NU FLYTTAR JAG!

Flyttajm!
Jag är så trött att jag går på knäna efter en lååång dag med packning, städning och kånkande av kartonger, möbler och annat skräp. Är nu hemma hos lillebror och har ca 5 timmars sömn att se fram emot innan en 70 mil lång bilresa. Men nu flyttar jag i alla fall!

Internet är beställt till nya lägenheten men hur länge det dröjer innan vi faktiskt får igång det är en annan femma. Men ni får hålla utkik med jämna mellanrum antar jag för jag återkommer så fort jag kan - då från Köpenhamn!

Farvel till dess..

KONSTHISTORIA ELLER FILOSOFI?

Hittade det här testet hos Andreas och tyckte det var lite intressant.

Your Learning Style: Unconventional and Insightful


You are very intuitive and ingenious. You're attracted to any field of study that lets you break the rules.

You Should Study:

Art
Art history
Architecture
Comparative religions
Eastern religion
Education
Music
Philosophy

Nja, alltså.. I teorin tycker jag nog om tanken på att läsa något "flummigt", något som uppmuntrar till ett friare tankesätt. Tyvärr är jag då det kommer till kritan högst konventionell då det kommer till inlärning och föredrar fasta ramar då det gäller uppgifter etc även om läraren gärna får använda kreativa undervisningsmetoder. För er som inte vet det så är det engelska, organisation och ledarskap, internationella relationer samt socialpsykologi (inbakat i ett utbildningsprogram) jag har läst. Det var mest en jädrans massa teorier.. med undantag av engelskan då.

KONSTATERANDEN

Kort tepaus och några iakttagelser:

1. Inte roligt att få indianbesök samma dag som man ska städa, packa och lyfta prylar.. Jag LIDER!

2. Hädanefter ska jag: 1) köpa en tidning 2) läsa den 3) slänga den. Det är nämligen alldeles för jobbigt att kånka säkert 300 blaskor ner till källsorteringsrummet. Lovar att jag fick gå upp och ner säkert 6-7 ggr. Ont i armar och rygg har jag också.

3. Hörde en låt på holländska
här och trodde till 100% att det var isländska innan jag tog mig en titt på låttiteln. Och jag ska ha språköra, tjena! Nu är det i alla fall serbo-kroatiska (eller vad pratar man i Slovenien?) och det blandar jag i alla fall inte ihop med isländska.

DET FLÄKTAR

En väldigt blyg och tafatt gubbe från reparationsavdelningen har varit här hela morgonen och monterat upp en ny köksfläkt åt mig. Bra - eftersom jag nu slipper rengöra den gamla. Dåligt - eftersom det innebar att jag inte kunde vara i köket och plocka (fortfarande en hel del kvar att göra där). Så jag ställde mig och strök lakan och täcken istället (måste vara det tråkigaste som finns!) + torkade ur garderoberna. Så lite fick jag gjort men resten av dagen blir stressig - tänker inte ens skriva ut todo-listan idag för den skulle bli sååå lång..! Troligtvis inga fler livstecken här idag alltså. Och nu ska jag steka kycklinglår i ugn (resten av det kvarvarande innehållet i frysen får dock slängas.. köttfärs, spenat m.m - orkar inte).

HAKAN VID FOTKNÖLARNA..

Nej, nu kan grisar flyga! En litenliten stund innan jag hade tänkt skicka ett surt mail till chefredaktören på tidningen och förkunna att jag inte tänker lämna in fler saker innan jag får mina fakturor betalda så loggar jag in på internetbanken och där ligger pengarna! Ett riktigt mirakel. Mitt lilla varsel om detta för ett par veckor sedan lönade sig visst! Han är visserligen fortfarande skyldig mig 4 500:- men de pengarna har jag inte fakturerat honom än så det vet han ju inte. Skönt i alla fall - det verkar som om saker och ting går vägen för mig just nu :)

DAGENS

Ni har ju inte klagat på mina tradiga to do-listor hittills så här kommer dagens.. Det är mycket som ska hinnas med - det är därför jag är uppe med tuppen (i min värld) trots att det känns som om jag har grus i ögonen.

Tvätta 10-13 (fast ska gå ner och kolla om det är ledigt om ca en ½ timme, verkar inte som om någon har tagit morgontiden)
Hugga tag i min kvartersvärd och be om hjälp med en sak
Läsa / skicka mail + faktura
Tvätta vardagsrumsfönstret (gaah!)
Tvätta bakom elementen
Packa fler kökssaker och torka ur skåp i köket
Städa bakom spisen
Packa ner torrvaror
√ Skruva ner sänglampan (nej, det väntar vi med.. måste ju se något!)
√ Röja + städa garderober
√ Börja packa badrum / smink

SISTA KVÄLLEN

KaraffenSista kvällen på restaurangen igår vilket var.. ja, jag kan knappt beskriva med ord men - tokskönt! Fast de var faktiskt rätt gulliga så det är inte utan att jag kommer sakna dem lite. S grät, kramade mig (ok, hon var rätt tankad!) och menade på att jag var den dotter hon aldrig fått och att hon sett alla mina fördelar.. och nackdelar. M fick mig att lova att skicka ett vykort med drottningen på från Köpenhamn. Och A.. ja, han hade faktiskt köpt avskedspresenter! Gjorde mig lite paff - han frågade visserligen förra veckan vad jag önskade mig men det trodde jag helt klart han skulle ha glömt av.

Hur som helst fick jag en sådan här droppfri karaff från
EvaSolo. Den är fin fast jag vet inte riktigt vad det är meningen att man ska ha den till..? Vatten? Salladsdressing? Sedan fick jag faktiskt en sak till, en dekoration, men den är inte alls min stil så jag tänker faktiskt ge den till ett par släktingar i julklapp. Kalla mig hemsk.. Men det var i alla fall snällt av A att anstränga sig!

"FRIHETEN KÄNNS BERUSANDE.."

Fick höra att jag lät positiv och engagerad av dansken ikväll. Läser man nästa veckas horoskop på Spray så verkar de känslorna även prägla kommande period:

Du går nu in i en utåtriktad period som präglas av stor optimism. Det är en utmärkt tid för dig att ta in ny kunskap och nya erfarenheter, antingen det sker genom någon form av studier eller ett ökat resande till nya platser. Friheten känns berusande och du är alls inte pigg på att acceptera några som helst begränsningar. Du söker relationer med människor som befinner sig på samma intellektuella nivå som du själv och som respekterar dig och uppmuntrar till växt. Hur partners reagerar på detta frihetsbehov är en annan fråga.


Låter väl finfint! 


666

666

Mästerdetektiven Daniel har kollat upp smartaste vägen att köra till Köpenhamn på fredag och det visade sig att det är exakt 666 km från hans hus till mitt. Scary. Egentligen vore det något närmare, och billigare, att ta färjan till Helsingør men med tanke på att broförbindelsen kommer upp inte-alldeles-så-långt från mina kommande kvarter så sparar vi förmodligen tid på att åka den ändå istället för att behöva köra genom hela stan.

För övrigt ska vi åka klockan sju på morgonen. Huvva. Han har dessutom redan planerat rökpaus (utanför Nyköping och nej, det är inte jag som äckelröker!), lunchpaus (Brahehus) och ev. fikapaus (någonstans i Skåne). Så noga planerar inte ens jag! Men nerverna börjar sätta in nu.. Sista kvällen på restaurangen imorgon - för all framtid! JIPPI!

OM SYDVESTKVARTERET

Utdrag från Kbhguide.

Et af de gamle klassiske arbejderkvarterer i København som blandt andet har produceret en statsminister. Byfornyelsen er gået helt uden om Sydvest, så i dag bebos den hovedsageligt af økonomisk dårligt stillede mennesker.

Hahaha! En sådan tur att jag bara ska bo där i 7 månader då.. Nåja, det är relativt centralt och det är åtminstone inte Ishøj (där man tydligen inte ska bo enligt dansken)!

ÄNNU EN ÖKENTRIST LISTA

Det måste ju vara riktigt öken för er stackars läsare som fortfarande hänger kvar att läsa mina torra to do-listor hela tiden. Men för tillfället är mitt liv enformigt och inriktat på en enda sak och eftersom det funkar bättre för mig att sätta saker "officiellt" på pränt (större chans att jag tar itu med det) så får ni väl blunda om ni inte vill dö av uttråkning!

Den kvarvarande delen av söndagen ska jag (saxat från mobilen eftersom jag
som sagt inte har någon almanacka):

Handla (typ mjölk, ugnsrengöring, trasor och ny mopp)
Skicka tillbaka paket till H&M (med denna i - den satt jättekonstigt och var alldeles för tunn)
Ringa Postens kundservice (eftersom det tydligen inte gick för sig att svara på min fråga om fullmakter via mail). Måste förresten ladda mobilen först för att detta ska vara möjligt.
√ Diska plåtar och göra rent värmeskåp
√ Packa ner fler kökssaker (nej, men jag packade lite annat)
Ta ner tavlor (+ hylla i sovrum) och dra ut spikar (och spackla igen hål + måla ovanpå - vad jag är duktig!)
Göra kalendarium till tidningen (sista tills jag får betalt allt de är skyldiga mig hittills.. tills dess strejkar jag) 

UTFÖRSÄLJNING

Accessora håller "fysisk" utförsäljning. Via mail:

UTFÖRSÄLJNING  30 - 80% lägre priser!

Välkommen till Accessora showroom för att fynda till tokigt låga priser!

Vi gör plats för vinterns nyheter och har utförsäljning på vår- och höstkollektionerna '06 från märken som  Malling & Mikai, Fancy Fanny, Hultquist Copenhagen, Hanky Panky, Boudoir Belle, Melissa Beth, Pia & Pio, Åsahjärtaniklas, Astrid Björk, Adina Design och mycket mer!

Utförsäljningen startar nu på torsdag den 30/11 när Accessora har kvällsöppet till kl 20.

När?
30 november - 2 december
Torsdag kl 12.30-20.00
Fredag kl 12.30-18.30
Lördag kl 12.00-16.00

Var?
Arbetargatan 29 på Kungsholmen i Stockholm.

Hade varit skojigt att gå (jag älskar ju t ex mitt fjärilshalsband från Hultquist Copenhagen) men vid den tidpunkten (på torsdag alltså) packar vi förhoppningsvis in det sista i skåpbilen och drar ett sista tag med dammsugaren och moppen..


PLANERA PERSONLIGT

Personlig almanacka
Bild: Personligalmanacka.se
Det här tycker jag var en väldigt smart och snygg sak.. designa din egen personliga almanacka. Inte bara framsidan utan även, till viss del, innehållet. Tyvärr är det beställningsstopp just nu, vilket verkar bero på att den privatperson som pysslar med det hela inte riktigt hinner med. Jag borde verkligen skaffa mig en kalender istället för att, som nu, använda mobilens anteckningsfunktion till allting. Den här ligger bra till och så hemskans dyr var den inte heller, 275:- inklusive frakt (inom Sverige då).

Via Hanna.

BARA LITE SJABBEL

All heder åt Skatteverket (för en gångs skull?) för det däringa lilla internordiska flyttningsbetyget kom faktiskt nerdimpandes i min brevlåda redan igår! Naturligtvis var det inte helt felfritt - de hade satt fel utflyttningsdatum (sett fel på en 1:a och en 7:a antagligen) men efter 20 minuter i kö (på mobil, gaah!) så fick jag veta att det inte gjorde något och att jag faktiskt skulle tillåtas registrera mig i Danmark ändå. Så nu andas jag ut.

Innan jobbet idag ska jag..
√ Tvätta köksfönstret
√ Rengöra alla dörrar, element och lysknappar
√ Packa Tradera-paket
√ Tvätta håret, göra inpackning och måla naglarna

För övrigt ett stort grattis till min bästa Cecilia som fyller "inte-30" idag (dvs 29..). GRATTIS!

LISTIGT

Snor helt fräckt en lista från Daniella. Förhoppningsvis sövande så jag kan/får gå och lägga mig!

1. Är jag nöjd med min ålder?
Mja. Jag har kommit upp i den åldern då det faktiskt börjar bli förknippat med lite ångest att fylla år. Samtidigt har jag svårt att tänka på mig själv som 27 (!) även om jag i vissa situationer kan tänka "Men gud, vad vuxet gjort av mig!". Får fortfarande alltid visa leg på Systemet så jag ser väl inte lastgammal ut i alla fall..

2. Är jag nöjd med mitt utseende?
Ja, det är jag nog. Det är klart att man ser på sig själv med kritiska ögon ibland och det finns dagar då jag bara längtar efter en lång blond hårman eller dylikt men på det stora hela så, jaa!

3. Är jag nöjd med min vikt?
Ja. Vill varken gå upp eller ner.

4. Är jag nöjd med min kropp?
Jag borde kanske tajta till vissa delar - skaffa mer muskler med andra ord. Men det finns inte direkt något som stör mig. Och det mesta fungerar tillfredsställande också!


5. Är jag nöjd med min utbildning?
Nja. Har visserligen gått på högskolan i nästan tre år men vilken nytta har jag av det? Så känns det ungefär. Borde nog ha funderat lite mer på vad jag egentligen ville göra innan jag hoppade på tåget.. Men det vet jag fortfarande inte.

6. Är jag nöjd med min arbetssituation?
Hahaha! Med tanke på att jag flyttar till Danmark utan att ha ett fast jobb/inkomst så kan ni ju tänka er själva. Men det är helt och hållet mitt fel som inte lagt ner tillräckligt mycket tid och energi på frågan. Fråga mig om en månad istället.

7. Är jag nöjd med min lön?
Än så länge får jag fortfarande från restaurangknäcket och det har jag varit rätt nöjd med. Däremot är jag inte nöjd med att jag inte fått det de är skyldiga mig från tidningen där jag frilansat.

8. Är jag nöjd med mitt civilstånd?
Helnöjd!

9. Är jag nöjd med mitt sexliv?
Det också.

10. Är jag nöjd med mitt boende?
Har haft alldeles för långt in till stan från lyan här och sedan är jag väl inte odelat förtjust i den heller. Vit och tråkig (fast jag älskar min sovalkov!). Vi får se hur det blir i lägenheten i Köpenhamn..

11. Är jag nöjd med mina kompisar?
Bortsett från den lilla detaljen att de är alldeles för utspridda i landet så..

12. Är jag nöjd med min bilsituation?
Jag har ingen bil och det passar mig utmärkt.. Skulle knappt vilja ha en ens om jag fick den gratis (eller jo, för då kunde jag sälja den). Men dansken har en himla fin Volvo som jag kan ride along i..

13. Är jag nöjd med mina föräldrar?
Mamma är helt okej, även om hon är lite lost..


14. Är jag nöjd med mig själv?
Är det här den övergripande frågan? För det tycker jag annars att jag svarat rätt bra på ovan.

15. Har jag ett liv?
Det är klart! Vars livskvalitet förhoppningsvis höjs i och med flytten..

16. Har jag haft modet att svara ärligt på dessa frågor?
Ja, det tycker jag.


DAGS ATT KÖPA DUBBELSÄNG?

Myspysig kväll med dansken igår. Han kom strax efter åtta och då hade jag fixat lite mat, fisksoppa/gryta med torsk, räkor, grönsaker och saffran. Till det knapriga baguetter med olivolja och örtsalt samt ½ flaska italienskt rödvin. Efterrätt Rocky Road. Ingen tv såklart utan bara prat och hångel.. sehr nice. Men tji fick jag som trodde att jag skulle sova bättre med honom i sängen, jag lyckades visserligen somna men vaknade 3-4 ggr under natten och var bara obekväm. Ville bara sträcka ut varenda muskel i kroppen som en pappersdocka - armar och ben åt alla håll. Tror han måste ha vant sig vid att ha en jättestor dubbelsäng för sig själv hemma för min 1,20-säng kändes betydligt trängre än den brukar, det har aldrig varit något problem innan. Hur som helst åkte han till kontoret igen imorse och jag somnade om och sov till halv två (!). Känner mig lagom mör nu. Han har sent flyg tillbaka till Götet ikväll men vi hinner i alla fall inte ses eftersom jag ska sticka till jobbet om två timmar. Men om en vecka är det ju dags för Köpenhamn!

SJUKT

Här sitter jag igen.. trots fyra timmars sömn på tiodubbelt många dito så går det inte att sova! Massa att göra imorgon igen så Imovane går bort, däremot har jag klämt två Neurol (?) som bara är rogivande och hoppas på att få sova ett par timmar åtminstone. Dessutom sörplar jag tein-fritt kanelte, mestadels för halsen än för något annat. Det som stressar mig mest just nu (minus flytten och jobb då) är nämligen att jag ska bli sjuk vilket vore tredje gången gillt så att säga.

Augusti 2002: Flytten till Skövde. Var toksjuk i säkert två-tre veckor efteråt så studentlivet fick ingen vidare start i och med att jag knappt orkade gå på föreläsningarna, missade en stor del av insparksaktiviteterna och dessutom fick ett horn i sidan av min korridorsgranne som inte precis uppskattade att jag låg och hostade sönder lungorna nätterna igenom.

Januari 2005: Flyttlasset gick tillbaka till Stockholm. Låg som ett kolli i veckan som följde - flunsan.

Det vore så typiskt med andra ord. Imorrn är det jag som går till hälsokosten.

JULGÅVOR ÅT ALLA!

Idag anlände hela två spännande paket från CDON. Gillar att de delar upp beställningen (men bara debiterar en fraktavgift - vilken jag iaf slapp efter att ha hittat en rabattkod här) så man slipper gå till kiosken och hämta ut, paketen blir inte så stora så de skickas direkt hem. Sen att man får två fakturor att hålla reda på är en annan femma. Det enda i innehållet jag kan berätta om är mina nya Koss-babies, resten var julklappar + en födelsedagspresent till K (tidigt ute, han fyller den 12/12). Eller.. mormor läser knappast här så det var en bok av Karin Alvtegen (fast inbunden och till fyndpris). Hon gillar deckare. Gäller iaf att planera julklappsshoppingen nu eftersom det är ungefär det enda med julen i år som går att planera. Ingen aning om ifall jag kommer ha möjlighet att åka till Stockholm (ekonomiskt eller om det finns biljetter kvar), om jag kommer jobba, om jag och dansken kommer hitta på något eller vad. Förra året svor vi dyrt och heligt att vi skulle resa bort i år men det har jag knappast råd med nu då jag inte vet när jag kan vänta mig nästa inkomst och förresten är vi rätt sent ute.. Det kanske slutar med att jag sitter där i min ensamhet med Findus jultallrik eller nåt, vad tragiskt det vore! Stör mig att det inte går att planera, jag är en planerande individ..

MIN TISDAG

Tillbringade hela eftermiddagen i stan idag med mamma vilket var trevligt trots att vi egentligen bara gjorde nödvändiga tråksaker och regnet stod som spön i backen. Började med en lunch på Åhléns (gravad lax och potatis - supergott!) för att sedan gå till Clas Ohlsson - vilket jag inte ens tänker länka till för det är verkligen min absoluta hataffär.. får panik bland alla gubbar därinne. Hur som helst hade jag fått order av dansken att köpa arbetshandskar till flytten så det blev tre par + ett batteri till brandvarnaren eftersom det tog slut då jag typ precis flyttat in här och sedan dess har den legat i en låda. Tryggt.

Sedan åkte vi till Söder där jag gick till Skattekontoret och lämnade in min anmälan om utlandsflytt. Är lite sent ute och tanten skrämde upp mig då hon informerade om att det skulle dröja mellan en och två veckor innan jag får mitt internordiska flyttningsbetyg (ja, betyg!) som det så fint heter i brevlådan. Well, jag flyttar om nio dagar och det är meningen att man ska med sig det och gå och anmäla sig hos Köpenhamns kommun inom fem dagar från ankomsten om man avser att bo i landet i mer än ett år. I och med det avförs man ur den svenska folkbokföringen som avflyttad (hur läskigt är inte det?) och får ett danskt CPR-nummer, sjukförsäkring och lite sådant smått och gott. Och tänk om eftersändningen krånglar så att papperet dröjer - jag kommer bara få min eftersända post 1 gång/vecka och det kostar mig ändå 800:- för sex månader. Well, you do the math. Hoppas att det hinner komma innan flytten, de borde ju se på mitt avflyttningsdatum att det brådskar. Efter det passade jag i alla fall på att gå till Svensk Kassaservice och hämta en fullmakt åt lillebror så han kan hämta ut mitt examensbevis som jag beställt då det väl kommer som REK.

Tog en fika på Söder Espresso / Söderhallarna och drog sedan en vända på Indiska (sugen på ett svart trähalsband men det blev inget köp) innan en av mina favoritaffärer - The English Shop. Jag vill ha allt därinne, de har tusen olika sorters te och marmelader, godis m m.. kan gå länge och titta. Fick ett förkylningste av mamma och köpte själv ett med smak av äpple samt två påsar av det godaste av det goda..

Walkers chips
.. Walkers chips med salt och vinäger. Älskar dem och kommer ihåg att de såldes i vanliga butiker en period (fast från OLW eller Estrella) innan de togs bort - varför?! Behöver jag säga att jag redan moffat i mig bägge påsarna (de är pyttiga ju). Skulle köpt sexpack..

Hur som helst, det var min dag. Sedan jag kom hem har jag faktiskt sovit i fyra timmar - efter att ha varit vaken trettio i sträck (!). Och snart är det dags för reprisen av Anna Pihl. Hurra!

Och imorgon kommer dansken..SKIIIIIIT...!

Vad har just jag gjort han/hon/den som bestämmer för ont? Varför kan inte just jag sova trots att jag faktiskt var trött strax efter kl. 23 och följde impulsen att gå och lägga mig? Varför ligger jag och fladdrar med ögonlocken som en annan fågelunge medan tusen tankar snurrar i huvudet och sömnigheten snart byts mot klarvakenhet? Är trött på det här för bövelen! Och ingen sömntablett får/kan jag ta eftersom jag måste upp "på riktigt" om max två timmar. Och ta mig igenom en hel dag som zombie..

Tror faktiskt att det enda som hjälper är att ha någon annan (= dansken) i sängen bredvid mig. Det är sällan jag ligger vaken då vi tillbringar natten ihop.

BIOMINGEL

Nu brukar jag inte posta/länka mingel-kändisbilder men måste bara ojja mig lite över premiären av nya Bond-filmen Casino Royale. I mitt tycke..

Sötast: Linda Bengtzing (i H&M-klänning dessutom)
Tjusigast: Eva Röse (man skymtar knappt klänningen men den där pälsen, frisyren, diamantörhängena och läppglanset sammantaget är bara en sådan fullträff!)
Snyggaste klänning: Sofi Fahrman (elegant!)
Stylingkatastrof: Anna Dabrowski (för mörkt och för mycket rouge, leopardkjol och glansiga strumpbyxor.. nej!)
Snyggaste paret: Abbe Ibrahim och Faeza (passar bra ihop och hon framhäver graviditeten himla snyggt i den där klänningen)
Läskigast: Sanna Bråding (bilden talar för sig själv)
Stiligast: Joachim Lennholm (inte lika styltig i smoking som alla andra män där.. lycko Pernilla!)

AND WE HAVE A WINNER!

Har provat, funderat och våndats - nu tog jag i lite - över vilken av dessa klänningar jag ska behålla eftersom jag klokt nog kom fram till att de är lite för lika (svarta, stickade) för att få ta plats i min garderob (eller resväska f n) båda två. 

Viktor & Rolf-klänning 
Viktor & Rolf for H&M
La Redoute-klänning
Comptoir Des Cotonniers for La Redoute

Och vinnaren är... *fanfar*.. Viktor & Rolf. Jag tycker egentligen om dem båda men V&R-dressen känns lite mer.. just det, dressad och tar fram formerna på ett helt annat sätt än den andra. Dessutom är hjärtskärpet i midjan en jättesöt detalj! Båda var egentligen lite för långa för mig (då man är smurf ska man passa sig för kjolar/klänningar som räcker nedanför knäna - även om det är aldrig så lite) så jag funderar på att sy upp den. Vem försöker jag lura.. lämna in den till skräddare och få den uppsydd menar jag såklart. Men V&R får det bli!

För eventuella spekulanter på den andra klänningen kan jag meddela att jag lagt ut den på auktion
här. Blir den inte såld åker den tillbaka till La Redoute.

DRÖMTYDNING, NÅGON?

Mycket märklig natt, den som var.. Packade och sorterade under hela eftermiddagen / kvällen igår och då klockan började närma sig halv 11 var jag faktiskt lite trött så jag tänkte "Nu eller aldrig", tog en Imovane och gick och la mig att läsa för att sedan somna någon timme senare. Har jag sovit mycket natten innan så slår det aldrig fel.. sömntabletterna är nämligen bara i kroppen i fyra timmar och strax efter tre på morgonen vaknade jag naturligtvis av mig själv. Blev fast besluten att mota Olle i grind och gick och klämde ännu en tablett, läste lite och somnade sedan om. Klockan nio imorse ringde alarmet (Mads!) eftersom jag skulle upp och tvätta någon timme senare. Men nej, just då var jag inne i en om möjligt ännu mer märklig dröm om mitt ex av alla människor - som jag i stort sett aldrig drömmer om - och ville sova "färdigt den". Jag minns inte hela historien men det påminde till viss del kusligt mycket om verkligheten.. kommer ihåg att jag var ledsen för att han lämnat mig för en annan tjej (i drömmen hotade hon dessutom mig med ett svärd!). Till slut visade det sig att han lämnade också henne för någon annan. Skadeglädje, hahaha! Hur som helst vaknade jag inte förrän strax innan tolv sedan och hade missat min tvättstuga :(

Iväg till jobbet vid fyratiden och ställa upp några timmar, förhoppningsvis inte längre än till åtta. De har ett erbjudande om dans + mat för 200:- alla måndagar i november. Förra veckan dök det väl upp mellan 20 och 25 personer runt sex (lektionen börjar halv åtta) och det blev rätt snärjigt eftersom alla skulle beställa på en gång men ikväll ska jag förbereda dukning och sån't mer ordentligt. Plus att vi tar betalt redan då de gör mat- och dryckbeställningen så inte jag behöver hänga där ändå till tio bara för det av ingen nytta. Men först ska jag gå ner och försöka få tag i en ny tid för tvättstuga..*suck*.

BUSY BEE

Jag har jobb som ska utföras.. jobb som ska sökas.. ägodelar som ska packas.. samtal som ska ringas.. mail som ska skickas.. en lägenhet som ska städas.. julklappar som ska planeras/köpas.. och en hel del annat krafs som tar upp min tid. Därför ber jag om ursäkt (till vem.. bloggen? Eller mina läsare?) att jag inte hinner hänga här så mycket som jag kanske skulle vilja just nu. Sorry.

LITE TIDIGT UTE..

..närmare bestämt två veckor - men jag har i alla fall placerat min blogg i Danmark  på Bloggkartan.

IA-IA-OH

Bonden
Nej, jag har hittills inte sett den där bondeshowen alla snackar om men ikväll har det faktiskt blivit lite slötittande. Och visst, den enda som inte förtjänar en 100%-ig töntstämpel är ju den där
Per Martin. Ser betydligt äldre ut än sin faktiska ålder dock (39, väl?) och han är lite gubbig för min smak. Som bekant gillar jag äldre snubbar men de får inte se ut som det om ni fattar. Lite grånad (som dansken) och distinkt är ok men jag tänder på business-/kostymstilen (inte dansken tyvärr, han har sällan kostym). Så en bonde, nej tack! Och så har vi ju den där skånskan som jag kan ha lite svårt för.. (sorry, skåningar!) Men, som alla påpekar, PM påminner en hel del om inrednings-Ernst. Fast då föredrar jag faktiskt den sistnämnde.  Då han är tyst. Sexy.

DEJTING HISTORY

Sprang av en slump (ok, jag googlade!) på ett par bilder av en kille jag dejtade väldigt löst under en tid för ett par år sedan. Inte officiellt då men en del hemma hos honom :) Det är han längst till vänster på respektive.. naaaw, söt han är tycker jag! Saknar hans snälla röst lite. That's it.. lovar.

- VAD KONSTIG DU LÅTER, ÄR DU SJUK?

För en ½-timme sedan ringde min redaktionschef. Tyckte det var lite konstigt då han anmärkte på att jag inte lät som mig själv i telefonen och frågade om jag var sjuk. Då han frågade hur det var och jag berättade att det är lite stressigt i och med flytten och allt så blev han jätteförvånad över att jag alls skulle flytta.. - Men det har du inte sagt! - Eh, jo.. jag skrev det i ett mail senast igår. - Va, det har inte jag fått! - Men du svarade ju på det. Snart kopplade han i alla fall att det var fel Ellinor han hade ringt (hade precis börjat undra om han höll på att bli senil) och vi pratade på en stund till. Han berättade att han vidarebefordrat mitt inte-alldeles-så-glada-mail-i-rapp-ton om att jag fortfarande inte fått mina två senaste fakturor betalda till chefis och då blev jag lite generad (har nämligen inte sagt ifrån till honom på allvar) och var naturligtvis tvungen att ursäkta mig med att det var mitt i natten då jag skrev det, att jag var trött etc. Men kontentan i mailet kvarstår, kommer inte att fortsätta göra de fasta avdelningarna i tidningen efter att jag flyttat om jag inte fått allt han hittills är skyldig mig då jag sticker. Egentligen är jag inte så sugen på att göra det ändå, både för att det är jobbigt att ha en deadline och för att jag inte orkar tjata till mig lönen längre men det väntar jag nog med att tala om innan pengarna finns på kontot. De ville tydligen att jag skulle fortsätta i alla fall - föga förvånande.. mina uppgifter har väl inte de tid att sitta och pilla med.

ENKLASTE UTVÄGEN

Gottogram
Man ska inte göra det svårt för sig.. Valet av födelsedagspresent till morfar brukar stå mellan:
1) lotter
2) blommor
3) godis/ätbart
.. så i år fick det bli det sistnämnda alternativet. Beställde precis ett
Gottogram bestående av Noblesse och te (som ser väldigt gott ut) så nu får vi hoppas att det hinner fram till Ystad i tid till hans 81*-årsdag på torsdag.

*En sjuk tanke.. min morfar är bara ett år äldre än danskens mamma. Danskens syster är dessutom lika gammal som min pappa. Känns lite märkligt..

NEJ, INGEN KEEPER..

Har bestämt mig. Klänningen ligger nu uppe på Tradera --> här. Trist, men jag kommer inte använda den.. klär man inte i något så gör man inte. Gud, så nyktert tänkt av mig.

PUH..!

Thank you, Lord. Varit så sjukt speedad och nojjat ett tag för att inte hyreskontraktet för andra-handen i KBH kommit än. Det har det fortfarande inte gjort men nu fick vi åtminstone tag i Heidi (tjejen jag ska hyra av) som bekräftade att hon skickat det så det borde verkligen komma imorgon eller allra senast på torsdag. Gör det inte det vet jag inte riktigt om det är svenska eller danska Posten jag ska ta i örat.. Det är hursomhelst rätt nervöst att inte ha ett underskrivet kontrakt ännu då man blir bostadslös om 16 dagar och då vi inte hörde från henne är det ju rätt lätt att tro att hon ångrat sig / hyrt ut lägenheten till någon annan eller vad som helst. Hade redan börjat koka ihop en akut plan B där K skulle kuska runt i KBH i helgen och kolla efter något nytt. Jag har rätt lätt för att oroa mig som bekant. Nu måste jag ta reda på hur jag fixar bredband i lägenheten, kommer nog att dröja några dagar efter att jag flyttat in men jag går nuts på studs utan Internet så det är högt upp på priolistan.

TO-DO LISTA TISDAG

Dröjde evigheter innan jag lyckades somna i morse, klockan var säkert halv fem, och sedan har jag sovit otroligt ytligt och dåligt. Vaknade för ett par timmar sedan och pratade en ½-timme i telefon med mamma som jag inte haft kontakt med på tre veckor (av skäl som jag inte har någon lust att gå in på). Mörkret börjar ju (nästan iaf) redan sänka sig och stressen har börjat mola i magen över det som jag hade föresatt mig att hinna med idag:

- Uppdatera CV + skicka till K för hjälp med översättning till danska
√ Ringa OKQ8 och boka flyttbil (tack, D!) 
√  Maila AF
- Söka drömjobbet
√  Ev. messa Heidis tfnnummer till K om hyreskontrakt ej kommit
- Ta bort fläck från tröja
√ Tänka ut present till morfar


Det känns inte som så mycket väl?! Men det är bäst att jag slutar sitta och slösurfa vid datorn om det ska hinnas med.

Uppdaterat: Naturligtvis blev det viktigaste inte av. Vem är förvånad..?

Dansken kom förresten med det bästa rådet angående det där som hände på jobbet
igår kväll: Skid i henne och tjän så mycket du kan. Du är jo snart färdig der.

Och det har han fullkomligt rätt i.

KLICK-KLICK-KLICK!

Tur i oturen för nu är den stickade klänningen jag beställde från Comptoir Des Cotonniers / La Redoute på väg hit trots att den egentligen var restnoterad till den 25 januari. Hade tänkt att avbeställa den i och med att jag slog till på den svarta V&R / HM-klänningen som också är i ett tjockare material.. börjar bli lite väl fullt med svarta klänningar i min garderob och så mycket pengar har jag inte nu att jag kan strössla med dem. Men men, förhoppningsvis kommer HM-beställningen också snart så jag kan jämföra och avgöra vilken som åker tillbaka. Har dock en känsla av att båda två blir keepers, typiskt mig!

För övrigt lade jag idag till en liten cardigan / bolero från HM. Den var så billig och det är lite chict att ha över tunnare klänningar. Fick bli beige-guld istället för svart för en gångs skull. Men nu måste-jag-sluta-shoppa!

Guldbolero
Guldigt

GOODNIGHT SWEETHEART

Nu är jag äntligen klar med jobb nummer två för aftonen (tidningsgrunkan) och ska göra ett försök att knyta mig.. snurrar i skallen av oro och annat så det blir inte så lätt att varva ner. Behöver något som piggar upp humöret lite så jag vill ha den här bilden av dansken av näthinnan (fast han ser rätt old ut just där tyvärr). Wish you were here, baby..Lägg märke till den där feta blodådern på vänster arm - quelle sexy (tycker jag)!
Snygga armar och jag är din..

ÅSKMOLN

Då man är arg ska man inte blogga. Men jag måste. För jag är fly förbannad. Varför? Ja, what else is new.. restaurangen såklart. Det handlar inte om dålig/ingen dricks, taskiga gäster eller något sådant praktiskt jobbrelaterat egentligen utan om att jag och "chefen" (finskan som dricker minst en vinflaska under varje pass jag är där) kom ihop oss lite ikväll. Ja, vi grälade inte direkt men kontentan var att hon tycker att jag alltid säger emot henne, att jag aldrig lyssnar och tar till mig av hennes "visdom" ("Jag har faktiskt varit i branschen sedan 1957"), att jag inte är ödmjuk och att jag blir för stressad och därför gör saker fel. Personangrepp med andra ord. Och det är så fel det bara kan bli.

Då jag började jobba där i februari förra året visste de att jag inte var någon utbildad servitris. Men jag har lärt mig under tidens gång och är - om jag får säga det själv - förhållandevis duktig. Jag är snabb, otroligt trevlig mot gästerna och noggrann i allt jag gör. Då vi, som ikväll, fick tio bord som skulle beställa ungefär samtidigt försöker jag ta en sak i taget men jag är bara människa och har inte mer än två händer. Hon kom med en massa felaktiga anklagelser om vad jag hade gjort fel - låtit folk vänta på sin dricka, tagit ut bröd/sallad i fel ordning och jag-vet-inte-vad - men inget av det stämde vilket hon inte vet eftersom hon då satt i baren och pimplade vin medan jag sprang som en tätting. Jag tar inte sådant oemotsagt så jag talade om för henne att hon hade fel och fick då naturligtvis höra "Nu kommer du med motargument igen". Hon påstod också att hon aldrig "vågar" säga till mig vad jag ska göra (eftersom jag tydligen käftar emot) och att jag inte tar till mig instruktioner vilket inte heller är riktigt eftersom jag har lärt mig att det bästa är att nicka och göra som hon säger.

Vet att jag inte borde ta till mig av det hon säger då jag vet att det är fel - dessutom är det rätt svårt att ta någon som sitter och hickar av fylla under hela samtalet på allvar.. men jag blir faktiskt ledsen. Jag gör mitt allra bästa under varje arbetspass där och gör verkligen skäl för min lön så att då bli utsatt för sådana påhopp gör att jag känner mig otroligt utnyttjad. Tog med mig jobbkläderna därifrån då jag gick ikväll och även om jag vet att jag har max 8 kvällar kvar där innan jag flyttar så tar det emot att gå tillbaka till ett ställe som inte uppskattar mig. Stolthet eller pengar.. stolthet eller pengar? Jag vet faktiskt inte. Vi får se på torsdag.


JOHANNAS KÄRLEKAR?

Är det förresten någon (eller hon själv, kanske?) som vet var bloggen Johannas Kärlekar har tagit vägen? På adressen http://johannaloves.blogspot.com är det nu bara någon sorts sökmaskin. Mycket märkligt.

ÄNDRADE PLANER

Med 18 dagar kvar tills flyttlasset går så tror jag banne mig att jag får börja skriva en hel massa listor om jag ska komma ihåg allt som ska göras. (Påminnelse till mig själv redan nu: Morfar fyller år på torsdag - skicka present!) I och med att jag trodde att jag inte skulle få jobba så värst mycket mer på restaurangen så har jag tagit det rätt lugnt och räknat med att jag hade massa tid på mig att packa, städa lägenheten, göra praktiska ärenden, söka jobb och allt annat - det är en hel del att tänka på då man flyttar till ett annat land.. även om det inte precis är Burkina Faso som är på tapeten. Nu visade det sig ju att jag tvärtom kommer att jobba mer än vanligt, förmodligen fyra kvällar både denna och nästa vecka. Tyvärr är det dessutom så att dagen efter gärna ryker också då jag jobbar.. dvs, är jag där på en fredag och kommer hem vid halv 2 somnar jag med säkerhet inte förrän vid 3-tiden varpå jag sover till åtminstone kl 12 dagen efter (är en person som behöver mycket sömn för att orka, helst 8-9 timmar). Och sedan sticker jag igen vid halv 5-5 tiden vilket inte lämnar mycket tid i övrigt för annat. Men jag ska inte klaga.. det är skönt att veta att jag åtminstone lyckas jobba ihop lite pengar såhär på sluttampen - som lär gå till julklappar - och jag måste helt enkelt lägga upp strategin på ett annat sätt.

Om drygt två timmar ska jag i alla fall åka till jobbet igen. Förhoppningsvis blir det inte så sent men då jag kommer hem måste jag i alla fall jobba lite till.. deadline för mina grejor till tidningen är ju imorgon. Dags att sätta lite fart - ha en bra dag!

VIKTOR & ROLF FOR H&M PART IIII

Nej, det här gick ju inte som en dans precis! Efter 10 minuter lyckades jag äntligen komma in i shopen och lade det jag ville ha i korgen utan större problem (svart trench, röda strumpbyxor, stringtrosor). So far so good men då jag sedan efter lååång väntan kom till kassan var trenchen markerad som slutsåld! Den låg inte säker i min korg med andra ord.. Till råga på allt kunde jag då inte beställa det andra heller eftersom minsta ordervärde är 200:- och det kom det inte upp i. Tryckte jag på "handla mer" kom jag till den vanliga webshopen (där V&R-kläderna inte finns). Suck. Alltså var det bara att börja om från början. Som tur var låg de andra varorna kvar i korgen den här gången och jag lyckades ta mig in och lägga till en BH och en beige top. Beställningen gick igenom men sedan ändrade jag mig.. gick tillbaka och har precis tagit bort topen och BH:n och lagt till den svarta klänningen med lackskärp istället. Puh!

Alltså, summan av kardemumman:
- Röda strumpisar
- Svarta stringtrosor
- Svart klänning

Fast jag vill fortfarande ha trenchen och den röda kjolen. Men nu får det vara slut på spektaklet!

SNART SÅ..

Mission om en ½ timme: Den svarta trenchen samt ett par tights/strumpbyxor, helst röda. Eventuellt ett par trosor också så dansken får nåt att ojja sig över (ikväll räckte det visserligen med min röst i telefonen, han är inte så svårflirtad). Men det får vara max 10 dagars leveranstid så jag hinner prova och returnera innan dagen D. Och lyckas jag inte lovar jag att inte grina. Det är bara kläder..


Vad satsar du på alternativt vad köpte du?


"DU SKA OPP, DU SKA OPP NU!"

Mads, baby!Via Punaniii hittade jag till Morgonpassets sida där den som vill kan ladda hem gratis väckningssignaler till mobilen.

Gissa vad jag valde..? Kan ju säga som så att jag framöver kommer se fram emot då alarmet ringer på morgonkvisten och jag får höra Mads ljuva stämma viska kärleksord i mitt öra.. eller nej, säga åt mig på skarpen att gå upp menar jag!


Åh Mads, marry me!

INGEN JULMARKNAD FÖR MIG I ÅR

Kollade precis upp tider för julmarknaden på Skansen eftersom jag tänkte att det vore myspys att gå på innan jag flyttar, köpa lite pynt & godsaker och njuta av stämningen.. Men tji fick jag - första marknaden är den 3/12 och då är jag ju redan puts väck.. neeej! Det finns visserligen en väldigt trevlig marknad på Tivoli i Köpenhamn också (där jag var förra året) men det är inte samma sak!

VIKTOR & ROLF FOR H&M PART III

I natt kl. 00.01 smäller det! Viktor & Rolf släpps på nätet alltså. Sedan jag fick reda på att "mina grejor" inte skulle säljas där i alla fall svalnade intresset rätt rejält. Tills jag fick se Nina i sin snygga svarta trench. Sedan läste jag någonstans (hittar det inte nu) att det tydligen skulle vara usel kvalitet på denna trench.. t o m om man jämför med H&M vanliga billighetskappor för 498:-. Så nu tvivlar jag igen.. Sedan behöver jag ju faktiskt egentligen ingenting. Kanske skulle vara brudklänningen då till framtida begivelser*..

* Det var ett skämt. Jag ska inte gifta mig. Not now. Förmodligen aldrig (vet inte ens om jag vill). Inte minst för att jag lever med en man som redan vandrat den vägen..

GENMANIPULERADE GODSAKER

Alltså, Sevvans muffins är definitivt genmanipulerade på något sätt. Föll för frestelsen och köpte en i choklad på vägen till pendeln hem från restaurangen igår för att ha något att mumsa på då jag kom hem. Sagt och gjort, kokade mig min sedvanliga kopp te (inte det smartaste kl 2 på natten men jag kan bara inte gå direkt i säng efter att ha jobbat) och började knapra på muffinsen.. nästan halva fick jag i mig innan det sa stopp. Sedan sov jag ca 10 timmar på Imovane.. aaah.. och tänkte jag skulle äta upp resten av muffinsen till frukost (om det nu kan kallas det då klockan är nästan halv 3). Lyckades inte ens äta upp den andra halvan innan jag blev kräkmätt och lite lätt illamående - de är ju så gigantiska och mäktiga. Tror inte jag har fel då jag påstår mig minnas att en enda sådan där jättemuffin innehåller typ 1000 kalorier. Never again.

Muffins
Ser det från den ljusa sidan, nu är jag inte gottesugen då jag ska och veckohandla i alla fall. Brukar gärna hoppa ner en del farligt i korgen annars.. Ps! Det är inte muffinsen på bilden som skrivit brevet.

FULBLOGG NR 3622

Vädret därute speglar mitt sinnelag idag rätt bra. Det var länge sedan jag var sjuk men idag känns det lite risigt.. ont i halsen mest. Dessutom tokseg eftersom jag sov dåligt inatt och ikväll blir det jobb igen.. suck. Måste dessutom ta en förbindelse in till stan tidigare eftersom det pågår banarbete och tågen inte stannar på just min station så det blir ersättningsbuss. Ingen bra dag helt enkelt. Men nu ska jag tvätta håret. På återseende.  

TEKNISK FRÅGA.. IGEN!

Ytterligare en fråga till alla tekniska orakel där ute: Är den här bra? Nu tänker jag främst på hastigheten.. "du får farter i upp till 54Mbps.." - om man jämför det med mitt bredband som är 24 Mbps enligt leverantören - dvs det snabbaste man kan välja hos dem. Låter himla konstigt tycker jag, att man skulle surfa snabbare trådlöst än med bredband. Men har jag fattat rätt?

"TYYYYPISKT AMERIKANSKT!"

Obs! Detta inlägg kan i vissa avseende framstå som fördomsfullt i antaganden om nationalitet = personlighet. Författaren är medveten om detta och skyller på alltför frekvent tittande på talkshowen "Ricki Lake" då det begav sig. Och George Bush naturligtvis.

Igår kväll/natt på tuben mellan Rådmansgatan och T-centralen åkte jag i samma vagn som en sådan där "riktig" amerikan, så som många européer ser dem i alla fall. Gapig och högljudd, till synes helt omedveten om att det fanns andra trafikanter omkring honom (han reste visserligen med ett svensk sällskap men de var i det närmaste tysta små möss i jämförelse), inte-precis-undernärd och med ett par mindre välsittande, för korta jeans som dessutom var stentvättade. Att jag inte blev blind vid åsynes av de sistnämnda förblir ett mysterium.

Det här fick mig att tänka på min (fd) kompis Ben som jag träffade under vistelsen på kibbutz i Israel. Han är en äkta New Yorker, inte bara dialektalt sett utan stenrik (hans pappa är plastikkirurg) och med judiskt påbrå. Hur som helst umgicks vi rätt mycket på kibbutzen och höll även mailkontakt efter det. 1 ½ år senare åkte jag till Schweiz för att jobba och i samma veva hamnade han i Danmark som utbytesstudent. Då jag åkte hem på jullovet strålade vi samman i Stockholm där han bodde hemma hos oss ett par dagar innan jul. Jag och brorsan åtog oss att visa honom stan (Skansen, Kaknästornet, Slottet.. ni vet) men nästan hela tiden gick jag bara och önskade att det skulle vara över. Från att ha varit en snäll och vettig kille på kibbutzen så förvandlades han liksom till en sådan där "typisk amerikan". Han pratade högt och massor hela tiden, gick in i människor på stan eftersom han inte verkade bry sig om att flytta på sig och var bara allmänt påfrestande. Efter att han åkt skickade vi väl några mail till men sedan dog kontakten ut, antagligen för att vi märkte att det var så annorlunda då vi sågs i Stockholm jämfört med hur det var på kibbutzen (vi var bara vänner, aldrig något annat).

Jag har träffat rätt många amerikaner som jag umgåtts med som vänner - främst under tiden i Israel men även i Schweiz - och jag vet naturligtvis att nidbilden av dem inte stämmer. Det är ungefär som att påstå att alla svenskar är blyga, tysta och har blont hår. Men jag tycker det är konstigt att många människor (inte bara amerikaner) förändras så från att man möter dem i ett sammanhang med massor med folk av olika nationaliteter (som på kibbutzen) till ett sammanhang där de i stort sett är ensamma "i sitt slag" (som i Sverige tillsammans med mig och min familj). Jag kan inte svara på varför det är så - vilket jag kanske borde kunna med tanke på att jag läst "Interkulturella relationer" på högskolan och där var det en del sådana tankegångar - men jag tycker det är lustigt och ville bara reflektera lite över det.. Så nu har jag gjort det.

SKADEGLÄDJE ÄR DEN ENDA SANNA GLÄDJEN

Precis kommit innanför dörren och hunnit moffa i mig ett par hembakade (ok, restaurangbakade) frallor och en kopp te.. mm. Blev nämligen jobb ikväll för första gången på nästan två veckor och ska dit igen imorrn + lördag med. Klirr i Ellinors kassa! De har nämligen loosat servitrisen de anställde istället för mig, hahaha! Konstigt nog är det inte pga dem, hon hade gjort slut med snubben hon kom till Stockholm för och flyttat tillbaka till Landskrona. Men skadeglädje kallas det ändå från min sida. Skräcken i S:s ögon ikväll då jag berättade att jag flyttar om 3 veckor - exakt på dagen faktiskt - var lite skön att se också. Sist jag var där sa jag ju att jag skulle dra men de visste inte när. Nu blir det till att ragga upp någon annan som står ut med en dåligt organiserad arbetsplats och alkoholpåverkade chefer på arbetstid. Inte mitt bekymmer längre och det känns uuuunderbart! Nu: sängen.

VIKTOR & ROLF FOR H&M PART II

Problemet löst.. de plagg jag är intresserad av kommer ju tydligen inte ens att finnas i webshopen på söndag-måndag natt. Såvitt jag förstod det i alla fall. Får klara mig utan hallonröda inslag i garderoben. Vägrar att köpa på Tradera / eBay till galna överpriser. Nåväl. Kanske skulle försöka få tag på ett par av de där fina strumpbyxorna istället.. så har jag i alla fall nåt!

Är åtminstone himla glad att jag inte trängdes imorse. Skulle fått panik utifrån de här bilderna.

VIKTOR & ROLF FOR H&M

Uppmärksamma läsare kanske lagt märke till att jag knappt (jo, lite) skrivit ett skvatt om morgondagens stora begivenhet - butikssläppet av Viktor & Rolf for H&M. Det är rätt tydligt att det inte är samma hysteri som förra årets Stellakollektion (som jag skrev massor om.. bl a här, här och här) och inte heller den här gången tänker jag ge mig ut och slåss om paltorna med alla andra på morgonkvisten. Natten till måndag går det att köpa nästan hela kollektionen (vet inte vad som utelämnas) på nätet och det är mycket möjligt att jag tar mig en titt då istället - fast det är väl bara att räkna med att servern brakar samman i år med. Då kan man ju dessutom ta det på H&M-kontot.. vilket är bra (?) eftersom jag egentligen ekonomiskt sett borde leva på nudlar just nu med inget jobb än så länge i Köpenhamn och därmed ingen aning om när nästa inkomst trillar in (ja, jag har sparpengar till flytten + så jag klarar mig ett tag - surt att ta av dem men det hjälps inte!). 

I vilket fall som helst är det ändå inte så mycket så lockar hos Viktor & Rolf om man ska vara krass. Den vackra hallonröda kjolen och klänningen i samma färg är väl det enda men, handen på hjärtat, hur mycket kommer jag att använda dem? Trenchen är också fin men jag säger som Ebba, snart är vintern här på riktigt och den förpassas därmed in i garderoben och till våren är det antagligen något annat ytterplagg som känns mer aktuellt.

Viktor & Rolf for H&M

VASA?!

K påstår att de inte har någon gräddfil i Danmark. Hur ska jag kunna svänga ihop min goda tonfiskröra..? Vilket i-landsproblem.


JENS GANMAN: LÄS & LYSSNA

För några dagar sedan fick jag ett litet tackmejl från Jens Ganman tack vare att jag tipsat om hans debutroman "Mess" hos Bokhora. Eftersom jag verkligen tycker att det är en tokrolig och bra bok får den därför lite hyllningsutrymme här med!

Bonustips! Ganman har dessutom en MySpace-sida där man även kan lyssna till lite av hans sköna musik.

KEEPER ELLER EJ?

Grön klänning
I valet och kvalet över huruvida jag ska behålla min gröna klänning eller typ lägga ut den på
Tradera.

Jag borde ju tycka om den.. fin, klatschig färg.. stickad.. men det är någonting som bara får mig att känna mig oformlig och obekväm i den. Inte använd en enda gång hittills trots att det säkert var en månad sedan jag köpte den och då är det ju något som inte stämmer. Men kan inte bestämma mig, hm... svårt! 

Här finns för övrigt min auktion som ligger ute nu. Att jag inte lär mig, ska inte handla från Nelly - det blir bara fel!
HELGEN I KORTHET

Snyggaste lägenheten: Danskens i Mölndal, utan konkurrens. Helt nyrenoverad, superfräsch och med kanonläge. Att han ens har mage att klaga på motorvägen som ligger kanske-inte-alldeles-så-långt-därifrån är nästan lite bortskämt.

Godaste middagen: Den grillade laxen vi delade på i laxbutiken/restaurangen någonstans på vägen mellan Göteborg och Halmstad under resan på fredag kväll. Den riktigt smälte i munnen.

Mesta villebrådet: Startpaket till mig för danskt kontantkort hos Tele2. Men nu har jag ett danskt nummer. Yeah.

"Familjemöte": Träffade så till sist danskens syster en kortis. Verkar trevlig och är riktigt snygg och fräsch för sin ålder (51?).

Icke-shopping: Gråa fodrade skinnhandskar från VILA. Ångrar mig något djävulskt..

Fetaste drinken: Cosmo på favvostället
WannaB. Största drinken jag fått nånsin tror jag. De har dessutom killer-desserter för nästan inga pengar alls i förhållande till vad man får. Gå dit!

Klantigaste: Förvirringen var total då det visade sig att hotellet dansken trodde han bokat inte alls hade tänkt sig att ha oss som gäster.. Efter lite funderande och ett par telefonsamtal kom vi rätt till slut i alla fall. Samma kedja men längre upp på gatan fanns vårt hotell.

Största chocken: Då jag ställde mig på vågen hemma hos dansken. Men på ett positivt sätt antar jag. Min gissning innan var att resultatet skulle vara ca 5 kg mer än vad det i själva verket var. Fattar inte. Har inte svultit mig på sistone på något sätt. Tvärtom. Så här mycket (lite) har jag inte vägt sedan typ i högstadiet. Inget dåligt samvete för eventuella framtida lussebulleorgier med andra ord..

Pengarna-i-sjön: Söndagsfrukost-brunch på Café Royal då vi var alltför stressade inför en kommande lägenhetsvisning för att hinna njuta. För DKK 165:- hade jag gärna suttit där i ett par timmar i alla fall..

OM LÄGENHETEN

Fick som sagt jackpot i helgens lägenhetsletandet vilket känns skönt, om än inte fantastiskt.. mest för att den vi valde till slut bara var "minst dålig" av de vi tittade på och inte 100% på något sätt.

För att ta det från början - hade ordnat så att vi skulle åka och kika på fyra lägenheter under lördag-söndag. Den första gick bort direkt: förhållandevis långt från city, relativt dyr (6000:- + ca 900:-/månad i elvärme) och lite nergången (utom köket som var nyrenoverat och fint med rostfria vitvaror) samt dusch i källaren i huset bredvid vilket var det absolut största minuset. Vet inte om vi hade fått den men ringde och tackade nej i alla fall. Den andra lägenheten var faktiskt en jättemysig tvåa, inte extremt dyr (5500:- tror jag) och uthyrningsperioden var ett helt år. Problemet var egentligen enbart att den låg för långt ut (Gentofte, ca 20 min med tåg) samt möjligtvis att tjejen som hyrde ut den inte verkade ha alltför stor koll på saker och ting. Som exempel kan ju nämnas att hon och hennes pojkvän köpt en lägenhet för 2,4 miljoner men att de dels inte visste om sambogrejen skulle fungera eller om månadsavgiften skulle bli för dyr för dem. Eh? Borde man inte ta reda på sådant innan man köper bostad för flera miljoner..? Kändes lite osäkert.

Den tredje var den som låg mest centralt, på Nørrebro vilket är en stadsdel som kanske inte är så väl ansedd.. lite "gangsta" sådär. Själva lägenheten var en okej tvåa för 4500:-, lite nergånget kök men uthyrningsperioden var bara i 6 månader och de som hyrde ut var vad dansken kallade för "low class" typiska för just Nørrebro. Vi fick till slut både den + den i Gentofte men den vi efter många diskussioner och jämförelser hit och dit valde var den fjärde lägenheten. Här ligger den (den andra bilden visar var i förhållande till city som ligger typ vid Vesterbro):


Nya lägenheten

Nya lägenheten - stor

Lägenheten är en 1:a, minns inte exakt hur stor men kanske lite mindre än min nuvarande. Den består av ett stort rum med en alkovdel där man kan ha sängen + även en balkong. Köket är litet men med mycket skåpsplats och fräscha vitvaror. Det största minuset verkar vara gemensamt för alla äldre lägenheter i Köpenhamn (likadant i alla vi tittade på) och det är att badrummet knappt gör skäl för namnet. Man får typ sitta på toalettlocket eller stå precis bredvid då man ska duscha - inte så kul men det går ju. Anledningen till att vi valde den är dels den låga hyran (3500:-) + att den hyrs ut t o m den 30 juni vilket ger gott om tid att hitta något bättre och mer fast. Skulle jag dessutom inte trivas i den (vilket jag kände lite då vi tittade på den men det berodde mest på den nuvarande hyresgästens alla prylar) är det ju dessutom skönt att uthyrningstiden inte är längre än så. Den ligger i ett riktigt danskt gult tegelhus med tre (eller var det fyra?) våningar i Sydvästkvarteren, granne med ett stort grönområde som heter Valbyparken. Området verkar vara lugnt och det finns flera matbutiker och andra affärer precis i närheten (vilket var ytterligare ett minus med stället i Gentofte - att det var långt till allt sådant). Buss in till city går nära men det går snabbare att gå till S-tåget på 5-10 minuter där det sedan tar mellan 5 och 8 minuter att åka in till stan om jag fattar det rätt - det är 1 eller 2 stopp mellan Sjælør (min station) och KBH H beroende på vilket tåg man tar. Helt okej läge med andra ord. Hon som hyr ut lägenheten, Heidi, verkar hur rar som helst och hon skulle posta kontraktet till mig imorgon. 1 december går flyttlasset! Nu är det bara jobb kvar..

JODETÄRSÅATT..

.. nu har jag fått en lägenhet. Absolut inte optimalt för fem öre men okej ändå. Mer sen.

FÖRSENINGAR OCH FARHÅGOR

Börjar bli seriöst orolig inför morgondagens resa. Har väl inte undgått någon att det är "snökaos".. eller ja, så farligt tycker jag väl egentligen inte att det är men det är första snön här i Stockholmsområdet + snorhalt ute och då rämnar som bekant kollektivtrafiken. Var dum nog att bege mig ut en tur i eftermiddag. För det första så tog det 45 minuter bara att ta mig de 2-3 kilometrarna med buss ner till centrum. På vägen hem anropade de på radion att all trafik härute skulle ställas in för ikväll och vi resenärer blev avslängda på närmaste hållplats (varpå jag i alla fall traskade iväg en bra bit till kiosken och hem igen för att hämta ett paket). Naturligvis får jag se till att åka hemifrån i riktigt god tid imorgon bitti för att hinna in till Centralen i tid innan tåget går - men som det är nu så är det förseningar inom i stort sett hela SJ också (norr om Gävle är dessutom all trafik inställd - tur att jag ska åt andra hållet). Bara hoppas att jag kommer iväg överhuvudtaget.. skulle det bli "relativa" förseningar under dagen gör det inte så mycket eftersom jag ändå har 6 timmar till godo i Skövde men blir tågen inställda får jag nog lite panik.. Vi MÅSTE dessutom kunna ta oss med bil Göteborg-Köpenhamn på fredag eftermiddag och Öresundsbron brukar ju stängas av vid för hårt väder. Håll tummarna för att allt går i lås!

DAGENS VILL-HA

Lauren Moffatt-blus

Korallfärgad silkesblus från
Lauren Moffatt / Shopaholic. Skulle jag passa s**tbra i! Men ack så dyr..

(Tomten..? En i XS, tack!)

JAG VILL BO I EN SVAMP..

Ja, just det - sakerna från LotV kom igår. Halsduken är superfin (lite tunn kanske) och egentligen mössan också fast ärligt talat så klär jag inte speciellt bra i den. Får flashbacks till vintern 2001 då jag inhandlat en ryssinspirerad, jättefin pälsmössa och min dåvarande snubbe Martin (how I loved that guy!) fnissande gick omkring och kallade mig för "sin lilla champinjon" då jag faktiskt var tvungen att glida runt i den för att inte frysa ihjäl för det var superkallt (mellan typ 15 och 25 minus på jullovet - i Stockholm!). Mössorna påminner egentligen inte alls om varandra men de ger samma effekt på mig. Kanske kommer bildbevis om jag orkar sminka mig senare då jag ska ut, annars blir det någon annan dag..

KLANTSKALLE!

Hur kommer det sig att jag alltid räknar med att saker och ting ligger till på det sätt jag tror vilket får till följd att jag inte kollar upp att det verkligen förhåller sig så...? Förvirrande? Nå, nu gäller det mitt examensbevis. Har ju bestämt mig för att - trots att jag inte har skrivit min C-uppsats - ta ut åtminstone en högskoleexamen (80 poäng, varav 40 i ett huvudämne - i mitt fall engelska. Totalt har jag väl runt 105-110 poäng tror jag), bara för att ha någonting att ha på papper. Trodde i min enfald att det bara var att ringa HiS med ett par dagars varsel för att sedan kunna hämta ut papperet då jag ändå befinner mig i Skövde imorgon. Så ligger naturligtvis inte landet. Jag måste gå till Studentservice och begära ett poängutdrag samt sedan fylla i en ansökan om examensbevis + skicka med utdraget. Efter det är det en handläggningstid på ca fyra veckor innan de skickar hem det som rekommenderat brev. No problem.. om det inte vore för det faktum att jag inte ens vet om jag bor kvar här om fyra veckor (det kan dessutom ta längre tid) och jag har ju ingen adress i Danmark ännu dit de kan skicka det istället. Alltså återstår att hämta det på egen hand, hur jag nu ska lyckas med det mitt i flytten / alt. efter flytten då jag faktiskt inte har någon lust att åka upp till Skövde för dyra pengar bara för det. Kanske kan man ordna en fullmakt så att antingen Cecilia kan hämta det på skolan i mitt ställe eller att jag ber dem skicka det till kanske brorsans adress och han kan få en fullmakt att hämta det (skulle det gå bra, Daniel?) och posta det till mig. En slutsats kan i alla fall dras.. det skulle inte vara såhär krångligt om jag hade kollat upp i förväg hur det låg till. Let that be a lesson.


NOVEMBERHOROSKOP

Ny månad - nytt horoskop! Och det känns redan i förväg att det är huvudet på spiken.. jag har massor att ordna inför flytten.

Vågen
Hela första halvan av månaden går åt till praktiska saker. Även när det handlar om dina relationer blir det väldigt lite känslor och väldigt mycket tidsplanering, praktiska beslut, ekonomiska frågor. Du är helt enkelt för upptagen för att hinna med att känna. Men andra halvan av månaden blir mycket bättre och ger utrymme för flirt, bra sex, glada stunder och kanske nya möten. Mest tur har nog du som är singel men även övriga Vågar har mycket att se fram emot.
Bästa chansen: Skorpion, Skytt (min honey!)
Bästa stället: På fest
Bästa datumen: 17-18/11