ års kötid och fastän jag känner nu att jag aldrig vill flytta tillbaka så vet man ju inte hur framtiden ter sig, kanske tänker annorlunda om, säg, 10 år. Men då blir det väl tydligtvis bostadsrätt då. Man ska inte gråta över spilld mjölk, ge mig en kvart så har jag kommit över det!


CAN YOU BLAME ME?

Denimklänning
Denimklänning, H&M (DKK 398:-)


Ja, jag vet att jag behöver en digitalkamera!
Slog till på klänningen, kunde inte låta bli! Den är smickrande men nog betydligt snyggare med tunna strumpor och högklackat än stickade dito och stövlar som jag hade vid provtillfället. "Äntligen någon som kom i den där klänningen" sa tjejen i kassan.. ehum, ja - inte om jag går upp 5 kg eller så. Får väl vara glad för mina minitits för en gångs skull också. Men I like min nya fina klänning! Kanske skulle sy upp den dock.. haha, who am I kidding - lämna in och få den uppsydd menar jag såklart!


SHOE GAL

Borde vara glad just nu men kan inte riktigt förmå mig av någon anledning.. För ett par timmar sedan var jag på intervju i en skobutik på Ströget. Det var faktiskt riktigt ansträngande eftersom ägarinnan var av den där överdrivet hurtiga sorten, sådär så att man känner att det till viss del är en act och att hon egentligen är väldigt krävande och säkert kan vara rätt bitchig också. Till 90% pushade hon dessutom bara mig att ställa frågor medan hon nästan inte frågade något tillbaka eftersom "Jag har ju läst din ansökan". Fick till slut ont i mungiporna av allt leende men det gick väl i alla fall inte helt dåligt eftersom jag ska dit och provjobba på lördag 10-18 (betalt såklart). Efter det är det väl meningen att både hon och jag ska känna efter om det är någonting för mig eller inte. Jag är redan högst tveksam, dels för att 1) Det är bara deltid (iaf till att börja med) och dels för att 2) Tanken på att stå upp hela dagarna och glättigt fråga "Är det någonting jag kan hjälpa till med?" samtidigt som man får ont i fötterna av sina höga klackar (det är dresscode av typen enkelt och elegant) känns inte så lockande.

Nu tänker jag inte basunera ut namnet på stället men det är en rätt liten butik nästan nere vid Kgs Nytorv. Iofs så är det bara där jag ska jobba just nu på lördag eftersom det främst är en av de andra tre butikerna - nyöppnad vid Rådhuspladsen - de söker folk till. En fördel är dock att de har himla snygga skor.. lär bli svårt att hålla sig från att shoppa loss ordentligt (om det nu är personalrabatt) om jag börjar jobba där sen. Men som sagt.. vi får se hur det blir på lördag först!