MONEYMAKINGMACHINE?

Or just plain bullshit? Fick tipset i någon annan blogg (vilken?) om ett sätt att tjäna lite extrapengar genom att en webbläsare visar reklam för en var 30 sekund. Detta sker alltså i en separat webläsare (man laddar heller inte ner något program) vilket innebär att det går finfint att surfa som vanligt under tiden. På detta ska man visst tjäna från $0.45 och uppåt i timmen, "timpengen" går alltså upp ju mer man surfar. Verkar rätt simpelt och faktiskt som om det kan funka så tänkte jag skulle testa i någon månad eller så för att se vad som händer. Vill någon annan göra detsamma hittar ni sidan här.


GRATTIS LILLEBROR!

Som kammade hem cirkus 30 000 meloner + en Osloresa i Jeopardy som spelats in nu i dagarna! Jag är inte alls avundsjuk... Avsnitten där han är med sänds i december.


Inte brun med sol

Här låg jag!

Stack ner en vända till SolExpress i ren frustration över s**tvädret här i Stockholm (mulet, säkert inte mer än 14-15C) och tog 10 minuter i starkaste båset. Väldigt skönt men effekten är ju minimal, fattar inte why I bother! Det enda som sker är en liten liten, knappt märkbar nyansskillnad (som kommer vara väck om ett par timmar), att fräknarna framträder lite mer och att håret på armarna ljusnar något.

Jag är en riktig blekfis som bara blir riktigt brun om jag solar utomlands, det är riktigt enerverande och då hjälper det inte att t ex K menar att "Du SKA vara blek"... det kan han säga som är brun som en pepparkaka för jämnan! Tacka vet jag brun-utan-sol, synd att det ska ta sådan tid i anspråk att torka bara.


ÅH, DU MILDE...

... nu har jag hittat ännu en skönhets-shopping-sajt med bl a billiga hårprodukter (t ex Redken). Visst är det något dyrare än Drugstore men eftersom frakten är billigare så skulle det nog jämna ut sig och bli mindre balubas i slutändan. Dessutom är de baserade i Storbritannien (därav den billigare frakten) och det känns ju betydligt säkrare än att hålla på och skicka efter från USA. Beslutsångest?!


SMINKDUELLEN

Beautiful

 

Hoppar på duellen om smink som just nu florerar lite här och där. Ursprungsidén var dock Sessans.

 

 

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?

Varierar kraftigt med min ekonomiska status! Men mellan 300 och 1000 kronor är nog ett rätt rimligt svar.

 

2. Vad väckte ditt intresse för smink?

Jag vet verkligen inte alls - en önskan att göra det bästa av mitt utseende kanske. Men eftersom jag sminkat mig sedan barnsben (10 års ålder, rätt hemskt egentligen!) är det kanske troligt att jag påverkades av mamma, vänner och dylika influenser.

 

3. Favoritmärke? Varför?

Smink: M•A•C (rikt på pigment) Lancôme (passar mig helt enkelt)

Hudvård: Biotherm (allt från skrubb- till ansiktskräm)

 

4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?

Oftast blir det nog Åhléns City eller Kicks, på nätet eBay/Tradera. VÄLDIGT sugen på att beställa både från HQHair.com och Drugstore.com/Beauty.com så det kanske kan bli nya favoriter.

 

5. Nämn något som kännetecknar din makeup?

Subtilitet skulle jag vilja säga. Gillar inte då det ser för sminkat ut och får ibland kommentarer från vänner att lägga på lite mer... Något jag (nästan) alltid använder är dock concealer under ögonen, rouge, ofärgad mascara och läppglans.

 

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?

Har gjort många av båda delarna men ett par dåliga köp var t ex ett plommonfärgat lipgloss från Make Up Store (SO not my colour!) samt alla mousser/geléer/hårsprayer jag investerat i trots att jag inte använder det. Bra köp inkluderar pigmentskuggorna från M•A•C, Lancômes Flash Retouche (concealer) samt otalet hårprodukter.

 

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?

Hjälp, det minns jag inte alls! Då det gäller mängden smink så antagligen inte så annorlunda mot vad jag gör nu. (Förutom då jag var 10 år och frossade i rosa/blå ögonskugga + blå mascara. Hey, det var ju 80tal...)

 

8. Bästa hudvårdsprodukterna?

Estée Lauder Sparkling Clean Oil Control Foaming Gel Cleanser

Biotherm Aquasource Non-stop dagkräm (den gröna)

Lancôme Premordiale Optimum Yeux

 

9. Bästa makeup-produkterna?

Pigmentskuggorna från M•A•C (min favorit är "Melon")

Lancômes Flash Retouche jag redan skrivit om...

NARS "Orgasm" rouge

Isadoras genomskinliga mascara (använt i många år, både bra som primer och till att få styrsel på ögonbrynen)

 

10. Bästa hårprodukterna?

Redkens Color Extend schampoo/balsam/treatment

Lee Stafford Flat Iron Protection Shine Mist (underbar budgetprodukt)

Sebastian Threads Micro Mesh Styler

Biosilk Silk Therapy

 

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?

LUX duschkräm (den rosa med små pärlor)

Biotherm Anti-Drying Body Milk

ACO Time Shimmering Bodylotion Q10

 

12. Bästa skönhetsbloggen?

Finns ju inte så många renodlade (skulle vara Lipgloss Bitch då) utan det är flera jag tycker skriver intressanta inlägg om make-up och hudvård, även om det kanske inte är huvudfokus i bloggarna.


Ännu ett NARS-tips

Såväl Lipgloss Bitch som Hedgehog tipsar just nu om NARS "Orgasm" som finns på Tradera för Köp Nu-priset 240:-. Då det visst bara fanns ett kvar kan jag även tipsa om säljaren gray*girl på eBay varifrån jag köpte mitt rouge. Hennes Köp Nu-pris är $23 och med frakten till Sverige på $6 gör det ett totalpris på $29 = 222,77 SEK i skrivande stund. Hon säljer NARS-rouget i alla nyanser (inte bara "Orgasm") och har även fått in NARS lipgloss i just "Orgasm" (också $23 tror jag). Just nu finns det 54 rouge kvar och hon brukar lägga ut nya undan för undan då de tar slut. Seriös säljare som skeppar snabbt (även om det ju såklart alltid känns tryggare att handla i Sverige). Ett litet tips i alla fall...


UNDANTAGSFALLET

Finfin klänning

 

Vanligtvis är jag inte speciellt förtjust i Pucci - för skrikigt för min smak - men denna som finns på Net-a-Porter tycker jag faktiskt var finfin! Över $1000 är lite över min budget dock....!


"HEMLIG" SHOPPING

Det finns shopping och så finns det hemlig shopping. Sådan la K nästan tusen (1000:-!) kronor på under vårt lilla besök här under gårdagseftermiddagen. Jag skäms inte så lätt (ok, en sanning med lite modifikation) men då han ivrigt kände på, klämde på och skulle testa allting... samt dessutom helt avslappnat bad expediten om råd och entusiastiskt ropade "Kom, Ellinor och säg vilken du tycker är bäst!" så bara kände jag hur rödfärgen steg. Hur som helst ligger dyrgriparna i min lägenhet nu :) Och skäms inte för sig ett dugg...


Testpilot: Maybelline Sun-Kissed Illuminating Gel

Sent omsider infriar jag löftet till Hanna om att rapportera resultatet av testad Maybelline Sun-Kissed Illuminating Gel. Då jag ännu inte använt lyxvarianten (Cliniquegelen/krämen) blir en jämförelse inte möjlig tyvärr.

Budgetalternativet från Maybelline är iaf en lättflytande gel som är lätt att applicera, glider in bra i huden och är allmänt skön att använda. Dock blir resultatet något för "sminkat" för min smak då nyansen (finns bara en) helt klart är för mörk för en blek typ som undertecknad. Krävs nog att man hunnit få lite bränna för att bära upp den, men då ser man å andra sidan säkert fräsch ut.

 


Betyg


*** *** ***


ENSAM OCH ÖVERGIVEN...

His body

 

Mannen med den här fantastiska bringan har förresten lämnat mig nu efter nästan 4 dagar för färd hem till f***ing Göteborg :( Oh well, vi ses snart igen hoppas jag *saknar*. Det är tomt under duntäcket...

 

(Edit PS! Och ja, den är utlagd med Ks fulla medgivande...)


BLOGGSKRIVARSTAFETTEN

Efter Annas uppmaning tar jag mig väl an denna stafett jag med (som väl som påpekats mest var till för sk "professionella skribenter" från början men svarar en så svarar alla... den virtuella världen är ju fri!).

 

1. Berätta om ögonblicket när du kom underfund med att du skulle skriva?

Jag har nog haft "kallet" sedan jag var liten kicka men ignorerat den inre rösten med argumentet "Det finns ju så mycket annat vettigt att ta sig för". Dock har jag alltid haft lätt för att skriva och även blivit peppad till att göra det - minns kanske speciellt en kommentar i "avskedsboken" i klass 9 från läraren i stil med "Det är min fulla förvissning att jag kommer se ditt namn bland berömda journalister i framtiden". Faktum är att min sorg är att jag inte slog in på den banan...

 

2. Berätta om det ögonblick då du insåg att du inte var världens centrum?

Jorden snurrar runt mig... åtminstone i min lilla värld. Man står väl sig själv närmast eller...? :)

 

3. Vad hade du för åsikt om bloggar exakt en månad innan du själv började blogga?

I början av maj hade jag nog precis upptäckt att fenomenet existerade... var eld och lågor, läste fler och fler och fascinerades av att andra människor klarade av att sätta sin tillvaro på pränt så effektivt!

 

4. Hur känner du idag när du läser ditt första blogginlägg?

Om jag inte räknar med Lunarstorm - där jag skrivit dagbok sedan 2001 - måste jag nog säga att jag inte känner så mycket, det var bara 3-4 veckor sedan jag satte igång och tillvaron har inte direkt radikalt förändrats sedan dess...

 

5. Känner du att du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg? Eller tänjs den gränsen hela tiden?

Initialt var nog min tanke att akta mig för att bli för privat och enbart flasha min mer ytliga sida för omvärlden, men faktum är att jag har svårt för att låta bli att "skriva av mig"... även om saker som kanske skulle klassas som mer privata. Dock tycker jag nog att jag hittat en rätt bra mix av seriöst och oseriöst babbel. Men visst, en person har sagt till mig att denne känner sig något utlämnad då jag skriver om personen här. Nämner ju i alla fall inga namn...

 

6. Skulle du kunna tänka dig att överge allt annat skrivande och bara skriva blogg, om din blogg rent teoretiskt blev lika läst?

Har ju övergett skrivandet på Lunar till förmån för bloggen, men bortsett från det är bloggen mitt enda skrivande som landet ligger.

 

7. Om din blogg bara skulle läsas av fem personer i världen, vilka skulle det vara?

Säger som Anna - att jag (och nu är jag fullkomligt ärlig) skriver för min egen skull så att jag ska få ur mig allt. Dock finner jag det lite lustigt att jag vet att den sk upptagna mannen läser min blogg... (hej på dig!)

 

8. Händer det att du står inför frågan: Ska jag skriva om det i bloggen eller i en artikel/roman?

Nja, med tanke på att mina ämnen kanske inte direkt är brännhett stoff (mode, smink, kärleksbekymmer etc) så måste jag erkänna att jag aldrig haft det bekymret...

 

9. I vilken utsträckning tänker du på vad du skrivit i din blogg och på vad du ska skriva härnäst?

Lite kanske, men allt som oftast känner jag bara ett behov av att skriva och då blir det om vad det blir.

 

10. Vad tycker dina närstående om att du har börjat blogga?

Den enda som vet det är min bror (som förhoppningsvis inte läser) och det skulle nog hämma mig en aning om jag visste att t ex mamma satt och frossade i mitt privatliv. Nu har hon inte Internet så jag kan väl andas ut...

 

11. Tror du att du fortfarande skriver blogg om två år?

Har jag inte hittat något annat medium igenom vilket jag kan få fram mina åsikter och känslor så ja, absolut!

 

12. Hur tror du att din blogg har förändrats om två år?

Rent innehållsmässigt tror jag att den fortfarande kommer spegla såväl min känslomässiga som min ytliga sida - en salig blandning m a o. Layoutmässigt lär den dock se annorlunda ut då mitt utrymme här tar slut och jag får lov att skapa mig en egen sida. Men det är något jag ser fram emot.

 

13. Hur många bloggar besöker du kontinuerligt? Nämn fem och förklara varför.

Oj, f n ligger 23 under rubriken "frekventa bloggar" (kollas en/flera ggr om dagen) i Favoriter medan 25 hittas under "mindre frekventa" (kollas nästan varje dag de med). Försöker tagga ner, annats skulle jag lägga mååånga av dygnets timmar på att läsa bloggar! Men fem av dessa "frekventa" (inte nödvändigtvis de jag kollar oftast) är:

 

Ytligheter

För att Eleonore skriver mycket och ofta om något av det roligaste som finns - mode!

 

Hedgehog in a storm

För att Sara också skriver mycket och ofta... men om allt mellan himmel och jord!

 

Jag - en gammelmamma

För att jag - barnlös som jag är - trots allt tycker det är roligt att läsa om andras små monster...

 

Personligt med Polly

I just like it.

 

Lipgloss Bitch

Tillfredsställer min vilja att läsa om smink och skönhetsprodukter!

 

Sedan tillkommer ju ytterligare 43 bloggar jag läser mer eller mindre regelbundet - hoppas ni förstår att jag inte orkar räkna upp alla här! :)

 

14. Skulle det vara svårt att sluta blogga nu?

Ungefär lika svårt som att sluta andas...

 

15. Fler du vill ska svara på den här stafetten?

Verkligen vem som helst. De flesta har nog redan svarat med.


ASOS-REA!

ASOSrea

 

Tänkte bara tipsa om sommarrean på ASOS som nu satt igång! Upp till 75% på utvalda varor tydligen. Inte kollat in den själv än... men det är väl bara skynda-fynda!


SLAGNA PÅ KNOCK-OUT!

Det blev Gröna Lund igår istället (regniga/mulna midsommardagen tillbringade vi bl a på Drottningholm tillsammans med horder av japanska turister!), vilket var tokroligt - inte varit där "på riktigt" sedan jag var sisådär 13 år. Köpte åkband och hela kitet och vadade runt i glass- och sockervaddsträsket med ungarna hängande i klasar runt benen, var ju en fin och solig söndag = massor med barnfamiljer. Tyvärr har jag kommit på att jag visst är något av en räddhare då det kommer till berg-och-dalbanor och dylika attraktioner. Mådde illa redan efter första turen med Vikingagungan, då vi åkte Jetline blundade jag hela tiden och t o m i Pariserhjulet satt jag som på nålar och vågade inte titta på den vackra utsikten (lider ju av en liten släng av höjdrädsla). Blå Tåget, Lustiga Huset och Kärlekstunneln var ungefär vad jag mäktade med. Och Disco Jet som jag älskar :) ! Tvingade upp K♥ i Extreme, enbart för att jag minns hur illa jag mådde sist jag åkte den... lite surt var det då han kom ner och förkunnade att "Det var roligt, men jag kände inget särskilt". Allra sista åket innan de stängde fick dock oss båda att tappa koncepterna fullständigt - POPexpressen (en sorts vagnar som snurrar runtrunt med en jäkla fart) varifrån vi raglade ut, illamående... körde hem så fort vi kunde och däckade totalt sedan! K var ur gängorna hela kvällen, medan jag blev lite bättre efter nån timme sömn - men den tog verkligen... t o m på K uppenbarligen som annars pysslar med fallskärmshoppning och därför klarar det mesta som är högt/snurrigt utan att känna ett dyft. Varning utfärdas för POPexpressen!

 

Nu ska jag hoppa in i duschen, vi sov länge idag! (K åker hem först imorgon... därför det inte har blivit/blir så värst mycket bloggande medan han är här)


"ÅKA KARUSELL OCH ÄTA KARAMELL..."

Vy från Gröna Lund

 

Dumma dumma ihållande regn som smattrar mot rutan... K & jag hade ju planerat att gå till Gröna Lund, åka berg-och dalbana, leka i Lustiga Huset, äta sockervadd... men om det ska vara sån't här väder är det ju inget roligt alls! Sluta regna, sluta regna, sluta regna!!!


OM ALLT, INGENTING & LITE MIDSOMMAR!

K sitter i bilen på väg hit från Gbg... måste erkänna att jag är lite lätt nervös inför att träffa honom igen efter de senaste dagarnas skakningar. Om vi inte skulle få för oss att börja storgräla om det (vilket det väl egentligen inte finns någon orsak till) så blir det iaf en väldigt lugn midsommar för vår del, med sol & bad, picknick och högst sannolikt lite hångel med. Han är ju dansk och har därför tydligen inga midsommartraditioner och jag tycker det ska bli rätt skönt att slippa all den där stressen och förväntningarna om "en riktigt svensk midsommar" för en gångs skull.

 

Anledningar till irritation idag:

 

 

- BUSade såväl ben/fötter som ansikte igår... benen är bruna och fina, fötterna är lite lätt fläckiga vid hälen - ser lite kul ut! - och ansiktet är a whole other story! När ska jag lära mig att inte BUSa ansiktet?! Åtminstone att se till att bara för att man ska se upp vid hårfästet måste man stryka på krämen i närheten av hårfästet...

 

 

- Traskade beskedligt upp till Runby igår eftermiddag för att hämta ut paketet från Josefssons, bara för att få till svar att det gick inte för sig eftersom datorn var ut funktion = gick inte att lämna ut några paket. Tji fick jag att vara midsommarfin i vit volangkjol.

 

 

- Att jag nu börjar få lite bråttom om jag ska hinna med allt innan K dyker upp. Därför är det bäst jag sätter lite fart...


ONT I MAGEN...

... får jag av tanken på att ställa mig och köa med alla miljoner människor på Systemet. Och jag vet inte ens vad jag ska köpa ---> planlöst vandrande i minst en kvart. Sedan ska jag ställa mig och köa med samma människor på ICA Kvantum. Och försöka få tag i ett par askar hyggliga jordgubbar - som lär vara slut. Efter det måste jag ta mig upp till Runby och hämta ut paketet från Josefsson (vem sa att "närmaste postutlämningsställe" ska ligga nära?) som säkert väger bly med tanke på tavelhyllan i. Hemma sedan blir det till att städa, diska, handtvätta, stryka... Så NEJ Mr K - du får inte komma redan ikväll... I'm a bit busy! :) Ooooj, vad roligt det är med midsommar...!


JACK THE RABBIT

För eventuella intresserade kan jag förresten avslöja att min favvodrink (som det skrevs om i duellen nyss) - Jack the Rabbit består av Jack Daniels smaksatt med kanel, aprikoslikör, honung och äppeljuice. Himmelskt.

 

Dessvärre har jag hittills bara funnit detta mästerverk på Ljunggrens i Stockholm som f ö är ett riktigt bra ställe. Besök!


LÅÅÅNG FRÅGEDUELL!

Via Linda Skugge hittade jag en duell som påminner lite om en sån man fyllde i då man var yngre i "Mina vänner-böckerna"... hakar väl på den... Men den är lång!

 

Vad heter du?  Kristina Ellinor XXXXXXXX (ett efternamn man letar upp mig direkt på)

 

Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Svart-/vitrandiga Adidas hotpants

 

Vad lyssnar du på just nu? Sex and the City. Avsnittet där Big flyttar till Napa.

 

Vad gjorde du igår kväll? Pysslade hemma, såg på tv, läste... hemmakväll mao!

 

Vad var det sista du åt? Suger på en blå klubba (min favvo) från Karamellpojkarna nu

 

Hur är vädret hos dig just nu? Klockan är över midnatt så det är rätt mörkt - och utetermometer har jag inte

 

Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? Min mamma

 

Vad är det första du lägger märke till hos det andra könet? Utstrålningen skulle jag gissa. Sen är jag himla förtjust i snygga armar.

 

Hur mår du idag? Jag ska inte klaga....

 

Vilken är din favoritdryck? Helt beroende av Coca-Cola!

 

Favoritdryck, alkoholbaserad? Jack the Rabbit, mmm :)

 

Favoritsport? Ingen sportdåre, men friidrott är roligt att titta på...

 

Vad har du för hårfärg? Någon obestämd mellanblond variant. Färgat har jag gjort sedan jag var 13, men ursprungligen är jag nog mörkblond/cendré. Inte SÅ olikt från det jag har nu.

 

Vad har du för ögonfärg? Grönbruna, mer eller mindre gröna/bruna i olika ljus...

 

Soluppgång eller solnedgång? Solnedgång

 

Antal syskon och deras ålder? Lillebror (snart 23)

 

Favoritmånad? Maj, helt klart. Älskar våren!

 

Favoritmat? Svårt! Svärdfisk är gott. Och pekinganka. Och fondue. Och...

 

Senaste filmen du såg? Det minns jag faktiskt inte!

 

Favoritdag i veckan? Fredag. Då finns fortfarande alla helgförväntningar kvar.

 

Favorithobby? Shoppa!!!

 

Är du för blyg för att bjuda ut någon? Absolut inte, men jag blir hellre utbjuden...

 

Favoritlåt? Det varierar, men just nu gillar jag fortfarande "Tænder på dig" med Jakob Sveistrup

 

Sommar eller vinter? Helt klart sommar

 

Kramar eller kyssar? Båda

 

Förhållande eller one-night-stand? Förhållande så klart

 

Choklad- eller vaniljglass? Choklad

 

Hur bor du och med vem/vilka? 1:a på 38 kvadrat med min skugga...

 

Vad läser du för böcker? Alla möjliga. Rätt förtjust i dokumentära/självupplevda böcker.

 

Hur ser din musmatta ut? Har touchpad

 

Favoritsällskapsspel? TP och Finans

 

Favoritdata-/TVspel? Inget alls. Kanske Backpacker (senaste) då.

 

Kan du nudda din näsa med tungan? Nej

 

Kan du korsa ett öga åt gången? Inte det heller

 

Är du romantisk? Det är jag nog innerst inne...

 

Skulle du själv säga att du är lycklig? Tidvis

 

Dessa vill jag ska svara: Alla som känner sig manade. Om ni orkar.

 

 

 

JAG FLYTTAR TILL USA...

... inte rent fysiskt kanske, men tack vare Jessicas tips hos Eleonore kan jag numera shoppa från amerikanska sajter som inte skeppar till Sverige med hjälp av Shop the States. Allt som krävs är en fejkadress i USA, varifrån de sedan skickar grejorna vidare ända hem till mig. Men numera bor min USA-shopping-brevlåda alltså på Beacon Street i Pittsburgh, Pennsylvania. Vilket ju är bra då jag så småningom faktiskt har råd att nätshoppa med.


BIKINI FÜR ALLE

Fina bikinin

 

Förevisar min nya budget-bikini - inköpt på HM för endast 79:50/st för behå & trosa. Som på bilden, fast jag har inte hotpants utan "vanliga" trosor. Rätt nöjd iaf... har ruskigt svårt att hitta bikini överlag som inte får min A-kupa att se ut som - ja, just den A-kupa den är. Bikini är dessutom något av det tråkigaste man kan köpa i mina ögon - hur nedslående är det inte att stå i ett trångt provrum med dessa obarmhärtiga lampor och prova palta efter palta, bara för att upptäcka att det ALLTID är något som inte stämmer.

 

Inte för att jag har så mycket användning av en ny bikini överhuvudtaget, nu då jag blir kvar i Sverige hela sommaren... *hmpf*. But still.


Ögongrus

Inte en blund i ögonen natten som var (kanske borde gå till farbror doktorn och skaffa sig lite sköna piller trots allt... hm, har jag sagt i tre år nu!), det spöregnar ute och massor - i min värld - med aktiviteter på schemat idag:

 

- Tvättstuga 10-13... alltid ett "rent" nöje. Eller inte. Det är fett trist (hade jag sagt om jag varit 14 år).

- Ärenden i förortscentrumet/på kommunen. Ännu tristare.

- Åka till Silverdal och lämna en blomma till Teds minne. Vet inte hur aktuellt det känns om regnet fortsätter att ösa ner dock... Men jag vill.


Sluta tänk - få orgasm

Expressen ger idag (igår) alla kvinnor rådet att "sluta tänka så får ni orgasm". No kidding, what else is new? Problemet är ju bara att då tänker man på att man inte ska tänka och pang bom - ingen orgasm ändå. Den onda cirkeln.


"Det går lika bra med selleri..."

Efter gårdagens fikaträff med T och M (väldans hyggliga pågar, det där!) tog jag en liten mini-shoppingrunda i förortscentrumet mitt - som faktiskt rymmer allt från Gina Tricot till Randiga Rutan och Kicks i shoppingväg, skapligt välsorterat ändå! Då kassan var skral sattes budgettänket in och bestämde mig för att testa ett alternativ till den färgade fuktkrämen från Clinique det bloggats friskt om både här och där. Nämligen denna:


 

Sun-kissed illuminating gel

Sun-Kissed Illuminating Gel från Maybelline - "Tinted transparent gel for a natural looking sun-kissed effect"

 


Antingen är produkten ny eller så är det jag som bara inte lagt märke till den förrän nu, men mindre än en hundring (75:-?) för en liknande produkt som Clinique-gelen som ju går lös på flera hundra kändes helt okej. Nu återstår bara att testa den!

 


Blev även lite annat smått och gott i skönhetsväg som:


 

- Bodyscrub fig with lime från HM

- Bloggfavoriten ACO Time Shimmering Bodylotion Q10

- Self Tan Face Cream från Nivea Sun istället för solservetterna jag brukar köpa

 

Mitt lilla badrumsskåp är proppat, såväl ovanpå som inuti! Dagens i-landsproblem...


Teknisk support, tack!

HJÄÄÄÄLP! Min Windows Media Player har slagit knut på sig själv och dubblerat alla spår inklusive spelningslistor automatiskt, bara sådär. Inte nog med att det tar upp dubbelt så mycket utrymme i min (inte direkt fullproppade, det kan erkännas) Laptop - det är dessutom mäkta irriterande då man, som jag, alltid kör med aktiverad blandning då det inte direkt flyter på utan tystnar titt som tätt då blandaren hittar ett spår som inte fungerar (dubbletterna funkar nämligen inte) utan måste gå vidare till nästa SOM fungerar. Orkar bara inte sitta och ta bort alla dubbletter manuellt + att jag dessutom är rädd att bli av med originalen också om jag gör det - vill inte mista alla mina svårhittade Euroschlagers! Någon som vet hur man fixar till det, alt. var felet ligger?


Budget-shopping

Kläder från Josefssons

 

Till något lite skojigare (till skillnad från allt relationstjafs)! Förirrade mig in på Josefssons sajt igår och lyckades faktiskt hitta lite finfina budgetkläder som jag såklart slog till på. Det blev volangkjolen och highwaterbyxorna ovan + lite till hemmet i form av ett par vepor (till väggprydnad) och en tavelhylla. Rätt nöjd faktiskt, tog expresspaket med så varorna lät väl vara här på onsdag em - härligt!


Back on track (?)

Rätt tunt med uppdateringar här de senaste dagarna vilket helt enkelt beror på att jag inte varit på det bästa av humör pga strul med K. Hade ju lite känslan av att saker och ting inte stod rätt till efter att jag upptäckt att en sak han sagt till mig inte stämde. Sedan igår (söndag) så loggade jag in på en av mina två (fråga mig inte varför jag har två?) profiler på sajten där vi träffades och upptäckte att jag fått mejl från honom, dvs ett "raggmejl" - han visste alltså inte att det var min profil också eftersom han bara kände till den andra. Blev kanske inte sådär överdrivet lycklig men, för att göra en lång historia kort, så pratade vi om det... fått förklaring men det är väl inte helt utrett. Vi är ju inte tillsammans så jag har ingen rätt att ställa några krav på honom, men man blir ju ändå lite ledsen då något sånt inträffar.


Det var också meningen att vi skulle ha åkt bort fr o m midsommar och en vecka framåt, men så fick jag mejl idag att det var strul med hans företag och att han därför var tvungen att vara tillbaka på jobbet i Gbg redan på tisdagen vilket bara ger oss några dagar. Ytterligare en besvikelse mao... nu ska han i alla fall komma hit istället och vi ska fira midsommar ihop, får se hur det blir. Trist, hade sett fram emot att komma bort från stan ett tag...


Klyschigt

"Den som är värd dina tårar får dig inte att gråta"

Mkt bra - om än lite klyschigt - ordspråk som beskriver min situation alldeles utmärkt just nu. Idag rasade min värld för ett ögonblick ... nu ska den ha byggts upp igen ... ändå känns det ... fortfarande fel. Kvinnlig intuition. Nu är jag sådär kryptisk igen.

The story continues...

Messkonversation med den upptagna mannen igår kväll/inatt som befann sig i min tidigare tillfälliga hemstad (Skövde - högskoletiden) på den årliga golfresan med vänner. Förra året och året innan det bodde jag ju där och vi passade på att träffas då - vilket det inte fanns tillfälle till sådär överdrivet ofta. Nu måste han i alla fall ha drabbats av kraftiga nostalgikänslor i och med att jag fick mess av typen:

... "Så tråkigt att du inte är här nu. Skövde känns tomt utan dig. Faktiskt"...

... "(...) Miss you. Massor. (...)" ..

... "(...) Det är skit att du inte är här nu. Du vet att jag inte kan släppa dig" ...

... "(...) Ska jag köra till dig nu? Så kan jag sova med dig" ...


Hm. Vad ska man säga? Till råga på allt lovade han att han skulle ta tag i sitt liv och göra slut med sin sambo som han inte har några känslor kvar för. Det känns taskigt att inte ta honom på allvar, men jag tror faktiskt inte att han har modet att göra det och verkligen börja leva sitt liv som han vill. Det är ju ingenting mellan oss längre och på sätt och vis är det jobbigt med alla de där betygelserna att han saknar mig för jag begriper inte vad syftet är - vad det är han vill... Så mycket vatten har flutit under broarna att jag verkligen inte tror att det skulle funka även med de bästa förutsättningarna. För bara 6 månader sedan hade jag förtvivlat svårt att inse allt det här men nu då jag äntligen förlikat mig med det så håller han på såhär...! Kanske är han bara väldigt förvirrad och saknar den bekräftelse han fick av mig förut men som jag bara inte KAN ge honom igen - det känns som om jag förlorar om jag så bara säger någonting alls av det jag vet att han vill höra.


Oh well, i morgon är han tillbaka från friheten igen och återgår till den vanliga lunken med ett och annat återfall i form av sms till mig lite då och då. I know the drill...


Paranoid?

Då och då blir jag uppriktigt arg på mig själv då jag får för mig någonting om en person - utan att veta hur saker och ting verkligen ligger till - och därmed även surnar till och tar ut det på denna person som naturligtvis inte fattar ett dyft. Den här gången har personen i fråga inte fått chansen att upptäcka det än... och därför avger jag ett löfte nu att ta reda på fakta innan jag sabbar det för mig själv. Kryptiskt? Jag vet, men var bara tvungen att skriva av mig... Kanske får tillfälle att återkomma till det vid ett senare tillfälle.


Det kom en kommentar...

... från Ilias: "Hinner ni aldrig fika när ni är ute och shoppar? Om ni fikar, var går ni då? Rekommendera gärna något ställe".


Personligen måste jag erkänna att jag inte är någon driven "fikare". Visst, jag sitter gärna på något café med en vän och skvallrar i ett par timmar men att hänga på ett rökigt (åtminstone förr i världen) fik med en kopp kaffe och en cigg (inte för att jag röker) halva dagarna som en del (kanske först och främst "ungdomar" på sisådär 16-20 år) verkar ägna sig åt - nej tack!


Om och när jag fikar föredrar jag caféer som är en mix av "trend" och gammalt hederligt konditori. Har lite svårt för hela den här Waynes Coffee-grejen, vilket kan hänga samman med att jag överhuvudtaget inte dricker kaffe utan te. Det gör liksom hela det här fikandet så mycket mer ospännande då man inte kan prova sig fram i träsket av macchiato, vaniljlatte, frappé och allt de hittar på. (Dock testade jag något sorts iskaffe på 7Eleven av alla ställen för några månader sedan. Inte så pjåkigt)


Som nu måste ha framkommit har jag alltså inte järnkoll på Stockholms alla caféer och därför lär Ilias - som verkar vara en frekvent fikare - knappast finna mina små tips särskilt upphetsande. Men okej, bland de ställen jag faktiskt återkommer till hittar man t ex:

  • Café Dolce, Götgatan (Där C & jag faktiskt KUNDE hänga i timmar för några år sedan, bland kedjerökande tonåringar och en och annan poet/poetissa med skrivblocket i högsta hugg. Himmelsk morotskaka.)
  • Vivels, Kungsgatan (Genomgått en välbehövlig uppfräschning rätt nyligen - testa "loungen" en trappa upp. Goda bakverk/mackor/sallader.)
  • Mojo, Adolf Fredriks Kyrkogata (Lite väl hög volym, men trevligt och gottigt!)
  • Café Fix, S:t Eriksgatan (Sjyst stämning)

Var/hur fikar ni? Inte bara i Stockholm såklart!


Askunge-skor

Too die for


Det finns skor och så finns det skor. Till den sistnämnda kategorien hör utan tvekan dessa små underverk - och ja... det ÄR Manolo's! Finns just nu på
Flare för 6250:- paret. Hm, vad ska jag sälja för att få ihop till det...? Min själ kanske? :) Skorna är TO DIE FOR!


$ Refund $

Trevlig överraskning! Mejl från Paypal som meddelade att de dömt klagomålet jag skickade in för ca 1 1/2 vecka sedan till min fördel. I korta drag så kan man säga att jag får tillbaka de $31.99 som jag betalade för en vara på eBay jag sedan aldrig fick. "Buyers protection" funkar mao, så nu vet nu det om ni skulle råka ut för en oseriös säljare där och har betalat via Paypal. Perfa!


Ps! Akta er för säljaren "mygirlsales" på eBay - inte att lita på...


Torsdagsnöje

Gårdagens bloggfria kväll visade sig bli en mäkta hygglo sådan!

Skulle möta upp J som jag brukar gå ut och roa mig med 1-2 ggr i månaden då han kommer till Stockholm i business (ännu en göteborgare - WTF?!). Kvällens outfit var följande:

Var GANSKA snygg i alla fall :)

Började med ett par drinkar på Kung Carls Bakficka innan vi stack ut till Grönan där jag hade en bekant som skulle spela med Husbandet + Lotta Engberg. De var HUR duktiga som helst, folkligt och festligt... Patrik Lundström som sjöng covers i Husbandet + körade då Lotta körde är verkligen extremt begåvad, fattar inte varför inte han är mer känd än vad han är?! (Långhårig kille som var med i Blond + spelade liten roll - i stringkalsonger! - i "Grabben i graven bredvid" om någon minns...) Efteråt åkte J & jag tillbaka till stan, gick och käkade på Lydmar - entrecôte med smörslungad färskpotatis + vaniljcheesecake med bär till efterrätt (jag älskar cheesecake!), det var SÅ gott! Väldigt lyckad kväll, varmt och skönt med!


Men nu är jag hemma och har två fula finnar som ploppat upp i pannan... suck....


Siennas stilmiss

Fult!


Sienna Miller som är en sådan stilikon - vad gick fel? Är det bara jag som tycker hon ser ut som en polkagris? Fast hon har snygga bangles och de var dem
Asos hypade i sitt newsletter där bilden visades upp...


Snattandet fortsätter

Gör som Hanna och snattar vidare... den lite mer seriösa frågestafetten alltså!


Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?

Alla "lyckade" människor... eller ja, lyckade är fel ord - men alla människor som vet vad de vill med sina liv och agerar efter det. Jag vill också vara klar över vad jag vill arbeta med, när/med vem (om?) jag ska bilda familj, vilka mina livsmål är och hur jag uppnår dem. Visst kanske det kan vara positivt att gå "den långa vägen" och jag har sjutton så mycket mer livserfarenhet än många andra i min ålder men önskar ändå ibland att det kunde få vara lätt för omväxlings skull...


Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat.

Om de är så hemliga vet jag inte... men den första hör ihop med föregående fråga och går ut på att jag vill komma på vad jag verkligen vill arbeta med - och sedan göra det naturligtvis. Min andra önskning är att jag skulle ha lite bättre disciplin och ta tag i saker och ting med en gång - inte i sista minuten. Har ofta väldigt höga ambitioner från början med sedan tappar jag sugen av någon anledning och då slutar det med att jag gör det ska göra för att jag "måste", inte för att jag vill göra det vilket kanske var fallet från början (hoppas det framgick vad jag menade?). Den sista önskningen är att jag verkligen hoppas att jag träffar Han Som Var Menad För Just Mig någon gång och att vi lever lyckliga i alla våra dagar... fånromantiskt!


Vad gjorde dina päron för största misstag?

Rent generellt gjorde de väl inga direkta misstag då jag var yngre, de uppmuntrade både mig och min lillebror i det mesta vi gjorde och fanns där för att plocka upp bitarna då vi "gjort våra egna misstag". Sedan började det väl gå utför - åtminstone för min pappa - för ungefär 10 år sedan och då gjorde han misstaget att blanda in oss i sitt kaos... han har väl även haft lite svårt att inse att både jag och min bror faktiskt är vuxna och inte har samma skyldigheter och möjligheter att anpassa våra liv efter honom. Han är en rätt egocentrisk person. Men min mamma är bra, där måste jag nog säga att hon varit en bra förälder ganska rakt igenom!


Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.

No svärföräldrar här inte... singelpingla ju!


Vad skäms du mest över hos dig själv?

Just det där att jag kan vara lite lat... att jag inte har bättre disciplin. Och att jag inte är bättre på att förverkliga mina drömmar och "chansa" lite, är nog på tok för realistisk nu då jag blivit vuxen.


Vad är du mest mallig över hos dig själv?

Att då jag gör någonting på riktigt och verkligen anstränger mig - då blir det jävligt bra... Eller ja, det blir oftast bra fastän jag inte ens har ansträngt mig i mina egna ögon (har grymt höga krav på mig själv). Då jag får VG på tentor t ex fast jag knappt pluggat, då skäms jag nästan lite...


Vilken är ditt livs största sorg?

Att jag var en sån idiot och gjorde fel val till gymnasiet som resulterade i ett sabbatsår och sedan var allt kört... Var inte färdig med min gymnasiekompetens förrän vid 22 års ålder. Plus Kitty, min kissemiss - att jag inte kunde ha kvar henne utan var tvungen att lämna tillbaka henne till katthemmet. Kan fortfarande inte tänka på det utan att lipa lite...


Beskriv varför du är en stor bluff!

Är jag en bluff...? Hm, för att om någon ringer och väcker mig säger jag "Nej, det gjorde absolut ingenting... jag sov inte". Men det kanske är rätt oskyldigt :)


Hett beautyshoppingtips

Btw så MÅSTE jag tipsa om senaste "fyndet" - Drugstore.com / Beauty.com. Länk för beställning från Sverige här. Helt amazing... (nu orkar jag inte länka till alla produkter jag räknar upp nu) här hittar du bland MYCKET annat wanna-have Redken schampoo/balsam/behandling (kan ju ta som prisexempel schampoot som kostar ca motsvarande 65:- mot 250:-  på min lokala salong!), smink från NARS (gå in under knappen Beauty.com som sagt), underbara Philosophy, Clear Eyes, toppenbra Carmex lipbalm (kostar en tia!), Smith's Rosebud (härligt läppbalsam) och allt det där andra som antingen inte finns i Sverige eller kostar en förmögenhet. Nu vet jag inte hur mycket frakten går på + att ju risken alltid finns att man åker på tullavgifter då man beställer från USA men man sparar ju så mycket pengar om man gör en stor beställning att det lär ju vara värt det! Ska definitivt göra ett STORT inköp så snart ekonomin tillåter....


Billigt NARS-rouge

Nars-rougeFör alla fans av NARS-rouget (älskar mitt "Orgasm"!) så finns det nu att köpa till en billig peng - $22.50 (≈ SEK170) -
här (gå in under knappen Beauty.com och sök på NARS). Det kan det väl vara värt! (SEK550 genom Bubbleroom = rena rama rånet!)

 

Edit lite senare: Gaah, rouget går tydligen inte att beställa pga att det verkar vara restriktioner på det av någon anledning? Fast de har ju mycket annat fint :)

BUS-problematik

Ville piffa lite igår kväll och BUSade således in mig med denna mkt trevliga produkt. Då den är "self-tanning LEG gel" smörjde jag följaktligen också bara benen och lite på fötterna (fult smutsmärke på hälen där jag var lite slarvig, men det kan jag ta). Men inte hela benen utan bara upp till knäna. Då uppstår naturligtvis denna problematik: Mycket fina, skimrande, jämnt lätt bruna ben men strax ovanför knäna finns en gräns (där jag inte smörjde längre) och ovanför den är det blekt. Väldigt blekt. Jag har inte alls något emot att smörja hela benen - dvs låren med - men mitt huvudbry är... var ska man sluta? Tar man baken med eller slutar man längst upp på låren? Och OM man smörjer in baken också, slutar man vid höfterna då eller var? Känner att jag inte riktigt kan gå omkring såhär, åtminstone går det bort att ha kortare kjol än till knäna så länge jag inte gör något åt det. Hur brukar ni BUSa benen? Och en annan sak... kan man använda BUS som är för benen även till ansiktet? Eller ser det konstigt ut i och med skimret i Lancôme-gelen? Måste spara $ och är därför lite motvillig att köpa nya Comodynes just nu och försöker jag sola på riktigt (det ÄR ju trots allt sommar) tar det evigheter innan jag får någon färg alls om jag inte åker utomlands.. Känner jag är full med frågor idag hur andra BUSar!


MAC promotion

MAC


(Får man PRoma sig själv och sin egen "business" i ens egen blogg eller strider det mot något outtalat bloggkodex som inte jag känner till...? Äsch, screw it!)


Mina favvoskuggor sedan en tid tillbaka är pigmenten från
MAC. Egentligen är de sk "multi-purpose", de går alltså att använda som annat än ögonskugga, t ex som kropps-/ansiktsglitter eller i eyeliner, läppglans eller nagellack (blandat med genomskinligt glans/lack då). Personligen använder jag dem som ögonskugga dock, gärna våt vilket ger en jättecool 3D-effekt. De är även lätta att mixa med varann och är extremt dryga och högpigmenterade (precis som Stilas skuggor) vilket innebär att de ger massor med färg - även om man bara tar lite grann.


Nu har jag köpt in ett litet antal sådana här pigment i olika färger, sk samples - vilket innebär att man får en burk med ungefär 1/4 tsk pulver i. Det är betydligt mer än det låter och räcker till ca 25-40 appliceringar (beroende på hur man använder det såklart, men det är verkligen drygt). Fördelen är att man då kan köpa flera burkar till bråkdelen av vad en enda skulle kosta (som räcker i evigheter, inte en chans att man hinner göra slut på den innan den blir dålig... som ju smink blir) och kan testa olika färger. Säljer dem just nu på Tradera i 2-pack med utropspris 50:- om någon är intressant av att prova på.


Ni hittar mina auktioner på Tradera (sök på Scarletred under säljare eller "MAC pigment sample" under objekt). De ÄR verkligen bra, I promise! Så, nu LOVAR jag att inte göra reklam för mig själv i fortsättningen (om ingen är intresserad av att köpa en Volvo 343, 1986 såklart då... *s*).


Håller du måttet 2005?

Aftonbladets Viktklubb kan du snabbtesta din BMI (Body Mass Index).


Du ska inte gå ner mer i vikt!

Ditt BMI är 19,1 och det innebär att du är underviktig. Det finns inga medicinska skäl för dig att gå ner i vikt. En viktnedgång kan till och med vara skadlig för din hälsa. Vi avråder dig därför från att gå med i Viktklubb.se. Målet för dig bör vara att leva sunt – inte att gå ner i vikt. Lycka till!


Vilket nys! Jag är inte underviktig, jag är alldeles normal - så det så! Fast leva lite sundare skulle kanske inte skada...


(Nu ska jag dricka Varma Koppen med äpple och kanel och äta rostmackor med jordgubbsmarmelad - bara för att jag kan...)


Insomnia

Here comes "the big secret" varför det inte alltid blir så alldeles mycket bloggande på dagtid för min del för tillfället ... (om någon nu lagt märke till det) ... och det är för att jag lider något otroligt av insomnia. Är man arbetslös - som jag är nu, har bara ett extrajobb jag hoppar in på någon kväll ibland - så är det verkligen extremt svårt att motivera sig att gå upp då man inte behöver. Det blir att man sitter långt in på nätterna istället och således sover som en stock dagtid. Som idag då jag somnade först vid 6-tiden imorse och i stort sett sov fram till för någon timme sedan (fast jag varit duktig och satt mobilalarmet på 11). Det är verkligen otroligt enerverade.


Egentligen är det inte direkt kopplat till att jag är arbetslös nu heller, det här med sömnlösheten. Det började för tre somrar sedan då jag också gick utan sysselsättning och hamnade i samma onda cirkel. Sedan har det kommit och gått sedan dess, även då jag pluggade i Skövde mellan hösten 2002 fram till januari i år... eftersom det inte är någon 9-till-5-grej utan man kanske har lektioner 6-8 h/vecka (åtminstone den utbildningen jag gick) och resten av tiden är upp till en själv att lägga upp så man får saker och ting gjorda. Det funkade inte för mig helt enkelt, dels för att jag är en utpräglad nattmänniska, dels för att jag behöver struktur och ordning och har svårt för att dela upp min tid på egen hand om jag ska hinna med allt och dels för att jag hade en kissemiss som också höll mig vaken om nätterna. Som dömt att misslyckas med andra ord.


Kanske någon som varit i samma situation och har några smarta tips på hur man tar sig ur den onda cirkeln?


Juicydress-lookalike

Tack vare Eleonores tips halkade jag in på ännu en sida med finfina kläder. Förutom den tjusiga klänning som Eleonore var inne på (den var verkligen hur söt som helst!) lyckades jag hitta en tubklänning, akkurat som Juicy och i ungefär samma prisklass med ($88).

Almost like JuicySer ut såhär


Måste säga att jag tycker de är hur fina som helst. Har länge suktat efter en sådan och t o m varit nära att köpa en (fast Juicy då) på eBay men lyckats stoppa mig själv med motiveringen att efter den här sommaren kommer jag aldrig någonsin att använda den igen. Verkligen en "one season only", ungefär som jag tror det är med t ex boleron och Juicy mjukisseten med. Så jag ska försöka hålla mig. Tyvärr.


Ser man på...

... nu har jag visst trillat in på listan över mest aktiva bloggar på Webblogg. Råligt-råligt! Har grym huvudvärk, men ska i alla fall ta och kika lite på hurtiga Ernst och äta lösgodis.. Toodiluu!

 


Helgvimmel

Btw så finns det nu nya vimmelbilder från helgen på Stureplan.se! Det är lite dubbelt, eftersom jag å ena sidan sitter och mår lite illa över alla blondiner med tjocka lager BUS och urringningar ner till golvet som hänger på Köket och Kharma men å andra sidan tycker det är fantastiskt roligt att se vilka som är där och - framförallt - vad de har på sig. (Tyvärr är bilderna på sidan skyddade så det går inte att demonstrera vad jag skrivit ovan)


Det ÄR verkligen måndag...

PANG sa det precis i brevlådan (trots att jag bor i flerfamiljshus är det stora, gröna brevlådor i stil med sådana som villor har uppsatta utanför varje dörr - lite opraktiskt med tanke på att vem som helst kan komma och sno ens post, men samtidigt praktiskt eftersom man definitivt hör då brevbäraren kommer) och nyfiken som jag är sprang jag genast ut och hämtade den. Nähä. Ingen avi från La Redoute. Inga parfymer från eBay (är livrädd att de har kommit bort - än värre gått sönder - i posthanteringen från USA). Bara struntreklam från typ El-Giganten och ICA. Såna här besvikelser kan förstöra en hel dag för mig... som för övrigt redan är förstörd eftersom mjölken var slut och jag således fick dricka Ovaltines/Options Choc & Mint (chokladpulver med mintsmak som man blandar med vatten) till frukost istället för te. Dessutom var det kanonfint väder i morse, nu ser det ut som om det skulle börja regna... Ska sluta klaga nu tror jag och åka ner och handla istället.


Om barn från Kina

Adopterade från Kina


Just kikat på UR's
Om Barn - Min dotter från Kina för typ femte gången. Gillar verkligen det programmet, dels för att det är så pedagogiskt och bra upplagt och dels för att det faktiskt är roligt att titta på också för oss som inte har barn (och som inte ser det i sin nära framtid...). Det jag tittade på idag var en dokumentär om hur det gått för tre kvinnor som adopterade varsitt barn från Kina för ett par år sedan. Till den första delen (då själva adoptionerna ägde rum) lipade jag som tusan då de var i Kina och träffade sina barn för första gången för att hämta hem dem, det var så rörande att se eftersom de längtat så mycket efter det ögonblicket. Får en att fundera om det skulle visa sig att man inte kan få barn - eller inte har någon att skaffa det med av nån anledning - och man står där runt 40 och känner att det är något som fattas. Nog skulle adoption vara ett alternativ då som för de här kvinnorna som var singlar alla tre och helt enkelt inte hade träffat någon man som det var aktuellt att skaffa barn tillsammans med (utgår från att de var straighta, men det kanske de inte var). Men det får man väl hoppas att det inte ska behöva bli aktuellt i alla fall...


THE väska!

Snyggast!


Efter
Polly med fleras hype av denna väska kände jag att jag var tvungen att kika lite närmare jag med... och nu är jag kär!


En Mulberry Roxanne i Oak vill jag ha. Bara £595. Betydligt billigare - minst $300 - på eBay såklart. Fast då är det ju svårt att vara säker på att den är äkta.


Men nu vet ni det - ni som är sugna på att ge mig en liten present... ;)


Skadeglädje!

Ha! Mannen jag öst galla över lite tidigare såg min bloggadress på Msn, läste om det... och fick urdåligt samvete! Åtminstone skrev han det. Ha ha HA! Det kan han gott ha.


Dessa musikfrågor...

... som Anna skickat får jag ju lov att svara på.


1. Hur stor datamängd har du på din dator / hur många cd- och vinylskivor äger du?

Faktum är att jag är inget STORT musikfreak - visst, jag lyssnar såklart... men har varken datorn proppad med det eller väggarna tapetserade med cd-hyllor. 1,42 GB i datorn och mellan 150 och 200 cd-skivor (+ en hel del singlar) kanske. Några vinyl men de är dels kvar hemma hos brorsan och dels i stil med typ New Kids on the Block.


2. Senast inhandlade skiva?

Evigheter sedan jag köpte en skiva. Teknikens under, ni vet! Men okej, det var antingen Kents förra "Vapen & ammunition" eller Turids "Turid i retur". Bägge för sisådär 2-3 år sedan.


3. Senast spelade låt?

Evanescense - "Bring me to life". Bra låt.


4. Nämn fem skivor som betyder mycket för dig?

Carpenters - "Gold - Greatest Hits"

Ljuva 60- och 70-talslåtar. Sångerskan, Karen Carpenter gick bort i anorexia - 1983 tror jag det var. Verkligt tragiskt.


Suede - "Suede"

"So young" och "Animal nitrate" finns ju med. Enough said.


Rammstein - "Mutter"

Deras bästa platta. Jag älskar Rammstein, vilket är lite otippat för alla jag berättar det för som ser mig.


David Grey - "White Ladder"

Ruskigt vacker.


Evanescence - "Fallen"

Mäktig, den med.


5. Tre låtar som inte finns med på nämnda skivor, men som betyder mycket för dig?


Jill Johnsson - "Kärleken är"

Jag är singel. Jag vet inte om jag någonsin kommer att gifta mig. Men en sak är säker - den låten ska jag ha på mitt bröllop.


Ted Gärdestad - "Låt kärleken slå rot"

Teds bästa låt.


Ulf Lundell - "När jag kysser havet"

Uffe må vara gubbsjuk, men han gör jäkligt bra musik. Och böcker med för den delen.


6. Utse tre personer att skicka vidare frågorna till.

Som vanligt vet jag inte om jag kan komma på någon som inte svarat, men okej...Maria + Isabel + Helena skulle vara lite intressant att se vad de svarar. Om de inte redan gjort det.


Nikolaj och Julie

Hela gänget

Någon mer än jag som saknar utmärkta danska serien Nikolaj og Julie? Laddade just hem signaturmelodin - Tim Christensens "Right next to the right one" och påmindes om hur himla bra den var egentligen! Undrar om jag inte har ett avsnitt eller två inspelat nånstans... Annars kanske man skulle försöka få tag på den på dvd - om den finns det vill säga.


Edit: Den fanns på CdOn - 219:- för 2 avsnitt... det kändes lite dyrt. 11 dvd (22 avsnitt) x 219 = alldeles för många balubas!


Too far away...

Här är han


Suck, i den här trista staden (äsch, den kanske är hur intressant och kosmopolitisk som helst - vad vet jag, aldrig varit där) X antal mil härifrån befinner sig K♥ sedan i torsdags. Och jag saknar honom faktiskt. Såhär är det: om jag som singel inte har någon att krama på ett tag så blir det liksom bara lättare med tiden och man saknar det inte lika mycket som om man faktiskt har någon att krama på mycket under en period för då vänjer man rätt snabbt. Ja, så funkar jag i alla fall. Han kommer hem i morgon men nej, inte hem till Stockholm - för här bor han inte - utan hem till Göteborg *ännu mer suck*. Vi ses väl om två veckor så fram till dess får jag väl hångla med min kudde. Eller nåt.


Fear never travels alone

Kalifornia - the movie

Sunk-Braddan-med-breeed-Southern-accent (fast snygg ändå) tillsammans med bl a Juliette Lewis på den tiden de var ett "thing" i "Kalifornia" på femman i detta nu. Minns så väl att detta var den första film jag såg på bio som hade 15-årsgräns. Problemet var att jag var bara 14 och hur nervös som helst att de skulle kräva mig på leg och sedan slänga ut mig då det kom fram att jag inte hade åldern inne. Mamma + lillebror befann sig i salongen brevid - på "Välkommen Mrs Doubtfire" hette den visst... Minnen...


Fredagsfyra: relationer

Günter har hajjat att dagens tema är relationer (tycker jag, med anledning av mitt tidigare inlägg och därför svarar jag på hans Fredagsfyra här.


1. Vad innebär en relation?

Just själva ordet relation kan ju syfta på en mängd olika saker. T ex så har jag relationer såväl med min älskade Laptop och mitt Earl Grey-te, som med mina vänner, föräldrar, tidigare och nuvarande "kärleksvänner" osv. Men om man ska vara krass och enbart ta med betydelsen av vad jag tror Günter menade så är en relation för mig en ömsesidig förbindelse som innebär någon form av gemenskap. Ett förhållande helt enkelt, där båda parter har samma ansvar för att saker och ting ska fungera.


2. Hur gör man för att utveckla en hållbar relation?

Oj, vad svårt - men jag håller med Günter! Är ärlig från första början och rakt igenom relationen. Pratar om eventuella missförstånd innan det går "out of proportion" (dvs. gör inte en höna av en fjäder), låter den andra personen veta hur viktig han/hon är för dig (vilket är misstaget jag ofta gjort i mina relationer - inte sagt det alltså...), bjuder till, visar hänsyn/respekt och mycket mer.


3. Vad gör man om en relation inte fungerar?

Försöker ta reda på VAD det är som är problemet och bemödar sig sedan om att lösa det genom att prata ut och kompromissa om det är olika åsikter i en viss fråga som är roten till problemet. Vidare, om man testat allt tycker jag inte att man ska försöka i det oändliga utan inse att det inte var menat att vara och bryta upp i stället.


4. Hur ser dina erfarenheter av relationer ut?

Oj, mestadels korta och intensiva, passionerade men kanske inte alltid så genomtänkta... Man kanske tycker att jag borde ha lyckats bättre med tanke på mina smarta (i mitt tycke) råd ovan. Det är nog så att jag ofta blivit kär i kärleken - och därför lessnat rätt snabbt. Men jag börjar lära mig...


Effektiv massageolja?

Införskaffade Body Shops Massage Toning Oil, komplett med loofah och allt, för flera veckor sedan men har ännu inte kommit mig för med att prova. Enligt instruktionerna ska oljan appliceras "på en loofah eller skrubbvante med salt och massera in på höfter, lår och underarmar". Med salt...? Jag förstår principen, att det ska ha en "rivigare" effekt, men för mig låter det som att det i så fall är saltet snarare än oljan som gör huden "mjuk och slät". Och ska det vara hushålls- eller havssalt? :) Någon som testat denna massageolja, med eller utan salt? Funkar den?


VM i nonchalans

Fredag morgon 08.00 *kokokoko* (alarmet på mobilen i göktappning), TRÖTT... sova lite till... 09.15, suck - MÅSTE gå upp, tvätta håret som är katastrofalt efter nonchad föning+plattång igår = vågigt. I don't like. Efter dusch, snabb kopp te... hudprodukter, omsorgsfull sminkning (foundation, olika ögonskuggor, kajal - hela kitet), välja kläder, föna håret, platta håret, fixa håret... oj, nu är klockan mycket - MÅSTE gå. Han har inte hört av sig än / svarat på mess var och när vi ska mötas men det blir av - vi har ju bestämt. Ner till bussen... framme vid pendeln, ska precis gå in genom spärrarna då *pip pip* sms. "Jag hinner inte idag. Tyvärr". Sisådär 1/2 h innan vi skulle ses.


Kanske borde förklara lite närmare. I hela TVÅ år träffade jag en man av och till som var upptagen. Inga moralkakor, jag vet att det var fel... men fick inte reda på hur det stod till förrän efter tre månader och då hade jag redan trillat dit. Ni vet hur det är, man tror att han ska lämna henne... löften hit och dit som naturligtvis sviks. Bråk, missförstånd, svartsjuka, bryta kontakten, återuppta kontakten - och så samma visa om igen. Till slut insåg vi väl att det inte kunde fortsätta som det var, jag lessnade på att han fegade ur och aldrig tog tag i saker och ting så vi la ner. Det var väl någon gång förra året och sedan dess har vi setts en gång, i februari då han kom hem till mig (då hade jag precis flyttat tillbaka till Sthlm, hela soppan sköttes på distans med... då jag pluggade i Skövde) vilket slutade i katastrof. Vi har försökt vara vänner och inget mer, haft sporadisk mess- och msnkontakt och så i onsdags bestämde vi att vi skulle träffas idag och äta lunch - "catch up" typ. Och så ställer han in med minsta möjliga notice. Det är så nonchalant att jag blir fly förbannad, men jag blir mest arg på mig själv som aldrig lär mig att det är sådan han är. Tror han kan behandla människor (läs: mig) hur som helst, som om folk inte har bättre saker för sig än att sitta och vänta på att han ska behaga pressa in en i hans "fullspäckade" schema. Sedan förväntar han sig medlidande då han berättar om sin patetiska relation där han inte får någon bekräftelse, hans sambo lämnar ut sitt telefonnummer till andra män på krogen... de skulle visst gå i familjeterapi. Men GÖR något åt din situation då, du har beklagat dig i nästan tre år - är det du som har kontroll över ditt liv eller vem är det? Människor utan ryggrad är det värsta jag vet! Usch, sån't här gör mig på så dåligt humör... ska ta och försöka lugna ner mig nu...


Sötaste skorna

Åh, så söta!
Se, så kanonsöta wedges jag hittade på
ASOS nyss! Synd bara att det ska vara sådana där remmar som skär in mellan tårna för det är ju bara FÖR obekvämt! Budade hem ett par jättefina sandaletter på Tradera nyligen, svarta med liten klack och stor blomma... men det är exakt samma grej där - de ger mig blåsor. Hopplöst :(

Slipped through my hands

Finfin klänning


Buhu. Vann inte den fina wrapklänningen ovan i budgivningen på
eBay som slutade nyss. Den slutade på £20.75 och med frakten till Sverige på £5.50 tyckte jag inte riktigt jag hade råd med anledning av det ekonomiska läget jag nyss beklagade mig över. I vilket fall som helst så har säljaren av nämnda klänning, boho_chick en riktigt fin store som jag rekommenderar ett besök i. Bl a kläder/bälten/väskor du också hittar på Asos men med eBay går det ju alltid att fynda!


Gimme my make-up nooow!

Sinnessjukt vad lite $ jag besitter just nu, samtidigt som mitt inner self bara gallskriker efter främst nytt smink, nya krämer, parfymer... Tillhör en av dem som nästan hellre shoppar upp mig på skönhetsprodukter av olika slag hellre än kläder/skor (även om också det naturligtvis är fantastiskt skojigt!) - älskar att testa nytt!


Gårdagen tripp på stan medan K♥ var på möte var riktad mot att hitta en ny foundation då min gamla
Lumene Hydra Drops precis tagit slut. Hade bespetsat mig på en Clinique Superbalanced Makeup som bl a Sara rekommenderat, men efter lite testande och funderande beslutade jag mig för att 240:- för en foundation nog var en utgift min plånbok inte kunde med just nu så det blev ännu en tub av den gamla vanliga för 105:-. Suck. Men NÄSTA gång så...


Blev även lite nagelprodukter från Depend då mina naglar är i ett riktigt sorgligt skick just nu... + L'Oreal-servetterna Anna rekommenderat, perfekt till sommaren!


Våndan med att vara skådis

Snygging

Mads Mikkelsen berättar för Aftonbladet hur han inte får vara ifred för galna fans på Köpenhamns gator här. Är vi förvånade...? Han är ju bara too sexig, inte minst i Susanne Biers "Älskar dig för evigt". Spelar defintivt i samma liga som Persbrandt. Minst.

Är riktigt sugen på att gå och se "Pusher 2" nu, den första delen är en av mina favoritfilmer - älskar dansk film! (Blir väldigt mycket snack om Danmark i alla möjliga sammanhang i den här bloggen känner jag...). Någon som sett den och kan rekommendera alternativt avråda?


Glad överraskning!

Fick jag nyss då jag läste (eller läser, håller fortfarande på...) in mig på alla bloggar jag legat efter i... Carina is back sedan i tisdags. Yeah.


Det kliar...

... i bloggfingrarna - abstinens! Så blir det om man är busy några dagar (av en väldigt bra orsak visserligen som börjar på K), hinner varken skriva så mycket som man skulle vilja eller läsa de sisådär 25-30 bloggar jag följer dagligen. Hopplöst efter så nu känner jag för att "ta igen"!


I vilket fall som helst så har vi haft det jättemysigt som vanligt! Han har precis åkt och jag saknar honom redan... Tidigast två veckor tills vi ses igen, men då ska vi förmodligen ta oss en liten tur nånstans ut i Europa om vi lyckas hitta nån sjyst sista-minuten eller billiga biljetter i övrigt (det är redan rätt så utplockat) - om inte det går så blir det väl kanske Danmark (han är dansk, vilket passar mig utmärkt för jag älskar Köpenhamn och det mesta som hör ihop med det!). Huvudsaken är att vi får träffas tycker jag...


Igår kväll var vi i alla fall ute och åt på en av mina favvorestauranger i stan,
Dramatenrestaurangerna/Frippes, som har supergod mat (majskyckling och bakad potatis + smulpaj med glass till efterrätt) och antagligen den bästa service jag har stött på i Stockholm. Jättemysigt är där med + att chansen ju är rätt stor att råka på nån skådis (igår satt t ex Jan Malmsjö på uteserveringen) i och med att den ju ligger vägg i vägg med Dramaten och mittemot Teatergrillen (där det också huserar diverse kända ansikten). Om man tycker sådant är lite roligt alltså och det kan jag nog tycka. Så det är ett hett tips - gå dit och ät om ni befinner er i Stockholm!


ASOS-shopping!

MYCKET nöjd med prylarna från ASOS som kom i lådan igår - slapp åka ända upp till Runby och hämta ut dem och allting!


Fick följande:

- Crochet Ballet Wrap Cardigan (vit) in the style of Kirsten Dunst, £15

- Cheesecloth Tie Top (vit med gröna broderier) in the style of Giselle, £18

- Studden Plaited Belt (tan) in the style of Kylie Minogue, rea £6

plus

- Arran Aromatic Eye Cooler Gel, £2

- Stuf Lipgloss TreasureChest, £1!

- Carmex Lip Balm Tube, £2.50


Dessutom 15% rea på detta med hjälp av ett gift certificate jag köpt på eBay för bara £0.75 så totalt sett var det en bra affär! För er som funderat på att shoppa på ASOS men inte "tagit steget" kan jag helt klart rekommendera det i alla fall. Frakten var förhållandevis billig (SEK 120), kläderna kom hur snabbt som helst - tog ca 1 vecka - + att ju allt var jättefint och passade perfekt! Det sista hade jag faktiskt oroat mig lite över eftersom jag är en XS/S i vanliga fall och de flesta av deras saker finns bara i S (8) och uppåt, den fina knytboleron var t o m one size. Men det satt bara bra ändå! Så jag kan varmt rekommendera alla att handla hos dem... Fick tipset av en annan bloggare (minns tyvärr inte vem nu) att de tydligen brukar ha en kanonrea - fast det är rea på många saker hela tiden - i slutet av sommaren med så det kan vara värt att vänta lite dock.


Countdown!

DK-flagga


Wiii, om bara några timmar får jag mysa med K ♥ igen! Det var inte ens två veckor sedan vi sågs senast men det känns som två månader! Ska bli så "dejligt" att slippa sova själv i ett par dagar... och gosa massor... vilket är en konst han råkar behärska till fullo, mmm :) Jag tror jag är i STORT behov av lite mys - kom nu!


Hemmafruarnas farväl

Inte så oskyldiga hemmafruar


Säker på att det inte bara är jag som sörjer säsongsavslutningen av Desperate Housewives
Kanal 5 ikväll. Visst - serien var hypad från första början men den har åtminstone levt upp till mina förväntningar med råge!


Vilken husfru är du?


Jag blev Gabrielle! Hahahahaha...


Boksvar

What the hell, eftersom "alla" redan har deltagit i bokfrågestafetten (själv har jag dragit mig in i det sista!) så gör väl jag också det eftersom jag sitter mitt i natten... rastlös och klarvaken. Så here we go.


1. Hur många böcker äger du?

Tragiskt nog inte alls så många längre då jag i ett anfall av "nu-får-det-vara-slut-med-detta-samlande" gjorde mig av med säkert ett par hundra stycken som stod och samlade damm i brorsans källarförråd (okej, LITE för att han tjatade på mig med att plocka bort all min s**t) för ett par år sedan. Vad kan det vara nu *måste räkna*, runt ett 100-tal. Och då räknas kurslitteratur. Då jag tänker efter har jag nog fortfarande ett gäng Kitty- och Lottaböcker stående kvar i nämnda källare. Hoppas jag i alla fall, om jag inte var så dum att jag slängde dem med... minns inte.


2. Senast köpta bok?

Det var ju de här.


3. Senast lästa bok?

Kajsa Ingemarsson "På det fjärde ska det ske".

Hopplöst förutsägbar triviallitteratur.


4. Fem böcker som betyder mycket för mig (som jag läst minst tre gånger)

- Oj.. om de betyder så mycket vet jag inte, men definitivt alla Kitty- och Lottaböcker samt alla böcker från TL-klubben (bokklubb för "ungdomar") jag satt med näsan i då jag var yngre.

- Per Hagman "När oskulder kysser". Himla bra bok.

- Ulf Lundell "Saknaden". Gillar honom, såväl böckerna som musiken.

- Anna-Lena Brundin "Nej tack, jag åt nyss". Rolig.

- Diverse Astrid Lindgren-böcker såklart.


5. Fem personer som jag skulle vilja svarade på dessa frågor också

Jag tror vi kan slå fast att alla redan svarat va'? Men okej, vem som helst som känner sig manad...


Till Teds minne

Ung Teddan

Halkade in på SVT's hyllningkonsert till Ted Gärdestads minne alldeles för sent lite tidigare ikväll. Av någon anledning är det värsta Ted-hypen just nu (egentligen de senaste åren) med minneskonserter, musikal som bygger på Teds liv, Ted Gärdestad-stipendier åt höger och vänster och diverse annat. Missförstå mig rätt, jag råkar vara ett stort Ted-fan själv men kan ändå inte låta bli att undra var alla "som älskade Ted och hans musik" fanns då han ännu var i livet? Då han mådde så dåligt av sin psykiska sjukdom (som bl a förvärrades av medias anklagelser om att han skulle ha varit den s k "33-åringen" som var inblandad i Palme-mordet 1986 - så absurt!) att han kom fram till att det inte fanns någon annan lösning än att kasta sig framför ett tåg på Häggviks pendeltågsstation den 22 juni 1997. Var fanns allt stöd och all beundran då?


Den 22 juni är det 8 år sedan Ted Gärdestad tog livet av sig. Gör som jag och gå och lägg en blomma vid hans grav på Silverdals griftegård i Sollentuna, nära kapellet.


Såhär hittar du till Silverdal


Det är hans minne värt.


To-do lista

Tänkte såhär. Om jag faktiskt tar och noggrant plitar ner det jag måste/borde göra idag där alla kan se det borde väl chansen vara större att jag tar itu med det, inte sant? Så det gör jag.


- Tvätta

Faktiskt redan ägnat större delen av eftermiddagen åt. Döm min förvåning då jag kom ner till tvättstugan och där stod ett splitternytt torkskåp och bara fanns (det har varit pajj i sisådär 2-3 månader). Ingen mer tvätt över hela lägenheten (tumlar INTE mina kläder, med undantag av lakan, handdukar och sån't). Således är det bara vikningen kvar. Och strykningen. Är en såndär överambitiös fan som stryker mina lakan - det tar tid. Just det, måste handtvätta med. Och borde köpa Vanish som alla höjer till skyarna då det visade sig att lasagnefläcken på min fina rosa paljetttop inte gått bort :(


- Diska

- Dammsuga och röja i övrigt (städa badrummet, byta lakan... pust!)


- Ägna lite tid åt mig själv, dvs...

Lägga ansiktsmask, sköna röda lermasken som jag inbillar mig gör susen!

Måla naglarna

Skrubba benen, raka dem (samt diverse andra kroppsdelar...) samt smörja med lite BUS, närmare bestämt den här från Lancôme som jag tycker funkar alldeles utmärkt!


Nu får vi se hur mycket på den listan som verkligen blir av...


Boho-vintage

Via Isabels utmärkta nya modeblogg tipsades jag om vintagekläder från Mama Stone Vintage som har en store på eBay, fylld med tjusiga vintagekläder i Boho-stil.


Här är något av det jag skulle kunna tänka mig just nu:


 

Oj, så snyggt!

Varför får jag inte dejta danskar?

DkDejting


What the f**k?! Hållt på i evigheter och försökt registrera mitt singeljag på en
dansk dejtingsida, men får nobben för att de kräver att man skriver in sitt danska mobilnummer vid registrering. Det duger inte med ett svenskt och har t o m försökt fantisera ihop ett fuldansknummer men det funkar inte heller. Jag vill ju prata med dejlige danskar...


I'm hot (?)

Via the Witch.


What is your sexual style?


 You scored as Hot. You are Hot, you scream and are wild, people love doing anything sexual with you.

Hot

 
88%

Violent

 
75%

Wet

 
69%

Sweet

 
50%

Exciting

 
44%

Soft

 
44%

Awkward

 
38%

Shy

 
19%


Stilpolis?

Stilpoliserna


Verkar som om
Eleonore och jag kikade på samma program tidigare ikväll - What not to wear som faktiskt är lite småroligt sådär då hämmade brittiska hemmafruar plötsligt ska förvandlas till rena bombnedslagen i Trinny (den snygga tjejen i ljusrosa klänning) och Suzannahs regi.


Kruxet är ju att det faktiskt kan vara stor skillnad på vad man passar i (med hänsyn till figur, färger etc) och vad man trivs med att ha på sig. Personligen har jag nog en rätt bra bild av hur jag bör klä mig för att så att säga "look my best":


- Inga korta byxor (pirat-/highwatermodell) då det "kapar" benen och får mig att se kortare ut än mina sisådär 158 cm

- Inga bylsiga tröjor då de effektivt osynliggör mina A-kupor, dock heller inte FÖR avslöjande då det avslöjar... hm, att det inte finns så mycket där (inte för att jag är platt på något sätt, men några Pam-bomber har jag inte)

- Helst inga längre tröjor/jackor/kavajer då också det får mig att se kortare ut än vad jag är

- ALLTID någon form av klack

- Undvik färger som blå, orange, grå och tråkbeige


Måste nog säga att jag rent generellt följer det där rätt bra, med undantag för att jag gärna klär mig i highwaterbyxor (speciellt på sommaren, men även vintertid) till skor med klack samt ibland bär t ex beiga byxor (tröjor i beige får mig däremot att försvinna). Bylsiga kläder överhuvudtaget klarar jag inte av och detsamma gäller mer "fotriktiga" skor i form av typ sneakers som alltså saknar klack och får mig att känna mig som en smurf. Däremot älskar jag ballerinaskor och sådana där platta, spetsiga (ja, jag veeet att det ska vara rund spets nu) "finskor" med bara en liten klack.


Hur är det med er? Klär ni er medvetet i kläder ni "vet" att ni borde undvika bara för att ni trivs så bra i dem?


Danskt gemyt!

Världens bästa Jakob!


Är bara tvungen att göra lite pr för den riktigt begåvade
Jakob Sveistrup som tävlade för Danmark i årets ESC med "Talking to you" ("Tænder på dig" på danska, vilken nästan är bättre!). Har en makalös pipa och på hans sida kan du lyssna till hans nya skiva med (om du gillar lättviktig "lyckomusik").

Ja, jag är en schlagertoka...


- "Du är flickvänsmaterial i allra högsta grad...

... även om du inte vill vara det för stunden."


De orden kom i ett mail på
SD (från en person jag aldrig pratat med kan tilläggas). Visst, den första delen var ju snällt sagt - hellre flickvänsmaterial än kk/älskarinnamaterial - men ger jag verkligen ifrån mig "kom inte nära-signaler". Att jag hellre är singel än i en relation?


Visst, jag är tusen gånger hellre singel än lever i en DÅLIG relation (har lärt mig min läxa) men med rätt person blir jag gärna världens bästa flickvän! Synd bara att det ska vara så svårt att hitta mitt i prick... det är lätt (i alla fall för en tyyypisk våg som mig) att bli förälskad men när är det "på riktigt"? Singel-i-Stockholm-dejtandet går vidare.


Nytt på Zoovillage!

Snyggaste smyckena!


Mitt ABSOLUTA favoritmärke då det gäller smycken har kommit till Zoovillage. Inte för att jag tycker att det riktigt passar in i deras nisch - streetware - men hey, that's me!


I Köpenhamn sist för några veckor sedan besökte jag förresten "Skandinaviens største shoppingcenter" och där fanns det en hel butik med BARA Pilgrim där jag säkert spenderade sammanlagt 30 min vid två tillfällen (tack till K som stod ut!). Blev bara två små örhängen till slut.. men som jag njöt av att pilla och prova!


Edit: Då jag tänker efter har nog Pilgrim funnits på Zoovillage ett tag, men bara haft 3-4 smycken att välja på.. de stora, blaffiga broscherna typ. Nu är urvalet lite större.


Hur normal är DU?

Via you think you know, but you have no idea


Småroligt test How normal are you?


Jag är 40 % Normal (Somewhat normal):

While some of your behavior is quite normal...
Other things you do are downright strange
You've got a little of your freak going on
But you mostly keep your weirdness to yourself


Kan det ha något att göra med att jag hellre skulle bli överkörd än gå upp massa i vikt? Hm...


Rakt in i hjärtat!

Ted & Sylvia

Ååh, precis sett klart på filmen - Sylvia - och känner mig helt tagen... den var brabra! T o m ett par små tårar där på slutet. Gwyneth var bra som alltid (okej, oftast) och Daniel Craig, som jag faktiskt inte sett i något annat förut, var perfekt som Ted Hughes inbillar jag mig. Riktigt sugen på att springa och låna "Glaskupan" på biblan nu...


Slutsats: Har ni inte sett filmen - gör det!


På semester från världen

Beslutade mig för att ignorera alla inre röster som förebrående försökt göra sig hörda.. "Jo, det är lördag - då måste man göra något, kan inte bara sitta hemma då du för en gångs skull inte jobbar" och spikade en skön hemmakväll i egen regi.


På menyn stod pastasallad med tonfisk som jag fick ett infall och pulade in i ett par varma mexikanska pitabröd, blev riktigt gott faktiskt! Var också nere en sväng till min kvartersbutik - i samma hus, hur skönt är inte det? - och köpte mig en Daim till efterrätt. Skam till synes var det första gången - trots att jag nu bott här i 5 månader - jag överhuvudtaget var inne i den lilla butiken som ägs av två indier som luktar svett (enligt C då hon var där, det är därför jag dragit mig från att gå in...), men nu kan den nog räkna med fler besök av lilla mig i framtiden.


Resten av kvällen blir det nog bara lite filmtittning (
Sylvia) och kanske lite städning/strykning (ja, på en lördagkväll!).


Ps! Gaah, var fullt upptagen på Msn och missade således då auktionen på den där parfymen gick ut. Järnspikar!


EDIT lite senare: Blev så putt över ovanstående att jag gick in på eBay och införskaffade både nämnda parfym + Amazing Grace - båda i 5 ml flaskor för totalt 135:- inklusive frakt. Nöjd!


La Redoute-rean

Precis gjort en liten kik på La Redoute-rean och detta är vad jag beställde på mitt konto (tacka vet jag kredit):
  • Klänning, vit - går även att använda som tunika, 379:-
  • Blå, mörkt stentvättade jeans med uppvik, 209.50:-
  • Röd/rosa/vitt-blommigt linne från Nafnaf, 239:-
  • Enkel top (fast inte i aprikos utan i vitt), 79.50:-

Nu får vi bara hoppas att det går snabbt som 17!


Morfin, någon..?

Vaknade imorse (eller okej, för sisådär 1 h sen) av att min vänstra visdoms-/kindtand - om det är den i överkäken eller underkäken kan jag inte avgöra - som de senaste dagarna börjat göra lite väsen av sig nu fått spatt fullständigt för det gör sååå ont! Sist de skedde var för ett par månader sedan då jag hade så ont att jag på allvar funderade på att gå och dra ut skiten, men så gick det plötsligt över och jag glömde helt av det. Nu vete 17 om jag inte borde ta tag i det i alla fall på måndag.. Inte nog med att det kostar många balubas som Nippertippan inte har just nu, efter den här artikeln känner jag dessutom att min tandläkarskräck har förvärrats. Men vad är det man säger - face your fears...


Första, andra, tredje...

Wee... loggade in på Tradera precis och såg att någon lagt ett bud på min Ramones-cd - max lyssnad på en gång (kanske inte nån punkare precis). Annars fortsatta nollor rakt över, t o m för pigmentproverna från MAC (mina absoluta favvoskuggor, de är suveräna - speciellt om man använder dem med blöt pensel... dryga!) som brukar vara poppis. Men det kommer väl, är själv en Traderare som gärna väntar till sista sekunden innan jag lägger bud för att komma undan så billigt som möjligt.


Är annars lite sugen på en parfym som ligger ute på bl a Tradera just nu - Be Delicious från DKNY som jag hört talas om ett tag - äppeldoften - och som jag och C testade igår. Doftar hur gott som helst.

 

Gottigott

Bokregn

AdLibris-böcker 
Tänkte jag skulle testa bildfunktionen (länkningen gick ju som på räls) genom att presentera de tre pocketböcker som ramlade ner i min brevlåda idag - avsändare
AdLibris.


Per Hagman - "Att komma hem ska vara en schlager"

Traci Lords - "Nattens barn"

Denise Rudberg - "O.S.A."


Allt för 135:- inklusive frakt! Jag är nöjd. Nu kommer bara frågan vilken man ska börja med? Håller egentligen fortfarande på med Kajsa Ingemarssons "På det fjärde ska det ske" men den är så slätstruken att man baxnar. Eller somnar. Hm, det lutar nog åt Hagman. Jag älskar Per Hagman i små portioner. Den evige 25-åringen. "När oskulder kysser" var en riktigt bra bok.


FRÅGA till något dataproffs:
Hur i all världen ordnar man så man kan ha flera olika bilder i samma inlägg? Jag fixar bara en.. så nu var jag tvungen att klistra in alla tre bokbilder i samma dokument och sedan ladda upp den. Det kändes lite onödigt. Någon som vet hur man gör?


"I'm a blogger, yes I am..."

Efter mången "Ojvojj, kan jag verkligen.. jag som är så oteknisk, HTML-novis etc" så förträngde jag till slut mina tvivel och skapade mig en egen blogg. Jajamensan. Och lätt som en plätt var det med, tack vare Webblogg. Bara jag nu kan lära mig hur man länkar och lägger upp bilder, vilket känns som mitt största huvudbry...


Tanken är väl att jag ska få skriva av mig lite om ditten och datten eller om - som det står - såväl mina inre demoner och inte alltid så okomplicerade singelliv, som om mina mer ytliga små tankar.. mode-/sko-/accessoar-/skönhetsproduktfreak som jag råkar vara!


Så nu är Nippertippan online.