ELÄNDET FORTSÄTTER

Okej, sluta nu Kung Bore! Det slutade vara roligt för länge sedan. Ge mig sol, vårvärme och fågelkvitter.. inte mer av det vita giftet...!

THERE ARE REASONS..

Inte världens bästa Nippertippa på att uppdatera just nu men det beror på flera saker.

1. Först och främst - har en del att göra.. både med inhopp på restaurangen, min vanliga lämning till tidningen samt pappersarbete jag hjälper A med. K har dessutom frågat om jag kan tänka mig att hjälpa till med lite översättningsjobb (norska till svenska) så det blir väl nästa projekt. (Hm, konstigt att jag har så mycket att stå i fast det är meningen att jag ska ha släppt allt för att ta det lugnt istället..)

2. Oinspirerad fast jag har 1000 saker i huvudet.. trist nog känns det som om mycket hinner bli inaktuellt innan jag tar mig tid att blogga om det.

3. Igår blev jag "upptäckt". Nej, inte som i scoutad av Peter Swartling & co men en affärskontakt till K kontaktade honom angående ett inlägg jag skrivit (som nu är borta) vilket hade med företaget att göra. Låter lite kryptiskt.. men saken var den att de hade googlat sig fram till min blogg och inte blivit alltför glada över att företaget nämndes i privata - i motsatt till business - sammanhang, så som en blogg. De gav dessutom K länken till inlägget vilket ledde till att han naturligtvis hittade till bloggen med (han vet att jag bloggar men har aldrig uttryckt intresse för att leta reda på den). Jag har bett honom att inte läsa den eftersom det i så fall skulle hämma mig i mitt skrivande och han har lovat att inte göra det men man vet ju aldrig.. det är säkert lockande (lite har han redan läst). Hur som helst fick detta mig att för första gången tänka över valet jag gjort att inte vara helt anonym. Och det är mycket möjligt att det kommer inverka på hur privat jag väljer att vara i fortsättningen.

Nu vet ni i alla fall varför det kommer sig att jag uppdaterar lite slarvigt för tillfället (samt är dålig på att svara på kommentarer). Om det nu var så att jag behövde förklara mig :)

UGG UGG!

The indian

Känner mig inte ett smack blogginspirerad fn men måste bara flika in hur hysteriskt underhållande Henrik Schyfferts indiankuf i Veckans nyheter (som jag i övrigt inte ger så mycket för) är! Kvällens inslag var bäst hittills. Mer indian åt folket!

Tack för alla kommentarer på det förra inlägget! Kommer svara på dem snarast möjligast, lovar!

EN GRÅ VÄRLD

Ännu en dålig dag.. såpass att jag faktiskt överväger att börja med tabletterna (och då är det illa). Somnade först vid 7-tiden imorse och då jag klev upp för någon timme sedan började jag med att läsa ett mail från Klaus som skrev att han skulle få det svårt att komma upp i helgen som kommer. Frågade om han kunde få komma nästa helg.. replyade relativt avmätt tillbaka att det inte var så mycket mening med det eftersom jag ändå inte kommer att vara hemma (A är i Argentina = inhopp på restaurangen). Har ingen lust att träffas men ändå inte träffas liksom, då kan det vara. Hoppas han inte tog illa upp men just nu är det mesta mig likgiltigt.. Messat A om att jag inte kommer ikväll och nu funderar jag starkt på att bara krypa tillbaka ner i sängen och dra täcket över huvudet. Glömma bort världen och människorna i den.

[...]

Sömnlöshet.. Heart i min Meizu.. torra läppar.. klump i halsen. Gläntar på dörren till de där tankarna som trängs i det stängda hörnet i min hjärna. Där jag ständigt ökar diskutrymmet. Håller ändå tillbaka. Deletar sms men kan inte förmå mig att ta bort dem alla.. därifrån är steget inte långt till att deleta numret också. Är inte så stark. Ännu.

SÅN'T SOM BARA TJEJER GÖR

Lördagens (dock måttliga, det ska påpekas) vin- och drinkintag (White Russian - godis!) resulterade som så ofta i ett par inte helt genomtänkta tilltag post bloggträffen. Eftersom jag numera relativt sällan får i mig mer än något glas vin till maten krävs det inte några mängder för att min impulsiva (stundtals dysfunktionella) sida ska visa sig. Puttenuttigt mess till K på pendeln hem ("jag älskar älskar älskar dig" etc) som visserligen var helt sant och egentligen inte dumt på något sätt men jäklar, vad jag nojjade över det (senare på natten var jag dessutom tvungen att skicka ännu ett mess med prat om just hur dum jag var som skickat det första)! Det är bara för tjejigt att hålla på sådär och dessutom vill jag inte skrämma iväg en person som uttalat är rädd för att binda sig på nytt och fastna i en Svensson-relation (en rädsla som vi visserligen delar). Fick i alla fall svar först igår morse.. något om att det var skönt att höra "sanningen" och I L Y T (varför kan han aldrig skriva hela meningen?!) samt på kvällen världens sötaste mail - jag citerar "Sitter hos min söster och har fået uppkoppling. Vill bara säga att jag saknar dig JETTE MYCKET... sakner att pussa dig, saknar att smeka dig, sakner din röst, sakner att hålla om din lille fina kropp, Saknar att (censur) och (censur), sakner att (censur) och (censur), saknar att (censur), saknar att (censur), saknar att gå i stand med dig, saknar att sove med dig, i det hele taget så sakner jeg en masse Ellinor". Det värmde.. kanske är det så att jag inte behöver oroa mig för att "avslöja" för mycket av mina känslor.

Men det var ändå det jag tog mig till då jag kom hem som var urbota dumt. Ringde upp Mr Upptagen och kär-på-nytt-i-22-åring.. jag vet inte varför, hade väl väntat mig en telefonsvarare eller så ville jag bara förvissa mig om att numret fortfarande fungerade. Himmel och pannkaka men han svarade (vilket ALDRIG sker!) och då drabbades jag av stora skälvan och la på luren. Naturligtvis såg han att det var jag och ringde upp, visade sig att han var ute (gissa om jag ångrade att jag inte stannat i stan?!) så vi pratade en liten stund. Jag lät glad tyckte han.. var väl kanske en viss skillnad från den ledsna och sarkastiska Ellinor han fått ta itu med den senaste tiden. Blev ett par mess sedan på natten med och masochist som jag tydligen är var jag naturligtvis tvungen att fråga hur det gick med den nya trots att jag inte vill höra svaret. "Jag älskar den tjejen".. "Jag hoppas hon tycker om mig lika mycket som jag tycker om henne" osv.. det är lika med heartbreak för mig och det skrev jag tillbaka också. "Jag förstår" + ytterligare salt i såren.. snacka om att inte fatta! Det är ett sånt skämt hela den där soppan, börjar inse det mer och mer och vet att det egentligen var det bästa som det kunde hända det här - så att jag kommer över honom för alltid. Om inte behovet av att finnas i varandras liv finns där så kanske man inte ska propsa på det utan bara låta det rinna ut i sanden liksom och det är ju redan på mycket god väg. Oundvikligt?

VARATS OÄNDLIGA LÄTTHET

Riktig slappardag igår med bara en massa junkfood och film/tv-serier. Såg 4 (fyra!) avsnitt av Desperate Housewives samt två filmer. "Den som frykter ulven" är en norsk thriller efter en bok av Karin Fossum, riktigt bra och spännande om än lite förutsägbar. "Far from heaven" utspelar sig i 1950-talets Connecticut och temat är sexuella och rasmässiga fördomar. Också helt okej, lite seg bara. Det värsta är att idag känner jag inte heller för att ta itu med någonting trots att det finns en del på "to-do listan".. banken, lägga in räkningar, städa, diska, stryka, sätta igång med lite pappersarbete jag gör åt restaurangen, förbereda kalendariet åt tidningen som ska in på fredag etc. Men det är så himla grått och trist ute att jag bara vill dra för gardinerna och dra igång ännu ett DH-avsnitt! Får se om jag tar mig i kragen..

POST-BLOGGTRÄFF

Igår lördag (rent tekniskt är det ju iofs redan måndag) var det så dags för den omtalade bloggträffen. Jag mötte upp Västerås-tjejen Agneta på Centralen och vi traskade bort till Tabbouli där merparten av tjejerna redan kommit. Några till droppade in efterhand och till slut var vi väl ett 15-tal som sippade vin och smaskade libanesisk buffé nere i den väldigt mysiga källaren. Eftersom vi hade den tidiga sittningen blev vi "utkastade" redan vid halv 9-snåret vilket var lite synd.. det blev något stressigt men så kan det vara. Vi fortsatte istället till Lokal på Scheelegatan för lite mer prat och dricka.. skingrades efterhand och strax innan midnatt tog jag pendeln hem till förorten igen. En trevlig kväll helt enkelt med god mat och trevliga bloggtjejer (även om jag heller inte hann prata riktigt med alla). Tråkigt nog blev det inte så mycket fotande för någon tror jag (själv har jag bara en mobilkamera och det var lite mörkt för den) fast jag tror bestämt Maria har några bildbevis? Hur som helst gör jag gärna om det - ett mycket bra initativ av Polly minsann.. well done!

Kvällens roligaste: Servitören som bjöd ut Lena. Och Agnetas oanade talanger förstås.

Strykflicka

Ser ut som om jag har fått ett kok stryk. Bokstavligt talat.

Massageolja + salt + hård loofah + en-inte-så-mjuk-på-handen-Nippertippa = ingen bra kombo

Kom ihåg det, vänner.

KRUBB

Även om jag får äta på restaurangen om jag vill då jag hoppar in där försöker jag passa på att äta hemma innan eftersom det blir lite smalare då och inte så mycket pasta (igår fick jag dock kokt lax och potatis då jag jobbade - supergott!). Idag serverar Chez Nippertippan hummer- och räksoppa med kräftstjärtar + knäckemacka med ost. Mums!

WISH YOU WERE HERE

Toklängtar efter pojkvän som f n befinner sig i betongtrista (vet jag egentligen inget om - det kanske är ett litet Paris) Düsseldorf sedan i måndags. Det är snart två veckor sedan vi träffades nu och jag håller alla tummar som finns för att han har möjlighet att komma hit nästa helg - sedan blir det nämligen lite problematiskt i ett par veckor eftersom Andrea åker till Buenos Aires och jag säkerligen kommer få svårt att säga nej till att hoppa in på restaurangen i hans ställe. Kan bli tufft för honom att komma ifrån dock, eftersom han varit i Tyskland hela veckan är det massa jobb och möten som väntar då han kommer tillbaka till Gbg. Nackdelen (jag kan komma på betydligt fler också) med att vara egen företagare, man måste hela tiden ha inblick i allt som sker i verksamheten. Här kommer i alla fall en liten distanskyss till mannen i mitt liv..
Röda läppar

Best of II

Mejkad

Det var ganska precis ½ år sedan duellen om favoritprodukter sist gick laget runt. Nu vill LipGloss Bitch åter höra vilka våra darlings är så here we go again (även om jag är osäker på om det är så många nytillskott)!

Rengöring: Dermalogica Special Cleansing Gel
Ansiktsvatten: Dermalogica Multi-active toner eller Apotekets Time
Ansiktsskrubb: Dermalogica Skin prep scrub
Ögonmakeupremover: Är beroende av L'Oreals gröna servetter. Lancôme Bi-facil är bäst i övrigt.
Dagkräm: Dermalogica Active Moist
Färgad dagkräm: Använder inte (även om min foundation från Lumene väl kan räknas som det)
Ögonkräm: Använder aldrig. Men jag är hemskt sugen på Ole Henriksens..
Allroundkräm: Elizabeth Arden Eight hour

Foundation: Lumene Hydra drops till vardags (älskar!), M.U.S Matt Foundation (i Cream) till fest
Concealer: Lancôme Flash Retouche under ögonen, I.d bisque till näsvingarna och ögonlocken
Löst puder: Isadoras transparenta eller Revlons skimrande
Fast puder: -
Rouge: I.d Skin Enhancer (i True) eller Nars Orgasm
Bronzing: Nix! (fast jag är sugen på Isadoras solpuder till sommaren)

Mascara: Clinique High Impact Mascara (grundar med Isadoras genomskinliga)
Eyeliner: Använder väldigt sällan
Kajal: Lancôme
Ögonskugga: MAC eller M.U.S lösa pigmentskuggor är fortfarande favoriter!

Läppglans: Sephora
Läppbalsam: Carmex
Läppstift: Använder aldrig
Läppenna: MAC eller Body Shop
"Plumper": -

Hudkräm: Biotherm
Kroppsskrubb: Biotherm (eller H&M då det kniper)
Schampoo/Balsam: Redken Colour Extend
Hårstyling: Silk Therapy från Farouk
Doft: Clinique Simply
Nagellack: M.U.S

Klart!

BLOGGTRÄFF

Tabbouli

På lördag är det så dags för den bloggträff som driftiga Polly tog initiativ till och totade ihop. 18 glada bloggtjejer blir vi som ska äta, dricka och ha det trevligt på libanesen Tabbouli (bilder ovan) på Kungsholmen. Flera av tjejerna har jag faktiskt inte ens läst förut (bloggarna dvs) så det ska bli extra intressant.. medan andra tittar jag in hos varje dag. Kul ska det bli i alla fall även fast jag är lite smått nervös sådär - att träffa ett helt gäng okända (nåja) människor. Stora sällskap är heller inte riktigt min grej, jag "gör mig" bäst i mindre grupper även fast jag inte direkt är blyg av mig.

Och vad ska man ha på sig?! Velar mellan jeans och klänning men eftersom 1) jag känner mig inte helt tillfreds med mitt urval av festtopar just nu och 2) jag gillar att klä upp mig lite så lutar det åt klänning (förmodligen min nya gröna darling) med någon kofta över. Hur som helst ska det bli skojigt att träffa er på lördag (både ni som kikar och inte kikar in här)!


NÅGON STAL MIN JACKA!

Jädrans, vad purken jag blev i natt.. efter att först ha suttit uppe till halv 4 och bevakat den här auktionen så lade jag in ett bud då det var några minuter kvar. Höjde maxbudet till (vad jag trodde var tillräckligt) ett betydligt högre belopp då det var dryga minuten till stängning.. uppdaterade sidan gång på gång och då det var 13 sekunder kvar och jag fortfarande var högste budgivare (priset låg på $11.50 och mitt maxbud var $31) så trodde jag det var klappat och klart. Det var det inte. Uppdaterade sidan en gång till - auktionen var avslutad och jag hade förlorat med en ynka $!!! Priset gick alltså upp 150 spänn på 10 sekunder och någon drog mig vid näsan där riktigt ordentligt. Det är ju sådant man får räkna med i eBays förlovande land men jag är ändå sur.. hade verkligen velat ha den där söta jackan!!!

MIN NATT

Filar trasiga naglar (sköra som papper) med ny finfin glasfil från Depend (varför har jag inte investerat i en sådan tidigare?).. fnissar åt Smulklubbens skamlösa systrar (ISBN 9137122371).. inväntar auktionsslut på ärtig jacka.. trött.. fasar för att behöva gå upp till tvättstuga imorgon bitti.. där har ni läget just nu!

Testpilot: Dermalogica Eye Soothing Make-Up Remover

Dermalogica Soothing Eye Make-Up Remover
Nu har jag faktiskt lyckats hitta en dålig produkt från Dermalogica. Har testat Eye Soothing Make-Up Remover i några dagar nu och hittills är jag inte imponerad. Produkten beskrivs som:

En mild men effektiv, vattenlöslig ögonrengöring utan olja och alkohol. Avlägsnar svårupplöst make-up snabbt & enkelt - utan att irritera eller orsaka svullnad. Skonsam nog även för dig med kontaktlinser.

Ph-värdet är 7 vilket tydligen ska förhindra att det svider i ögonen men jag måste vara ett special case för på mig är det precis vad det gör! Svider som tusan, trots att jag anstränger mig för att inte få det just i ögonen, och dessutom rinner det av irritationen och jag blir röd kring ögonen. Till dess försvar kan jag meddela att den dock tar bort sminket riktigt bra utan att lämna någon oljig hinna efter sig. Men nackdelarna överväger helt klart fördelarna! Inget fullsize-köp för min del!

Betyg

***

DET OSAR KATT..

Matoset har legat som en dimma över min lägenhet hela kvällen. Och nej, det är inte jag som lekt Tina Nordström (vad trodde ni liksom..?) utan för ovanlighetens skull antagligen den unga tjejen här bredvid eftersom matos från grannarna är en företeelse som förekommer typ aldrig här annars. Misstänker att inte hon heller finner något vidare nöje i att stå och laga avancerade måltider till sig själv om kvällarna (som bekant lever jag ju främst på mackor då inte K är här i egenskap av gourmet). Hur som helst tycker jag det är himla äckligt med stekos, det sätter sig i såväl mitt nytvättade hår som i kläderna - me not like. Dessutom verkar det ha haft någon sorts pockande påverkan på mig eftersom jag själv tycker jag ätit som en gris ikväll.. färdigmåltid från Familjen Dafgård (grillbit på Werners vis) till middag, nån macka här.. 6-7 jordnötskakor där (från Va' gott, utan vanligt socker - min nya craving!).. kärnfria vindruvor (ett annat beroende).. för att inte tala om allt te, typ 1 kopp/timme. Igår åt jag dessutom ca 3 hg lösgodis fast det hör inte hit. Usch. Jag borde verkligen skärpa mig då det gäller matvanor.


Den perfekta doften

The Glamourous Librarian länkade till testet "Find your perfect fragrance". Själv växlar jag just nu mellan Clinique - Simply, Cacharel - Amor amor och Lancôme - Hypnôse varav den förstnämnda är min favorit (har ju dessvärre slutat tillverkats!). Letar ständigt efter parfymen som är "jag" och såhär ska jag tydligen dofta...

Oriental

Your perfume profile: Exotic
Vanilla, fresh mulled cider, a pepper mill, cinnamon, nutmeg, cloves, and ginger are some of your favorite aromas. Oriental fragrances are usually perceived as sexy and powerful because of the high doses of intriguing and pungent ingredients they contain (such as musk, sandalwood, and caramel).

Word to the wearer:
Oriental fragrances are forces to be reckoned with. While they're great for evening, during the day spray the scent only on your back, advises Cathleen Montrose of the fragrance-development company Firmenich, "As your back heats up against your chair, the fragrance will be released subtly."

Try:
Avon Perceive, Giorgio Beverly Hills G, Zen by Tan Giudicelli, Thierry Mugler Angel Innocent, Fendi Theorema, Gucci Rush, Emporio Armani She, Yves Rocher Neblina, Calgon Moon Petal Musk After Bath Body Mist, Coty Dulce Vanilla,The Healing Garden Gingerlily Theraphy.

Något trista parfymtips men annars lät det bra..

HÄLSOLÄGET

Dagen har ägnats åt lite "måsten".. först ner på redaktionen tokigt tidigt för att vara jag (9-tiden) eftersom de faktiskt var ute på lunch då jag var där i fredags (dessvärre var det något fel på min nyckel så jag kom inte in). Ordnade det som ordnas skulle på cirkus 20 minuter och stack sedan hem och kollapsade i stort sett i några timmar. Det är en sådan stor anspänning för mig att göra sådana saker just nu, ta itu med sådant som är kravfyllt, att förutom magontet och illamåendet som stundar innan så är jag dessutom helt slut efteråt - även om det rör sig om en såpass obetydlig sak.

Klockan 16 var det dags för min läkartid. Hon tyckte det var konstigt att jag fortfarande inte fått någon tid hos kuratorn (det har gått 4 veckor!) och skickade därför iväg remissen en gång till så nu får vi se vad som händer. Dessutom fick jag lite milda förebråelser för att jag fortfarande inte gått iväg och tagit några prover, jag skjuter ju upp saker i all oändlighet... samt att vi pratade lite om att jag kanske skulle ge medicinen en chans i alla fall - trots att jag egentligen inte känner mig "tillräckligt" dålig för att ta den. De här veckorna som förflutit sedan jag blev sjukskriven har varit bättre - om än inte precis fantastiska - även om jag fortfarande stressar upp mig och nojjar över i stort sett allt. Till slut sa jag ja till att låta henne skriva ut ett e-recept och jag ska hämta ut dem imorgon och göra ett försök i alla fall. Det kan ju knappast bli sämre.. eller ja, i själva verket kan det det eftersom det tydligen är vanligt att man kan uppleva en värre downperiod innan spiralen vänder uppåt. Det som skrämmer mig lite är att det inte handlar om att "prova på" något, antingen tar man pillrerna i typ ½ år (ökar dosen först under 4 veckor) för att de verkligen ska göra susen eller så kan man lika väl strunta i det. Så jag antar att då jag väl hämtat ut receptet och börjat finns det ingen riktig återvändo. Ska nog fundera lite till innan jag verkligen sätter igång, men det är bra att veta att jag har tillgång till medicin om jag skulle vilja.

Slutligen blev jag sjukskriven i ytterligare någon månad vilket var bra, det köper mig lite ytterligare tid att tänka.. Det är snart dags att trycka på "play"-knappen i mitt liv igen, jag måste göra det helt enkelt. Om jag bara visste vilken musik jag ville spela..

AGGRESSIONER

Eftersom mitt kylskåp ekade tommare än skallen hos alla svenskar som ringde och röstade på Carola (okej, förlåt.. det var lite onödigt) så fick det bli en tur till mitt skabbiga lilla förortscentrum (eller, det är inte litet - 60 butiker) för lite tråkshopping. Kom på mig själv med att ge onda ögat till större delen av de som råkade titta på mig.. är undermedvetet övertygad om att de är Carola-satanister hela bunten. Det är någonting som gör att jag inte litar på folk som ränner runt med medfarna barnvagnar, otvättat smutsblont hår med 5 cm utväxtrand, klädda i mjukisbyxor med lortiga Uggs till (jag skojar inte!). Kalla mig fördomsfull. Hm, jag kanske borde sluta reta mig så mycket på schlagerspektaklet som jag faktiskt gör - snacka om mycket väsen för ingenting!!! Nu ska jag bara tänka positiva tankar resten av dagen..

DET VÅRAS FÖR ZARA

Zarajacka

Det slog mig att jag ju alldeles missat att lägga ut min nya darling från Zara! Föll för den totalt då Klaus och jag såg den i butiken i Sturegallerian och sedan hastade vidare till Hamngatan då den bara fanns i M och L. Det var samma sak där men då jag frågade visade sig att den inte görs i mindre storlekar. Först då provade jag, mitt pucko, den och faktiskt satt den perfekt i M! Den är väldigt "Nippertippan", en benvit, skräddad jacka med bälte, lite puffig i armarna och.. alldeles alldeles underbar! Och (det här är faktiskt lite pinsamt) då K hade förvissat sig om att jag faktiskt älskade den och tänkte köpa den erbjöd han sig att stå för kalaset (1 195:-)! Till slut fick han det - nej, han är inte någon sugardaddy! - och jag vet inte hur många gånger jag tackat honom.. blev så glad! Men då fick jag förstås lova att bara ha den på mig då han är här.. *s*, "Killarna kommer kasta sig över dig i den". Knappast, men jag lär nog inte använda den dagligdags i vår i alla fall - vitt är inte den mest praktiska färgen att ha på ett ytterplagg såklart. Men vissa saker måste man bara ha ändå, även om de kanske kommer hänga och se snygga ut större delen av tiden. Jag älskar i alla fall min nya jacka (blev tyvärr ingen bild av mig i den med mobilkameran).

MEN FÖR HELVETE...!!!

Kunde ni inte bara ha lyssnat på mig?! Det är så typiskt att det inte är sant.. ännu en svultsig "äkta" schlager från Sverige - har skivan hakat upp sig eller? Aldrig något nyskapande. Nästan så jag bojkottar schlagern nu.. jag är helt sjukt besviken. På allvar.

Ps! Och Fredrik Lindström var bäst av alla!


BARA LITE SCHLAGERÅGREN

Det regnar. Eller snöar. Eller något mittemellan. Själv funderar jag mest över hur jag bäst ska lyckats undvika att höra vem som vann schlagern ikväll på restaurangen - pendeln + bussen hem. Då det står en tv i baren. Undrar om de kommer fråga sig vem som går och stänger av den hela tiden. Dessutom får jag lov att inte läsa kvällstidningarna på nätet då jag kommer hem. Eller läsa bloggar tills jag själv har sett programmet (inspelat på VHS) - antagligen någon gång imorgon på dagen. Det kommer aldrig att gå. Håll tummarna för mig! Well, då jag bloggar om min reflektion av schlagervinnaren typ ett dygn efter alla andra så vet ni varför jag är så efterbliven. Det var bara det.

Ps! För övrigt är jag rätt avis på
den här killen. Vilket inte alls var schlagerrelaterat.

Schlagerblogg

Enligt min egen, helt ovetenskapliga undersökning har en överväldigande (nåja) majoritet BWO - "Temple of love" som sin personliga favorit inför kvällens schlagerfinal. Till min stora sorg missar jag själv programmet (ska till restaurangen.. *suck*, men vad gör man inte för lite flis?) och kommer således inte att rösta men jag förbehåller mig ändå rätten att, likt en snipig skolfröken, tala om för er precis hur jag tycker ni borde lägga era röster. Ett råd i all välmening liksom, ta det med en nypa salt!

Ja, jag veeeeet att risken (precis, risken) att Carola kammar hem spektaklet är sisådär 99%. Visst, Carola är big här hemma och väl något av det svenskaste vi har.. och mer schlager än "Evighet" blir det knappast. Men (och det här är det inte bara jag som tjatat om) det är viktigt att komma ihåg att Sverige faktiskt ska kvala i år och eftersom alla vet att det är länderna i Östeuropa som styr tävlingen numera så är det taktiskt riktigt att välja ett bidrag som går hem hos ryssarna, polackerna, letterna osv - ja, ni fattar! Och sorry, Carola.. du må vara primadonna i gamla Svedala men ute i Europa är du nobody. Det är ingen som minns din "Fångad av en stormvind" för 15 år sedan. Hade vi fortfarande levt på 80-talet (eller kanske t o m 90-talet) hade din låt funkat hur bra som helst men det är andra tider nu och den sortens musik går inte hem i stugorna längre (förutom i traditionella Sverige då). Slutsats: vill vi ta oss vidare till finalen i Athen - rösta på någon annan än Carola. Om inte det känns viktigt (det viktiga är ju inte att vinna utan att deltaga *host*) utan ni känner att ni vill skicka en stor svensk artist med en stor svensk schlager.. så, för all del, lägg er röst på fröken Häggkvist.

Okej, så vem/vilka ska ni rösta på då? Vi har ju redan fastslagit att det är viktigt att skicka en artist som redan gjort sig ett namn i internationella sammanhang. Då kan vi glömma Kikki Danielsson, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Björn Kjellman, The Poodles och Magnus Bäcklund (även om jag själv tycker Magnus B:s låt är rätt bra). Kvar har vi BWO, Andreas Johnson och - faktiskt - Rednex. Min personliga favorit bland de här (om jag helt bortser från den jag tror har bäst förutsättningar att ta en bra placering) är Andreas Johnson, jag älskar hans "Sing" som har gått på repeat här hemma länge nu. Rednex - "Mama take me home" tycker jag är rätt charmig (och var en av dem jag helst ville skulle ta sig vidare från Andra chansen) och BWO - "Temple of love" har jag lyssnat in mig på en del på sistone och den växer faktiskt (även om den tenderar att bli något tjatig). Men, om jag totalt ska se till både låtpotential och artistens "storhet" och välja den vinnare jag med nästan 100% säkerhet tror tar sig vidare från semin i Athen (om den sedan får en bra placering beror på konkurrensen) finns det bara ett val och det är BWO! Alltså hoppas jag verkligen min lilla undersökning representerar svenska folkets åsikt i stort för jag tror det finns många fler än mig därute i stugorna som inser att om vi skulle välja Carola som vinnare är vi ute och cyklar helt och hållet. Men men.. det här var som sagt bara mina synpunkter. Rösta rätt ikväll!

Låtarna kan ni se och lyssna på här.

Poll: Inför schlagerfinalen

Melodifestival 2006

Imorgon smäller det! Det är dags för schlagerfinalen 2006 i Globen och som en liten uppvärmning har jag skapat en undersökning för att få reda på vem/vilka just din favorit är!

Gör undersökningen!

ZOMBIE

Zombiemode fast klockan är halv 11.. Efter restaurangkneget igår satt jag uppe till 3 och letade happenings till mitt kalendarium som jag måste ner och lämna idag (faktiskt alldeles strax). Sedan har telefonen ringt som en besatt hela morgonen och omöjliggjort ostörd sömn, ignorerade den de första tre gångerna men då jag slutligen svarade var det en tant som frågade om det här var "felanmälan?". Då jag sa att hon ringt fel (det händer rätt ofta att folk ringer fel till mig, tror att en vvsfirma el dyl har haft det här numret) besvarade hon det med "Vad märkligt!". Hade lust att vräka ur mig något i stil med "Kolla för helvete upp numret innan du ringer och trackar folk med tjugo signaler halv 8 på morgonen" och sedan slänga på luren men jag är så himla trevlig så kvittrade istället "Det gör ingenting" och smög muttrandes tillbaka till sängen. Hur som helst sov jag rätt dåligt efter det och nu har jag ont i magen och mår illa för att jag måste ner och träffa dem på tidningen, hoppas de är på lunch eller något så jag slipper prata med någon. Men man ska väl möta sina farhågor..


RE..RE..RE..REPEAT

Dagens uppdrag (innan jag pendlar in till stan för att jobba extra på restaurangen) är att byta ut snudd på alla låtar i min darling Meizu. Vik hädan, allt av Tim Christensen och Anggun! Ja, jag älskar er men nu är jag j**ligt less!!!

My facial

Ganska precis en vecka sedan jag var på min första ansiktsbehandling på Skin Vacation som håller till i Salong Blå Butiken på Hantverkargatan i Stockholm, mittemot Kungsholms Kyrka. Tidigare brukade jag gå (eller ja, brukade och brukade.. 2-3 ggr/år) till Aktiv Hudvård men var inte riktigt nöjd, vare sig med bemötandet eller med produkterna de använder (Bioline). Hur som helst fick jag ett presentkort av Daniel (på begäran) i julklapp och tänkte jag äntligen skulle utnyttja det nu.

Hade en sådan flax att de just nu erbjuder gratis bryn- och fransfärg i samband med ansiktsbehandling.. något jag annars brukar passa på att göra. Varje månad (fram till sommaren) har de olika erbjudanden, kan vara värt att kolla in! Skin Vacation använder produkter från Dermalogica och därför började den jättetrevliga hudterapeuten Lena med att göra en facemapping för att analysera vilken sorts hud jag har. Hon kom fram till att jag har blandhud (vilket jag visste) med en något fetare t-zon och vidgade kapillärer (ytliga blodkärl) på kinder och näsa. Själva behandlingen bestod sedan av peeling, djuprengöring med portömning (det gör satans ont!), mask samt en avslutande kräm. Dessutom plockade hon brynen lite samt att jag fick en lätt massage (dekolltage, nacke och axlar plus hårbotten). Och så färgning av fransar och bryn då. Hon tyckte även att jag skulle överväga att göra en aha-behandling (helst i kur) samt att jag borde böja fransarna permanent (håller ca 6 veckor) vilket hon trodde skulle bli snyggt på mig (har faktiskt funderat på det). Innan jag gick fick jag min facemap samt att hon faktiskt frågade vad jag ville ha för prover (generöst!) och gav mig testförpackningar på Skin Renewal Booster, Skin Hydrating Booster samt Skin Hydrating Masque. Hm, det var innan jag avslöjade att jag brukar köpa mina Dermalogica-produkter på nätet.. :) Det är bra att få reda på vilka produkter som faktiskt passar ens hud så man slipper lägga ner dyra pengar på fel. Fick ju t ex veta att det var Active Moist jag skulle ha och att jag använt fel rengöring (ska ha Special Cleansing Gel istället för Dermal Clay Cleanser som är för uttorkande). Summa sumarum så är jag väldigt nöjd och kommer definitivt att återvända dit!

OCH SÅ VÄNDER VI PÅ STEKEN

Normalt att laga pasta och örtbiffar då klockan närmar sig midnatt. Min dygnsrytm är fucked up.. igen!

UNSHOPPING

Tidigare idag kilade jag upp (okej då, åkte buss!) till mitt lokala paketutlämningsställe för att bl a returnera lite saker till La Redoute. Ja, jag vet att jag inte varit särskilt impad av deras vår-/sommarkollektion men nu med alla reor och rabatter hit och dit kunde jag helt enkelt inte hålla mig från att skicka in ett par beställningar. I två paket med ett par dagar emellan har jag mottagit.. (klicka på bilden så blir den större)


1. Jacka med puffärmar. Fick åka tillbaka.. fin men lite väl trist, påminner för mycket om jackor jag har.
2. 2-pack toppar från Unité. På vinterrean. För stora i minsta storleken + vet inte riktigt då jag skulle använda dem så det blev också en retur.
3. Ballerinaskor från Mellow Yellow. Suktat efter de här skorna! Dessvärre var de inte alls lika fina i verkligheten och dessutom för små i storlek 37 så det blev också en retur.
4. Korallröd top från Nafnaf. A keeper. Lite stor men fin var den!
5. Sidenklänning. Jag är kär! Hittade den på vinterrean och beställde först i svart eftersom den gröna inte fanns kvar i min storlek (nu har den dock kommit in så det fick bli en order i den färgen med). Helt fantastisk klänning.. så skön att ha på sig och smickrande för figuren. Väldigt användbar i garderoben.
6. Slip-in skor. Fina, enkla och bekväma även om 36 visade sig vara för litet, skickade tillbaka dem bara för att byta storlek.

En hel del unshopping men det jag behöll är jag nöjd med! Nu väntar jag bara på den gröna sidenklänningen :)

MER TEKNISK PROBLEMATIK

Gaah, hur jag än gör så kommer inte själva bilden upp som "head" utan bara bildkoden (dvs, istället för "Nippertippan" härovan så står det en lång URL)! Men jag har åtminstone lyckats hitta stället där den ska in. Ska den inte skrivas som img src="bildadress" utan på något annat sätt eller måste jag dessutom byta ut något på något annat ställe? Jag är sjukt oteknisk - det är tydligt det!

JA, DET ÄR SVÅRT MED DANSKA..

Intressant artikel.. även om jag själv inte helt skulle skriva under på att det beror på själva danska språket att barnen där ligger efter i språkutvecklingen om man jämför med andra nordiska länder. De andra faktorer som nämns i artikeln spelar nog in en hel del. Gör en jämförelse med andra länder med "svåra talljud" (t ex holländska) och ställ den mot resultaten man fått i de övriga nordiska länderna så finns det mer belägg för den förra hypotesen.

Själv kan jag ha svårt att förstå vissa ord Klaus använder - även om jag begriper sammanhanget - men det händer lustigt nog oftast då han "svenskifierar" sitt språk (vilket han gör eftersom han bott i Sverige i 2 år nu). Antagligen beror det på att jag är van vid hur de svenska orden ska låta och då jag hör dem uttalas annorlunda kopplar jag liksom inte.. ungefär som då man säger "va?" fast man egentligen har hört vad personen har sagt. Har bett honom att försöka prata danska helt och hållet med mig (som exempel.. han säger "Jag tyckes" istället för "Jag synes/syns?" men jag förstår ju naturligtvis det senare också) men han vill ju lära sig svenska som han tycker är ett vackert språk. Och jag i min tur vill lära mig att förstå danska bättre, så pass att jag faktiskt funderar på att gå en kurs på universitetet i höst. Börjar nog bli "danskifierad"..

Nytt i badrumsskåpet

Lookfantastic är verkligen fantastiska på alla sätt och vis.. inte minst då det gäller leveranstider. I fredags eftermiddag skickade jag in min beställning - redan på måndagen dunsade paketet ner i min brevlåda med dessa godbitar.

Look Fantastic-order

- Paket med nya Redken Colour Extended-produkter. Ska inte minst bli spännande att testa inpackningen jag inte haft förut.

- Dermalogica Special Cleansing Gel

- Dermalogica Active Moist

Produkterna från Dermalogica efter råd från min nya lovely hudterapeut.. mer om behandlingen jag var på lite senare.

IDAG ÄR DAGEN...

... då Unik Design ska öppna igen med nya vårkläder! Ska bli spännande, hoppas på att de är up and running så snart som möjligt.

TEKNISK FRÅGA

Meckat hur länge som helst känns det som men jag får bara inte till det! Därför är min fråga till alla er som är mer insatta i webdesign än vad jag är.. Om man har gjort en egen bild/rubrik till bloggen, var i stilmallen (alt. i kodmallen för startsidan - jag vet inte?) ska man skriva in koden för att den ska ersätta den befintliga rubriken? Om ni tittar t ex på Hotspot så förstår ni hur jag menar.. jag vill alltså också ha en egendesignad rubrik som hon har istället för den tråkiga "Nippertippan" som det bara står nu. Men begriper som sagt inte vad jag måste byta ut för att den ska synas istället. Tacksam för hjälp! (Och nu måste jag sova!!!)

EN LISTA I NATTEN

Vill/kan inte sova så jag kör en evighetslista, hittad hos Koga.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Rastlös och otålig
Favoritgodis: Periodare, just nu är jag helt besatt av Marabou Digestive!
Är det nåt du absolut inte äter: Jag har svårt för "vardagsmat" i stil med falukorv, fiskpinnar etc
Kläder just nu: Svarta jazzbyxor och vit top
Musik just nu: Tror inte grannarna skulle uppskatta om jag spelade musik kl. 2 på natten..
Vad sa du senast: Något i stil med "Okej, hejdå" till någon i telefon
Favorit-hangout: Också där periodare, just nu kan jag sitta lääänge på Gateau
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Någonting gör att jag skulle välja de omvälvande 1930- och 40-talen..
Sommarplaner: Inga än så länge
Är du bra på matte: Jag är inte dålig
Fisk eller badkruka: Jag badar gärna men tycker inte det är speciellt kul i mer än 5 minuter
Saft eller alkohol: Båda men saft dricker jag om möjligt mer sällan än alkohol
Längd och vikt: 1,57 och ca 47-48 kg? (har ingen våg)
Hur många kuddar sover du med: Två
Favoritväder: Ljummen vårdag.. den sorts krispighet som finns i luften innan det hunnit bli riktigt varmt
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig? Sötvatten, mat, farkost
Spelar du nåt instrument: Spelade piano och blockflöjt i tidiga år
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Sparare eller slösare: Både och (hur märkligt det än kan låta)
Vem är viktigast för dig: Just nu är det Klaus
Bästa film: Älskar dig för evigt
Tror på liv på andra planeter: Det är möjligt
Kommer du ihåg din första kärlek: Jag vet inte riktigt vem jag ska räkna som min "första kärlek"..
Älskar du henne/honom fortfarande: -
Har du några homosexuella vänner: Någon
Tror du på mirakel: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Naturligtvis tror jag det!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Jag hoppas att jag är det men vet med mig att jag är väldigt viljestark och kan ha svårt att acceptera att andra inte tycker likadant i frågor som är viktiga för mig
Ser du på kärleken som ett misstag: Vilken konstig fråga, nej!
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Ett
Bio eller promenad: Både och vid olika tillfällen
Är du kittlig: Ibland
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Våg
Rädd för insekter? Jag är nog lite skraj.. (inte minst för spindlar)
Äckligaste insekten: Se ovan
Största svaghet: För självkritisk
Det här är jag bra på: Jag kan utföra storverk då jag väl är intresserad och entusiastisk över någonting
Bästa bok? Jag gillar mycket av Ulf Lundell
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Förmågan att kunna läsa andras tankar
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Nej
Har du nån flickvän/pojkvän? Ja
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag är piercad i naveln men har inga planer på att tatuera mig
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Här är alltid antingen eller
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, jag är rätt höjdrädd
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Hur är din drömtjej/kille? I mångt och mycket som Klaus
Hur många syskon har du? En lillebror
Vad är du mest rädd för? Att jag ska tappa hoppet
Saltar du på maten? Väldigt sällan
Gillar du att sjunga? Jadå
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Gick 1 år på hotell- och restaurang men det var inte min grej så resten läste jag in på folkhögskola + Komvux
Anser du att du är stark? Jag är rätt svag (fysiskt dvs)
Brukar du sola? Sällan (blir ändå inte speciellt brun)
Vad gör du om du får hicka? Väntar ut det
Har du komplex och för vad? Inte direkt för något fysiskt
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? Baljor med te!
Har du en besatthet? Jag är en beautyjunkie.. mycket mer intresserad av skönhetsprodukter än av kläder


ALKOHOL OCH ÖMHETSBETYGELSER

Okej, jag är ingen dagligdags-fyllekaja precis. Inte minst sedan jag började på restaurangen (med sena helgkvällar) har festandet blivit mindre och mindre frekvent. Dessutom har jag ännu inte blivit så vuxen att jag har för vana att sitta och smutta på ett glas rött framför tv:n en vardagskväll "för att varva ner". Vin blir det därför så gott som uteslutande till maten på restaurang numera, så också i lördags då Klaus och jag åt gott (lammytterfilé.. jag är helt hooked på lamm!) på Restaurang Stationshuset. Inte mer än ett glas och sedan fnissade jag hela promenaden hem och insisterade på att vi skulle öppna en flaska Conde de Valdemar till Melodifestivalen på tv (då jag för en gångs skull är ledig en lördag missar jag inte det!). K - som druckit lättöl till maten - tror jag inte fick i sig mer än ½ glas (dricker sällan), resten tog jag hand om! Och då jag får lite innanför västen så ska jag naturligtvis prata - varför jag började mumla om varför vi aldrig säger att vi älskar varandra. Shit, det är en sådan flickvänsgrej att göra.. och eftersom jag inte var så nykter minns jag heller inte hela diskussionen. Själv "försade" jag ju mig redan i november och sedan dess har vi inte nämnt det med ett ord. Nu sa han det i alla fall utan att jag sa det först (och jag höll mig faktiskt till dagen efter).. flera gånger till och med + att han inte älskat sin exfru mer än vad han älskar mig (det är ju iofs ingen tävling). Jag vet att han menar det och det känns bra.. och han är egentligen inte alls dålig på att varken visa eller säga hur mycket han tycker om mig. Men de där tre små orden har varit viktiga för mig, jag behövde höra dem av någon anledning (dessutom har jag fått dem på sms efter det). Fånigt egentligen.

Och för de som undrar - ja, jag mådde som jag förtjänade dagen efter.

OM HONOM

My danish pastry has left the building och tystnaden bara ekar.. både i själ och hjärta samt rent fysiskt i min lilla förortsetta. Haft en härlig långweekend tillsammans som alltid med mycket skratt, samvaro, mys, hångel och sex. Vi har nog aldrig haft det såhär bra och ju längre tid vi spenderar ihop, desto svårare har jag att fatta vilken tur jag har haft - att den här fantastiska personen faktiskt är min.. att han vill vara med just mig och att det är mig han älskar och ingen annan. Kärleken bara växer men med det följer naturligtvis att det här med att leva i ett långdistansförhållande blir svårare och svårare. Under de perioder då vi inte ses vänjer jag mig rätt snabbt, jag lever mitt liv och han sitt även om det blir många telefonsamtal och "Jag saknar dig"-sms (den frasen börjar förlora sin innebörd). Dessvärre börjar jag även vänja mig alldeles för snabbt vid att han finns där under de underbara (men alldeles för få!) dagar vi spenderar tillsammans och det gör att tomheten kommer som ett hårdare slag då han väl måste lämna mig. Nackdelen med att engagera sig för mycket känslomässigt naturligtvis men nu är jag redan förlorad.. Längtar redan alldeles för mycket efter honom!

Lipande Klaus

HÅNGELPAUS

Ja, jag har haft besök av Sveriges raraste/snyggaste/snällaste/sexigaste (osv.. valfritt superlativ) dansk sedan i fredags och därför är jag lite busy då'rå! Han lämnar mig antingen i afton eller imorgon (troligtvis/förhoppningsvis det senare) så då återkommer jag!

POLKA-DOT

Jag är ju bara full av tips idag.. ;) Vad sägs om en prickig klänning till fyndpris (än så länge i alla fall)? Ser lite stor ut för mig.. annars hade jag sugit på den karamellen själv.

SNYGGT, BILLIGT.. OCH DANSKT!

Tror att det var hos Anna jag först fick nys om Shop-net. Det är en dansk webshop (men tar bara 55:- för leverans till Sverige) där man bl a kan hitta kläder från Soaked in Luxury och väskor från Friis & co till billigare priser än annars. Rätt mycket skräp men en hel del snyggt med.. grämer mig dock över att det jag vill ha (som t ex den här fina kavajen) inte finns i XS - S verkar vara den minsta storleken. Tips! Extra billigt finns under "tilbud", t ex den här somriga väskan för bara 200:-.

Ps! Tänk på att alla priser är i DKK, men det blir ändå billigt.

LITE FLIRT HAR INGEN DÖTT AV

Ja, trots att jag verkligen inte borde (mest pga att jag är nära ett sammanbrott då det är som mest stressigt) hoppar jag fortfarande in på restaurangen ibland då de behöver någon extra. Jag behöver pengarna och det är inte så att jag vantrivs, även om jag snarare borde ta det lugnt och försöka fokusera på mig själv istället just nu - vilket ju var syftet med min lilla "time out" från tillvaron (eller vad man ska kalla det). Hur som helst var jag där igår kväll vilket sög rätt allmänt* men en liten ljusglimt var faktiskt att en tidigare stammis - Ulf heter han - var där igen. Han brukade komma rätt frekvent i höstas men nu har jag inte sett honom på ett par månader vilket är rätt trist eftersom han både är trevlig som få samt "ögongodis"! Jag vet inte vad det är som gör att jag kommer på mig själv med att bete mig som en fnissig skolflicka då han är i närheten.. blir liksom så medveten om att han är där. Vi pratar inte ens speciellt mycket (fast jag - mitt dumma nöt - var naturligtvis tvungen att kläcka ur mig något i stil med "Har du varit bortrest?" och lade till "Jag är observant".. varpå han verkade lite förvånad över att jag lagt märke till att han inte varit där) utan liksom bara ler hela tiden - både han och jag - och han är väldigt artig och ska hela tiden flytta sig överdrivet mycket ur vägen för mig då jag kommer med brickor, öppna köksdörren för mig osv. Antagligen är det inte alls så att vi flirtar (och eftersom han faktiskt sa "Hej då Elin" då han gick är han nog definitivt inte intresserad av mig) och han är ju dessutom alltid där och dansar med en annan tjej - även om det inte verkar vara något mellan dem. Men hur som helst är det trevligt att få känna den där pirrande känslan lite grann, ja - jag har Klaus.. men det är så himla kul att bara få flirta lite oseriöst sådär emellanåt. A (arbetsgivaren) tycker det är galet underhållande att jag pratar om Ulf och frågar om honom med (har t ex fått reda på att han varit gift och nej, trots det och trots att han heter det han heter - vilket ju är lite av ett gubbnamn - är han nog bara i 35-40årsåldern) men han har åtminstone inte sagt det till honom. Nåja, hoppas i alla fall det inte dröjer flera månader innan jag får se honom nästa gång..

* Bokning på 25 personer = fakturering = ingen dricks för servitrisen som jobbade häcken av sig

ÄNNU FLER VINTAGEVÄSKOR [UPPDATERAD]

Börsväska

Lite tunt med bloggandet nu i veckan.. har haft en del att göra och känner mig mest stressad och oroad över allting så då har bloggen fått falla på foten lite.

Tills vidare bjuder jag i alla fall på en bild på vintageväskan i stor börsmodell jag budade hem för bara 29:- + frakt (= 62:-) i veckan. Ser jättefin ut, hoppas på att den kommer idag. Och nej, det är inte jag på bilden då naturligtvis.

Uppdaterad 11.10: Väskan kom precis med posten.. och ja, den är precis lika fin i verkligheten! Jättebra kvalitet på skinnet (gissar jag att det är), lagom långt axelband för att den ska kunna hänga tvärs över och lagom med plats för lite pengar och kort, mobil och nycklar typ.. perfekt! Jag är nöjd! Dessvärre luktar väskorna från den här säljaren lite instängt/rök men det är inte hela världen.

[J som mailat mig.. såg det först igår och ska försöka hinna med att svara idag - så det är inte med mening jag inte svarat än, lovar - men det kommer som sagt.]

BAD DAY

Today is one of the bad days (inbillar mig att jag kan förminska effekten av den dåliga dagen genom att förkunna det på engelska). Somnade först vid 4-tiden imorse och masade mig upp vid 11 och sedan dess har jag lekt zombie.. orkar inte/har inte lust att göra ett dyft men har ändå gjort massa dumma saker - låtit bli att svara i telefonen och till sist dragit ur sladden då den fortsatte ringa som en idiot, även låtit bli att öppna då någon ringde på dörren, inte gått på en andra intervju jag kallats till och heller inte svarat då de försökt ringa mig på mobilen (vill inte ha jobbet men jag borde ha hört av mig). Dessutom har jag sett en dålig film (Being Julia), sovit lite till samt surat över att min ansiktsbehandling ställdes in (de ringde mig efter kl 10 igår och undrade var jag var.. killen som tog min bokning hade skrivit in fel dag i kalendern så den är uppskjuten till i morgon). Och snart måste jag åka ner till centrum eftersom jag har ett brev som måste gå iväg idag + att det är rätt tomt i kylskåpet och det snöar ute.. Verkligen en toppendag :/ *klagar lite mer*


LOVEMATCH

Fördrev tiden med lite "lovematch" hos Spray.. (eftersom jag fortfarande är 14 år).

Du
Namn: Ellinor
Stjärntecken: Vågen

Han
Namn: Klaus
Stjärntecken: Skytten

Resultat

"Det finns en grundläggande harmoni mellan Ellinors Soltecken, Vågen och Klaus, som är Skytt. Båda är framåt och tror på vikten av intelligens och kommunikation. Trots detta skiljer sig den personliga stilen avsevärt, med Ellinor som är mycket mer diplomatisk och undvikande än Klaus, som är framåt nästan på gränsen till burdus". (Stämmer mycket bra)

Och naturligtvis var jag tvungen..

Du
Namn: Ellinor
Stjärntecken: Vågen

Han
Namn: Anders
Stjärntecken: Vattumannen

Resultat
"Eftersom både Ellinor, en Våg, och Anders, en Vattuman, är Lufttecken finns det stor mental förenlighet. Båda är sociala och framåt och har en nära vänskapskrets och tar hellre en rationell ståndpunkt snarare än en känslomässig. Ellinors prioriteringar ligger i romantik och förhållande, medan Anders är mer känslomässigt neutral och mycket involverad i kollektiva intressen, grupper och ideal."  (Inte heller en osanning, jag är romantisk och han är/var känslokall *s* - nej, men åtminstone mer fokuserad på omvärldens tankar och åsikter)

MER OSCARSSNACK

Jessica AlbaTill strax efter 3 inatt orkade jag sitta uppe, sedan gick det inte längre. Vad gäller själva prisutdelningen har jag inte så mycket att säga, inga större överraskningar kanske efter hur snacket gått innan (möjligtvis att Crash kammade hem priset för årets bästa film).
 
Nej, det intressanta med Oscarsgalan är ju faktiskt röda-mattan-jippot innan och det har det redan pratats om både här och där. Så jag hoppar det också.. nöjer mig med att kora Jessica Alba här intill till vinnare i kategorin "Bäst klädda kvinnor" enligt mig. En fullträff.. älskar både färgen på klänningen, snittet och släpet.

I kategorin "sämst klädda" finns det flera kandidater men ingen som sticker ut sådär katastrofalt. Hilary Swank, Jennifer Lopez och Diane Krueger t ex kunde ansträngt sig lite mer. Och Dolly Parton - är hon for real eller bara en livslevande Barbiedocka (lite till åren men dock)? Burr..

Slut på Oscarsfarsen för det här året.

NIPPERTIPPAN AT THE OSCARS

Oscarsstatyetten

Med anledning av 
nattens stundande festlighet (som jag kanske gluttar en liten stund på bara!) hittade jag de här skojiga testen hos Maria!

Which character are you? Mona Lisa Vito blev svaret. Har aldrig själv hört talas om men det var tydligen Marisa Tomeis rollfigur i "My cousin Vinnie".

Your perfect Oscar date? Nicholas Cage. Yihaa.. jag gillar honom! Lagom galen för min smak, det skulle nog inte bli en tråkig kväll i alla fall!

Just for the fun of it lekte jag Name the Oscar winner också! Två rundor gick bra, den tredje blev det för stressigt helt enkelt..

DO I LOOK LIKE A FUCKING STÄDTANT?!

Städtant

Helgens konstigaste:
"Jobberbjudandet" jag fick av snobbigt och läskigt Östermalmspar* att komma och städa i deras lägenhet. Ett vänligt men bestämt nej tack! Vad får folk allt ifrån.. ser jag ut som en jäkla piga eller? Förstår mig inte på människor.

*Och nej, jag är inte fördomsfull.. de bodde faktiskt på Östermalm och betedde sig precis som folk tror att man gör då.

GAMMAL KÄRLEK ROSTAR INTE...?

G höll mig vaken till 4 imorse.. hade varit ute och festat och skulle sova hos en kompis (han alltså) som dock dragit ifrån honom så han var lite skärrad. Kom med förslag så gott jag kunde men hit fick han inte komma - icke sa Nicke! Shit, killen ältar verkligen fortfarande saker som hände för 10 (tio!) år sedan.. "Fastän vi inte sätts [sic] på länge så höjs min puls när jag tänker på dig i högstadiet.. Å hur dum jag va att inte ta min chans".. "Jag gick miste om mycket erfarenheter som jag hade kunnat upplevt med dig. Du var min första som jag hade fantasier om".. osv. Försöker parera så gott jag kan men då får jag bara höra "Du bryr dig i alla fall inte" och liknande (hm, känner vi igen vårt eget martyrbeteende ibland...?). Om jag får leka amatörpsykolog så tror jag att han bara är lite lost i livet just nu och då är det lätt att tycka att "allt var bättre förr". Fast jag har ju ingen aning.


Nu ska jag bli vacker!

Äntligen ansiktsbehandling bokad till onsdag nästa vecka.. puh, har inte varit sedan i september och nu behövs det verkligen!

TIPS!
Just nu har
den salongen dessutom ett erbjudande där man får gratis frans- och brynfärg samt handpeeling om man bokar en ansiktsbehandling på minst 60 min. Hade ändå tänkt ta det förstnämnda men nu blir ju det gratis och eftersom jag använder presentkortet jag fick i julklapp för resten kostar kalaset mig.. ingenting! Oh, happy day..


OUMBÄRLIGA ELLINOR

5 h sömn så jag stapplade ner till redaktionen nu på förmiddagen för att lämna av "Det händer.." + skolmatsedel som jag ju lovade att fortsätta ansvara för eftersom det varken tar så mycket tid eller energi. Inte utan att man blir lite skadeglad då Kenneth började beklaga sig över hur mycket det var att göra ("Jag har aldrig haft så här mycket!") med tre tidningar på egen hand.. jag är behövd verkar det som! Får se om jag kanske kan klara att skriva någon artikel till nästa nummer.. problemet är att jag inte gärna vill träffa eller prata med någon och det kan ju vara svårt att få tag i all information enbart via mail. Vi får se.

Lyxade sedan till det genom att köpa två kondis-kanelknyten som jag redan satt i mig och nu ska jag försöka sova någon timme tror jag. Zzzzzz...


VINTAGEVÄSKA

Vintageväska

Wohoo, tjusig vintageväska hembudad tidigare ikväll för ynka 61:- (vilket raskt blev 114:- med frakt) - helt klart ett fynd.. i skinn (enligt säljaren) också! Hoppas nu att den är i lagom storlek, sådant är alltid så svårt att se på bild.

HILARIOUS

Hon borde verkligen skriva en bok eller nåt!!!


INGEN MODEBLOGG

Lite lustigt är det att jag klassifierats som "modeblogg" både på Internetlänkar.se och På Gotland.se. Vad besvikna ni måtte bli som hamnar här och förväntar er ytterligare en Ytligheter eller Hotspot - I'm so sorry! En personlig blogg med vissa mode- och skönhetsinslag.. så skulle jag snarare beskriva mig!


SPÖKEN FRÅN DET FÖRFLUTNA

Tur att jag råkar vara en nattuggla (vänder iaf på dygnet väldigt snabbt) som ibland tenderar att sitta och låta tiden flyga iväg på MSN på nätterna.. exakt kl 01.28 inatt ringde nämligen mobilen. Svarade lite aningslöst och förvånat (vem i h-vete ringer vid den tiden mitt i veckan?!).

- Ja, hej.. det är A.Z. Minns du mig?

Pang. Klasskompis från mellan- och högstadiet jag inte talat med på 10 år! Visade sig att han och två killar till från klassen satt och hade någon sorts improviserad reunion (de var väl inte precis nyktra!) och hade fått för sig att ringa mig. Blablabla, lite gamla minnen ("Du är ju en del av vår uppväxt!") och "Vad-gör-du-nuförtiden?" (en kör taxi, en annan har egen datafirma, en tredje har precis kommit hem från Australien där han pluggat.. två av dem bor dessutom kvar i eller nära vår gamla förort). Lite absurd situation var det.. speciellt då en av dem - han med datafirman - började tala om då han och jag gått på bio och sett Jurassic Park.. och hur han kom ihåg miniatyrjärnvägen vi hade i gillestugan - saker som knappt jag minns! Vilka outplånliga spår jag måtte lämnat då, haha! Lite kul var det i alla fall!

G (som varit i Australien) har jag faktiskt haft lite sporadisk kontakt med under årens lopp.. vi strulade en del nästan hela högstadiet kan man säga och har väl inte varit helt oskyldiga efter det heller. Problemet är att vi har så sjukt lätt att falla in i våra gamla roller då vi träffas - inte så att jag fortfarande är attraherad av honom.. men han är rätt arrogant och jag blir retsam fast jag försöker låta bli. Senast vi sågs (precis innan han åkte för ca 1 ½ år sedan) var han inte direkt trevlig och det bad han om ursäkt för igår. Har messat en del nu på morgonen och så kom det.. jag visste det!
".. Varför känns det som man är i högstadiet lite varje gång jag pratar med dig.. Det blir lite pirrigt i magen".
"Jag kommer nog alltid bli lite varm när jag tänker på dig".
Oh please. Avslutade konversationen rätt snabbt efter det och då fick han för sig att han skrämt mig.. Well. Då var då och nu är nu och jag vill i alla fall inte se tillbaka.

MARTY FELDMAN

Btw ser jag ju för tokstirrig ut på fotot (överst på sidan) jag koppade in instead of bilden med de vackra blommorna (som jag enbart haft där för att de färgmatchade resten av bloggen). Kunde ju vara trevligt för er att mötas av min söta nuna varje gång ni kom för att hälsa på mig tänkte jag.. *snett leende*. Lovar, har inte en riktigt lika galen blick IRL..

FLYTANDE GRÄNSER

Gränsen mellan sorg/ilska och åtrå i min situation verkar vara relativt flytande eftersom mina tankar om honom just nu tenderar att då och då glida in på det barnförbjudna området.. och då hjälper det inte hur mycket jag än bannar mig själv och försöker mota bort alla sådana tendenser. Kanske är det bara en längtan efter bekräftelse - vilket är så typiskt nu då han ju faktiskt inte har minsta intresse av mig på det området längre (efter att jag har försökt få honom att sluta prata sex i ett halvårs tid liksom och nu då vinden vänt bara ångrar jag alla avvisanden jag gjort.. fast jag hade/har ju Klaus). Inte sänka mig till den nivån, stå emot impulserna.. mantra..

MED EN ENKEL TULIPAN..

Hurrabukett


En sådan här finfin bukett
beställde jag tidigare idag till mormor som fyller 75 år imorgon (hon bor i Ystad och det är lite tjabbigt att skicka saker).

Grattis på födelsedagen i förskott mormor!WIN SOME LOSE SOME

Röd vintageklänningGrön sammetsklänning

Mitt vanligaste sökord på eBay är antagligen något i stil med "+dress +vintage". En av mina favoritsäljare har de allra ljuvligaste vintagekreationer och för lite sedan hittade jag dessa två godbitar jag lade bud på för att sedan vara så dum att jag gick och lade mig (auktioner i USA har ju en förmåga att sluta på småtimmarna svensk tid). Tragiskt nog vann jag inte klänningen till vänster men den andra lyckades jag kamma hem och i förrgår anlände den äntligen. Älskar verkligen skärningen och kjolen som är sådär härligt puffig men (och det är ett stort men) tvingades rätt snart konstatera att den är på tok för liten över axlarna och livet. Dvs, jag kan dra upp blixtlåset men att sedan röra sig i den skulle vara som att be om ett "ritsch-ratsch-filli-bom-bom-bom" (den är i sammet och mao inte speciellt stretchig). Alltså fick den åka ut på Tradera - jag grämer mig! - och ni hittar den här.

GIRLTALK

Girltalk med söta C på nattkvisten. Hennes liv (som nästan varit ett större mess än mitt) håller äntligen på att ordna upp sig och hon var glad och förväntansfull eftersom hon kommit in på en utbildning som är första steget till att bli snickare (!). Happy for you, snäckan! Dessvärre är utbildningen i Skövde - där jag också bodde i 2 ½ år - så det innebär ju att hon flyttar för något år.. trist! Hur som helst är det alltid skönt att prata med henne eftersom hon förstår precis hur jag känner då det gäller det mesta. Needless to say - samtalsämnet från min sida var rätt koncentrerat till Anders. Fortfarande ledsen och sårad.. bävar för att gå och lägga mig eftersom jag ligger och funderar så mycket på alltsammans. Igår somnade jag först vid halv 4 av ren utmattning men tårarna är inte slut.. Borde kanske bara ta tjuren vid hornen.