TWIST AND TURNS II

What did I say.. the story continues. Var nere på tidningen igår för att lämna av kalendariet inför nästa nummer. Eftersom jag fortfarande inte hört något - alternativt fått lönen - sedan jag skickade påminnelsemailet tänkte jag passa på att ställa chefredaktören mot väggen ansikte mot ansikte so to speak. Lägligt nog var han ute på ett möte så jag bad redaktionschefen att försöka pusha honom lite. Då avslöjade han att ingen har fått sina pengar den här månaden.. inte han, inte fotografen, inte någon annan frilansare, inte sättaren/layoutaren (som nu vägrar att göra tidningen).. ingen! Orsaken är tydligen att det har varit svårt att få in pengar från annonsörerna. Shit shit shit, vad som händer nu vet jag inte men jag bara hoppas att jag kommer få in det han är skyldig mig innan hela apparaten konkar för det känns ju som om risken är rätt stor! Egentligen var det nog dumt av mig att lämna ifrån mig mina grejor då jag inte fått betalt men, som sagt, jag är snäll..

MUSTHAVE

Musthave
Musthave är en webshop med skönhetsprodukter som främst är baserade på naturliga ingredienser.

"We offer a different approach to the chains of stores offering bodycare products. We understand that wellbeing comes from the inside and our products are all interesting in their own right - either because of the way in which they are made, their country of origin, or the properties they contain."

Här hittar du bl a märken som Burt's Bees, Clean (hur naturliga de nu är..), Ren, Living Nature och Phyto. Eftersom det är en brittisk sida är det ingen risk för tull (hurra!) och frakten går loss på £7.50 inom Europa. Snabbt ska det gå med, 2-3 arbetsdagar för leverans lovar Musthave.

Just nu är jag själv rätt sugen på t ex:
Miller Harris spännande Tangerine Vert - antingen som parfym eller som duschcreme.
Lip balm från Nuxe
Återuppbyggande ansiktsserum från Ren

SLÄKTEN ÄR VÄRST

I samband med Mors Dag i söndags avlade K och jag ett kort (var det meningen..) besök hemma hos mamma + fästman Roger. Av ovilja att köpa den sedvanliga trista blomruskan hade jag med mig ett fint ljus med ängel (hon gillar änglar) på från THE One samt lite dyr belgisk choklad och polkagrisar från NK Konfektyr. Det var nog inte helt rätt tänkt ("Jag brukar ju alltid få blommor på Mors Dag") - det är tydligen bara jag i vår familj som tycker blommor är en rätt fantasilös present.

Hur som helst började det väl bra, lite kallprat och fika - de har träffats förut men det var precis i början av vårt förhållande och bara en snabbis - men sedan började mardrömmen i brist på bättre ord för att beskriva det. Först måste jag säga att det är svårt för någon som inte känner Roger att få en bild av vad han är för en person. Både han och mamma är väldigt inne på allt möjligt som har med New Age att göra.. mamma kan "heala", få kontakt med människor som har gått bort, färdas mellan olika dimensioner - ja, you name it enligt dem själva. Det här är vad de lever för och på eftermiddagen innan vårt besök hade de varit här, antar att svallvågorna efter det fortfarande fanns kvar så att säga. Jag minns inte riktigt vad det var som triggade det men det dröjde inte länge innan Roger var igång med sin föreläsning. Han är otroligt fanatisk då det gäller det här samt hans andra hjärtefråga - orättvisor i samhället ("Jag skulle kunna göra mig frisk men jag vill inte eftersom jag är trött på att slava för andra") - och är man artig och lyssnar och/eller visar intresse för det han pratar om så finns det ingen ände på malandet. Det var blablabla om hans psykos (verkligen något man pratar vitt och brett om för en nästan helt okänd människa), blablabla om rymdskepp, blablabla om hur han kan resa på ljud.. ja, en massa märkliga saker. Då och då fick mamma en syl i vädret och eftersom K - som är bra på att visa intresse för andra - då och då ställde frågor så fortsatte ju gubben... i två timmar! Jag minns inte allt vad han babblade om eftersom jag försökte slå dövörat till och se uttråkad ut mesta delen av tiden så att han skulle fatta vinken. Det var tydligt att han gillade K ("Jag märker att du är en person som är öppen för sådana här saker, du har tänkt på det här") i alla fall och då han äntligen lade ner verkade både han och mamma åtminstone ha lite dåligt samvete för det faktum att hela besöket kretsat kring dem ("Nästa gång får ni prata och vi lyssna"). Puh, vad skönt det var att komma därifrån! "Jag förstår att du inte är där så ofta, det måste vara jättejobbigt" sa K efteråt men verkade tack och lov mest tycka att det var lustigt. På sätt och vis tyckte han också det var intressant, men kanske mest att se en person som Roger "in action" (i och med att en del av hans arbete går ut på att läsa av och tolka människor).. vem orkar lyssna uppriktigt intresserad på något som egentligen bara är en massa gallimattias i flera timmar liksom? Hm, hur som helst lär det dröja innan jag tar dit K igen - nu tog jag risken att skrämma iväg honom och det vill jag inte göra om..

OM DET VORE SOMMAR..

Röd klänning

Tradera-fyndet: mörkt hallonröd/vinröd klänning (har blivit klänningsfetishist!) som räcker mig strax under knät. Blomman är avtagbar. Gud, så härligt det hade varit att kunna ha den idag tillsammans med ett par söta sandaletter och kanske en liten clutch - nu har jag ingen somrig sådan men i alla fall.. Men nehejdå, nu blir det både jacka, jeans och paraply i högsta hugg för att vara på den säkra sidan. Var tog sommaren vägen?!

LYXPROBLEM

Fått helt galet torra läppar efter gårdagens pusskalas med K. Inte för att jag klagar.. no, Sir.. våra långa, djupa (dock oslibbiga.. avskyr kyssar som liksom dryper av saliv) kyssar får det att kännas ända ner i tårna *sakna*. Men ett par dagar framöver nu blir det nog Eight Hour Cream som får ensamrätt till mina lips.

TRADERAS REGELVERK ENLIGT NIPPERTIPPAN

Vad f*n är det med vissa människor..? Sålde en vara på Tradera förra veckan och skickade som brukligt är ett mejl med betalningsuppgifter och skrev att jag skulle skicka paketet så fort pengarna syntes på mitt konto. Sagt och gjort, fick in pengarna i fredags och skickade paketet dagen efter - no fuss liksom. Idag får jag ett mejl där tjejen som köpt varan (två kjolar) hotar med att ge mig dåligt omdöme om hon inte hör något och får varan. Hallå?!!! Jag fick pengarna i fredags, det går inte att skicka något snabbare än att det kommer fram på måndagen liksom (fast uppenbarligen hade det ju inte kommit idag men då lär det väl komma senast imorgon). Jag har inget privat Concordeflyg. Blir så förbannad.. hotar med att ge dåligt omdöme gör man väl först då det gått ett par veckor utan att man fått varan eller? Kan inte folk lära sig reglerna om de ska ge sig in i någonting..

DAGENS TISTEL

.. går till Posten som aldrig upphör att förvåna mig. Skickar man ett paket med mottagaradress och (tillräckligt med) porto på framsidan och avsändaradress på baksidan (det står dessutom "Avs" väldigt tydligt) kan man ju tycka att de då borde dra den slutsatsen att paketet ska skickas till mottagarens adress och inte tillbaka till avsändaren ( = jag). Det är andra gången det händer och jag vägrar att sätta på nya frimärken (de gamla är ju stämplade!) för 33:- utan tänker skriva ett argt litet meddelande bredvid adressen istället. Kanske t o m lämna in det i kassan istället för att lägga det på lådan för att vara riktigt säker. *Arg*

I LOVE CSN

Belopp att betala tillbaka 2006: 7 594

Belopp att betala tillbaka 2006 efter ansökan om nedsättning: 1 799

Härligt!!!

BAD MAMAS & OKEY TAPAS

Tapas
Inte våra tapas

Efter fika* hos mamma + R igår tillsammans med K  var vi hungriga (nej, kladdkaka med grädde samt wienerlängd var liksom inte enough, jag åt yttepyttelite, börjar verkligen skärpa mig på den fronten = bra!) och styrde kosan sisådär 150 meter till Mamas & Tapas på Scheelegatan för lite refill av näringsförrådet. Eftersom luften fortfarande var rätt ljum fast klockan närmade sig 9 placerade vi oss på uteserveringen som också hade värmelampa. Hade var ordet därför att den av någon anledning stängdes av sisådär 10 minuter efter vår ankomst och då vi försökte påtala detta för den förvirrade servitrisen fick vi en förklaring som, ja.. inte var någon förklaring. Så jag vet fortfarande inte vad som hände. Och jag tror egentligen inte att hon visste det heller. Konstigt var i alla fall att hon först sa "ja" då K var inne och bad henne sätta på den första gången. Jaja, det fanns filtar så vi frös inte ihjäl i alla fall. Samma servitris kom för övrigt med en stor juicedrink till K som bett om en alkoholfri öl. Och då både han och jag försökte förklara detta verkade hon inte förstå det heller.. "Ja, alkoholfri?". Så vi nöjde oss. Maten var okej, delade på 6 tapas och det var lagom - bäst var scampin i het vitlökssås men det tycker jag alltid. Totalt sett.. inga fler besök på Mamas & Tapas, främst pga servicen. Tacka vet jag Oxid Bar, mitt favoritställe för tapas i stan. Dessutom har de en killer Soppa Mediterranea för bara 109:- och de söta/trevliga servitörerna plus den mysiga miljön gör sitt till. Det stället kan jag rekommendera!

* Det är en whoooole other story som vi kan ta sedan..

HYPERSTRESS

Hyperstressad. Ska vara på restaurangen alldeles för tidigt idag pga beställning (måste gå 15.20) och innan dess ska jag både hinna göra mig själv och lägenheten presentabla - kanske främst den senare - eftersom K kommer med tåget från Göteborg ikväll. Stackaren får sitta på restaurangen och vänta på mig i typ 2 timmar men eftersom han måste åka tillbaka och vidare till Köpenhamn (globetrotter) redan på måndag så tycker jag det är rätt åt honom.. ;) Inget mer bloggande idag alltså och det är väl lika bra för jag har varit så trist de senaste dagarna!


BERÄTTELSER FRÅN ETT DÅRHUS

Jag vet att det är en bra blogg jag läser då jag inte kan låta bli att skratta hejdlöst för mig själv mitt i natten.. Men nu ska jag sova.

DET REGNAR KATTER OCH HUNDAR

Gud, så roligt att det började spöregna då jag började cykla hemåt. Och Guuud, så roligt att det snart övergick till stora hagel som gjorde ont. Ännu roligare att mina kläder, inklusive skorna, blev dyngsura och jag själv såg ut som en blöt katt ( = sabbade håret jag fixade igår, försöker låta bli att föna/platta håret mer än 2-3 ggr i veckan och nu måste jag göra det idag igen). Dessutom hade ASOS-paketet inte kommit, vilket var en smärre missräkning. MEN, om man nu ska vara lite positiv så fick jag istället en väldigt fin klänning jag köpt från Tradera (bild kommer sen) och jag kom ihåg att hämta ut "Sockerbomben" från biblioteket. Nu ---> ett par timmars pysslande innan det är dags att sticka till restaurangen.

EN SVENSK TIGER

För några dagar sedan ringde det en herre och presenterade sig som X (förnamn) Tiger - "Som en svensk tiger" (höhö). Han har tydligen fått i uppdrag att vara min nya "vägg" (eller hjärnskrynklare om man så vill) och om ungefär en timme är det dags för vår första träff - jag är lite nervös! Jag vet att det var bra länge sedan jag skrev något om mitt sk hälsotillstånd i referens till min sjukskrivning men det har faktiskt hänt en del på den kanten. Ingenting jag känner för/har tid att gå in på just nu dock, det är så himla tråkigt.. men jag hoppas i alla fall att den här tjommen kommer kunna hjälpa mig att gå till botten med anledningarna till varför jag delvis har tappat bort mig själv eller hur man ska uttrycka det. Varför jag gör samma misstag gång på gång, varför jag "gick in i väggen".. någonting sådant. Men då får han banne mig inte vara så himla osäker och timid som han var i telefonen då det tog 5 minuter att få fram varje sak han ville säga ("hmm.. ja, alltså.. *host*.."). Nu ska jag göra mig i ordning och sedan blir det gula fasan ner.


FULBLOGG

Tråkig dag*. Tråkigt väder. Mest av allt suger det att restaurangen har öppet så jag måste jobba (fast jag behöver $!) och hårt också.. S ringde och berättade att A ligger på sjukhuset för opererad blindtarm så det innebär att det bara är hon och jag (+ gasten = kocken då). Hoppas du kryar på dig snart, A!

* Nu fick jag faktiskt precis eventuellt goda nyheter på sms från K som skrev att han kanske kommer upp på söndag. Undertrycker det faktum att det troligen sammanfaller med att "indianerna" kommer på besök och är bara glad..!

LA REDOUTE-REA

Nu har sommarrean på La Redoute tjuvstartat för oss som är webkunder. Efter 30/5 är den tillgänglig för alla.

INFÖR BEIJING

Bara lite drygt 6 veckor kvar till Beijing nu och det är dags att börja fila lite på listan över vad som behövs göras/införskaffas innan dess. Den kommer säkerligen att fyllas på efter hand men tills vidare kan jag komma på detta:

Köpa solskydd (vilken faktor vet jag inte, tänkte ta mig en snack med damerna på Apoteket)

Köpa alcogel efter tips i en kommentar här

Eventuellt införskaffa något att ha på huvudet efter Ulrikas braiga tips om hur man bäst klarar värmen under sommaren i Beijing (har svårt för sjalar, kepsar etc men är på jakt efter en tuff hatt i stil med denna. Tyvärr ser jag riktigt dum ut i de jag provat hittills).

Köpa en detaljerad karta över staden

Lära mig att äta med pinnar
(fick lite instruktioner för ett tag sedan och övningen går framåt)

Plöja guideböckerna K köpte - är redan halvvägs igenom "Culture Shock.."

Göra en "öppen lista" över det vi vill se/göra under de sex heldagar vi har för oss själva. Under två dagar är vi på utflykter som bokats genom resebyrån vilket innebär: Himmelska fridens torg - Förbjudna staden - Sommarpalatset - pärlfabrik - Pekingopera under dag 1 (känns något magstarkt!) samt kinesiska muren - Minggravarna - silkesframställning - cloisonnétillverkning under dag 2. Allt detta för bara 900:- extra (då ingår välkomstmiddag första kvällen med). Resten är up to us.

Gå igenom Ulrikas blogg (denna källa till kunskap och tips!) och skriva ner allt nyttigt

Betala in resten av resan senast den 24 juni

Lära mig räkna + lite nyttiga fraser på mandarin

Köpa en sådan där uppblåsbar kudde till flygresan

Kolla upp villkoren för reseförsäkringsdelen i min hemförsäkring

Köpa en universaladapter

TOP MODEL-VINNAREN

Freja

Ja, det var ju Freja, som tog hem prisbucklan i kvällens
Top Model (som jag dumt nog tog reda på för någon vecka sedan). Hon var inte min favorit, jag höll på Therese, men det var ju trevligt att det blev en svensk vinnare till slut i alla fall.

Kvällens "hunk" var i alla fall utan tvekan danske modellen/skådisen Oliver Bjerrehuus (som Anna fotades med). Inte lika ung och oförstörd som han såg ut heller (klar fördel in my book), han är både 30 år, skild och har kotte..  

Grattis till Freja i alla fall och lycka till med karriären!
RÖR INTE MIN (DJUR)KOMPIS!

En del inlägg gör en bara ledsen och förtvivlad på riktigt. Ibland är kulturskillnader som dessa riktigt upprörande.

"NU FLYR VI.. NEJ, DET GICK INTE.. MEN NU FLYR VI.. NEJ.."

I förrgår lyckades jag äntligen få tag på sista avsnittet av Prison Break, säsong 1 (1:22).. sjukt spännande och jag fattar inte hur jag ska kunna vänta till hösten då säsong 2 börjar sändas i USA (på Tv3 fortsätter de ju första säsongen med avsnitt 14 eller 15 i höst om jag inte tar fel). Tycker fortfarande serien är något ojämn, avsnitt 15-20 ungefär var bara en enda lång upptrappning, hände inte något av vikt, men sedan tog den sig igen. (Don't worry, tänker inte komma med några spoilers..)


SÅ DET SÅ!

Det blåser visserligen halv storm men hey, SOLEN SKINER UTE och därför står en liten tur med "gula fasan" på tapeten idag. Det är så fasligt idylliskt där jag bor med gröna fält, söta små kyrkor och dammiga grusvägar så det måste man ju bara ta tillvara på! Men först ska jag äta osötat bröd gjort på surdeg och vetekli med leverpastej på (hej, B12) och till middag har jag bestämt att det blir honungsmarinerat kött med ugnspotatis och sallad. Och inga sötsaker på hela dagen! In your face, sockerberoende!

Update kväll: Tja, jag lyckades väl inte helt och hållet med mina matföresatser. 6-7 chokladbitar från lösgodiset som var över sedan igår (nu är det i alla fall slut!) och en citronyoghurt på kvällskvisten. Men jag har i alla fall ätit riktig mat - alltid en början!

TUTTIFRUTTISKOR

Turkosa skor

Eftersom anslutningen mellan mobilen och datorn har varit mer än lovligt skakig under en tid har det inte gått att föra över bilder förrän idag så - sent omsider - här kommer bilden på de finfina skorna jag köpte i Köpenhamn. Turkosa, i något slags mockamaterial och med kilklack i trä som inte syns så bra på bilden. Dessutom var det 50 % rea så de kostade bara DKK 250:- på Pieces. Kul med en lite annorlunda färg på skorna för en gångs skull (köper nästan utan undantag bruna eller svarta) och jag älskar dem!

SOCKERCHOCK

Candy candy..
Känner mig riktigt illamående och liksom uppsvälld ikväll och det är helt och hållet mitt eget fel som, trots att jag i vanliga fall faktiskt äter "vanligt" godis relativt sällan, föll för begäret och köpte en påse lösgodis tidigare idag. Jag ska inte säga att allt är slut men så gott som.. och i övrigt är det enda jag har ätit idag en Intermezzo quick snack med tomat och fetaost (som en slags smörgås man värmer i ugnen), ett wienerbröd + ett oändligt antal koppar te. Jag äter så jävla dåligt rent ut sagt och det måste bli ett slut på det. Som det är nu äter jag i stort sett bara lagad mat ca 1 gång i veckan på restaurangen (och då kastar jag i mig en pasta på 5 minuter), hemma blir det de där Intermezzo jag nämnde eller någon enstaka gång pasta med tomatsås. Är jag desperat går jag till Hemköp och köper amerikanska plättar med lönnsirap som är jättegoda men inte precis nyttiga! I övrigt består min kost av mackor. Inte undra på att jag åkt på B12-brist (som jag tar tabletter för nu).

Jag tror det är så att jag är sockerberoende helt enkelt och det inverkar inte på kroppen (åtminstone inte så att det syns, jag är rätt smal) men på hjärnan. Koncentrationssvårigheter, dålig ork osv och det beror ju inte bara på vitaminbristen. Jag vet att jag behöver äta mer proteiner (kolhydrater får jag nog av, tack så mycket!) och den här veckan har jag faktiskt köpt hem både kött, ingredienser så jag kan göra fisksoppa, grönsaker, leverpastej (mycket B12 i det) m m. Problemet är att jag har så svårt att bryta mönstret, maten blir liggande och till slut måste jag kasta den för att den blir dålig.

Vet inte riktigt vad jag ska göra åt den här matfrågan men har funderat på att köpa den här boken. Även om jag varken smygäter, hetsäter sötsaker eller har viktproblem på något sätt så kanske den kan ge några värdefulla insights åtminstone. För jag måste skapa någon slags ingång till lösningen av problemet.

Update: Signaturen "Madeléne" säger att länken inte funkar, men det gör den på min dator så jag vet inte vad felet är i så fall. Boken är såklart "Sockerbomben: bli fri från ditt sockerberoende" av Bitten Jonsson för er som inte heller får upp rätt sida.

A LITTLE HINT OF THE DEVIL

För en tid sedan skrev jag några rader angående (boken ---> ) filmen "The Devil wears Prada" som har premiär i USA om ca 1 månad - när den kommer hit vet jag inte.

Nu kan den som känner för det i alla fall få en liten förhandstitt av filmen.. Rätt lovande.

VINN EN KINARESA

Kinaportalen pågår just nu en tävling som går ut på att skriva en uppsats (min. 3 sidor) som behandlar Kina i någon mening. Förstapriset är en flygbiljett till Beijing eller Shanghai (får kosta max 6 000 kr.. hur lätt det nu är att hitta en sådan biljett vet inte jag - de jag + K kollade på innan vi beställde vår resa låg på någon femhundring mer), andra- och tredjepris en cd med kinesisk musik. Läs mer om tävlingen här. Sista datum att lämna in din text är den 15 juni.

Kinesiska muren

SVENSKAN ÄR INTE PERFEKT..

Sms från K för en stund sedan som informerade mig om att han ska iväg och kolla på lägenhet imorgon.

"50 m2. 2 rum. Nyrenoverat. Mjöl dahl."

Det tog mig några förvirrade millisekunder att komma på att det var Mölndal han menade.


SUKTAD

En liten tripp ner till mitt trista förortscentrum i syfte att droppa lite papper + ta foton till visumansökan som jag också skickade iväg (yes!) inbegrep också en kik in på HM för det obligatoriska inköpet av rakhyvlar (kan inte hitta mina - Gillette Agilité - någonstans längre förutom där) och världens bästa sminkborttagningsservetter (L'Oréals gröna). Tyvärr tog jag också ett varv runt butiken och fastnade för en rödrandig top och den här klänningen (röd/orange halterneck ifall länken inte funkar.. den verkar krångla men annars finns den på HMs hemsida) som faktiskt är betydligt snyggare IRL än vad jag trodde att den skulle vara. Som tur var trillade jag inte dit men det är bara en tidsfråga.. Kan inte pengarna komma nu?

EN PARENTES

Kände bara att jag var tvungen att göra ett litet förtydligande i och med föregående inlägg. Visst är jag diplomatisk - kanske man kan kalla det snäll med - men det gäller främst i mitt "professionella liv" kan man säga. Kanske beror det på att jag jobbat en hel del inom serviceyrken.. jag är bra på att hålla masken. Privat är jag kanske inte riktigt lika "mesig".. K talar ibland om att det är bra att jag är så rak och säger vad jag tycker. Jag håller inte inne med saker och ting som stör mig (förutom kanske då det skulle göra mer skada än nytta att säga något) utan föredrar att lufta och reda ut allt med en gång för att få det ur vägen. Ska man analysera det här lite till skulle man kunna säga att jag är mån om att folk ska tycka att jag är en flexibel och vettig person i arbetslivet därför att jag inte vill förlora deras förtroende medan privat känner jag mig redan säker på folk i min närhet. Så skulle det kunna vara. Slut på förtydligandet.

TWIST AND TURNS

En sjuksköterska jag var och pratade med för ungefär 1 vecka sedan fällde vid ett tillfälle en kommentar i stil med "Aha, du är en sådan som är snäll!". Som om det vore en dålig egenskap. Men i vissa situationer skulle jag kanske behöva vara lite mindre diplomatisk och mer pang på rödbetan så att säga.

Ta det här med tidningen. Då jag slutade min praktik där i slutet av februari kom vi överens om att jag skulle fortsätta hjälpa dem med ett kalendarium som lämnas in varannan vecka i samband med varje nytt nummer. För det skulle jag naturligtvis få betalt. Jag har hållit min del av dealen och punktligt lämnat ifrån mig grejorna. Efter kanske 1 1/2 månad tänkte jag att nu kan det väl vara dags att ta ut lite pengar. Jag mailade chefredaktören/ansvarig utgivare och gav honom summan och kontonummer och tänkte att nu fixar han resten. Det gick en tid, jag hörde inte ett dugg och ville inte börja tjata om det men i samband med en lämning påminde jag honom ändå om det. först kläckte han ur sig att han var tvungen att få en skriftlig faktura eftersom det räknas som frilans. Visst, jag ordnade en faktura och betalningsvillkor sattes till 20 dagar. Det här var den 1/5 och eftersom jag fortfarande inte fått mina pengar skickade jag precis iväg ett påminnelsemail till honom. Det är bara så j**la irriterande att jag ska behöva vara så på. Jag vet att han är en slarvpelle och ofta ligger efter med betalningar till fotograf etc (att han dessutom har konkat ett par företag tidigare säger väl allt). De har flera gånger sagt att jag är välkommen tillbaka och frilansa men aldrig i livet om man ska behöva kämpa för att få ut sin lön! Vi bor väl inte i gamla Sovjet, eller har jag fel?! Är bara lite förbannad just nu men likväl fortsätter jag att vara snäll... "Det vore jättesnällt om du kunde betala in pengarna då du har tid"... vad är det för fel på mig?! Vi får se då de kommer - the story continues..

FÖLL FÖR FRESTELSEN

Beställningen
Ja, alltså.. jag lyssnade på (de flesta) som tyckte till och beställde väskan. Tillsammans med lite basprylar som jag faktiskt behövde. Var ju faktiskt tvungen nu då det var 30% på hela ordern, det hade varit en skymf att låta bli! (Jag försöker skylla mitt shoppingbehov på yttre omständigheter nu som ni märker). Men det jag ser mest fram emot är väskan.. och om den är så fin så att jag behåller den ska jag försöka övertala mamma (alt. skräddare) att sy fast ett blixtlås eller tryckknappar om det är så att det inte finns något lås - framgick inte av objektsbeskrivningen. Tänk om man hade kunnat sy själv.. men dum som ett spån som jag var så valde jag träslöjd efter mellanstadiet.. det ångrar jag idag! Förra veckan fick jag instruktioner av mamma om hur man syr i en knapp (vid 26 års ålder) - ja, ni hör ju! Nog med pinsamma bekännelser.

SKADEDJURET ÄR TILLBAKA!

Läste precis hos Sour Grapes att de planerar en ny omgång av gamla Mullvaden på kanal 5 och nu söker nya deltagare. Det var ju lätt den bästa realitysåpan som gjorts i Sverige (tillsammans med Riket nu på senare tid), mycket pga att fokus just låg på tävlingsbiten och inte på tjafset (= "det sociala spelet") mellan deltagarna. Men, som Sour Grapes också skriver, så undrar jag om fokus inte kommer att ha flyttats till höstens omgång till att främst vara koncentrerat på intriger och paktspel som ju antas vara det enda publiken är intresserade av att titta på. Jag har aldrig sökt till en dokusåpa i hela mitt liv* men nu måste jag faktiskt erkänna att det är lite frestande..

*För övrigt så är de enda reality shows jag någonsin skulle kunna tänka mig att söka till just Mullvaden, 69 grader nord (hette det väl?), Riket samt The Amazing Race. Den senare är ju amerikansk och de andra två är nedlagda så då återstår Mullvaden då.


SHOPPING DEVIL, BE GONE!

Väska La Redoute

"Om mindre än 7 veckor åker du till shoppingparadiset (=Beijing), spara dina slantar till dess och tänk på vilka fynd du kan göra".. så har jag försökt tänka ett tag nu. Tyvärr måste det ha fungerat som omvänd psykologi för den här månaden har jag banne mig gått helt bananas! Efter att faktiskt nästan ha varit ikapp med betalningarna på kreditkortet (bara några tusen kvar) är jag nu uppe i samma summa som innan (ca 7000 om jag inte räknat fel, krediten ligger på 10 000 så det är ju skönt, då kan man inte skuldsätta sig helt). Pengarna har gått till frisören, fotvård och skor i stort sett - tror jag har köpt 6 eller 7 par den här månaden så där är det definitivt köpstopp nu! Kanske borde jag helt enkelt sluta tänka att jag inte får shoppa eftersom just den där förbjudna frukten fungerar som ett dragningsmedel för mig. Det värsta är ju att jag faktiskt köper upp pengar som jag inte har (även fast jag faktiskt handlat för "vanliga" reella medel med). Som den där väskan ovan som jag är sugen på nu. Jag vet att Beijing antagligen är väskhimlen, men vore inte det där en himla käck sommarväska att kanske ta med sig dit? Den är ju inte alls dyr och jag har ju faktiskt konto på La Redoute *host host*. Vad tycker ni, hiss eller diss? Om man nu bortser från att jag inte borde shoppa alls..


SATIR DÅ DEN ÄR SOM BÄST

Hysteriskt roligt, kolla in! Bara ett kort sample, hade varit kul att se hela!

Via
LinaVictoria.

Update: Av någon anledning får jag inte länken till att funka så jag skriver in den såhär istället så får ni kopiera in den om ni är intresserade: http://www.mtv2.com/#series/20730. OBS! Det går inte att bara klicka på den.

SKEV VERKLIGHETSUPPFATTNING

Och det talas om missbruk av ordet "vintage", jo jo! Visst fattar jag att det är för att få fler budgivare men det är ju egentligen att syssla med falsk marknadsföring. Vintage - Top Shop - förra våren : där har vi ord som aldrig borde få nämnas i samma stycke.


FILMTIPS!

Njutit av en riktigt bra film såhär på kvällskvisten (natten), Harrys döttrar. Kan kanske inte rekommenderas till er som är gravida alternativt precis har fött barn - ser ni den förstår ni varför.. tårarna steg i ögonen vid flera tillfällen. En stark 4:a!

SPAMATTACK

Då och då blir bloggen spammad.. oftast är det 5-10 kommentarer i ett sjok av typen "Well done" eller "Nice design" med tillhörande obegriplig URL. Det konstiga är att de bara kommer i det här inlägget jag skrev för några månader sedan. Skummat inlägget för att försöka komma på vad det är som attraherar spammarna men kan inte komma på det. Blir väl till att fortsätta radera och vara glad.

Bara lite mer schlager

Nej, precis som Lordi så finns hon inte på riktigt om nu någon trodde det!

Ágústa Eva Erlendsdóttir
Ágústa Eva Erlendsdóttir is..

Silvia Night
.. Silvia Night!

Mer om dem båda två finns att läsa
här.

VARFÖR GÖRA IDAG DET MAN KAN GÖRA IMORGON?

Jahaja. Så svårt var det att fylla i blanketten till CSN för ansökan om nedsatt återbetalningsbelopp*. Två små siffror och en namnunderskrift**. Och det har jag skjutit på i nästan ett halvår. Latmask.

* Nuvarande ligger nästan på 8 000. Inte oöverstigligt men jag borde kunna få det sänkt.

** Nu när jag lagt brevet på lådan har jag börjat nojja över om jag verkligen kom ihåg att skriva under. Gulp.

Esc-blogg IV: The final

Eurovision

Utan att ha varit utanför dörren ännu så törs jag nästan lova att kvällsblaskornas löpsedlar idag inte skriker ut att "Fel låt vann". Monsterna från Muminland vann allas hjärtan och det är svårt att vara bitter över att inte en äkta schlager tog hem det (vilket jag för övrigt inte heller är - det är bra med förändring och jag höll ju delvis på Lordi själv) då Finland efter så många år i bottenskiktet äntligen fick känna på segerns sötma. Därför tänker jag inte kommentera det vidare utan bara komma med några korta reflektioner och personliga prisbucklor till några av gårdagens deltagare.

ÅRETS...

.. pekoral:
går till präktiga Schweiz och deras försök att leka Israel ("om vi alla hjälps åt och är snälla mot varandra så får vi fred på jorden amen"). Hur känns den där 17nde platsen idag, Andreas Lundstedt?

.. sömnpiller: söta Virginie Pouchin som sjöng så vackert för Frankrike måste ha förstått att det här aldrig skulle gå vägen. Så länge man envisas med att skicka samma menlösa ballad år efter år får de allt fortsätta slåss om bottenplaceringarna. En 22a plats blev det för "Il était temps".

.. Darin: Rysslands Dima Bilan var väl rena skolexemplet på en pojkbandsstjärna (okej att han sjöng solo), inte sant? Söt pojke med stark poplåt resulterade i en silvermedalj.

Årets Darin
Söt pojke i tajt linne

.. mest överskattade: man kunde nästan ta på ilskan och harmen hos Greklands Anna Vissi under shotsen från Green Room. Dyrkad, favorittippad.. och resultatet blev platt fall - en pinsam 9nde placering.

.. nakenchock: stod Moldaviens Natalia Gordienko för. I sitt försök att vara lite "loca" (okej, "loco" om man ska vara petnoga) körde hon vad AB kallar för en
bakvänd klädpoker. Det gjorde nog varken till eller från då det kom till att lyfta den här låten som - enligt mig - antagligen var det sämsta som någonsin hörts i Esc! 22 poäng resulterade i en 20nde plats, den borde kommit sist!

.. blåsbälg: går naturligtvis till La Vråla. Tog i så hon nästan sprack för kung och fosterland och även om jag inte har mycket till övers för "Invincible" så får jag faktiskt erkänna att hon gjorde en bra insats! Fast innerst inne svider nog den där 5e platsen lite idag - vad var det hon sa.. "Det finns bara en placering".

Årets blåsbälg
Allas vår vrålapa

.. gubbsjuka: led uppenbarligen Storbritanniens Daz Sampson av. Söta flickor i kinky skoluniform med tillgjort barnsliga röster och en överårig fotbollshuligan som tror han kan rappa känns.. inte så lite äckligt. Trots det håller jag med "förstå-sig-påarna" om att det här var örikets bästa låt på många år. Borde ha kommit högre än 19nde plats.

.. scenkostym: det finns bara en kandidat - Lordi! Please Mr Lordi, can I marry you and have your babies? I can be the beauty and you'll be the beast. Men bara om du lovar att ta av dig de där läskiga vingarna i sängen..

.. S/M: "Sertab goes Magnus Carlsson" kallade Pekka Heino Armeniens André för och den där första liknelsen kan jag väl hålla med om. Bilden nedan talar för sig själv. Kinky. Av någon anledning gick det i alla fall hem och "Without your love" segade sig upp till en 8nde plats. På tok för hög placering om du frågar mig!

Årets S/M
Det finns faktiskt klubbar för sådant..

.. hybrid: jag vet inte, men det är någonting med smörig gospel/soul som framförs på.. tadaa - hebreiska som gör mig väldigt förvirrad. Israels "Ze hasman" slog den tyska countryn och det monegaskiska söderhavsgunget i hybridklassen.

.. bakåtsträvare: Irland har som bekant fortfarande inte fattat att det är 2000-tal och valde att skicka ännu en av de där balladerna som var landets framgångskoncept för sisådär tio år sedan. Konstigt nog funkade det relativt bra i år (är 90-talet på väg tillbaka?) och det blev en 10nde plats för Brian Kennedy som därmed säkrade Irlands plats i finalen nästa år.

Årets bakåtsträvare
Har någon en sax?

.. vaxdocka:
är det bara jag eller såg inte Kroatiens Severina ut som om någon injicerat formaldehyd i fejjan på henne? Uppblåst och vaxlik liksom. Den svängiga låten om stilettklackar lyckades i alla fall kamma hem en 13nde placering.

.. kom-och-ta-mig: Makedoniens Elena Risteska hade tagit åt sig av kritiken från semin och log faktiskt emellanåt. Men för det mesta koncentrerade hon sig bara på att se sexig ut och kvinnan med vad Bert Karlsson skulle kallat för "kåta ögon" slutade på en 12e plats.

Årets kom-och-ta-mig
Mina tuttar räcker nästan upp till hakan

.. akrobat: hette han Sonic, killen som "tvistade" (snarare breakdansade) för Danmark? Vig var han åtminstone men tyvärr hjälpte det inte blott 17-åriga Sidsel Ben Semmane och "Twist of love" slutade på en 18nde plats. Personligen hade jag lite svårt för låten men tjejen gjorde bra ifrån sig och hade varit värd en högre placering. Kval - i dubbel bemärkelse - för grannarna i söder nästa år.

.. dark-horse: vem hade väl trott att Litauen skulle ta sig vidare från semifinalen? Och vem hade väl trott att de skulle skrälla till sig en mycket hedrande 6e plats i själva finalen?! Anti-schlager-manskören från Vilnius trotsade alla odds och jag tycker faktiskt inte låten är fullt så dålig nu som jag först tyckte då jag hörde den i "inför-programmet". Dessutom får jag lov att utdela en rejäl känga till publiken i Athen som buade ut bidraget både i semin och igår. Så gör man bara inte, skäms!

Årets dark-horse
"We are the winners.." - ja, nästan!

.. rekvisita: dött lopp mellan Spaniens kontorsstolar och Armeniens bord. I finalen alltså, annars tog ju Islands Silvia Night hem priset med besked! Hon är en enda stor rekvisita.

.. pipa: det manliga priset går utan konkurrens till Rumäniens Mihai Traistariu. Innan finalen var jag rädd att liveframträdandet inte skulle göra hitvarningen "Tornerò" rättvisa men oj, så fel jag hade! Superproffsigt och det resulterade i en rättvis 4e plats.

det kvinnliga priset är svårare men eftersom alla redan vet att Carolas sångröst knäcker (även om inte låten gjorde det) så väljer jag istället att premiera Norges Christine Guldbrandsen. "Alvedansen" var i mina öron en av de vackraste låtarna i tävlingen - om än lite tråkig, ok - och den förtjänade bättre än en 14nde plats.

.. Kajsa Kavat: Ukrainas klämkäcka Tina Karol försökte axla sin landsmaninna Ruslanas mantel men lyckades bara halvbra. En kick-ass sångröst och hopprepshoppande kosacker lyckades i alla fall generera en helt okej 7e plats.

Årets Kajsa Kavat
Hemma i Kiev sjunger jag i arméns sång-och-danskör (ja, på riktigt!)

Slut på prisutdelningen och nu ska jag försöka låta bli att tjata mer om schlagern (även om den kommer gå varm i videon under veckor framöver) - ni är säkert trötta på mitt tjat vid det här laget!

Vill ni läsa de övriga Esc-delarna hittar ni dem här.

Samtliga bilder från ESC Today

ESC-blogg IV: Vinnare!

Vinnarna!

Klockan är 03.30 och nu har jag tittat klart på ESC. En mer klarsynt reflektion kommer imorgon men tills dess kan jag bara säga - GRATTIS FINLAND!

Efter 40 år och efter att ha gått bet med så gott varenda musikstil som finns på kartan vann ni slutligen med det ni kan bäst - hårdrock (eller nån rosa version av det åtminstone - men nyskapande var det). Det är ni värda!!! HELSINKI 2007 NÄSTA!

Esc-blogg I
Esc-blogg II
Esc-blogg III

LADDAT VIDEON

Off to restaurangen om 10 minuter, hur mycket folk det nu kan tänkas bli (peppar peppar) med tanke på att säkert 1/3 av befolkningen sitter i sofforna och hejjar på - eller dissar - Carola. Själv räknar jag med att kunna dra vid halv 12-tiden och då bär det av direkt hem för försenad schlagerkväll. Nåde den som försäger sig om resultatet på pendeln hem!

DE PERFEKTA STAY-UPSEN

DIM


Letat ett tag.. men nu har jag hittat de perfekta stay-upsen från
DIMs Summer Range - Tient de soleil. Storlek/längd 1 för mini-me och nyansen är Daim. Ger riktigt snygga ben med ett lätt solbrunt skimmer utan att det ser onaturligt ut. Dessutom är det osynlig tå vilket gör att de funkar att ha i peeptoes och liknande med. Enda negativa faktorn är väl priset (99 spänn) men eftersom paret jag köpte inte gick sönder i första användningen (som brukligt är då det gäller stay-ups för mig åtminstone) så känns det hittills som om det är värt det. Får helt bestämt köpa upp mig på några par om det nu är en "Summer Range" som faktiskt försvinner efter sommaren (vilket ju är troligt). Bye bye Lindex stay-ups!

KLICK KLICK

Senast någon gång under nästa vecka måste jag skicka in visumansökan till resebyrån som vidarebefordrar den till kinesiska ambassaden. På ansökan ska det så sitta ett foto, en sådan där liten passvariant ni vet. Då kommer man ju naturligtvis till frågan - var sjutton är det meningen att jag ska ta ett sådant foto då?! På den "gamla goda tiden" minns jag att det fanns fotoautomater lite överallt där man kunde ta såväl svartvita som färgfoton. Hur kul var det inte att, tillsammans med någon kompis, kila in i en sådan automat med jämna mellanrum och ta lite tokroliga foton som man sedan la i plånboken där de klibbade ihop därför att man aldrig orkade vänta klart på den där "blåsen" som skulle torka dem? Men idag, var i all världen gömmer sig de där fotoautomaterna? Jag vet att det finns en på T-centralen precis innan man går ner i tunnelbanan vid nedgången Vasagatan men den känns lite som ett tillhåll för narkomaner/alkoholister. I övrigt så är det helt blankt, har verkligen ingen aning om var jag ska gå. Ska man verkligen behöva gå till en fotoaffär (som jag vet tar passfoton ibland) och betala dubbelt så mycket för kalaset...? Är det någon som känner till var jag kan hitta en fotoautomat i City så får ni gärna hojta till - helst inom de närmaste dagarna.


"EN OLUT.. JAVISST!"

Nu bär det av till restaurangen för en kväll med vidrig finsk dansmusik (vilka musiker det än är så har de samma repertoar!) och otrevliga människor som gör allt för att försöka slippa inträdet på 100:- (då jag tänker efter så är det kanske just för att vi har inträde som de är så otrevliga. Eller så är det för att jag inte kan prata finska..). Det låter neggo men just den finska danskvällen vi har är faktiskt den värsta på hela veckan. Dessutom är det vanligtvis inte precis packat med folk så varför de väljer att ha den kvar är för mig en gåta.. Nåväl. På återseende.

KARAKTÄRSSVAG

Asosordern

METABUDSKAP

Och precis då jag ska logga in på nätbanken för att föra över lite klöver från sparkontot till "vanliga kontot" (som är kopplat till VISA) för att kunna göra en liten order från ASOS så funkar det inte! Vill du säga mig något, Gud?

AVSKUREN FRÅN OMVÄRLDEN

Nyss tog jag tag i det jag funderat på ett tag och pinglade Telia för att stänga ner mitt teleabonnemang for ever and ever (eller åtminstone tills jag börjar panika över hur dyrt det är att snacka länge i mobil.. men då blir det inte Telia som jag förärar med mina slantar!). Jag ringer ändå relativt lite - mest är det folk som ringer mig - och föredrar att sms:a så 125:-/månad + 60:- för nummerpresentation (som ändå varit sönder i månader på min värdelösa trådlösa Telia Focus) + samtal känns som en avgift som går att spara in på. Så fr o m nu blir det till att använda mobilen om ni vill mig något, people (inte för att det är så många jag känner IRL som läser bloggen)!


ESC-blogg III

Eurovision

Semifinalister klara för final på lördag:

SVERIGE
TURKIET
MAKEDONIEN
RYSSLAND
FINLAND
LITAUEN
ARMENIEN
UKRAINA
IRLAND
BOSNIEN-HERCEGOVINA

Tja, vad ska man säga? Sex av mina favoriter lyckades de åtminstone pricka in (om man nu räknar Carola) men att varken Belgien (en av storfavoriterna.. märkligt!), Slovenien, Island eller Estland lyckades kvala in sörjer jag en aning. Största överraskningen stod väl Litauen och Armenien för - vad hände liksom? Och tråkiga Irland..! Turkiet och Ukraina däremot var båda positiva överraskningar och jag anar att just den senare, Tina Karols "Show me your love" kan skrälla på lördag..! Men på det hela taget - helt okej låtar som klarade sig!

Esc-blogg I
Esc-blogg II

RODNA

Idag fick jag hem en liten 5 ml av Marc Jacobs Blush, hembudad på eBay ör att jag var så nyfiken på den! Och visst, jasminnoten är god men nästan lite väl överväldigande - inte riktigt min typ av doft heller. Tur att det är en sådan liten förpackning..

Marc Jacobs Blush

ESC-blogg II

Eurovision

I skrivande stund är det exakt 5 timmar och 30 minuter kvar till semin (fast för min del blir det nog till att titta antingen i natt då jag kommer hem eller imorgon) och då passar det väl bra att "avslöja" vilka tio låtar jag gärna skulle se gick vidare ikväll till lördagens final (utan inbördes ordning)!

BELGIEN - "Je t'Adore"
UKRAINA - "Show me your love"
BOSNIEN-HERCEGOVINA - "Lejla"
ISLAND - "Congratulations"
FINLAND - "Hard rock hallelujah"
RYSSLAND - "Never let you go"
ESTLAND - "Through my window"
SLOVENIEN - "Mr Nobody"
MAKEDONIEN - "Ninanajna"

+ dött lopp mellan CYPERN "When angels cry" och Carola då..

Så nu är det bara att vänta och se!

Esc-blogg I

DATATROUBLE

Jag glömde ju den största (nåja) anledningen till irritation!

Alldeles för ofta numera startar min laptop hastigt och lustigt om sig själv. Allt man ser är en text på blå bakgrund som försvinner för snabbt för att man ska hinna läsa och då den åter är igång kommer det upp en ruta med "Datorn har återställt efter ett allvarligt fel. Vi har gjort en felrapport .."osv. Någon som vet vad detta beror på? Dessutom har jag märkt att programmen oftare hänger sig och måste avslutas (kommer också upp rutor med "Vi har gjort en felrapport..."). Det är inte roligt längre, börjar bli lite orolig för min favvo-Acer..

ONE OF THOSE DAYS

På alldeles särdeles dåligt och retligt humör idag och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Kanske beror det på att..

.. jag sticker till restaurangen om ett par timmar och missar därmed kvällens begivenhet på burken (spelar iofs in det)

.. min lya ser ut som ett katastrofområde och det finns ingen tid att röja

.. jag har skjutit på alldeles för mycket saker på sistone och nu börjar det brinna i knutarna både här och där

.. det småduggar ute och jag kan därför inte ha tofflor på mig som skulle behövas därför att alla andra vårskor har orsakat de leprakolonier (= skavsår) som just nu pryder mina fossingar och gör ONT

.. jag är lite lätt oroad över alla räkningar som samlats på hög den här månaden (CSN, telefon, el m m)

"Men en god nyhet är..". Eh, nej!

ESC-blogg I

Eurovision

torsdag och lördag smäller det, people!

Jag pratar såklart om semifinalen respektive finalen i EUROVISION SONG CONTEST - årets största tvhändelse (höll på att ta bort prefixet tv..) vad mig beträffar åtminstone. Dessvärre kommer jag (troligtvis) att jobba båda dagarna och missar således att se programmen live men har jag lyckats förut att ta mig igenom kvällen och hem utan att få upplösningen avslöjad så ska det väl banne mig gå i år med!

Inför-programmen är avslutade och efter att ha lyssnat igenom de flesta bidrag ett par gånger kan jag väl sammanfatta det med att ESC 2006 är den svagaste upplagan sedan 2002. Jag vet vad jag
skrev efter den nationella finalen i mars och jag står fast vid min åsikt att "Invincible" är en menlös, svag och inställsam gammaldags schlager men det hjälps inte eftersom det övriga startfältet i semin är betydligt sämre (för att inte tala om de låtar som redan är klara för final). Det är inte utan en viss sorg som jag därför kan konstatera att Carola kommer att ta sig till final lätt som en plätt. Fast hon - och kanske främst låten - inte förtjänar det.

Trots att jag inte tycker det finns någon klockren vinnare i stil med Ruslana 2004 så är mina favoriter (såväl i semin som i finalen - utan inbördes ordning) i år i alla fall:

RYSSLAND - "Never let you go", Dima Bilan
Video

RUMÄNIEN - "Tornerò", Mihaí Traistariu
Video
Live

BELGIEN - "Je T'Adore", Kate Ryan
Video
Live

BOSNIEN-HERCEGOVINA - "Lejla", Hari Mata Hari
Video
Live

FINLAND - "Hard rock hallelujah", Lordi
Video
Live

TYSKLAND - "No no never", Texas Lightning
Video
Live

GREKLAND - "Everything", Anna Vissi
Video
Live

ISLAND - "Congratulations", Silvia Night
Video
Live

Danmark, Norge och Ukraina har jag heller ingenting emot...

Det som är så sad är att flera av låtarna blir mycket sämre live jämfört med i videon. Inte minst Rumänien (som jag gillar jättemycket men livenumret är bara så intetsägande.. what's up med collegejackan från '93 och de taffliga dansstegen liksom?), Island och Bosnien-Hercegovina tror jag kommer förlora stort på det om de inte spicar upp sina nummer lite.

Så vem ska man hålla på då? Tja, om jag måste välja hoppas jag nog tills vidare på Ryssland eller Finland (men kommer säkert att ändra mig då jag sett det "live") men tror det blir Grekland. Athen 2007 igen?

APA + KATT + TUPP = TREKANT?

Hahaha - gulligt! Oklart vad kattungen tycker om det hela dock..

Via Fountain.

(NÄSTAN) NYFRISSAD

Helt glömt av att blogga om frisörbesöket förra veckan. Eftersom det verkar skvatt omöjligt att ta en bild där skillnaden mot förut ser mer än minimal ut så får ni helt enkelt nöja er med de här som kanske inte visar så mycket trots allt.

 

Nyansskillnaden mot förut (hoppas det är okej att jag länkar till den bilden, Maria?) syns väl lite förhoppningsvis. Även om jag egentligen trivs betydligt bättre i den chokladbruna färgen (med röda skiftningar) så vet jag att håret kommer blekas i sommar och då kändes det smartare att vänta till hösten med att bättra på den. Istället gjorde Natalie ljusare slingor i större delen av överhåret och lade en glanstoning över det för att fräscha upp det övriga (bilden är tagen samma dag som jag gjorde det, nu är håret lite ljusare eftersom slingorna kommer fram ju mer man tvättar ur toningen). Då det gäller längden kapade hon en rejäl bit eftersom jag bad henne om det.. nu är det någon sorts lång page men jag kan ju säga som så att jag känner mig väldigt korthårig - hade vant mig vid att ha lite längre.. Men det växer ju ut. På det hela taget så kan jag säga som så att det blev inte 100% så som jag hade tänkt mig men det kommer nog kännas bättre senare i sommar. Okej i alla fall.

CRASH TEST DUMMIE

Ja.. yours truly föll också för den där Buzzador-trenden då det först började snackas om det för x antal veckor sedan! I fredags dök välkomstpaketet med ett berg av Marabou X-chokladkakor (20 små, 2 fullstorlek) upp och idag var det dags för första kampanjpaketet, Wasa Sandwich. Måste erkänna att jag på två dagar redan lyckats smacka i mig en försvarlig del av chokladen på egen hand (mest för att jag inte orkat gå och handla - inte för att jag tycker den är sådär överdrivet god) och då det gäller knäckebrödet har jag smakat på en av varje (utom cream cheese, tomato and onion för den fick man inte) - resten får jag nog försöka bli av med. Gillar verkligen de gamla, "vanliga" Wasa Sandwich - tycker nog bättre om veteknäcket än fullkornsvarianten - men de här är sådär. Hursomhelst är det lite småroligt med Buzzador-projektet och jag är redan rätt nyfiken på nästa kampanj - det får gärna vara något som inte är ätbart dock!

Wasa Sandwich Marabou X

Inte för att inte alla redan har hoppat på tåget men om du också vill bli en Buzzador är det bara att gå med här (där det framgår att det är jag som värvat dig). Vill du veta mer innan du bestämmer dig kan du läsa mer här istället.

GLÖMSK?PUTS VÄCK

Shit shit shit!!! Mejlade de jag beställt presenten till K från eftersom den fortfarande inte kommit och fick ett snabbt (och oroligt) svar att den postats i god tid innan datumet jag ville ha den. Alltså säkerligen för mellan 1 och 2 veckor sedan. Nu måste jag hålla på och ringa Posten för att höra om de vet någonting.. och om inte så vet jag inte vad som händer - får jag inte kompensation från företaget (men hon jag mejlat med lät sjyst) så är det ju en del $ i sjön. Men det värsta var ändå att jag inte kunde ge honom presenten på vår 1-årsdag.. *ledsen*

I HAVE NO SHAME

Skamlös självreklam!

1-ÅRS WEEKENDEN

Tillbaka från de döda.. eh, jag menar från Köpenhamn sedan sent igår kväll och här kommer en kort recap av resan!

FREDAG
11-flyget med
SAS gick smidigt och bra, likaså tåget från Kastrup in till stan där jag sedan satte mig i solen på Rådhusplatsen med en macka i någon timme innan jag gick för att möta K på Radisson SAS (inte det vi bodde på) där han haft ett möte. Åkte sedan för att checka in på hotellet där vi fått ett nice nyrenoverat rum på 18nde våningen. Myste där ett litet tag innan jag svidade om och vi hastigt och lustigt bestämde oss för att ta bilen till Roskilde och äta. Tog ett bra tag innan vi kom dit dock eftersom vi bestämde oss för att ta "the scenic road", svindlande små vägar genom idylliska byar med pyttehus i kvällssolen - var så vackert! Till middagen hamnade vi till slut på en bar/restaurang vid torget i Roskilde, okej mat (lammkotletter för min del) men inte mer. Tillbaka till Köpenhamn för dessert på WannaB, en favorit fr o m nu! Mysigt, billigt, gott, trevlig personal!

LÖRDAG
Är ni sugna på fancy hotellfrukost och råkar befinna er i Köpenhamn så bege er till Radisson SAS på Amager! Den är verkligen outstanding.. massa olika sorters gott bröd inkl. wienerbröd och croissanter, färsk frukt (ananas, kiwi, vattenmelon m m), äggröra, bacon, korvar, ugnsgratinerade tomater, våfflor, pannkakor och massa annat - älskar det! Efter frukosten stack vi ut på stan - skulle ju inte shoppa.. men det blev faktiskt bara ett par skor och en flytande bronzer (bild kommer sedan). Provade desto mer - Illum är paradiset på jorden - men inget som kändes hundra så då var det bättre att låta bli (duktigt, Ellinor!). På eftermiddagen åkte vi tillbaka till hotellet ett par timmar för att vila (inte mycket sömn där på natten *s*). Dress-up på kvällen och middag på en grekisk restaurang som dessvärre inte visade sig vara något vidare (synd eftersom det ju var vår 1-årsdag). Cheesecake och kaffe/te på Café Europa efteråt var desto bättre - om än dyrt. Sedan stack vi tillbaka till hotellbaren och delade på några drinkar.. Mudslide, Frozen Banana Daiquiri, Pina Colada.. mmm!

SÖNDAG
Checkade ut sent och åkte ner på stan till parken vid vattnet nära Amalienborg där vi satt och myste i solen ett tag. Godaste club sandwichen någonsin på ett hak i Nyhavn till lunch och sedan var det faktiskt dags för mig att ta tåget till Malmö varifrån tåget (jag ska verkligen aldrig åka det där tåget igen!) tillbaka till Stockholm gick. Nere eftersom jag måste lämna K..

Allt som allt.. en skön och avkopplande helg (om än med ett litet missöde med K på lördagskvällen men vi klarade ut det) - längtar tillbaka...! Tog inte så värst många bilder men här är i alla fall ett par.

Hotellrummet
K på vårt fancy hotellrum

Äppelpajen
Killer dessert på WannaB

Kärlek
Kärlek i Roskilde

TO-DO PRE-KÖPENHAMN

Som vanligt är jag ute i sista sekunden då det gäller det mesta och därför blir det sjukt stressigt idag och fram tills jag sticker imorgon förmiddag. En liten to-do-lista (kanske mest till för mig själv..):

» Diska så att jag inte kommer tillbaka och möts av massa luddig disk
» Stryka jobbkläder + de kläder jag ska ha med mig som inte är klara
» Packa Tradera-paket och skicka iväg
» Fylla i papper till CSN och skicka iväg
» Föra över pengar mellan mina konton
» Betala en räkning
» Mejla
» Fotvård här klockan 16
» Shoppa strumpbyxor/stay-ups + kika in en kortis på Debenhams MegaDay (fast jag inte får!)
» APOTEKET - plåster + ev. hämta ut vitamintillskottet
» Ta ut pengar och växla till DKK
» Hämta ut tågbiljetten till söndag
» JOBBA mellan typ 18 och 23
» Måla naglarna
» Lägga ansiktsmask
» Föra över lite bra låtar till min Meizu
» Packa (glöm EJ visumpapper till Kina för K)

Har jag glömt något?! Måste sätta igång!

Uppdaterat: Shit, jag kommer ju på saker att göra hela tiden!

SHOEMANIA

Är nästan översvallande nöjd med gårdagens inköp tema skor!

Diba skor
Cognacsfärgade pumps med guldsula och träklack från Diba, köpta på Åhléns för 549:- 

Kärlek vid första ögonkastet med de här skorna trots att det var ren impulsshopping! Såhär står det bl a om märket Diba på Have2Have (där man också kan köpa några av deras skor): Diba Shoes are designed by famous designer Frits Dijkmans and his design team in Holland. Most of the Diba Shoes are produced in Brazil using the best leather in the finest factories available. Diba is always looking for the most effective way to bring high quality, high fashion shoes to women, while keeping the value high and the price reasonable.  Jag älskar dem i alla fall redan och tror att de kommer att bli väldigt användbara! Go buy!

Skopunkten skor 1

Skopunkten skor 2
Två par kilklackar från Skopunkten

Samköpte med kära mor (som tog ett par blå joggingskor, hon kan inte ha "vanliga" skor pga knölar nedanför stortårna som jag nog dessvärre också är på väg att ärva.. kommer nog att ta tag i en operation förr eller senare) så priset för dessa blev inte mer än 300:- för båda! De svarta har egentligen remmar runt fötterna men jag tyckte de var snyggare utan. Egentligen hade jag bespetsat mig på ett par underbara kornblå kilklackar (det är dessa, fast som sagt i blått) men vi kunde bara hitta den ena 37:an trots idogt letande (38:orna var som båtar) och i övrigt fanns det bara några par kvar i andra storlekar. Fick gå därifrån utan dem och med en sur min istället (fast ju med paren ovanför i alla fall) och på webshopen är de slut. Tänker göra ett seriöst försök att leta upp dem i andra butiker nästa vecka för jag blev verkligen kär (är det förresten någon som hittar dem i blått, storlek 37 så är jag evigt tacksam om ni skulle vilja hugga dem och skicka dem till mig - betalar såklart frakten). Men i övrigt så är jag så nöjd så nöjd med mina köp..!

SLUTKÖRD

Är så utmattad att jag varken orkar blogga om frisörbesöket eller om mina tre skoinköp idag. Men det kommer. Ska bara sova en livstid eller så först.

EN ONSDAG I SOLEN

Onsdagsoutfit

Nu bär det alldeles strax in till stan för frissa + fika med mor (fotvården blev tyvärr uppskjuten till imorgon).

» Etnoblus i crepe, ASOS
» Beige highwaterbyxor, ???
» Guldiga mönstrade ballerinor med liten klack, Din Sko

Får lov att sätta på mig ett halsband ser jag nu..

ÄLSKADE KÖPENHAMN!

Köpenhamn!

Som jag nämnt firar jag och K 1 år i helgen och då bär det naturligtvis av till "vår" (och min i allra högsta grad) stad Köpenhamn där träffades första gången. Vi ska bo på "vårt" hotell också - fast det blir knappast samma rum iom att ingen av oss ens minns rumsnumret - och har väl inga direkta spikade planer för helgen förutom att älska hela nätterna och hångla hela dagarna. Ungefär. Längtar dit så att det känns ordentligt i hjärtat och det är inte enbart för K:s skull - I love Copenhagen!

Problemet nu ligger i att hitta biljetter. Dumma som vi är har vi vetat om resan i månader men först idag gick K in och skulle boka resan = såklart bara dyra biljetter kvar. Har ägnat halva kvällen åt att leta alternativ och har i alla fall lyckats boka ditresan - som blir med SAS. Returen blir antingen tåg (blä, men det skiljde en del i pris) från Malmö eller FlyNordic. Dessutom anländer jag redan vid lunchtid på fredagen vilket innebär att jag troligtvis kommer få skrota omkring på egen hand tills K kommer från Göteborg vilket jag gissar blir någon gång sent på eftermiddagen. Inte hela världen.. men kanske kan övertala honom att ta hela dagen fri istället och komma tidigare. Roligt ska det bli i alla fall - och så håller vi tummarna för att solen skiner som en besatt hela helgen!

Förresten så avslöjade K i telefon tidigare ikväll att han varit inne och kikat här för några dagar sedan och naturligtvis råkade han läsa inlägget jag länkar till ovan så han vet om det där med "den lilla presenten". Damn it.

Hair issues

Imorgon är det ju dags för en efterlängtad och välbehövlig klippning + färg! För att ge ett litet hum om precis hur välbehövligt det är kan jag ju bjuda på dessa bilder!
 

Ni fattar va'?! Problemet är att jag ännu inte är helt biff över vad det är jag ska göra egentligen. Jag trivs bra som brunett och har inga planer på att bli blond igen, men däremot känns det som att kasta $$$ i ån om jag skulle bättra på den bruna färgen i och med att den ändå kommer blekas i sommar. Funderar därför på att färga utväxten och sedan göra ljusare slingor i nästan hela håret - bara så att det blir snyggt då det blir solblekt. Får rådfråga frissan vad hon tycker.. Vad gäller längden på håret är jag bra sugen på att klippa av mig en bit faktiskt, det jag har nu känns så trist! Tycker fortfarande Nicole Richie är snygg i håret på den här uttjatade bilden (glöm färgen bara) och det skulle kännas fräscht med en längre page till sommaren. Ska bläddra i lite tidningar senare idag (hur b är inte det - att ta med sig en bild till frissan men ändå..) så får vi se vad det blir..

SÅ HAR MAN EN BRIST OCKSÅ...

För ett par veckor sedan var jag och tog ett blodprov på order av min läkare i syfte att se efter så att inga fysiska orsaker ligger bakom mitt.. hm, mentala hälsotillstånd eller vad man ska säga. Igår fick jag skriftligt svar som visar att mina B12-värden är låga. Har fått ett recept som jag ska hämta ut för att behandla med men sökte lite på nätet efter information och fick bl a upp detta.

Vem drabbas av brist på B12 och folat?
Vanligen är det äldre personer som drabbas av brist då näringsämnen från föda tas upp sämre än tidigare. Andra riskgrupper är veganer, personer som lider av anorexi, kvinnor mellan 15-45 år (menstruationer, graviditeter, amning), människor med autoimmuna sjukdomar (diabetes, reumatoid artrit eller störning av sköldkörtelfunktionen), magopererade, samt personer som har celiaki (glutenallergi) eller de som överförbrukar alkohol.

("Vanligtvis är det äldre personer".. jaha, det var ju trevligt att höra! Själv tror jag att det främst beror på min katastrofalt dåliga kosthållning. B12 finns främst i animaliska produkter som lever, njure och hjärta (usch!) men även i mindre dos i kött, mjölk och ägg.)

Hur känner man av en brist på B12 och folat?
Symtomen varierar från individ till individ. Vid tidig brist dominerar störningar i nervcellerna, såsom nedsatt närminne, trötthet, håglöshet och domningar. Det kliar i handflatan. En eller två fingrar känns stela, stumma eller lätt domnade. Det sticker i fötter och underben. Balansen är sämre än för en månad sedan. Man fryser om händer och fötter i kyla som man tålde förra året. Man tappar mer hår i kammen eller duschen än förut. Vi vill dock understryka att dessa symtom även kan bero på andra orsaker. Det kan din läkare bäst avgöra.

(Tappa hår gör jag tack och lov inte.. men däremot har jag ju märkt att mitt minne och balansen blivit något sämre, för att inte tala om trötthet och håglöshet. Obehandlad B12-brist kan visst leda till blodbrist och skador på nervsystemet.. hjälp! Ska nog hämta ut den där medicinen så snabbt som möjligt..)


PURE PAIN

Jag dör en liten smula just precis nu.. För en liten stund sedan reste jag mig lite för hastigt upp i hallen och slog handen emot stolen som står vid skrivbordet på väg in i vardagsrummet. Ilande smärta i högra tumnageln då halva nageln knäcktes väldigt långt upp. Den är av till ungefär 1/3 men går inte att dra av (eftersom det är så långt upp) utan att typ hela nageln skulle följa med. Dessutom blöder det under nageln och gör bara så rackarns ont och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på förutom att låta den vara och fortsätta växa så jag kan klippa av hela så småningom. Skit också! Riktigt dålig avslutning på en inte alltför bra dag..

Grooming

Nedräkning till onsdag då det är skönhetstema för min del! Först klippning och toning (färgning? slingning?) hos Natalie på Mirres på förmiddagen - återkommer till det - och senare är det dags för fotvård på Aktiv Hudvård. Det senare har jag aldrig gjort förut (varför det verkligen är välbehövligt!), dessutom fanns det ingen tid hos den "vanliga" då jag kunde gå så jag fick ta en elev. Men det ska nog bli bra ändå, det kan ju bara bli bättre liksom.. Ska bli skönt att få en liten uppfräschning såhär till sommaren i alla fall.

Testpilot: Dove vs Natusan

BUS-lotion

I år har både Dove och Natusan (såväl som andra företag) hoppat på trenden med bodylotion som samtidigt ger en lätt och gradvis uppbyggande brun-utan-sol effekt. Föll för reklamen och har testat dem båda i ett par veckor nu varpå jag tror att jag kan ge ett rättvist - men naturligtvis helt subjektivt - omdöme ur ett jämförande perspektiv. Eftersom jag är en otålig själ valde jag att köpa varianten för normal-mörkare hy (finns även för normal-ljusare) i båda serierna trots att jag, efter den långa vintern, egentligen uppvisar vissa likheter med Michael Jackson då det kommer till hudfärg. Utfallet hade kanske blivit något annorlunda om jag inte gjort det. Men här kommer min åsikt.

DOFT

Inte helt oviktig är produktens doft. "Vanlig" busdoft kan sitta i dagar efteråt, trots ihärdigt duschande, men eftersom både Dove och Natusan är bodylotion med bara en liten tillsats av brun-utan-sol komponent så hoppas man ju att det är någonting man ska slippa.

Dove
Vid första påstrykningen är det lätt att bli lurad. Doften är söt med aningar av citrus och den påminner inte alls om den förhatliga busdoften. Men se upp för Dove är lömskt.. Redan en stund efter att produkten har satt sig kan man känna att det sticker i näsan och dagen efter - samt de efterföljande om man inte duschar ett par gånger - doftar huden ingenting annat än vanlig bus. Suck.

*** ***

Natusan
Doften hos Natusan är betydligt mildare - fast inte lika god då man först stryker på den - om än lite tråkig, den känns mest som en lätt parfymerad bodylotion vilket iofs kanske är det man vill ha. Efter hand framträder dock busingrediensen lite tydligare men den är svag och lätt att bli av efter en dusch.

*** *** *** ***

KONSISTENS

Också viktigt. Produkten ska vara lätt att smörja in sig med och snabbt absorberas av huden. Dessutom får den gärna vara dryg för även om det är budgetvarianter så är det mindre roligt om de tar slut för fort.

Dove
Lättflytande, vilket gör den enkel att få jämn. Hade dock gärna fått vara något mörkare i färgen (den är svagt aprikos) vilket gör det enklare att se var man har och inte har smörjt in sig. Tycker även att den går in i huden rätt fort.

*** *** *** ***

Natusan
Tjock, vit kräm (just det, kräm - inte lotion.. trots namnet) som t o m kan vara lite svår att få ut ur flaskan enligt min mening. Känns heller inte speciellt dryg och det tar något längre tid för den att gå in i huden.

***

LÄTT / SVÅR ATT FÅ JÄMN

Ojämnt applicerad bus är ingen höjdare och "smutsränder" där du smörjt in dig avslöjar rätt fort att det inte är någon utlandsresa som genererat din snygga färg. Kom ihåg att eventuellt smörja in med vanlig lotion eller dra en bomullstuss med ansiktsvatten över de områden som annars lätt tar åt sig för mycket färg som knän och armbågar.

Dove
I och med att den som sagt är lättflytande blir det också jämnt och fint, bara man ser till att vara noggrann och masserar in produkten ordentligt.

*** *** *** ***

Natusan
Trots att jag tycker mig vara ordentlig och noggrann vid insmörjning är det ändå svårt att få det jämnt och jag upplever att resultatet blir något fläckigt. En besvikelse. 

*** 

FÄRG
Så kommer vi till slut till det viktigaste - färgen! Det finns väl inget tristare än den där karaktäristiska brun-gul-orangea nyansen som direkt avslöjar att det är brun-utan-sol det handlar om. Bra bus ska ha en varm gyllene ton och bus-lotion såsom Dove och Natusan ska helst inte vara för framträdande efter första strykningen.

Dove
Jag valde att köpa den mörkare varianten eftersom jag hört att det tar x antal strykningar innan man överhuvudtaget får något resultat med den andra. Instruktionerna lyder: "Använd dagligen för att gradvis få en lätt solbrun hud" men om man säger så.. skulle jag följa dem skulle jag förvandlas till Donatella Versace på 1 vecka. För Dove ger omedelbar utdelning - åtminstone på mig. Jag gillar nyansen som jag tycker ser rätt naturlig ut i alla fall (även om den är lite för gul-orange). Nöjer man sig med att smörja in sig var tredje dag eller liknande så funkar det helt klart.

*** *** ***

Natusan
I och med att jag upplever att huden blir fläckig så vore det nästan skönt om färgen inte blev så framträdande med en gång eftersom det är så mycket mer avslöjande. "Tyvärr" syns resultatet också här rätt omgående och nyansen tycker jag liknar den hos Dove. Högre betyg enbart därför att färgen ser mer naturlig ut efter ett par dagar, då blir den riktigt snygg!

*** *** *** ***

RESULTAT

Dove 13 ***

Natusan 10 ***

Ja, Dove är min vinnare i det lilla testet! Trots att den uppvisar mer likheter med "vanlig" bus och kanske inte riktigt lever upp till det här med "lätt brun-utan-sol effekt" så tycker jag ändå att fördelarna - lätt att få jämn och rättt snyggt resultat - uppväger det.

Kan även tillägga att båda produkterna har jag använt uteslutande på kroppen - inte i ansiktet

DET UNDERMEDVETNAS GÄRNINGAR

Ingen vidare start på dagen för Ellinor, inte! Vaknade av att mobilen ringde (Paola - "Above the candystore".. bra mp3-signal!) med okänt nummer, svarade och möttes av ett förebrående "Hej, det är Kerstin ******. Du skulle visst ha varit hos mig nu". Jäklar. Har inget som helst minne av att alarmet har ringt, men tydligen så hade jag både stängt av det och somnat om för att därmed missa min kuratortid. "Ja, det måste ha varit ditt undermedvetna", menade Kerstin på (som den kurator hon är - naturligtvis!) men gav mig en ny tid nästa vecka. Lite rätt har hon för jag hade ingen som helst lust att gå dit idag, inte minst för att jag åter igen inte gjort min "hemläxa".

Nu är det i alla fall ur vägen och jag kan börja planera dagen.. faktiskt lite skönt att det är halvmolnigt ute så jag slipper ha dåligt samvete för att jag sitter inne och jobbar med en sak åt K istället för att vara ute i solen. Men först ska jag ut och göra några ärenden. I kjol eftersom jag busade benen igår kväll. Woho!

FRÖKEN FRÄKEN

Dagens ord: fräknar

Tillbringat ett par timmar med att envist lapa sol hemma i mitt fönster eftersom jag var för orkeslös för att tvätta håret så jag kunde gå ut.. (hallå, liksom!) Varmaste dagen hittills, svetten lackade och till sist tog jag t o m av mig bikinibehån trots risken att bli "spotad" av ev grannar mittemot. Kom för en gångs skull ihåg solskyddet och nu varken ömmar jag eller har övergått till en grisrosa nyans, bara klädsamma små fräknar på axlar, dekolltage, smalben.. för att inte tala om i ansiktet. Härligt härligt! Enda "problemet" är väl att baksidan av kroppen (dvs rygg) nu börjar kännas mer än lovligt kritvit och det enda som kan råda bot på det är väl om man lägger sig ute och pressar (eller solarium då). Jättegräsmattan utanför min gård är perfekt för det ändamålet - förutom att den ligger bredvid en stor fotbollsplan där det alltid verkar vara ungar - så det är konstigt att jag aldrig ser någon ligga där. Tyvärr blir jag så rastlös så fort det kommer till att ligga och steka sig + att jag tycker det är äckligt då svetten rinner ner i boken man läser etc. Konstigt, det här fenomenet egentligen.. att vi nordbor är så besatta av att på kortast möjliga tid anlägga djupast möjliga bonnbränna så fort solen visar sig. Är väl svältfödda.

Gräsplan + fotbollsplan. Utan ungar.

ALLT ÄR INTE.. SOL SOM SKINER..

Jag måste vara den enda människan i landet som faktiskt blir stressad idag över den ljumma brisen och det faktum att solen förärar oss med sina strålar. Klockan 7 ska jag vara på restaurangen och innan dess måste jag ta mig till centrum och handla + hålla tummarna för att ballerinorna finns kvar så jag kan byta dem till en större storlek. Sedan ser det ut som ett bombnedslag här så jag borde städa men det jag egentligen vill (= nästan tvångstankar) är ju att sätta mig i fönstret och sola vid halv 3-3 tiden då den har kommit såpass långt ner på himlen att den når min lägenhet. Men så måste det ju finnas tid att duscha, sminka mig och äta en bit innan jag åker också.. nämnde jag att jag är tidspessimist och aldrig tror att tiden räcker till? Därför måste jag nog sticka nu :)

FREDAGSSTATUS

Suttit i solen i mitt fönster ett par timmar iklädd bikini och läst Culture Shock: A Survival Guide to Customs and Etiquette (Beijing) - Kinas historia förvirrar mig något alldeles kolossalt. Efter en middag bestående av kokt ägg, knäckebröd med skinka samt te (jag måste verkligen börja orka laga mat, äter extremt dåligt) så är det nu dags att sminka ansiktet jämnt (ja, det är fortfarande spår av bus-katastrofen) och åka till restaurangen för en kväll med finsk mogendans (I hate it!). Hoppas ni andra får en trevlig fredagskväll!

Utmaning: lipgloss

Läppglans

Antar
läppglansutmaningen! Rensade upp i gömmorna för ett par veckor sedan och kastade ett par som luktade härsket + har sålt av ett par oanvända så nu känner jag helt plötsligt ett stort behov av nya läppglans!

- Victorias's Secret Sweet Talk Shimmering Lip Gloss (blekrosa nyans)
- Sephora Super Shimmer (fresh melon) FAVORITEN!
- Juicy Tube (bolole)
- Avon/Mark Glossblossom Ripening Lip Tint
- Clinique Superbalm (raspberry tint), minitub
- Lypsyl Lip Shine
- Klassikern Eight Hour Creme!
- L'Oréal Glam Shine (gold holographic)
- Avon Candy-licious bon bobbon
- Två Carmex Lip Balm

FINN FELET

StatistikCELEBRATION

Nästa helg firar jag och dansken 1 år! Kommer säkerligen skriva mer om det vid ett annat tillfälle men just nu är jag mest nervös för att en liten present som jag har beställt till honom inte ska hinna komma i tid. Kan inte avslöja vad det är än eftersom det faktiskt finns en liten liten risk att han kan gå in här och läsa men den ska hur som helst hinna tillverkas och jag sa specifikt till vid beställningen att det var viktigt att jag hade den till ett visst datum. Så jag håller tummarna och tänker inte börja nojja på riktigt förrän tidigast i början av nästa vecka i alla fall...

Majerbjudande

Här hittar ni månadens erbjudande hos min hudterapeut (för er som bor i Sthlm). Låter inte så illa med rygg- och nackmassage + liten (undrar hur liten den är?) ansiktsbehandling för 450:-.. är i behov av båda delar.

Busig med besked

Höll på att få en smärre chock då jag knatade upp för någon timme sedan (sjusovare) och tittade mig i spegeln. Okej att det var första ansiktsbusen för säsongen men här kan man verkligen tala bus med STORT B eftersom jag till ansiktet använt den "riktiga" varianten (Nivea Sun Touch Self Tan Face Cream) i motsats till någon av de lotion för kroppen (Dove + Natusan - recension kommer) jag investerat i på sistone.

Jag smörjde aldrig in halsen (stupid!) och det var väl det första misstaget. I övrigt har jag som brukligt är missat lite vid hårfästet vilket gör att det ser ut som om jag har på mig en brun-gul-orange mask om jag drar håret bakåt. Efter att jag tvättat och skrubbat ansiktet ser det dock något bättre och jämnare ut. Har lovat att komma till restaurangen ikväll och det är nästan så att jag är frestad att messa och skylla på körtelfeber eller någonting så jag slipper visa mig för folk! Det får helt klart bli krigsmakeup med täckande foundation och hela baletten för att jämna ut och dra uppmärksamheten från färgen. Så typiskt! Finns det förresten någon som kan tipsa om en bra bus just för ansiktet?

Överkroppen blev dock bra, har busat där två dagar i rad och den andra strykningen gjorde att det jämnades ut och nu ser det rätt naturligt ut (ska bara ha lite på ovansidan av händerna).

Och nej, jag kommer inte att ta någon bild av mitt ansikte idag så don't even ask.. :)

LIPIG OCH "BUSIG"

Blev ingen vidare kväll det här.. hade tänkt göra klart uppdraget men en massiv huvudvärk satte stopp för det (gud, vad jag behöver massage - mina axlar är otroligt stela!). Dessutom i sockerchock av för mkt kladdkaka och av någon anledning började jag störtlipa av kvällens SatC då Charlotte fick Elizabeth Taylor (hunden alltså). Har i alla fall busat in armar, dekolltage och mage - som igår men det blev lite ojämnt - och premiärbusat ansiktet för i år så vi får väl se hur jag vaknar upp imorgon. Nu ---> göra ett försök att sova!

DET GODA UPPVÄGER DET ONDANO TURNING BACK

Betalning
Första delbetalningen gjord


PRIMA BALLERINOR

Ballerinor

Det här med att gå till kuratorn har definitivt en förbannelse över sig. Och nu menar jag på så sätt att jag efteråt inte verkar kunna låta bli att shoppa (trots att mitt förortscentrum egentligen lämnar mycket att önska)! Förra veckan blev det en söt prickig topp på HM och idag föll jag för dessa fina ballerinor i vitt och brunt som jag kollat in förut på Din Sko (som fått in mycket fint - är annars inget fan). Försvarar det med att de var nästan halva priset = bara 300:- tillsammans (ord. pris 280:-/st). Det får man lov att kalla ett fynd! Dessutom blev det ett bronzing puder från Isadora och en body scrub till kampanjpris från Dove. Var även tvungen att gå och sukta lite till över de underbara ballerinorna från Vagabond (modellen "Lily" i cognac) jag trånat över länge nu men där drog jag gränsen.. lite magstarkt just nu med 600:- för ett par ballerinor då det är "meningen" att jag ska spara.

Hav överseende med att prislappen sitter kvar på skorna + att bilden avslöjar det allra fulaste i min lägenhet - mitt förhatliga golv!

MIRAKEL

I natt har jag faktiskt sovit för första gången på evigheter! Och gott också! En snackis i telefon med (som är i DK hela veckan - fusk!) vid 23-tiden, sedan "skulle jag bara lägga mig i sängen en stund", somnade och vaknade flera timmar senare. Gick upp och klädde av mig och släckte alla lampor, kröp tillbaka ner i sängen, kollade på klockan (03.51) och hade inga större förhoppningar att somna om men det gjorde jag! Vaknade först vid halv 9-tiden imorse och då somnade jag om igen och gick upp först för 30 minuter sedan. Så ska man vara petnoga har jag väl egentligen sovit för mycket men det känns skönt i alla fall! Och nu har jag faktiskt lite brådis eftersom jag ska ta bussen ner till kuratorn om en stund. Har ingen som helst lust att prata om mig själv idag och har framför allt ingen lust att bli skälld på för att jag fortfarande inte har tagit några initiativ gällande min tillvaro men so be it.

Såg förresten att jag fått kommentarer - svarar på dem sedan.

SOMRIGASTE TOPEN

Halternecktop från Nanso

Självklart är det så att då man måste spara hittar man saker överallt som man bara VILL HA!

Just nu är jag lite (läs: mycket) kär i den här
halternecktopen med spets från Unik Design/Nanso. Så somrig och nice! 549:- är ingen stor peng men om man jämför med hur mycket jag skulle kunna tjacka i Beijing för samma summa så..

Bild: Unik Design

Det närmar sig..

På SVT1 ikväll kl 21 är det dags för det andra programmet i "Inför Eurovision". I skrivande stund är det 16 dagar, 2 h och 28 min kvar till semifinalen och 18 dagar och lika många timmar/minuter kvar till finalen! Följ nerräkningen här.

Tills vidare läser jag mesta Eurovisionbloggen med koll just nu!

TISDAGSOUTFIT

För ovanlighetens skull bjuds det på en bild på dagens utstyrsel (går att klicka för större)!


» Stuprörsjeans, HM's &-kollektion
» Vit top med tryck, Wera/Åhléns
» Vit hålstickad bolero, Asos
» Långt "guld"halsband, vintage
» Guldfärgade fejkpearls i öronen, Antikt gammalt & nytt

Ute blev det dessutom..
» Dubbelknäppt beige vårjacka, American Eagle Outfitters
» Svarta lågskor med klack, Wedins
» Svart väska, vintage

SÖMNCIRKELN

Min nattugglestatus till trots så är jag löjligt förtjust i tidiga mornar, inte minst under sommarhalvåret (nu är det maj så då räknas det som det) då man kan njuta av morgonsol, fågelkvitter och tystnad. Dessvärre har jag även en liten fabless för att sova länge och jag är rätt morgontrött så "lyxen" att få en tidig morgon (man hinner ju så mycket också!) är inte något som inträffar så ofta - åtminstone inte nu då jag inte har ett regelbundet 9-till-5 jobb.

Tidiga mornar kan dock även slå helt fel i vissa lägen och det är då klockan nästan är 8 på morgonen och man inte har gått och lagt sig än! Då är det rena rama tortyren, jag lovar! Om jag dessutom - som idag - måste vara någonstans om ett par timmar (på tidningen för att lämna mitt kalendarium) och jag vet att jag kommer gå och lägga mig vid 11-snåret, vakna vid 5-6 och därför sedan gå igenom samma sak igen natten efter så är det ännu värre. Då är det liksom kört ända från början för jag orkar bara inte vara uppe en hel dag utan att ha sovit något på natten.. och även om man skulle orka hålla sig vaken går det ändå inte att göra något konstruktivt (vilket jag gör på natten istället) eftersom man då är som en zombie. Det är such a vicious circle.


Please be mine

Hög vill-ha faktor!

Beautyjunkie som jag är (betydligt mer road av smink och hudvård än av kläder och skor) är det en stor sorg att merdelen av mina slantar just nu måste läggas undan till Beijingresan. Men tills vidare är det trots det bland annat detta som står på listan inför kommande skönhetsinköp. Och det är faktiskt inte sådant jag bara tycker att jag vill ha - det är sådant jag behöver.. ;)

Smashbox Photo Finish Foundation Primer - Hypad, ja! Men jag är ändå övertygad om dess förträfflighet och har planer på att åtminstone försöka tigga till mig ett litet prov vid t ex nästa besök på Magasin.

Benefit Eye Bright - "Denna mirakulösa rosa penna piggar upp trötta ögon och ger det rätta ungdomligt pigga utseendet". Låter inte det som en dröm så säg? Precis vad en flicka med ständiga sömnproblem behöver då hon i alla fall tvingas upp i ottan och ska se söt ut..

Jelly Pong Pong Flush Cheek Stain - I färgen Melon Martini. Ja, jag erkänner - Eleonores omdöme har påverkat mig. Skulle passa mig som hand i handske!

Tweezer från Laura Mercier - Som jag nämnt förut.

Dior Skinflash - Är i behov av en ny concealer och Diors variant verkar helt ok. Sara är ju dessutom ett fan.

Bumble & Bumble Thickening Spray - Har länge velat testa B&B's produkter och att den dessutom skyddar mot värme är ju ett plus.

Ole Henriksen Fresh Start Eye Creme - Jag borde verkligen börja använda ögonkräm och den här har jag bara hört gott om.

Archipelago Sugar Butter Brown Sugar and Vanilla - Är dålig på att smörja in mig men det här kroppssmöret låter ljuvligt och skulle ge mig en anledning att ändra min dåliga vana..

FLITIG SOM EN MYRA

Och såhär mitt i natten har jag..

» Gjort det kalendarium till tidningen som ska lämnas i morgon bitti

» Gjort en faktura till samma tidning

» Mailat iväg fakturan

» Mailat
PT om avbokningen

Och sist (egentligen först) men inte minst - avnjutit konstigaste blandningen med mangosorbet och chokladsås. Nu kan jag ju göra ett försök att sova.. (hahahahaha!)

TINY MISTAKE

Oops, kom av misstag åt att pinga Tjejblog trots att jag inte uppdaterat så nu var jag ju tvungen att göra det bara för att inte lura någon.. haha!

LJUVA MINNEN

Googlade namnet på en gammal flirt á 2005 och drabbades av lätt härdsmälta och ljuva minnen då en av träffarna faktiskt genererade en bild (det är Fredrik G, femte bilden från slutet.. vill inte skriva ut hela namnet om han nu skulle få för sig att googla sig själv). Umgicks en del under en period förra vintern/våren men nu har jag inte träffat honom på 1 år och vi pratar aldrig på MSN numera. Han har nog faktiskt fyllt 40 år men jag kunde aldrig få in i mitt huvud att han var äldre än 31-32 (på bilden ser han lite tärd ut men det gör han inte IRL och han är sjukt "ungdomlig" på alla sätt). Till på köpet räknas han helt klart till ett av mina bästa sex någonsin för att tala klarspråk. Det var så sjukt bra att vi båda var helt förundrade. Dessvärre fick vi bara njuta av det två gånger. Det var såklart mötet med K som fick mig att glömma honom.. men man får väl vandra längs Memory Lane ibland också..

STATUS: BASGARDEROB

Nix, jag har inte läst Ebbas Stil (och kommer sannolikt inte heller att göra det) - dock är hennes lista på "måsten" i basgarderoben lite intressant och har ju dessutom gått laget runt redan (sågs senast hos Polly) så jag hoppar också på!

KLÄDER

Två par jeans -
Jeans har jag väl, dock inga fancy-schmancy och inga jag trivs sådär hundra i (ska det vara så svårt att hitta ett par raka med lagom slitning som sitter snyggt?). Konstigt nog har jag flera par som enbart används på våren/sommaren då de bara är snygga om jag får vika upp dem på vaden. Favoriterna f n är dock ett par stuprör från HMs &-kollektion som satt som ett korvskinn då jag köpte dem men som visade sig vara helt perfekta!

En kashmirkofta - Nä. Kashmir är inte mitt favvomaterial (inbillar mig dumt nog att det känns lite tantigt?) men det är helt klart något som borde inskaffas. Kanske till hösten.

Ett par svarta finbyxor - Bara ett par?! Jag är the queen of svarta byxor, trivs bättre i det än i jeans även om jag har börjat tänka om.

Ett par svarta shorts - Nä, alltså - som bekant är jag ingen shortsmänniska. Känner dock att det vore en bra investering inför Beijing-resan (fast kanske snarare vita eller beiga) men jag trivs helt klart bättre i kjol.

En vit skjorta - Jag har två som främst används på restaurangen men skjortor är inte alls min stil (känner att jag börjar låta neggo - vad gillar jag egentligen liksom?).

En kavaj - Flera och just nu gillar jag min prickiga. Skulle dock vilja investera i en snyggt skräddad svart.

En svart kofta - Ja, en som jag gillar och använder jättemycket. Dock är det lite glitter i den så det skulle nog vara bra att investera i en tjockare som mer kan räknas som "bas".

En kofta i en annan färg - Check. Jag älskar omlottkoftor.

En jeanskjol - Ja, fast det är väl inte riktig denim även om det ser ut som det. Det är en pennkjol och har alldeles för hög slits som kasar upp hela tiden. Gillar men används inte så ofta av anledningen jag nyss nämnde.

Två svarta toppar - Nej, det borde verkligen införskaffas. Men jag föredrar vita toppar, de blir inte lika urtvättade.

Två vita toppar - Ja, fast borde ha fler. Gillar dock min nya från Wera (fast det är tryck på den, räknas det då?).

Två svarta linnen - Jag har nog fler. Men det är också en kategori som borde fyllas på.

Tre vita linnen - Det har jag nog. Letar efter det perfekta ribbade linnet (kanske Filippa K?).

En trenchcoat - Nej! Inte för att jag inte letat hela våren men till slut gav jag upp (alla ser så billiga ut!) och köpte den här jackan istället.

En vinterkappa - Jag har fyra men två av dem måste sys in innan de går att använda igen. Den jag köpte i höstas har blivit välanvänd!

En svart klänning - Flera stycken!

SKOR

Ett par partysandaletter -
Snarare partypumps men de festar jag sällan i, det brukar bli stövlar.

Ett par svarta och/eller chokladbruna boots - Alltså, vadå boots? Stövlar har jag i båda färgerna men om man med boots menar Fryes typ så blir svaret nej - känner mig klumpig i det.

Ett par ballerinor - Har några par men kommer nog trots det att köpa ett antal nya (troligtvis i Beijing).

Ett par partyskor - Det har vi väl redan klarat av?

Ett par söta gummistövlar - Sorry, men jag tycker inte att gummistövlar ingår i basgarderoben. Jag har ett par gamla Tretorn men de har jag donerat till mamma som har större användning för dem än vad jag har.

Två par gympaskor - Jag har ett par som aldrig används. Trivs inte alls i skor utan klack (med undantag av ballerinor) eftersom jag känner mig kort och klumpig i det. End of story.

ACCESSOARER

En mellanstor vardagsväska - Har ett par stycken men ingen som känns hundra. Borde också investera i men jag hittar ju aldrig "den perfekta väskan". Alternerar ständigt mellan väskor.

Ett par mörka solglasögon - Två par billiga men jag tycker det är riktigt svårt att hitta solglasögon.

Ett par skinnhandskar - Check. Ett par svarta, köpta för det facila priset av 50 DKK på Ströget i Köpenhamn. Köpte ett par bruna med i höstas men har dessvärre tappat den ena.

En pashminasjal - Ick, det spelar ungefär i samma liga som kashmir för mig. Men jag håller på och tantar till mig så det kommer säkert det med..

En weekendbag - Jag håller mig till kabinväskor på hjul.

En partyhandväska - Ja, ett antal.

En kuvertväska - Ja, fast tyvärr har handledsbandet gått av. Men den funkar ändå. Inte för att jag någonsin använder den.

SAMMANFATTNINGSVIS...

... kan det ju konstateras att min basgarderob är under all kritik. Fast på något konstigt vis klarar jag mig ändå och jag känner faktiskt inte att jag saknar så mycket.

LOTS AND LOTS TO DO

Mår sådär just nu.. lätt ångest för en massa grejor som måste göras (kom för Guds skull ihåg att deklarera!), stressmage och sover sjukt dåligt. Återkommer med något mer genomtänkt då jag fått lite styr på saker och ting.

Tills dess..
ohämmad reklam!