PATRICIA FIELD!

Dagens tips är Patricia Field som har så mycketmycket fint! Skeppar till Sverige gör de också och vore det inte för att jag.. ehum, inte har pengar, så skulle jag tjonga in en beställning. De säljer även KJL-smycken för er som fortfarande är intresserade av dem. Några favoriter (fast klänningen finns bara kvar i L ändå):

Randig klänning

HjärtaHandcuffs

HON TAR SIG

Det blåser rätt friskt i Köpenhamn idag, 56 km/h enligt The Weather Network närmare bestämt. Nippertippan har därmed tumlat runt som en vante på stan i några timmar nu på eftermiddagen. Regnat med jämna mellanrum har det gjort också. Hade ju ett specifikt ärende i form av att söka lite jobb och det har jag faktiskt gjort, hör på maken! Mitt mod sträckte sig bara så långt som att gå in i de butiker som faktiskt hade lappar utanför att de sökte folk men jag har nog lämnat i alla fall 6-7 CV:n + ansökningar i butiker av olika slag, från barnkläder och väskor till skor och underkläder. Ett par av dem hade i stort sett avslutat sin rekrytering redan (varför har man fortfarande lapp uppe då?!) så de räknar jag nog bort. Egentligen vill jag ju faktiskt inte jobba i butik men som jag påpekat - ser det som något tillfälligt. Det jobbiga blir om jag får något på deltid och blir tvungen att leta efter något annat också för att få ihop till heltid.

Eftersom jag täckte Ströget idag är morgondagen vikt för Fisketorvet, Amagerbrogade och eventuellt Fredriksberg. Förutsatt att jag inte är alltför omtumlad efter tandläkarbesöket, ska dit (igen!) på morgonen och ta bort stygnen. Blir kanske tvungen att åka till City i alla fall dock - lade nämligen undan en liten sak på H&M idag som jag ska fundera över natten på. Närmare bestämt en ljuvlig tajt denimklänning med knappar hela vägen och liten puffärm. Den klädde mig och var inte alldeles osexig precis.. vill ha! Nu: te!

Pojkband på spanska

Boybands är.. ehum, milt sagt, inte min typ av musik i vanliga fall (nu räknas det inte då jag var 11-12 och var galen i NKOTB). Nu har jag bara hört en låt av spanska (!) boybandet Nash men måste säga.. I like! De är med i årets upplaga av den spanska melodifestivalen och är favorittippade. Tyvärr är det inte med den här låten (i semifinalen jag såg en snutt av sjöng de en gräsligt falsk cover på "Stand by me" så baserat på det förstår jag inte riktigt hur de kunde gå vidare.. tror dock att spanjorerna först väljer artist - sedan låt). Den är nämligen riktigt bra tycker jag! Lyssna! Ni kan blunda samtidigt om ni vill.. låten gör sig bättre då man slipper se bandet hoppa omkring i typisk boybandsvideo.


FANNS INTE BIRKASTAN?

Hittade halvkul test på DN.. "Vilken stadsdel är du?".

KUNGSHOLMEN
Du är trygg och säker på dig själv, men också lite tråkig och anonym. Nya trender är inget för dig, du vet vad du tycker om och byter inte stil som någon vindflöjel. Men visst, det händer ju inte så jättemycket nytt heller, det kanske inte skulle vara så dumt med en uppryckning?


MAN SKA INTE GÖRA DET LÄTT FÖR SIG

Svettigt. Min lämning på tidningen är på tisdagar men eftersom de precis har bytt server kom inget av mina mail fram hur mycket jag än försökte. Däremot fick jag ta emot ett tjog tillrop av redaktionschefen "Var är du?".. "Vi måste ha det nu!", synnerligen frustrerande eftersom man inte kunde kommunicera tillbaka. Trodde inte de hade mitt danska nummer men till sist kom det ett samtal och det slutade med att jag fick maila iväg schabraket till K:s (nej, inte min K) privata Hotmailadress. Nu ska de slita med att försöka få servern att fungera asap och jag väntar på inställningar för min mailadress (där jag tar emot tips från föreningar etc) som jag måste lägga upp på Outlook eftersom de inte samarbetar med den gamla leverantören som gjorde att jag kunde kolla mailen på nätet istället. Stön. Jag och teknik.

Streaming

The HolidayFör er som vill se filmer (el. hitta länkar till filmerna) med tvivelaktig kvalitet, ibland uppdelade i flera sektioner, ibland på pytteskärm men slippa ladda ner någonting så kan jag rekommendera Simplistic's Movie Links. Vissa länkar är gamla och fungerar inte (t ex så har jag bara sett halva Da Vinci-koden) men i gengäld läggs flera filmer upp per dag.

Igår såg jag The Holiday. Gullig men medelmåttig, förstår inte alls hypen men å andra sidan är jag inte så förtjust i klyschiga filmer. Och what's up med Cameron Diaz.. hon måste vara den mest överskattade skådisen i Hollywood. Söt som socker, visst, men annars.. nej! Så filmen får 3.5 + av 5 möjliga.

Andra länkar för ändamålet är Channel Break (mest tv-serier), MovieSpider och Peekvid. Känner någon till fler (då menar jag inte t ex YouTube och VEOH samt ej torrenter) så lämna gärna en kommentar!


OMBYTTA ROLLER

Dansken kommer inte hit i helgen eftersom han har något jobbprojekt i Stockholm. "Nu då jag bor i Köpenhamn åker du minsann till Stockholm men då jag var där var du i Köpenhamn hela tiden" muttrade jag till svar då jag fick veta det. Gapskratt.. "Jag visste att du skulle säga det!". Ja, det var väl rätt lätt att förutse. Han ska försöka ta ett par jobbdagar här i mitten av nästa vecka istället och det kan ju vara trevligt som omväxling.. ha lite vardag ihop. Förutsatt att jag fått jobb då, annars lär jag ju sitta bredvid som en speedad femåring hela tiden - "Vad gör du?".. "Vem är det där ifrån?". Kyssa honom i nacken och fresta med andra saker..

F ö så gör låret precis lika ont idag som igår, en natts vila hjälpte inte. Det är typiskt med stort T eftersom planen idag var att gå runt på stan och fixa ett butiksjobb. Har bestämt mig för att rucka på mina principer och skaffa något sådant samtidigt som jag söker mer kvalificerade jobb, måste ju trots allt ha en inkomst och mina sparpengar börjar bli lite väl hårt åtgångna. Förhoppningsvis ett sådant där man kan jobba lördag och ha en dag i veckan ledigt istället för att kunna söka annat och gå på intervjuer. Det får hur som helst skjutas upp till morgondagen.. måste dock till banken men det är inte så långt så jag får väl halta iväg. En varm dusch och lite massage kanske hjälper något.

SABLA MALMÖ

Jag avskyr Malmö. There you have it. Avskyr. Ska man vara riktigt rättvis så var det egentligen första gången jag var där på "riktigt", har såklart varit på Centralen massor av gånger men det räknas liksom inte. Hur som helst så är det Malmös fel att min gamla lårskada från jag-vet-inte-när-men-långt-tillbaka blossade upp idag igen eftersom jag bara fick gå och gå och gå hela tiden. Först fram och tillbaka från Gustav Adolfs Torg till polisstationen och sedan till stället där man ansöker om pass (min nya passbild blev naturligtvis en katastrof). Sedan runtrunt i evigheter för att hitta en matbutik och väl där hade jag ju glömt bort allt roligt jag skulle köpa (note to self: skriv lista nästa gång). Sedan åkte jag hem till Köpenhamn fort som 17. Nu har jag superont i låret - haltade hem vilket tog dubbelt så långt tid som vanligt - och tänker sätta mig och äta upp både mitt naturgodis och mitt lösgodis samt lova mig själv att inte besöka den där staden på.. ett bra tag.

AGENDA

Har sovit lite för länge (Martina Haags ettriga röst i öronen då man ska slagga är inte sövande) men det är toppfint väder ute och jag ska nu.. i tur och ordning:

1. Platta nytvättade håret.
2. Vaska av mig.. på med krämer och smink!
3. Klä mig (antagligen "uniformen" stuprör, kofta och stövlar!)
4. Äta gröt och svepa dagens yoghurtshot.
5. Ta bussen in till banken vid Kgs Nytorv och ställa dumma frågor om netbank (måste ju kunna betala räkningar!).
6. Vara riktigt ekonomisk och ta bussen till Malmö också (1 h, 100:- t&r)
7. Leta mig fram till två polisstationer för a) Nytt pass och b) Utdrag ur straffregistret.
8. Handla mat (svenskt lösgodis!).
9. Ta ut pengar och växla till DKK.
10. Åka hem.

Det var min spännande dag!

NOLLSTÄLLD

Jag har inte så mycket att kläcka ur mig idag. 
Lider fortfarande av tanddjävulskapet.
Tror jag har zinkbrist.
Somnade mitt på dagen till en ljudbok.
Dricker goda Actimel-shots med apelsin.
Måste nog tyvärr till Malmö imorgon.
Gjort frilansprylen (i god tid!).
Vill ha fler översättningsknäck - roligt!
All snö har regnat bort igen (ja!).
Och inte så mycket mer.

ÖVEROPTIMIST?

Mangoklänning
Undrar om man kan köpa den här
klänningen i XXS och chansa på att den inte är liten i storleken.. den är nog inte så värst stretchig i alla fall. Någon som har den och kan säga hurdan den är - liten, stor, normal? 199:- DKK på rean är ju ingenting.

FYRA NYANSER AV LÖRDAG

I och med fortsatt tandplåga - håller i schack med Fortamol - så blev det slapplördag. Ett urval:

• Långt samtal med K som befann sig på väg till Jkpg för att kolla på [ny] bil. Försökte först smälla i mig att det var en Lamborghini.. sedan en Lada.. men i själva verket var det ju Audi det var frågan om. Vet inte än om det blev något köp. Sedan skulle karlsloken vara lite rolig då jag berättade om mina fortsatta svårigheter att få i mig fast föda.. "Innebär det att du inte kan suga k*k heller?" Very funny.

• Streamad ljudbok i ett par timmar, både ur
Martinakoden och Box 21. Riktigt avkopplande för en gångs skull, jag som brukar bli så okoncentrerad då jag försöker mig på det.

• "Little Miss Sunshine" på datorn. Söt och helt okej film, får 3.5 + av 5 möjliga. Också ett avsnitt av "House".

Hade faktiskt tänkt att ta en promenad i parken men avskräcktes av snön som föll. Den regnade ju bort i natt men kom tillbaka åtminstone trefalt.. tusan också, vill ju ha vår!

Thoughts on hair

Just nu är jag dödligt less på mitt hår! Har inte färgat sedan i november någon gång (vägrar att göra hemma) så utväxten är katastrofal och sist jag klippte mig blev jag ju dessutom inte nöjd. Skulle vilja hitta på något nytt men har noll idéer och inspiration. Trivs ju som brunett men även om det inte är kompakt chokladbrunt - har enstaka slingor för att lätta upp - så känns det ändå lite trist efter ett tag. Vill heller inte lägga i för mycket röda pigment eftersom det försvårar om man skulle vilja ljusa upp det senare. Kommer dock inte göra som förra sommaren - lägga i ljusa slingor i hela håret - eftersom det blev för musaktigt med någon sorts mellanbrun. Så what to do.. ?!

Något jag är riktigt sugen på är hellugg! Vis av erfarenhet (sist 2003) vet jag dock att det inte är min grej. Har man inte rakt hår av naturen utan får jobba för resultatet blir det sådär lagom frissigt och vågigt så fort det är lite fuktigt i luften och dessutom har jag för kort panna. Men det är snyggt - det är det!

Hairhairhair!

---> Riktiga snyggingar i lugg är
Annika, Lova och alter egot Sicilia.

Nu drar det igång! [Uppdaterad]

Yey! Såg av en slump att det är första semifinalen (av två, sedan följer final) i danska melodifestivalen ikväll! Och ja, en av Olsen-bröderna är med.. som vanligt. De har ju redan vunnit en gång (2000), kan de inte bara ge upp? Kul ska det bli i alla fall!

Uppdaterad:
Eh, jaha.. imponerad är jag i alla fall inte. Kassa låtar - eller ok, två var hyfsade men de skulle inte ha en chans i semin sedan (Danmark kvalar ju i år). Sedan kändes hela kalaset väldigt 2001.. kan inte förklara varför men om jag säger som så att två av låtarna hette "Paparazzi" och "Copenhagen Airport" samt att tjejen som sjöng den sista dängan (med hiphopare och en DJ på scen) var klädd i magkort illblå skjorta och en vit slips så kanske ni kan tänka er. Efter en timme så är det redan slut, nu är det ett annat program och sedan kommer de tillbaka om ½ timme och meddelar vilka som går vidare till final. Spännande (nej).


DAGS ATT TVÄTTA?

Lat?

Nu har jag verkligen bara fultrosor kvar. Och inga strumpor.

LIVSTECKEN

Hur jag mår idag..? Nicht gut. Kinden har svullnat upp och det är ordentligt ömt. Kan fortfarande inte äta mer än flytande och pyttesmå tuggor fast föda så jag är inte på ett lysande humör precis. Antar att det är såhär det är de första dagarna men det är inte kul - knarkar dessutom smärtstillande. Enligt instruktionerna jag fick ska man kontakta kliniken om även halsen svullnar upp och man börjar bli yr och få feber, så illa är det inte i alla fall. Men jag antar att det blir ännu en dag i stillasittande läge. Suck.

VÅRINSPIRATION

Grr, nu har H&M fått in sådär mycket fint igen! Titta under "Spring Inspiration"! Jag är främst förtjust i den söta klänningen och trenchcoaten ( + den korta kavajen om den funnits i grått, har redan en liknande i svart).

Fin klänning Fin trench
Inte för att det spelar någon större roll, jag hann knappt blinka så var båda två slut i 32! Brukar inte vara den storlek som försvinner riktigt allra först så det var lite märkligt.. Men men, går väl att hitta i butik om inte annat så kan man kika närmare då också. Trenchen är tydligen lite blank och det kan se riktigt billigt ut i verkligheten tycker jag. För tillfället väntar jag i alla fall på en klänning (den söta grå med rosett i nacken som inte finns kvar i shopen) + den här kjolen i vitmönstrat. Har jag tur så kommer de ikväll (hemleverans - de är smarta här och kommer med sådant kvällstid istället för att man ska behöva hålla sig hemma på dagen som i Sverige).

PÅ VÄG MOT TORTYREN [UPPDATERAD]

Om drygt 1 timme sitter jag i tandläkarstolen och dör en smula. Kommer jag inte tillbaka så vet ni vad jag dog av.

Uppdaterad: Det var såklart inte så illa. Jag är nog inte lika rädd för tandläkaren som jag själv tror även om jag låg och skakade som ett asplöv under hela operationen. Fyra (!) bedövningssprutor krävdes det innan jag var fit for fight men själva ingreppet gick rätt snabbt och lätt även om det var obehagligt - inte minst då de satte tryck på tänderna för att få loss dem. Det blödde dock massor efteråt - och gör det delvis fortfarande - så folk tittade lite på vampyren Ellinor på bussen hem. Nu förstår jag dessutom hur människor med handikapp som gör det svårt för dem att tala känner sig.. med halva käken bedövad var det inte så lätt bara att be om en påse på Fakta då jag var och handlade. Rätt pinsamt.

Bedövningen släpper inte förrän om ett par timmar så än ska jag inte ropa hej, har redan tagit en värktablett i förebyggande syfte men det lär väl kännas mer lite senare. Ska ev lägga något kallt på kinden. Får inte äta/dricka något varmt men var och köpte en massa yoghurt som jag tänkte leva på idag.. för tillfället kan jag dock inte ens få i mig vatten. Rätt skönt att bara slappa en hel dag i alla fall - ställde in en fika med Therese och ska bara ligga och skriva jobbansökningar och slösurfa. Sova lite kanske.

DESPOMAIL

I natt gick jag på pin kiv med i Dating.dk. Inte för att jag ens vill kasta ett getöga på någon annan, nejdå.. (har fyllt i både "Partner status: Kæreste" och "Søger: Bekendtskab/ven") men för att det kunde vara trevligt att språkas med några danskar och inte hamna i den svenska "expat-bubblan" som jag lite känner att jag gjort. Ofrånkomligt kanske men dock. Tyvärr är det till 99% en betalsajt och eftersom jag bara har gratistillgång till alla funktioner i ett dygn eller så blir det nog till att radera profilen sedan eftersom jag inte känner mig så sugen att hosta upp ca 200:- för 3 månader då jag inte ens söker någonting. Naturligtvis har det redan ramlat in mail i stil med "Känner du dig inte ensam då din kæreste är i Sverige" blablabla. Alltid samma visa.

DEN ÄR SÄKERT FÖR LÅNG ÄNDÅ..

Paul and Joe Sister

Vill hemskt gärna ha bort ett visst inlägg från toppen av sidan.. därför kommer här bara en liten notering om hur rackarns gärna jag vill ha den här klänningen från
Paul & Joe Sister / La Redoute. Bra så.

X-RATED

Följande är ett inlägg av den kalibern man bara plitar ner då klockan är två på natten och man inte fattar då det är dags att ge upp. Ett inlägg jag kommer nojja över i ett par dagar och frestas radera x antal gånger, om inte annat för att jag trots allt är medveten om det faktum att folk som känner mig i verkliga livet läser här. De är inte många men de finns där (du får gärna sluta läsa här, Daniel!).. och får genom bloggen reda på mer om mitt liv än jag egentligen skulle önska. Ibland vore det så skönt att få vara någon i stil med Ms.Take - anonym - och verkligen kunna skriva av sig om allt. Tyvärr skulle jag nog avslöja mig rätt snabbt.

Som typ det här med k*kstorlekar (ni ser, kan inte ens med att skriva ut ordet i min "snälla" blogg). För det är vad jag funderar över just nu. Det börjar nämligen bli lite av ett (angenämt?) problem i min nuvarande relation. Nu tänker jag inte lämna ut vare sig honom eller oss men grejen är den att han är.. begåvad på det området. Inte överdrivet på något sätt men han hör till den övre skalan. Och jag är en tunnis. Ekvationen går inte alltid ihop. Eller, det gör den, men det är nästan mer regel än undantag att det ställer till obehag för mig - antingen efteråt eller om pingismatchen håller på för länge. "Det finns ju sådant man kan använda som underlättar" blablabla.. jag vet.. men det gör ingen större skillnad för oss. Och det är inte han som är okänslig på något sätt heller. Det är inte alltid ett problem kan tilläggas men då krävs det oftast pauser etc. Antagligen handlar det väl om att vi aldrig spenderar så pass långt tid ihop att "hon" hinner vänja sig men jag har börjat känna mig som en mes som inte tål mer - att jag bara borde "bita ihop" (vilket jag också gör ibland). Obs! Vi har det absolut inte dåligt på det området på något sätt - tvärtom! - men det här är en ständig plump i protokollet och det stör mig! Det var bara det jag ville beklaga mig lite över.


ANTINGEN ELLER - MODE

Hittade en alldeles egenknåpad lista av Kerstin som kändes ny och fräsch!

Scarf eller Turban
Bruuns Bazaar eller Mads Nørgaard
Hög klack eller Ballerina
H&M eller Hermés
Förklädesklänning eller A-linjeklänning
Edith eller Paddington
Stenar/kristaller eller Nitar
En-axel-klänning eller Tubklänning
Neon eller Pastell
Kroppsnära eller A-linjeformat
Pyton eller Leopard
Modeblogg eller Modemagasin
Baddräkt eller Bikini
Chloé eller Cacharel
Blommigt eller Prickigt
Guldmetallic eller Silvermetallic
Tighta byxor eller Vida byxor
Sportchic eller Lyxhippie
90-tal eller 80-tal
Techometallic eller Romantiskt

SOCKERGRIS [UPPDATERAD]

Jag är sjukt sötsugen och har ingenting alls att skylla det på, varken indianbesök eller olycklig kärlek! Är så (måttar med fingrarna) nära att slänga ihop en kladdkaka - skulle egentligen föredra banan men har inga hemma och går man och handlar det blir det ändå inte bra eftersom bananer gärna ska vara lite gamla och bruna då man använder dem i bakverk. Hm, undrar om stekt ägg på äggvita med lite lök kan stilla suget.. Ska försöka stå emot!

Uppdaterad: Kladdkaka it is - trots att bara att slicka av sleven (kinky syn?) egentligen stillade suget. Men jag vet inte om det är jag som har otur eller om det har något att göra med att jag använde sådant där sockersubstitut istället för strösocker - kakan är väldigt.. bucklig. Nåja, förhoppningsvis smakar den bra till en kopp te nu i alla fall.

DEN VITA STENEN

Rätt länge nu har dansken med jämna mellanrum fått upp små "stenar" (tror de är vita) i munnen som han inte vet var de kommer ifrån. Han har varit hos läkare som säger att det inte "betyder någonting" (?!) och trots idogt googlande hittar jag heller inte någon information om att det skulle vara symptom på något (typ gallsten). Någon som råkat ut för samma sak eller vet vad det kan bero på? Lite obehagligt är det..


VIVA!

Nu, mina vänner, ska jag bjuda på ett restaurangtips om ni besöker Köpenhamn. K och jag var där i lördags och blev förtjusta - tänkte därför dela med mig av denna lilla pärla!

Viva kvällstid

Restaurant Viva är en båt / pråm, belägen vid kajen alldeles nedanför Langebro på Amagersidan. De har öppet för lunch och middag men jag rekommenderar att man väljer det senare eftersom det är mysigt att sitta och se ut över vattnet då det är mörkt. Inredningen är dessutom väldigt simpel - i det närmaste tråkig - och gör sig bättre då än i dagsljus.

Menyn består främst av fisk och skaldjur. Det speciella är att alla rätter är i förrättsstorlek (dock inte små!) och man bör därför beställa två för att bli mätt. Det är inte dyrt; 95-115 kr för en rätt med undantag av kaviaren och den grillade hummern. Till förrätt valde K musslor med örter, persilja och vitlök. Ett kilo är en stor skål minst sagt och det var prisvärt för 105:-. Jag föll för marinerade stekta tigerräkor med salsa romesco (115:-) och fick in fem stora räkor tillsammans med toast och röran att ha på. Marinaden var verkligen supergod men det var ju lite pilligt och kladdigt att sitta och skala räkorna (alla skaldjur kommer med skal) - vi hade därför fått varsin liten skål med varmt vatten och citron att tvätta av oss i.

Till varmrätt beställde vi båda två pärlhönebröst med "kartoffelkompot och squash-tomat tærte" (115:-) och det var väl den enda lilla missen. Det var gott, vällagat och absolut inget fel på det alls men inget speciellt liksom. Tror att fisk och skaldjur är det de gör bäst. Som efterrätt delade vi på en chokladfondant med vaniljskum, passionsfrukt och glaserad banan (85:-) som bara var helt suverän! K beställde en latte som var en av de godaste han druckit sa han och jag tog en kopp te. Summan av kardemumman: ca 700:- för hela middagen inklusive ett glas vin till mig (australiensisk Shiraz - god!) och en stor flaska vatten. Det är inte dyrt för så pass mycket  mat och servicen var dessutom 100%-ig. Kan helt klart rekommendera Viva och vi lär återvända dit fler gånger (nej, jag får inte betalt för att skriva det här!).

Viva bar

Restaurant Viva: 4.5 + (av 5 möjliga)

ORÄTTVIST ANKLAGAD [UPPDATERAD]

Tidigare ikväll fick jag ett mail från CDON.com med en liten rabatt till följd av att jag handlat i deras kampanj "Återbäringen" (eller något sånt) för ett tag sedan. Tänkte jag skulle passa på att klicka hem ett par pocketböcker - till danskens adress i Mölndal då - men då jag uppdaterade mina uppgifter till c/o-adress råkade jag se något om att "Vår kontroll visar att du har betalningsanmärkningar och du kan därmed inte handla på faktura utan enbart med kort". WTF - jag har inga betalningsanmärkningar!!! Blev faktiskt riktigt förskräckt och var tvungen att maila Kronofogden för att få reda på hur det ligger till, alternativt hur man ska gå till väga för att få veta det. Beställningen får såklart vänta tills det här är utrett.

Uppdaterad: Ha! "Du saknas helt i kronofogdens register". Jag sa ju det! Efter tips läste jag hos en annan bloggare som råkat ut för samma sak och det verkar som om det har att göra med att man är skriven utomlands. Men skriv det då - få en inte att låta som en kriminell!

Wentworth-history

För några år sedan gick en serie vid namn "Popular" på TV3, säkert inte bara jag som minns den. American high school-comedy, that sort of thing.. Vad jag däremot inte kom ihåg var att pretty boy Wentworth Miller (Prison Break) faktiskt hade en biroll i några (?) avsnitt. Här är en snutt från ett av dem.


27 FRÅGOR OCH SVAR

Under tiden man sitter och väntar på att det ska bli tillåtet att trycka i sig lite krubb (fluorbehandling + nyinsatt plomb) kan man ju roa sig med en inte-alltför-långrandig (ha!) lista! Snodd av Gabbiz.

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Är det verkligen nödvändigt att tvätta mitt flottiga hår då jag bara ska till tandläkaren och det dessutom snöar ute? (Kom fram till att så inte var fallet)

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Hm.. i min tillfälliga plånbok kanske 700:- eller så och i en låda ytterligare några tusen. Har kört med kontanter sedan jag kom hit (inväxlade sparpengar) men har nu satt in lite på nya kontot.

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Orka.

4. Favoritplanet?
Venus?

5. Vem ligger fyra på missade-samtal-listan i din mobil?
Valby Tand faktiskt. De terroriserade mig i förra veckan.

6. Vilken är din favoritringsignal i din mobil?
Den jag använder? ("Above the Candystore" med Paola sedan urminnes tider. Men den kom ju inte med telefonen såklart)

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Vit bh, vit top med tryck från Wera Stockholm, beige lång (och varm!) cardigan med knytskärp

8. Sätter du etiketter på dig själv?
Vilken märklig fråga. Orkar heller inte skriva något långt och filosofiskt svar.

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Jag går faktiskt i strumplästen inomhus. Men tidigare idag hade jag ett par chokladbruna skinnstövlar från La Redoute.

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Nu? Ljust. Föredrar? Mörkt.

11. Vad tycker du om personen du hittade denna enkät hos?
Det var första gången jag ramlade in på bloggen så har inte hunnit skapa mig en uppfattning

12. Vem vill du helst träffa nu och varför?
Dansken naturligtvis. Motivation överflödig.

13. Vad gjorde du vid midnatt?
Såg på Gilmore Girls S07E06.

14. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
Har raderat det men det var från Therese och jag tror helt bestämt att det löd "Det kommer jag inte ihåg. Ni får fråga er fram" (då vi skulle stråla samman på Grill Bar i lördags)

15. Var ligger ditt närmaste SevenEleven?
Det vet jag inte. Finns inget häromkring så någonstans på Vesterbro skulle jag tro, alternativt i Valby.

16. Vilket uttryck använder du mest?
"Men Gud" (?)

17. Till vem sa du "Jag älskar dig" senast?
Dansken

18. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Det var nog Daniels katt Olliver men det var ett bra tag sedan

19. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Räknas alkohol? En då.

20. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
0

21. Vilken ålder har varit bäst hittills?
19 var bra. Och 22 också.

22. Din värsta fiende?
Antagligen jag själv

23. Vad har du för skrivbordsbild på datorn  just nu?
En foto på Mads Mikkelsen :)

24. Vad var det senaste du sa till någon?
"Tack" (för kvittot)

25. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Jag gillar inte höjder speciellt mycket så..

26. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jag gillar nog alla ungefär lika mycket som vanligt

27. Senaste låten du lyssnade på?
Det minns jag faktiskt inte

VAR DET MÅNDAG, SA DU..? (UPPDATERAD)

För det snöar i Köpenhamn! Första snön härnere på hela hösten/vintern, det är så man mår illa..! Visserligen ser det ut att vara av den typen som inte ligger kvar, får hålla tummarna!

Om 1 timme ska jag till tandläkaren och betala x antal 100 för att pinas med diverse instrument. Det är sannerligen en fantastisk början på veckan.

Uppdaterad: Det gick s**tbra! Jag älskar min tandläkare Margaret, hon är the best! Ska dock dra ut tänder på torsdag, både visdomstanden och den bredvid. Blev billigare så - "paketpris" på mellan 2000:- och 2200:- sa de nu. Det är möjligt att det skulle vara smartare att åka över bron men jag orkar inte hålla på, nu lånar jag $ till kalaset av K så har jag det gjort sedan. Men shit pommes frites, är i alla fall nervös..


WOHOO!

Jag är en härmapa. Min life-is-good-lista:

1. (Inte bara härmapa - också tjatmoster) Jag har jordens mest underbara pojkvän som gör allt för att pleasa mig.. säger att jag är vacker då jag är osminkad.. inte kan hålla tassarna borta från mig.. ogenerat säger att han älskar mig på allmän plats.. går med och tittar på kläder/skor/smink utan att klaga.. låter mig välja bio varje gång.. lagar supergoda frukostägg.. Kärlek i massor till honom!

2. Jag gjorde genidraget att flytta till fantastiska Köpenhamn som jag avgudar! Här är livet lite bättre, lite lättare, lite skönare - helt enkelt.

3. Jag har en drös osedda Prison Break och Gilmore Girls-avsnitt som bara vääääntar på mig..

4. Igår köpte jag en välbehövlig ny vit t-shirt bh på rea (119:-) i Triumph-butiken på Fields. Många av mina har en förmåga att alltid åka upp i ryggen (vad beror det på - någon som vet? för liten? för stor?) men den här verkade sitta bra efter diverse krumbukter i provrummet så jag är nöjd!

5. Jag har en väldigt dyr och väldigt god chokladglasstårta i frysen!

EN HÖNA AV EN FJÄDER

Danish Pastry har sjappat för denna helg (eller nja, han är en sväng och kramar på dottern först) och jag -  och mina läppar - känner mig lite övergiven. Och villrådig; vad ska jag hitta på nu då då jag inte längre kan ägna tiden åt att kramas, pussas och titta djuuupt in i någons ljusblå ögon. Vi hade ett lite jobbigt talk igår vid middagen samt i bilen efteråt men frågade oss senare varför vi (= jag) förstorar upp något som vi inte ens behöver prata om nu. Han vill/kan inte lova mig vissa saker och jag har egentligen heller inte behov för det men lik förbannat måste jag ta upp det igen och igen och igen.. I'm such a girl. Vi får ta ett steg i taget, jag måste lära mig att jag inte behöver planera min tillvaro in i minsta detalj (han kallade mig idag för den mest planerande person han någonsin träffat).

Mina händer och min hud doftar Van Gils. Fuck också.

MATKLURIGT

Tom i huvudet. Detsamma gäller kylskåpet och det är därför jag försöker skriva en liten shoppinglista. Dansken kommer aningens för sent ikväll för att det ska vara tal om middag så jag ska bara köpa något knapervänligt men saknar fantasi.. Blir nog bara mackor, kanske lite ost och frukt med. Själv försöker jag vara ekonomisk och leva på luft (nej, men bröd och gröt typ) just nu men det vore ju trevligt att inte behöva framkalla ett beteende i stil med "öppna kylen i 1 minut och titta på innehållet för att sedan stänga den igen" som han ägnar sig åt rätt ofta då han är här. Jag vet egentligen inte vad det är han vill ska finnas "hemma" eftersom han ibland beklagar sig över att han äter mycket mer/fetare mat än vad han brukar här men samtidigt.. köper jag något i stil med kakor eller glass så äter han ju det. Det är helt enkelt svårt att veta vad man ska köpa om man är "hungrig men inte vill laga varm mat" om ni förstår vad jag menar. Inte minst eftersom jag inte är riktigt hemma i de danska matbutikerna ännu och ofta får gå till åtminstone två ställen (de är så små och har taskigt sortiment) innan jag fått ihop allt jag ska ha. Sådana i stil med ICA Maxi/Kvantum är det ont om här.. den enda lite större som jag vet om är Føtex på Vesterbro och där har man inte precis vägarna förbi. Äsch, jag avskyr verkligen att "matplanera" - kan man inte bara sondmatas så skulle man slippa allt det där..

"DIN EKONOMI KAN IDAG FÅ ETT OVÄNTAT TILLSKOTT.."

Fredag, trevligt väder (ok, det regnar åtminstone inte!) och 10 timmars härlig sömn bakom sig. Dessutom danskbesök att se fram emot ikväll - så kan det bli bättre? Dagens personliga horoskop ser heller inte så pjåkigt ut:

Dagens horoskop

Vill ni titta på ert eget går det att ta fram
här.

DUBBELGÅNGARE

Jahaja. Jag är tydligen inte den enda Nippertippan around. Vad gör det om hundra år men lite undrande ställer jag mig ändå - googlar man inte namnet man tänkt att ta innan man döper bloggen? Det gjorde jag. Så jag får i alla fall lov att kalla mig den ursprungliga.

KENNY VS SPENNY

Kenny vs Spenny

MovieSpider hittade jag igår en massa avsnitt av kvalitetsrealityn (ok, det kan diskuteras) Kenny vs Spenny. Ni måste inte minst se avsnitten "Who can make a better porno" och "Who can sell more Bibles". Hysteriskt kul.

Finns även på Peekvid.

REASHOPPING

Stövlar Body Shop

1. (Suddig bild på..) Stövlar med mockatå från
Nilson. 199:- DKK (kostat 750:-).
2. Smått och gott från Body Shop: Handwash Golden Apple, Bodywash Vanilla Spice, Bodybutter Vanilla Spice, Shimmer Lip Balm Cranberry, Daily Moisturizer Carrot. Allt för ca 240:- DKK (halva priset).

Plus en brun läderkalender från Magasin. 79.50 DKK istället för 159,50:-. Tycker jag var riktigt fyndig!

"SYMPATISK OCH KOMPETENT.."

Hade ett mycket bra och givande möte med en HR-konsulent på Poolia i förmiddags. Supertrevlig var hon och vi klickade.. plus att hon i slutet kallade mig både sympatisk och kompetent. Sån't gillas! Enda problemet då det gäller att hitta något till mig där är - as always - språket. Eftersom det är kontorsjobb som är aktuellt och jag inte kan skriva på danska säger det sig självt att det kan ställa till problem. Det handlar alltså om att hitta något där det inte spelar någon större roll. Det kan ju ta tid så jag hänger inte upp mig på dem utan har ett liknande möte imorgon på ett annat, mindre bemanningsföretag. Hoppas det går lika bra! Eftersom jag är en riktig klantfia hade jag missat att företagets HK ligger i Roskilde och att flerdelen av deras kunder också huserar där. Även om det inte är jättelångt (4-5 mil?) så har jag ingen lust att jobba där. Så jag ställde in.

Och jag har syndat! Shoppat m a o fast jag ska hålla på slantarna.. Men det var faktiskt på REA alltsammans!

ONSDAG

Aah, c'est fantastique att jag sovit i 12 h och känner mig otroligt pigg och utsövd! Det hade kanske kunnat vara en liten besvikelse att gå och lägga sig och "vila" vid 17-tiden (för då kommer jag garanterat inte upp igen efter 1 h som det var meningen), men vaknade bara en snabbis av sms vid kl 19 och somnade snabbt om igen. Vid 2 vaknade jag av mig själv och gick upp och släckte alla lampor och stängde av datorn, utan större hopp om att kunna sova mer. Men det kunde jag, hurra hurra! Kanske kan få till en normal sovrutin ikväll nu. Planerna för dagen ser ut som följer:

- Lämna in två par stövlar på omklackning
- Intervju på
Poolia kl. 10 (inte för ett speciellt jobb)
- Handla
- Söka minst tre jobb
- Försöka tvätta ett par maskiner (har inte tvättat sedan jag flyttade - det är en sådan där møntvask 30 meter från porten)
- Röja lite härhemma

Uppdaterad: Med ett sådant här tråkigt inlägg så tar vi en tråkig liten lista också! Sedd hos x antal.

Ska bli skoj: Danskbesök i helgen
Sötast i världen: Med undantag av dansken? J är snäll och omtänksam (och lite snygg..).
Sparar till: Just nu out of the question. Men ok - resor.
Väntar på: Att jag ska slita mig från datorn och snygga upp mig själv
Pålägg som gäller: Goda julosten, gärna med smörgåsgurka
Önskar jag var bättre på: Att träna
Dagens dryck: Vatten på flaska (kranvattnet är sådär gott)
Vad saknar du: Se önskelistan där i vänsterspalten
Vill inte: Att K bara ska stanna över helgen
Tre band/artister: Hello Saferide, Katie Melua, Johnny Deluxe
Vad har du gjort idag: Vaknat. Och bloggat lite.
Var det kul: -
Brukar du svära mycket: Nej, inte speciellt
Har du pojkvän/flickvän? Dansken
Är du kär: Oh, ja!
Hur tidigt stiger du upp: Då jag vaknar
Vad ska du göra ikväll: Se "to-do-listan" däruppe
Vem är snyggast i världen: Mads Mikkelsen!
Är du uppväxt i stan eller på landet: Förort
Har du utländska föräldrar: Nej
Vad lyssnar du på för musik nu? Vanessa Paradis (men i hörlurar, för tidigt för något annat)
Öl eller Vin: Rödvin. Dricker inte vitt (eller öl).

FÅNIGT LITET PÅPEKANDE

Det här är så obetydligt att det får lov att skrivas med små bokstäver MEN själv irriterar jag mig lite på att jag - på min profilbild däruppe till vänster - ser ut som om jag missat riktigt grovt med rougeborsten på höger (eg. vänster då) kind, alternativt har en blaffig pigmentfläck just där. Men. Så är inte fallet, det råkar faktiskt bara vara en skugga som kommer sig av en kombo mellan taskig mobilkamera och dåligt ljus. Nu vet ni det. Jag är inte riktigt ett sådant sminkmongo att jag tror att rouget ska sitta precis under ögat.

SHORTBUS

Shortbus
Tack vare tips från
Punaniii såg jag nyligen filmen Shortbus, tror det var igår natt.


Jag gillade den.. den berörde mig.. även om jag bitvis, främst i början, irriterade mig på de dåliga skådespelarinsatserna från i huvudsak Sook-Yin Lee som spelade Sofia. Och hon är ändå den mest etablerade of the bunch men neej, hennes karaktär var också överdriven.


Men på det stora hela så vill jag ändå göra tummen upp - se!Kanske inte om ni är pryda och inte tål lite nakenhet dock..


JAHAJA

Nästa torsdag, den 25:e, ryker första visdomstanden. 2300:- kommer det gå på. Danska..så det är drygt 2800:- svenska. Gulp. Men det är i underkäken = dyrare eftersom den måste opereras bort. Och då har jag ändå inte räknat med att jag ska dit på måndag också vilket säkert går på minst 800:-. Thank you Lord att jag har "banken" K som (förhoppningsvis) inte tar någon ränta. Usch, mår redan helt illa av tanken på proceduren.. Tillägg: Jag är fullständigt livrädd!

INBJUDEN AV MISSTAG?

Ellegalan
Det är lite mystiskt att jag som..

1) Inte modebloggar
2) Inte var modejournalist (lokaltidning!) ens då det "begav sig"

.. ändå fick en inbjudan till
ELLEgalans pressfrukost den 26:e. Men jag misstänker starkt att det har att göra med ett jobb jag sökte hos Micael Bindefeld* (som håller i arrangemanget) en gång för.. rätt länge sedan. Mer spännande än så är det nog inte. Men det hade varit roligt att gå! Inget Stockholm den närmaste framtiden för min del.

*Nu i efterhand är jag glad att jag inte fick jobbet (projektledarassistent). Har hört/läst att han ska vara en tyrann till arbetsgivare.

PÅ RÄTT VÄG

Har åtminstone börjat vända tillbaka dygnet nu.. skönt! Somnade vid 19-tiden igår kväll och vaknade för ungefär en timme sedan så jag har i alla fall fått en "hel natts" sömn. Då kanske det t o m går att stanna uppe till kl 21 eller så ikväll. Dansken kommer till helgen och det vore skönt att faktiskt kunna sova tillsammans med honom och inte bara ligga och vrida sig. Nu ska jag i alla fall göra frilansprylen till tidningen som ska vara inne imorgon förmiddag - sista minuten som vanligt!

UNDERESTIMATE

Varför är man (läs: jag) så feg - i brist på bättre ord - och låter bli att söka flera jobb man (jag) egentligen vet att man (...) skulle klara av, bara för att man inte stämmer in till 100% på allt som efterfrågas i annonsen? Måste börja chansa lite, det kan ju inte bli mer än ett nej tack! Eller bara talande tystnad. Har i alla fall screenat Jobindex idag, sparat ner ett tiotal som jag tänker söka, sökt ett två fyra av dem som jag faktiskt gärna skulle vilja ha samt kontaktat ännu en rekryteringsfirma. I'm on a roll.

DÅLIG DAG

Äsch. Fick inte det där kundservicejobbet jag var på intervju för förra veckan. Inte hela världen men det är ingen vitaminbomb för självkänslan precis. Har två möten med rekryteringsföretag onsdag och torsdag så vi får se om de leder någonstans istället. Blev så stressad (+ lite allmänt nere) över att jag inte skärpt till mig vad gäller jobbsökandet att jag precis ställde in en fika med tjejerna ikväll för att sitta och sökasökasöka! Fick styrkemail från Isabel att det är bättre att komma och vara lite social och få pepp så jag får se om jag går i alla fall.

Fick veta i en kommentar att bloggen ser kajko ut = väldigt smal textspalt.
Daniel & Elle - ser det bättre ut nu?

WINK WINK

Wink wink!Jag är medveten om att jag under inverkan av alkoholhaltiga substanser antagligen kan uppfattas som rätt flirtig i vissa situationer. Naturligtvis är det normalt att kolla in andra på krogen även om man är stadgad - det vet jag också - och så pass insiktsfull är jag att jag vet med 100% säkerhet att jag aldrig skulle vilja förlora det jag har. Trots det sitter det ibland en liten ängel på min axel och viskar i mitt öra Ta det lugnt nu och drick inte för mycket.. du vet hur du kan bli och jag lyssnar och anstränger mig nuförtiden att bara vara trevlig och jobba bort den där flirttendensen - även om jag pratar med något jag "gillar".

T pratade igår om hur mycket bättre hon mår och trivs som singel (hennes boyfriend bor i UK och de har det dessutom lite rörigt just nu så det kanske inte är så konstigt) och medan jag lyssnade tänkte jag bara att nej-nej-nej - jag vill då inte vara singel just nu.. även om det i ärlighetens namn är roligare att gå ut och veta att det är fritt fram att spana och flirta lite sådär som det var förr. Det kanske är det här med långdistansförhållande som ställer till det.. jag vet inte.. att man längtar och tycker det är så trist att komma hem till en tom säng. Tänk om han är ute just nu och träffar någon liten engelska sa jag igår och T bara skrattade och sa Du behöver då inte oroa dig! och jag vet väl (hoppas!) egentligen att det är sant. Messade honom imorse då jag kom hem men har inte fått svar och det gör det inte direkt lättare att sluta oroa sig.. sist jag hörde något var ett sms han skickade i fredags från flygplatsen då han åkte.

Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här inlägget, bara att det är lätt att tvivla på stabiliteten - kanske främst från ens egen sida -  i sitt förhållande då han är där och jag är här. Och att det dåliga samvetet knackar på dörren då jag råkar kasta så mycket som en icke-ortodox blick på någon annan. Jag ska nog släppa lite på mina krav tror jag. De jag har på mig själv alltså.

JAG TÄNKER I ALLA FALL INTE KLICKA

Tänk att man, utöver att spärra IP-adresser, ska behöva blocka en massa ord (J*nna Jame*son, Vi*gra m fl) från kommentarerna om man inte ska bli spambombad titt som tätt med "välmenande referenser" till nämnda fenomen. Give up already, spamrobotar!

OPLANERAD UTEKVÄLL

Inte riktigt som planerat.. men det blev i alla fall en rejäl utekväll igår och jag har inte orkat mig upp på riktigt förrän nu (skyller på att jag inte hade sovit på 24h då vi gav oss ut -  och man blir riktigt i gasen då vill jag lova!). Träffade i alla fall Therese och Maj på Kongens Nytorv och vi gick och åt på El Viejo Mexico som bestämt. God mat (burrito till varmrätt, banana split till efterrätt samt ett par glas chilenskt vin), häftig interiör och mysig stämning.. roligt dessutom att de vid 22-tiden flyttade en massa bord och höll salsalektion för ett sällskap som var där på födelsedagsfest. Skrattade riktigt mycket åt vissa personers entusiasm och inte fullt lika stora talang!

Gick vidare till K-bar där jag inte varit förut men gillar massor - min typ av ställe! Apple Martinin jag beställde först var iofs så stark att jag höll på att trilla baklänges men det är väl bra att de inte snålar på spriten.. Efter ett tag kom även Jens (en vän till Therese), Rune och Emil dit som var hur trevliga som helst och då baren stängde gick vi minus Maj vidare till Copenhagen Jazzhouse. Efter jazzkonserterna (som jag kan tänka mig att gå på någon gång) tidigt på kvällarna är det ju nattklubb och vi höll oss på undervåningen för att slippa latinon och den extremt höga musiken som är däruppe. Inte min sorts musik egentligen, mer R&B och typ Justin Timberlake än disco och "gamla godingar" men det är nog jag som börjar bli gammal och konservativ. Det är i alla fall väldigt blandat (och mycket!) folk men jag tycker det är lite för stort och opersonligt för att gilla till hundra. Plus att de ju tar entré vilket man annars ofta slipper här på ställen som inte har så stora dansgolv.

Vid halv 5 gick vi i alla fall och det är nu brighta Ellinor slog till då det visade sig att sista nattbussen hem till mig hade gått och första bussen inte skulle komma på ett par timmar. De andra bor på Nørrebro + Fredriksberg så de tog en taxi åt det hållet medan jag gick till S-tåget eftersom jag tänkte att ju tågen måste ha börjat gå då. Fel - det hade de inte! Hade redan så mycket ångest över alla pengar jag gjort av med så jag bestämde mig för att gå (!). Den kortaste vägen är via Istedgade men där har jag verkligen ingen lust att traska vid den tidpunkten + att jag inte riktigt hittar så jag tog en väg jag i alla fall minns att dansken och jag tagit med bilen. Lyckades faktiskt med konststycket att inte gå vilse en enda gång men det tog en timme att ta sig hem - dessutom var det ju halv storm så jag höll på att blåsa bort vid ett par tillfällen. Nu i efterhand känns det faktiskt ganska osmart att ha gått som ensam tjej i de där lite sjabbiga kvarteren på Vesterbro som jag inte ens känner till men enda gången jag blev lite skraj var då det stannade en skåpbil ett kort stycke framför mig och någon öppnade bakdörren sådär långsamt, då pinnade jag på rätt rejält och föreställde mig alla möjliga läskiga kidnapparscenarion. Hem kom jag i alla fall och somnade vid halv 7 imorse. Har kommit fram till att det går åt så himla mycket pengar då man går ut att jag får hålla lite låg profil på den fronten framöver tills jag säkrat ett jobb och fått min första lön. Känns inte så roligt att göra av med sina sparpengar på någonting sådant, de är tillräckligt hårt åtgångna redan.

Vad långt det här blev..

LÖRDAG KVÄLL

Lördag kvällSlampig (ok, väldigt urringad) svart volangtop
Mörkblå stuprör
Lång kedja med purpurfärgad kristall
Pärlörhängen
.
.
.
.
.
Uppdaterad: Den slampiga topen var rätt poppis dock visade det sig.
.
.
.
.
.
.
.
.


Och det är inte lätt att ta kort på mörka färger, inte minst med bara en mobilkamera, därför är bilden uppljusad. Jag är inte riktigt så blek IRL.
 


FULBLOGGAR

WMP slumpar fram Hermes House Band "Country Road" (jag skäms, ni behöver inte säga något!) och jag får hemska flashbacks till Bogrens i Skövde. Dessvärre innefattar dessa flashbacks också hur jag hoppade och sjöng med.. usch, vad ska jag skylla det på? Att jag var full och studentikos?

F ö så har jag varit nere på IRMA (älskar att bo på 3 minuters väg till 2 matvarubutiker) och handlat bl a kanelgifflar som jag moffar i mig till frukost trots att jag egentligen borde sova ett par timmar om jag inte ska sitta med huvudet i guacamolen ikväll.

Nu kommer Ulf Lundell.. "Lycklig man". Han är inte riktigt min husgud, Uffe, men det är inte långt ifrån. Äh, har inte ett dugg att skriva egentligen och det märks säkert.

SEE THROUGH

Det är ju inte utan att man undrar om det här inte bara var ett PR-trick för att främja "Biondas" dalande singelförsäljning. Herregud, alltså.

DAGENS VILL-HA-REALLY-BAD

MJboot


Är i desperat behov av nya stövlar och föll som en fura för de här
Marc Jacobs som är perfekta på alla sätt och vis.


Förutom priset.


Och det faktum att de är slutsålda i min storlek.


Men annars så.


Vill ha!!!

Finns på Accessories Lounge

PÅ SPARLÅGA

Har just ingenting att skriva. Känner mig oinspirerad och glåmig, har dessutom suttit inne hela dagen medan fönsterrutorna har skallrat (gjorde de förresten igår natt med - storm) så man tror att de ska ramla in vilken sekund som helst. Imorgon blir det åtminstone lite aktivitet, mexikansk mat på El Viejo Mexico med Therese och Maj. Kanske lite utgång sedan också, det ska bli trevligt. Behöver rycka upp mig lite, inte för att jag är deppig men däremot oenergisk just nu. En kombination av för lite/dålig mat och dåligt med motion. Och naturligtvis för lite fysisk samvaro med en viss person. Måste ändra på.

BARA ÄT

Sprang på en tjänst (Just Eat.dk) som kommer göra det väldigt lätt att vara lat här. Och gå upp i vikt. Jag som i vanliga fall äter snabbmat relativt sällan.. pizza kanske 2-3 ggr/år t.ex. Eller så är det bara för att jag är hungrig som jag känner mig väldigt frestad för tillfället.. Frukost nu: fiberhavregrynsgröt (och linfrön såklart) med äppelmos. Det förra - en Sverigeimport eftersom jag fortfarande bara hittat vanliga gryn här. Det senare - sötat eftersom osötat också verkar vara en omöjlighet. Det finns, på det hela taget, mindre nyttig mat här. Men läsk har jag i alla fall slutat hälla i mig. Alltid nåt.

TJUVAR OCH BANDITER

Idag damp den försenade julklappen från CSN ner i brevlådan (attans att de var så snabba på att snoka reda på min adress) - 6923 kronor att betala under 2007. Finns det något deppigare? Har inte fått inbetalningskort och betalningsplan ännu men det är väl bara en tidsfråga.. shit, jag har inte råd innan jag fått jobb! Jäkla annuitetslån - studielånet (sådana man tog innan 2001) är bara på ca 24000:- medan det andra är.. hm, nästan sju gånger mer. Har aldrig ångrat högskoleåren så mycket som nu, vad gav de mig liksom..? Bitter. Jaja, inga problem att fundera ut var mina återstående julklappspengar plus lönen jag kommer få för en översättning som precis är klar kommer gå till. Hejdå, bärbara hårddisk! Hejdå, beställning från Strawberrynet!

Kollade precis på "Mina sidor" och första förfallodatum är ju inte förrän den sista februari. Då har jag förhoppningsvis hunnit få lite mer pengar, thank you very much.

BILLIGT, BILLIGARE, SWEBUS

Swebus Express säljer helt galet billiga bussbiljetter mellan Köpenhamn och Göteborg om man är ute i god tid och har turen att få tag i en. Fyrtionio kronor (!) enkel kostar de allra billigaste vilket iofs medför att man får åka på rätt knasiga tider, dvs sent på kvällen, tidigt på morgonen eller mitt i natten. Men ändå, nittioåtta kronor t&r om man planerar lite i förväg. Dessutom är restiden (4,5 h) inte sådär fasligt mycket längre än om man skulle åka tåg eftersom det inte går några X2000 på den sträckan. Helst skulle jag ju såklart flyga men ska man vara ekonomisk så.. Dansken har pushat för att jag faktiskt kan komma och hälsa på honom nu då han har köpt så pass många nya möbler att det börjar likna ett riktigt hem och är det sådana här priser behöver jag ju inte tveka..

GE MIG EN UPPBLÅSBAR MAN

Som jag skrivit så ska dansken till London i helgen men skulle innan dess försöka pipa ner till Köpenhamn fram och tillbaka. Hade han varit smart så hade han ju bokat flyg direkt dit härifrån men nu är det från Göteborg istället. Tyckte inte det var en alldeles vettig idé då han föreslog att han kunde bila ner hit idag sent på eftermiddagen och tillbaka igen lagom till att hinna med sitt flyg imorgon. 60 mil i bil bara för att spendera 12 timmar ihop känns som lite overkill men Jag skulle göra det för din skull som han sa. Nu ska han försöka boka om sitt flyg till Kbh-London men det är nog inget att räkna med så det lär bli hångelfest nästa helg istället. God knows I need it.

KONSTIGT I DANMARK - PART IV

Det här kanske inte ska klassifieras i kategorin konstigt egentligen för det är bara dumt. Det gäller den s k lukkeloven - dvs stängningslagen. Lagen i sin helhet går att läsa här men i huvudsak går den ut på att det är förbjudet för detaljhandeln att hålla öppet mellan kl 17 på lördagen och kl 6 på måndag morgon. Det är tillåtet att hålla öppet fram till kl 17 sex söndagar per år och, utöver det, den första söndagen i varje månad samt alla söndagar i december (pga julhandeln). Det finns undantag, t ex så är det tillåtet för bagerier att hålla öppet på söndagar och helgdagar mellan kl 7 och 11 på morgonen. Butiker som ligger i anslutning till järnvägsstationer, flygplatser, nöjesparker m.m omfattas inte av lukkeloven och inte heller mindre dagligvarubutiker som har en omsättning under ett visst belopp (vilket är anledningen till att DøgnNetto och 7-Eleven är dit man får vända sig om man vill kunna köpa mat på söndagar). Låter krångligt? Det är det också. Att ge sig ut och shoppa på söndagar här då man faktiskt är ledig är alltså oftast inte möjligt och på sätt och vis är det väl bra eftersom man då kan koppla av som väl är meningen egentligen. Det kanske ligger kristna värderingar bakom - "Och på den sjunde dagen vilade han".

CRIB

Hemma hos mig

Det har tidigare efterfrågats bilder på min lilla lya här i Köpenhamn. Tänkte jag skulle göra er till viljes men de blev visst inte vidare bra så här är bara några snapshots. Det ser rätt omysigt och rörigt ut men det är faktiskt bättre i verkligheten (fast vill ha/behöver nya möbler istället för det här IKEA-helvetet.. inte minst tv-bänk).

Bild 1: Lilla sovalkoven med min underbara säng och lite-väl-breda överkast från Kina
Bild 2: Fula bokhyllan och en garderobslösning i hörnet som jag var så illa tvungen att köpa då jag flyttade in
Bild 3: Rummet. Balkong utanför fönstret.
Bild 4: Hallen och toalett/duschrummet till vänster samt köket rakt fram. Mackapären till sidan om toalettdörren är elmätaren.

Som sagt - inte så spännande. Fast jag gillar faktiskt mitt krypin och trivs i området så det är synd att jag måste se mig om efter något nytt till den 30 juni.

PRATA DANSKA, INTE GREKISKA

Är det konstigt att man sitter som ett frågetecken då pojken messar: Har fått tid till hejsa kontroll i morgon på carlgrenska och var oxå up det med mina små babyer. Jag tror att det betyder att han ska på hälsokontrollSahlgrenska och ska ta upp det där med steriliteten. Äldre generationen som inte begriper sig på sms-funktionen alltså..

A LEVI'S KIND OF GIRL

Levi'sSprang på ett test hos Fashionista som visar vilket jeansmärke jag "borde" ha. Och svaret blev Levi's: "All American and classic - perfect for a girl who doesn't need to follow trends."

Mja, då det gäller jeans följer jag nog bara trenden så pass att jag just nu inte använder bootcut så mycket då :) Men höga midjan föll jag aldrig för. För övrigt så är jag just nu mest sugen på ett par Acne eller Denimbirds och visst, de är ju klassiska..

TRUE OR FALSE? - SANNINGEN

Här kommer så facit på True or False! Och - hör och häpna - ingen svarade rätt! Suckers.. ;)

1. Jag har blivit friad till en gång av en inte-alltför-långvarig pojkvän som började gråta då jag sa nej
Falskt. Nej, friad till har jag aldrig blivit (tyvärr?). Ingen vill ha mig buhuhu..

2. Jag fick vid ett tillfälle betalt efter ett möte då jag var älskarinna åt en gift företagsledare
Sant. Fast det är inte riktigt så illa som det låter.. Jag ägnade mig åt hotelldejter med en riktig gentleman i några månader för två år sedan och en morgon då jag hade lite brådis därifrån skulle han bjuda mig på taxiresan Hotell Crystal Plaza-Vikingterminalen. Han knölade ner ett antal sedlar i min ficka - pengar som jag sedan upptäckte var sisådär 8 ggr mer än vad resan gick på. Resten fick han inte / ville han inte ha tillbaka så jag antar att man kan kalla det för dricks för "väl utförda tjänster"! (Fast samme man fick aldrig ta ut mig på en shoppingrunda som han föreslog - ville inte ha en sugardaddy liksom..)

3. Då mina föräldrar skiljde sig berättade de det aldrig för mig och min bror utan jag fick reda på det då jag hittade ett hemligt papper på skilsmässan
Sant. Mina föräldrar skiljde sig men fortsatte att bo tillsammans en tid efter det så jag gissar att de inte ville berätta det förrän det var "på riktigt". Konstigt nog har jag inget minne av att de någonsin satte sig ner med oss och släppte bomben sedan heller.

4. Jag har sprungit i bara trosor genom Åre by
Sant. Under en blöt nollning i 1:an på gymnasiet. Och skämdes inte ett dugg (jag badade åtminstone inte naken i bäcken som vissa andra)!

5. På en Oasis-konsert lät jag mig trampas ner av folkmassan med flit bara för att kunna bli buren bakom scenen och få en chans att se bandet på närmare håll
Sant. Det var sjukt trångt och hysteriskt framför scenen men även om jag är en tunnis så höll jag mig uppe tills jag såg att de bar bort andra som gett upp. Då släppte jag taget vilket folk runtomkring märkte efter en stund och tillkallade vakterna som bar ut mig. Låtsades avsvimmad en stund bara för att det var roligt men sedan fick jag ett glas vatten och blev bryskt utskuffad igen utan att ha sett skymten av Oasis. Väl därute hade jag naturligtvis tappat bort mina kompisar och fick dessutom nöja mig med en skitdålig plats resterande delen av konserten. En misslyckad manöver.

ETT GISSEL

Tandläkaren nu på morgonkvisten.. och ja, att ta bort tandsten med ultraljud är rätt obehagligt. Läget just nu vad det gäller tandeländet är att jag kommer få en tid för att ta bort en av visdomständerna snarast. Först om ett halvår eller så då det ser bra ut kommer de dra ut tanden bredvid som det var ett sådant djupt hål i. För övrigt så ska jag nu påbörja en "flourkampanj", 6 tuggummin/dag i 2 veckor och sedan tillbaka dit för att de ska pensla på en flourlösning + göra ytterligare en finrensning av den tandsten/plack som inte gick att se idag pga alla blödningar. Plus sätta in nån plomb på ett ställe. Hon påstod att jag egentligen har fina tänder men att de sitter rätt trångt och att det därför hela tiden finns risk för hål mellan dem om jag inte ser upp. Måste till exempel sluta dricka läsk och sånt eftersom emaljen har skadats en del pga det och det är möjligt att jag kommer pensla på lite plast på några av tänderna så småningom. Totalt sett - en dyr historia. Bara besöket idag gick på nästan 900 DKK.

Nu: arbetsintervju.

Ni är sanslöst dåliga på att
gissa.. kom igen! Svaret kommer antagligen ikväll.

LITE SOM I CURLING

Skjutit allt framför mig hela dagen och nu sitter jag här med en skaplig to do-lista. Åtminstone inte trött för fem öre. (Nyårslöfte jag borde givit = spendera mindre tid framför datorn med att göra mindre viktiga saker - typ slösurfa) Men nu ska jag sätta igång.

För övrigt så vill jag väldigt gärna ha
MS Office 2007 då den släpps om ett par veckor. Min gamla Word 97 (!!!) maler sönder sig själv snart.

DREAMING

Har haft en märklig dröm inatt (ok, idag på dagen). Den gick ut att jag är hemma hos Föredettingen och vi ska ha sex. Det börjar jättebra men efter en stund får han ångest och vill sluta (vilket faktiskt hänt IRL) eftersom hans dotter (han har bara en i drömmen) ligger i rummet bredvid och sover. Jag stannar i alla fall kvar eftersom hans sambo inte ska komma hem från jobbet förrän fyra på morgonen. Tiden går och till slut tittar vi på klockan som då är tio i fyra. I samma ögonblick öppnas ytterdörren och sambon kliver in. Hon drar sina egna slutsatser men är ändå ganska lugn förutom att hon säger något taskigt till mig och jag blir sur. Sedan går jag och sedan är det svart. Minns också att deras sovrum i drömmen är ett arbetsrum och att de delar på typ en 80-säng vilket jag tycker känns lite trångt.

Drömmen betyder ingenting men jag förstår inte varför jag inte kan få drömma om dansken.. det gör jag aldrig! Han, å sin sida, brukar ibland messa på morgonen och berätta att han vaknat mitt i natten av trevliga drömmar om mig. Kan man inte bara få styra sina drömmar?!


DET ÄR TREVLIGT MED OMVÄXLING

Bara orkat byta headern än så länge - får se om det blir några andra ändringar i layouten nån gång.. sen. Nu ska jag sova några timmar.

Glöm inte att gissa, people!

BIG QUESTIONMARK

Inatt är det inte ens så att jag inte kan sova - jag vill inte. Det finns så mycket skojsigt på det däringa Internettet. En, för mig, ny blogg [Laskask] till exempel som jag bara var tvungen att läsa igenom hela arkivet i.

Och så funderade jag på en sak. Man gör lätt det sent på natten (ok, tidigt på morgonen) då man sitter där med sin Earl Grey och skuldmackor gjorda av polarkakor med jordnötssmör och hallonsylt. Det jag funderade över var i alla fall min nya snajdiga vattenkokare. Här i landet har de nämligen väldigt kalkrikt vatten och enligt sagda apparats bruksanvisning så ska man kalka av den minst en gång i veckan för att motverka avlagringar som pajjar den i längden. Detta gör man genom att hälla hushållsättika i som sedan får stå och götta sig ett par timmar. Såklart spolar man ur den efteråt men jag är ändå tveksam till att den där lukten/smaken verkligen går bort. Tevatten med bismak av ättika känns ju inte som någon höjdare. Tja, vad ska man säga? Det var bara något jag tänkte på.

SÅNT MAN KAN ROA SIG MED DÅ MAN INTE VILL SOVA

64 bloggar under favoritmapp "Frekventa bloggar"
58 bloggar under favoritmapp "Mindre frekventa bloggar"

Då har jag ändå precis rensat lite. Plus att jag läser flera på
Nyligen som inte finns sparade på favoriter. På något sätt undrar jag inte längre var tiden tar vägen.  

I BRIST PÅ EN ANNAN DANSK[Och ja, layouten blir lite uppfuckad av den här YouTube-prylen men det får det vara värt]

PRAT OCH INGEN VERKSTAD

Mina och danskens telefonsamtal på sistone har blivit rätt enformiga.

[K] - Gud, vad jag saknar dig!
[E] - Jag saknar dig också.
[K] - Så skönt att få höra din röst, jag längtar efter dig.
[E] - Mm, jag med!

Etcetera ochsåvidare. Efter en vecka i Tyskland är han överhopad med jobb och ska dessutom till London nästa helg för nåt business proposal. Tyckte att jag kunde få följa med men nähädå. Det gör inte så mycket - jag gillar inte London egentligen. Helt ärligt, har aldrig förstått tjusningen med den staden. Regnigt, smutsigt, white trash och indisk take away-liksom. Hur som helst påminde jag honom om hans nyårslöfte (att träffa mig mer) och han skulle visst försöka komma ner någon dag i veckan och pussa lite på mig men vi får väl se hur det blir med den saken. Får se till att hålla mig upptagen så jag inte hinner sakna honom för mycket. Kan ju börja med att skaffa mig ett jobb.

TRUE OR FALSE?

Jag gör som många herrans andra för det var roligt! En är fejk, resten sanna. Vilken ska bort?

1. Jag har blivit friad till en gång av en inte-alltför-långvarig pojkvän som började gråta då jag sa nej

2. Jag fick vid ett tillfälle betalt efter ett möte då jag var älskarinna åt en gift företagsledare

3. Då mina föräldrar skiljde sig berättade de det aldrig för mig och min bror utan jag fick reda på det då jag hittade ett hemligt papper på skilsmässan

4. Jag har sprungit i bara trosor genom Åre by

5. På en Oasis-konsert lät jag mig trampas ner av folkmassan med flit bara för att kunna bli buren bakom scenen och få en chans att se bandet på närmare håll

Svaret kommer imorgon eller på tisdag.
[Ni som vet att en eller flera är sanna - don't spoil the fun!]

LÖRDAGEN

Tillbringat söndagen med att *ehm*.. sova till kl. 16 och städa i WMP-biblioteket. Produktivt. Får skylla på att jag inte kom hem förrän strax innan 5 imorse efter en hyfsat trevlig utekväll. Therese kom över vid 18-tiden och vi lagade potatisgratäng och kyckling med hericots verts + åt en riktigt lyxig panna e fragola från IRMA till efterrätt. Tog bussen in till stan vid halv 1 och gick till ett ställe som Isabel tipsat om - Palermo. Där var ok.. bra musik, blandat klientel (inte för unga!) men sjukt varmt, extremt rökigt och inte goda drinkar alls (Bellini som bara smakade vitt vin och White Russian som bara smakade sprit - usch). Några bekanta till T kom dit och en av dem - ursprungligen från Skövde - hade väldigt roligt åt att han känner ett av mina ex som också är därifrån. Ett ex som jag gärna vill förtränga om man säger så.

Att det var så rökigt fick mig snart att må riktigt illa (hoppas man vänjer sig vid det - igår förkortade jag nog mitt liv med flera månader pga passiv rökning) och vid 4 tvingade jag T att gå. Tyvärr hade jag lite dålig koll på nattbussarna och vi gickochgickochgick i duggregnet för att komma dit min skulle gå men hittade aldrig fram så till slut blev det en taxi hem. Måste kolla upp det där med bussarna, det verkar helt osannolikt att jag inte ska kunna ta mig hem på helgnätter mellan halv 3 och 5 utan att gå långt in på Nørrebro för att hitta nattbussen eller också åka taxi.

Tog faktiskt ett foto igår i min bästa Kerstin-pose men hann aldrig posta det.

- Grön-/gråblommig blus
- Pennkjol
- Brett bälte med fjärilsspänne
- Ellinorhalsband
- Svarta stövlar (som jag lyckades sabba klacken på!)

Lördagsoutfit

DUMMA UNGAR

Det smäller!

Alltså, det är den 5 januari idag. Nyårsfirandet är med andra ord över för den här gången. Då kanske det kan vara läge att sluta smälla fyrverkerier som om kriget vore slut?! Förvisso vackert att titta på men nu räcker det väl..?!

VILL OCKSÅ HA TORRENT!

Konklusion: Jag behöver en större hårddisk för att kunna ladda någon BitTorrent-software för att i sin tur kunna ladda ner alla braiga serier jag vill se. Min är 30 GB. Förstår ni vad jag säger.. trettio. Skyller på att den är gammal som gatan, min älskade lilla lappis - 2 ½ år. Jag laddade faktiskt ner ett Torrent-program för ett tag sedan men var till slut tvungen att ta bort det då det tog upp alldeles för mycket plats och ledde till att jag fick rensa diskutrymmet typ en gång i kvarten. S**t också.

Om 30 min ska jag i alla fall se Tusenbröder III. Helt utan Torrenter hit och dit.

THE SECRET IS OUT

Har övervägt det här ett tag och i och med Katarinas undring i gårdagens inlägg så insåg jag att det kanske är vettigt att tala om en sak som gör att helhetsbilden blir lite klarare. Det är möjligt att jag får ta emot en del förebråelser men fördömande kommentarer för någonting som faktiskt jag accepterar (och det är ju mitt liv) hör hemma i sandlådan och det har jag ingen lust att höra på. Faktum är dock att ingen av de personer jag redan berättat det för IRL har reagerat på det sättet eller särskilt häftigt alls och det har känts skönt. Nu låter det som om jag blåser upp det här till någonting större än vad det är. I alla fall.

Det kom fram i somras av en slump men det är klart att det bara var en tidsfråga ändå. Dansken säger själv att han varit på väg att berätta det många gånger men man vet ju inte när han egentligen kommit sig för med det. Det handlade om att jag ville se hans pass och han inte ville låta mig göra det.. ja, ni fattar ju själva nu kanske. Efter att jag surat en stund sa han att han hade någonting att bekänna och så kom det fram att han hade ljugit om sin ålder. Med tio år. Han var 47 och inte 37 (i december fyllde han 48). Som jag skrev då så var jag ledsen och gick i stort sett bara omkring och tänkte på det i ett dygn eller så. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det då jag tittar på honom - jag menar, han ser inte ut att vara det (bortsett från grå tinningar men klädsel, utseende, kropp osv) och han beter sig inte som det.. jag hade aldrig kunnat gissa det.

Nu har jag ju kommit över det - jag är kär i honom och inte i hans ålder - men det är klart att det ställer till vissa problem, som t ex om man nu blir mer seriösa i framtiden och vill bilda familj och så var det ju det här med steriliseringen också. Nu kanske det är lite lättare att förstå varför en man på 45 år väljer att göra något sådant om han känner att han troligtvis är färdig med den biten och är nöjd med att ha fått ett barn. Missförstå mig inte, jag tycker också att det var en drastisk åtgärd "bara" för att slippa tjacka kådisar titt som tätt och inte minst för att han ju inte känner att "Nej, jag kan aldrig tänka mig att få barn igen". Jag tycker dessutom att man ska vara 100% säker på att man inte vill ha fler barn då man gör det och han kanske iofs kände så vid den tidpunkten också. Nåja. Nu vet ni. Jag är tillsammans med en skild, steriliserad 48-åring. Men som jag älskar.

LITE GODA NYHETER

Yes! Arbetsintervju på tisdag - roligtroligt :) Kom på för sent att jag har tandläkartid på morgonen - har inte bestämt mig för om jag ska ringa och skjuta på den eller ej. De ska visserligen "bara" rensa tänderna på karies och tandsten + röntga och lite sådant men det kan ju dels ta tid och dels vara nog så obehagligt. Gör nog det tror jag..

Uppdaterat: Eh, nej - nästa lediga tid var den 30/1 och så länge kan jag ju inte vänta! Lustigt telefonsamtal med receptionisten, hon förstod inte vad jag sa och nappade inte på mitt förslag att tala engelska och hon talade dessutom "dålig dansk" vilket gjorde det svårt för mig att förstå vad hon sa också. Kommunikationsproblem var bara förnamnet.

VA.. VA.. VA.. VASO-VASOSTOMI!

Dansken och jag har under en tid diskuterat att han ska gå till läkaren för att kolla upp möjligheterna för en reversering av hans vasektomi. Även fast jag inte vill ha bebbe nu precis så är det dumt att skjuta på eftersom chansen för att det ska lyckas minskar ju längre tiden går. Har läst lite om det ikväll och den första sidan jag råkade klicka mig in på var den här.

"Visserligen kan man försöka att operera igen för att åter kunna få barn. Tyvärr visar det sig dock i praktiken att det endast är ett fåtal som lyckas få barn igen".

Blir både arg och ledsen över den där kvacksalvaren på Netdoktor som skriver så förenklat och dessutom valt att utelämna detaljerna. Enligt Karolinska sjukhuset så återfick 97% av männen "spermier i ejakulaten om operationen gjordes inom 3 år efter sterilisering och 76% åstadkom graviditet. Gjordes operationen efter 15 år fick 71% spermier i proverna och 30% bidrog till graviditet". Kallar man det för "ett fåtal"? Även om en vaso-vasostomi (reversering av sterilisering) inte lyckas till en sådan grad att det resulterar i graviditet är det idag också möjligt att gå in med en nål och hämta ut spermier för provrörsbefruktning (förutsatt att där finns spermier då). Att man som man har steriliserat sig måste med andra ord inte vara något hinder för att senare kunna vrida proceduren tillbaka. Även om det inte ska användas som ett preventivmedel.

Jag tänker i alla fall positivt och räknar med att vi - då/om den dagen kommer - inte kommer få några problem (det var 3-4 år sedan dansken gjorde sin)!

Uppdaterat: Blev så upphetsad över Karolinskas info att jag var tvungen att messa den till dansken. För att stressa honom lite.

SAKER-MAN-SKRIVER-DÅ-MAN-SKJUTER-UPP-ANNAT

Det ser ut som om jag har Jay Leno alternativt Prinsessan Viktoria-haka på den där bilden. Tro mig, det är en synvilla.

ATT HA HÅR ELLER INTE HA HÅR

Dansken är fortfarande i bratwürst-land och jag känner mig lite övergiven. Längtar efter hårda kramar och varm andedräkt i mitt öra. Och lent, vältränat mansbröst att vila huvudet mot. Det är konstigt det där - jag har alltid föredragit män med hår på bröstet. Inte en hel skog men jag tycker det är sexigt. Dansken har några små fjuttiga hårstrån och de rakar han bort för att det inte ska se töntigt ut. Däremot har han gott om hår på underarmar och ben.. en del på bakdelen också (!). Så jag klagar inte över avsaknaden på bröstet.

Vet inte riktigt vad jag ville säga med det här mer än att.. kom hit och ge mig lite kärlek!

Lovely man
Give me!

SHUT UP

Fras jag inte gärna vill läsa en gång till: Du kommunikerer flydende på dansk i skrift og tale (...)

WTF, jag lär mig. Jag förstår nästan allt, jag kan läsa - så typiskt då den där lilla "petitessen" hindrar mig från att söka x antal jobb. Jag begriper att det är nödvändigt att kunna danska i vissa tjänster men det är i alla fall irriterande..

NICHT GUT

Dagen började nicht gut. Hade ju sökt ett jobb som översättare/marketingassistent - det där igår jag pratade om och verkligen ville ha - men fick veta av rekryteraren som pratat med kunden att de ville ha någon med lite mer erfarenhet av direkt marketing än vad jag har. Shit också, hade fått intrycket att det inte var så viktigt.. men att jag hade översättningsbiten och projektledarutbildningen räckte inte. Jaja, bara att ta nya tag *andas djupt* men lite besviken är jag - det hade varit så himla roligt.

Det gick åt pipan med sömnen igår förresten. Skulle bara "vila lite" vid 18.30 men sov i tre timmar. Var visserligen fortfarande trött och hade huvudvärk då jag gick upp men satte mig och översatte i en timme och tog sedan en (av de sista..!) Imovane för att somna om. Inga problem, men det jag hade glömt var att jag sover så jämrans gott då jag tar dem! Klockan ringde vid 9, jag vaknade men slöt ögonen igen några *host* timmar till! Hoppas jag är trött tidigt ikväll i alla fall men skulle inte räkna med det.. Var inne på en sida igår och läste om kronisk
insomni och det lät ju inte alltför uppmuntrande, efter fyra års problem har jag väl säkert förkortat livslängden med ett par år vid det här laget. MÅSTE få ordning på sömnen!

STILL ALIVE AND KICKING

Ja, är fortfarande vaken [liten seger]. Men tufft börjar det bli.. har jag varit uppe hela natten går jag alltid omkring på dagen och känner mig som om jag ska nysa samtidigt som jag har lite yrsel. Ingen trevlig känsla.

Skickade iväg en jobbansökan för en stund sedan till en tjänst som skulle passa mig utmärkt. Inte 100% nöjd med det personliga brevet dock, koncentrationssvårigheter då jag är såhär trött och det är ju typiskt - mina tidigare erfarenheter [såväl praktiska som akademiska] passar perfekt in på vad de efterfrågar och då är det ju bra om man får det att framgå också. Vilket jag inte vet om jag lyckades så bra med. Men vi får väl se.

Nu ska jag försöka översätta en timme för att sedan promenera iväg till Posten - måste få lite luft med och det är en bit. Och så ska jag göra allt för att hålla mig borta från ASOS rea, för första gången på länge är jag toksugen på att shoppa därifrån. Den här [i rött]. Och den här. Kanske den här.

The lip scrub

The Lip ScrubÄr det något jag skulle behöva såhär i vintertider (om man nu kan kalla det vinter vid 7-8 C) så är det en bra skrubb för läpparna som tenderar att flagna och bli torrare än vanligt.

Hypade The Lip Scrub by Sara Happ är riktigt frestande.. finns i sex smaker varav jag är sugen på både Brown Sugar och Cinnamon Sugar. Priset är lite saftigt dock, £19,95 hos
HQHair.

Får väl köra med billig Niveaskrubb/mjuk tandborste och Eight Hour Creme tills jag lyckas rättfärdiga ett köp för mig själv.

KAPPVÄNDARHISTORIEN

Msn med Föredettingen i eftermiddags [och ja, vet att du bara väntat på att jag skulle blogga det]. Vet inte hur jag ska formulera mig nu riktigt för att inte såra någon men jag tycker att det är rysligt "twofaced" att först uttala sig på ett visst sätt om en tredje part och sedan göra helt om och säga att han i alla fall är villig att överse med de egenskaperna. Inkonsekvent, vänder kappan efter vinden osv - vilket jag sa till honom också. Vi har snart känt varandra i fem år och jag borde ha lärt mig att låta det mesta han säger gå in genom ena örat och ut genom det andra eftersom läget garanterat inte är detsamma typ dagen efter men ändå.. Det får mig helt enkelt att undra hur han uttalar sig om mig versus hur han sedan beter sig mot mig. Såklart hade han sitt eget sätt att förklara min [lätta!] irritation..

Mr X säger:
Du är bara svartis ;)

Ellinor säger:
Jag är INTE svartis. I alla fall inte på det sättet.

Mr X säger:
Det är du visst det. Puss!!

Ellinor säger:
Tro vad du vill då..


Så - en gång för alla: Jag är inte svartsjuk. Fixar bara inte kappvändare..

KONSTIGT I DANMARK - PART III

Kassapersonalen i livsmedelsbutiker hälsar inte. Och man hälsar inte på dem heller. Ovänligt. Å andra sidan är personalen i detaljhandeln ofta betydligt trevligare (och på dem hälsar man!) än sina svenska motsvarigheter så det jämnar väl ut sig.

ANDAS..

Går på sparlåga just nu.. känner mig fullständigt energilös och har huvudvärk som kommer och går. Dansken har nog rätt i att mina personliga nyårslöften borde vara att börja träna och att skärpa till mina matvanor (upprepar jag mig?) och jag tror att i alla fall huvudvärken just nu beror antingen på:

>> Vänt på dygnet igen och sovit sjukt mycket de senaste dagarna (exempel: idag 7-15, 17-18.30, 20.30-23.30). Ska försöka att inte gå och lägga mig igen imorgon bitti utan stanna uppe hela dagen och vända dygnet rätt.

>> Inte druckit te på två dagar pga avsaknad av mjölk. Mer beroende än vad jag tror.

>> Varit ute för lite. Ska ta en promenad i Valbyparken imorgon alternativt gå på stan och fixa lite. Det blir nog det senare.

Eller all of the above. Natten ska i alla fall ägnas åt att söka åtminstone två jobb och så måste jag börja på ett översättningsuppdrag. Engelska-->svenska den här gången så jag slipper norskan.

NYÅRSLÖFTE

Vi - xmas
Mitt + darlings nyårslöfte för 2007

Att träffas mer och att leva mer tillsammans. Dvs få en vardag ihop.

Näst intill osminkad och gräslig bild på mig men so be it.

JAG HJÄRTA DANMARK

Orkar inte riktigt blogga.. men måste bara kommentera statsministerns (och nu talar jag inte om Reinfeldt) nyårstal som jag såg slutet av och som de diskuterar på DR1 just nu. Här är frågan inte "Vad ska vi göra åt arbetslösheten?" utan "Vad ska vi göra för att få tag i arbetskraft nu då så många går i pension?" och "Ska vi ta in arbetskraft utifrån?". Arbetslösheten här är tydligen rekordlåg. Har jag sagt hur mycket I love this country?!