Lugnet före stormen

Tackar min lyckliga stjärna för att jag hade vett att ta ledigt från jobbet idag och på måndag! Bortsett från att jag behöver all tid i världen för att packa klart och röja i lägenheten så är det lugnet före stormen på jobbet och luften har vibrerat av spänning och irritation hela veckan.

Måndag kl. 8.00 går vi på SAP och det är väl egentligen ingen som vet vad som händer då. I och med att helgens utbildning ställdes in är det bara två av oss sex på min avdelning som egentligen vet vad det handlar om och det är de som spenderade tre dagar förra veckan och denna nere i Tyskland på kurs. Själv är jag clueless och om det är meningen att vi ska sköta våra ordinare arbetsuppgifter parallellt med "learning by doing" eller vad har jag ingen aning om. Lika bra att förbereda sig på kaos och hoppas på att det kommer finnas möjlighet att ha Navision up and running ännu en tid så man åtminstone kan gå in och ta fram uppgifter man behöver, om än inte registrera några nytt i systemet.

Sa jag att det var sista arbetsdagen för vår VD igår? Och att två personer, varav en är norskan, går på ferie efter nästa vecka - vilket lämnar den sörja som är Norge till mig?! Jag ser verkligen fram emot att inte bara bli attackerad av frustrerade kunder utan även av säljare, KAM:s etc från båda länderna som tar för givet att jag är SAP-expert och öser en del av sina arbetsuppgifter på mig trots att jag kommer kunna lika lite som dem..

Nedräkning till vecka 32 - semester!

Vardagsblogg in absurdum

Den här bloggen har blivit så rackarns trist och tråkig! Tiden springer sin kos och jag hinner inte med.. vardagen har övermannat mig och i och med att min tillvaro f n består av packa-städa-flytta-leta ny lägenhet-jobba så vimlar det inte precis av spännande små incidenter att rapportera om heller.

Ni tappra läsare som fortfarande hänger med får hålla till godo med en knapphändigt uppdaterad och ointressant blogg. Jag beklagar verkligen. Men lägga ner gör jag inte riktigt än.

Hjältemod

Tog en tv-/tepaus i packandet och fastnade framför ett intressant program på NRK1.

Det är inte ofta media visar båda sidor av Israel-Palestinakonflikten utan att ta ställning för någon sida. Och vilka som utmålas som the bad guys respektive offren vet vi ju. Ska inte skriva mer om det. Jag blir alltför upprörd över denna, oftast, alltför ensidiga mediabevakning.

Det som fascinerade mig mest var den del av programmet som ägnades åt ZAKA. Det är en frivilligorganisation, till 99% bestående av ultraortodoxa judar, vars uppdrag går ut på att samla upp alla likdelar och allt blod efter människor som fallit offer för självmordsbombare på t ex en buss eller en marknad. Det viktiga är att ta tillvara på allt blod så man kan begravas med det. Själen sitter i blodet. Vackert. Sorgligt.

Kollektivtrafikens små egenheter

Det strejkas rätt ofta i den här stan. Är det inte busschaufförer - som just nu - så är det sopgubbar eller pølsemän (ok, det där sista var hitte-på!).

Det konstiga är att alla alltid verkar veta om det i förväg, det är bara jag som står där och huttrar i 10 minuter klockan halv 8 på morgonen och undrar var-i-helvete bussen är innan jag slutligen blir upplyst av någon vänlig själ hur det ligger till. Så får jag pinna iväg till en linje som inte strejkar (för det är ju bara de som drivs av ett visst företag som verkar ha dåliga arbetsförhållande) och vidare med den till ett tåg som är försenat. Gud, vad jag längtar tills jag kan ta metron 2/3 av vägen till jobbet. Åtminstone i en och en halv månad.

Hur illa det än är så kan det i alla fall aldrig bli värre än SL och Connex. Jag lovar och svär.


VILKEN S**TDAG!!!

  

Dagens

Blir bara ett pip från mig idag i form av en "Dagens". Är så trött att jag stupar och måste göra lite nytta innan det är dags att hoppa i säng!

Dagens..

.. vill-ha: Ny dator!!! Min ACER är så seg så att klockorna stannar.
.. klädsel: Vitrandig kortärmad blus, svarta highwaters, vit munkjacka utomhus, svarta kilklackssandaletter, vit Todskopia från Beijing. Matchig - vem, jag?!
.. smink: Väldigt basic. Grund i form av concealer etc + silverfärgad ögonskugga Art Deco, rouge I.d, mascara Lancôme.
.. frisyr: Nytvättat och lite stylat
.. händelse: En viss person som ringde mig på jobbet. Big surprise! Det var kul att prata med dig ;)
.. låt: -
.. planer: Röja upp lite här, hämta en flyttkartong från källaren, gå med skrot till containern, sova!
.. saknad: Min dansk. Även om han kläckt ur sig en del knäppa ting på mail idag som han måste vetat kunde misstolkas.
.. dummaste: Se ovan.
.. sjukaste: Att de ställde in utbildningen i helgen då vi går på SAP nästa vecka. När är det tänkt att vi ska lära oss det då?
.. drog: Lunchen! Så gott med ugnsbakad potatis, kött, grekisk sallad, sallad med jordgubbar etc.
.. roligaste: Tja, har det hänt nåt kul? Nej, inte direkt.
.. favorit: Maltesers.. ehum.
.. köp: En toalettsits (!) + en påse Maltesers på Silvan, lite bröd och mjölk på IRMA.
.. godis: Se ovan.
.. humör: Helt okej. Rätt trött nu dock.
.. ord: Sperma (!). Vilket jag pratat om med tre av varandra oberoende personer.

Dr Kuk

Morgondagen har jag både sett fram emot och bävat ett bra tag nu. Det är dags för K att avlägga besök hos Dr Kuk där han förhoppningsvis ska få veta allt om hur en reversering av sterilitet går till, hur stora chanserna är för att det lyckas, om man kan ta prover innan för att få reda på om det överhuvudtaget är möjligt med en operation i hans fall osv.

Själv struntar jag fullständigt i om chansen att det lyckas så bara är 1%, det gör skitont och han får gå med "hockeyskydd" i en månad. You did it to begin with - you deal with the concequences.. Jag är Danmarks mest sympatiska flickvän.

Det var sista gången jag åt pizza

Efter en slitsam dag med bl a massa strykning (älskar dock min ångstation som är på prova-på från jobbet), tvätta fönster, kånka flyttlådor från källaren m m så tänkte jag unna mig något och beställde pizza med hemkörning. Har aldrig varit speciellt förtjust i pizza egentligen, äter det kanske 3 ggr/år då jag är sugen, men det här fick nog bli sista gången.

I Sverige brukade jag beställa någon sorts variant med köttbitar och beasås bredvid och "Matador" som jag trodde skulle vara något liknande var i själva verket en degplatta indränkt i sås och med en hel, stor bit oxfilé ovanpå. Har nu ätit ca 1/4 - efter att ha skrapat bort all flottig bea i den mån det var möjligt - och mår illa! Aldrig mer pizza..!

Cecilie

image659Jag går pinsamt sällan på bio men förra helgen var vi faktiskt och såg danska rysaren/thrillern Cecilie (trailer m m på hemsidan).

Cecilie oplever ting og hører lyde, som ikke er der, men da hun kommer i psykiatrisk behandling, finder hun ud af, at der er en sammenhæng mellem hendes mareridt og en række mord begået for mange år siden.

Både K och jag tyckte den var riktigt bra och jag vet inte om han kanske hade lite ont i handen efteråt, så hårt som jag kramade den flera gånger.. scary!

Se den då den kommer till Sverige (om den inte gjort det?)!

Check check check

En sten har lyfts från mitt hjärta - åtminstone tillfälligt. Har ordnat lägenhet 1 juli-25 augusti och det ger mig utrymme att fortsätta leta efter någonting mer varaktigt. Dessutom är det rätt perfekt, 38 möblerade kvadrat i ett "bra" område på Frederiksberg, inte långt från Søerne och indre by. 2500:-/månad vilket tillsammans med de 1000:- som magasineringen av möblerna kommer kosta inte blir mer än den hyra jag betalar nu. Det är egentligen studentbostäder och det är en svensk tjej som hyrt ut den till en svensk kille i ett år som nu behöver någon i "skarven" mellan att han flyttar ut och hon in igen. Dessutom är det ett relativt nytt hus (80-90tal?) och det gör att standarden är betydligt bättre än det mesta annat jag varit och sett här i stan.

Skåpbil är bokad och reservation av förråd hos Shurgard är också gjord. K ska ragga upp två killar som kan hjälpa till att bära, ger dem väl någon femhundring var för det.

Nu andas jag ut ett tag.

En släng av nekrofili

Ville bara berätta att jag hyrt ett lik idag.

Det regnar ALLTID på midsommar

image658

Vill önska alla er därhemma en riktigt bra midsommar!

Här i smörrebröd-land firar vi som bekant (?) inte. Oh well, tough shit. Hoppas ni fått lite finväder idag i alla fall och sluppit syndafloden som drabbade oss.

Pest eller kolera

Senaste visningsupplevelserna:

1. Amager (i förrgår)
Jag älskar Amager och inbillar mig att det är där jag helst vill bo. Tyvärr låg den här 1:an i ghettot på Peder Lykkes vej, längst upp på fjärde våningen - utan hiss! Hyreskillen? Tja, man ska väl inte förtala folk genom att kalla dem för knarkare då man inte vet säkert men.. Ful och sliten lya för ockerpriset 4800:- (för den!). Ingen möjlighet att skriva sig på adressen. Delvis möblerad = magasinera merparten av mina möbler. Tio (!) andra som också skulle komma på visning. Summan av kardemumman: icke!

2. Rødovre (ikväll)
Rødovre är en egen kommun, ca 7 km utanför Kbh. Just den här lägenheten låg dock himla dumt till. Buss en gång i halvtimmen (alternativt gå 1 km längst med bullriga Roskildevej) för att byta till annan buss för att byta till S-tog i Husum för att byta till buss till jobbet. Ehum. 30-40 min in till stan, lika krångligt det. Hyreskillen? Nervös typ ca 35-40 år som hyr ut bostaden för att åka till Jylland och fiska i 5 månader. Den där asexuella typen som man inte vet om han är gay/straight och som säkert skulle kunna vara oskuld. Lägenheten? Osade av rökelse, knallgula spräckliga väggar. Också delvis möblerad men möjlighet att ta med sig något fler saker. 4500:- inkl. kabelinternet och fullt kabelpakke (inte för att jag ser på tv). Summan av kardemumman: skulle tänka på saken till imorgon och det kommer en till och ska titta.. men jag lär väl kanske få säga ja. Suck.

Ska slå en signal till en kille imorgon ang. en 1:a i Nordhavn som jag hade kontakt med via mail tidigare i veckan. Håll tummarna för det! För jag vill inte bo i Rødovre!

It's oh so quiet..

.. men livet fortsätter att sätta krokben för mig för tillfället och jag försöker febrilt att ta mig på fötter.

Status: 9 dagar till flytt. Fortfarande hemlös.

Skrämselhicka

Ikväll var det action. Det brann i grannuppgången. Exakt vad som skedde eller hur allvarligt det var vet jag inte riktigt men brandkåren kom och alla boende i porten bredvid tvingades stå ute i regnet i säkert en timme. Nu luktar mitt nytvättade hår och hela min lägenhet rök. Svider gör det i ögonen också. Är fortfarande lite skakig tror jag.. blev så rackarns rädd! I nästa lägenhet gör jag nog bäst i att skaffa mig en hemförsäkring.

Saknar K så det gör ont.

Att vara tacksam över vad man har

Man kan väl lugnt säga att jag deppade ner mig igår då bostadsbeskedet kom. Många salta tårar och var hemskt dum mot stackars Dansken som dock tacklade mitt "kamphumör" ovanligt bra. Måste sluta med det där, att få saker som inte ens är hans fel att handla om något helt annat och vräka ur mig elaka, sårande saker bara för att se hur han reagerar och göra honom svartsjuk. Är oändligt tacksam över att han förlät mig. Och då min lilla kris var över blev jag fröken Klängranka resten av dagen - det uppskattar han ju i alla fall. Så resten av helgen har varit nothing but kärlek. Jag älskar den där mannen. Gränslöst. Han är det bästa som har hänt mig.

Panik!!!

Tackade ja till lejligheden men fick den inte! Det var en annan tjej som var på visning efter mig (vilket jag inte visste) och som sa ja direkt. Varför sa han då att det gick bra att tänka på saken, det skulle jag bra gärna vilja veta.. ! Ingen idé att gråta över spilld mjölk - fast det gjorde jag igår i alla fall - men nu är goda råd dyra! Om 2 veckor ska jag vara ute härifrån och jag har verkligen ingenstans att ta vägen. Kanske får bli en tillfällig lösning i form av att magasinera möblerna och hyra ett rum, vi får se.. Men egentligen har jag ju inte råd att hyra flyttbil och flytta två gånger heller.

Överdriver inte då jag säger att det här ger mig magknip! Gissa vad jag kommer ägna all tid åt fr o m nu..

Beslut taget.. nästan!

Ta lejligheden, för fan! sa Dansken och jo.. det lutar nog åt att jag gör det. Som många av er påpekade så överväger faktiskt fördelarna om jag ska vara helt ärlig. De potentiella problemen med nätet oroar mig lite dock. Killen som äger huset (Martin) har en trådlös router uppe hos sig på översta våningen som kvinnan under (hon med de två barnen) också är inkopplad på. Det kan jag också göra men frågan är om vi kan lyckas få signalen tillräckligt stark så att jag inte blir utkastad hela tiden, alternativt måste kånka runt på laptopen i tid och otid för att hitta täckning. Men det är väl sådant man kan ordna. Dansken tyckte i alla fall inte att det var en tillräckligt stark anledning att tacka nej.

Under visningen igår fick jag hålla mig för skratt flera gånger då Martin berättade om de tidigare hyresgästerna. Ja, och så var det två lesbiske piger.. Och de två lesbiske pigerna.. etc. Aldrig något Sedan bodde en heterosexuell man etc. Att folk känner det nödvändigt att upplysa om en persons sexuella läggning (förutsatt att den då inte är straight) då man pratar om personen - det förstår jag aldrig!

Men jag kommer nog skjuta iväg ett mail till honom på jobbet och tala om att jag tar lejligheden i alla fall. Så får vi hoppas att jag faktiskt får den också!

Beslutsångest

Plus och minus med lägenheten jag var och tittade på ikväll

+
Hyfsat billig hyra, 4300:- inkl. allt
Fri vask
Bra område, lugnt villakvarter
Nytt kök och badrum
Större än vad jag bor nu - 60 kvadrat
Tillgång till trädgård
Hälften så lång resväg till jobbet som nu

-
Källarlägenhet (men ändå rätt ljus, många fönster i takhöjd)
En mamma med två barn bor ovanpå = springande fötter tidiga mornar
Kan bli problem med Internet iom att jag får koppla in mig på ägarens trådlösa
Dubbelt så långt in till City som idag, ca 20-25 min (största minuset!)

What to do? Är rädd att det inte ska dyka upp något bättre om jag tackar nej till denna.. Är ändå bara 2 veckor kvar till flytt. Vad tycker ni?!


Ej för er med fotskräck

image657

Finast på fossingarna just nu: Maybelline Colorama i "Berry Sweet".

SAP:pa mig hit och dit..

Om ca 2 veckor slår atombomben SAP ner på kontoret och det är nervös och rätt dålig stämning redan nu. Det började med ett mail från chef-Peter för någon vecka sedan att det är inbokat träning i det nya systemet för marketing och oss på sales/logistics helgen 30 juni-1 juli. Utan att fråga innan (vem vill jobba helg egentligen liksom?) och utan att ens informera de på avdelningen som är menade att undervisa och som inte kan systemet själva ännu. Nonchalans redan där. Två inne hos oss (jag + Tina) kan inte ens vara med eftersom vi är beviljad ferie då (flyttar ju den helgen) sedan länge.

Bogholderiet befinner sig f n på fyra dagars träning nere i Tyskland och att det då är meningen att vi - då den delen av SAP som gäller oss enligt tyskarna själva är betydligt mer komplex - ska lära oss det hela på bara två dagar är helt uppåt väggarna! Vi hamnar dessutom i hetluften direkt eftersom vi efter de här två dagarna faktiskt har kunder som vill ha precis samma snabba svar på sina frågor som innan trots att vi kommer vara helt nollställda betr. hur vi ska gå tillväga i det nya systemet för att kunna hjälpa dem. 

Igår var det Nordic Management-möte och då kom Roger, landansvarig för Sverige, ner till mig och började trycka på hur viktig jag skulle komma att bli för dem i och med implementeringen av SAP. Säljkoordinatorn Anneli kommer ner till träningshelgen, men bortsett från henne är det ingen däruppe som kommer kunna göra ett dugg i SAP vilket ger en massa tryck på mig. Jag som inte ens kan vara med under upplärningen och kommer dyka upp på tisdagen utan att kunna göra ett skvatt och utan att veta då den extrainsatta inlärningen för oss som hade ferie äger rum. Det blir som att börja om på nytt! Det kommer gå åt skogen, sanna mina ord.. Jag får nog magsår snart av allt det här.


Skvaller

image656

Psst! Idag fick jag reda på att Mads Mikkelsen bor i Gentofte. Är nog inte omöjligt att få reda på den exakta adressen också om jag smörar lite för min källa.. Vad säger du,
Linda K? Dit och campa på gräsmattan? ;)

Tid är pengar

Blir nog rätt tomt här de närmaste dagarna.. har så mycket att göra att jag inte vet var jag ska ta vägen! Allt är en stressfaktor i mitt liv just nu och som numero uno ligger lägenhetsjakten. I helgen kommer dansken också, vilket ska bli trevligt minst sagt (fyra veckor sedan senaste rendez-vous)! Men det är så mycket annat som ska hinnas med också, inte bara hångla.. Men nu vet ni vad tystnaden kommer bero på i alla fall.

Slumbesök

Ikväll har jag varit på besök i slummen - jajamensan! Alla som sett Anna Pihl känner säkert till att hon jobbar på polisstationen Bellahøj i serien. Nå, inte så långt därifrån, i Köpenhamns nordvästkvarter låg några hus med säkert 10 våningar - otroligt nergångna och med en stor byggarbetsplats bakom. Området däromkring är lite nomansland, inte så värst mycket längre från City än vad jag bor nu men med kassa kommunikationer vilket skulle ge tredubbelt så lång restid in till stan och ungefär lika lång restid till jobbet som jag har idag (trots att det ligger på rätt sida). Och människorna jag passerade... low-class är bara förnamnet (sa snobben).

Så nej, 5000:- för en lya där kändes inte så aktuellt. Jag tackade nej. Go figure.

Hata Firefox!

Sitter någon på ett smart tips på hur jag får "sidebaren" att fortsätta ner längst med "content" trots att texten är slut så får ni väldigt gärna hojta till. Det ser nämligen för bedrövligt ut i Firefox - jag vet det! Vad jag däremot inte vet är hur jag ska ordna till det. Får väl knacka om hela koden från början någon dag men f n är det tidsbrist!

Kräftsäsongen börjar väl i augusti?

Då man (= jag) solar "på riktigt" för första gången i år är ett litet tips att visst smörja in sig på underarmar och ben trots att man (= jag) ju har svårt att få färg där och därmed aldrig bränner sig. För aj - mina smalben! Något högre solskyddsfaktor än 8 på resten av kroppen (med undantag av ansikte, dekollage, axlar - 15) är också att rekommendera. Äh, vadå - rödspräcklig är väl den nya solbrännan?

F ö så skulle jag bra gärna vilja veta vad som hände med mina fenomenala pigment i barndomen? De där som gjorde att jag blev knallbrun utan att ens anstränga mig. Och om Dansken säger en gång till att "Det är fint att du är blek - du ska vara blek" och jämför våra hudfärger som ibland påminner om en neger sida vid sida med en 1700-talsmadam.. då skriker jag!

image654

Putsa dona - uppdaterad!

Mejkar om bloggen lite granna. Får se hur många dagar det hinner gå innan jag ledsnar på det den här gången! Är ingen fena på HTML, för att inte tala om Photoshop, så don't even.. Inte klart heller men nu torkar linserna snart ihop så då är det dags att packa ihop lappisen och sova! Nattinatt!

Uppdaterad: Bloggen ser inte klok ut i en del datorer, sorry!. Ska försöka hinna kolla på det ikväll för nu ska jag utnyttja den här soliga dagen först!

Varför?!!!

Ska snart ut i solen igen (är så blek att jag nästan är genomskinlig - skojar inte!) men först lite saker jag stör mig på:

- Varför ska det vara så svårt att hitta ett par sköna, enkla men snygga remsandaler i läder? Och varför har alla skobutiker på
Fisketorvet så dåligt sortiment? Varför åker jag överhuvudtaget till Fisketorvet där man hör svenska var 5:e meter (no offence)?! Fy för Fisketorvet.

- Varför ringer det fortfarande någon med okänt nummer flera gånger varje dag? Jag svarar inte i alla fall - det måste vara stalkern! Give it up.

- Varför har jag inte skaffat mig en ny lägenhet än trots att jag flyttar om 3 veckor? Varför finns det inga bra lägenheter att söka? Är det något som ger mig magknip så är det detta!

- Varför finns det människor som kallar sina djur för "mina barn/min son/min dotter" och refererar till sig själv som "mamma" eller "pappa" till dessa djur. Det är så töntigt att jag går av på mitten!

Man kan kanske tolka dessa som retoriska frågor. Nu ska jag ut i parken här intill och promenera ner till havet!

Martian Delights

Här går vi från ytterlighet till ytlighet.

Men för er som gillar att fynda smink är
Martian Delights årets tips! Det är en brittisk webshop som främst säljer makeup, men även en del parfym och hudvård. Det exeptionella är dock sminket och då syftar jag på priserna! Det rör sig visserligen om budgetmärken, främst Maybelline, L'Oréal och Max Factor. Men allvarligt talat - var annars kan du, som jag gjorde, köpa tre ögonskuggor, tre läppstift, två nagellack, en ögonpenna och en mascara för det sammanlagda priset av facila ca DKK 225:-?! Och då räknar jag ändå med frakten på ca 80:- (rekommenderat).

Det tog inte mer än 3 dagar efter att jag gjorde beställningen för mitt lilla paket att hitta från England till Danmark. Ett litet minus är att det enda betalningssättet är Paypal - vet att många tycker det känns osäkert men för mig har det hittills aldrig ställt till med några problem (peppar, peppar!).

Här är det jag köpte:

image650

- Nagellack L'Oréal LA Collection Crystals i "201" (godisrosa)
- Nagellack Maybelline Colorama i "Cotton Candy"
- Mascara Elizabeth Arden Double Density i "Black" (ej fullsize)
- Ögonpenna/skugga Cover Girl Slicks i "Midnight Metal"
- Ögonskugga Max Factor Earth Spirits Mono i "Smouldering Silver"
- Samma som ovan fast i "Fresh Rain"
- Ögonskugga L'Oréal Crea Creme i "Solar Gold"
- Läppstift Max Factor Stay Put i "Grape"
- Läppstift Maybelline Watershine Diamonds i "Sequin Ruby"
- Läppstift Maybelline Forever i "Toffee Creme"

Dödsannonsen

image649

Från a till ö

Det finns tillfällen då en känsla kan bli till en annan på en millisekund. Som att jag längtat galet mycket efter Dansken de senaste dagarna. Och så får jag ett sms. Det är inte ens hans fel. Men nu känns det lite whatever.. Plus att juli uppenbarligen kommer bli en väldigt tråkig och ensam månad. Flytt, begravning och en massa jobb. Inklusive byte Navision ---> SAP på jobbet. Hipp fucking hurra.

Comeback

Nummer 1: Tack för alla fina kommentarer på mitt senaste inlägg!

Ärligt talat så tror jag inte jag riktigt kommer få in i min skalle att en av mina föräldrar inte lever längre förrän vid begravningen (som är den 6 juli). Nu hade vi ju ingen vidare kontakt och sågs inte så ofta de senaste åren av anledningar jag inte behöver gå in på. Mamma säger att jag nog känslomässigt redan kopplat från honom i mitt liv och det stämmer nog väldigt bra. Jag tycker kanske främst det är sorgligt att han aldrig fixade att ordna upp sin tillvaro utan att spiralen bara gick neråt tills den tog slut i måndags.

Det låter kanske lite pretto men faktum är att jag de senaste dagarna börjat tänka på hur viktigt det är att faktiskt ta tillvara på sitt liv och sina möjligheter. Har en alldeles speciell sak i tankarna och så fort det har lugnat ner sig lite till hösten kommer jag börja kolla upp om det faktiskt är möjligt att sätta planerna i verket. Varför skulle inte jag kunna göra det då så många andra kan liksom! Det är allt ni får veta än så länge..!

4 juni 2007

Vi visste väl att risken fanns att det skulle ske i och med att han legat på sjukhus och varit dålig ett bra tag nu. Men i natt skedde det verkligen.

Pappa är död. Han blev 51 år gammal.

Sverigetur

På tisdag är det grundlovsdag = ledig och då tänkte jag faktiskt susa över till Malmö av någon anledning. Eller - snarare av en mycket bra anledning för jag ska klippa, färga/tona och slinga hos Paul! Det behövs vill jag lova men vad jag ska göra med barret vet jag inte riktigt än. I och med att jag har en veckas semester på hela sommaren behöver jag ju inte oroa mig riktigt lika mycket som vanligt över att färgen ska blekas i solen.

På schemat står dessutom att handla lite svensk mat (hej tunnbröd, leverpastej från Pastejköket och Frödinge blåbärspaj!) samt att leta mig ut till E-Center och Skopunkten (där jag vill kolla in dessa). Dessutom vill jag köpa ett par Mavala-lack som jag inte lyckats hitta i Köpenhamn ännu och lite smått och gott på Apoteket.

Är det förrsten någon Malmöit-bloggare som är ledig och känner för att ta en fika i solskenet så får ni ta och skicka iväg ett litet mejl!

Babbel

Somliga straffar Gud utan anledning. Trots att jag varit ungefär lika aktiv som en pensionär i helgen och bara tagit det luuugnt så är jag fortfarande sjuk. Men I'll be damned om det ska hindra mig från att åka till jobbet imorgon!

Förutom att sova och hosta sönder halsen har jag i helgen ägnat mig åt att: bli av med 1200:-  av sparpengarna(kan någon porta mig från Ladbrokes?), fantisera om vad jag skulle shoppat om jag vunnit de 30000:- jag borde ha vunnit på fotbollen, fåfängt försökt BUS:a mig lite färg (recension med bottenbetyg kommer), skrikit och sprungit ut ur badrummet av en spindel på min handduk efter duschen och vägrat gå in igen efteråt för att sedan inse att jag faktiskt var tvungen varpå jag gjorde det och heroiskt dödade spindelj*veln (så nu blir det snart regn i Danmark). Bland annat.

Och så har jag som sista person på jordklotet sett två avsnitt av Grey's Anatomy (börjar från början). Än så länge begriper jag inte storheten. Men Dr McDreamy är snygg.

Nära skjuter ingen hare

Det är svårt det här med linser. Har testat dem i ett par veckor nu med - 2,25 på båda. Så tyckte jag det var lite knepigt att växla mellan att se på långt och nära håll, t ex om man sitter framför datorn med tv:n på samtidigt och ska se på båda. Påtalade detta då jag var hos optikern för en vecka sedan och fick några extra att prova ett par dagar till, fast med -2 på höger och -2,25 på vänster. Det medför ju att med dessa ser jag något sämre på långt håll medan det är lättare att fokusera på nära och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska ha dessa eller de med samma styrka på båda.

Lutar åt att det blir de första i alla fall, man kan ju faktiskt ändra i abonnemanget om det skulle visa sig att det inte funkar. Och skulle det bli illa på jobbet får jag väl i värsta fall skaffa mig ett par terminalglasögon att bara ha där, det står ju isf dem för tror jag. Hm, terminalglasögon.. det är då man vet att man är tant.

Ödesmatchen - uppdaterad!

image648Ikväll smäller det i Parken!

Mitt fotbollsintresse är inte vidare utvecklat och jag ska inte gå. Men nu är frågan - ska man våga satsa en slant på utgången? Och ska man i så fall göra det på gamla eller nya hemlandet? Det förra ger högst odds.

Intuitionen kan inte bestämma sig..

Uppdaterat: Tror att det får bli så att jag håller på att Danmark leder efter första halvlek och Sverige vinner matchen. Kanske osannolikt. Det menar i alla fall Ladbrokes.

SOS

Jag måste renovera bloggen. Utvändigt som invändigt. Här är så deprimerande att vistas.

Hemma idag med och har föresatt mig att göra ingenting med undantag av att ligga i sängen, bli frisk och tycka synd om mig själv. Delvis därför att jag inte får träffa pojkvän på ytterligare två veckor - precis som befarat. Vet inte ens om jag känner för att prata med pojkvän på dessa två veckor, han gör mig så besviken ibland. Varför ska det vara så svårt att säga saker som jag faktiskt vill höra istället för sådant som bara får mig att känna mig oviktig och bortprioriterad, även om det inte är så. Jag tror att vi måste börja akta oss lite, honey.. annars slutar det med ett crashboombang och sedan står vi där och gapar och undrar vad det var som hände.

Ska nog klämma lite Amazing Race-avsnitt idag i alla fall. Säsong 9 - en favorit.